اسامی دیگر
Flu Test
Rapid Flu Test
Influenza Rapid Antigen Test, Type A and B Antigen Detection
H1N1
Rapid Influenza Diagnostic Test
Influenza Viral Culture
Influenza Virus by PCR
اسم متعارف
Influenza Tests
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه April 13, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای مشخص کردن اینکه آیا مبتلا به عفونت آنفلوآنزا (flu) هستید یا خیر، بویژه اگر تحت بستری هستید، سیستم ایمنی ضعیف دارید یا در هر صورت در معرض ریسک عوارض جدی از آنفلوآنزا می باشید؛ برای کمک به پزشک جهت اتخاذ تصمیمات درمانی؛ برای کمک به تعیین اینکه آیا آنفلوآنزا در جامعه انتشار یافته یا خیر.

زمان انجام آزمایش؟

درمواقع فصل آنفلوآنزا که پزشک قصد دارد که تعیین کند آیا علائم شما بعلت آنفلوآنزا فصلی A یا B یا دلیل دیگری می باشد؛ طی 3 تا 4 روز پس از ظهور علائمی مانند تب، سردرد، دردهای ماهیچه ای، گلودرد، ضعف، خستگی، سرفه، بینی کیپ و گاهی اوقات آبریزش بینی

نمونه مورد نیاز

بسته به آزمایش مورد استفاده، نمونه آزمایشی از ناحیه حلق و بینی (نازوفارینکس) با سوآب یا آسپیره بینی جمع آوری می شود؛ گاهی اوقات سوآب بینی یا گلو انجام می شود

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری
لازم نیست
هدف از آزمایش؟

آنفلوآنزا (flu)، یک عفونت تنفسی ویروسی شایع است که باعث بیماری ملایم تا شدید شده و گاهی میتواند کشنده باشد. آزمایش آنفلوآنزا، وجود ویروس را در نمونه ای از ترشحات تنفسی تشخیص می دهد.

آنلفوآنزا بیشتر بیماری فصلی است که معمولاً در اواخر پائیز شروع شده و اوایل بهار، ناپدید میشود. مطابق با مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، آنفلوآنزا هر فصل بر میلیون ها آمریکایی تأثیر می گذارد. علائمی مانند سردرد، تب و لرز، دردهای ماهیچه ای، خستگی مفرط، بینی کیپ، گلودرد و سرفه، در آنفلوآنزا نسبت به سرماخوردگی معمولی، متمایل به شدیدتر و طولانی تر هستند.

دو نوع از ویروس آنفلوآنزا، A و B، باعث جهانگیری (پاندمیک) و بیشتر اپیدمی آنفلوآنزا می شوند. نوع C میتواند باعث بیماری تنفسی ملایم گشته وتصور نمی شود که باعث اپیدمی شود. انواعی از زیرگونه های ویروس های A آنفلوآنزا وجود داشته و اینها با استفاده از دو علامت مبتنی بر اجزاء آنتی ژنی ویروس، هماگلوتینین (H) و نورامینیداز (N)، نامگذاری می شوند. شایعترین ویروس های آنفلوآنزای A که در حال حاضر بر انسان ها تأثیر می گذارند، دارای زیرنوع های H1N1 و H3N2 هستند. (برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، مقاله بیماری ها درباره آنفلوآنزا را ببینید.)

 

برای پزشکان معمول است که آنفلوآنزا را بدون تست های آزمایشگاهی تشخیص داده و درمان کنند، بویژه در زمان پیک آنفلوآنزای فصلی و زمانی که آنفلوآنزا در آن ناحیه تثبیت شده است. هرچند، آزمایش آنفلوآنزا میتواند در رد سایر بیماری ها و کاهش احتمال استفاده مردم از آنتی بیوتیک ها در حالیکه احتمال دریافت درمان ضد ویروسی در اوایل بیماری را افزایش میدهد، زمانی که بسیار مؤثر می باشد، کمک کند.

