اسامی دیگر
Toxic Metals
اسم متعارف
Heavy Metals Panel
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه April 12, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

بررسی، تشخیص و نظارت بر قرار گرفتن بیش از حد در معرض فلزات سنگین خاص

زمان انجام آزمایش؟

زمانی که با فلزات سنگین کار می‌کنید، یا زمانی که متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشکوک است که ممکن است در معرض آن قرار گرفته باشید.

نمونه مورد نیاز

نمونه خون گرفته شده از ورید بازو و یک نمونه ادرار 24 ساعته؛ به‌ندرت نمونه مو یا ناخن، نمونه بافت یا سایر نمونه‌های مایع بدن

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

48 ساعت قبل از جمع‌آوری از خوردن غذاهای دریایی اجتناب کنید. اگر روشی داشته باشید که حاوی ماده کنتراست حاوی گادولینیم یا ید باشد، 96 ساعت قبل از جمع‌آوری نمونه منتظر بمانید.

هدف از آزمایش؟

پانل فلزات سنگین گروهی از آزمایشات است که مقدار برخی از فلزات بالقوه سمی در خون، ادرار یا به ندرت در مو یا سایر بافت‌ها یا مایع بدن را اندازه‌گیری می‌کند. آزمایشگاه ممکن است مجموعه‌ی مختلفی از پانل‌های فلزات سنگین و آزمایشاتی برای فلزات مختلف ارائه دهد. شایع‌ترین ترکیب شامل موارد زیر است:

دیگر پانل‌ها ممکن است شامل یک یا چند فلز اضافی مانند کادمیوم، مس و روی باشد. متخصص مراقبت‌های بهداشتی براساس فلزی که فرد ممکن است در معرض آن قرار گرفته باشد و علائم بالینی وی، آزمایش مربوط به آن فلز را انتخاب خواهد کرد.

اصطلاح "فلزات سنگین" بی‌پایه تعریف شده است. این مربوط به جدول تناوبی عناصر است و به عناصر مختلفی با تراکم بالا یا خواص فلزی اشاره دارد. این عناصر به‌طور طبیعی در سراسر محیط یافت می‌شوند و همچنین توسط صنایع برای تولید طیف گسترده‌ای از محصولات مشترک استفاده می‌شود. بعضی از آن‌ها مانند آهن، مس، سلنیوم، مولیبدنوم و روی در مقدار کمی در بدن برای عملکرد طبیعی مورد نیاز هستند اما در سطوح بالاتر می‌توانند سمی باشند. غلظت قابل توجهی از هر یک از فلزات سنگین می‌تواند باعث تحریک و یا آسیب رساندن به بدن شود و می‌تواند خاک، هوا، غذا و آب را آلوده کند، که در محیط به‌صورت نامحدود ادامه می‌یابد. از آنجا که آن‌ها منبع آسیب احتمالی هستند، اصطلاح "فلزات سنگین" اغلب با اصطلاح "فلزات سمی" تعویض می‌شود.

علائم و نشانه‌هایی که فرد ممکن است تجربه کند، به نوع فلز، شکل آن، مقدار، مدت قرار گرفتن در معرض آن، نوع قرار گرفتن در معرض فلز، سن فرد و وضعیت عمومی سلامت فرد بستگی دارد. بعضی از فلزات بسیار سمی‌تر از سایرین هستند و یک فرم از فلز ممکن است از سایر اشکال مضرتر باشد، مانند یک ترکیب آلی در مقابل ترکیب فلزی معدنی. چگونگی تماس با فلز بر مقدار جذب فلز و اندام(های) بدن که تحت تأثیر قرار می‌گیرند تاثیر می‌گذارد. به‌عنوان مثال، هنگامی که فلز در دست کسی نگه داشته می‌شود ضرر کمتری دارد تا زمانی که آن را می‌بلعد؛ زمانی که در معرض استنشاق بخار آن قرار می‌گیرد، بسیار سمی است و موجب آسیب شدید ریه می‌شود.

