اسامی دیگر
GH
Human Growth Hormone
HGH
Somatotropin
Growth Hormone Stimulation Test
Growth Hormone Suppression Test
اسم متعارف
Growth Hormone
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه July 23, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

کمک به تشخیص کمبود هورمون رشد (GH) و یا در موارد کمتر رایج، برای کمک به تشخیص تولید بیش از حد هورمون رشد؛ برای ارزیابی عملکرد هیپوفیز؛ برای نظارت بر اثربخشی درمان در موارد تولید بیش از حد GH

زمان انجام آزمایش؟

در کودکان، هنگام سرعت پایین رشد، قامت کوتاه و تأخیر در تکامل و گاهی اوقات در بزرگسالان، هنگام پایین بودن تراکم استخوان، کاهش قدرت عضلانی و افزایش سطوح لیپیدهای خون که می‌توانند با نقص در تولید GH (هورمون رشد) مرتبط باشند؛ در صورت وجود علائم و نشانه‌های افزایش تولید GH در کودکان یا بزرگسالان که می‌تواند به دو نوع بیماری نادر ژیگانتیسم و آکرومگالی منجر شود؛ در هنگام احتمال وجود اختلالات هیپوفیزی و یا زمانی که سایر هورمون‌های هیپوفیزی، غیرطبیعی باشند

نمونه مورد نیاز

معمولا چندین نمونه خون وریدی بازو، در فواصل زمانی منظم؛ گاهی اوقات یک نمونه خون، درحالت ناشتا و پس از استراحت یا پس از یک دوره تمرین شدید و یا پس از مصرف محلول حاوی گلوکز (قند)

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

رعایت دستورالعمل توصیه‌شده توسط پزشک. مانند ناشتا بودن قبل از آزمایش

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟
هورمون رشد (GH) نوعی هورمون می‌باشد که برای رشد و تکامل طبیعی در کودکان ضروری است. این هورمون باعث رشد خطی استخوان‌ها از هنگام تولد تا بلوغ می‌شود. در هر دو گروه کودکان و بزرگسالان، هورمون رشد به تنظیم میزان تولید انرژی از مواد غذایی (متابولیسم) و میزان تولید چربی، پروتئین و گلوکز (قند) در بدن کمک می‌کند. این هورمون همچنین باعث تنظیم تولید گلبول‌های قرمز و توده عضلانی نیز می‌شود.

هورمون رشد توسط غده هیپوفیز تولید می‌شود. غده هیپوفیز، غده‌ای هم‌اندازه انگور است که در پایه مغز و پشت پل بینی واقع شده است. هورمون رشد معمولا به صورت ضربانی، در طول شب و روز به درون خون آزاد می‌شود و ترشح آن معمولا در شب به اوج خود می‌رسد. به همین دلیل، تفسیر یک بار اندازه‌گیری GH در خون، مشکل است و از نظر بالینی هم، مفید نمی‌باشد. اگر نمونه در هنگام ضربان ترشحی GH گرفته شود، مقدار GH بالا خواهد بود و اگر نمونه در طول دوره بین ضربان‌های ترشحی گرفته شود، مقدار GH پایین‌تر خواهد بود. بنابراین اغلب، از آزمایش‌های تحریکی و مهاری، برای تشخیص اختلالات GH استفاده می‌شود. (به بخش "این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد" مراجعه کنید.)

کمبود GH (هورمون رشد)

كودكانی كه مقادیر ناکافی از GH تولید می‌کنند، دارای رشد آهسته‌تری هستند و نسبت به سن خود دارای قامت کوتاهی می‌باشند. در برخی از کودکان، کمبود GH از همان زمان تولد (مادرزادی) وجود دارد، اما در برخی دیگر ممکن است کمبود هورمون رشد، بعدها به علت آسیب مغزی یا تومور ایجاد شود. این شرایط می‌تواند غده هیپوفیز را تحت تأثیر قرار دهد و باعث کاهش عملکرد هیپوفیز و در نتیجه کاهش تولید هورمون‌های هیپوفیز (کم‌کاری هیپوفیز) شود. در برخی موارد، علت کمبود هورمون رشد مشخص نمی‌شود.

