اسامی دیگر
Dopamine
Epinephrine
Norepinephrine
Free Catecholamines, plasma and urine
Fractionated Catecholamines
اسم متعارف
Catecholamines, Plasma and Urine
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه July 23, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای کمک به تایید یا رد یک تومور آدرنال نادر به نام فئوکروموسیتوما یا یک تومور فوق العاده نادر فوقانی که پاراگنگلیوم نامیده می شود؛ این تومورها هورمون های اضافی را به نام کاتاکولامین ها تولید می کنند که به متانفریون تقسیم می شوند.

زمان انجام آزمایش؟

بعد یا همراه با آزمایش متانافرین در خون (متانافرین خون) یا ادرار (متاناقرین ادرار) و هنگامی که پزشک شما نیازمند اطلاعات بیشتری برای منبع توموری ترشح کتکول آمین ها می باشد.

نمونه مورد نیاز؟

یک نمونه ادرار 24 ساعته؛ گاهی اوقات یک نمونه خون از ورید بازوی شما گرفته می شود

آمادگی برای انجام آزمایش؟

این آزمایش ها تحت تأثیر برخی داروها، غذاها و استرس ها قرار دارند. پزشک خود را از هر گونه داروئی که مصرف می کنید مطلع کنید و از دستورالعمل های آماده سازی قبل از جمع آوری نمونه مطلع شوید. اگر چه شما می توانید برای جمع آوری نمونه خون خود در حالت نشسته باشید، توصیه می شود که دراز بکشید. پزشک یا آزمایشگاه به شما در مورد نیازهای خاص آن ها آموزش خواهد داد.

محدوده مرجع برای این آزمایش را می توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. آنها معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.
اگر برگه‌ی جوابدهی آزمایشگاه را ندارید، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، برای دریافت محدوده مرجع، تماس بگیرید.
نتایج تست‌های آزمایشگاهی به تنهایی معنادار نیستند. بلکه بایستی نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشند. گاهی اوقات این محدوده به عنوان محدوده‌ی نرمال بیان می‌گردد. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از خارج بودن نتایج آزمایش از محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده مورد انتظار هستند می توانند سرنخ هایی برای شناسایی شرایط و بیماری های احتمالی ارائه دهند.
اگر‌چه صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه ای در چند دهه‌ی گذشته بهبود یافته است، به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و این دلیل وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت می‌باشد. مهم این است که بدانید که شما باید از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار استفاده نمایید.
جهت اطلاعات بیشتر لطفا به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.
 

