آزمایش غربالگری مثبت اغلب به آزمایش بیشتر با یک آزمایش خاص نیاز دارد. این مهم است تا به‌درستی افرادی که بیماری خاصی ندارند را مستثنی کند یا برای تاًیید تشخیص به کار می‌رود.

 

تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه June 25, 2018.

نوزادان فاقد علائم بیماری معمولاً به بسیاری از آزمایشات غربالگری نوزادان که یک‌بار در هفته اول زندگی انجام می‌شود، نیاز ندارند. بخش‌های زیر اطلاعاتی را درباره‌ی چند وضعیت و بیماری‌ که نوزادان ممکن است برای آنها غربال شوند را ارائه می‌دهد. آنها توصیه‌های متخصصین مختلف در مورد آزمایش‌های غربالگری نوزادان را خلاصه کرده و در بسیاری از آنها، و نه همگی، توافق وجود دارد. بنابراین، هنگام مشورت با ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی فرزندتان و تصمیم‌گیری در مورد آزمایش در مورد غربالگری، مهم است که وضعیت سلامت فرد و عوامل خطر او را در نظر بگیرید.

شما می‌توانید در مورد داروهای پیشگیرانه و اقداماتی برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان با مطالعه‌ی مقاله سلامت و پیشگیری در دوران مسئولیت بیمار اطلاعات بیشتری بیابید.

همه‌ی نوزادان ممکن است برای تمامی شرایطی که در اینجا ذکر شده، به غربال نیاز نداشته باشند. بخش‌های زیر را بخوانید تا در مورد شرایط و تعیین مناسب بودن غربالگری برای کودک خود اطلاعات بیشتری کسب کنید. شما باید با پزشک متخصص مراقبت سلامت کودک درباره‌ی گزینه‌های غربالگری مشورت کنید.

توصیه‌های غربالگری
  • کم‌خونی فقر آهن

    نوزادان رشد می‌کنند و به‌سرعت بزرگ می‌شوند. در رژیم غذایی خود به آهن نیاز دارند تا به‌طور طبیعی رشد کنند. برای 4 تا 6 ماه اول، کودک می‌تواند به ذخیره‌سازی ذخیره آهن بدن خود تکیه کند. پس از آن، اگر کودک به اندازه کافی آهن مصرف نکند خطر ابتلا به کمبود آهن وجود دارد.

    هنگامی که این اتفاق می‌افتد، گلبول‌های قرمز بدن رنجور شده و توانایی آنها برای حمایت از رشد سریع بدن تحت تأثیر قرار می‌گیرد. کمبود آهن می‌تواند باعث کم‌خونی شود، وضعیتی که می‌تواند رشد ذهنی، حرکتی و رفتاری نوزاد را به تاخیر بیندازد و مشکلاتی را ایجاد کند که مدت‌ها بعد از افزایش سطح آهن به سطح سالم طول می‌کشد. مهارت‌های حرکتی ضعیف، مشکلات رفتاری در خانه و مدرسه و عملکرد ضعیف در مدرسه می‌تواند پیامدهای درازمدت ناشی از عدم‌دریافت آهن کافی در زمان نوزادی و خردسالی (0 تا 3 ساله) باشد.

    استفاده‌ی زودهنگام و بیش از حد از شیر گاو باعث تشدید علل موجود کمبود آهن در نوزادان می‌شود. کمتر شایع است که این مشکل به‌علت خونریزی شدید یا چیزی باشد که باعث تداخل در توانایی بدن در جذب آهن می‌شود، مانند داروهایی که نوزاد مصرف می‌کند یا بیماری مزمن شامل معده یا روده. نوزادان نارس و کم‌وزن در معرض خطر بیشتری هستند. نوزادان تغذیه‌شده با شیر مادر معمولا آهن را به اندازه کافی دریافت می‌کنند، مگر اینکه منابع خود مادر شیرده کم باشد.

    توصیه‌ها

    آکادمی اطفال آمریکا (AAP) غربالگری همه‌ی نوزادان از نظر کم‌خونی را با تست هموگلوبین در حدود 12 ماهگی همراه با ارزیابی عوامل خطر کمبود آهن و آنمی فقر آهن توصیه می‌کند.

    پبا این‌حال، کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که شواهد کنونی برای ارزیابی تعادل منافع و آسیب غربالگری کم‌خونی فقر آهن در کودکان 6 تا 24 ماهه کافی نیست.

