اسامی دیگر
Alcohol Dependence
Alcohol Use Disorder
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 1, 2017.
الکلیسم چیست؟

مصرف الکل از نوشیدن اتفاقی تا سوءمصرف الکل و نیز الکلیسم افراطی متفاوت است. الکلیسم که به عنوان وابستگی به الکل نیز بیان می شود، بیماری اولیه مزمن با عوامل ژنتیکی، روانی-اجتماعی و زیست محیطی تاثیرگذار بر توسعه و بروز آن است. این بیماری گاها پیشرونده و کشنده است.
NIAAA مصرف خطرناک الکل نسبت به حالت استاندارد را به صورت یک نوشیدن استاندارد معادل با 12 اونس آبجوی آمریکایی، 5 اونس شراب یا 1.5 اونس مشروب الکلی غلیظ است. این اعداد مبتنی بر شکل عادی و معمول آبجو و شراب است، بویژه در مورد آبجو، بسیاری از آبجو های خاص ممکن است شامل دو برابر مقدار الکل موجود در آبجو بازار است. برای شراب، محتوی الکل ثابت تر بوده اما مخازن سردکننده شراب معمولا شامل الکل کمتر هستند و برخی از انواع شراب مثل زینفاندل و پورت ممکن است حاوی دو برابر مقدار متوسط الکل باشد. برای مردان، 4 نوشیدنی یا بیشتر در روز یا 14 مورد نوشیدنی یا بیشتر در هفته خطرناک قلمداد می شود، در صورتی که برای زنان، این مقادیر خطرناک معادل با 3 نوشیدنی یا بیشتر در روز یا 7 مورد نوشیدنی یا بیشتر در یک هفته است.
در حالیکه طبق تعریف، مصرف الکل برای توسعه الکلیسم ضروری است، مصرف الکل به خودی خود توسعه الکلیسم را پیش بینی نمی کند. مقدار، دفعات و نظم در مصرف الکل مورد نیاز برای توسعه الکلیسم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. واکنش افراد به الکل ممکن است تحت تأثیر اندازه، سن، وضعیت سلامت عمومی و داروهای مصرفی آنها قرار بگیرد. در برخی، مصرف کمتر الکل نیز می تواند موجب بروز مشکلات سلامتی شود. از آنجاییکه هیچ سطح ایمن شناخته شده ای برای مصرف الکل در زنان باردار وجود ندارد، رئیس انجمن پزشکان توصیه می کنند که زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند، از نوشیدن الکل اجتناب نمایند.