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

در این آزمایش چه چیزی بررسی می شود؟

کاتکولامین ها گروهی از هورمون های مشابه هستند که در پاسخ به استرس های جسمی یا احساسی به جریان خون منتقل می شوند. کاتکولامین های اصلی شامل دوپامین، اپی نفرین (آدرنالین) و نوراپی نفرین هستند. تست کاتکولامین مقدار این هورمون ها را در ادرار و یا خون اندازه گیری می کند. تست ادرار بیش از آزمایش خون توصیه می شود. فقط استرس ناشی از خون گیری می تواند سطح کتکولامین را افزایش دهد، بنابراین نتایج حاصل از آزمایش های خون به اندازه آزمایشات ادرار قابل اعتماد نیستند.
کاتکولامین ها در مدولا آدرنال، بخش داخلی غده فوق کلیه تولید می شوند و به خون منتقل می شوند. غدد فوق کلیوی اندام مثلثی کوچکی است که در بالای هر کلیه قرار دارند. کاتکولامین ها همچنین توسط سلول های سیستم عصبی سمپاتیک تولید می شوند. آن ها در پاسخ به استرس های جسمی و احساسی به جریان خون آزاد می شوند. آن ها به انتقال ضربان های عصبی در مغز کمک می کنند، گلوکز و اسید چرب را برای انرژی افزایش می دهند، باعث انبساط برونش ها و مردمک چشم می شود. نوراپی نفرین همچنین رگ های خونی را منقبض می کند، باعث افزایش فشار خون می شود و اپی نفرین باعث افزایش ضربان قلب و متابولیسم می شود.
پس از اتمام فعالیت های خود، کاتکولامین ها به ترکیبات غیر فعال تبدیل می شوند. دوپامین، اسید هومووانیلیک (HVA) می شود، نوراپی نفرین به نورمتانافرین و اسید وانیلیک مندلیک (VMA) تجزیه می شود. و اپی نفرین به متان افرین و VMAتجزیه می شود. هر دو هورمون و متابولیت آن ها از بدن از طریق ادرار خارج می شوند.
به طور معمول، كاتكول آمین ها و متابولیت های آن ها در بدن در مقادیر کم و نوسانی وجود دارد كه فقط در طول و به زودی پس از یك وضعیت استرس زا افزایش چشمگیری دارد. با این حال، تومورهای نادر به نام فئوکروموسیتوم و پاراگانگلیوم ها می توانند مقدار زیادی هورمون تولید کنند که منجر به افزایش غلظت خون و ادرار می شود. این باعث ظهور مداوم یا ناگهانی فشار خون بالا می شود، که ممکن است منجر به سردرد شدید شود. سایر علائم عبارتند از تنگی قلب، عرق کردن، تهوع، اضطراب و سوزش در دست و پا.
فئوکروموسیتوم ها و پاراگنگلیوم ها نادر هستند. در حالی که تعداد کمی از آنها سرطانی (بدخیم) هستند، اکثر آن ها خوش خیم هستند و در خارج از محل اصلی خود گسترش نمی یابند. با این حال، درمان نشده باقی ماندن این تومورها ممکن است رشد کند و علائم بدتر شوند. با گذشت زمان، فشارخون ناشی از هورمون های اضافی ممکن است منجر به آسیب کلیه، بیماری قلبی و افزایش خطر سکته مغزی یا حمله قلبی شود.
انجمن غدد درون ریز توصیه می کند که برای کمک به تشخیص حضور فئوکروموسیتوم ها و پاراگانگلیوم ها (تومورهای ترشح کننده کاتکولامین) برای استفاده از متانافرین آزاد پلاسما یا متانافرین ادرار آزمایش شود. برای کمک به تایید یا رد وجود این تومورها، ممکن است از آزمایشات ادرار و یا خون برای کاتکولینامین ها استفاده شود. با این حال، آزمایش خون به عنوان آزمایش ادرار به عنوان قابل اعتماد نیست زیرا استرس از خون دادن هم می تواند كاتكول آمین ها را افزایش دهد.
مهم است که این تومورها را تشخیص داده و درمان شود زیرا باعث ایجاد شرایط مزمن پرفشاری خون می شوند. در بیشتر موارد، تومورها می توانند از طریق جراحی برداشته شوند و یا درمان شوند تا به طور قابل توجهی کاهش میزان تولید کاتکولامین ها و کاهش یا حذف علائم و عوارض مرتبط با آن را کاهش دهند.

 

چگونه نمونه برای آزمایش جمع آوری می شود؟

برای آزمایش ادرار، یک مجموعه ی ادرار 24 ساعته مورد نیاز است. تمام ادرار برای یک دوره 24 ساعته ذخیره شده است. مهم است که نمونه در این دوره زمانی سرد شود. نگهدارنده مورد نیاز است و معمولا با دستگاه جمع آوری شده ارائه می شود.
خون برای آزمایش کاتچولامین با قرار دادن یک سوزن در ورید بازو جمع آوری می شود. اگر چه بیمار ممکن است برای جمع آوری خون نشسته باشد، توصیه می شود که بیمار دراز بکشد. پزشک و یا مکان جمع آوری، بیمار را به عنوان الزامات خاص خود آموزش خواهد داد.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

 

  • افرادی که مورد آزمایش قرار می گیرند باید با پزشک خود در مورد داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه و مکمل هایی که مصرف می کنند صحبت کنند. ممکن است لازم باشد داروها را برای مدتی قبل از آزمایش متوقف کنید. با این حال، بیمار نباید مصرف داروها را بدون مشورت با پزشک خود متوقف کند.
  • فرد مورد آزمایش نیز در مورد آن چه غذاها باید اجتناب شود، آموزش داده می شود. ممکن است ناشتایی نیز قبل از نمونه برداری خون مورد نیاز باشد.

