اسامی دیگر
Toxoplasma gondii, T. gondii
اسم متعارف
Toxoplasma gondii Antibodies, IgG, IgM; Toxoplasma gondii Molecular Detection by PCR
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 27, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای تشخیص عفونت Toxoplasma gondii در یک زن باردار، کودک پیش از تولد یا فرد دارای سیستم ایمنی ضعیف (دارای نقص ایمنی) که علائم شبه آنفلوآنزا دارد؛ گاهی اوقات برای تعیین اینکه آیا فرد سابقه عفونت داشته یا کمک به مشخص کردن اینکه آیا عوارض بعلت یک عفونت فعال توکسوپلاسما می باشند یا خیر

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که یک زن باردار یا فرد دارای سیستم ایمنی ضعیف در معرض T.gondii قرار گرفته و یا دارای علائم شبه-آنفلوآنزا بوده یا عفونت های شدید چشمی یا مغزی دارد که پزشک مشکوک به توکسوپلاسموز می شود

نمونه مورد نیاز

نمونه خون از ورید بازوی شما گرفته می شود؛ گاهی اوقات نمونه مایع مغزی نخاعی (CSF) یا مایع آمنیوتیک

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری
آمادگی خاصی لازم نیست

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

توکسوپلاسموز، عفونتی است که توسط انگل Toxoplasma gondii ایجاد می شود. این آزمایشات، آنتی بادی های موجود در خون را که در پاسخ به یک عفونت ایجاد شده شناسایی کرده یا ماده ژنتیکی (DNA) انگل را در خون تشخیص می دهند. این آزمایش، به جهت شناسایی و تشخیص یک عفونت حاضر یا رخداده در گذشته انجام می شود.

T.gondii، انگلی است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست (میکروسکوپیک). در انسان های سالم، این عفونت یا باعث هیچ نوع علایمی نشده یا منتهی به بیماری شبه-آنفلوآنزا ملایم میگردد. با این حال، زمانی که یک زن باردار آلوده شده و آن را به فرزند خود منتقل کند یا فردی دارای سیستم ایمنی ضعیف (دارای نقص ایمنی) آلوده شود، این انگل میتواند باعث عوارض شدیدی گردد.

T. gondii بسیار شایع است. این انگل در سرتاسر جهان پیدا شده و در برخی کشورها تا 95% جمعیت را آلوده کرده است. در ایالات متحده، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها برآورد کرده است که حدود 23% افراد 12 سال یا بالاتر، مبتلا به توکسوپلاسموز شده اند. این عفونت میتواند با خوردن غذا یا آب آلوده، بویژه گوشت خام یا نیمپز، تماس با مدفوع آلوده گربه یا بازی در جعبه های شنی آلوده، انتقال از مادر به فرزند و ندرتاً هنگام پیوند عضو یا انتقال خون، منتقل شود.

میزبان مسلم برای T.gondii، گربه های وحشی و خانگی هستند. وقتی گربه ها با خوردن پرنده ها، جوندگان یا گوشت خام آلوده، مبتلا می شوند، T.gondii تکثیر شده و تخم هایی را تولید میکند که در پوشش های محافظ (اووسیست) محصور می شوند. در طول یک عفونت فعال، میلیون ها اووسیست میکروسکوپی ممکن است برای چندین هفته در مدفوع گربه، انتشار یابند. اووسیست ها طی چندین روز به حالت فعال درآمده و میتوانند برای چندین ماه، زنده بمانند. در سایر میزبان ها، از جمله انسان، T.gondii فقط وارد بخش محدودی از چرخه حیات خود شده و سپس کیست های غیرفعال را در ماهیچه ها، مغز و چشم ها تشکیل می دهد. سیستم ایمنی میزبان، این کیست ها را به صورت خفته نگهداشته و از بدن از برابر عفونت بیشتر حفاظت میکند. این مرحله خفته میتواند در سرتاسر حیات میزبان ادامه یابد، مگر اینکه سیستم ایمنی ضعیف شود.