Accordion Title
درباره الکلیسم
  • نشانه ها و علائم

    طبق گزارش موسسه ملی سوءمصرف الکل و الکلیسم (NIAAA)، افراد مبتلا به این وضعیت، شرایط زیر را تجربه می کنند:
    -وابستگی فیزیکی: علائم ترک مثل تهوع، عرق، لرزش و اضطراب بعد از توقف نوشیدن
    -تحمل: نیاز به نوشیدن مقادیر بیشتر الکل برای دستیابی به اولین تجربه در مصرف الکل
    -احساس نیاز شدید: نیاز شدید یا درخواست برای نوشیدن
    -از دست دادن کنترل: عدم توانایی برای توقف نوشیدن از زمان آغاز مصرف الکل
    طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، سوءمصرف الکل یک الگوی نوشیدن است که منجر به وضعیت های مشکل زا می شود، مثل عدم موفقیت در کار، مدسه یا تکالیف منزل یا مشکلات قانونی مرتبط با الکل مثل دستگیری به دلیل رانندگی تحت تأثیر الکل.
    طبق تحقیقات ملی در مورد مصرف دارو و سلامتی، در حدود 15 میلیون افراد بالغ آمریکایی دارای سوء مصرف الکل یا وابستگی به الکل دارند. در آمریکا، در حدود 20 درصد بیماران درمان شده با روش های عمومی پزشکی، مصرف ریسکی یا خطرناک را گزارش کرده اند. طبق گزارش NIAAA کمتر از 10 درصد بیماران با اختلال مصرف الکل تحت درمان قرار می گیرند.
    خطرات طولانی مدت
    طبق گزارش CDC، مصرف طولانی مدت و افراطی الکل می تواند منجر به توسعه مشکلات مختلف بالینی و اجتماعی شود. اینها شامل موارد زیر است:
    -وضعیت های عصب شناختی مثل دمانس، سکته و نوروپاتی یا بیماری های مرتبط با سیستم عصبی محیطی
    -مشکلات قلبی عروقی مثل حمله قلبی، تضعیف و افزایش اندازه قلب، ضربان نامنظم قلب و فشار خون بالا
    -وضعیت های روانشناختی مثل افسردگی، اضطراب و خودکشی
    -سرطان دهان، گلو، مری، کبد، روده بزرگ و سینه؛ در کل، هرچه بیشتر بنوشید، با خطرات بیشتری مواجه خواهید شد.
    -بیماری های کبد، شامل هپاتیت الکلی (التهاب) و سیروز (زخم) که در بین 15 علت اصلی مرگ در آمریکا است
    -بیماری گوارشی مثل التهاب پانکراس و التهاب معده
    ابتلا به ویروس هپاتیت C (HCV) و مصرف الکل موجب کاهش عملکرد کبد شده و می تواند با داروهای مصرفی برای درمان HCV تداخل پیدا کند. علاوه برآن، اگر شما مبتلا به شکل دیگری از بیماری کبد (مثل هپاتیت C) باشید، الکل می تواند موجب شود بیماری به وضعیت سیروز و حتی مرگ پیشروی کند.
    زنان نسبت به مردان حساسیت بیشتری نسبت به تاثیرات الکل داشته و ممکن است مشکلات سلامتی مرتبط با الکل را به سرعت و با مصرف الکل کمتر توسعه دهند. مصرف الکل در زنان باردار می تواند منجر به سقط جنین، مرگ جنین در زایمان، تولد زودرس، کاهش وزن تولد و مشکلات دیگر در نوزاد مثل ویژگی های غیرطبیعی در صورت، ناهنجاری اندام ها (مثل مغز و قلب)، نارسایی رشد و مشکلات شنوایی و بینایی شود.طبق گزارش March of Dimes آسیب به مغز در اثر مصرف الکل توسط مادر می تواند منجر به مشکلات رفتاری مثل تاخیر در گفتار و زبان و ناتوانی در یادگیری می شود.