همچنین، اگر شیوع یک بیماری تنفسی در یک محل بسته مانند بیمارستان، خانه سالمندان یا مدارس وجود داشته باشد، آزمایش تشخیصی در تعیین علت آن شیوع کمک خواهد کرد. آزمایش آنفلوآنزا همچنین در تعقیب آنفلوآنزا به بخش های محلی و ایالتی و CDC در جوامع کمک می کند. از آنجائیکه ویروس آنفلوآنزا به صورت سالانه تغییر می کند، آزمایش همچنین به CDC در نظارت بر زیرگونه ها و سویه های flu که در آن سال در منطقه پخش هستند، برای جمع آوری اطلاعات جهت تولید واکسن های آنفلوآنزا و نظارت بر سویه ها برای مقاومت به داروهای ضد-ویروسی، کمک میکند.

انواع متفاوتی از آزمایشات آنفلوآنزا وجود دارند و برای اهداف مختلفی عمل می کنند. بخش "چگونه استفاده می شود؟" را برای کسب اطلاعات بیشتر، بخوانید.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

برخی از تکنیک های جمع آوری در آزمایش آنفلوآنزا ضروری می باشند و انواع مختلف آزمایشات آنفلوآنزا بر تکنیک های جمع آوری متفاوتی، استوار هستند. بهترین نمونه، آسپیره بینی می باشد اما سوآب از نازوفارینکس یا ترشحات بینی نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرند. در برخی شرایط، پزشک ممکن است از یک سوآب گلو استفاده کند، اما این حاوی ویروس کمتری نسبت به آسپیره نازوفارینکس بوده و از اینرو ممکن است برای استفاده در آزمایشات سریع که در آنها حساسیت مهم می باشد، مناسب نباشد.

برای آسپیره، مقداری کم از سالین استریل با استفاده از یک سرنگ در بینی فرد مورد آزمایش، وارد شده و سپس با استفاده از ساکشن ملایم، مایع به دست آمده (سالین و مخاط) جمع آوری می گردد. برای اینکه ارگانیزم ها در نمونه حفاظت شوند، نمونه در یک محفظه مخصوص با عنوان "محیط انتقال ویروسی" یا VTM برای تحویل به آزمایشگاه قرار میگیرد.

سوآب نازوفارینکس با بردن سر فرد به عقب و سپس فرو بردن یک سوآب Dacron (مانند یک Q-tip بلند) به آرامی در یکی از سوراخ های بینی تا حدآستانه تحمل فرد (تقریباً 1 تا 2 اینچ به داخل) و سپس چندین بار چرخاندن و بیرون آوردن، جمع آوری می شود. این عمل ممکن است کمی خارش ایجاد کرده و باعث شود تا چشم ها اشک بیفتند.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

آمادگی خاصی لازم نیست.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش آنفلوآنزا ممکن است برای کمک به تشخیص یک عفونت آنفلوآنزا (flu) و کمک به اخذ تصمیمات درمانی، استفاده شود. گاهی اوقات، آزمایش آنفلوآنزا برای کمک به اثبات وجود آنفلوآنزا در جامعه یا کمک به تعیین اینکه آیا شیوع آن رخ داده است، بویژه در محل هایی مانند مراکز نگهداری سالمندان و مدارس، مورد استفاده قرار می گیرد. آزمایش ممکن است برای شناسایی نوع و یا سویه آنفلوآنزای ایجاد کننده عفونت بکار رود. منبع عکس: موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی

    برای تجویز نسخه درمانی ضدویروسی، لازم نیست که همه موارد آنفلوآنزا مورد آزمایش قرار گیرند. پزشکان ممکن است آنفلوآنزا را بدون آزمایش تشخیص داده و درمان کنند اگر فرد دارای علائم و نشانه های معمول آنفلوآنزا بوده و اینکه فصل شیوع آن بوده و مشخص شده باشد که این بیماری در جامعه انتشار یافته است. اگر خارج محدوده 3 تا 4 روزه باشد که در آنموقع درمان ضدویروسی مؤثر بوده و هیچ شواهدی از بیماری شدید یا عوارض ثانویه وجود ندارد، بیمار براحتی به خانه فرستاده می شود و به او توصیه می شود که جهت درمان، استراحت کرده، مایعات بنوشد و از درمان های غیرنسخه ای و آزاد استفاده کند.