عفونت اولیه یا دوباره فعال شده Toxoplasma gondii میتواند باعث علائم و عوارض چشمگیری در افراد دارای نسیستم ایمنی ضعیف مانند کسانی که مبتلا به HIV/AIDS هستند، افراد تحت شیمی درمانی، کسانی که بتازگی پیوند عضو انجام داده یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی دریافت می کنند، شود. این عفونت می تواند بر سیستم عصبی و چشم ها اثر گذاشته و باعث سردرد، صرع، گیجی، تب، انسفالیت، عدم تمرکز و تاربینی شود.

هنگام عفونت طی دوره بارداری، 30 تا 40% احتمال وجود دارد که عفونت به کودک منتقل شود. در صورتی که این عفونت مادرزادی در اوایل دوره بارداری اتفاق افتد، میتواند باعث سقط جنین یا مرده زایی شده یا ممکن است منتهی به عوارض شدید در نوزاد شود؛ این عوارض شامل عقب ماندگی ذهنی، صرع، کوری و کبد یا طحال بزرگ هستند. بسیاری از کودکان آلوده، بویژه آنهایی که در اواخر بارداری آلوده شده اند، به صورت نرمال به دنیا می آیند اما ممکن است در سال های بعد، علائمی مانند عفونت های شدید چشمی، از دست دادن شنوایی و ناتوانی در یادگیری را نشان دهند.

 

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با فرو بردن سوزن در ورید بازو جمع آوری می شود. ندرتاً، نمونه مایع مغزی نخاعی (CSF) از کمر با استفاده از عملی بنام پونکسیون نخاعی یا ضربه نخاعی جمع آوری شده یا نمونه مایع آمنیوتیک از یک زن باردار با استفاده از آمنیوسنتز جمع آوری می گردد.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

هیچ نوع آمادگی برای این آزمایش لازم نیست.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش توکسوپلاسموز برای شناسایی یک عفونت موجود یا سابقه عفونت با انگل میکروسکوپی Toxoplasma gondii بکار می رود. در بیشتر اوقات این آزمایش برای موارد زیر ممکن است انجام گردد:

    • در طول بارداری یا پیش از آن برای تعیین اینکه آیا زن باردار قبلاً در معرض ویروس Toxoplasma gondii قرار گرفته است و در هنگام بارداری اگر تماس با انگل مشکوک باشد
    • فردی که سیستم ایمنی ضعیف (دارای نقص سیستم ایمنی) داشته و علائم شبه آنفلوآنزا دارد
    • فردی که دارای علائم و نشانه های توکسوپلاسموز است.
    • کودک پیش از تولد، که مایع آمنیوتیک ممکن است آزمایش شود

    T.gondii یک انگل میکروسکوپی بوده که گربه ها را آلوده کرده و ممکن است در خاک پیدا شود. عفونت میتواند با خوردن غذا یا آب آلوده، تماس با مدفوع آلوده گربه یا با انتقال از مادر به کودک، کسب شود. در بیشتر افراد سالم، توکسوپلاسموز یا هیچ نوع علایمی ایجاد نکرده یا منجر به بیماری شبه آنفلوآنزا ملایم می شود. سیستم ایمنی فرد، عفونت را به صورت خفته نگه داشته و از بدن در برابر عفونت بیشتر محافظت می کند مگراینکه سیستم ایمنی ضعیف شود که در آن حالت، عفونت دوباره فعال می شود.

    روش های متعددی برای آزمایش T. gondii وجود دارد. انتخاب آزمایشات و نمونه های جمع آوری شده بستگی به فرد، علائم آنها و یافته های بالینی پزشک، دارد.

    تست آنتی بادی
    وقتی فرد در معرض T.gondii قرار میگیرد، سیستم ایمنی او با تولید آنتی بادی هایی بر ضد انگل، واکنش نشان میدهد. دو دسته از آنتی بادی های Toxoplasma ممکن است در غذا پیدا شوند: IgM و IgG.