  • آزمایشات

    سوء مصرف الکل و وابستگی به آن در ابتدا از طریق استفاده از تحقیقات غربالگری بالینی تشخیص داده می شود. صدها تحقیقات مختلف وجود دارد و از نظر تعداد و ماهیت سوالات متفاوت هستند. برخی از شایع ترین پرسشنامه های معتبر از نظر علمی شامل آزمایش غربالگری الکل میشیگان (MAST)، ورژن کوتاهی از Brief Mast، آزمایش تشخیص اختلالات مصرف الکل (AUDIT) و تحقیق سریعی با عنوان پرسشنامه CAGE است. این تحقیقات و بررسی ها شامل یکسری از سوالات درباره دفعات نوشیدن، مشکلات ناشی از آن و توانایی توقف است.
    بررسی های آزمایشگاهی قطعی در این زمینه وجود ندارد که بتوان الکلیسم را تشخیص داد. با این حال، آزمایشات خاص می توانند به شناسایی مصرف مزمن الکل و یا عود مصرف در افرادی که آن را انکار می کنند، وجود دارد که به ارزیابی آسیب به اندام نیز کمک می کند. طبق سازمان سوءمصرف مواد و سلامت روانی، آزمایشات شامل موارد زیر است:
    -گاما-گلوتامیل ترانسفراز (GGT)، یک آنزیم کبد که با مصرف شدید الکل و بسیاری از وضعیت های دیگر که بر کبد تاثیرگذار است، افزایش می یابد
    -حجم میانگین جسمی (MCV) که اندازه گلبول های قرمز خون را اندازه گیری می کند؛ اغلب بعنوان بخشی از آزمایش سنجش تعداد سلول های خونی (CBC) اندازه گیری می شود؛ MCV ممکن است در طی زمان و در افراد الکلی افزایش یابد اما ممکن است همچنین تحت تأثیر وضعیت های زیادی نیز قرار بگیرد.
    -آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آنزیم هایی هستند که می توانند نشانگر آسیب به کبد باشند که گاها مرتبط با مصرف الکل است
    -Carbohydrate-deficient transferrin (CDT) که می تواند نشانگر برگشت به مصرف الکل بعد از یک دوره ترک آن باشد، اما ممکن است برای زنان و افراد جوان تر دارای حساسیت کمتری باشد
    -اتیل گلوکوروناید (EtG) و اتیل سولفات (EtS) نشانگرها و مواد مستقیم حاصل از تجزیه الکل؛ مشاهده شده در آزمایش ادرار
    -فسفاتیدیل اتانول (PETh)، یک نشانگری که معمولا در خون اندازه گیری می شود و برای تشخیص مصرف متوسط تا شدید الکل به کار می رود
    بررسی های آزمایشگاهی دیگر برای تشخیص مصرف مشکل زای الکل می تواند شامل موارد زیر باشد:
    -پنل سوخت و ساز جامع (CMP) یا پنل کبد، گروهی از آزمایشات که برای ارزیابی عملکرد اندام و کبد استفاده می شوند
    -منیزیم که ممکن است در افراد الکلی بدلیل کمبود منیزیم در رژیم غذایی و از دست دادن آن توسط کلیه ها، پایین باشد
    سطح الکل خون (آزمایش اتانول) را می توان برای تعیین مصرف اخیر الکل در فرد استفاده کرد اما در عین حال این آزمایش نمی تواند الکلیسم را تشخیص دهد.

  • درمان

    مثل بسیاری از بیماری های مزمن، الکلیسم را نمی توان درمان کرد، با این حال، درمان موثر برای کمک به افرادی که از الکلیسم رنج می برند، وجود دارد. درمان اغلب شامل درمان گروهی، یک یا چند مورد مشاوره و آموزش در مورد خود الکل است. شرکت کنندگان باید تایید و تصدیق نمایند که دارای مشکلات الکلی هستند و دارای تمایل شدید به توقف مصرف دارو می باشند. به محض تصمیم گیری، آنها مدت زمان کوتاهی را در یک مرکز درمانی بازپروری جهت توقف مصرف الکل می گذرانند. مرکز درمان و یا پزشک با بیماران مشورت کرده، از آنها حمایت می کند و به آنها کمک می کند تا از علائم اولیه خود رهایی یابند و بطور مطمئن الکل را ترک کنند. در برخی موارد، داروهای کوتاه مدت مثل بنزودیازپین ها(والیوم یا داروهای مشابه) برای کمک به تسکین علائم وابستگی به الکل استفاده می شوند.
    سه مورد داروی خوراکی مورد تایید FDA وجود دارد که به افراد در هوشیاری آنها کمک می کند: دیسولفیرام، نالترکسون و آکامپروسات. این داروها برای افرادی تجویز می شوند که تمایل به پرهیز از الکل را نشان داده اما نیازمند تقویت جسمی و دارویی هستند. دیسولفیرام موجب علائم ناخوشایندی مثل تهوع، استفراغ و اضطراب در هر مقدار مصرف می شوند. نالترکسون موجب کاهش تمایل فرد به مصرف الکل شده اما می تواند موجب علائم ترک شدید در افرادی شود که به مواد مخدر نیز وابسته هستند. آکامپروسات موجب کاهش تمایل به الکل می شود. شکل قابل تزریق و طولانی مدت نالترکسون نیز در دسترس است. تمام این داروها بعد از جلسات مشاوره با متخصصین مصرف می شود.
    از آنجاییکه هیچ آزمایشی برای غربالگری یا تشخیص الکلیسم وجود ندارد، هیچ درمان یا دارویی نیز که بطور قطعی الکلیسم را در افراد بیمار درمان کند، وجود ندارد. همانند بسیاری از بیماری های مزمن، وابستگی به الکل وضعیت ساده قابل درمان نیست و بسیاری از افراد چندین بار قبل از آخرین هوشیاری به مصرف الکل روی خواهند آورد. برخی از آسیب های وارده به کبد و اندام های دیگر ممکن است از بین رود، در حالیکه برخی دیگر ممکن است دائمی باشد. بیماران و پزشکان آنها برای حفظ وضعیت هوشیاری و بررسی عوارضی که ناشی از آسیب الکل است، باهم همکاری خواهند کرد.

