اسامی دیگر
Hypersensitivity
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه September 14, 2017.
آلرژی چیست؟

آلرژی حساسیت بیش از حد، واکنش افراطى سیستم ایمنی بدن به مواد است که باعث ایجاد واکنش در اکثر مردم نمی‌شود. موادی که باعث واکنش بیش از حد می‌شوند، آلرژن/ آلرژی‌زا نامیده می‌شوند.

طبق آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا (AAAAI)، درصد افرادی که در سراسر جهان از آلرژی رنج می‌برند، به‌طور پیوسته طی 50 سال گذشته افزایش یافته است و تقریبا 50 درصد از کودکان در سراسر جهان در معرض نوعی واکنش آلرژیک به حداقل یک نوع غذا، حشرات، دارو، گیاهان یا حیوانات نشان می‌دهند.

در حالی که هر شخصی می‌تواندحساسیت ایجاد کند، افراد دارای اعضای خانواده مبتلا به حساسیت در معرض خطر بیشتری هستند. با این‌حال، فردی که مستعد ابتلا به این بیماری است، ممکن است به مواد مشابه با والدین و خواهر و برادر خود واکنش نشان ندهد؛ و به آلرژنی که فرد در معرض تماس با آن قرار گرفته و پاسخ سیستم ایمنی بدن بستگی دارد.

حساسیت‌های بالا به چهار نوع از I تا IV تقسیم می‌شوند. این طبقه‌بندی‌ها تا حدودی بر این اساس است ‌که چه بخش‌هایی از سیستم ایمنی فعال می‌شوند و واکنش چه‌مدت طول می‌کشد.

دو نوع حساسیت معمولا با واژه "آلرژی" مرتبط است:

  • نوع I حساسیت فوری - افراد مبتلا به این انواع آلرژی در هنگام تماس با آلرژن پروتئین ایمنی بدن به‌نام آنتی‌بادی‌ تولید می‌کنند. نوع آنتی‌بادی‌ تولید شده ایمونوگلوبولینE یا (IgE) نامیده می‌شود. هنگامی که این آنتی‌بادی‌‌ها به آلرژن‌ها متصل می‌شوند، معمولا طی چند دقیقه باعث واکنش‌های موضعی و گاهی سیستمیک می‌شوند.
  • نوع IV تاخیر در افزایش حساسیت‌ها - این واکنش‌ها ناشی از تداخل آلرژن‌ها با سلول‌های ایمنی حساسیت خاص است، گلبول‌های سفید خون لنفوسیت‌های T.

نوع I
حساسیت شدید نوع I عمدتا بر سیستم تنفسی و دستگاه گوارش و پوست تاثیر می‌گذارد. اولین بار که شخص مبتلا در معرض آلرژن بالقوه قرار می‌گیرد، واکنش مهمی نخواهد داشت؛ در عوض، شروع به تولید آنتی‌بادی‌‌های IgE در برابر آلرژن خاص (آنتی‌بادی‌ IgE اختصاصی به آلرژن) خواهد کرد. هنگامی که شخصی به این طریق حساسیت پیدا کند، در مواجهه بعد می‌تواند واکنش شدید ایجاد کند.

آنتی‌بادی‌ IgE که در پاسخ به آلرژن ایجاد می‌شود، به ماست‌سل (نوعی سلول مغز استخوان)، سلول‌های اختصاصی بافت‌ها، و بازوفیل‌ها در جریان خون متصل می‌شود. این عمل اولین سیستم ایمنی بدن است. در طول مواجهه بعدی با آلرژن، IgE اختصاصی خاص، آلرژن را تشخیص می‌دهد، به آن متصل می‌شود و باعث آزاد شدن مواد شیمیایی از جمله هیستامین و باعث ایجاد علائم آلرژیک می‌شود که می‌تواند در دهان، بینی و یا روی پوست شروع شود، هر جایی که آلرژن وارد شده است.

