آزمایش تشخیصی برای اهداف غربالگری استفاده می‌شود، اما معمولاً آزمایش تشخیصی برای تأیید تشخیص در افرادی که علائم، نشانه‌ها یا سایر شواهد بیماری خاصی را دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه June 25, 2018.

تست‌های غربالگری بخش مهمی از مراقبت‌های بهداشتی پیشگیرانه شماست. برای افراد بین 30 تا 49 ساله، این آزمایش‌ها برای تشخیص زودهنگام برخی از بیماری‌های شایع‌تر و بالقوه مرگبار مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی - که در میانسالی شروع به تأثیرگذاری می‌کنند، استفاده می‌شود. این آزمایش‌ها می‌توانند در برخی بیماری‌ها و شرایط خاص در مراحل ابتدایی و درمان‌پذیرتر، حتی قبل از اینکه متوجه نشانه‌ها شوید، به شما کمک می‌کنند.

با اطلاعات از آزمایش‌های غربالگری، ارائه‌دهنده‌ی خدمات بهداشتی می‌تواند با شما مراوده کند تا اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام دهید که سلامتی شما را بهبود بخشد و حتی سال‌های سلامتی خود را گسترش دهید. به‌عنوان مثال، یک آزمایش معمول کلسترول می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به شما نشان دهد و برای شما این امکان را فراهم می‌کند که تغییراتی در شیوه‌های پیشگیرانه انجام دهید —مانند تغییرات سبک زندگی —پیش از آنکه به یک بیماری جدی دچار شوید.

بخش‌های زیر اطلاعاتی در مورد آزمایش‌های غربالگری که برای بزرگسالان 30 تا 49 ساله پیشنهاد شده‌اند را ارائه می‌دهد. آنها توصیه‌های متخصصین مختلف را خلاصه کرده و در بسیاری از زمینه‌ها، اما نه همگی، هماهنگی وجود دارد. بنابراین، هنگام بحث در مورد غربالگری با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی و تصمیم‌گیری در مورد آزمایش، مهم است که وضعیت سلامت شخصی و تحمل خطر را در نظر بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد داروهای پیشگیرانه و اقداماتی که می‌توانید برای سلامتی خود و خانواده‌تان داشته باشید، سلامتی و پیشگیری در دوره مسئولیت بیمار را مطالعه کنید.

همه‌ی افراد در این گروه سنی ممکن است برای همه‌ی شرایطی که در اینجا ذکر شده، غربال نشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر وضعیت و تعیین اینکه آیا غربالگری ممکن است برای شما یا اعضای خانواده‌تان مناسب باشد، بخش‌های زیر را بخوانید. شما باید با پزشک خود در مورد گزینه‌های غربالگری مشورت کنید.

توصیه‌های غربالگری
  • سرطان پستان

    سرطان پستان دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان آمریکایی است. حدود 2 از 3 مورد سرطان پستان در زنان 55 سال و بالاتر دیده می‌شود و 1 از 8 مورد در زنان زیر 45 سال یافت می‌شود. غربال منظم می‌تواند در تشخیص تومور در مراحل اولیه زمانی‌که بیشتر قابل‌درمان است، کمک کند. چند روش برای غربالگری وجود دارد، از جمله ماموگرافی، یک آزمایش تصویربرداری که به‌ویژه در تشخیص سرطان پستان چندین سال قبل از اینکه علائم ایجاد شود مؤثر است.

    اهمیت تشخیص سرطان پستان و ماموگرافی به رسمیت در جامعه‌ی پزشکی مشهود است؛ اما هیچ توافق بین‌المللی در خصوص زمان شروع و دوره‌ی این تشخیص وجود ندارد. با این‌حال، اکثر سازمان‌ها بر این باورند که زنان باید با تأمین‌کننده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود مراوده کنند تا ریسک ابتلا به سرطان پیشرونده‌ی پستان خود را ارزیابی کنند و بهترین درمان برای آنها تعیین شود. مزایای و همچنین آسیب‌های غربالگری مدنظر قرار داده می‌شود. در حالی‌که غربالگری می‌تواند سرطان را زود تشخیص دهد، در زمانی‌که بیشتر قابل‌درمان است، ممکن است به نتایج مثبت کاذب و روش‌های غیرضروری پیگیری، مانند بیوپسی منجر شود.

    توصیه‌ها: زنان فاقد عوامل خطر متعارف در دهه‌ی 30 سالگی

    • کالج آمریکایی متخصص زنان و متخصص زنان و زایمان (ACOG) معاینه‌ی پستان توسط متخصص بهداشت را هر 1 تا 3 سال را به‌عنوان بخشی از یک معاینه‌ی پزشکی منظم انجام دهند.
    • طبق نظر ACOG، خودآزمایی پستان گزینه‌ای برای زنان است که از 20 سالگی شروع می‌شود و زنان باید هر تغییری که در سینه خود احساس می‌کنند را به ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود گزارش دهند.
    • ماموگرام به‌طور کلی برای زنان زیر 40 سال توصیه نمی‌شود و هیچ فاکتور خطر شناخته شده‌ای وجود ندارد.

    توصیه‌ها: زنان فاقد عوامل ریسک‌های متعارف در دهه‌ی 40 سالگی

    • ACOG می‌گوید که از سن 40 سالگی، زنان باید به‌عنوان بخشی از معاینه‌ی منظم بهداشتی خود، سالانه یک معاینه‌ی سینه توسط متخصص بهداشت داشته باشند.
    • با توجه به ACOG، خودآزمایی پستان نیز یک گزینه است. زنان باید هر تغییری که در سینه خود احساس می‌کنند را به ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود گزارش دهند.
    • ACOG و انجمن پزشکی آمریكا (AMA) توصیه می‌كنند كه ماموگرافی سالانه‌ی زنان از 40 سالگی شروع شود.
    • انجمن سرطان آمریکا (ACS) می‌گوید که باید انتخاب شروع غربال سرطان سینه با ماموگرام به زنان سن 40 تا 44 سال ارائه شود؛ توصیه می‌شود زنان در سن 45 تا 54 سال هر سال یک ماموگرام داشته باشند.
    • کارگروه خدمات پیشگیری نیروی ایالات متحده (USPSTF) می‌گوید برای زنان 40 تا 49 ساله، با توجه به عواملی چون ریسک‌پذیری آن‌ها، تصمیم به زمان شروع ماموگرافی منظم، تصمیمی فردی است.
    • کالج پزشکان آمریکایی (ACP) می‌گوید که زنان 40 تا 49 ساله باید درمورد مزایا و معایب ماموگرافی غربالگری با متخصص بهداشت مشورت کنند؛ اگر انتخاب بر غربالگری است، هر 2 سال یک بار آن را انجام دهید.

    خطر

    سابقه‌ی خانوادگی و ژنتیک می‌تواند به ریسک بالای زندگی در طول زمان کمک کند. سایر عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان شامل موارد زیر است: سابقه‌ی شخصی سرطان پستان، چاقی، شروع قاعدگی در سن کمتر، داشتن اولین فرزند پس از 35 سال، ناباروری، هورمون‌درمانی پس از یائسگی، شروع دوره‌ی یائسگی در سن بالاتر و مصرف الکل. انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند که زنان در معرض خطر بالا در طول عمر علاوه بر ماموگرافی با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) سالانه که در سن 30 سالگی شروع می‌شوند، تا زمانی‌که در وضعیت مناسب سلامت هستند ادامه یابد.

    برخی از عوامل مهم در ریسک بالای عمر عبارتند از:

    • حامل ژن جهش‌یافته BRCA1 یا BRCA2 و یا داشتن خویشاوند نزدیک مبتلا به ژن
    • داشتن تابش قفسه سینه در سن جوانی (بین 10 تا 30 سال)
    • سوابق خاص خانوادگی، مانند چندین بستگان نزدیک مبتلا به سرطان تخمدان یا سینه

    اگر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مشکوک هستید، باید با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود مشورت کنید و ایجاد برنامه‌ی غربالگری فردی را در نظر بگیرید.



    منابع مورد استفاده در این مطلب

    (2014 October 29). American Cancer Society Guidelines for the Early Detection of Cancer. American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/healthy/findcancerearly/cancerscreeningguidelines/american-cancer-society-guidelines-for-the-early-detection-of-cancer. Accessed on 4/1/15.

    Smith, R. et al. (2015 January 8). Cancer screening in the United States, 2015: A review of current American Cancer Society guidelines and current issues in cancer screening. CA: A Cancer Journal for Clinicians. Available online at http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.3322/caac.21261/full. Accessed on 4/1/15.

    Swart, R. et al. (2014 April 16). Breast Cancer Screening. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1945498-overview. Accessed on 4/1/15.

    (2014 December). Final Recommendation Statement, Breast Cancer: Screening, 2009. U.S. Preventative Services Task Force. Available online at http://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/RecommendationStatementFinal/breast-cancer-screening. Accessed on 4/1/15.

    Mayo Clinic Staff (20 November 2014). Breast cancer, risk factors. Mayo Clinic. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/breast-cancer/basics/risk-factors/con-20029275. Accessed on 4/8/15.

    Saslow, et al. (2007). American Cancer Society Guidelines for Breast Screening with MRI as an Adjunct to Mammography. CA: A Cancer Journal for Clinicians. Available online at http://www.penncancer.org/pdf/MR%20BreastGline.pdf. Accessed on 4/8/15.

    (26 February 2015, Revised). What are the risk factors for breast cancer? American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/detailedguide/breast-cancer-risk-factors?sitearea=. Accessed on 4/8/15.

    American Cancer Society. American Cancer Society recommendations for early breast cancer detection in women without breast symptoms. Available online at http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/moreinformation/breastcancerearlydetection/breast-cancer-early-detection-acs-recs. Accessed November 2015.

    Kevin C. Oeffinger, MD et al. Breast Cancer Screening for Women at Average Risk: 2015 Guideline Update From the American Cancer Society. JAMA. 2015;314(15):1599-1614. doi:10.1001/jama.2015.12783. Available online at http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2463262. Accessed November 2015.

  • سرطان دهانه‌ی‌ رحم

    با انجام تست پاپ‌اسمیر و یا آزمایشات HPV DNA می‌توان از بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه‌ی‌ رحم (قسمت پایین رحم و یا رحم) جلوگیری کرد.

    تقریبا تمام سرطان‌های دهانه‌ی‌ رحم ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) هستند، اما همه‌ی گونه‌های HPV باعث سرطان گردن رحم نمی‌شود. حدود دوازده گونه HPV، مانند HPV 16، 18، 33، 35 و 39، به‌عنوان "پر خطر" شناخته می‌شوند، زیرا عفونت‌های مداوم – آنهایی‌که بدون درمان معالجه نمی‌شوند - با افزایش خطر ابتلا به سرطان دهانه‌ی‌ رحم و واژن ارتباط دارند. دو نوع HPV، 16 و 18، باعث ایجاد 70٪ سرطان‌های گردن رحم می‌شوند.