    آنتی بادی های IgM، اولین آنتی بادی هایی هستند که در پاسخ به عفونت توکسوپلاسما در بدن تولید می شوند. طی یک تا دو هفته پس از تماس اولیه، اینها در بیشتر افراد موجود هستند. تولید آنتی بادی IgM برای دوره زمانی کوتاهی افزایش یافته و کاهش می یابد. در نهایت، گاهی اوقات ماه ها پس از عفونت اولیه، سطح (تیتر) آنتی بادی IgM در بیشتر افراد به زیر سطح قابل تشخیص می رسد. در مواقعی که T.gondii خفته، مجدداً فعال می شود و یا فرد یک عفونت مزمن دارد، IgM بیشتری ممکن است تولید شود.

    آنتی بادی های IgG چندین هفته پس از عفونت اولیه در بدن تولید شده و حفاظت بلندمدت فراهم می کنند. سطوح IgG در طول عفونت فعال افزایش یافته و سپس با از بین رفتن عفونت توکسوپلاسما و غیرفعال شدن انگل، به حالت ثابت در می آیند. بمحض تماس فرد با T.gondii، میزان قابل سنجش از آنتی بادی IgG را در خون خود برای ادامه زندگی خواهد داشت.

    آزمایش آنتی بادی، گاهی اوقات ممکن است بعنوان بخشی از یک پنل TORCH انجام شود. TORCH، مخفف چندین عفونت بوده که میتوانند بر یک کودک متولد نشده تأثیر گذاشته و معمولاً شامل آزمایش برای توکسوپلاسموز، روبلا، سایتومگالوویروس و ویروس هرپس سیمپلکس می باشد.

    تشخیص ملکولی
    آزمایش ملکولی ممکن است برای شناسایی و سنجش DNA T.gondii در یک نمونه خون، مایع مغزی نخاعی (CSF) یا مایع آمنیوتیک، انجام گیرد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    آزمایش آنتی بادی T.gondii معمولاً برای زنان باردار درخواست نمی شود اما ممکن است زمانی که پزشک میخواهد مشخص کند که آیا آن زن باردار در گذشته توکسوپلاسموز داشته و در چه زمانی در معرض مدفوع گربه، گوشت خام یا نیمپز یا غذا و آب آلوده قرار گرفته است، درخواست گردد. وقتی که نتیجه تست منفی باشد اما هنوز شک برای این عفونت بالا باشد، ممکن است که آزمایش در دوران بارداری یک یا چند بار تکرار شود.

    آزمایش آنتی بادی ممکن است برای فردی با یک سیستم ایمنی ضعیف (دارای نقص ایمنی)، زمانی که فرد دارای علائم یک بیماری شبه آنفلوآنزا است و برای هر کسی که دارای علائم یا عوارضی است که نشاندهنده توکسوپلاسموز است، درخواست شود. علائم و نشانه های توکسوپلاسموز ممکن است موارد زیر باشند:

    • غدد لنفاوی متورم
    • تب، عرق شبانه
    • ضعف، خستگی مفرط
    • سردرد
    • دردهای بدنی
    • گاهی گلودرد

    یک عفونت جدی تر که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارد که شامل مغز است، ممکن است بعنوان مثال باعث تغییرات در بینایی و ذهن و یا صرع گردد.

    آزمایشات ملکولی ممکن است زمانی که فرد دارای نقص ایمنی، مشکوک به عفونت توکسوپلاسموز است یا برای تعیین اینکه آیا یک کودک متولد نشده عفونت یافته است، انجام گیرد. در طول دوره بارداری، زمانی که مادر شواهدی از یک عفونت حاد را نشان میدهد که با نتیجه مثبت آزمایش آنتی بادی IgM Toxoplasma مشخص شده، مایع آمنیوتیک ممکن است مورد آزمایش قرار گیرد.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    در هنگام تفسیر نتایج آزمایش توکسوپلاسموز باید دقت زیادی اعمال شود. یک فرد دارای نقص ایمنی ممکن است که پاسخ آنتی بادی قوی نسبت به عفونت T.gondii نداشته باشد - سطوح IgM و IgG آنها ممکن است کمتر از حدانتظار باشند حتی اگر فاز فعال توکسوپلاسموز را داشته باشند.