مشاهده منابع

NOTE: This article is based on research that utilizes the sources cited here as well as the collective experience of the Editorial Review Board. This article is periodically reviewed by the Editorial Board and may be updated as a result of the review. Any new sources cited will be added to the list and distinguished from the original sources used. To access online sources, copy and paste the URL into your browser.

منابع مورد استفاده در این مطلب

2017 review performed by Jill Warrington, MD, PhD, Chief Medical Officer, BLA Partners, Clinical Pathology, University of Vermont Medical Center.

Addiction-ary. Recovery Research Institute. Available online at https://www.recoveryanswers.org/addiction-ary/. Accessed 4/30/17.

(October 18, 2016) Alcohol and Public Health. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/alcohol/. Accessed on 5/1/17.

Substance abuse and Mental Health Services Administration (US)/Center for Substance Abuse Treatment, Rockville, MD (2009) Incorporating Alcohol Pharmacotherapies Into Medical Practice, revises and expands on TIP 28, Naltrexone and Alcoholism Treatment, Treatment Improvement Protocol (TIP) Series, No. 49, Chapter 4.

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (2015). Beyond Hangovers: Understanding alcohol's impact on your health. National Institutes of Health Publication No. 15-7604.

Carmona, RH (2005). A 2005 Message to Women from the U.S. Surgeon General: Advisory on Alcohol Use in Pregnancy. Available online at https://www.cdc.gov/ncbddd/fasd/documents/surgeongenbookmark.pdf. Accessed on 5/2/17.

(June 2006) Quick Reference Instrument Guide. National Instittue on Alcohol Abuse and Alcoholism. Available online at https://pubs.niaaa.nih.gov/publications/AssessingAlcohol/quickref.htm. Accessed on 5/3/17.

Gnann, H, Thierauf A, Hagenbuch F, Rohr B, Weinmann W. (2014) Time Dependence of Elimination of Different PEth Homologues in Alcoholics in Comparison with Social Drinkers. Alcoholism: Clinical and Experimental Research. Volume 38: pages 322-326.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

American Medical News online; Amednews.com, Aug. 28, 2000. Lab test offers new way to spot alcoholism. Victoria Stagg Elliott (AMNews staff). Available online at http://www.ama-assn.org/sci-pubs/amnews/pick_00/hlsc0828.htm.

NIAAA. Brief Intervention for Alcohol Problems. Available online at http://www.niaaa.nih.gov/publications/aa43.htm.

Ballard HS. Hematological Complications of Alcoholism. Alcohol Health & Research World. 21:1977: 42-52. PDF available for download at http://www.niaaa.nih.gov/publications/arh21-1/42.pdf.

Hoeksema HL, de Bock GH. The value of laboratory tests for the screening and recognition of alcohol abuse in primary care patients. Journal of Family Practice, 1993; 37:268-276.

Gale Encyclopedia of Alternative Medicine. Gale Group, 2001. Available online at http://www.findarticles.com/cf_0/g2603/0001/2603000147/p5/article.jhtml?term=.

Neuroscience Research and Medications Development; Alcohol Alert, No. 33, PH 366, July 1996. Avialable online at http://www.niaaa.nih.gov/publications/aa33.htm.

Richard Fuller, NIAAA.

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

(2005) Helping Patients who drink too much. NIAAA [On-line information]. PDF available for download at http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/Practitioner/CliniciansGuide2005/guide.pdf.

Holbeck, J. and Segal, J. (2005). Alcoholic Women and the Treatment Gap - Increasing Physician Awareness. Medscape Ob/Gyn & Women's Health. 2005; 10 (1) [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/501830?src=search.