    سرطان دهانه‌ی رحم می‌تواند چندین سال طول بکشد و اغلب در زنان 40 ساله یا بیشتر دیده می‌شود. به‌طور معمول غربالگری می‌تواند به شناسایی سرطان دهانه‌ی رحم در مراحل اولیه خود، زمانی‌که بسیار قابل‌درمان است، کمک کنند. غربالگری حتی ضایعات پیش‌سرطانی را نیز پیدا می‌کند تا قبل از شروع سرطان، آنها را بتوان از بین برد.

    توصیه‌ها

    کالج متخصص زنان و متخصص زنان و زایمان (ACOG)، کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) و انجمن سرطان آمریکا (ACS) در حال حاضر توصیه می‌کنند که زنان سن 30 تا 65 سال هر 5 سال تست پاپ‌اسمیر و آزمایش HPV DNA داشته باشند (ترجیحاً)؛ تست پاپ‌اسمیر به تنهایی هر 3 سال نیز قابل قبول است.

    زنانی که طی چند سال برای سرطان دهانه‌ی رحم غربال نشده‌اند یا افرادی که هرگز آزمایش نشده‌اند، به‌ویژه آزمایش برای آنها توصیه می‌شود.

    با این‌حال، تغییرات قابل‌توجهی در این توصیه‌ها ممکن است اتفاق بیفتد. اداره‌ی‌ غذا و داروی آمریکا (FDA) آزمایش HPV DNA را به‌عنوان ابزار غربالگری اولیه برای سرطان دهانه‌ی رحم تأیید کرد، به این معنی که بدون تست پاپ‌اسمیر استفاده می‌شود. سازمان‌های بهداشت فردی تاکنون توصیه‌های غربالگری خود را بروزرسانی کرده‌اند، اما یک پانل متخصص در سال 2015 دستورالعمل‌های موقت را صادر می‌کند. این دستورالعمل‌ها بیان می‌کنند که:

    • آزمایش HPV ممکن است برای زنان 25 سال و بالاتر بدون تست پاپ‌اسمیر ارائه شود.
    • اگر نتایج اولیه منفی باشد، زنان باید زودتر از 3 سال غربال شوند.

    زنان علاقه‌مند به این گزینه‌ی جدید باید با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنند. دستورالعمل‌های موقت اذعان دارد که برای ارزیابی بیشتر آزمایش HPV و نقش آن در غربالگری سرطان، مطالعات بیشتری لازم است. به‌عنوان مثال، هنوز هم در مورد اینکه آیا سن 25 سال بهترین سن برای شروع انجام آن به‌عنوان یک روش غربال اولیه بوده و هر چند وقت باید بررسی شوند، مورد سوال است.

    عوامل خطر

    نحوه‌ی آزمایش شما به عوامل خطر شما بستگی دارد. عوامل خطر شامل عفونت HPV با خطر بالا، مواجهه با دی‌اتیل استیل بسترول (DES) در داخل رحم، تشخیص قبلی سرطان دهانه‌ی رحم، عفونت HIV یا نقص سیستم ایمنی است. (بخش عوامل خطر در مقاله سرطان دهانه‌ی رحم را مشاهده کنید.) اگر شما هر کدام از این عوامل خطر را داشته باشید، ممکن است بیشتر مورد آزمایش قرار گیرید. از کارشناس مراقبت‌های بهداشتی خود درمورد توصیه‌ی تناوب آزمایشات سؤال کنید. اگر هیسترکتومی دارید، درمورد ارزش غربالگری مداوم گفتگو کنید. در برخی موارد، اینچنین است.

    ACOG یادآور می‌شود، حتی اگر هر سال به تست پاپ‌اسمیر نیاز نداشته باشید، برای اکثر زنان آزمایش معاینه‌ی زنانه (well-woman exam) نیز به‌طور سالیانه توصیه می‌شود.


    پیوند
    National Cancer Institute: What You Need To Know About Cervical Cancer


    منابع مورد استفاده در این مطلب

    (Updated 2012 August 13). HPV- Associated Cancer Diagnosis by Age. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/cancer/hpv/statistics/age.htm. Accessed 6/16/15.

    (2012 March). Screening for Cervical Cancer. U.S. Preventive Services Task Force. Available online at http://www.uspreventiveservicestaskforce.org/uspstf/uspscerv.htm. Accessed 6/16/15.

    Moyer, VA on behalf of the U.S. Preventive Services Task Force. (2012 June 19). Screening for Cervical Cancer: U.S. Preventive Services Task Force Recommendation Statement. Annals of Internal Medicine, 156(5). Available online at http://www.annals.org/content/early/2012/03/14/0003-4819-156-12-201206190-00424.full. Accessed 6/16/15.

    (Reviewed 2014 March 17). Cervical Cancer Prevention and Early Detection. American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003167-pdf.pdf. Accessed 6/16/15.

    (Reviewed 2014 September 9). Pap and HPV Testing. National Cancer Institute. Available online at http://www.cancer.gov/types/cervical/pap-hpv-testing-fact-sheet. Accessed 6/16/15.

    Saslow, D. et al. (2012 March 14). American Cancer Society, American Society for Colposcopy and Cervical Pathology, and American Society for Clinical Pathology screening guidelines for the prevention and early detection of cervical cancer. Available online at http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.3322/caac.21139/full. Accessed 6/16/15.

    Barclay, L. (2015 January 9). New Guidance Recommends HPV DNA Test for Primary Screening. Medscape Medical News. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/837832. Accessed 6/16/15.

  • کلسترول بالا

    از دوران کودکی، ماده مومی به‌نام کلسترول و دیگر مواد چرب شناخته شده به‌عنوان چربی شروع به ساخت در شریان‌ها کرده، سخت شده و پلاک‌هایی ایجاد می‌کنند که مسیر عبور را محدود می‌کند. در طول بزرگسالی، پلاک تجمع یافته و مشکلات سلامتی ناشی از آن نه تنها در شریان‌هایی که خون را به عضله قلب می‌رسانند، بلکه در شریان‌های سراسر بدن هستند (یک مشکل شناخته شده به‌عنوان آترواسکلروز). برای هر دو مرد و زن در ایالات متحده، اولین علت مرگ بیماری‌های قلبی است و میزان کلسترول خون به‌شدت بر احتمال شانس ابتلا به این بیماری تأثیر می‌گذارد.

    نظارت و حفظ سطح سلامت کلسترول در حفظ سالم اهمیت دارد. غربالگری کلسترول بالا، معمولاً با مشخصه‌ی چربی مهم است، زیرا معمولاً نشانه‌ای وجود ندارد. مشخصه‌ی چربی معمولاً شامل كلسترول تام، HDL-کلسترول، LDL-کلسترول و تری‌گلیسیرید می‌شود و گاهی اوقات کلسترول غیر HDL است. به‌طور معمول، ناشتا بودن برای 9 تا 12 ساعت (فقط آب) قبل از خون‌گیری لازم است، اما بعضی از آزمایشگاه‌ها آزمایش‌های بدون نیاز به ناشتایی چربی را ارائه می‌دهند.  

    توصیه‌ها

    از آنجا که توصیه‌ها همیشه بین سازمان‌های مراقبت‌های بهداشتی مطابقت ندارند، مهم است که با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود، برای ایجاد یک برنامه‌ی غربالگری کلسترول مناسب خود مشورت کنید.

    • انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که همه‌ی بزرگسالان 20 ساله و بالاتر هر 4 تا 6 سال آزمایش تست کلسترول (پنل چربی ناشتا) داشته باشند. آزمایشات مکرر برای افرادی که در معرض خطر هستند توصیه می‌شود.
    • کارگروه خدمات پیشگیرانه آمریکا (USPSTF) به پزشکان و بیماران آنها توصیه می‌نماید که برای کلسترول بالا فراتر از غربالگری اقدام کرده و ریسک کلی فرد را برای بیماری قلبی جهت تعیین اینکه چه افرادی ممکن است از درمان با استاتین‌ها منفعت ببرند، ارزیابی کنند.

      دستورالعمل USPSTF در سال 2016 غربالگری کلسترول در افراد 21 تا 39 ساله را توصیه و یا رد نمی‌کند. این براساس فقدان شواهدی است که غربالگری قبل از 40 سال بر سلامت قلب و عروق اثر می‌گذارد. USPSTF توصیه می‌کند که پزشکان از قضاوت خود در هنگام تصمیم‌گیری برای غربال افراد در این گروه سنی استفاده کنند.

      به‌طور کلی چنانچه افراد 40 تا 75 ساله، از درمان توسط استاتین بهره‌مند شده‌اند؛ USPSTF، میزان ریسک ابتلا به بیماری قلبی را به‌جای غربالگری پیشنهاد می‌نماید.

      دستورالعمل‌ها نیز متوجه هستند که استاتین‌ها ممکن است برای همه‌ی افراد دارای عوامل خطر پاسخ نداشته باشند. صرفنظر از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، هر کسی می‌تواند از تغییرات شیوه زندگی بهره‌مند شود که احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

    عوامل خطر

    نمونه‌هایی از عوامل خطر عبارتند از:

    • سابقه‌ی خانوادگی بیماری‌های قلبی زودرس (بیماری قلبی در خویشاوندان زیر 55 سال درجه یک مرد و یا درجه اول زن زیر 65 سال)
    • سیگار و استفاده از دخانیات
    • دیابت یا پیش‌دیابت
    • فشارخون بالا یا مصرف داروهای فشارخون
    • چاقی یا داشتن اضافه وزن
    • رژیم ناسالم
    • عدم فعالیت فیزیکی، عدم ورزش کافی
    • زمینه‌ی بیماری قلبی یا سابقه‌ی ابتلا به حمله‌ی قلبی

    پیوندها
    University of Maryland Heart Center: Heart Disease Risk Calculator
    National Heart, Lung, and Blood Institute: High Blood Cholesterol


    Sources Used in Current Review (last reviewed 7/12/17)

    (2008, June). Lipid disorders in adults (cholesterol, dyslipidemia): Screening. U.S. Preventive Services Task Force. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/UpdateSummaryFinal/lipid-disorders-in-adults-cholesterol-dyslipidemia-screening. Accessed June 2017.

    (2016 February 9). High cholesterol, symptoms and causes. Mayo Clinic. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/symptoms-causes/dxc-20181874. Accessed June 2017.

    (Reviewed 2016 June). Understand your risks to prevent a heart attack. American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HeartAttack/UnderstandYourRiskstoPreventaHeartAttack/Understand-Your-Risks-to-Prevent-a-Heart-Attack_UCM_002040_Article.jsp#.WUsh3hPyvR0. Accessed June 2017.

    (2016 November 15). Statin Use for the Primary Prevention of Cardiovascular Disease in Adults. US Preventive Services Task Force Recommendation Statement. JAMA 2016; 316(19):1997-2007. doi:10.1001/jama.2016.15450. Available online at http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2584058. Accessed June 2017.

    (Reviewed 2017 April). How to get your cholesterol tested. American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/HowToGetYourCholesterolTested/How-To-Get-Your-Cholesterol-Tested_UCM_305595_Article.jsp#.WUrsWxPyvEY. Accessed June 2017.