قرار گرفتن در معرض حاد شدید می‌تواند باعث آسیب شود و در بعضی موارد می تواند تهدید کننده حیات باشد اما مواجهه شدید در طول زمان نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. بدن قادر به پردازش مقادیر کمی از فلزات سنگین است، اما مقادیر متوسط تا زیاد در کلیه‌ها، کبد، استخوان‌ها و مغز انباشته می‌شود. بعضی از فلزات سرطان‌زا محسوب می‌شوند – آن‌ها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند و برخی نیز توانایی بدن برای تولید گلبول‌های قرمز و سفید را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند. جنین و کودکان در معرض بیشترین خطر قرار می‌گیرند زیرا قرار گرفتن در معرض غلظت‌های کم و یا متوسط بر رشد ذهنی و روحی تاثیر می‌گذارد و به اندام و مغز آسیب دائمی می‌رساند. بسیاری از فلزات از مادر به جنین منتقل می‌شوند، و بعضی از آن‌ها از شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شوند.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

آزمایش فلزات سنگین معمولا بر روی نمونه خونی انجام می‌شود که با قرار دادن سوزن در ورید بازو گرفته شده است و یا جمع‌آوری ادرار 24 ساعته انجام می‌شود. ظرف عاری از فلز مخصوص خون یا ظرف ادرار شسته شده با اسید برای به حداقل رساندن امکان آلودگی نمونه توسط هر منبع خارجی فلز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ادرار و خون هر دو برای آزمایش فلزات سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما لزوما برای همان فرم‌های فلز آزمایش نمی‌شوند. به‌عنوان مثال، متیل جیوه - یک فرم بسیار سمی جیوه موجود در ماهی – تنها در خون و نه در ادرار تشخیص داده می‌شود. ادرار نمونه‌ مرجح برای اندازه‌گیری اشکال غیر معدنی جیوه و آرسنیک است.

تجزیه و تحلیل مو و ناخن نشان‌دهنده قرار گرفتن در معرض فلز است که در طول زمان و یا در گذشته اتفاق افتاده است، اما مواجهه اخیر را نشان نمی‌دهد. خون و ادرار منعکس کننده مواجهه‌ی مزمن یا اتفاق افتاده در چند روز گذشته است.

در موارد نادر، نمونه بیوپسی برای کسب نمونه بافت آزمایش انجام می‌شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

48 ساعت قبل از جمع‌آوری از خوردن غذاهای دریایی اجتناب کنید. اگر روشی داشته باشید که شامل کشت ماده کنتراست حاوی گادولینیم یا ید باشد، 96 ساعت قبل از جمع‌آوری نمونه منتظر بمانید.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش فلزات سنگین برای بررسی یا تشخیص مسمومیت با فلزات سنگین در افرادی که ممکن است به‌شدت یا به‌طور مکرر در معرض یک یا چند فلز سنگین قرار داشته باشند و برای کنترل غلظت فلزات سنگین در کسانی که با فلزات مختلف سنگین کار می‌کنند استفاده می‌شود. چنین مشاغلی عبارتند از: کار ساخت و ساز، معدن، تعمیرگاه‌های رادیاتور، و محدوده شلیک. تست نیز برای کنترل اثربخشی شلاته‌درمانی، درمانی برای از بین بردن مقدار زیادی از فلزات سنگین در بدن انجام می‌شود.

    پانل‌های فلزی سنگین در مجموعه آزمایشی قرار می‌گیرند که منعکس کننده تماس با فلز می‌باشد. آزمایشگاه ممکن است مجموعه‌های مختلفی را ارائه دهد که مختص خون یا ادرار است. متخصص مراقبت از سلامتی پانل فلزات را که مربوط به شغل، سرگرمی، تماس احتمالی و یا علائم بالینی است، درخواست می‌دهد. برخی از فلزات که معمولا آزمایش می‌شوند عبارتند از:

    اگر متخصص مراقبت‌های بهداشتی معتقد باشد که فرد با یک فلز خاص مانند سرب تماس داشته، ممکن است فقط آن آزمایش خاص را به‌جای پانل یا همراه با پانل درخواست دهد. سرب معمولا در هنگام غربالگری تماس با آن به‌تنهایی درخواست می‌شود، به‌ویژه در کودکان به دلیل این‌که آن‌ها نسبت به اثرات آن حساس هستند. برخی از فلزات نیز در مایع، مو، ناخن و بافت بدن اندازه‌گیری می‌شوند. معمولا اینها به‌صورت جداگانه درخواست می‌شوند.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    پانل فلزات سنگین هنگامی که متخصص مراقبت‌های بهداشتی معتقد باشد که فرد به‌شدت یا به‌طور مکرر در معرض یک یا چند فلز سنگین قرار گرفته است، درخواست می‌شود. علائم و نشانه‌های تماس با فلزات سنگین در طبیعت و شدت آن بسته به نوع و مقدار فلز مورد استفاده متفاوت است. ممکن است علائم اولیه مسمومیت وجود نداشته باشد زیرا اغلب غیر اختصاصی هستند. قرار گرفتن در معرض بیش از حد و آسیب به چندین اندام مختلف ممکن است رخ دهد حتی اگر یک نفر بدون علائم، دارای علائم کم و یا علائم غیر اختصاصی داشته باشد. برخی علائم و نشانه‌های مسمومیت فلز ممکن است عبارتند از:

