اسامی دیگر
PML-RARA t(15;17)(q22;q12)
Acute Promyelocytic Leukemia
AML-M3
اسم متعارف
Promyelocytic Leukemia/Retinoic Acid Receptor Alpha
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 7, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

کمک به تشخیص لوسمی پرولیلوسیتی حاد (APL) نوعی از لوسمی میلوئید حاد (AML)؛ کمک به راهنمایی و یا نظارت بر درمان APL یا نظارت بر سلول‌های لوسمی که پس از درمان باقی می‌ماند (حداقل بیماری باقی مانده) یا برای عود بیماری

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که نتایج شمارش کامل خون (CBC) و یا علائم و نشانه‌ها نشان می‌دهد که شما ممکن است لوسمی داشته باشید؛ به‌طور دوره‌ای زمانی که برای APL تحت درمان هستید و یا هنگامی که در حال بهبودی هستید، اما نیاز به پیگیری دارید.

نمونه مورد نیاز

نمونه خون گرفته شده از ورید بازو و یا نمونه مغز استخوان که با استفاده از روش آسپیراسیون مغز استخوان جمع‌آوری شده است.

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

ندارد

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

لوسمی پرامیلوسیت/گیرنده آلی رتیکیک اسید یا PML-RARA به یک توالی ژن فیوژن غیرطبیعی اشاره دارد. این یک بازسازی خاص از مواد ژنتیکی از دو کروموزوم مجزا (انتقال کروموزوم) است و با یک نوع خاص از لوسمی همراه است. این آزمایش، PML-RARA را در خون یا مغز استخوان تشخیص می‌دهد تا مشخص شود آیا فرد مبتلا به لوسمی پرومیلوسیتی (APL) حاد، یک نوع از نوع لوسمی میلوئیدی حاد (AML) است.

انسان‌ها به‌طور معمول 23 جفت کروموزوم دارند، از جمله 22 جفت کروموزوم‌های غیر جنسی تعیین کننده (که به‌عنوان اتوزوم شناخته می‌شوند) و 1 جفت کروموزوم جنسی ( XX برای زنان، XY برای مردان ( آرایش ژنتیکی فرد در کروموزوم‌هایش قرار دارد. ژن‌هایی که بر روی کروموزوم‌ها قرار دارند، طرح‌های تولید هزاران پروتئین را تشکیل می‌دهند. گاهی اوقات تغییراتی که در کروموزوم‌ها و یا ژن‌ها در طول عمر رخ می‌دهد به‌علت قرار گرفتن در معرض تابش، سموم یا به دلایلی ناشناخته است. این مواجهه ممکن است منجر به جهش‌های ژنی یا انتقال‌های کروموزومی‌ شود.

توالی ژن فیوژن PML-RARA یکی از تغییرات (جهش) اکتسابی است که وقتی قطعات کروموزوم 15 و کروموزوم 17 شکسته می‌شود و مکانشان را عوض می‌کنند (انتقال) این اتفاق رخ می‌دهد. منطقه ژن PML در کروموزوم 15 پس از آن با منطقه ژن RARA در کروموزوم 17 با هم مخلوط می‌شود که به‌عنوان جابجایی معکوس نامیده می‌شود و این خاص به‌طور معمول به‌صورت t(15;17) بیان می‌شود.

به‌طور معمول، ژن PML برای پروتئینی که به جلوگیری از رشد سلول‌های کنترل نشده کمک می‌کند و به‌عنوان یک سرکوب‌گر تومور عمل می‌کند. ژن RARA برای پروتئینی که برای بلوغ گلبول سفید (WBC) بسیار حیاتی است، کدگذاری شده است. زیرا این سلول‌ها به‌طور معمول در چند مرحله از مغز استخوان قبل از آزاد شدن به گردش خون توسعه می‌یابد. ژن همجوشی PML-RARA جهش یافته برای یک پروتئین فیوژن غیرطبیعی که هیچ کدام از این توابع را انجام می‌دهد، بلکه منجر به تولید و تجمع غیرقابل کنترل WBC های لوسمی می‌شود که بالغ و فراتر از مرحله پرومیلوسیت نیستند. درحالی‌که تعداد زیادی از این سلول‌های غیرطبیعی شروع به جمع‌آوری پیش‌ماده‌های طبیعی سلول‌های خونی در مغز استخوان می‌کنند، علائم و نشانه‌های لوسمی شروع می‌شود.