    (Reviewed 2017 June). Heart-health screenings. American Heart Association. Available online http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Heart-Health Screenings_UCM_428687_Article.jsp#.WUsaFxPyvR0. Accessed June 2017.

    Family History of Early Atherosclerotic Cardiovascular Disease. National Heart, Lung and Blood Institute. Available online at https://www.nhlbi.nih.gov/health-pro/guidelines/current/cardiovascular-health-pediatric-guidelines/full-report-chapter-4. Accessed June 2017.

  • چاقی
    با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، در ایالات متحده بیش از یک‌سوم بزرگسالان چاق هستند. طی 20 سال گذشته، میزان چاقی به‌طور پیوسته در سراسر ایالات متحده در تمام محدوده‌های سنی افزایش یافته است و بالا باقی مانده است.

    چاقی معضل بهداشتی است زیرا خطر بسیاری از بیماری‌ها مانند فشارخون بالا، دیس‌لپیدمی‌ها (کلسترول بالا و یا تری‌گلسیرید بالا)، دیابت نوع 2 ، بیماری قلبی عروقی، سکته‌ی مغزی و برخی از سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

    محاسبه‌ی شاخص توده‌ی بدنی فرد (BMI) می‌تواند برای ارزیابی چربی بدن مفید باشد. این یک ابزار غربالگری برای تعیین مشکل وزن است. برای بزرگسالان، فرمول و طبقه‌بندی زیر استفاده می‌شود:

    BMI = (اینچ مربع در قد) / (پوند در وزن) x 703
        BMI   < 18.5                وزن کم
        BMI  18.5-24.9            وزن طبیعی
        BMI   25.0 – 29.9        اضافه وزن
        BMI   30 and above     چاق

    توصیه‌ها

    کارگروه خدمات پیشگیری ایالات متحده (USPSTF) توصیه می‌کند که پزشکان حوزه‌ی سلامت تمام بیماران بالغ را برای چاقی غربال کنند، و آکادمی پزشکان خانواده آمریکا نیز موافق است. در سال 2012، USPSTF توصیه‌ی به‌روز شده‌ای را منتشر کرد که پزشکان بیماران چاق را به مداخلات رفتاری شدید پیشنهاد یا ارجاع می‌دهند، که می‌تواند به کاهش وزن، و احتمالاً بهبود تحمل گلوکز و سایر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی (CVD) منجر شود. کارگروه در حال حاضر (2016) در حال بررسی توصیه‌هایش است.


    پیوندها
    National Heart, Lung, and Blood Institute: Calculate Your Body Mass Index


    منابع مورد استفاده در این مطلب

    U.S. Preventive Services Task Force. Obesity in Adults: Screening and Management. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/UpdateSummaryFinal/obesity-in-adults-screening-and-management. Accessed October 2016.

    AAFP. Clinical Preventive Service Recommendation: Obesity. Available online at http://www.aafp.org/patient-care/clinical-recommendations/all/obesity.html. Accessed October 2016.

    Centers for Disease Control and Prevention. Adult Obesity Facts. Available online at https://www.cdc.gov/obesity/data/adult.html. Accessed October 2016.

  •  ویروس نقص ایمنی بدن (HIV)

    اچ‌آی‌وی ویروسی است که باعث بیماری ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی)، یک بیماری تهدیدکننده حیات است. در ابتدا یک عفونت اچ‌آی‌وی ممکن است بدون علامت یا ایجاد علائم شبه‌آنفلوانزا شود که پس از یک دوره‌ی کوتاه‌مدت از بین می‌رود. تنها راه تعیین آلودگی فرد، از طریق آزمایش HIV است.

    اگر عفونت شناسایی و درمان نشود، در نهایت علائم بیماری ایدز ظاهر می‌شود و به‌تدریج شروع به بدترشدن می‌کند. در صورت عدم‌درمان، با گذشت زمان، اچ‌آی‌وی سیستم ایمنی را از بین می‌برد بدن فرد در مقابل عفونت‌های ناتوان‌کننده آسیب‌پذیر می‌کند.

    HIV به شیوه‌های زیر گسترش می‌یابد:

    • رابطه‌ی جنسی با یک شریک آلوده
    • به اشتراک گذاشتن سوزن یا سرنگ (مانند مصرف مواد تزریقی داخل وریدی)
    • در دوران بارداری یا تولد؛ اگر زن باردار با ویروس اچ‌آی‌وی آلوده باشد، ویروس می‌تواند به نوزاد منقل و او را مبتلا کند.
    • از طریق تماس با خون آلوده
    • امروزه در ایالات متحده، به‌علت غربالگری خون برای انتقال خون و تکنیک‌های درمان گرما و دیگر درمان‌های مشتقات خون، خطر ابتلا به HIV از انتقال خون بسیار کم است. با این‌حال، قبل از آغاز غربال خون اهداشده در سال 1985 در ایالات متحده و قبل از معرفی درمان تخریب اچ‌آی‌وی در برخی از محصولات خون مانند عامل 8 و آلبومین، اچ‌آی‌وی از طریق خون انتقال خون یا اجزای خونی آلوده منتقل میشد.

    علت انجام غربالگری
    غربال اچ‌آی‌وی در حال حاضر بخشی از مراقبت‌های بهداشتی معمول در ایالات متحده است و بخش مهمی از سلامتی و پیشگیری است. این به این دلیل است که تشخیص در اوایل عفونت منجر به درمان به‌موقع و مؤثر می‌شود که خطر پیشروی به بیماری ایدز را کاهش می‌دهد. یک تحقیق بالینی مؤسسه ملی بهداشت (NIH) که در سال 2015 منتشر شده است نشان داد افرادی که مبتلا به اچ‌آی‌وی هستند، در صورتی‌که درمان ضدویروسی را زودتر آغاز کنند به‌جای دیرتر، خطر ابتلا به ایدز و سایر بیماری‌های جدی را کاهش می‌دهند.

    تشخیص زودهنگام، منافع مهمی برای دیگران و در کل جامعه دارد. هر ساله هزاران نفر از افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی تشخیص داده می‌شوند و در حدود 1 در هر 8 نفر در ایالات متحده از ابتلای به اچ‌آی‌وی بی‌اطلاع هستند. شخص می‌تواند از طریق یادگیری وضعیت خود، اصلاح رفتار خود و عدم مواجهه‌ی دیگران با خون یا مایعات آلوده‌ی بدن، از گسترش بیشتر بیماری‌ها جلوگیری کند. زنان باردار مبتلا به اچ‌آی‌وی می‌توانند درمان را برای جلوگیری از گسترش بیماری به فرزندانشان شروع کنند.

    اگر آزمایش غربالگری HIV نشان دهد که شخص آلوده نیست، می‌تواند اقدامات لازم را برای جلوگیری از عفونت انجام دهد. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای افرادی که HIV منفی، اما در معرض خطر بالای ابتلا به اچ‌آی‌وی هستند، توصیه می‌کنند که پیشگیری قبل از مواجهه (PrEP) را مصرف کنند، قرصی که مصرف روزانه‌ی آن به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند. برای افرادی‌که به‌طور مداوم PrEP مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به عفونت اچ‌آی‌وی به میزان قابل‌توجهی پایین‌تر از افرادی است که آن را مصرف نکرده‌اند.

    دانستن ریسک شما
    چند موقعیت خطر ابتلا به HIV را افزایش می‌دهد:

    • رابطه‌ی جنسی محافظت‌نشده با بیش از یک شریک داشته‌اید.
    • بیماری منتقل‌شده از راه جنسی (STD) از قبل داشته‌ و یا دارید که به‌نظر می‌رسد افراد حساستر شده و در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت HIV طی رابطه‌ی جنسی با شرکای آلوده قرار دارند.
    • مردی هم‌جنس‌گرا هستید.
    • مبادله‌ی جنسی برای پول یا مواد مخدر و یا جنسیت ناشناخته دارید.
    • از مواد مخدر تزریقی استفاده می‌کنید و احتمالا سوزن‌های غیراستریل را به اشتراک می‌گذارید.
    • شریک جنسی HIV مثبت دارید.
    • رابطه‌ی جنسی با شخصی متعلق به یکی از دسته‌های ذکر شده در بالا داشته‌اید یا در مورد رفتارهای خطرناک شریک جنسی‌تان مطمئن نیستید.
    • مبتلا به هپاتیت یا سل (TB) تشخیص داده شده و یا درمان شده‌اید.

    مواقع آزمایش شما به خطر، فعالیت‌ها و تماس‌های جنسی بستگی داشته باشد. برای مثال، طی یک رابطه جنسی طولانی‌مدت، یکپارچه، ممکن است فقط به یک آزمایش نیاز داشته باشید. با این‌حال، اگر شما یا شریک جنسی‌تان در ماه‌های اخیر تماس جنسی بیش از یک نفر داشته باشید، خطر ابتلا بیشتر است. اگر شما یا فردی که با شما تماس جنسی داشته (حتی تماس جنسی ناخواسته) درگیر رفتارهای خطرناکی هستید، علت بیشتری برای آزمایش دارید.

    تست‌های غربالگری
    انواع آزمایشات برای غربالگری اچ‌آی‌وی در دسترس هستند:

    • آنتی‌بادی HIV و آنتی‌ژن HIV ترکیبی- این آزمایش، آزمایش غربالگری توصیه‌شده برای HIV است. این آزمایش فقط به‌صورت آزمایش خون در دسترس است. این آزمایش آنتی‌ژن HIV به‌نام آنتی‌بادی P24 + آنتی‌بادی‌های HIV-1 و HIV-2 را تشخیص می‌دهد. (HIV-1 شایع‌ترین نوع در ایالات متحده است، در حالی‌که HIV-2 در برخی از مناطق آفریقا شایع‌تر است). با شناسایی هر دو آنتی‌بادی و آنتی‌ژن، آزمایش ترکیبی احتمال ابتلا به عفونت را بعد از مواجهه تشخیص می‌دهد. این آزمایشات می‌تواند عفونت‌های اچ‌آی‌وی را در اغلب افراد 2-6 هفته پس از مواجهه تشخیص دهد.
    • آزمایش آنتی‌بادی HIV- تمامی آزمایشات آنتی‌بادی HIV در ایالات متحده، HIV-1 را تشخیص داده و برخی از آزمایش‌ها نیز ایجاد شده است که می‌تواند HIV-2 را نیز شناسایی کند. این آزمایش‌ها به‌عنوان آزمایش خون یا آزمایش‌های مایع دهانی در دسترس است. آزمایشات آنتی‌بادی HIV می‌تواند عفونت را در اکثر افراد 3 تا 12 هفته پس از مواجهه تشخیص دهد.