  • استرس های احساسی و فیزیکی و ورزش های شدید باید قبل و بعد از جمع آوری نمونه ها به حداقل برسد زیرا آن ها می توانند آزاد شدن کتکول آمین ها را افزایش دهند.

سطوح كاتكولامین تحت تأثیر بعضی داروها، غذاها و استرس قرار دارند. آماده سازی برای آزمایش مهم است تا اطمینان حاصل شود که یک نمونه مناسب جمع آوری شده و برای تفسیر درست نتایج. هر دستورالعمل ارائه شده توسط ارائه دهنده خدمات بهداشتی یا محل جمع آوری یا آزمایشگاه را دنبال کنید

 

Accordion Title
سوالات رایج
  • از نتایج این آزمایش چگونه استفاده می شود؟

    تست های کاتلول آمین ممکن است در پیگیری آزمایش های متانافرین پلاسما و یا ادرار برای کمک به تایید یا رد کردن تومورهای نادر به نام فئوکروموسیتوم و پاراگانگلیوم در افراد علامت دار مورد استفاده قرار گیرند. همچنین در مواردی که
    کاتکولامین ها گروهی از هورمون های مشابه هستند که در پاسخ به استرس های جسمی و احساسی به جریان خون آزاد می شوند. کاتاکولامین های اصلی شامل دوپامین، اپینفرین (آدرنالین) و نوراپی نفرین هستند. این هورمون ها به متابولیت های متانفرین، نورمنتافریرون، اسید هومووانیلیک و اسید وانیلیک مندلیک شکسته می شوند. (برای مطالعۀ بیشتر به بخش "آنچه که مورد آزمایش قرار می گیرید" مراجعه کنید.) فئوکروموسیتوم ها و پاراگانگلیوم ها این هورمون ها را بیش از حد تولید می کنند، بنابراین اندازه گیری مقدار خون و یا ادرار ممکن است به تشخیص تومور کمک کند.
    انجمن غدد درون ریز توصیه می کند استفاده از متانافرین ازاد خون و متانافرین ادرار برای ارزیابی فرد برای فئوکروموسیتوم یا پاراگانگلیوم توصیه شود. اگر نتایج این آزمایش ها جامع نباشد، آزمایش ادرار برای کاتکولامین ها ممکن است برای ارائه اطلاعات اضافی استفاده شود. گاهی اوقات ممکن است آزمایش تست کاتکولامین خون مورد استفاده قرار گیرد، اما این به همان اندازه قابل اعتماد نیست زیرا استرس خونگیری ممکن است سطح را افزایش دهد.
    آزمایش کاتکولامین ادرار، میزان کل کاتکولآمین ها را به ادرار در 24 ساعت منتقل می کند. از آنجایی که سطح هورمون ها در طول این دوره می تواند به طور قابل توجهی نوسان داشته باشد، آزمایش ادرار می تواند تولید بیش از حد مکرر را که با آزمایش خون از دست رفته است شناسایی کند.
    آزمایش خون کاتکولامین ممکن است مفید باشد در صورتی که فرد مبتلا به پرفشاری خون پایدار باشد و یا در حال حاضر در معرض بروز ناگهانی (پراکسیسم) فشار خون بالا قرار دارد. این به این دلیل است که هورمون ها در خون زیاد نیستند؛ آنها توسط بدن مورد استفاده قرار می گیرند و به سرعت در حال تجزیه (متابولیزه شدن) و یا پس از آن حذف می شوند.
    آزمون کاتکولآمین ها بسیار حساس است و مثبت کاذب رخ می دهد. این آزمایش تحت تأثیر فشار، دارو، سیگار کشیدن و غذاهای مختلف مانند نوشیدنی حاوی کافئین و الکل قرار دارد. اگر یک فرد فقط سطح متوسط داشته باشد، پزشک ممکن است داروها، رژیم غذایی و سطح استرس او را برای بررسی مواد یا شرایط مداخله، دوباره ارزیابی کند. بعد از برطرف شدن این موارد فرد ممکن است دوباره مورد آزمایش قرار گیرد تا تعیین کند آیا سطح هنوز بالا است و اقدام مناسب را انجام می دهد.
     