واکنش‌های آلرژیک نوع I می‌تواند در شدت متفاوت داشته باشد، یک بار باعث ایجاد بثورات قرمز یا کهیر می‌شود، و بار دیگر واکنش حاد جدی و تهدید کننده حیات به‌نام آنافیلاکسی. آنافیلاکسی یک واکنش چند ارگانی است که می‌تواند با تحریک، احساس "درد شدید زودهنگام"، پوست رنگ‌پریده به‌علت فشار خون پایین و یا از دست دادن هوشیاری (غش) شروع شود. آنافیلاکسی بدون تزریق سریع اپی‌نفرین (آدرنالین) می‌تواند کشنده باشد.

آلرژی نوع I در پاسخ به انواع مواد ایجاد می‌شود، البته محدود به این موارد نمی‌شود:

  • غذاها
  • گیاهان مانند گرده، علف‌های هرز، گیاهان دارویی و غیره
  • سموم حشرات
  • پرز حیوان و بزاق گربه و سگ، برای مثال
  • غبار
  • هاگ قارچ
  • مواد شغلی (لاتکس)
  • داروهایی مانند پنی‌سیلین

 همچنین ممکن است فردی که به ابروسیا آلرژی دارد واکنش‌های متقابل داشته باشد، به‌عنوان مثال، به خربزه (هندوانه یا طالبی) و موز واکنش نشان دهد. شایع‌ترین علل مربوط به واکنش‌های شدید آنافیلاکتیک غذایی، واکنش به بادام زمینی، آجیل مانند درختان گردو و صدف است.

نوع IV
حساسیت شدید نوع IV معمولا پوست را درگیر می‌کند و به‌عنوان حساسیت‌ "تأخیری" تعریف می‌شود، زیرا واکنش معمولا حدود 48 تا 72 ساعت پس از مواجهه با آلرژن ظاهر می‌شود. این واکنش‌ها زمانی رخ می‌دهد که آنتی‌ژن با لنفوسیت‌های T حساسیت خاص تداخل ایجاد می‌کنند. لنفوسیت‌ها مواد التهابی و سمی را دفع می‌کنند که دیگر گلبول‌های سفید خون را به محل مواجهه جذب می‌کنند و باعث آسیب بافتی می‌شوند. هیچ سیستم ایمنی "زمینه‌ای" ضروری نیست؛ افراد در اولین واکنش می‌توانند واکنش نوع IV داشته باشند. یک نمونه معمول از این نوع آلرژی واکنش به پیچک سمی آمریکایی است.

چه‌چیزی آلرژی نیست؟
 

واکنش‌های دیگری وجود دارد که می‌تواند علائم آلرژی ایجاد کند ولی از طریق فعال شدن سیستم ایمنی ایجاد نمی‌شود. آنها از واکنش‌های سمی که بر شخصی که مواجهه کافی دارد تاثیر می‌گذارد، مانند مسمومیت غذایی ناشی از سموم باکتریایی، تا شرایط ژنتیکی، مانند عدم تحمل ناشی از فقدان آنزیم (برای مثال، ناتوانی در هضم قند شیر، منجر به عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به چیزهایی مانند گلوتن در بیماری سلیاک می‌شود) متغیر هستند. علائم نیز ممکن است از طریق داروهایی مانند آسپیرین و آمپی‌سیلین، رنگ‌های غذایی، MSG (گلوتامات مونوسیدیم، افزودنی عطر و طعم مواد غذایی) و برخی از عوامل روانشناختی ایجاد شود. در حالیکه این بیماری‌ها و شرایط ممکن است توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد، آلرژی ندارند و در آزمایش‌های آلرژی شناسایی نمی‌شوند.
 

Accordion عنوان
درباره‌ی آلرژی
  • علائم و نشانه‌ها
    دو نوع حساسیت شدید مرتبط با واژه "آلرژی"، حساسیت فوری نوع I و حساسیت شدید تاخیریIV .