    گزینه‌های مختلف آزمایش در دسترس هستند:

    • نمونه خون یا دهانی می‌تواند در یک مطب ارائه‌دهنده‌ی خدمات بهداشتی یا یک کلینیک محلی جمع‌آوری شود و برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می‌شود. در این موقعیت مشابه، یک تست سریع ممکن است که در آن نتایج در حدود 20 دقیقه حاصل می‌شود.
    • یک کیت جمع‌آوری خانگی که توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) تأیید شده است برای آزمایش آنتی‌بادی‌های HIV در دسترس است. این کیت این امکان را فراهم می‌کند که شخص در خانه نمونه بگیرد و سپس آن را به مرکز آزمایش ارسال کند. نتایج همراه با مشاوره مناسب بر روی گوشی در دسترس است.
    • FDA یک آزمایش HIV برای استفاده‌ی خانگی را تأیید کرده است. کیت آزمایش مشابه همانی است که در بسیاری از دفاتر و کلینیک‌های ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی استفاده می‌شود که یک نمونه‌ی دهانی برای تست جمع‌آوری شده است و نتایج در حدود 20 دقیقه در دسترس هستند. اگرچه آزمایش خانگی راحت است، اما محدودیت دارد. این آزمایش نسبت به آزمایش خون حساسیت کمتری دارد، بنابراین آزمایش خانگی ممکن است بعضی از موارد HIV را که توسط آزمایش خون تشخیص داده می‌شود را از دست بدهد و زمانی‌که در خانه توسط شخص غیرمتخصص انجام می‌شود، نسبت به زمانی‌که توسط یک مراقب بهداشتی آموزش‌دیده انجام می‌شود، دقیق نیست. هنگام انجام آزمایش باید مراقب باشید تا از خطا جلوگیری شود. (برای اطلاعات بیشتر، مقاله‌ی آزمایش خانگی، اجتناب از خطاها را مشاهده کنید.)

    تست‌های غربالگری دارای محدودیت هستند، بنابراین مهم است که به یاد داشته باشید که:

    • آزمایش غربالگری منفی بدان معنی است که در زمان آزمایش هیچ شواهدی از بیماری وجود ندارد. اگر شما خطر ابتلا به عفونت HIV را افزایش داده‌اید، اما نتایج غربالگری منفی است، بسیار مهم است که آزمایش‌های غربالگری را به‌طور مرتب انجام دهید.
    • آزمایشات HIV ویروس را بلافاصله پس از عفونت تشخیص نخواهد داد. با این‌حال، اگر فکر می‌کنید آلوده شده‌اید، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید. اگر مواجهه با ویروس اخیرا اتفاق افتاده باشد، ممکن است سطوح آنتی‌بادی برای تشخیص بیش از حد کم باشد. اگر آزمایش اولیه منفی باشد، ممکن است لازم باشد آزمایش را در زمان دیگری با آزمایش آنتی‌بادی دیگر یا آزمایش ترکیبی آنتی‌بادی/ آنتی‌ژن HIV تکرار کنید. در مورد نتیجه‌ی منفی، CDC توصیه می‌کند سه ماه پس از مواجهه‌ی احتمالی آزمایش مجدد انجام شود.
    • آزمایش غربالگری مثبت تشخیص نیست. نتیجه‌ی مثبت باید توسط آزمایش آنتی‌بادی دوم که HIV-1 و HIV-2 را تمایز می‌دهد، دنبال شود.

    برای اطلاعات بیشتر در مورد غربالگری اچ‌آی‌وی، مقاله آنتی‌بادی HIV و آنتی‌ژن p24 را ببینید.

    توصیه‌های غربالگری

    • مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کند که همه‌ی اشخاص 13 تا 64 سال که حداقل یک‌بار آزمایش‌های غربالگری HIV داشته باشند. اگر درگیر فعالیت‌هایی هستید که می‌تواند شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت و گسترش بیماری قرار دهد، CDC آزمایش سالانه را توصیه می‌کند. علاوه بر این، مردان هم‌جنس‌گرا باید هر سه تا شش ماه آزمایش شوند.
    • کارگروه خدمات پیشگیری ایالات متحده (USPSTF) توصیه می‌کند که همه‌ی نوجوانان و بزرگسالان سنین 15 تا 65 برای عفونت HIV غربال شوند. همچنین توصیه می‌شود که نوجوانان جوان و افراد مسن در معرض خطر بیشتری تحت غربال HIV قرار بگیرند. در مورد تکرار موارد، کارگروه می‌گوید رویکرد معقول، آزمایش یک‌زمانه برای تمامی افراد 15 تا 65 ساله است و حداقل غربال سالانه برای افرادی که در معرض ریسک بالای HIV قرار دارند، از جمله مردان هم‌جنس‌گرا، مصرف‌کنندگان مواد مخدر تزریقی و افرادی که در مناطقی که تعداد عفونت HIV زیاد است، زندگی می‌کنند و یا مراقبت‌های پزشکی را دریافت می‌کنند. افرادی‌که در معرض خطر بالا ولی نه خیلی زیاد هستند، ممکن است کمتر از هر سال غربال شوند. USPSTF هر سه تا پنج سال را به‌عنوان دستورالعمل پیشنهاد می‌کند. کارگروه اشاره می‌کند که این ریسک "در یک زنجیر" است و متخصصان بهداشت باید از اختیار خود در مورد تصمیم‌گیری تکرار آزمایش افراد برای اچ‌آی‌وی استفاده کنند.
    • کالج پزشکان آمریکایی با CDC توافق‌نظر دارند که آزمایش غربالگری HIV به همه‌ی افراد سنین 13 تا 64 در حوزه‌ی سلامت ارائه می‌شود. همچنین توصیه می‌شود که متخصصان مراقبت‌های بهداشتی باید تعداد غربالگری را به‌صورت فردی تعیین کنند.
    • آکادمی اطفال آمریکا (AAP) غربالگری هدفمند HIV را برای تمامی جوانان فعال از نظر جنسی را توصیه می‌کند. ضمن آنکه، آکادمی شروع آزمایش روتین از 16 سالگی را برای همه‌ی نوجوانانی که در مناطق با شیوع بالا زندگی می‌کنند را توصیه می‌کند. یعنی، جایی که بیش از 1 نفر در 1000 نفر آلوده هستند.
    • برای توصیه‌های خاص برای زنان باردار، مقاله‌ی بارداری را ببینید.

    به‌جز این توصیه‌ها، افراد خاص باید آزمایش شوند و از وضعیت خود مطلع شوند. این شامل:

    • افرادی که مبتلا به هپاتیت، TB (سل) یا STD تشخیص داده شده‌اند
    • افرادی‌که پیش از سال 1985 تزریق خون داشته‌اند یا یک شریک جنسی داشتند که خون دریافت کرده و پس از آن برای HIV مثبت آزمایش شده است.
    • کارمند مراقبت بهداشتی با مواجهه مستقیم با خون در محل کار
    • هر کسی که فکر می‌کند ممکن است در معرض آن قرار گرفته است

    با ارائه‌دهنده‌ی خدمات بهداشتی خود صحبت کنید
    تعجب نکنید اگر پزشک مراقبت‌های بهداشتی، در هر چکاب مراقبتی مطابق با توصیه‌ی CDC، تست غربالگری HIV را به شما توصیه ‌کند. اگر ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی شما موضوعات بهداشتی جنسی را مطرح نکنند، می‌توانید به سادگی یک آزمایش یا ارزیابی ریسک را درخواست کنید. شما همچنین می‌توانید از خدمات محرمانه برای تست یا مشاوره استفاده کنید.


    منابع و لینک‌ها

    برای اطلاعات محرمانه، می توانید از خط تلفن STDs و HIV / AIDS از CDC: 800-CDC-INFO (232-4636) تماس بگیرید. برای پیدا کردن یک مکان آزمایشی در نزدیکی شما، از منابع ملی آزمایش HIV و STD بازدید کنید
    KidsHealth.org: HIV and AIDS
    MedlinePlus: Screening and diagnosis for HIV
    Mayo Clinic: HIV/AIDS - Preparing for your appointment
    AIDSinfo: HIV Testing


    منابع مورد استفاده در این مطلب

    Qaseem, A. et al. (2009 January 20). Screening for HIV in health care settings: A guidance statement from the American College of Physicians and HIV Medicine Association. Annals of Internal Medicine. Available online at http://annals.org/aim/article/744218/screening-hiv-health-care-settings-guidance-statement-from-american-college. Accessed 11/6/2016.

    (2011 October 31). The pediatrician's role in preventing HIV infection. American Academy of Pediatrics. Available online at https://healthychildren.org/English/news/Pages/The-Pediatricians-Role-in-Preventing-HIV-Infection.aspx. Accessed 11/6/2016.

    (2013 April). Human Immunodeficiency Virus (HIV) infection: Screening. U.S. Preventive Services Task Force. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/UpdateSummaryFinal/human-immunodeficiency-virus-hiv-infection-screening. Accessed 11/6/2016.

    (2015 May 27). Press release: Starting antiretroviral treatment early improves outcomes for HIV-infected individuals. National Institutes of Health. Available online at https://www.nih.gov/news-events/news-releases/starting-antiretroviral-treatment-early-improves-outcomes-hiv-infected-individuals. Accessed 11/6/2016.

    (Updated 2016 January 22). Working in healthcare and HIV. AVERT. Available online at http://www.avert.org/hiv-transmission-prevention/working-healthcare. Accessed 11/6/2016.

    (2016 May 23). Recommendations for HIV prevention with adults and adolescents with HIV. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/hiv/guidelines/personswithhiv.html. Accessed 11/6/2016.

    (2016 October 27). HIV and AIDS: Testing. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/hiv/basics/testing.html. Accessed 11/6/2016.

    (2016 June 20). HIV testing. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/hiv/testing. Accessed 11/6/2016.

  • کلامیدیا و سوزاک

    امروزه در ایالات متحده کلامیدیا و سوزاک رایج‌ترین بیماری‌های باکتریایی منتقله از راه جنسی (STDs) است، اما بسیاری از افراد آلوده هیچ علامتی ندارند. این عفونت‌ها معمولاً بر اندام تناسلی تأثیر می‌گذارد، اما ممکن است باعث عفونت‌ نواحی دیگر مانند گلو و راست روده شود. زنان باردار ممکن است عفونت را به نوزادان خود منتقل کنند. درصورت عدم‌درمان، این بیماری‌ها می‌تواند باعث ناباروری و سایر عوارض سلامتی شود. با این‌حال، هر دو بیماری را را می‌توان با آنتی‌بیوتیک درمان کرد.

    در حالی‌که میزان کلامیدیا و سوزاک در افراد جوان بالاتر است، هر فردی که از نظر جنسی فعال است می‌تواند به عفونت کلامیدیا یا سوزاک مبتلا شود. بسیاری از افراد عفونت‌های کلامیدیا و سوزاک را همزمان دارند.

    توصیه‌هایی برای زنان

    مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) ایالات متحده، کارگروه خدمات ایالات متحده آمریکا (USPSTF)، آکادمی خانواده پزشکان آمریکایی (AAFP) و کالج متخصص زنان و متخصص زنان و زایمان (ACOG) غربال کلامیدیا و سوزاک را برای تمام زنان بالغ فعال جنسی که دارای عوامل خطرزا هستند توصیه می‌کند؛ مانند داشتن شریک جدید یا چندگانه. CDC به‌طور خاص غربالگری سالانه را برای افرادی که در معرض خطر هستند، توصیه می‌کند.

    برای توصیه‌های غربالگری در دوران بارداری، آزمایش بارداری و پیش از زایمان را ببینید.