    AAP مانند چندین سازمان دیگر، از جمله مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) ایالات متحده، توصیه می‌کند که نوزادان و کودکان نوپا در صورت داشتن عوامل خطر در هر نقطه غربال شوند، از جمله:

    • تولد زودرس یا وزن کم هنگام تولد
    • خانواده‌های دارای درآمد کم یا زندگی در فقر
    • مواجهه با سرب
    • تغذیه‌ی اختصاصی با شیر مادر بیش از 4 ماهگی بدون مکمل آهن
    • از شیرگرفتن یا غذاهای تکمیلی که فاقد غلات غنی‌شده با آهن یا غذاهای غنی از آهن هستند.
    • مشکلات تغذیه، تغذیه ناکافی
    • رشد ضعیف


    Sources Used in Current Review (last reviewed 10/27/16)

    U.S. Preventive Services Task Force. Iron Deficiency Anemia in Young Children: Screening. Release Date: September 2015. Available online at https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/UpdateSummaryFinal/iron-deficiency-anemia-in-young-children-screening. Accessed October 2016.

    Baker RD and Greer FR, The Committee on Nutrition. Diagnosis and Prevention of Iron Deficiency and Iron-Deficiency Anemia in Infants and Young Children (0-3 Years of Age). Pediatrics November 2010, Volume 126 / Issue 5. Available online at http://pediatrics.aappublications.org/content/126/5/1040.full. Accessed October 2016.

  • مسمومیت سربی

    سرب فلزی است که زمانی افزودنی معمول رنگ‌های خانگی و بنزین سربی بود و در لوله‌های آب و به‌عنوان لحیم در غذاهای کنسروشده استفاده میشد. اگرچه این استفاده‌ها در ایالات متحده محدود شده است، اما بسیاری از خانه‌هایی که پیش از 1978 ساخته شده‌اند حاوی تراشه‌های رنگ سرب و گرد و غبار و آب آلوده به سرب هستند. خاک‌های اطراف این خانه‌ها ممکن است به سرب آلوده باشند. کودکانی که در این محیط زندگی، بازی، یا وقت خود را صرف می‌کنند، در معرض خطر مواجهه با این فلز هستند و از طریق استنشاق یا بلعیدن گرد و غبار، آب، تراشه‌های رنگ یا مواد آلوده به سرب، بدن آنها سرب را جذب می‌کند. سایر منابع محلی سرب ممکن است در حوزه مکان‌های صنعتی یا تولیدی باشند.

    مواجهه‌ی کودک با سرب می‌تواند به مغز و سایر اعضای بدن آسیب برساند و باعث مشکلات رفتاری و تاخیرهای رشدی شود. حتی در سطوح پایین، سرب می‌تواند باعث ایجاد آسیب برگشت‌ناپذیر بدون ایجاد علائم فیزیکی شود، و ممکن است تا زمانی‌که کودک به مدرسه وارد نشده، اختلال رشد شناختی او تشخیص داده نشود.

    مسمومیت با این خطر زیست محیطی معمولا در ابتدای کودکی رخ می‌دهد و بسیاری از کودکان در ایالات متحده باید برای مسمومیت با سرب آزمایش شوند.

    توصیه‌ها

    آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می‌کند که ارزیابی خطر مواجهه با سرب در ویزیت‌های مناسب نوزادان در 6، 9، 12، 18، 24 ماهگی و در 3، 4، 5 و 6 سالگی انجام شود. تنها در صورتی‌که ارزیابی خطر مثبت باشد، تست سطح سرب خون باید انجام شود. طبق AAP و مراکز کنترل و پیشگیری ایالات متحده (CDC)، غربالگری جهانی یا آزمایش سطح سربی خون، به‌جز برای کودکان ساکن در مناطق با شیوع بالا با افزایش عوامل خطر، توصیه نمی‌شود.

    متخصصان اطفال نیز ممکن است غربالگری را پیشنهاد کنند برای:

    • کودکان واجد شرایط مدیکید در سن 1 سالگی و دوباره در 2 سالگی
    • پیش از همه، کودکانی در هر سن که جزو مهاجرین تازه، پناهندگان، و یا اتباع هستند.
    • کودکی که والدین، سرپرستان و یا ارائه‌دهنده او، آزمایش سرب خون را به‌علت مواجهه احتمالی انجام می‌دهند

    افراد باید با متخصص مراقبت‌های بهداشتی و یا اداره بهداشت محلی خود در مورد دستورالعمل‌های غربالگری سرب ویژه‌ی خطرات منطقه خود را بررسی کنند.

    CDC از آستانه سطح سرب خون (BLL) 5 mcg/dL (5 میکروگرم در دسی‌لیتر) برای شناسایی کودکان ساکن در محیط‌هایی که آنها را در خطرات سرب می‌اندازد، استفاده می‌کند. هرگونه نتایج آزمایش بالاتر از این سطح باید به مدیریت و نظارت سرب منجر شود. هر كودكی كه دارای سطوح بالای سرب خون باشد، باید خانه یا سایر محیط او ارزیابی شود. سایر افراد محل اقامت نیز باید آزمایش شوند. بدون حذف و یا کاهش منبع مواجهه - خطر سرب در محیط زیست - سطح سرب بالا احتمالا مجددا آغاز می‌شود.