    • درد شکمی، تهوع، استفراغ و اسهال
    • علائم سیستم عصبی مانند بی‌خوابی، سوزش دست و پا، ضعف
    • کم‌خونی
    • آسیب کلیه
    • آسیب کبدی
    • در ریه‌ها - تحریک، تجمع مایع (ورم)
    • اختلال عملکرد مغز، از دست دادن حافظه
    • خطوط Mees (خطوط افقی روی ناخن)
    • تغییر رفتاری
    • ناهنجاری استخوان در کودکان، استخوان‌های ضعیف
    • در زنان باردار - سقط جنین، زایمان زودرس

    افرادی که ممکن است در معرض فلزات در محل کار قرار گیرند معمولا به‌صورت دوره‌ای بررسی می‌شوند. اقدامات ایمنی خطر را برای کارمندان به حداقل می‌رساند و پس از تشخیص به حل مشکلات آن‌ها کمک می‌کند. اداره ایمنی و بهداشت شغلی ایالات متحده (OSHA) قانون استفاده و نظارت بر چندین فلز سمی را که ممکن است در محل کار پیدا شود، وضع می‌کند. اگر غلظت بیش از حد تشخیص داده شود، افراد مبتلا تحت نظارت قرار می‌گیرند و اقداماتی برای کاهش قرار گرفتن آن‌ها در معرض فلز انجام می‌شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    در تفسیر آزمایشات فلزات سنگین باید توجه شود. سطح پایین یک فلز سنگین در خون لزوما به معنی این نیست که تماس بیش از حد رخ نداده است. فلزات سنگین در خون باقی نمی‌مانند و در مدت زمان طولانی در ادرار حضور ندارند. به‌عنوان مثال، سرب از خون به اندام‌های بدن مهاجرت می‌کند و در طول زمان به استخوان‌ها متصل می شود. اگر کسی به‌طور مداوم در معرض سرب باشد، ممکن است در خون، ادرار، اندام‌ها و استخوان سرب داشته باشد.

    سطوح بسیار کمی از فلزات سنگین ممکن است در خون و ادرار افراد ظاهرا سالم وجود داشته باشد، زیرا این فلزات در محیط زیست ما حضور دارند. توصیه‌های سطوح ایمنی فلزات سنگین به سن فرد بستگی دارد و ممکن است در طول زمان تغییر کند زیرا اطلاعات بیشتری در مورد ایمنی آن‌ها به‌دست می‌آید.

    به‌عنوان مثال، طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، دانشمندان در مطالعه ای که در سال 2004 انجام دادند، در بیش از 8000 نفر جیوه قابل اندازه‌گیری را یافتند. نتیجه‌گیری این بود که میزان جیوه در خون و ادرار با سن افزایش می‌یابد. آن‌ها همچنین بیان می‌کنند که کشف مقدار قابل اندازه‌گیری جیوه در خون یا ادرار نشان‌دهنده‌ی اثرات نامطلوب سلامتی نیست. پزشکان و مقامات بهداشت عمومی با مطالعات نظارتی بر سطح جیوه در بدن، مقادیر مرجعی ارائه می‌دهند تا بتوانند تعیین کنند که آیا مردم نسبت به جمعیت عمومی در معرض سطوح بالاتر جیوه قرار گرفته‌اند یا خیر.

    برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حداقل سطوح خطر و یا اثرات بهداشتی یک فلز خاص، از بخش ToxFAQs از وب سایت آژانس مواد سمی و ثبت بیماری(ATSDR) بازدید کنید.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    قرار گرفتن در معرض مقدار مشابه و انواع فلزات سنگین، لزوما منجر به اثرات مشابه در افراد مختلف نمی‌شود، زیرا افراد مختلف فلزات را با میزان متفاوت جذب و دفع می‌کنند. کسانی که دارای شرایط بهداشتی در معرض خطر هستند ممکن است در شرایط مشابه آسیب‌پذیرتر از دیگران باشد.