    توصیه‌هایی برای مردان

    این سازمان‌ها غربالگری روتین را برای مردان سالم، فعال جنسی و دگرجنس‌گرا توصیه نمی‌کنند. اما ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی ممکن است از قضاوت خود استفاده کنند و خطراتی مانند شیوع در جامعه را در نظر بگیرند. مهم این است که به یاد داشته باشید که یک مرد آلوده می‌تواند این بیماری‌ها را گسترش دهد و اگر درمان کامل نباشد حتی موجب عفونت مجدد همسرش شود. برای مردان هم‌جنس‌گرا CDC غربالگری حداقل سالیانه کلامیدیا و سوزاک را توصیه می‌کند.

    خطر

    نمونه‌هایی از عوامل خطر عبارتند از:

    • عفونت‌های کلامیدیا قبلی یا سوزاک، حتی در صورت درمان موفق
    • ابتلا به STD های دیگر، به‌ویژه HIV
    • داشتن شریک جدید یا چندگانه
    • استفاده از کاندوم ناسازگار
    • تبادل جنسی برای پول یا مواد مخدر
    • استفاده از مواد مخدر غیرقانونی
    • زندگی در بازداشتگاه

    از آنجا که میزان عود مجدد بالا است، CDC توصیه می‌کند که هر دوی زن و مرد که برای بیماری کلامیدیا یا سوزاک تحت درمان قرار می‌گیرند، حدود 3 ماه پس از درمان و یا بعد از ویزیت بعدی مراقبت‌های بهداشتی خود، صرفنظر از اطمینان از درمان شرکای جنسی، مجددا مورد آزمایش قرار گیرند. مهم است که برای پیشگیری از این بیماری‌ها غربال سالانه ادامه یابد، زیرا عفونت مجدد همیشه اماکن‌پذیر است.


    پیوند

    CDC: Get Tested, Find Free, Fast, and Confidential Testing Near You


    Sources Used in Current Review (last reviewed 12/5/2017)

    (2016 October 17, Updated). Chlamydia - CDC Fact Sheet (Detailed). Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/std/chlamydia/stdfact-chlamydia-detailed.htm. Accessed on October 2017.

    (2016 October 28, Updated). Gonorrhea – CDC Fact Sheet (Detailed Version). Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/std/gonorrhea/stdfact-gonorrhea-detailed.htm. Accessed on October 2017.

    (2016 December). Chlamydia, Gonorrhea, and Syphilis FAQ. American Congress of Obstetricians and Gynecologists. Available online at https://www.acog.org/Patients/FAQs/Chlamydia-Gonorrhea-and-Syphilis. Accessed on October 2017.

    Fisher, M. and Schlaberg, R. (2017 July, Updated). Sexually Transmitted Infections. ARUP Consult. Available online at https://arupconsult.com/content/sexually-transmitted-infections/?tab=tab_item-1. Accessed on October 2017.

    (December 1, 2016) Centers for Disease Control and Prevention, STD Risk and Oral Sex - CDC Fact Sheet. Available online at https://www.cdc.gov/std/healthcomm/stdfact-stdriskandoralsex.htm. Accessed on October 2017.

    (September 2014) US Preventive Services Task Force, Final Recommendation Statement Chlamydia and Gonorrhea: Screening. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/RecommendationStatementFinal/chlamydia-and-gonorrhea-screening. Accessed on October 2017.

  • سرطان روده بزرگ

    سرطان روده بزرگ سومین علت شایع سرطان غیرپوستی در بزرگسالان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان و زنان ایالات متحده است. سرطان روده بزرگ و راست‌روده هر دو اگر زود تشخیص داده شود، قابل‌پیشگیری و قابل‌درمان است. مطالعات نشان می‌دهد که غربالگری منظم می‌تواند یک سوم مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ در ایالات متحده را از بین ببرد. اگر در اوایل تشخیص داده شود، میزان بقای پنج ساله 90٪ است.

    تست‌های غربالگری که پولیپ‌ها و ضایعات در روده بزرگ را جستجو و حذف می‌کند، می‌تواند از سرطان روده بزرگ جلوگیری کند. اینها اغلب در افراد بالای 50 سال دیده می‌شوند، بنابراین کارشناسان غربال جهانی را برای افراد دارای ریسک متوسط تا 50 سالگی را توصیه نمی‌کنند. با این‌حال، اگر یک یا چند عامل خطر برای سرطان کولون (روده بزرگ) دارید که در زیر شرح داده شده است، باید با ارائه‌دهنده‌ی خدمات بهداشتی خود صحبت کنید. او می‌تواند به شما در ارزیابی عوامل خطر فردی شما کمک کند و تعیین کند که آیا قبل از 50 سالگی باید غربالگری شوید و براساس ریسک‌های شما چه آزمایش‌هایی مناسب است. همانطور که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) بیان کرده است، هیچ‌یک از آزمایشات توصیه شده بهتر از آزمایش دیگری نیست.

    خطر

    پیش از این، غربالگری بیشتر در سن پایین‌تر مناسب است، اگر دارای عوامل خطر خاصی هستید و در یکی از دسته‌های دارای ریسک بالا قرار دارید، اغلب از 40 سالگی شروع می‌شود. در برخی موارد ممکن است غربالگری حتی زودتر انجام شود.

    • خطر افزایش‌یافته:
      • اگر سابقه‌ی خانوادگی سرطان‌های روده بزرگ یا پولیپ‌های آدنوماتوز دارید، نوع خاص پولیپ همراه با خطر بالای سرطان روده بزرگ، در معرض خطر بیشتری قرار دارید و ممکن است به غربالگری زودرس نیاز داشته باشید. بسیاری از این سرطان‌ها در افراد بدون سابقه‌ی خانوادگی سرطان روده بزرگ رخ می‌دهد. با این‌حال، به تعداد 1 در 5 نفر که مبتلا به سرطان روده بزرگ هستند، اعضای دیگری در خانواده دارند که تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته‌اند.

        به‌ویژه، اگر دارای یک خویشاوند درجه یک (والدین، خواهر و برادر و یا کودکان) که مبتلا به سرطان روده بزرگ یا پولیپ‌های آدنوماتوز قبل از 60 سالگی بودند، یا دو یا بیشتر از دو نفر از بستگان درجه یک که هر کدام از این یافته‌ها را در هر سنی داشتند، ریسک سرطان روده بزرگ در شما افزایش می‌یابد. ریسک ابتلا در افراد دارای خویشاوند درجه‌یک مبتلا، دو برابر شده است. اگر خویشاوند درجه‌یک در سن جوانی تشخیص داده شود، یا اگر بیش از یک خویشاوند درجه‌یک مبتلا باشد، این ریسک حتی بالاتر است.

      • اگر در گذشته مبتلا به سرطان روده بزرگ تشخیص داده شده‌اید یا اگر سابقه‌ی پولیپ در کولونوسکوپی داشته‌اید نیز ممکن است در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار داشته باشید.
      • نژاد و قومیت می‌توانند خطر را افزایش دهند. آمریکایی‌های آفریقایی بیشترین شیوع ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارند و یهودیان اشکنازی بیشترین ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارند.
    • پرریسک: اگر مبتلا به بیماری التهابی روده باشید، در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند، از جمله کولیت اولسراتیو مزمن یا بیماری کرون. اگر یک سندرم ژنتیکی مانند پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی (FAP) یا سرطان روده بزرگ غیرپولیپی ارثی (HNPCC) دارید یا اگر براساس سابقه‌ی خانوادگی خود خطر بالای ابتلا به HNPCC را داشته باشید، شما نیز در معرض خطر بالایی هستید.

    انواع تست‌های مورد استفاده برای غربالگری

    • کولونوسکوپی معمولاً برای افرادی که در معرض خطر متوسط یا بالای ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند و قبل از 50 سالگی به غربالگری نیاز دارند، توصیه می‌شود. این روش از یک محدوده‌ی پروبینی و یک دوربین فیلمبرداری برای مشاهده‌ی کل طول روده بزرگ استفاده می‌شود. این روش امکان حذف و آزمایش پولیپ‌ها یا سایر بافت‌های مشکوک به سرطان را فراهم می‌کند. گرچه کولونوسکوپی پرهزینه‌ترین و تهاجمی‌ترین روش است، دقیق‌ترین و کامل‌ترین آزمایش است و مخصوصا برای افرادی که دارای عوامل خطر هستند مناسب است.

    سایر انواع آزمایش‌های غربالگری ممکن است گزینه‌هایی برای افرادی باشد که به نظر می‌رسد مشابه با ریسک متوسط هستند. به‌عنوان مثال، این ممکن است شامل افرادی با خویشاوند درجه یک مبتلا به سرطان روده بزرگ پس از 60 سالگی باشد.

    برخی از این گزینه‌های آزمایشی عبارتند از: آزمایش‌های آزمایشگاهی روی نمونه‌های مدفوع که عمدتا سرطان‌های موجود را تشخیص می‌دهند:

    اگر یافته‌های مربوط به یکی از این موارد غیرطبیعی باشد، به کولونوسکوپی نیاز خواهید داشت.

     علاوه بر کولونوسکوپی، دیگر روش‌های تصویربرداری برای غربالگری استفاده می‌شود.

    • سیگموئیدوسکوپی انعطاف‌پذیر همانند کولونوسکوپی است که در آن از یک محدوده‌ی پروبینی و یک دوربین ویدئویی استفاده می‌کند، اما از پروب کوتاهتر استفاده می‌کند که تمام راست روده را مشاهده می‌کند و تنها قسمت سوم پایین روده بزرگ است. این روش همچنین قادر به حذف هرگونه پولیپ کشف‌شده است و امکان آزمایش را برای حضور سلول‌های سرطانی فراهم می‌کند.
    • دو روش دیگر استفاده از اشعه ایکس؛ با این‌حال، این رویکردها تنها امکان تجسم پولیپ را فراهم می‌کند. حذف پولیپ به کولونوسکوپی پیگیری یا سیگموئیدوسکوپی انعطاف‌پذیر نیاز دارد:
      • کولونوسکوپی (پس‌روده‌بینی) مجازی (مقطع‌نگاری رایانه‌ای (سی‌تی‌اسکن) کلونوگراف) تصاویر مقطع عرضی بسیاری را به نمای دوبعدی و سه‌بعدی از روده بزرگ ترکیب می‌کند. این روش کمتر تهاجمی است و نیازی به آرام‌سازی ندارد، بنابراین ممکن است که برای افرادی که نمی‌توانند کولونوسکوپی را تحمل کنند مناسب باشد.
      • تنقیه باریوم با وضوح دوگانه (DCBE)، همچنین به‌عنوان تنقیه باریم کنتراست هوا یا دستگاه گوارش تحتانی شناخته می‌شود، اشعه‌ی ایکس از توده‌ها، پولیپ‌ها و یا سایر اختلالات در طرح کلی روده بزرگ (کولون) فراهم می‌کند.

    تست نمونه‌برداری مدفوع و سیگموئیدوسکوپی ساده‌تر از کولونوسکوپی است، اما دقیق نیست. تست مدفوع و سیگموئیدوسکوپی بهترین کاربرد توأم با یکدیگر را دارند.