    هرچند، آنفلوآنزا ممکن است کشنده باشد. اگر بیماری بموقع تشخیص داده شود، آزمایش میتواند به پزشکان در به حداقل رساندن انتشار آن و تجویز داروهای ضدویروسی برای بیماران برای کاهش شدت آن، کمک کند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، آزمایش را در وضعیت های خاص زیر توصیه می کند:

    • برای بیماران بستری در بیمارستان یا همراه با شرایط با ریسک بالا که مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا می باشند
    • برای مواردی که در آنها تشخیص آنفلوآنزا در هدایت مراقبت یا تأثیر بر اعمالی که برای کنترل انتشار ویروس به سایرین در تماس مستقیم و یا در جامعه، انجام می شوند، کمک خواهد کرد
    • برای افرادی که علائم شدید داشته و بعلت یک مورد مشکوک به آنفلوآنزا جان خود را از دست داده اند

    آزمایش همچنین ممکن است برای یافتن سویه های جدیدی از ویروس برای کمک به پیشگیری از جهان گیری (پاندمیک)، نظارت بر مقاومت آنتی ویروسی و آماده سازی واکسن آنفلوآنزا برای سال آینده، صورت گیرد.

    انواع متفاوتی از آزمایشات آنفلوآنزا وجود دارند. روش مورد استفاده اغلب بستگی به در دسترس بودن و دلیل آزماش دارد.

    • آزمایشات سریع آنفلوآنزا - بسته به روش، تست آنفلوآنزا ممکن است در مطب پزشک یا نزدیک بیمارستانی که بیمار با آن 20 دقیقه یا کمتر فاصله دارد انجام شده یا اینکه نمونه به آزمایشگاه فرستاده شده که نتایج در همان روز آماده میگردند.

      توانایی آزمایشات سریع در تشخیص آنفلوآنزا متفاوت است. برخی ممکن است فقط آنفلوآنزای A را شناسایی کنند؛ سایرین میتوانند هر دوی A و B را تشخیص داده اما بین این دو تمایز قائل نشوند. هنوز بقیه میتوانند A و B را تشخیص داده و بین آنها تمایز برقرار کنند. برخی از آنها حتی میتوانند تمایز بیشتری بین سویه های آنفلوآنزای A، مانند H1N1 برقرار کنند.

      • آزمایش شناسایی آنتی ژن برای تشخیص سریع آنفلوآنزا - این آزمایشات، آنتی ژن های ویروسی را در ترشحات بینی شناسایی می کنند. یکی از معایب تست آنتی ژن آنفلوآنزای سریع، میزان بالای نتایج منفی کاذب است. آزمایشات سریع آنتی ژن، معمولاً 50 تا 70 درصد موارد آنفلوآنزا را تشخیص می دهند. از اینرو CDC توصیه میکند که درمان افراد مشکوک به آنفلوآنزا، حتی اگر نتیجه آزمایش آنها منفی است، لغو نشود. اگر تأئید لازم باشد، یک آزمیش با نتیجه منفی ممکن است با کشت ویروس یا آزمایشات ملکولی حساس تر، دنبال شود. زمانی که فرد حقیقتاً مبتلا به فلو نیست، آزمایشات سریع آنتی ژن گاهی مثبت می شوند. 
      • واکنش زنجیره ای پلیمراز رونوشت معکوس زمان حقیقی (RT-PCR) و سایر تست های ملکولی - این آزمایشات ماده ژنتیکی ویروسی (RNA) را در نمونه های تنفسی شناسایی می کنند. اینها معمولاً برای ویروس آنفلوآنزا نسبت به تست های تشخیصی آنتی ژنی سریع، حساستر و اختصاصی تر می باشند. اینها می توانند ویروس را با صحت بیشتری شناسایی کنند در صورت وجود آن، و رد کنند در صورتیکه موجود نباشد. بسته به آزمایش مورد استفاده، اینها معمولاً 66% تا 100% موارد آنفلوآنزا را شناسایی می کنند. برخی از انواع آزمایشات ملکولی که در آزمایشگاه ها انجام می شوند، به صورت همزمان برای وجود چندین ویروس تنفسی مانند آنفلوآنزا، ویروس پیوسته یاخته ای تنفسی respiratory syncytial virus (RSV) و رینوویروس، آزمایش میکنند.
    • کشت ویروس - در این تست، ویروس حقیقتاً رشد داده شده و سپس در آزمایشگاه بعنوان آنفلوآنزای A یا B و سویه موجود، شناسایی می شود. در دسترس بودن کشت های ویروسی در حال کاهش هستند، زیرا بیشتر آزمایشگاه ها، برای شناسایی عفونت های ویروسی، آزمایش های ملکولی را انجام می دهند. انجام کشت های ویروسی، پرهزینه و مشکلتر بوده و آماده شدن نتایج آنها 3 تا 6 روز طول کشیده که آنها را برای تعیین اینکه آیا فردی دارای فلو بوده و برای تصمیمات درمانی، غیرموثرتر می کند. کشت های ویروسی گاهی ممکن است برای تأئید یک نتیجه مثبت یا منفی، مورد استفاده قرار گیرند. ویروس آنفلوآنزای رشد داده شده در کشت را میتوان به آزمایشگاه های مراکز بهداشت فرستاد به جهت اینکه مشخص شود که آیا سویه آنفلوآنزای A، H5N1 که در پرنده ها و ماکیان پیدا می شود، می باشد یا اینکه ویروس آنفلوآنزای 2009 H1N1 است.