     نشانه‌ها و علائم نوع I:

    • بر روی پوست، واکنش آلرژیک نوع I حاد باعث کهیر، درماتیت، خارش می‌شود در حالی که در نوع مزمن، حساسیت ممکن است موجب درماتیت آتوپیک و اگزما شود.
    • در دستگاه تنفسی، واکنش آلرژیک حاد باعث سرفه، گرفتگی بینی، عطسه، تنگی گلو و، در حالت مزمن موجب آسم می‌شود. همچنین می‌تواند قرمزی چشم و خارش داشته باشد.
    • واکنش‌های آلرژیک حاد در سیستم دستگاه گوارش در دهان با مورمور شدن، خارش، طعم فلزی و تورم زبان و گلو شروع می‌شود، به‌دنبال آن درد شکمی، اسپاسم عضلانی، استفراغ و اسهال، که به‌طور مداوم منجر به انواع مشکلات گوارشی می‌شود.

    واکنش‌های آلرژیک نوع I می‌تواند در شدت متغیر باشند و علائم آن از خفیف و کوتاه مدت تا جدی و تهدید کننده حیات است. هر گونه واکنش شدید و حاد آلرژیک بالقوه می‌تواند تهدید کننده حیات باشد، باعث ایجاد آنافیلاکسی، واکنش چند ارگانی می‌شود که می‌تواند با این علائم شروع شود:

    • تحریک
    • احساس " درد شدید زودهنگام"
    • رنگ‌پریدگی به‌علت فشار خون پایین
    • از دست دادن هوشیاری (غش)


    مثال‌های دیگر علائم آنافیلاکسی عبارتند از:

    • بثورات قرمز، کهیر
    • گلودرد، بلع مشکل
    • سردرد، مشکل تنفس، تنگی در قفسه سینه
    • استفراغ، اسهال، گرفتگی


    آنافیلاکسی بدون تزریق سریع اپی‌نفرین (آدرنالین) می‌تواند کشنده باشد.

    علائم و نشانه‌های نوع IV:
    واکنش‌های حساسیت شدید تاخیری نوع IV اغلب واکنش‌های پوستی است. مثال متداول واکنش به نیکل در جواهرات فلزی است. حساسیت نوع IV ممکن است باعث ایجاد قرمزی، تورم، سخت شدن پوست، بثورات و التهاب پوست (درماتیت) در محل مواجهه چند ساعت پس از مواجهه است.

  • آزمایشات

    تشخیص حساسیت‌های نوع I با بررسی دقیق علائم شخص، سابقه خانوادگی و سابقه شخصی، از جمله: سن شروع و علائم فصلی و همچنین مواردی که پس از مواجهه با حیوانات، علف‌های هرز یا گرد و غبار در محیط‌های خاص مانند خانه و کار ظاهر می‌شوند، آغاز می‌شود. دیگر عوامل محیطی و شیوه زندگی مانند آلاینده‌ها، سیگار کشیدن، مصرف الکل، مواد مخدر، ورزش، و استرس ممکن است نشانه‌ها را بدتر کنند و باید مورد توجه قرار گیرند. هنگامی که لیستی از آلرژن‌های احتمالی محدود شود، آزمایش‌های خاصی انجام می‌شود.
     

    آزمایش آزمایشگاهی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    • آزمایش خون IgE اختصاصی آلرژن: این تست برای تشخیص آلرژی استفاده می‌شود. این تست مقدار آنتی‌بادی‌ IgE اختصاصی با آلرژن را در خون اندازه‌گیری می‌کند تا حساسیت به یک ماده خاص را تشخیص دهد. این آزمایش شامل گرفتن نمونه خون و بررسی آلرژن‌های مشکوک است. آلرژن‌ها ممکن است یک بار در یک زمان انتخاب شوند یا با انتخاب پانل‌ها مانند پانل‌های غذا که حاوی شایع‌ترین آلرژن‌های غذایی بالغین و کودکان و علف‌های هرز و چمن‌های منطقه‌ای هستند، که حاوی شایع‌ترین آلرژن‌های هوا در محل زندگی فرد است. انتخاب فردی بسیار خاص است؛ به‌عنوان مثال: زنبور درشت در مقابل زنبور عسل، سفیده تخم‌مرغ در مقایسه با زرده تخم‌مرغ، ابروسیا معمولی در مقابل ابروسیا غربی.
       