در بزرگسالان، هورمون رشد نقش مهمی در تنظیم تراکم استخوان، توده عضلانی و متابولیسم گلوکز و لیپید بر عهده دارد. این هورمون می‌تواند عملکرد قلب و کلیه را نیز تحت تأثیر قرار دهد. کمبود این هورمون ممکن است در دوران کودکی شروع شود و یا اینکه در بزرگسالی، به عنوان مثال، به علت آسیب غده هیپوفیز ناشی از آسیب به سر، تومور مغزی، یا عمل جراحی یا پرتودرمانی، ایجاد شود. این شرایط می‌تواند باعث کاهش هورمون‌های هیپوفیز (کم‌کاری هیپوفیز) شود. کمبود GH می‌تواند منجر به کاهش تراکم استخوان، توده عضلانی کمتر و تغییر در سطوح لیپیدها شود. با این حال، آزمایش GH برای بررسی کمبود این هورمون در افراد بزرگسالی که کاهش تراکم استخوان، کاهش قدرت عضلانی یا افزایش چربی‌ها را دارند، معمول نیست. کمبود GH یک علت بسیار نادر این اختلالات می‌باشد.

افزایش GH

افزایش GH، اغلب به علت تومور هیپوفیزی ترشح‌کننده GH ایجاد می‌شود (معمولا از نوع خوش‌خیم). این تومور که باعث افزایش تولید GH می‌شود غالبا می‌تواند از طریق جراحی برداشته شود و یا با دارو یا اشعه درمان گردد. در بیشتر موارد، پس از درمان، سطح GH و IGF-1 به مقدار نرمال یا نزدیک به سطح نرمال باز می‌گردد.

مقادیر خیلی بالای GH در کودکان منجر به ادامه رشد استخوان‌های بلند پس از بلوغ می‌شود که ایجاد بیماری بسیار نادری به نام ژیگانتیسم (غول پیکری) با قدی بیش از دو متر را می‌نماید. در افراد دارای مقادیر بالای GH ممکن است زمخت شدن صورت، ضعف عمومی، بلوغ دیررس و سردرد نیز ایجاد شود.

افزایش بیش از حد GH در بزرگسالان می‌تواند به بیماری نادر آکرومگالی منجر شود. این بیماری به جای افزایش طول استخوان‌ها، با افزایش ضخامت استخوان‌ها مشخص می‌شود. در این بیماری، علائمی مانند ضخیم شدن پوست، عرق کردن، خستگی، سردرد و درد مفصلی دیده می‌شود و افزایش سطح GH می‌تواند منجر به افزایش اندازه دست و پا، افزایش استخوان‌های صورت، سندرم تونل کارپال و اندام‌های داخلی با اندازه غیرطبیعی شود. GH بیش از حد می‌تواند باعث ایجاد لک‌های پوستی و پولیپ‌های روده‌ای نیز شود.

در صورت عدم درمان، هر دو نوع بیماری آکرومگالی و ژیگانتیسم می‌توانند منجر به عوارضی مانند دیابت نوع 2، افزایش خطر بیماری قلبی‌عروقی، فشار‌خون بالا، آرتریت و به طور کلی کاهش طول عمر شوند.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

از آن‌جایی که هورمون رشد در ضربان‌های ترشحی آزاد می‌شود، یک بار اندازه‌گیری آن، معمولا از نظر بالینی مفید نیست. بنابراین، معمولا از آزمایش‌های تحریکی یا مهاری ترشح هورمون رشد از غده هیپوفیز استفاده می‌شود. پس از 10 تا 12 ساعت ناشتایی، نمونه خون از ورید بازو گرفته می‌شود. سپس، زیر نظر پزشک، آزمایش تحریکی یا مهاری انجام می‌گردد. این آزمایش‌ها ممکن است نیاز به تزریق داخل وریدی (IV) داشته باشند که پس از تزریق، در زمان‌های مشخصی، نمونه‌های خون از ورید بازو (یا از IV)، گرفته می‌شود.

