اسامی دیگر
OA
Degenerative Joint Disease
DJD
Osteoarthrosis
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه June 7, 2018.
آرتروز چیست؟

استئو آرتریت (OA) شایعترین ترین شکل التهاب مفصل (آرتریت) می باشد که بیش بر 30 میلیون نفر را در آمریکا تحت تأثیر قرار داده است. همچنین این بیماری با نام بیماری تخریبی مفاصل نیز نامیده می شود (DJD). این بیماری مرتبط با آسیب مفصلی و فرآیند پیری است ( فرسودگی). بیشترین مفاصلی که به آرتروز مبتلا می شوند لگن، زانوها و ستون مهره ها ( گردن و کمر) بعلاوه انگشتان و شست می باشند.

آرتروز یک بیماری مزمن و پیشرونده است که سبب تخریب غضروف مفاصل و تشکیل استخوان جدید ( زوائد استخوانی) در لبه های مفاصل می شود. غضروف و مایع زلالیه حرکت نرم و با حداقل اصطکاک بین دوسر استخوان را فراهم می کنند. زمانیکه غضروف قابلیت ارتجاعی خود را از دست داده و فرسوده می شود، از نرمی حرکت مفصل کاسته میشود. در نهایت غضروف می تواند کاملا از بین رفته و موجب تماس و مالیده شدن دو سر استخوان به همدیگر شود. این امر منجر به درد مفصل که ممکن است به صورت متناوب یا مزمن بوده، احساس خشکی صبحگاهی و بعد از استراحت، وجود ذره های ریز استخوان و تکه های غضروف در مایع زلالیه باقی مانده و از دست دادن هماهنگی، چگونگی قرارگیری و قابلیت حرکت آنها می شود.

OA در افراد زیر 40 سال غیرشایع است. در سنین زیر 45، این بیماری در مردان بیشتر دیده می شود در حالیکه بالای این سن، زنان بیشتر به آن مبتلا می شوند. بطورکلی، زنان، بویژه مسن ترها با احتمال بیشتری نسبت به مردان به OA مبتلا می گردند. محققین باور دارند که این احتمالاً مرتبط با کاهش هورمون ها در دوران یائسگی، هر چند کاملاً مشخص نشده است یا بعلت فشار بلند مدت بر زانوها بعلت لگن پهن تر خانم ها می باشد.

ورزشکارانی که متحمل صدمات مفصلی گوناگون در طول زمان می شوند نیز در معرض ابتلا به آرتروز می باشند. علت اولیه آن مکانیکی است ، مانند آسیب مفصل بر اثر دویدن یا فعالیتهای دارای که تحمل وزن اضافی است. برای مثال دونده های غیر حرفه ای ممکن است در معرض ابتلای بیشتر آرتروز لگن در مقایسه با زانو باشند در حالیکه دونده های حرفه ای ( مانند ورزشکاران المپیکی) ریسک بیشتری در ابتلا به هر دو آرتروز لگن و زانو دارند. به هرحال هر گونه آسیب جدی به استخوان، مفاصل، تاندون ها یا لیگامانها( مانند رباط صلیبی قدامی ACL ،پارگی منیسک) می تواند ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. حرکات مکرر یا فعالیتهایی که متحمل وزن سنگین می باشند که در مشاغل خاص یا با فعالیتهای ورزشی تفریحی دیده می شود نیز می تواند با ابتلا به این بیماری مرتبط باشد.

این بیماری به ندرت می تواند سرشت ژنتیکی، متابولیکی یا شیمیایی داشته باشد. در برخی مطالعات بیش از 50% موارد دست و لگن به سابقه مثبت خانوادگی در آرتروز ارتباط دارد. ضعف ماهیچه ای و ناموزونی آناتومیکی (مانند پای ضربدری و پای پرانتزی) می تواند ریسک ابتلا به آرتروز را افزایش دهند.

انتظار می رود که تعداد موارد آرتروز به علت افزایش طول عمر عموم مردم و شیوع چاقی تا سال 2020 تقریبا دوبرابر شود . افزایش وزن بدن می تواند باعث فشار زیاد بر روی زانوها شود، 3 تا 6 برابر وزن بدن شخص در حین یک قدم زدن ساده و عادی بر زانوها وارد می شود. وزن بدن اضافی این فشار را تشدید می کند و باعث افزایش ریسک آرتروز در ناحیه مفصلی می گردد.

Accordion Title
درباره آرتروز
  • آزمایشات

    هدف آزمایشات تمایز دادن آرتروز (استئو آرتریت) از دیگر فرمهای التهاب مفاصل و سایر علل درد و خشکی مفصل و نظارت بر عوارض جانبی درمانهای مختلف است.

    تست های آزمایشگاهی
    به طور کلی آزمایش خون در تشخیص استئو آرتریت مفید نمی باشد. معمولا این بیماری با استفاده از سابقه پزشکی فرد و خانواده، معاینه فیزیکی، تصویر برداری اشعه ایکس و در مواردی آزمایش مایع زلالیه مفصل مبتلا تشخیص داده می شود. آزمایشاتی که ممکن است جهت رد سایر بیماریها و ارزیابی سلامت فرد درخواست شوند شامل موارد زیر هستند:


    تست های غیر آزمایشگاهی

    • عکسبرداری اشعه ایکس از مفاصل مبتلا میزان کاهش غضروف، آسیب استخوانی، زوائد استخوانی و نازک شدگی فضای مفصلی را نشان می دهد اما اغلب در مراحل ابتدایی بیماری قابل ملاحظه نمی باشد.
    • ام آر آی - این نوع تصویر برداری نیز ممکن است جهت بررسی مفاصل مبتلا استفاده شود.
  • درمان

    هدف از درمان استئو آرتریت کاهش درد، نگهداری و بهبود حرکتی مفصل و به حداقل رساندن تخریب بیشتر مفصل می باشد. این بیماری قابل درمان نیست اما ترکیبی از درمانهای جایگزین می تواند در کنترل درد و بهبود عملکرد مفصل موفقیت آمیز باشد. ورزش یکی از بهترین درمان ها برای افراد مبتلا و کاهش وزن افراد دارای اضافه وزن مهم می باشد. درمان های غیر دارویی شامل استفاده از گرما و سرما درمانی و ماساژ می باشند.