(2005 January). Alcoholic Liver Disease. National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, Alcohol Alert #64 [On-line information]. Available online at http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/aa64/aa64.htm.

To, S. (2006 January 4). Alcoholism and Pathways to Recovery: New Survey Results on Views and Treatment Options CME. Medscape General Medicine™. Posted 01/4/2006 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/518483?src=search.

(© 2002-2003) What Are the Myths Vs. Facts About Alcohol and the Liver? American Liver Foundation [On-line information]. Available online through http://www.liverfoundation.org.

(2005 February 21). March of Dimes, No "Safe" Level of Alcohol Use During Pregnancy, March of Dimes Warns, Thanks Surgeon General for Urging Pregnant Women to Abstain from Alcohol. Available online at http://www.marchofdimes.com/aboutus/14458_15138.asp.

NIAAA. FAQs for the General Public. Available online through http://www.niaaa.nih.gov. Accessed August 2009.

Couselling Resource. Welcome to the Michigan Alcohol Screening Test (MAST), Revised. Available online at http://counsellingresource.com/quizzes/alcohol-mast/index.php. Accessed August 2009.

MedlinePlus Medical Encyclopedia. Alcoholism. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000944.htm. Accessed August 2009.

NIAAA. Assessing Alcohol Problems, Second Edition. PDF available for download at http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/Assessing%20Alcohol/factsheets.pdf.

NOFAS. Expectant Mothers: Effects of Alcohol. Available online at http://www.nofas.org/family/. Accessed August 2009.

ARUP Consult. Alcohol Abuse. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/AlcoholAbuse.html?client_ID=LTD. Accessed August 2009.

NIAAA. Rethinking Drinking. PDF available for download at http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/RethinkingDrinking/Rethinking-Drinking.pdf.

NIAAA. The Clinicians Guide. PDF available for download at http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/Practitioner/CliniciansGuide2005/guide.pdf.

Mary C. Dufour, M.D., M.P.H. Senior Vice President, The Madrillon Group Inc. Vienna, VA.

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Alcohol Use Disorders. Available online at http://www.niaaa.nih.gov/alcohol-health/overview-alcohol-consumption/alcohol-use-disorders. Accessed March 7, 2013.

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. What's At-Risk or Heavy Drinking? Rethinking Drinking: Alcohol and Your Health. Available online at http://rethinkingdrinking.niaaa.nih.gov/isyourdrinkingpatternrisky/whatsatriskorheavydrinking.asp. Accessed March 6, 2013.

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Screening Tests. Available online at http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/arh28-2/78-79.htm. Accessed March 11, 2013.

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Alcohol Alert. Available online at http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/aa08.htm. Published April 1990. Accessed March 12, 2013.

March of Dimes. Alcohol During Pregnancy. Available online at http://www.marchofdimes.com/pregnancy/alcohol_indepth.html. Last reviewed July 2012. Accessed March 11, 2013.

March of Dimes. Drinking Alcohol During Pregnancy. Available online at http://www.marchofdimes.com/professionals/25079_1170.asp. Accessed March 11, 2013.

Mayo Clinic. Alcoholism: Treatment and Drugs. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/alcoholism/DS00340/DSECTION=treatments-and-drugs. Last reviewed August 9, 2012. Accessed March 11, 2013.

Substance Abuse and Mental Health Administration. The Role of Biomarkers in the Treatment of Alcohol Use Disorders, 2012 Revision. PDF available for download at http://kap.samhsa.gov/products/manuals/advisory/pdfs/Advisory_Biomarkers_Revision.pdf. Published Spring 2012. Accessed March 7, 2013.

U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Alcohol and Public Health. Available online at http://www.cdc.gov/alcohol/fact-sheets/alcohol-use.htm. Last reviewed October 1, 2012. Accessed March 7, 2013.

U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Alcohol and Public Health. Frequently Asked Question. Available online at http://www.cdc.gov/alcohol/faqs.htm#alcoholismAbuse. Last reviewed November 7, 2012. Accessed March 11, 2013.