    اثر غلظت فلزات سنگین بررسی و به حداقل می‌رسند، اما تقریبا غیرممکن است که از آن اجتناب ورزند. به‌عنوان مثال، آرسنیک به‌طور طبیعی یک آلودگی است که در برخی از منابع آب آشامیدنی در سراسر جهان یافت می‌شود. مقدار کمی جیوه در لامپ‌های فلورسنت و بعضی از دماسنج‌ها یافت می‌شود که در صورت شکستن آن جیوه آزاد می‌شود. متیل جیوه، فرم ارگانیک جیوه که توسط باکتری‌ها در آب تولید می‌شود، در طول زمان در ماهی ایجاد می‌شود. غلظت آن به‌صورت منطقه‌ای و با اندازه ماهی متفاوت است. بالاترین سطوح به‌طور معمول در ماهی حجیم‌تر و بزرگ‌تر یافت می‌شود. در بیشتر موارد، مزایای خوردن ماهی مهم‌تر از ریسک کم ابتلا به جیوه بیش از حد است. با این‌حال، زنان باردار ممکن است بخواهند اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهند. March of Dimes (سازمانی غیرانتفاعی در آمریکا که به‌منظور ارتقای سلامت مادران و کودکان فعالیت دارد) توصیه می‌کند که زنان باردار از نوع خاصی از ماهی‌های بزرگ در دوران بارداری خود اجتناب کنند، زیرا آسیب بالقوه جیوه به جنین وجود دارد.

    زمانی سرب به‌طور معمول در رنگ، لوله‌کشی لوله‌ها، و به‌عنوان یک افزودنی در بنزین استفاده میشد. در ایالات متحده، این منابع زیست محیطی سرب کاهش یافته است، اما ممکن است در رنگ‌های موجود و لوله‌کشی خانه‌های قدیمی‌تر وجود داشته باشد. برای مثال، در فلینت، میشیگان، در سال 2015، برای جلوگیری از ورود سرب به آب هیچ کنترلی انجام نمیشد، زمانی که شهر منبع آب خود را از منبع آب دیترویت به آب رودخانه فلینت تغییر داد؛ (با توجه به این واقعیت که رودخانه هشت برابر کلرید بیشتر نسبت به آب دیترویت دارد). هنگامی‌که آب از رودخانه از طریق آن لوله‌ها جریان داشت، آن را در لوله ها می‌خورد، که موجبات ورود سرب به آب را فراهم می‌کرد و آب غیر قابل آشامیدن به‌نظر می‌رسید.

    هنگامی که رنگ سرب خانه خراب می‌شود، تراشه‌های سرب و گرد و غبار ایجاد می‌شود که با حرکت هوا به خاک اطراف خانه راه می‌یابد. در حالی‌که هر کسی ممکن است از طریق قرار گرفتن در معرض سرب آسیب ببیند، برای کودکان بیشترین خطر را دارد. آن‌ها ممکن است تراشه‌ها و سطوح رنگی را بخورند، گرد و غبار سرب را تنفس کنند، و در خاک آلوده بازی کنند.

    علاوه بر سرب، سایر فلزات سنگین مانند آرسنیک و کادمیوم نیز یافت می‌شود که برخی از اسباب‌بازی‌ها و جواهرات را آلوده می‌کنند.

    تمام منابع آلودگی فلزات سنگین در هوا، آب، تامین مواد غذایی و محیط زیست تحت کنترل، تنظیم و نظارت سه نهاد دولتی و جامعه پزشکی قرار دارند. آژانس حفاظت محیط زیست (EPA) اثرات مواجهه‌ها را ارزیابی می‌کند، میزان انتشارات صنعتی را تنظیم می‌کند و سطح آلودگی‌های فلزات سنگین مانند آرسنیک در آب آشامیدنی را تعیین می‌کند. انجمن مواد غذایی و دارویی (FDA) محدودیت‌هایی برای فلزات در مواد غذایی ایجاد می‌کند و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) آزمایش سرب را برای کودکان توصیه می‌کند، مخصوصا برای افرادی که در خانه ساخت قبل از سال 1978 زندگی و یا رفت و آمد دارند.