    داروهای مختلفی جهت تخفیف نشانه های بیماری در دسترس می باشند. استامینوفن یک داروی غیر نسخه ای می باشد که معمولاً برای مدیریت درد توصیه می شود. سایر داروها جهت کنترل درد شامل داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن؛ مهار کننده های COX-2 مانند سلکوکسیب که عملکردی مشابه (NSAIDs) داشته اما نشان داده شده است که عوارض زخم گوارشی که اغلب با استفاده NSAIDs ها دیده می شوند را به حداقل می رسانند؛ و استروئیدها مثل کورتیزون که بصورت مستقیم به داخل مفصل مبتلا برای کمک به کاهش درد تزریق می شوند.

    مایع مفصلی مصنوعی که برخی اوقات به داخل زانوهای مبتلا توسط جراح ارتوپد تزریق می شود و جراحی مفصلی که جهت تعویض مفاصل آسیب دیده در موارد شدید استئو آرتریت ممکن است لازم گردد.

    بسیاری از این درمانها ممکن است با خطرات و عوارض جانبی همراه باشند. بیماران باید با پزشک خود در مورد گزینه های درمانی فعلی مشورت کرده و با توجه به وضعیت خود، فواید در برابر خطرات آنها را بسنجند. محققین به ازمایش داروهای دیگری که می توانند در پیشگیری، کند کردن یا معکوس کردن روند تخریب مفصل یا مدیریت درد سودمند باشند ادامه می دهند.
     

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Centers for Disease Control and Prevention. 2017. Osteoarthritis Fact Sheet. Available online at https://www.cdc.gov/arthritis/basics/osteoarthritis.htm. Accessed July 27, 2017.

Kalunian, Kenneth MD. 2017. Patient education: Osteoarthritis treatment (Beyond the Basics). Available online https://www.uptodate.com/contents/osteoarthritis-treatment-beyond-the-basics. Accessed July 28, 2017.

NIH: U. S. National Library of Medicine. 2017. Osteoarthritis. Available online at https://medlineplus.gov/ency/article/000423.htm. Accessed July 28, 2017.

Pereira, Duarte, et. al. 2015. Acta Medica Portugesa. Arthritis. Available online at http://www.actamedicaportuguesa.com/revista/index.php/amp/article/view/5477/4229. Accessed July 28, 2017.

(March 20, 2017) Lozada, C. Osteoarthritis. Medscape Reference. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/330487-overview. Accessed July 2017.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Arthritis Foundation. Osteoarthritis. Available online at http://www.arthritis.org/conditions-treatments/disease-center/osteoarthritis/. Accessed August 2013.

Arthritis Foundation. Who Gets Osteoarthritis? Available online at http://www.arthritis.org/who-gets-osteoarthritis.php. Accessed August 2013.

National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases. Handout on Health: Osteoarthritis. Available online at http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Osteoarthritis/default.asp#2. Accessed August 2013.

Patient Education Institute. MedlinePlus Interactive Tutorial: Osteoarthritis. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/tutorials/osteoarthritis/op189105.pdf. Accessed August 2013.

MayoClinic.com. Osteoarthritis. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/osteoarthritis/DS00019. Accessed August 2013.

Up To Date. Osteoarthritis symptoms and diagnosis. Available online at http://www.uptodate.com/contents/osteoarthritis-symptoms-and-diagnosis-beyond-the-basics. Accessed August 2013.

Hospital for Special Surgery. Diagnosing Osteoarthritis. Available online at http://www.hss.edu/osteoarthritis-diagnosis.asp. Accessed August 2013.

Silverstein FE, Faich G, Goldstein JL, et al. Gastrointestinal Toxicity With Celecoxib vs Nonsteroidal Anti-inflammatory Drugs for Osteoarthritis and Rheumatoid Arthritis. The CLASS Study: A Randomized Controlled Trial. JAMA. 2000;284(10):1247-1255.

Felson DT. Chapter 332. Osteoarthritis. In: Longo DL, Fauci AS, Kasper DL, Hauser SL, Jameson JL, Loscalzo J, eds. Harrison's Principles of Internal Medicine. 18th ed. New York: McGraw-Hill; 2012. Available online at http://www.accessmedicine.com/content.aspx?aID=9139147. Accessed September 9, 2013.

(© 2006) Osteoarthritis. Arthritis Foundation Disease Center [On-line information]. Available online at http://www.arthritis.org/conditions/diseasecenter/OA/.

(2005 December 29, Updated). Arthritis Advice. National Institute on Aging [On-line information]. Available online at http://www.niapublications.org/agepages/arthritis.asp.

(Revised July 2010) National Institute on Arthritis, Musculoskeletal and Skin Diseases. Handout on Health, Osteoarthritis. Available online at http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Osteoarthritis/default.asp#2. Accessed October 2010.

MayoClinic.com. Osteoarthritis – Risk Factors. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/osteoarthritis/DS00019/DSECTION=risk-factors. Accessed October 2010.