    آزمایشات بیشتری بهمراه تست آنفلوآنزا ممکن است برای کمک به رد سایر انواع عفونت هایی با علائم مشابه و یا اگر علت عفونت نامشخص است، مورد استفاده قرار گیرند. نمونه های آنها بقرار زیر هستند:

    • آزمایشات RSV - برای تشخیص ویروس سینسیشال تنفسی، ویروسی که اغلب بچه های کوچک و افراد سالخورده را مبتلا می کند
    • آزمایش استرپ - برای بررسی گروه A استرپتوکوک، باکتری هایی که باعث گلودرد میکروبی می شوند
  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    آزمایشات Flu عمدتاً در طول فصل flu درخواست داده می شوند (اواخر پائیز تا اوایل بهار)، بویژه وقتی فردی تحت بستری است، سیستم ایمنی ضعیف داشته یا به دلایل دیگری در معرض ریسک عوارض جدی است. آزمایش معمولاً طی 3 روز پس از بروز علائم و نشانه هایی مانند موارد زیر درخواست می شود:

    • سردرد   
    • تب و لرز
    • دردهای ماهیچه ای   
    • ضعف و خستگی مفرط
    • بینی کیپ
    • گلودرد
    • سرفه
    • همراه با برخی از سویه ها، اسهال و استفراغ

    زمانی که هنوز وجود آنفلوآنزا در جامعه تثبیت نشده است، ممکن است که پزشک یک آزمایش flu سریع را به جهت هم اثبات وجود آنفلوآنزا در منطقه و کمک به تشخیص بیماری حاضر فرد، درخواست دهد.

    آزمایش ممکن است در دوره شیوع بیماری های تنفسی که آنفلوآنزا علت مشکوک است، درخواست شود.

    گاهی اوقات ممکن است آزمایش زمانی انجام شود که فردی با بیماری شدید و حاد درگذشته است و آنفلوآنزا علت احتمالی بوده است.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتیجه مثبت در تست فلو بدین معنی است که فرد مبتلا به احتمال زیاد دارای آنفلوآنزای A یا B بوده و درمان با داروهای ضدویروسی ممکن است برای به حداقل رساندن علائم، تجویز شود. هرچند، این اطلاعات به پزشک نمی گویند که چه سویه ای باعث عفونت شده، شدت علائم احتمالی چگونه است یا آیا ممکن است که فرد عوارض ثانویه ای را تجربه کند.