گاهی اوقات پس از ناشتایی یا استراحت و یا پس از یک دوره ورزش شدید، فقط یک نمونه خون تهیه می‌گردد.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

شرایط لازم برای این آزمایش را بایستی طبق دستورالعملی که به شما داده می‌شود رعایت کنید. در بیشتر موارد، فرد باید ناشتا باشد. گاهی اوقات ممکن است نیاز به استراحت یا فعالیت ورزشی شدید در مدت زمان مشخصی قبل از نمونه‌گیری باشد.

کودکان و نوجوانانی که برای کمبود GH مورد آزمایش قرار می‌گیرند بایستی برای درمان با استروئیدهای جنسی در طی چند روز قبل از آزمایش، آماده شوند. چنین درمانی تعداد نتایج کاذب مقادیر پایین GH در پاسخ به تحریک را کاهش می‌دهد. پزشک بایستی والدین کودک را برای تجویز این دارو ها مطلع سازد. برخی از پزشکان، قبل از انجام این آزمایش، برای کاهش تعداد نتایج کاذب مقادیر پایین GH در پاسخ به تحریک، مصرف پروپرانولول را تجویز می‌کنند.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟
    آزمایش هورمون رشد (GH) عمدتا" برای شناسایی کمبود هورمون رشد و کمک به ارزیابی عملکرد غده هیپوفیز استفاده می‌شود، معمولا برای پیگیری نتایج غیرطبیعی در آزمایش‌های مربوط به سایر هورمون‌های غده هیپوفیز، از این آزمایش استفاده می‌گردد.

    همچنین، برای تشخیص تولید بیش از حد GH و برای کمک به تشخیص و نظارت بر درمان آکرومگالی و ژیگانتیسم نیز از آزمایش GH استفاده می‌شود.

    هورمون رشد برای رشد و تکامل طبیعی در کودکان ضروری است و به تنظیم متابولیسم در کودکان و بزرگسالان کمک می‌کند. غده هیپوفیز، در طول روز در طی ضربان‌هایی باعث تولید و ترشح GH به درون خون می‌شود. (برای اطلاعات بیشتر، به بخش "هدف از انجام این آزمایش چیست؟" مراجعه کنید.)

    از آن‌جایی که هورمون رشد در ضربان‌ها آزاد می‌شود، یک‌بار اندازه‌گیری مقادیر خونی این هورمون، از نظر بالینی مفید نمی‌باشد. بنابراین معمولا از آزمایش‌هایی که موجب سرکوب یا تحریک آزادسازی هورمون رشد از هیپوفیز می‌شوند استفاده می‌گردد.