    تشخیص آنتی بادی

    IgM IgG تفسیر احتمالی
    منفی مثبت عفونت پیشین
    منفی منفی بدون عفونت یا عفونت بسیار اولیه؛ بدون تماس پیشین
    مثبت منفی عفونت اولیه؛ در یک نوزاد، عفونت مادرزادی را نشان می دهد
    مثبت مثبت عفونت فعلی؛ عفونت مزمن؛ میتواند نشاندهنده فعال شدن مجدد باشد؛ ممکن است ماه پس از برطرف شدن عفونت، IgM موجود باشد

    احتمال ایجاد نتایج مثبت کاذب وجود دارد. در بیشتر موارد، آزمایشات آنتی بادی IgM مثبت، باید بوسیله یک روش آزمایشی دیگر، معمولاً با فرستادن نمونه به یک آزمایشگاه مرجع که مخصوص تست توکسوپلاسموز است، تأئید گردند.

    آنتی بادی های IgM تنها دسته آنتی بادی تولید شونده توسط یک کودک متولد نشده هستند. زمانی که آنتی بادی های IgM توکسوپلاسما در یک نوزاد موجود باشند، نشاندهنده یک عفونت مادرزادی هستند.

    شناسایی DNA
    اگر آزمایش ملکولی برای DNA T.gondii، مثبت باشد، فرد دارای یک عفونت فعال توکسوپلاسموز است. نتیجه منفی بدین معنی است که احتمال ابتلا به توکسوپلاسموز پائین تر است اما وجود عفونت را رد نمی کند. توکسوپلاسما ممکن است به تعداد کافی برای تشخیص و ردیابی در خون یا نمونه مایع، وجود نداشته باشد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    تماس با Toxoplasma gondii عمدتاً از خوردن گوشت خام یا نیمپز، بویژه خوک، بره و گوزن ناشی می شود اما میتواند در نتیجه مصرف میوها و سبزیجات نشسته که در خاک آلوده پرورش داده شده اند، از خود خاک، از آب آلوده و شیر غیرپاستوریزه نیز باشد.

     

    عفونت با T.gondii، شایعترین علت التهاب درون چشمی در دنیا می باشد. در افراد دارای عوارض، میتواند باعث زخم شبکیه شده و عفونت های چشمی شدیدی را ایجاد کند.

    سایر تست ها، مانند آزمایش IgG avidity ممکن است توسط یک آزمایشگاه مرجع برای کمک به تأئید یک عفونت با T.gondii انجام شوند. آزمایش هایی مانند کشت بافت یا رنگ آمیزی بیوپسی بافتی ندرتاً انجام میگیرند.

  • آیا توکسوپلاسموز مسری است؟
    این عفونت به طور مستقیم از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود، بجز مادر به فرزند. تقریباً همه موارد عفونت ها از خوردن، نوشیدن یا تماس با چیزی که آلوده است، ناشی می شود.
  • آیا لازم است که همه برای توکسوپلاسموز مورد آزمایش قرار گیرند؟
    از آنجائیکه این عفونت بسیار شایع بوده و در بیشتر موارد علائمی را ایجاد نمیکند، غربالگری عمومی معمولاً توصیه نمی شود.
  • من قبلاً مبتلا به عفونت Toxoplasma gondii شده بودم، آیا ممکن است که دوباره مبتلا شوم؟

    بطورکلی، یکبار که شما آلوده شده باشید و عفونت اولیه به حالت خفته در آمد، در صورت سالم ماندن، در برابر یک عفونت مجدد از یک منبع خارجی، ایمنی خواهید داشت. اگرچه، بهر دلیلی سیستم ایمنی شما ضعیف شود، یک عفونت خفته ممکن است دوباره فعال شود. باور بر این است که بیشتر عفونت ها در افراد دارای نقص ایمنی، مانند آنهایی که HIV/AIDS دارند، بعلت فعال شدن مجدد می باشد تا اینکه ناشی از عفونت های جدید باشد.