    آزمایش آنفلوآنزا منفی ممکن است به این معنی باشد که فرد بیماری دیگری غیر از آنفلوآنزا داشته، اینکه آزمایش نمی تواند سویه آنفلوآنزا را تشخیص دهد و ویروس کافی در نمونه جهت تشخیص وجود ندارد. این احتمالاً بعلت جمع آوری نمونه ناقص بوده یا بعلت این می باشد که فرد ویروس را برای چندین روز داشته است و ویروس کمتری در نمونه وجود دارد. ممکن است سویه های جدیدی از آنفلوآنزا وجود داشته باشد که تست های تشخیصی نمیتوانند با اطمینان آنها را شناسایی کنند.

    برخی از تست های سریع میتوانند دقیقتر عمل کرده و زیرگونه های آنفلوآنزای A، مانند H1N1 را شناسایی کرده و برخی سایر ویروس های تنفسی مانند RSV را پیدا کنند.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    بیشتر عفونت های آنفلوآنزا، چه درمان شوند یا نشوند، طی یک یا دو هفته برطرف می شوند، هرچند خستگی و سرفه ممکن است کمی بیشتر ادامه پیدا کنند. اگرچه، شاید برخی از مردم عوارض ثانویه جدی را بروز دهند. این عوارض بمحض کمرنگ شدن علائم آنفلوآنزا، ظهور پیدا می کنند.

    هرکسی به عوارض ایحاد شده از طرف فلو حساس می باشد اما افراد بسیار جوان، سالخورده و کسانی که دارای نقص ایمنی بوده یا سابقه بیماری ریوی داشته اند، بیشتر مبتلا می شوند. عوارضی مانند پنومونی، سپتیسمی و انسفالیت میتوانند بسیار جدی بوده و نیاز به درمان پزشکی فوری دارند.

  • آیا ممکن است نتیجه تست من منفی باشد و همچنان مبتلا به آنفلوآنزا باشم؟

    بله. آزمایشات آنفلوآنزا شاید هر مورد از فلو را شناسایی نکنند. معمولاً تست های سریع آنتی ژن، 50 تا 70 درصد از موارد آنفلوآنزا را تشخیص میدهند در حالیکه آزمایشات ملکولی 66 تا 100 درصد موارد را بسته به آزمایش مورد استفاده، شناسایی می کنند. یک نتیجه منفی ممکن است بدین معنی باشد که آزمایش، سویه آنفلوآنزا را شناسایی کرده و اینکه ویروس کافی در نمونه جهت تشخیص وجود ندارد. همچنین، ممکن است سویه هایی جدید از آنفلوآنزا در نمونه موجود باشند که آزمایش نمیتواند به درستی تشخیص دهد.

  • احتمالاً پزشک چه آزمایشات دیگری را برای تشخیص علائم شبه آنفلوآنزای من درخواست دهد؟

    احتمالاً یک آزمایش استرپ برای بررسی گلودرد چرکی، تست RSV برای بررسی ویروس سینسیشیال تنفسی، ویروسی که اغلب بچه های کوچک و سالخوردگان را آلوده می کند یا کشت خلط به منظور یافتن علل باکتریایی و یا قارچی یک عفونت تنفسی درخواست شود. همچنین احتمالاً پزشک شما آزمایش هایی مانند پنل جامع متابولیک (CMP) یا شمارش کامل سلول های خون (CBC) را برای نظارت بر سلامت و عملکرد اندام هایی مانند ریه ها و کلیه ها، درخواست دهد.

  • چرا آنفلوآنزا تا اینقدر اهمیت دارد؟

    فلو، یک نگرانی عمومی مهم برای سلامتی می باشد، بعلت اینکه میتواند کشنده بوده و هر چندین دهه یک سویه آنفلوآنزای کشنده خاص، ظهور پیدا می کند. بدترین مورد ثبت شده، جهان گیری (پاندمیک) آنفلوآنزای اسپانیایی در سال 1918 بود که 20 تا 50 میلیون نفر را در سرتاسر دنیا و بیش از 500000 نفر را بتنهایی در آمریکا از بین برد. در سال های 1957 و 1968، صدها هزار نفر در آمریکا بر اثر گونه های آسیایی و هنگ کنگی آنفلوآنزا جان خود را از دست دادند.