    • آزمایش‌های تحریکی GH، به تشخیص کمبود GH و تشخیص کم‌کاری هیپوفیز کمک می‌کنند. برای آزمایش تحریکی، پس از 10 الی 12 ساعت ناشتایی، یک نمونه خون تهیه می‌شود. سپس، زیر نظر پزشک، یک محلول حاوی ماده‌ای که به طور طبیعی موجب تحریک آزادسازی GH از هیپوفیز می‌شود، به صورت داخل وریدی به بیمار تزریق می‌شود. پس از تزریق، به منظور بررسی تحریک غده هیپوفیز و تولید مقادیر مورد انتظار GH، چندین نمونه خون در فواصل زمانی مشخصی جمع‌آوری می‌گردند. معمول‌ترین ماده‌ای که برای تحریک از آن استفاده می‌شود آرژنین می‌باشد، اما برخی ترکیبات دیگر شامل کلونیدین و گلوکاگون نیز کاربرد دارند. از آن‌جایی که ورزش معمولا باعث افزایش GH می‌شود، ورزش شدید نیز می‌تواند به عنوان محرکی برای آزادسازی GH استفاده شود.
    • آزمایش‌های سرکوب GH، برای کمک به تشخیص تولید بیش از حد این هورمون استفاده می‌شوند. برای آزمایش سرکوب، ابتدا یک نمونه خون پس از 10 الی 12 ساعت ناشتایی تهیه می‌شود. سپس به فرد، یک محلول استاندارد گلوکز (معمولا حاوی 100 گرم گلوکز) برای نوشیدن داده می‌شود. پس از مصرف محلول، در فواصل زمانی مشخصی چندین نمونه خون جمع‌آوری می‌گردد و نمونه‌ها از نظر سرکوب هیپوفیز به اندازه کافی در پاسخ به دوز دریافتی گلوکز بررسی می‌شوند.
    • هورمون رشد باعث تحریک تولید فاکتور رشد شبه انسولینی-1 (IGF-1) می‌شود. IGF-1 نوعی هورمون است که اثرات GH را وساطت می‌کند و به رشد و تکامل طبیعی استخوان‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند. با این حال، بر خلاف GH، سطح خونی این هومورن در طول روز پایدار است و این باعث می‌شود IGF-1 یک شاخص مفید برای سطح متوسط GH باشد و آزمایش IGF-1 اغلب برای کمک به کمبود یا افزایش GH مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    • آزمایش سرکوب GH و آزمایش IGF می‌توانند برای نظارت بر درمان تومور هیپوفیزی تولید‌کننده GH نیز استفاده شوند. اگر محل تومور مشخص شده باشد، بعد از برداشتن تومور، برای بررسی موفقیت‌آمیز بودن برداشتن کل تومور می‌توان از اندازه‌گیری مقادیر GH و IGF-I استفاده کرد. پس از برداشتن تومور، ممکن است از انجام این آزمایش‌ها در فواصل زمانی منظم، برای سال‌ها، جهت نظارت بر تولید GH و تشخیص عود تومور استفاده شود.

    سایر آزمایش‌های خون که ممکن است برای ارزیابی عملکرد غده هیپوفیز مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از پرولاکتین، free T4، TSH، کورتیزول، FSH، LH و تستوسترون. این آزمایش‌ها معمولا قبل از آزمایش GH انجام می‌شوند تا از نرمال بودن آن‌ها یا کنترل دارویی آن‌ها اطمینان حاصل شود. برای مثال، قبل از آزمایش بررسی کمبود GH در کودکان باید هیپوتیروئیدیسم را درمان کرد. در غیر این صورت، ممکن است به صورت کاذب مقدار پایین GH دیده شود.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟
    در کودکان، هنگام وجود علائم و نشانه‌های کمبود هورمون رشد (GHD)، تست تحریک GH درخواست داده می‌شود. برخی از این علائم و نشانه‌ها عبارتند از:
    • سرعت رشد پایین در اوایل کودکی
    • قامت کوتاه نسبت به کودکان هم‌سن و سال خود
    • تأخیر در بلوغ
    • تأخیر در تکامل استخوان‌ها (که در تصویربرداری با اشعه X دیده می‌شود)

    در بزرگسالان، هنگام وجود علائم و نشانه‌های GHD یا کم‌کاری هیپوفیز، آزمایش تحریک GH درخواست داده می‌شود. برخی از این علائم و نشانه‌ها عبارتند از:

    • پایین بودن تراکم استخوان‌ها
    • خستگی 
    • تغییرات لیپیدها، مانند کلسترول بالا
    • کاهش تحمل فعالیت ورزشی 

    برای رد سایر بیماری‌هایی که علائم مشابهی را ایجاد می‌کنند، معمولا قبل از آزمایش GH، آزمایش‌های دیگری، مانند آزمایش‌های مربوط به تیروئید، انجام داده می‌شوند. کمبود GH در کودکان و بزرگسالان، بیماری نادری می‌باشد. در بزرگسالانی که در دوران کودکی کمبود GH داشته‌اند یا دارای سابقه بیماری هیپوتالاموسی یا بیماری هیپوفیزی باشند ممکن است کمبود GH دیده شود.