تا 98٪ موارد لوسمی حاد پرومیلوسیتیک، تغییر مکان کروموزومی متقاطع PML-RARA مشخصه t(15;17) دارد. در حدود 2٪ موارد APL، دیگر انتقال‌ها شامل ژن RARA و ژن‌های غیر PML گزارش شده است.

این آزمایش، ژن فیوژن PML-RARA یا رونوشت آن را تشخیص می‌دهد، نسخه‌های RNA ساخته شده از سلول از توالی ژن غیرطبیعی . DNA وجود اختلال PML-RARA به تشخیص APL کمک می‌کند.

تست همچنین APL درمان را هدایت می‌کند و حداقل بیماری باقی مانده را کنترل می‌کند که می‌تواند مرگ‌آور باشد. درمان APL معمولا شامل اسید رتینوئیک (ATRA)، داروئی است که به گیرنده‌های رتینوئیک اسید در سلول‌ها متصل می‌شود. این دارو می‌تواند بر اثر پروتئین PML-RARA غیرطبیعی غلبه کند و موجب سیگنالینگ و بلوغ در WBC ها شود. این درمان به همراه شیمی درمانی خوب عمل می‌کند اما تنها در مواردی که ژن فیوژن PML-RARA وجود دارد. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، این درمان در حدود 80-90٪ از این بیماران بهبود می‌یابد. درصد کمی از افراد مبتلا به APL دارای همگرایی بین ژن RARA و یک ژن متفاوت هستند و ممکن است از درمان ATRA براساس ژن خاصی که درگیر آن هستند استفاده شود یا خیر.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با قرار دادن سوزن در ورید بازو یا نمونه مغز استخوان به‌وسیله روش آسپیراسیون مغز استخوان به دست می آید.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

 به هیچ گونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    این تست برای تشخیص سرطان پرومیلوسیتیک لوسمی/ رتینوئیک اسید گیرنده آلفا یا PML-RARA استفاده می‌شود. برای کمک به تشخیص لوسمی پرولیلوسیتی حاد (APL) که در آن توالی ژن PML-RARA وجود دارد، برای هدایت درمان، برای نظارت بر پاسخ به درمان، و برای نظارت بر عود بیماری است.
    چند روش مختلف آزمایش برای ارزیابی PML-RARA در دسترس هستند و ممکن است برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار گیرند:

    • کمک به تشخیص APL و یا کمک به تعیین درصد سلول خونی و مغز استخوان فردی که حاوی ژن PML-RARA غیرطبیعی است، می‌توان از فلوئورسانس هیبریداسیون موضعی (FISH) استفاده کرد. این روش تست از بررسی رنگ‌آمیزی فلورسنت برای "روشن کردن" دنباله ژن PML-RARA درصورت وجود استفاده می‌کند. FISH همچنین برای تشخیص انتقال مشخصه از جمله RARA و ژن‌های غیر PML مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کار به شناسایی تغییرات مقاوم در برابر دارو (ATRA مقاوم) کمک کند.
    • آزمایش مولکولی (واکنش زنجیره‌ای پلیمراز کمی زمان واقعی، RQ-PCR) ممکن است جهت کمک به تشخیص اولیه APL انجام شود. آزمایش PML-RARA PCR کمی است، یعنی برآورد کلی تعدادی از توالی‌های ژن PML-RARA موجود در نمونه خون مغز و یا مغز استخوان را فراهم می‌کند. آزمایش PML RARA PCR به‌طور معمول در زمان تشخیص اولیه برای ایجاد یک مقدار ابتدایی و سپس به‌صورت دوره‌ای برای نظارت بر پاسخ فرد به درمان صورت می‌گیرد و اگر فرد به حالت بهبودی برسد، برای نظارت بر عود بیماری استفاده می‌شود. PCR فقط ترکیب فیبر PML-RARA را تشخیص می‌دهد، و نه ترکیب نادرتر از RARA با ژن دیگر.
    • تجزیه و تحلیل کروموزوم (تجزیه و تحلیل استاندارد سیتوژنتیک) برای تشخیص اختلالات کروموزومی (به‌عنوان مثال، انتقال یا حذف، افزایش یا از دست دادن کروموزوم) ممکن است به تشخیص APL کمک کند. این روش تست شامل ارزیابی کروموزوم‌های فرد در زیر میکروسکوپ برای تشخیص اختلالات ساختاری و یا عددی است. سلول‌ها در یک نمونه از خون یا مغز استخوان برای تعیین اینکه آیا کروموزوم PML-RARA t(15;17) وجود دارد، مورد بررسی قرار می‌گیرد. این روش ترکیبی نادرتر از RARA را با یک ژن غیر PML تشخیص دهد، بنابراین اگر یکی از روش‌های دیگر آزمایش منفی باشد اما APL هنوز به شدت مشکوک است.