  • چرا نرخ عفونت با T.gondii در برخی از کشورها به اندازه 95% می باشد؟
    عفونت در مناطق گرم و مرطوب بیشتر بوده و تحت تأثیر رژیم غذایی آن منطقه قرار می گیرد. در مناطقی که معمولاً گوشت نیمپز میخورند بیشتر است.
  • آیا توکسوپلاسموز قابل درمان است؟

    بیشتر افراد سالم نیاز به درمان ندارند اما درمان هایی هست که برای افراد با سیستم ایمنی ضعیف، برای زنان باردار جهت کاهش ریسک انتقال عفونت به جنین و برای نوزادان با توکسوپلاسموز مادرزادی موجود هستند. برای اطلاعات بیشتر درباره درمان، وبسایت Mayo Clinic را ببینید.

  • چه اقداماتی را یک زن باردار یا هر فرد دیگری جهت پیشگیری از توکسوپلاسموز باید انجام دهند؟
    اقداماتی که می توان انجام داد شامل موارد زیر هستند:
    • فرد دیگری، مخزن فضولات گربه را تمیز کند. اگر این امکانپذیر نیست، از دستکش استفاده شود و ظرف فضولات هر روزه به جهت جلوگیری از عفونی شدن اووسیست ها، تعویض گردد
    • در صورت امکان، گربه خود را در داخل منزل نگهداری کنید؛ این عمل برای جلوگیری از شکار یا احتمالاً خوردن خاک آلوده انجام می شود و به او گوشت خام ندهید.
    • هنگام بارداری، گربه جدیدی را برای نگهداری نیاورید یا تماسی با گربه های ولگرد نداشته باشید
    • جعبه شنی کودک را وقتی در حال استفاده نیست، با چیزی بپوشانید (که بعنوان ظرف آشغال مورد استفاده نگیرد)
    • هنگام باغبانی از دستکش استفاده کنید.
    • گوشت خام یا نیمپز را مصرف نکنید
    • تخته های برش، دست ها و هر گونه وسیله ای که برای آماده کردن گوشت خام بکار می رود را در آب داغ و مواد شوینده بشورید و از انتقال آلودگی جلوگیری کنید.
    • شیر غیرپاستوریزه ننوشید.
    • میوه ها و سبزیجات را بشورید و یا پوست بکنید
  • علاوه بر تست های آنتی بادی و ملکولی، آیا آزمایشات دیگری برای توکسوپلاسموز وجود دارد؟

    ندرتاً، نمونه ای از بافت (بیوپسی) ممکن است از ناحیه ای از بدن که مشکوک به عفونت با انگل توکسوپلاسموز است، جدا گردد. برای تشخیص انگل، ممکن است نمونه، کشت و یا رنگ آمیزی شده و زیر میکروسکوپ بررسی شود. معمولاً این روش ها برای مواردی که تشخیص مشکلی دارند، استفاده می گردند.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Hökelek, M. (Updated 2013 May 3). Toxoplasmosis. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/229969-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed November 2013.

(© 1995–2013). Toxoplasma gondii, Molecular Detection, PCR. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/81795 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed November 2013.

(© 1995–2013). Toxoplasma gondii Antibody, IgM and IgG (Separate Determinations), Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/61857 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed November 2013.

Dugdale, D. (2012 October 6). Toxoplasma test. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003514.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed November 2013.