    انجام تست سرکوب GH، خیلی معمول نیست اما ممکن است زمانی که کودکان یا بزرگسالان علائم و نشانه‌های تولید بیش از حد GH (ژیگانتیسم و آکرومگالی) را داشته باشند درخواست شود.

    زمانی که پزشک به وجود تومور هیپوفیزی تولید کننده مقادیر بالای GH مشکوک باشد از آزمایش سرکوب GH استفاده می‌شود. گاهی اوقات نیز برای نظارت بر اثربخشی درمان این بیماری‌ها، از این آزمایش به همراه آزمایش‌های مربوط به تعیین سطح IGF_1 و دیگر هورمون‌ها، استفاده می‌شود. در این افراد، ممکن است برای سال‌ها، در فواصل زمانی منظمی، از انجام آزمایش‌های GH و IGF-1 جهت نظارت بر عود مقادیر غیرنرمال GH استفاده شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟
    آزمایش تحریک GH

    اگر در طول آزمایش تحریک GH، سطوح هورمون رشد به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا نکند (مقدار آن پایین تر از میزان مورد انتظار باشد) و فرد دارای علائم و نشانه‌های GHD (و سطح IGF-1 پایین) باشد، احتمالا" کمبود GH وجود دارد و پزشک بایستی آن را درمان نماید.

    اگر سطح TSH و یا T4 فرد، غیرطبیعی باشد، به نظر می‌رسد که احتمالا" وجود اختلالات تیروئیدی باعث ایجاد علائم مشابه با GHD شده است. همچنین، فرد ممکن است دارای کم‌کاری هیپوفیز باشد. تا زمانی که عملکرد تیروئید فرد ارزیابی نشود نباید آزمایش مربوط به بررسی کمبود GH را انجام داد. اگر کودک به هیپوتیروئیدیسم مبتلا باشد بایستی ابتدا از نظر این بیماری تحت درمان قرار گیرد و پس از درمان تیروئید و قبل از انجام آزمایش GH، میزان رشد او ارزیابی گردد.

    اگر در صورت انجام فعالیت سنگین ورزشی، سطوح GH افزایش پیدا نکند، ممکن است فرد به کمبود GH مبتلا باشد. این یافته نیاز به پیگیری با استفاده از آزمایش‌های بیشتری دارد.

    آزمایش سرکوب GH
    اگر میزان GH شخصی در طی آزمایش سرکوب GH کم نشود (بالاتر از حد مجاز باقی بماند) و فرد دارای علائم و نشانه های GH بیش از حد (گیگنتیسم (غول پیکری) یا آکرومگالی) و سطح IGF-1 بالا (در صورت اندازه گیری) داشته باشد، این احتمال وجود دارد که فرد آزمایش شده بیش از حد GH تولید می کند. اگر توده ای در اشعه ایکس، سی تی اسکن یا MRI نشان داده شود، احتمالا تومور هیپوفیز (معمولا خوش خیم) وجود دارد. اگر کسی برای تومور قبلی تحت نظر باشد، افزایش GH احتمالا به معنای عود بیماری باشد.

    تومورهای هیپوفیز شایع ترین علت تولید بیش از حد GH هستند، اما ممکن است باعث کمبود شوند. وجود تومور هیپوفیز نه تنها تولید GH را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه ممکن است بر تولید سایر هورمون های هیپوفیز تأثیر بگذارد، مانند ACTH (سندرم کوشینگ) یا پرولاکتین. اگر تومور نسبتا بزرگ باشد، ممکن است تمام تولید هورمون هیپوفیز را مهار کند و باعث آسیب به بافت های اطراف شود.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟
    از آنجا که GH توسط هیپوفیز ترشح می شود، اندازه گیری سطح GH در نمونه های جمع آوری شده در زمان های تصادفی بسیار مفید نیست. همپوشانی بیش از حد بین نتایج غیرطبیعی و تنوع طبیعی روزانه وجود دارد. سطح GH معمولا در اولین صبح بالاترین سطح را دارد و با ورزش و استرس افزایش می یابد.