  • چه‌مدت طول می‌کشد تا نتایج آزمایش را دریافت کنم؟
    تجزیه و تحلیل فلزات سنگین به‌طور منظم انجام نمی‌شود و اغلب در آزمایشگاه مرجع انجام می‌شود، بنابراین نتایج ممکن است چندین روز طول بکشد
  • چطور کسی در معرض فلزات سمی قرار دارد؟

    فلزات سنگین از طریق پوست و یا با استنشاق یا نوشیدن وارد بدن می‌شوند. سمی بودن زمانی رخ می‌دهد که فلزات جایگزین عناصر ضروری در بدن می‌شوند و شروع به تأثیر بر عملکرد طبیعی اندام‌های مختلف می‌کنند. اکثر مردم هرگز به اندازه کافی در معرض آسیب قرار نمی‌گیرند و یا نیاز به آزمایش ندارند.

    بیشتر عوارض حاد و مزمن در محل کار رخ می‌دهد، به‌خصوص در صنایعی که از فلزات برای تولید محصولات استفاده می‌کنند؛ مانند کادمیوم، سرب و جیوه مورد استفاده در باتری‌ها و آرسنیک مورد استفاده در برخی از آفت‌کش‌ها. مواجهه ممکن است در کارگران کشاورزی، در افرادی که کارشان تمیز کردن محیط زیست آلوده است، در کسانی که با محصولات خاص کار می‌کنند؛ مانند مکانیک خودرو که با باتری‌های ماشین کار می‌کنند، و کسانی که با وسایل سرگرمی سر‌وکار دارند که شامل استفاده از فلزاتی مانند سرب می‌شود توسط هنرمندانی که با شیشه‌ی رنگی کار می‌کنند.

    اکثر مواجهه با غلظت بیش از حد در جمعیت عمومی عمدتا به دلیل افزایش سطح فلزات در غذا یا آب، محصولاتی است که استفاده می‌کنند و یا آلودگی خاک در مناطقی که کار یا زندگی می‌کنند و یا مناطق نزدیک به آن‌ها.

  • چگونه می توانم خاک، آب و رنگ خانه‌ام را از نظر فلزات سنگین تست کنم؟

    لینک‌های مرتبط و وب سایت آژانس حفاظت از محیط زیست را ببینید. EPA دارای اطلاعاتی است که می‌تواند به شما برای پیدا کردن فردی حرفه‌ای برای ارزیابی محیط به شما کمک کند.

  • علاوه بر سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم و کروم، برخی فلزات دیگر که ممکن است آزمایش شوند چیست؟
    بعضی از فلزات که در موارد مشکوک به سمیت کمتر مورد آزمایش قرار می‌گیرند عبارتند از:
    • آلومینیوم
    • بریلیوم
    • کبالت
    • مس
    • آهن
    • منگنز
    • نیکل
    • پلاتین
    • سلنیوم
    • سیلیکون
    • نقره
    • تالیم

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

2016 review performed by Manoj Tyagi, PhD, NRCC CC, Medical Lab Director, Captiva Lab.

(Oct 14, 2010) Food and Drug Administration. FDA issues warnings to marketers of unapproved 'chelation' products. Available online at http://www.fda.gov/newsevents/newsroom/pressannouncements/ucm229320.htmwww.epa.gov/mercury/. Accessed February 2016.

(January 2016) Environmental Protection Agency. Lead. Available online at http://www.epa.gov/lead/. Accessed February 2016.

Sanburn, Josh. Flint's Water Crisis Explained in 3 GIFs (Jan. 24, 2016). Time Magazine. Available online at http://time.com/4191864/flint-water-crisis-lead-contaminated-michigan/. Accessed February 9, 2016.

(July 23, 2013) Centers for Disease Control and Prevention. National Biomonitoring Program, Mercury. Available online at http://www.cdc.gov/biomonitoring/Mercury_FactSheet.html. Accessed February 9, 2016.

Occupational Safety & Health Administration. Toxic Metals. Available online at https://www.osha.gov/SLTC/metalsheavy/. Accessed February 2016.

(Mar 24, 2015) Adal A. Heavy Metal Toxicity. Medscape Reference. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/814960-overview. Accessed March 2016.

(©2016) Mayo Medical Laboratories. Heavy Metals Screen, 24 Hour, Urine. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/8633. Accessed March 2016.

(©2016) Soloway R. Poison Control, National Capital Poison Center: Chelation Therapy. Available online at http://www.poison.org/articles/2011-mar/chelation-therapy. Accessed March 2016.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

(Updated 2008 August 07). U.S. Department of Labor Occupational Safety and Health Administration, Toxic Metals. Toxic Metals [On-line information]. Available online at http://www.osha.gov/SLTC/metalsheavy/index.php. Accessed 1/25/09.