    توصیه‌ها

    چندین سازمان بهداشتی غربالگری سرطان کولون را توصیه می‌کنند. در حالی‌که ممکن است در انواع و تکرار آزمایشاتی که استفاده می‌شود متفاوت باشند، از غربالگری سرطان روده بزرگ حمایت می‌کنند. در مارس 2008، دستورالعمل‌های غربالگری برای تشخیص زودهنگام پولیپ‌های پیش‌سرطانی و سرطان کولون به‌طور مشترک توسط انجمن سرطان آمریکا، کارگروه چندجانبه ایالات متحده در زمینه سرطان روده بزرگ و کالج آمریکایی رادیولوژی منتشر شد. دستورالعمل‌های مشابه نیز توسط کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) و کالج آمریکایی گاستروانترولوژی مطرح شده است. این دستورالعمل‌های جامع غربالگری عبارتند از افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند، بنابراین کاندید غربالگری قبل از سن 50 سالگی هستند. اگر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستید یا ریسک بالای ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارید، ارائه‌دهنده‌ی خدمات بهداشتی می‌تواند به شما در تعیین بهترین ترکیبات تست‌های پیشگیرانه و تکرار آنها کمک کند.

    دستورالعمل‌ها پیشنهاد می‌کنند:

    • اگر سابقه‌ی خانوادگی سرطان‌ روده بزرگ یا پولیپ‌های آدنوماتوز در هر خویشاوند درجه یک دارید که پیش از 60 سالگی تشخیص داده شده یا حداقل دو نفر از بستگان درجه دوم در هر سنی دارید، توصیه می‌کنند که غربالگری در 40 سالگی یا 10 سال قبل از جوانترین مورد در خانواده آغاز شود؛ اگر پس از 60 سالگی باشد، گزینه‌ها همانند افرادی است که به‌طور متوسط در معرض خطر هستند.
    • بیماری‌ التهابی روده: دستورالعمل‌ها توصیه می‌کنند که غربالگری 8 سال پس از شروع بیماری آغاز ‌شود.
    • سلول‌های سرطانی غیرپولیپی ارثی (HNPCC): دستورالعمل‌ها توصیه می‌کنند که غربالگری از 20 تا 25 سالگی یا 10 سال قبل از جوان‌ترین مورد در خانواده آغاز شود.
    • تشخیص جراحی پولیپوز فامیلی (FAP) با آزمایش ژنتیک یا FAP مشکوک بدون آن: ACS توصیه می‌کند که غربالگری در 10 تا 12 سالگی شروع شود.
    • افراد آفریقایی‌تبار باید در 45 سالگی آزمایش را شروع کنند. با این‌حال، USPSTF اعلام می‌کند که این توصیه‌ها برای افرادی با ریسک متوسط، در نظر گرفته شده تا در مورد تمام گروه‌های قومی و نژادی اعمال شوند.

    کمک‌های تصمیم‌گیری

    از آنجا که هر روش تهاجمی دارای برخی از ریسک‌هاست؛ می‌بایست درخصوص آزمایشات غربالگری توصیه‌شده با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید. عده‌ای از مسئولین مراکز بهداشت در این تصمیم‌گیری به شما یاری خواهند رساند.

    همچنین، از آزمایش مجدد در فاصله‌ی زمانی توصیه‌شده توسط ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود غفلت نکنید.


    پیوندها
    MyBiopsy.org: Colon, Adenomatous polyps
    National Cancer Institute: Colorectal Cancer Risk Assessment Tool
    Centers for Disease Control and Prevention: Colorectal (Colon) Cancer


    منابع مورد استفاده در این مطلب

    American Cancer Society recommendations for colorectal cancer early detection. American Cancer Society. Available online through http://www.cancer.org/index. Accessed February 2015.

    Final Recommendation Statement Colorectal Cancer Screening. U.S. Preventive Services Task Force. Available online at http://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/RecommendationStatementFinal/colorectal-cancer-screening through http://www.uspreventiveservicestaskforce.org. Accessed February 2015.

    Tests to Detect Colorectal Cancer and Polyps. National Cancer Institute. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/detection/colorectal-screening through http://www.cancer.gov. Accessed February 2015.

    (February 26, 2014) Centers for Disease Control and Prevention. Colorectal (Colon) Cancer: What are the Risk Factors? Available online at http://www.cdc.gov/cancer/colorectal/basic_info/risk_factors.htm through http://www.cdc.gov. Accessed January 2015.

    (Published online 2008 February 13). Screening and Surveillance for the Early Detection of Colorectal Cancer and Adenomatous Polyps, 2008: A Joint Guideline From the American Cancer Society, the US Multi-Society Task Force on Colorectal Cancer, and the American College of Radiology. American Gastroenterology Association [On-line information]. Available online at http://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085%2808%2900232-1/fulltext through http://www.gastro.org/practice/medical-position-statements. Accessed February 2015.

  • دیابت

    دیابت هفتمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) برآورد می‌کند که 30.2 میلیون نفر در 18 سالگی یا 12.2 درصد از همه افراد در این گروه سنی دیابت تشخیص داده یا تشخیص داده نشده‌اند. از این تعداد، 4.6 میلیون نفر، 18تا 44 سال و 14.3 میلیون نفر 45 تا 64 ساله هستند. دیابت نوع 2 برای 90 تا 95 درصد از موارد تشخیص دیابت در میان بزرگسالان است. وزن ناسالم و عدم‌تحرک فیزیکی، همچنین مشکلات بهداشتی مهم بومی، هر دو عامل افزایش شیوع دیابت نوع 2 می‌باشند.

    84.1 میلیون بزرگسال دیگر امریکایی سن 18 سال و بالاتر مبتلا به پیش‌دیابت هستند، به این معنی که سطح قند خونشان بالاتر از حد طبیعی است اما هنوز به اندازه کافی برای تشخیص دیابت بالا نیست. تشخیص پیش‌دیابت به افراد این امکان را فراهم می‌کند تا اقداماتی برای متوقف‌کردن و یا کندکردن توسعه‌ی دیابت نوع 2 و عوارض آن انجام دهد. این عوارض شامل حمله‌ی قلبی، سکته‌ی مغزی، فشارخون بالا، نابینایی و مشکلات چشم، بیماری کلیوی و بیماری‌های عصبی است. بیش از 60٪ از قطع عضو اندام تحتانی در افراد مبتلا به دیابت رخ می‌دهد.

    عوامل خطر
    اضافه‌وزن - داشتن شاخص توده بدن (BMI) مساوی یا بزرگتر از 25 کیلوگرم / متر مربع - عامل خطر عمده برای دیابت نوع 2 است.

    سایر عوامل خطر مرتبط با سلامتی شما عبارتند از:

    • عدم فعالیت فیزیکی
    • فشارخون بالا، یعنی فشارخون 140/90mmHg یا بالاتر یا دریافت درمان فشارخون بالا
    • سابقه‌ی بیماری‌ قلبی عروقی
    • داشتن سطح کلسترول HDL کمتر از 40mg/dL یا (1.00mmol/L) و یا سطح تری‌گلیسیرید بیش از 150mg/dL یا (1.70mmol/L)
    • داشتن یک نتیجه قبلی آزمایش هموگلوبین A1c مساوی یا بزرگتر از 5.7٪، اختلال تحمل گلوکز (نتیجه آزمایش تحمل گلوکز 140-199 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (7.8-11.1 میلی‌مول بر لیتر))، و یا اختلال قند خون ناشتا (سطح گلوکز ناشتا 100-125 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (5.6 تا 6.9 میلی‌مول بر لیتر))
    • داشتن شرایط مرتبط با مقاومت به انسولین، مانند چاقی شدید و آکانتوز نیگریکانس

    عوامل خطر مرتبط با خانواده عبارتند از:

    • داشتن یک والد یا خواهر و برادر مبتلا به دیابت
    • از تبار آمریکایی‌های آفریقایی، آمریکای لاتین، بومیان آمریکا، آسیایی آمریکایی یا نژاد اقیانوس آرام

    عوامل خطر زنان عبارتند از:

    تست‌های غربالگری برای مردان و زنان غیرباردار

    • قند ناشتا (قند خون ناشتا، FBG) - این آزمایش سطح قند خون را بعد از 8-12 ساعت ناشتابودن اندازه‌گیری می‌کند.
    • هموگلوبین A1c (همچنین A1c یا هموگلوبین ﮔﻠﻴﻜﻮزﻳﻠﻪ نامیده می‌شود) - این آزمایش میانگین میزان گلوکز خون در 2 تا 3 ماه گذشته را ارزیابی می‌کند و به‌عنوان یک آزمایش دیگر برای غربال دیابت توصیه می‌شود.
    • تست تحمل گلوکز 2 ساعته (OGTT) - این تست شامل نمونه‌گیری خون ناشتا برای اندازه‌گیری گلوکز می‌شود، و سپس شخص یک محلول حاوی 75 گرم گلوکز را نوشیده و دوساعت پس از شروع مصرف محلول گلوکز نمونه‌ی دیگری می‌دهد.

    اگر هر کدام از این نتایج غیرطبیعی باشد، آزمایش در روز دیگر تکرار می‌شود. اگر نتیجه‌ی تکرار غیرطبیعی باشد، تشخیص دیابت ایجاد می‌شود.

    توصیه‌ها
    انجمن دیابت آمریکا (ADA) و کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) توصیه می‌کنند:

    • اگر 45 سال یا بالاتر دارید، باید غربال شوید.
    • اگر جوانتر از 45 سال هستید، اما دارای اضافه وزن یا هر کدام از عوامل خطر دیگر هستید، غربالگری دیابت را در نظر بگیرید.
    • ADA و USPSTF بیان می‌دارند، حتی اگر نتایج غربالگری اولیه طبیعی است، تست تکرار حداقل هر 3 سال انجام شود. اگر به‌عنوان پیش‌دیابت شناخته شده‌اید، سالانه آزمایش دهید.

    انجمن غدد درون‌ریز و متابولیسم بالینی آمریکا (AACE) نیز غربالگری دیابت را برای افراد بدون‌علامت با این عوامل خطر، و همچنین افرادی که در درمان بیماری‌های روانپزشکی برای اسکیزوفرنی هستند یا بیماران مبتلا به بیماری دو قطبی شدید توصیه می‌کنند.

    همچنان‌که کارشناسان حوزه‌ی سلامت به آموزش آمریکایی‌ها در مورد آنچه که باید برای جلوگیری از دیابت و عوارض جدی آن انجام دهند، می‌پردازند؛ باید توجه داشته باشید که عادات تغذیه‌ی سالم و انتخاب فعالیت‌ها می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و عوارض ناشی از بیماری در شما را کاهش دهد.


    پیوندها
    NIDDK: Preventing Type 2 Diabetes
    American Diabetes Association
    National Diabetes Education Program 
    Centers for Disease Control and Prevention: Type 1 or Type 2 Diabetes and Pregnancy 


    Sources Used in Current Review (last reviewed 9/18/17)

    (2017). National diabetes Statistics Report, 2017. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/diabetes/pdfs/data/statistics/national-diabetes-statistics-report.pdf. Accessed on 8/06/17.