    Sources Used in Current Review (last reviewed 9/27/16)

    Centers for Disease Control and Prevention. Low Level Lead Exposure Harms Children: A Renewed Call of Primary Prevention. PDF available for download at http://www.cdc.gov/nceh/lead/acclpp/final_document_030712.pdf. Accessed 10/6/2015.

    (Updated 6/19/2014) Centers for Disease Control and Prevention. What Do Parents Need to Know to Protect Their Children? Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/acclpp/blood_lead_levels.htm. Accessed 10/6/2015.

    (April 2015) Centers for Disease Control and Prevention. Educational Interventions for Children Affected by Lead. Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/publications/educational_interventions_children_affected_by_lead.pdf. Accessed 10/6/2015.

    American Academy of Pediatrics. Detection of Lead Poisoning. Available online at https://www.aap.org/en-us/advocacy-and-policy/aap-health-initiatives/lead-exposure/Pages/Detection-of-Lead-Poisoning.aspx?nfstatus=401&nftoken=00000000-0000-0000-0000-000000000000&nfstatusdescription=ERROR:+No+local+token. Accessed October 2016.

  • سل

    سل (TB) بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است. سل عمدتاً ریه را هدف قرار می‌دهد، اما ممکن است بر هر ناحیه‌ای از بدن تاثیر بگذارد. این بیماری می‌تواند از طریق هوا از شخصی به شخص دیگر از طریق قطره‌های ترشحات تنفسی مانند خلط و یا ذرات معلق منتشرشده توسط سرفه، عطسه، خنده، و یا تنفس گسترش ‌یابد.

    اکثر افرادی که به عفونت میکوباکتریوم توبرکلوزیس مبتلا می‌شوند، به چند سلول در ریه‌هایشان محدود می‌شود، جایی‌که آنها زنده بمانند، اما در یک فرم غیرفعال. این عفونت سل پنهان غالباً باعث ایجاد بیماری یا عفونت نمی‌شود و در اکثر موارد به بیماری سل فعال پیشرفت نمی‌کند. با اینحال، در برخی افراد – به‌ویژه افراد دارای نقص سیستم ایمنی - ممکن است به‌طور مستقیم از عفونت سل اولیه به سل فعال پیشرفت کند. افرادی که به HIV مبتلا هستند، در صورت مواجهه با سل، احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند. یکی دیگر از نگرانی‌های روزافزون، انواع داروهای مقاوم به سل است که به آنتی‌بیوتیک‌هایی که معمولاً برای درمان بیماری تجویز می‌شوند، مقاوم هستند.

    با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده (CDC)، سل در کودکان یک دغدغه‌ی بهداشت عمومی است، زیرا نشان‌دهنده‌ی انتقال اخیر باکتری بوده، و نوزادان و خردسالان، نسبت به بزرگسالان، نسبت به عوارض تهدید‌کننده‌ی حیاتی ناشی از این بیماری، مستعدتر هستند.

    بیماری سل، یکی از مرگبارترین بیماری‌های جهان است، اگرچه در ایالات متحده نسبتاً غیرمعمول است؛ با این‌حال، این یک معضل بهداشتی بزرگ در میان گروه‌های خطرناک است. دستورالعمل‌های فعلی خواستار غربالگری هدفمند در میان این گروه‌هاست.

    توصیه‌ها

    به‌دلیل سیستم ایمنی ضعیف آنها، نوزادان زیر 2 سال مخصوصاً مستعد پذیرش این عفونت هستند. طبق نظر آکادمی کودکان آمریکایی (AAP)، آزمایش با تست پوستی توبرکولین برای کودکانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری سل هستند، توصیه می‌شود، از جمله:

    • اگر نوزادی در تماس با افرادی مبتلا به سل فعال یا مشکوک قرار دارد، مانند یکی از اعضای خانواده یا دیگر افراد در دسترس.
    • مهاجری از کشوری که سل بومی آنجاست و یا بیش از یک هفته به این کشورها سفر کرده است.


    Sources Used in Current Review (last reviewed 10/17/16)

    U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Tuberculosis (TB) in Children in the United States. Available online at http://www.cdc.gov/tb/topic/populations/tbinchildren/default.htm. Accessed October 2016.

    HealthyChildren.org. Tuberculosis in Children. Available online at http://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions/chest-lungs/Pages/Tuberculosis.aspx?nfstatus=401&nftoken=00000000-0000-0000-0000-000000000000&nfstatusdescription=ERROR%3a+No+local+token. Accessed October 2016.

مشاهده منابع
منابع عمومی
American Academy of Pediatrics. 2014 Recommendations for Pediatric Preventive Health Care. Pediatrics March 2014, VOLUME 133 / ISSUE 3. Available online at http://pediatrics.aappublications.org/content/133/3/568. Accessed October 2016.

2016 Pediatric Preventive Care Guidelines. Massachusetts Health Quality Partners. Available online through https://www.harvardpilgrim.org/. Accessed October 2016.