    اگر متخصص مراقبت های بهداشتی معتقد است که فرد مبتلا به لوسمی است و در حال تلاش برای تشخیص یا رد کردن APL است تست PML-RARA اغلب همراه با سایر آزمایشات خون و یا مغز استخوان انجام می‌شود. برخی از آزمایش‌های دیگر عبارتند از:

    • شمارش کامل خون (CBC) - تعداد هر نوع سلول خونی را ارزیابی می‌کند.
    • افتراقی- انواع مختلفی از گلبول‌های سفید را کشف و شناسایی می‌کند.
    • اسمیر خون- سلول‌های خون زیر میکروسکوپ بررسی می‌شوند.
    • ایمنوفنوتایپینگ- سلول‌ها را طبق نشانگرها (آنتی‌ژن‌ها) بر روی سطوح سلول‌ها طبقه‌بندی می‌کند
  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    زمانی‌که متخصص مراقبت‌های بهداشتی به APL مشکوک است آزمایش تجویز می‌شود. تست اولیه ممکن است نشان دهد که فرد دارای یافته‌های غیرطبیعی در شمارش کامل خون (CBC) و یا اسمیر خون مانند افزایش یا کاهش تعداد گلبول‌های سفید، کاهش پلاکت‌ها، کاهش گلبول‌های قرمز و سلول‌های سفید غیرطبیعی و نابالغ به‌نام پرولیلوسیت‌های لوسمیک و علائم غیر اختصاصی است که ممکن است به لوسمی مربوط باشد از جمله:

    • خستگی یا ضعف
    • پوست رنگ‌پریده (رنگ‌پریدگی)
    •  کاهش وزن بدون توضیح
    • درد مفصلی یا استخوان و یا طحال بزرگ شده
    • خونریزی بیش از حد، کبودی یا لخته شدن نامناسب خون

    در اوایل APL، فرد ممکن است علائم کمی داشته باشد یا بدون نشانه باشد. با گذشت زمان و سلول‌های طبیعی از مغز استخوان پر می‌شود و تعداد سلول‌های غیرطبیعی لوسمی افزایش می‌یابد، فرد ممکن است کم‌خونی، خونریزی طولانی مدت و عفونت‌های مکرر را تجربه کند. افرادی که مبتلا به APL هستند، ممکن است خونریزی و لخته شدن نامناسب را تجربه کنند، در صورتی که انعقاد داخل عضلانی (DIC)، عوارض خطرناکی را برای APL ایجاد می‌کنند. هنگامی که APL تشخیص داده می‌شود، آزمایش مولکولی PML-RARA به‌طور منظم به‌منظور نظارت بر پاسخ به درمان و نظارت بر سلول‌های لوسمی که پس از درمان (حداقل بیماری باقی مانده) و یا برای عود بیماری وجود دارد.


    تجزیه و تحلیل سیتوژنتیک استاندارد ممکن است گاهی اوقات هنگامی که دنباله ژن PML-RARA تشخیص داده نمی‌شود و پزشک متخصص متقاعد شده است که ژن RARA دیگری ممکن است وجود داشته باشد انجام شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    اگر فردی پرومیلوسیت‌های غیرطبیعی در خون و مغز استخوان دارد و توالی ژن PML-RARA دارد، پس فرد به‌عنوان دارای APL تشخیص داده می‌شود.

    حضور PML-RARA به این معنی است که فرد به احتمال زیاد از درمان با اسید کلرید رتینوئیک (ATRA) بهره خواهد برد. این دارویی است که سلول‌های لوسمی چندهسته‌ای را به سلول‌های متمایز و بالغ تبدیل کند. ATRA معمولا در مواردی که ژن فیوژن PML-RARA وجود دارد، مؤثر است. درصد پایینی از افراد مبتلا به APL یک همگام سازی بین RARA و یک ژن متفاوت دارند و ممکن است از درمان ATRA با توجه به ژن شریک استفاده کنند.