Soghoian, S. and Sinert, R. (2008 July 18). Toxicity, Heavy Metals. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/814960-overview. Accessed 1/18/09.

(1999 April 14). OSHA Regulated Toxic Metals. U.S. Department of Labor OSHA Safety and Health Topics [On-line information]. Available online at http://www.osha.gov/SLTC/metalsheavy/regulated.html. Accessed 1/25/09.

(2006 September). Aluminium. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts22.pdf. Accessed 1/25/09.

(1995 September). Antimony. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts23.pdf. Accessed 1/25/09.

(2007 August). Arsenic. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts2.pdf. Accessed 1/25/09.

(2002 September). Berillyum. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts4.pdf. Accessed 1/25/09.

(2008 September). Cadmium. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts5.pdf. Accessed 1/25/09.

(2008 September). Chromium. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts7.pdf. Accessed 1/25/09.

(2008 May 23). Hexavalent Chromium. OSHA Safety and Health Topics [On-line information]. Available online at http://www.osha.gov/SLTC/hexavalentchromium/index.php. Accessed 1/25/09.

(2004 April). Cobalt. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts33.pdf. Accessed 1/25/09.

(2004 September). Copper. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts132.pdf. Accessed 1/25/09.

(2007 August). Lead. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts13.pdf. Accessed 1/25/09.

(2008 September). Manganese. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts151.pdf. Accessed 1/25/09.

(1999 April). Mercury. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts46.pdf. Accessed 1/25/09.

(2005 August). Nickel. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts15.pdf. Accessed 1/25/09.

(2003 September). Selenium. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts92.pdf. Accessed 1/25/09.

(1999 July). Silver. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts146.pdf. Accessed 1/25/09.

(1995 September). Thallium. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts54.pdf. Accessed 1/25/09.

(2005 August). Tin and Tin Compounds. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts55.pdf. Accessed 1/25/09.

(1995 September). Vanadium. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts58.pdf. Accessed 1/25/09.

(2005 August). Zinc. ATSDR ToxFAQs [On-line information]. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts60.pdf. Accessed 1/25/09.

Podsiki, C. (2008 November). Chart of Heavy Metals, their Salts and Other Compounds. American Institute for Conservation of Historic and Artistic Works [On-line information]. PDF available for download at http://aic.stanford.edu/health/guides/heavy_metals_table_11_08.pdf. Accessed on 1/25/09.

Roth, E. and Quig, D. (2008 May). Toxic Metals, Why Hair Analysis Deserves Another Look. Clinical Laboratory News v 34, (5) [On-line information]. Available online at http://www.aacc.org/publications/cln/2008/may/Pages/series_0508.aspx. Accessed on 1/25/09.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (© 2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry: AACC Press, Washington, DC. P. 474.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics. Burtis CA, Ashwood ER and Bruns DE, eds. 4th ed. St. Louis, Missouri: Elsevier Saunders; 2006, Pp. 1371-1374.

Harrison's Principles of Internal Medicine. 16th ed. Kasper D, Braunwald E, Fauci A, Hauser S, Longo D, Jameson JL, eds. McGraw-Hill, 2005, Pp. 2577-2580.

Methylmercury poisoning. (Updated 2013 Mar 22). MedlinePlus Medical Encyclopedia. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001651.htm. Accessed on 5/21/13.

Soghoian, S. and Sinert R. (Updated 2011 May 6). Heavy Metal Toxicity. eMedicine Medscape Reference. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/814960-overview#a0199. Accessed on 5/14/13.

Martin, C. J., Werntz C. L., and Ducatman A. M. (2004 Dec). The interpretation of zinc protoporphyrin changes in lead intoxication: a case report and review of the literature. National Center for Biotechnology Information PubMed. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15576877. Accessed on 5/14/13.

Centers for Disease Control and Prevention. Lead Prevention Tips. (2012 June 25 Updated). Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/tips.htm. Accessed on 5/21/13.

China To Review Report Of Cadmium In Kid's Jewelry. By Jeremiah Marquez, AP Business Writer, 01/12/2010. Available online at http://www.manufacturing.net/news/2010/01/china-to-review-report-of-cadmium-in-kids-jewelry. Accessed May 2013.

'One third of Chinese toys contain heavy metals'. By Malcolm Moore, Shanghai and James Hall, 08 Dec 2011. The Telegraph. Available online at http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/8944028/One-third-of-Chinese-toys-contain-heavy-metals.php. Accessed May 2013.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.