      پزشک باید مناسب‌ترین آلرژن‌ها را انتخاب کند. معمولا شخص تنها به چند ماده (4 یا کمتر) حساسیت پیدا می‌کند. اگر تست IgE خاص منفی باشد، احتمال این است که فرد آزمایش شده به این ماده حساسیتی ندارد، اما آزمایش مثبت باید در زمینه تاریخچه بالینی فرد ارزیابی شود. ممکن است شخص سطح پایین IgE را داشته باشد و همچنان واکنش شدیدی در مواجهه با آلرژن داشته باشد یا سطح بالایی داشته و هرگز واکنش نشان ندهد. کودکان مبتلا به آلرژی غذایی ممکن است سال‌های زیادی آزمایشات IgE آنها مثبت باشد.

      نکته: روش سنتی آزمایش خون RAST بود (آزمایش رادیوآلرگوزوربنت)، اما با روش‌های جدیدی از روش‌های آزمایش ایمنی اختصاصی IgE جایگزین شده است. با این‌حال، بعضی از متخصصان سلامت هنوز به تمام آزمایشات خون آلرژی IgE به‌عنوان RAST اشاره دارند، حتی اگر روش کار آزمایشگاهی نیست.

    • آزمایش IgE تام برای انجام یک روند آلرژی در حال انجام است. این یک آزمایش خون است که میزان کل پروتئین IgE (از جمله آنتی‌بادی‌‌های آلرژیک) را تشخیص می‌دهد اما حساسیت‌های خاصی را مشخص نمی‌کند. شرایط علاوه بر آلرژی همچنین می‌تواند باعث افزایش سطح IgE شود.
    • شمارش کامل خون (CBC) و آزمایش‌های افتراق WBC – این آزمایشات شامل اندازه‌گیری ائوزینوفیل‌ها، نوعی از سلول‌های سفید خون می‌باشد. سطح ائوزینوفیل‌ها ممکن است در شخص مبتلا به آلرژی افزایش یابد.
    • آزمایش‌های خون هیستامین و یا ترپتاز ممکن است برای کمک به تشخیص آنافیلاکسی یا فعال‌سازی ماست‌سل (نوعی سلول مغز استخوان) استفاده شود.


    انواع دیگر آزمایش‌های آلرژیک:

    • آزمایش‌های زخم پوست و یا خراش در مطب متخصص آلرژی یا پوست انجام می‌شود و باید توسط شخص حرفه‌ای آموزش دیده انجام شود؛ اغلب برای تشخیص آلرژی‌های هوایی مانند گرده، گرد و غبار و کپک قارچی استفاده می‌شوند. به‌علت پتانسیل واکنش شدید، تست‌های پوستی اغلب برای آلرژی غذایی استفاده نمی‌شوند. فرد مورد آزمایش نباید اگزمای قابل توجهی داشته باشد یا داروهای آنتی‌هیستامین یا داروهای ضد افسردگی خاصی را طی چند روز قبل از تست زخم پوست مصرف کند. اگر دوز آلرژن به اندازه کافی بالا باشد، حتی در شخص غیر آلرژیک نیز ممکن است موجب مثبت کاذب شود.
    • آزمایشات پوستی آلرژیک درون پوستی، با استفاده از تزریق‌هایی که یک حباب زیر پوست را تشکیل می‌دهند، ممکن است انجام شود، اما به دلیل میزان زیاد مثبت کاذب، به‌طور گسترده پذیرفته نمی‌شوند.
    • تست پچ. حساسیت تاخیری پوستی و تست پچ ساده‌ترین روش‌های تست افزایش حساسیت تاخیر نوع IV می‌باشد. غلظت آلرژن مشکوک به پوست تحت یک پچ چسب غیر قابل جذب به‌کار می‌رود و به مدت 48 ساعت باقی می‌ماند. اگر سوزش یا خارش سریع‌تر ایجاد شود، پچ حذف می‌شود. تست مثبت با قرمزی با برخی از علائم سخت شدن و تورم پوست و گاهی اوقات تشکیل تاولچه (آبله‌مانند) همراه است. بعضی واکنش‌ها تا زمانی که نوارچسب زخم برداشته نشوند، ظاهر نمی‌شوند، بنابراین نواحی مورد آزمایش نیز در 72 و 96 ساعت بررسی می‌شوند.
    • چالش‌های غذای خوراکی "استاندارد طلایی" تشخیص آلرژی غذایی است. آنها به‌شدت فعالند و نیاز به نظارت پزشکی دقیق دارند، زیرا واکنش‌ها می‌توانند شدید باشند، از جمله آنافیلاکسی تهدید کننده حیات. چالش های غذایی شامل خوراندن مقدار کمی از آلرژن‌های غذایی بالقوه بدون علامت به‌شکل کپسول یا داخل وریدی و بررسی واکنش‌های آلرژیک است. نتایج منفی با مواد غذائی بزرگ‌تر از وعده غذا تأیید می‌شوند.
    • حذف مواد غذایی راه دیگری برای آزمایش آلرژی‌های غذایی است: حذف همه مواد غذایی مشکوک از رژیم غذایی، و سپس مجددا وارد کردن هریک برای یافتن عامل(های) مشکل‌زا است.