    هنگام کنترل نظارت، کاهش مقدار PML-RARA در خون یا مغز استخوان در طول زمان به این معنی است که فرد به درمان پاسخ می‌دهد. اگر تعداد سلول‌هایی که PML-RARA پایین‌تر از حد تشخیص آزمایشی قرار دارند و شمارش سلول‌های خونی آن طبیعی باشد، در نظر گرفته می‌شود که فرد در حال بهبودی است. افزایش سطح PML-RARA در طول زمان نشان‌دهنده پیشرفت بیماری یا عود بیماری است.

    اگر فرد مبتلا به APL برای دنباله ژن PML-RARA مثبت نباشد، ممکن است تحت درمان ATRA قرار نگیرد و آزمایش مولکولی PML-RARA را نمی‌توان برای نظارت بر فرد استفاده کرد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    هر دو خون و مغز استخوان ممکن است به‌عنوان بخشی از تشخیص اولیه ارزیابی شوند، اما نظارت بر پیگیری اغلب بر روی نمونه‌های خون انجام می‌شود. متغیر تست قابل توجهی در آزمایشگاه‌ها با استفاده از روش‌های مختلف آزمایش وجود دارد. بنابراین، در صورت امکان برای فرد معین با APL، آزمایش مولکولی PML-RARA باید با همان آزمایشگاه انجام شود، سطح PML-RARA افزایش و کاهش معمولا بیشتر از یک نتیجه تست است.

  • آیا تغییرات ژنتیکی دیگری وجود دارد که پزشک متخصص سلامت با لوسمی تست کند؟

    احتمالا به‌عنوان مثال، ژن ترکیبی BCR-ABL یک تغییر ژنتیکی انتقال است که با کروموزوم‌های مختلف و لوسمی مختلف، یعنی لوسمی میلوئیدی مزمن (CML) و لوسمی لنفوبلاستیکی حاد (ALL) همراه است.

  • اگر ژن PML-RARA داشته باشم باید اعضای خانواده‌ام آزمایش شوند؟

    خیر. این تغییر ژنتیکی است که اکتسابی است و به ارث نمی‌رسد.

  • آیا همه افراد مبتلا به لوسمی باید آزمایش شوند؟

    تست فقط در زمانی‌که متخصص مراقبت‌های بهداشتی به داشتن APL مشکوک است یا قصد دارد آن را رد کند انجام می‌شود. APL یک زیرمجموعه از لوسمی میلوئید حاد (AML) است. اکثر افراد مبتلا به لوسمی توالی ژن PML-RARA را ندارند.

  • آزمایش PML-RARA چه‌مدت طول می‌کشد؟

    این بستگی به آزمایشگاه انجام‌دهنده آزمایش دارد. آزمایش PML-RARA نیاز به تجهیزات و تخصص خاصی دارد و باید توسط یک آزمایشگاه تخصصی یا یک آزمایشگاه مرجع انجام شود و ممکن است نتایج چند روز طول بکشد.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

2017 review performed by Omar Ramadan, PhD, MSc, MT (ASCPi) and the laboratory tests Editorial Review Board.

Hudnall, S. David. Hematology: A Pathophysiologic Approach. Mosby, 2012. The Mosby Physiology Monograph Series. EBSCOhost. Pg 88.

De Angelis F, Breccia M. Molecular Monitoring as a Path to Cure Acute Promyelocytic Leukemia. Rare Cancers Ther (2015) 3:119–132.

Lo-Coco F, Hasan SK. Understanding the molecular pathogenesis of acute promyelocytic leukemia. Best Pract Res Clin Haematol. 2014 Mar;27(1):3-9.

Bullinger L, Döhner 1, Döhner H. Genomics of Acute Myeloid Leukemia Diagnosis and Pathways. J Clin Oncol. 2017 Mar 20;35(9):934-946.

Grimwade D, Jovanovic JV, Hills RK. Can we say farewell to monitoring minimal residual disease in acute promyelocytic leukaemia? Best Pract Res Clin Haematol. 2014 Mar;27(1):53-61.

Chendamarai E, Balasubramanian P, George B, et al. Role of minimal residual disease monitoring in acute promyelocytic leukemia treated with arsenic trioxide in frontline therapy. Blood. 2012 Apr 12;119(15):3413-9.