    (2015 October). Abnormal Blood Glucose and Type 2 Diabetes Mellitis: Screening. U.S. Preventive Services Task Force. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/UpdateSummaryFinal/screening-for-abnormal-blood-glucose-and-type-2-diabetes?ds=1&s=diabetes. Accessed on 8/06/17.

    (2017 July 27, Updated). What’s New in Diabetes. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/diabetes/new/index.php. Accessed on 8/06/17.

    (2017 July 25, Updated). Who’s at Risk? Centers for Disease Control and Prevention. Available online at https://www.cdc.gov/diabetes/basics/risk-factors.html. Accessed on 8/06/17.

    Genzen, J. et. al. (2017 July, Updated). Diabetes Mellitus. ARUP Consult. Available online at https://arupconsult.com/content/diabetes-mellitus. Accessed on 8/06/17.

    (2016 November). Diabetes Tests & Diagnosis. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Available online at https://www.niddk.nih.gov/health-information/diabetes/overview/tests-diagnosis. Accessed on 8/06/17.

    (2015). Screening and Monitoring of Prediabetes. American Association of Clinical Endocrinologists. Available online at http://outpatient.aace.com/prediabetes/screening-and-monitoring-prediabetes. Accessed on 8/06/17.

    Diabetes Management Guidelines, American Diabetes Association (ADA) 2016 Guidelines. National Diabetes Education Initiative. Available online at http://www.ndei.org/ADA-2013-Guidelines-Criteria-Diabetes-Diagnosis.aspx.html#children. Accessed on 8/06/17.

  • سرطان پروستات

    سرطان پروستات بعد از سرطان پوست دومین سرطان تشخیص داده شده در مردان است. همچنین دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان بعد از سرطان ریه است. همان‌طور که از هر 7 مرد آمریکایی 1 نفر به آن دچار می‌گردد. بیشترین موارد در مردان 65 ساله و بالاتر تشخیص داده شده است. پیشرفت برخی از سرطان‌های پروستات سریع بوده و سبب مرگ در چند ماه یا چند سال می‌گردند، اما غالباً به آرامی رشد کرده و هرگز تهدیدی جدی برای سلامتی ایجاد نمی‌کنند.

    مشورت با ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی درباره‌ی غربالگری سرطان پروستات در مردان مهم است. مسائل پیچیده‌ی بسیاری دخیل هستند:

    • فناوری فعلی نمی‌تواند سرطان آهسته‌پیشروی را از نوع سریع تشخیص دهد، و سرطان ممکن است هرگز به‌طور قابل توجهی بر سلامت یا امید به زندگی انسان تأثیر نگذارد.
    • تست‌های غربالگری برای آنتی‌ژن خاص پروستات (PSA) همه موارد را تشخیص نمی‌دهند و برخی از نتایج افزایش‌یافته‌ی PSA به‌معنای اثبات سرطان نیست.
    • تشخیص از طریق بیوپسی (با خطر پایین عفونت و خونریزی) و عوارض جانبی درمان (که می‌تواند موجب اختلال نعوظ و بی‌اختیاری شود) بالقوه خود می‌تواند مضر باشد. اکثر سرطان‌های پروستات به‌آرامی رشد می‌کنند و ممکن است هیچ مشکلی ایجاد نکنند.
    • نتایج آزمایشات طولانی‌مدت در مورد اینکه آیا آزمایش PSA موجب افزایش میزان بقای سرطان پروستات می‌شود یا خیر، ثابت نشده است.

    تصمیمات آگاهانه
    به‌رغم سوالات در مورد غربالگری سرطان پروستات، اکثر سازمان‌های بهداشتی بر این باورند که مردان باید اطلاعات متوازنی درباره‌ی غربالگری سرطان پروستات دریافت کنند و توصیه کردند که مردان با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود مشورت کنند. شما باید خطرات، عدم‌اطمینان، مزایا و محدودیت‌های آزمایش و درمان سرطان پروستات را بدانید و باید با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود مراوده داشته باشید تا گزینه‌های خود را درک کنید و تصمیم بگیرید که بهترین راه برای شما چیست. قبل از انتخاب غربالگری پروستات، باید جوانب مثبت و منفی خود را با توجه به سن، امید به زندگی، سابقه‌ی خانوادگی، نژاد، سلامت کلی، نتایج آزمایش‌های قبلی و تحمل فردی را بسنجید.

    خطر
    عامل مهمی برای در نظر گرفتن ریسک شخصی شما برای ایجاد سرطان پروستات است:

    • خطر متوسط: مردان سالم بدون عوامل خطر شناخته‌شده
    • افزایش خطر: مردان آمریکایی آفریقایی یا مردانی که پدر یا برادری دارند که قبل از آنها 65 سالگی تشخیص داده شده
    • ریسک بالا: مردانی با بیش از یک خویشاوند که در سن نوجوانی مبتلا شده بودند
       

    آزمایشات
    اگر شما انجام غربالگری را انتخاب می‌کنید، ممکن است آزمایشات زیر توصیه شود:

    توصیه‌ها
    اغلب سازمان‌ها غربالگری سرطان پروستات را برای مردان 49 ساله و جوانتر توصیه نمی‌کنند، مگر اینکه آنها افزایش یا ریسک بالایی داشته باشند. استثناء شبکه سراسری جامع سرطان است.

    • شبکه ملی جامع سرطان (NCCN) یک آزمایش پایه برای در سن 45 سالگی برای مردانی که می‌خواهند غربال شوند را توصیه می‌کند، که زمان و تناوب آزمایشات آینده را تعیین می‌کند. این شبکه استفاده از آزمایش DRE و PSA را به‌طور ترکیبی، برای گسترده‌ترین تشخیص سرطان در مراحل اولیه آن توصیه می‌کند. اگر نتیجه آزمایش PSA بیشتر از 1.0 نانوگرم در میلی‌لیتر باشد یا اگر فرد در معرض خطر بیشتری باشد، توصیه می‌شود آزمایش DRE و PSA در یک دوره‌ی زمانی یک یا دوساله انجام شود.
    • کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) بیان می‌کند که برای مردان کمتر از 50 سال در معرض خطر افزایش‌یافته، از جمله مردان آفریقایی آمریکایی و مردان با سابقه‌ی خانوادگی سرطان پروستات، مشورت در مورد مزایا و آسیب‌های غربالگری PSA برای اخذ تصمیم آگاهانه رویکردی منطقی است. این تصمیم مبتنی بر آسیبی است که می‌تواند ناشی از نتایج آزمایش PSA مثبت کاذب باشد که ممکن است به درمان جراحی یا اشعه‌ای منجر شود که در نهایت می‌تواند منفعت کمی را به همراه داشته باشد.
    • انجمن سرطان آمریکا (ACS) توصیه می‌کند مردان سالم با ریسک میانی که مایل به غربال هستند، بهتر است سن 50 سالگی را برای این کار در نظر بگیرند. ACS مدنظر قراردادن آزمایش برای گروه‌های حائز ریسک بالا را توصیه می‌کند.
      • اگر شما آفریقایی آمریکایی هستید یا پدر یا برادری دارید که قبل از 65 سالگی تشخیص داده شده است، ACS توصیه می‌کند که در سن 45 سالگی در فکر آزمایش باشید.
      • اگر بیش از یک خویشاوند در سن جوانی مبتلا شده است، می‌توانید آزمایش را در 40 سالگی شروع کنید؛ سپس، مجددا در سن 45 سالگی یا قبل از آن، نتایج مورد آزمایش قرار گیرند.
      • اگر سطح PSA شما کمتر از 2.5ng/mL و غربالگری سالانه 2.5ng/mL یا بالاتر باشد، ACS غربال مجدد را دو سال یک‌بار توصیه می‌کند.
    • انجمن اورولوژی آمریکا (AUA) انتظار به یک PSA و DRE پایه تا سن 55 سالگی برای مردان در معرض خطر متوسط که مایل به غربال هستند را توصیه می‌کند. برای افرادی که در معرض خطر بالا و یا افزایش‌یافته قرار دارند، AUA توصیه می‌کند که تصمیم‌گیری در مورد غربالگری سرطان پروستات براساس ترجیحات بیمار و یک مشورت آگاهانه در مورد مزایا و آسیب‌ها باشد.
    • کالج پزشکان آمریکایی غربالگری مردان جوانتر از 50 سال مخالف است.

    پیوند

    مقاله‌ها: Making Informed Decisions for Better Health
     


    Sources Used in Current Review (last reviewed 6/25/2018)

    (March 11, 2016) American Cancer Society. About Prostate Cancer. Available online at https://www.cancer.org/content/dam/CRC/PDF/Public/8793.00.pdf. Accessed on June 22, 2018.

    (March 11, 2016) American Cancer Society. Prostate Cancer Risk Factors. Available online at https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/causes-risks-prevention/risk-factors.html. Accessed on June 22, 2018.

    (April 14, 2016) American Cancer Society. If Prostate Cancer Screening Test Results Aren’t Normal. Available online at https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/early-detection/if-test-results-not-normal.html. Accessed on June 22, 2018.

    (April 14, 2016). American Cancer Society. Recommendations for Prostate Cancer Early Detection. Available online at https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/early-detection/acs-recommendations.html. Accessed on June 22, 2018.

    (April 5, 2018) National Comprehensive Cancer Network. Clinical Practice Guidelines in Oncology: Prostate Cancer Early Detection. Available online at https://www.nccn.org/professionals/physician_gls/pdf/prostate_detection.pdf. Accessed on June 22, 2018.

    (May 8, 2018) U.S. Preventive Services Task Force Bulletin. USPSTF Issues Final Recommendation on Screening for Prostate Cancer. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Home/GetFile/6/250/prostate-cancer-final-rec-statement-bulletin/PDF. Accessed on June 22, 2018.

    (May 2018) U.S. Preventive Services Task Force. Final Recommendation Statement: Prostate Cancer: Screening. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/RecommendationStatementFinal/prostate-cancer-screening1. Accessed on June 22, 2018. 

    (May 5, 2018) American Urological Association. Press release: AUA Responds to USPSTF Final Recommendations on Screening for Prostate Cancer. Available online at http://auanet.mediaroom.com/2018-05-08-AUA-Responds-to-USPSTF-Final-Recommendations-on-Screening-for-Prostate-Cancer. Accessed on June 22, 2018.

    (2015) American Urological Association. Clinical Guidelines: Early Detection of Prostate Cancer. Available online at http://www.auanet.org/guidelines/early-detection-of-prostate-cancer-(2013-reviewed-and-validity-confirmed-2015). Accessed on June 22, 2018.

    (19 May 2015) American College of Physicians. Screening for Cancer, Summary for Patients. Available online at http://annals.org/aim/fullarticle/2293232/screening-cancer. Accessed June 2018.

  • سل

    سل (TB) بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است. سل عمدتا ریه‌ها را هدف قرار می‌دهد، اما ممکن است بر هر ناحیه از بدن تأثیر بگذارد. این می‌تواند از طریق هوا از فرد به فرد از طریق قطره‌های ترشحات تنفسی مانند خلط و یا ذرات منتشرشده توسط سرفه، عطسه، خنده، و یا تنفس گسترش می‌یابد.