    برخی از تست‌های دیگر که استاندارد نشده و توصیه نمی‌شود یا به‌طور کلی مفید پذیرفته نشده‌اند عبارتند از:

    • آنتی‌بادی‌ ایمنوگلوبولین G / G4 یا (IgG / G4) اختصاصی آلرژن
    • خنثی‌سازی برافروختگی
    • تست سیتوتوکسیک
    • زیست‌شناسی کاربردی
    • آزادسازی/ فعال‌سازی هیستامین بازوفیل
    • تجزیه و تحلیل مو
    • آزمایش الکترودرمی (وگا)
  • درمان

    پیشگیری. بعضی شواهد وجود دارد که کودکان تغذیه کننده از شیر مادر دارای نوع کمتری از حساسیت نوع I و نوع IV هستند. همچنین تصور می‌شود محیط بسیار محدود و "بهداشتی" در افزایش آلرژی‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که نوزادانی که در مزارع پرورش می‌یابند، آلرژن کمتری دارند نسبت به افرادی که در محیط پر آلرژن بزرگ می‌شوند.

    اجتناب و حذف. هنگامی که آلرژی ایجاد شده است، بهترین راه برای پیشگیری از واکنش، جلوگیری از مواجهه تا جای ممکن است. در مورد غذا، این ممکن است به معنای حذف کامل آن ماده از رژیم غذایی و مراقبت در بررسی مواد تشکیل دهنده در غذاهای فرآوری شده و رستورانی است. به‌عنوان مثال، کفگیری که قبل از تماس با کلوچه‌های تراشه شکلاتی با کلوچه‌های کره بادام زمینی تماس داشته است ممکن است آلوده و باعث تحریک واکنش در فرد حساس به بادام زمینی شود.

    در مورد حشرات و حیوانات، اجتناب بهترین کار است. در مورد گرده هوایی، مانند علف‌های هرز و گیاهان منطقه‌ای، محدود کردن زمان بیرون ماندن می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما نمی‌تواند مانع از این مشکل شود. بعضی از مردم برای جلوگیری از آلرژن‌های محلی خاصی برای رفتن به منطقه‌ای دیگر تلاش می‌کنند که ممکن است موثر نباشد زیرا افراد مبتلا به آلرژی اغلب آلرژی جدیدی به گرده و گیاهان منطقه‌ی جدید ایجاد می‌کنند.
     

    کاهش حساسیت - اگر نمی‌توان از آلرژن اجتناب کرد، گاهی (ایمونوتراپی، درمان ایمنی خاص، "عکس‌های آلرژی") توصیه شود که شامل تزریق منظمی از آلرژن می‌شود، که در دوزهای افزایش یافته است که ممکن است بدن را به آلرژن عادت دهد. این تزریق‌ها میزان آنتی‌بادی‌ IgE را در خون کاهش می‌دهد و موجب ایجاد آنتی‌بادی‌ محافظتی، یکی دیگر از ایمونوگلوبولین‌ها، IgG می‌شود.
     