     

    • عوامل موثر بر تست GH ممکن است شامل موارد زیر باشند:
    • مواد مخدر که می تواند GH را افزایش دهد (مثلا آمفتامین، آرژنین، دوپامین، استروژن، گلوکاگون، هیستامین، انسولین، لوودوپا، متدیلوپا و اسید نیکوتینی)
    • داروهایی که می توانند سطح GH را کاهش دهند (مانند کورتیکواستروئیدها و فنوتیازین ها)

    غلظت GH غیرطبیعی معمولا زمانی تغییر می کند که علل شناسایی می شوند. GH مصنوعی برای کاهش کمبود در کودکان در دسترس است (درمان بزرگسالان با GHD بحث برانگیزتر است.) ترکیبات جراحی، دارو و رادیوتراپی می تواند برای درمان تومورهای هیپوفیز که باعث تولید GH بیش از حد می شود استفاده شود. نکته مهم این است که هرچه زودتر برای کسب نتایج مطلوب شناسایی شود. اگر بدون درمان باقی بماند، یک کودک مبتلا به کمبود GH همچنان در مقایسه با همسالان دارای قامت کوتاهی خواهد بود. به همین ترتیب، تغییرات رشد استخوان در ارتباط با گیگنتیسم و آکرومگالی دائمی است.

    عوارض طولانی مدت از اختلالات GH وجود دارد. به عنوان مثال، آکرومگالی می تواند باعث ایجاد پولیپ های روده ای (افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگدیابت، فشار خون بالا و اختلالات بینایی شود. اگر تومور هیپوفیز به طور دائم سلول های هیپوفیز را آلوده می کند، جایگزینی هورمون چندگانه ممکن است لازم باشد. افزایش رشد استخوان همچنین ممکن است منجر به تنگی نفس (سندرم تونل کارپ)، آرتریت و استخوان های ضعیف شود.

    لازم به ذکر است که بیشتر موارد کمبود قد به علت کمبود GH نیست. آن ها همچنین می توانند به ویژگی های خانوادگی، انواع بیماری ها و شرایط و سایر اختلالات ژنتیکی مرتبط باشند. به ندرت، فرد ممکن است علائم ناشی از کمبود GH داشته باشد، اما سطح طبیعی یا افزایش سطح GH به علت مقاومت ارثی به GH در موارد مقاومت GH، در حالی که سطح GH بالا است، سطح IGF-1 پایین است.

  • چه شرایطی با درمان هورمون رشد درمان می شود؟
    علاوه بر کمبود هورمون رشد (GHD) کودکان ممکن است با جایگزینی هورمون رشد درمان شوند؛ اگر مبتلا باشند به:

    درمان کودکان با جایگزینی GH که کوتاه هستند اما GHD ندارند بحث برانگیز است. این نیز برای بزرگسالان صادق است. چه GHD آن ها به اثبات رسیده باشد و چه نرسیده باشد. این دارو خطرات و عوارض جانبی به همراه دارد و گران است. علاوه بر این، داده های کافی برای حمایت از مزایای آن وجود ندارد.

    جایگزینی GH برای افرادی که از اچ آی وی / ایدز هدر رفته (از دست دادن توده عضلانی نازک) برای کمک به حفظ وزن بدن است.