Levine K, DeBlasio A, Miller WH Jr. Molecular diagnosis and monitoring of acute promyelocytic leukemia treated with retinoic acid. Leukemia. 1994 Apr;8 Suppl 1:S116-20.

Lengfelder E, Lo-Coco F, Ades L, et al. Arsenic trioxide-based therapy of relapsed acute promyelocytic leukemia: registry results from the European LeukemiaNet. Leukemia. 2015 May;29(5):1084-91.

Burnett AK, Hills RK, Grimwade D, et al. Inclusion of chemotherapy in addition to anthracycline in the treatment of acute promyelocytic leukaemia does not improve outcomes: results of the MRC AML15 trial.

Lo-Coco F, Avvisati G, Vignetti M, et al. Retinoic acid and arsenic trioxide for acute promyelocytic leukemia. N Engl J Med. 2013 Jul 11;369(2):111-21.

Jovanovic JV, Rennie K, Culligan D, et al. Development of real-time quantitative polymerase chain reaction assays to track treatment response in retinoid resistant acute promyelocytic leukemia. Front Oncol. 2011 Oct 25;1:35.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Seiter, K. (Updated 2012 March 9). Acute Myelogenous Leukemia. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/197802-overview#showall. Accessed May 2013.

Yang, J. and Schiffer, C. (2012). Genetic Biomarkers in Acute Myeloid Leukemia. Medscape Today News from Expert Rev Hematol. 2012;5(4):395-407. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/771810. Accessed May 2013.

Mason, J. and Griffiths, M. (2012). Molecular Diagnosis of Leukemia. Medscape Today News from Expert Rev Mol Diagn. 2012;12(5):511-526. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/766770. Accessed May 2013.

Kelley, T. and South, S. (2013 March). Acute Myeloid Leukemia – AML. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/AML.html?client_ID=LTD. Accessed May 2013.

(© 1995–2013). PML/RARA Quantitative, PCR. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-info/hematology/catalog/Overview/84114. Accessed May 2013.

(Reviewed 2011 April). Acute promyelocytic leukemia. Genetics Home Reference [On-line information]. Available online at http://ghr.nlm.nih.gov/condition/acute-promyelocytic-leukemia. Accessed April 2013.

(Reviewed 2011 April). RARA. Genetics Home Reference [On-line information]. Available online at http://ghr.nlm.nih.gov/gene/RARA. Accessed April 2013.

Kelley, T. and Schumacher, J. (2012 August). PML-RARA , t(15;17) Quantitation by RT-PCR ARUP. ARUP Laboratories [On-line information]. PDF available for download at http://www.aruplab.com/Testing-Information/resources/TechnicalBulletins/PML-RARAt%2815;17%29QuantitationbyRT-PCR.pdf. Accessed April 2013.

VanderWalde, A. and Vora, N. (2012 June 18). Genetics of Acute Myeloid Leukemia Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1936033-overview. Accessed April 2013.

Kotiah, S. and Besa, E. (Updated 2011 August 2). Acute Promyelocytic Leukemia Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1495306-overview#showall. Accessed April 2013.

Polampalli, S., et. al. (2011) Role of RT-PCR and FISH in diagnosis and monitoring of acute promyelocytic leukemia. Indian J Cancer v 48:60-7. Available online through http://www.indianjcancer.com. Accessed May 2013.

Nasr, R. Et. al. (2009) Therapy-induced PML/RARA Proteolysis and Acute Promyelocytic Leukemia Cure. Clin Cancer Res v 15:6321-6326. [On-line information]. Available online at http://clincancerres.aacrjournals.org/content/15/20/6321.full. Accessed April 2013.

Ommen, H. et. al. (2010 January 14). Strikingly different molecular relapse kinetics in NPM1c, PML-RARA, RUNX1-RUNX1T1, and CBFB-MYH11 acute myeloid leukemias. Blood v 115 (2) 198-205 [On-line information]. Available online at http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/115/2/198.full. Accessed April 2013.

(Reviewed 2011 December). PML/RARA t(15;17) Translocation, FISH and Quantitative Real-Time PCR. Quest Diagnostics [On-line information]. Available online at http://www.questdiagnostics.com/testcenter/testguide.action?dc=TH_PML_RARA. Accessed May 2013.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.