    تزریق ایمونوتراپی می‌تواند عوارض جانبی مانند کهیر و بثورات را ایجاد کند و باعث آنافیلاکسی شود. کاهش حساسیت برای کسانی که علائم تب یونجه و آلرژی‌های شدید حشرات را دارند، مؤثرتر است. بسیاری از افراد مبتلا به تب یونجه ممکن است علائم خود را در طی 12 ماه کاهش دهند و در حدود دو سوم از کسانی که آن را تزریق می‌کنند، موثر است. افراد ممکن است تزریق خود را برای 3 سال ادامه دهند، و سپس آن را متوقف کنند. برخی تسکین طولانی مدت دارند؛ دیگران علائم را از سر می‌گیرند. ایمونوتراپی برای آلرژن‌های غذایی توصیه نمی‌شود.

    درمان کوتاه مدت علائم برای تسکین علائم استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، با علائم تنفسی، درمان ممکن است شامل آنتی‌هیستامین‌ها، استروئیدهای موضعی، استروئیدهای خوراکی و یا ضد انعقاد باشد.

     در مورد آنافیلاکسی، تزریق اپی‌نفرین ضروری است. کسانی که واکنش‌های شدید دارند باید یک کیت داشته باشند که حاوی تزریق اضطراری اپی‌نفرین با آنها در همه زمان‌ها باشد. شخصی که واکنش نشان می‌دهد و از اپی‌نفرین استفاده می‌کند، باید به دنبال درمان پزشکی باشد زیرا درمان اغلب مورد نیاز است.

مشاهده منابع

NOTE: This article is based on research that utilizes the sources cited here as well as the collective experience of the Editorial Review Board. This article is periodically reviewed by the Editorial Board and may be updated as a result of the review. Any new sources cited will be added to the list and distinguished from the original sources used.

منابع مورد استفاده در این مطلب

(2013) Allergy Statistics. American Academy of Allergy Asthma & Immunology. Available online at http://www.aaaai.org/about-the-aaaai/newsroom/allergy-statistics.aspx through http://www.aaaai.org. Accessed September 2013.

(2012) Immediate Hypersensitivity Reactions. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/136217-overview through http://www.emedicine.medscape.com. Accessed September 2013.

(2013) Food Allergy. National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Available online at http://www.niaid.nih.gov/topics/foodallergy/Pages/default.aspx through http://www.niaid.nih.gov. Accessed September 2013.

Fischbach, F.T. (2004). A Manual of Laboratory & Diagnostic Tests. 7th Edition., Lippincott Williams & Wilkins, Philadelphia.

(December 2010) Guidelines for the Diagnosis and Management of Food Allergy in the United States, Summary of the NIAID-Sponsored Expert Panel Report. National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Available online at http://www.niaid.nih.gov/topics/foodAllergy/clinical/Documents/FAGuidelinesExecSummary.pdf through http://www.niaid.nih.gov. Accessed September 2013.

(June 14, 2012) Diaz R. Diagnostic Allergy Testing. Medscape Reference article. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2068676-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2013.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Sicherer, S. (1999, January 15). Manifestations of Food Allergy: Evaluation and Management. American Family Physician [On-line serial]. Available online at http://www.aafp.org/afp/990115ap/415.html through http://www.aafp.org.

American Academy of Family Physicians (1999, January 15). Food Allergies—Just the Facts. American Family Physician [On-line serial]. Available online at http://www.aafp.org/afp/990115ap/990115f.html through http://www.aafp.org.

ARUP. Immunoglobulin E. Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_ijk4.htm through http://www.aruplab.com.

Sicherer, S. (2001, April 5th last update). Food Allergy Testing: Questions and Answers. Food Allergy News Reprint [On-line information]. Available online at http://www.foodallergy.org/topics_archive/testing.html through http://www.foodallergy.org.

Formanek, R. (2001, July-August). Food Allergies: When Food Becomes the Enemy. U.S. Food and Drug Administration, FDA Consumer magazine [On-line serial]. Available online at http://www.fda.gov/fdac/features/2001/401_food.html through http://www.fda.gov.

MEDLINEplus (2002, January 2, Updated). Allergies. MEDLINEplus Health Information [On-line Information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000812.htm.

MEDLINEplus (2002, January 2, Updated). Allergy testing. MEDLINEplus Health Information [On-line Information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003519.htm.