  • چرا ورزشکاران برای GH آزمایش می شوند؟
    از آنجایی که GH باعث افزایش رشد عضلات در بزرگسالان می شود، بعضی از بزرگسالان آن را به عنوان یک عامل افزایش دهنده عملکرد می دانند. ورزشکاران ممکن است برای GH یا IGF-1 آزمایش شوند برای سایر داروهای افزایش دهنده عملکرد (مقاله داروهای ممنوعه در مورد آزمایشات مرتبط با ورزش را ببینید)
  • چه آزمایش های دیگری به منظور ارزیابی تولید GH من انجام می شود؟

    اگر چه آن ها به طور معمول دسته بندی نشده اند، گاهی اوقات آزمایش های دیگر، مانند پروتئین 3 اتصال دهنده عامل رشد انسولین (IGFBP-3) به منظور ارزیابی تولید GH مورد استفاده قرار می گیرند.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Updated 2012 April 6). Acromegaly. National Endocrine and Metabolic Diseases Information Service. [On-line information]. Available online at http://www.endocrine.niddk.nih.gov/pubs/acro/acro.aspx through http://www.endocrine.niddk.nih.gov. Accessed August 2014.

Topiwala, S. (Updated 2012 May 31). Growth hormone test. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003706.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed August 2014.

Hammami, M. (Updated 2013 June 7). Growth Hormone. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2089136-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed August 2014.

Diaz-Thomas, A. et. al. (Updated 2014 May 12)). Gigantism and Acromegaly. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/925446-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed August 2014.

Rosenbloom, A. and Guevara-Aguirre, J. (Updated 2014 January 23). Growth Hormone Resistance. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/922902-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed August 2014.

van Bunderen, C. et. al. (2014). Efficacy and Safety of Growth Hormone Treatment in Adults With Growth Hormone Deficiency A Systematic Review of Studies on Morbidity. Medscape News from Clin Endocrinol. 2014;81(1):1-14. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/827774 through http://www.medscape.com. Accessed August 2014.

Meikle, A. W. (Updated 2014 January). Growth Hormone Deficiency. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Growthhormone.php?client_ID=LTD#tabs=0 through http://www.arupconsult.com. Accessed August 2014.

(June 7, 2013) Hammami, M. Growth Hormone. Medscape Reference. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2089136-overview#a30 through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2014.

Eledrisi, MS. Growth Hormone Deficiency. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/120767-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed March 2015.

Kemp, S. Pediatric Growth Hormone Deficiency. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/923688-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed March 2015.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Sadovsky, R. (2002 August 6). Are We Ready for Growth Hormone Therapy in Adults? American Family Physician, Tips form other journals [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20021115/tips/10.html through http://www.aafp.org.

Growth Hormone (Human Growth Hormone, HGH, Somatotropin). ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing (CLT) [On-line test information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_a244.htm through http://www.aruplab.com.

Growth Hormone Information. The Hormone Foundation [On-line information]. Available online at http://www.hormone.org/learn/growth.html through http://www.hormone.org.

(2002 November 12, Updated). Growth hormone no fountain of youth, study suggests. LaurusHealth.com, Today's Headlines [Online information from Reuters Health]. Available online at http://www.laurushealth.com/healthnews/reuters//NewsStory111220023.htm through http://www.laurushealth.com.

Growth hormone tests. Hendrick Health System, AccessMed [On-line information]. Available online at http://www.hendrickhealth.org/healthy/00049860.html through http://www.hendrickhealth.org.

Ruppe, M., Reviewed (2002 February 23, Reviewed). Growth hormone. Pennhealth.com Health Illustrated Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.pennhealth.com/ency/article/003706.htm through http://www.pennhealth.com.

Spengler, R. (2001 April 9, Updated). Growth Hormone. LaurusHealth.com, Medical Tests [On-line information]. Available online through http://www.laurushealth.com.

AACE Clinical Practice Guidelines for Growth Hormone Use in Adults and Children. Available for download at http://www.aace.com/clin/guidelines/hgh.pdf through http://www.aace.com.

Bernal-Mizrachi, C., Updated (2001 June 2, Updated). Growth hormone stimulation test. MEDLINEplus Health Information [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003377.htm.