    در اکثر افراد مبتلا به مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، میکوباکتری‌ها به چند سلول در ریه‌ محدود می‌شوند، جایی‌که می‌توانند زنده بمانند، اما به شکل غیرفعال. این عفونت سل نهفته باعث ایجاد بیماری یا عفونت نمی‌شود و در اکثر موارد به بیماری سل پیشرفت نمی‌کنند. با این‌حال، در برخی افراد - به‌ویژه افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند - ممکن است به‌طور مستقیم از سل اولیه به سل فعال پیشرفت کنند. افرادی‌که به HIV مبتلا هستند، در صورتی‌که در تماس با سل قرار بگیرند، بیشتر احتمال بیماری دارند. یکی دیگر از نگرانی‌های روزافزون، انواع مقاوم در برابر داروهای ضدسل است که به آنتی‌بیوتیک‌هایی که معمولاً برای درمان بیماری تجویز می‌شوند، مقاوم هستند.

    سل یکی از مرگبارترین بیماری‌های جهان است، اگرچه در ایالات متحده نسبتا غیرمعمول است، اما معضل سلامتی عده‌ی زیادی در میان گروه‌های در معرض خطر است. دستورالعمل‌های فعلی خواستار غربالگری هدفمند در میان این گروه‌ها هستند.

    در خطر

    • افرادی که در تماس نزدیک با فردی هستند که مبتلا به بیماری سل شناخته شده و یا مشکوک به بیماری هستند
    • افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی مانند ضعف ناشی از طریق عفونت HIV، سوءتغذیه، افزایش سن یا سوءمصرف مواد از جمله الکل و مواد مخدر
    • مهاجران از کشورهای با شیوع بالای بیماری سل (بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا، اروپای شرقی و روسیه)
      افراد محروم از لحاظ پزشکی، همانند کسانی که از نظر محیطی در مضیقه هستند
    • ساکنان مراکز درمانی طولانی‌مدت (مانند خانه‌های سالمندان، مراکز روان‌درمانی، زندان‌ها، مراکز مراقبت از ایدز و پناهگاه‌های افراد بی‌خانمان)
    • افرادی که در محیط‌های غیرسالم یا شلوغ و یا فاقد رژیم غذایی سالم زندگی می‌کنند
    • کارکنان مراقبت‌های بهداشتی که در هر یک از موقعیت‌های فوق کار می‌کنند و یا با بیمارانی که در معرض خطر هستند، سر‌وکار دارند
    • آزمایشگاه‌هایی که با نمونه‌هایی کار می‌کنند که ممکن است شامل سل و یا کشت TB باشد

    توصیه‌ها

    مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده (CDC) و کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) استفاده از دو نوع آزمایشات TB را برای شناسایی و درمان افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس هستند و یا در صورت آلوده‌بودن به سل فعال، بیماری آن‌ها در حال پیشرفت است، توصیه می‌کنند. (به تست‌های غربالگری TBمراجعه کنید.):

    • تست پوست توبرکولین (TST) همچنین باعنوان آزمایش پوست ماندوکس توبرکولین، TST (یا PPD برای اشتقاق از پروتئین خالص) با تزریق مقدار کمی مایع (به نام توبرکولین) به پوست در قسمت پایین بازو انجام می‌شود. پس از این آزمایش، شما باید ظرف 48 تا 72 ساعت به یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی آموزش‌دیده برای اندازه‌گیری واکنش و تعیین ابتلا به مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مراجعه کنید.
    • آزمایش خون سل (TB): همچنین به‌عنوان IGRA شناخته می‌شود (آزمایش آزادسازی گاما اینترفرون)؛ نیاز به نمونه‌برداری خون دارد.

    ارائه‌کننده‌ی مراقبت‌های بهداشتی شما آزمایش سل را انتخاب خواهد کرد. علت آزمایش، ملاحظات آماری، واکسیناسیون قبلی با BCG و در دسترس‌بودن آزمایش، جزو عوامل دخیل در انتخاب آزمایش هستند. در مجموع یکی از آزمایشات TST یا IGRA برای استفاده در غربالگری توصیه می‌شود.



    منابع مورد استفاده در این مطلب

    Screening for Latent Tuberculosis Infection in Adults. US Preventive Services Task Force Recommendation Statement. JAMA. 2016;316(9):962-969. doi:10.1001/jama.2016.11046. Available online at http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2547762. Accessed October 2016.

    U.S. Centers for Disease Control and Prevention. TB Testing & Diagnosis. Available online at http://www.cdc.gov/tb/topic/testing/. Accessed October 2016.

  • هپاتیت B

    براساس گفته کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF)، حدود 700000 تا 2/2 میلیون نفر در این کشور دارای عفونت مزمن با ویروس هپاتیت B یا (HBV) هستند. بسیاری از این افراد از آلودگی خود آگاه نیستند.

    HBV یکی از پنج "ویروس هپاتیت" است که تاکنون شناخته شده‌اند که عمدتا کبد را آلوده می‌کنند. این بیماری از طریق تماس با خون یا سایر مایعات بدن فرد آلوده، مانند رابطه‌ی جنسی و یا به اشتراک‌گذاری سوزن، تیغ و مسواک، و همچنین می‌تواند از مادر آلوده به نوزاد خود طی زایمان یا بعد از تولد منتقل شود.

    عفونت HBV ممکن است حاد یا مزمن باشد، از دوره‌ی عفونت از نوع خفیف که تنها چند هفته طول می‌کشد تا نوع جدی‌تر که سال‌ها به طول می‌انجامد که می‌تواند به عوارضی چون سیروز یا سرطان کبد منجر گردد. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، هر ساله حدود 2000 تا 4000 نفر در ایالات متحده از بیماری کبدی مرتبط با HBV جان خود را ازدست می‌دهند.

    اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به عفونت مزمن علائمی ندارند. یک آزمایش آنتی‌ژن سطحی هپاتیت B یا (HBsAg) ممکن است برای غربالگری افراد بدون علامت که در یکی از گروه‌های پرخطر HBV قرار می‌گیرند استفاده شود. واکسن مؤثر علیه HBV در دسترس است؛ با این‌حال، کسانی که واکسینه نشده‌اند و یا افرادی که در معرض خطر بالا هستند و قبل از اینکه برای عفونت HBV مورد آزمایش قرار گیرند واکسن می‌گیرند، ممکن است بخواهند آزمایش شوند.

    خطر
    طبق USPSTF، در ایالات متحده، افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت HBV قرار دارند شامل افرادی از کشورهایی است که دارای شیوع بالای عفونت HBV، افراد HIV مثبت، مصرف‌کنندگان مواد مخدر تزریقی، تماس افراد خانواده با فرد مبتلا به عفونت HBV، و مردان هم‌جنس‌گرا است. از آنجا که شیوع عفونت HBV در جمعیت عمومی آمریكا پایین است و بیشتر افراد مبتلا عوارضی را ایجاد نمی‌كنند، غربالگری HBV برای افرادی كه در معرض خطر نیستند توصیه نمی‌شود.

    توصیه‌ها
    در سال 2008، CDC در دستورالعمل‌های خود تجدیدنظر کرد تا توصیه کند گروه‌های زیر برای HBV غربال شوند:

    • کارکنان بهداشتی و ایمنی عمومی
    • افراد متولدشده در مناطقی از جهان که شیوع HBV بیش از 2٪ دارند (به‌عنوان مثال، بسیاری از مناطق آسیا و آفریقا)
    • افرادی‌که در ایالات متحده متولد شده‌اند اما واکسینه نشده‌اند و والدینشان از یک منطقه با شیوع HBV بیشتر از 8٪ هستند
    • مردان هم‌جنس‌گرا
    • افرادی که آنزیم‌های کبدی (ALT و AST) افزایش‌یافته بدون علت شناخته‌شده دارند
    • افرادی با وضعیت خاص پزشکی که نیاز به سرکوب سیستم ایمنی بدن دارند، مانند گیرنده‌های پیوند عضو
    • زنان باردار
    • افرادی که در تماس نزدیک با شخص مبتلا به HBV هستند
    • افراد مبتلا به HIV

    در سال 2014، USPSTF برای توصیه‌ی غربالگری HBV در میان افراد بدون علامت، نوجوانان غیرباردار و بزرگسالان عضو در برخی گروه‌های پرخطر خاص، بیانیه‌ی خود را بروزرسانی کردند، توصیه‌های خود را با CDC (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها) مطابقت می‌دهند. USPSTF پیش از این توصیه‌های مربوط به غربالگری HBV در دوران بارداری را منتشر کرده است.

    علت انجام آزمایش؟
    افراد مبتلا به HBV مزمن ناخواسته عفونت را به دیگران گسترش می‌دهند و در معرض خطر عوارض جدی عفونت قرار می‌گیرند.


    پیوند
    CDC: Hepatitis B Information for the Public 


    منابع مورد استفاده در این مطلب

    USPSTF Urges HBV Screening for High-Risk People. By Michael Smith. MedPage Today. Published May 27, 2014. Available online through http://www.medpagetoday.com. Accessed June 2014.

    USPSTF Recommends Hepatitis B Screening for High-Risk Groups. By Amy Orciari Herman. May 27, 2014. Journal Watch. Available online at http://www.jwatch.org/fw108870/2014/05/27/uspstf-recommends-hepatitis-b-screening-high-risk-groups?query=pfw through http://www.jwatch.org. Accessed June 2014.

    Screening for Hepatitis B Virus Infection in Nonpregnant Adolescents and Adults: U.S. Preventive Services Task Force Recommendation Statement. Michael L. LeFevre, MD, MSPH, on behalf of the U.S. Preventive Services Task Force. Annals of Internal Medicine. Article published online 27 May 2014. Available online at http://annals.org/article.aspx?articleid=1874740 through http://annals.org. Accessed June 2014.

    Centers for Disease Control and Prevention. Hepatitis B FAQs for the Public. Available online at http://www.cdc.gov/hepatitis/b/bFAQ.htm#statistics through http://www.cdc.gov. Accessed June 2014.

    Centers for Disease Control and Prevention. Hepatitis B Information for the Public. Available online at http://www.cdc.gov/hepatitis/B/index.htm through http://www.cdc.gov. Accessed June 2014.

    Recommendations for Identification and Public Health Management of Persons with Chronic Hepatitis B Virus Infection. Recommendations and Reports. September 19, 2008 / 57(RR08);1-20. Morbidity and Mortality Weekly Report. Available online at http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/rr5708a1.htm through http://www.cdc.gov. Accessed June 2014.

مشاهده منابع

Centers for Disease Control and Prevention. CDC Prevention Checklist. Available online at https://www.cdc.gov/prevention/. Accessed Oct 2016.

MedlinePlus Medical Encyclopedia. Physical exam frequency. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002125.htm. Accessed Oct 2016.

U.S. Preventive Services Task Force. Published Recomendations. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/BrowseRec/Index. Accessed Oct 2016.