WAO [2000-2002]. Overview of Allergy, Its Diagnosis and Treatment. World Allergy Organization [On-line information]. Available online at http://www.worldallergy.org/public/descriptions_of_allergies/overview.shtml through http://www.worldallergy.org.

National Institute of Allergy and Infectious Disease (1998 February). Something in the Air: Airborne Allergens. WebMD [On-line serial]. Available online at http://my.webmd.com/content/article/1680.50308 through http://my.webmd.com.

National Institute of Allergy and Infectious Diseases (1999 January, last revision). Food Allergy and Intolerances. WebMD [On-line serial]. Available online at http://my.webmd.com/content/article/1680.50303 through http://my.webmd.com.

Mellors, R. C., (1999, July 30). Immunopathology, Hypersensitivity Reactions. Weill Medical College of Cornell University [On-line article]. Available online at http://edcenter.med.cornell.edu/CUMC_PathNotes/Immunopathology/Immuno_02.html through http://edcenter.med.cornell.edu.

Allergy glossary. Type IV (delayed or cell-mediated) Hypersensitivity. Health on the Net Foundation [On-line information]. Available online at http://www.hon.ch/Library/Theme/Allergy/Glossary/type4.html through http://www.hon.ch.

Allergy glossary. Antibody (Ab), Immunoglobulin, Immunoglobulin E (IgE), and Immunoglobulin G (IgG). Health on the Net Foundation [On-line information]. Available online at http://www.hon.ch/Library/Theme/Allergy/Glossary/ig.html through http://www.hon.ch.

Merck. Hypersensitivity Disorders, General. The Merck Manual of Diagnosis and Therapy [On-line publication]. Available online at http://www.merck.com/pubs/mmanual/section12/chapter148/148a.htm through http://www.merck.com.

Merck. Disorders With Type I Hypersensitivity Reactions. The Merck Manual of Diagnosis and Therapy [On-line publication]. Available online at http://www.merck.com/pubs/mmanual/section12/chapter148/148b.htm through http://www.merck.com.

Merck. Disorders With Type IV Hypersensitivity Reactions. The Merck Manual of Diagnosis and Therapy [On-line publication]. Available online at http://www.merck.com/pubs/mmanual/section12/chapter148/148e.htm through http://www.merck.com.

Martz, Eric, page maintenance (1997, March 31). Poison Ivy: an Exaggerated Immune Response to Nothing Much [On-line article]. Available online at http://www.bio.umass.edu/immunology/poisoniv.htm through http://www.bio.umass.edu.

Haskell, J., Webbed by (1996, March 15 last update). Practice Parameters for Allergy Diagnostic Testing. Reprint from: Annals of Allergy, Asthma, & Immunology [Journal], vol 75(6). Available online at http://www.jcaai.org/Param/Allergy/Aller3A.HTM through http://www.jcaai.org.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 38-44.

(© 2009). Tips to Remember: Allergic Reactions. American Academy of Allergy Asthma and Immunology [On-line information]. Available online at http://www.aaaai.org/patients/publicedmat/tips/whatisallergicreaction.stm through http://www.aaaai.org. Accessed February 2010.

(© 2009). Tips to Remember: Asthma & Allergy Medications. American Academy of Allergy Asthma and Immunology [On-line information]. Available online at http://www.aaaai.org/patients/publicedmat/tips/asthmaallergymedications.stm through http://www.aaaai.org. Accessed February 2010.

Mayo Clinic Staff (2009 June 24). Allergy medications: Know your options. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/allergy-medications/AA00037/METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed February 2010.

Hinshaw, W. D. et. al. (Updated 2009 June 02). Hypersensitivity Reactions, Delayed. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/136118-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed February 2010.

Anand, M. and Routes, J. (Updated 2009 June 16). Hypersensitivity Reactions, Immediate. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/136217-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed February 2010.

Mayo Clinic Staff (2009 April 03). Allergy Skin Tests. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/allergy-tests/MY00131/METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed February 2010.

(© 2009). Tips to Remember: What is Allergy Testing? American Academy of Allergy Asthma and Immunology [On-line information]. Available online at http://www.aaaai.org/patients/publicedmat/tips/whatisallergytesting.stm through http://www.aaaai.org. Accessed February 2010.