Ryder, J. (Updated 2013 September 30). Toxoplasmosis Pathology. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1743814-overview#showall through http://emedicine.medscape.com. Accessed November 2013.

Couturier, M. and Hillyard, D. (Updated 2013 September) Toxoplasma gondii. ARUP Consult Reference [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Toxoplasmagondii.html?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed November 2013.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 966-967.

McPherson, R. and Pincus, M. (© 2011). Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods 22nd Edition: Elsevier Saunders, Philadelphia, PA. Pp 613-614.

Forbes BA, Sahm DF, Weissfeld AS, Bailey & Scott's Diagnostic Microbiology 12th Edition: Mosby Elsevier, St. Louis, MO; 2007, Pp 577-578.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

(Updated 2010 July 9). Toxoplasmosis. National Toxicology Program, Center for the Evaluation of Risks to Human Reproduction [On-line information]. Available online at http://cerhr.niehs.nih.gov/common/toxoplasmosis.html through http://cerhr.niehs.nih.gov. Accessed August 2010.

Mayo Clinic Staff (2009 June 27). Toxoplasmosis. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/print/toxoplasmosis/DS00510/DSECTION=all&METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed August 2010.

Hökelek, M. (Updated 2009 January 27). Toxoplasmosis. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/229969-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed August 2010.

Wu, L. et. al. (Updated 2010 February 19). Toxoplasmosis. eMedicine Specialties, Ophthalmology [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1204441-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed August 2010.

Singh, N. and Thomas, F. (Updated 2010 March 23). HIV-1 Associated Opportunistic Infections - CNS Toxoplasmosis. eMedicine Specialties, Neurology [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1167298-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed August 2010.

Pereira-Chioccola; V.L. et. al. (2010 February 9). Toxoplasma gondii Infection and Cerebral Toxoplasmosis in HIV-infected Patients. Medscape Today from Future Microbiology. 2009;4(10):1363-1379 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/714611 through http://www.medscape.com. Accessed August 2010.

Toxoplasmosis. Centers for Disease Control and Prevention, National Center for Zoonotic, Vector-Borne, and Enteric Diseases, Division of Parasitic Diseases [On-line information]. Available online at http://www.dpd.cdc.gov/dpdx/HTML/Toxoplasmosis.htm through http://www.dpd.cdc.gov. Accessed August 2010.

(Reviewed 2008 January 10). Toxoplasmosis, Epidemiology & Risk Factors. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/toxoplasmosis/epi.html through http://www.cdc.gov. Accessed August 2010.

Klein, J. (2008 November). Toxoplasmosis. KidsHealth, from Nemours Foundation [On-line information]. Available online at http://kidshealth.org/parent/infections/parasitic/toxoplasmosis.html through http://kidshealth.org. Accessed August 2010.

(2008 October). Toxoplasmosis, March of Dimes Quick Reference Fact Sheet [On-line information]. Available online at http://www.marchofdimes.com/professionals/14332_1228.asp through http://www.marchofdimes.com. Accessed August 2010.

Hillyard, D. and Litwin, C. (Reviewed 2009 August). Toxoplasma gondii. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Toxoplasmagondii.html?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed August 2010.

Pearson, R. (Revised 2009 December). Toxoplasmosis. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec14/ch186/ch186h.html#sec14-ch186-ch186h-2212 through http://www.merck.com. Accessed August 2010.

Van Voorhees, B. (Updated 2009 May 27). Congenital toxoplasmosis. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001360.htm. Accessed August 2010.

Dugdale, D. (Updated 2009 December 1). Toxoplasmosis. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000637.htm. Accessed August 2010.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 1617.

(May 1, 2005) Center for Food Security and Public Health, Iowa State University. Toxoplasmosis. PDF available for download at http://www.cfsph.iastate.edu/Factsheets/pdfs/toxoplasmosis.pdf through http://www.cfsph.iastate.edu. Accessed August 2010.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.