Bernal-Mizrachi, C., Updated (2001 June 1, Updated). Growth hormone suppression test. MEDLINEplus [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003376.htm.

Ruppe, M. (2002 February 23, Updated). Growth hormone. MEDLINEplus [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003706.htm.

Health Resources: Neurosurgery://On-call (2000 February). Understanding Pituitary Tumors. Patient Resources, Disorder of the Month, Pituitary Tumors Feature Article [On-line information]. Available online at http://www.neurosurgery.org/health/patient/detail.asp?DisorderID=19 through http://www.neurosurgery.org.

Pituitary Overview and Acromegaly. The Hormone Foundation [On-line information]. Available online at http://www.hormone.org/learn/pituitary_1.html through http://www.hormone.org.

Anterior Pituitary Function. The Merck Manual of Diagnosis and Therapy [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/pubs/mmanual/section2/chapter6/6c.htm through http://www.merck.com.

Bisp, K. (2001 September 13). Testing the integrity of the system - Growth potential and excess. Society for Endocrinology, Endocrine Nurses Training Course [On-line information]. Available online at http://www.endocrinology.org/sfe/training/ent01/ent01_bis.htm through http://www.endocrinology.org.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference, 8th Edition. Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp. 506 – 510.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry. AACC Press, Washington, DC. Grenache, D. and Willis, M., Chapter 31 Hypothalamic, Pituitary, and Gonadal Disorders. Pp. 351 – 363.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp. 502 – 510.

Hurd, R. (2006 March 8, Updated). Growth Hormone. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003706.htm. Accessed on 7/21/07.

Van Voorhees, B. (2006 June 13, Updated). Growth hormone deficiency. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001176.htm. Accessed on 7/21/07.

Hurd, R. (2006 March 13, Updated). Growth hormone stimulation test. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003377.htm. Accessed on 7/21/07.

Hurd, R. (2006 March 13, Updated). Growth hormone suppression test. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003376.htm. Accessed on 7/21/07.

(2007 April). Acromegaly. NIDDK. NIH Publication No. 02-3924 [On-line information]. Available online at http://www.niddk.nih.gov/health/endo/pubs/acro/acro.htm through http://www.niddk.nih.gov. Accessed September 2007.

Leukemia and Lymphoma Society. Fact Sheet: Long Term and Late Effects of Treatment for Blood Cancers [Online information]. Available for download through http://www.leukemia-lymphoma.org. Accessed October 2007.

William E. Winter, MD, FACB. laboratory tests adjunct board member.

Eckman, A. (Updated 2010 April 20). Growth hormone test. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003706.htm. Accessed October 2010.

(© 1995-2010). Unit Code 8688: Growth Hormone, Serum. Mayo Clinic, Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/8688 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed October 2010.

Meikle, W. and Roberts, W. (Updated 2010 May). Growth Hormone Deficiency. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Growthhormone.php?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed October 2010.

(© 2010). Growth Disorders Treatment Options, The Hormone Foundation [On-line information]. Available online at http://www.hormone.org/Growth/treatment.cfm through http://www.hormone.org. Accessed October 2010.

Savage, M. et. al. (2010 June 23). The Continuum of Growth Hormone–IGF-I Axis Defects Causing Short Stature: Diagnostic and Therapeutic Challenges. Medscape Today from Clin Endocrinol. 2010;72(6):721-728. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/722763 through http://www.medscape.com. Accessed October 2010.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 506-508.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 502-503.

Kronenberg, H. et. al. (© 2008). Williams Textbook of Endocrinology, 11th Edition: Saunders Elsevier, Philadelphia, PA. Pp 857-863.

Rosenbloom, Arlan L. Sex Hormone Priming for Growth Hormone Stimulation Testing in Pre- and Early Adolescent Children Is Evidence Based. Horm Res Paediatr 2011;75:78–80.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.