    در سال های اخیر، نگرانی بین المللی درباره زیرگونه های H5N1 و H7N9 آنفلوآنزای A، که بنام آنفلوآنزای پرندگان معروف هستند و آنفلوآنزای H1N1 (خوکی)، وجود داشته است. برخی از این زیرگونه ها، شیوع هایی را در انسان ها پیدا کرده اند و این نگرانی وجود دارد که در آینده باعث شیوع گسترده تر و جدی شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله آنفلوآنزا را ببینید.

  • آیا لازم است که واکسن آنفلوآنزا دریافت کنم؟

    مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه میکند که هر فردی با سن 6 ماه و بزرگتر، هر فصل یک تزریق از واکسن را داشته باشد. بویژه، افرادی که در معرض ریسک بالای عوارض از سمت فلو هستند باید واکسن را دریافت کنند. اینها شامل کودکان کم سن، افراد سالخورده، افرادی که در مراکز نگهداری هستند، زنان باردار و افرادی که شرایط زمینه ای مانند آسم، COPD، بیماری قلبی و اختلالات کبد یا کلیوی دارند، می باشند. برای اطلاعات بیشتر، صفحه CDC را درباره حقایق مهم درباره واکسن آنفلوآنزا فصلی را ببینید.

  • در صورت واکسیناسیون، آیا هنوز احتمال ابتلا به آنفلوآنزا دارم؟

    بله، احتمال ابتلا به آنفلوآنزا پس از واکیسنه شدن هست، از آنجائیکه هیچ واکسنی به صورت 100% مؤثر نیست. هرچند، اگر پس از واکسینه شدن مبتلا به آنفلوآنزا شوید، معمولاً یک بیماری ملایمتر با بهبود سریعتر می باشد. همچنین، پس از واکسینه شدن چندین هفته طول می کشد که آنتی بادی ها بر علیه واکسن ساخته شده و بتوانند محافظت ایجاد کنند. به صورت گهگاه، سویه های جدیدی در محیط وجود دارند که در واکسن موجود، گنجانده نشده اند، از اینرو شما در برابر عفونت از سمت آن سویه از ویروس، محافظت نمی شوید.

  • چگونه تعیین می شود که هر ساله چه استرین هایی در واکسن وجود داشته باشند؟

    هر ساله، واکسن فلو که حاوی واکسن غیرفعال شده می باشد، بر اساس مشاهدات و تجربه های پزشکان و دانشمندان، برای حفاظت دربرابر سویه های پیش بینی شده ویروس، مورد توجه قرار می گیرد. پزشکان و محققین به دقت ویروس آنفلوآنزایی که در کل جهان پراکنده است را برای پیش بینی سویه ای که در فصل بعد ظاهر خواهد شد، ردیابی می کنند.

    آنفلوآنزا از طریق جوامع در سرتاسر جهان پراکنده شده و تحت تغییرات خودبخودی (با عنوان "ریزش (دریفت) آنتی ژنی") میرود که امکان میدهد تا از آنتی بادی های حفاظت کننده که از عفونت های پیشین و واکسیناسیون ها، ایجاد شده اند فرار کند. میزان "ریزش آنتی ژنیک" از سال به سال تغییر می کند. دریفت های آنتی ژنیک بزرگتر با عنوان "شیفت آنتی ژنیک"، منتهی به بیماری شدیدتری می شوند از آنجائیکه افراد بیشتری به ویروس حساس می شوند.

    گاهی اوقات در طول فصل، استرین فلو، دریفت یا ریزش آنتی ژنی چشمگیری خواهد داشت بطوریکه به صورت کمی متفاوت برای سیستم ایمنی در خواهد آمد که تأثیر حفاظت واکسن را کاهش میدهد. یا اینکه ممکن است آنفلوآنزایی که غالب است به یک سویه غیرمنتظره ای در انتهای فصل تبدیل شده و نه آن سویه ای که واکسن برای حفاظت در برابر آن، طراحی شده بود.

    معمولاً در این موارد، واکسیناسیون حداقل شدت عفونت را کاهش خواهد داد. در افرادی که بیماران پرخطر هستند (بعنوان مثال، کسانی که ناراحتی های قلی، کلیوی و ریوی دارند) و در دوره ای که انفلوآنزا در جامعه شیوع دارد و پیش از اینکه فرد بیمار گردد، ممکن است پزشکان با تجویز درمان های ضدویروس، حفاظت کوتاه مدت را در آنها تقویت کنند.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

(October 26, 2016) Centers for Disease Control and Prevention. Influenza Signs and Symptoms and the Role of Laboratory Diagnostics. Available online at https://www.cdc.gov/flu/professionals/diagnosis/labrolesprocedures.htm. Accessed December 2016.

(September 23, 2016) Centers for Disease Control and Prevention. Influenza Virus Testing Methods. Available online at https://www.cdc.gov/flu/professionals/diagnosis/table-testing-methods.htm. Accessed December 2016.

(October 25, 2016) Centers for Disease Control and Prevention. Rapid Diagnostic Testing for Influenza: Information for Health Care Professionals. Available online at https://www.cdc.gov/flu/professionals/diagnosis/rapidclin.htm. Accessed December 2016.

(October 14, 2016) Centers for Disease Control and Prevention. Key Facts About Seasonal Flu Vaccine. Available online at https://www.cdc.gov/flu/protect/keyfacts.htm. Accessed January 2017

(October 25, 2016) Centers for Disease Control and Prevention. Guidance for Clinicians on the Use of RT-PCR and Other Molecular Assays for Diagnosis of Influenza Virus Infection. Available online at https://www.cdc.gov/flu/professionals/diagnosis/molecular-assays.htm. Accessed December 2016.

(July 19, 2016) National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Influenza. Available online at https://www.niaid.nih.gov/diseases-conditions/influenza. Accessed December 2016.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Ault, A. (2002 October 7). CDC Urges Flu, Pneumococcal Shots for Seniors. MedlinePlus & Reuters Health Information [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_9746.html.

NIAID (2001 July). Flu. Fact Sheet, National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health [On-line information]. Available online at http://www.niaid.nih.gov/factsheets/flu.htm.

CDC (2002 September 20, Updated). Flu Facts for Everyone. Centers For Disease Control (CDC) [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/nip/Flu/Public.htm.

CDC (2002 July 9, Reviewed). Influenza: The Disease. National Center for Infectious Diseases [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/flu/fluinfo.

CDC (2002 July 9, Reviewed). Antiviral Drug Information. National Center for Infectious Diseases [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/flu/fluviral.htm.

CDC (2002). Laboratory Diagnostic Procedures for Influenza, Diagnosis of influenza. National Center for Infectious Diseases [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/flu/flu_dx_table.htm.

CDC (2001 November 27, Modified). Inhalational Anthrax, Influenza, or Influenza-like Illness? Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/nip/Flu/MMWR_summary_11-9.htm.

Hurtado, R. (2002 March 1). Influenza. MedlinePlus Health Information, Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000080.htm.

Montato, N., et. al. (2000 December 1). Updated Treatment for Influenza A and B. American Family Physician [On-line information]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20001201/2467.html.

Kingston, B. and Wright, C. (2002 January 1). Influenza in the Nursing Home. American Family Physician [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20020101/75.html.

Baylor College of Medicine (2002). Virology Question of the Month, How accurate are the new rapid tests for flu? Diagnostic Virology Laboratory Newsletter [On-line newsletter]. Available online at http://www.bcm.tmc.edu/pedi/infect/dvl/nws10_2001.htm.

Locke, J. (2001 July 9). Rapid Infectious Disease Testing (Strep and Flu Diagnostics) - The Promise and Pitfalls. Clinical Laboratory Strategies [Unpublished version of published article].

Harvard (2002 October). Fleeing crummy? Is it the flu? Harvard Health Letter [Newsletter]. Associated online at http://www.health.harvard.edu.

College of American Pathology (2002 October 09). CLIA Waived Test List. CAP Laboratory Improvement, Surveys/EXCEL (On-line serial). Available online at http://www.cap.org/html/lip/waived.html.

(Updated 2009 December 24). H1N1 Flu: Diagnosis and Lab Testing. Centers for Disease Control and Prevention, [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/h1n1flu/diagnosis/. Accessed March 2010.

Chang, H. (2009 November 4). Influenza. JAMA. 2009;302(17):1926 On-line information]. Available online at http://jama.ama-assn.org/cgi/reprint/302/17/1926.pdf. Accessed March 2010.

(Updated 2009 December 7). Updated Interim Recommendations for the Use of Antiviral Medications in the Treatment and Prevention of Influenza for the 2009-2010 Season. Centers for Disease Control and Prevention, [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/h1n1flu/recommendations.htm. Accessed March 2010.

(2009 September 29). Questions & Answers, Influenza Diagnostic Testing During the 2009-2010 Flu Season. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/h1n1flu/diagnostic_testing_public_qa.htm. Accessed March 2010.

(2010 February 10). Questions & Answers, 2009 H1N1 Flu ("Swine Flu") and You. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov. Accessed March 2010.

Derlet, R. et. al. (Updated 2009 December 8). Influenza. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/219557-overview. Accessed March 2010.

Bronze, M. S. (Updated 2010 January 27). H1N1 Influenza (Swine Flu) eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1807048-overview. Accessed March 2010.

Katz, M. et. al. (2009 March 13). Use of Rapid Tests and Antiviral Medications for Influenza Among Primary Care Providers in the United States. Medscape Today from Influenza Resp Viruses. 2009;3(1):29-35 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/588778. Accessed March 2010.

(2009 November 13). Fact Sheet for Healthcare Providers: Interpreting ELITech Molecular Diagnostics 2009-H1N1 Influenza A virus Real-Time RT-PCR Test Results ARUP Laboratories [On-line information]. PDF available for download at http://www.arup-lab.com/Testing-Information/resources/HotLines/H1N1-HealthcareProviders-InterpretingTestResults.pdf. Accessed March 2010.

Hillyard, D. et. al. (Updated 2010 February). Influenza Virus. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Influenzavirus.php?client_ID=LTD. Accessed March 2010.

Mayo Clinic Staff (2009 September 30). H1N1 flu (swine flu). MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/swine-flu/DS01144. Accessed March 2010.

Mayo Clinic Staff (2009 September 11). Influenza (flu). MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/influenza/DS00081. Accessed March 2010.

(2009 August 10). Interim Guidance for the Detection of Novel Influenza A Virus Using Rapid Influenza Diagnostic Tests. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/h1n1flu/guidance/rapid_testing.htm. Accessed March 2010.

(Updated 2010 March 8). CDC Estimates of 2009 H1N1 Influenza Cases, Hospitalizations and Deaths in the United States, April 2009 – February 13, 2010. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/h1n1flu/estimates_2009_h1n1.htm. Accessed March 2010.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 1225, 1578.

Forbes, B. et. al. (© 2007). Bailey & Scott's Diagnostic Microbiology, 12th Edition: Mosby Elsevier Press, St. Louis, MO. Pp 729.

Reviewed March 2013. Influenza Virus. Arup Consult. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Influenzavirus.php. Accessed November 2013.

Reviewed December 2012. Laboratory Support for Surveillance of Vaccine-Preventable Diseases. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/surv-manual/chpt22-lab-support.html. Accessed November 2013.

Reviewed March 2012. Guidance for Clinicians on the Use of RT-PCR and Other Molecular Assays for Diagnosis of Influenza Virus Infection. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/flu/professionals/diagnosis/molecular-assays.htm. Accessed November 2013.

Reviewed December 2011. Influenza Symptoms and the Role of Laboratory Diagnostics. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/flu/professionals/diagnosis/labrolesprocedures.htm. Accessed November 2013.

Reviewed October 2013. Overview of Influenza Surveillance in the United States. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/flu/weekly/overview.htm. Accessed November 2013.

Updated February 2012. Diagnostic Influenza Tests. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2053517-overview. Accessed November 2013.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.