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست می شود؟

    آزمایش های کاتلول آمین ممکن است در حالی که آزمایش های متانفرین پلاسما و یا متانفرین ادرار کامل نباشد و یا پزشک متخصص در مورد تومور ترشح کنندۀ کاتلول آمین به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشد، تجویز می شود. همچنین زمانی که فردی، به ویژه یک فرد نسبتا جوان (کم تر از 40 سال)، ظهور ناگهانی ( حملۀ ناگهانی) علائم و نشانه های زیر را نشان می دهد:

    •  افزایش فشار خون خصوصا در بیمارانی که پاسخ به درمان ندادند مانند مواردی چون فئوکروموسیتوما،پاراگانگلیوما
    •  سردرد شدید
    • عرق ریزی
    • برافروخته شدن چهره
    • تپش قلب
    • لرز

    این آزمایش ها ممکن است برای یک فرد بدون علامت صورت گیرد اگر تومور آدرنال یا نوروآندوکرین در طول اسکن انجام شده برای هدف دیگری تشخیص داده شود یا اگر فرد دارای سابقه شخصی یا خانوادگی فئوکروموسیتوم باشد.
    همچنین ممکن است در فواصل زمانی که یک فرد قبلا برای یکی از این تومورها درمان شده است، تجویز شود.

  • تفسیر نتایج آزمایش چگونه است؟

    سطح بالای کاتچل آمین ها در خون و یا ادرار در فرد مبتلا به علائم و نشانه ها به شدت نشان دهنده وجود تومور ترشح کننده کاتچولامین است. این نشان می دهد که تحقیقات بیشتری لازم است. توصیه می شود که مطالعات تصویربرداری برای کشف تومور ترشحی کاتکولامین انجام شود، زمانی که شواهد بیوشیمیایی واضح از چنین تومور وجود داشته باشد.
    اگر سطح كاتكولامین در فردی كه از یك تومور ترشح كننده كاتکولامین درمان شده است، افزایش یابد، احتمال دارد كه هر دو درمان به طور كامل موثر نباشند یا تومور تكرار شود و پیگیری مناسب لازم است.
    اگر سطح كاتكول آمین ها طبیعی باشد، بعید است كه فرد دارای تومور ترشح كننده كاتكولامین باشد. با این حال، فئوکروموسیتوما  تولید کاتکولآمین ها را با یک سرعت ثابت نمی کنند. بنابراین، اگر فرد هیچ موردی از فشار خون بالا نداشته باشد، غلظت خون و ادرار كاتکولآمین ها می تواند در حالت نرمال یا نزدیك به نرمال باشد، حتی در صورت وجود فئوكروموسیتوم. اگر مشکوک باقی می ماند، ممکن است تست تکرار شود.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    در حالی که تست های کاتکولآمین های پلاسما و ادرار می توانند تومورهای ترشح کننده کاتکولامین را تشخیص دهند، نمی توانند محل تومور و این که آیا بیش از یک تومور وجود دارد یا اینکه تومور خوش خیم است یا خیر را مشخص کنند. مقدار کل کاتکول آمین ها تولید شده با افزایش حجم یا تعداد تومور افزایش می یابد.
    اگرچه پاراگنگلیوم های فوق کلیوی و فئوکروموسیتوما تومورهای نادری هستند، اما در 25٪ موارد در ارتباط با موتاسیون در ژن های خاصی بروز می یابند. بنابراین این سندرم های ژنتیکی به عنوان افزایش خطر تومور شناخته شده اند. مثال ها شامل سندرم های MEN-1 و MEN-2 ( سندرم های متعدد نئوپلازی اندوکرین انواع 1 و 2) هستند. (برای اطلاعات بیشتر در مورد این، به مرجع ژنتیک اطلاعاتی: نئوپلازی اندوکرین چندگانه مراجعه کنید)
    پیشنهاد شده است که تمام بیماران مبتلا به پاراگانگلیوم فوق کلیوی و فئوکروموسیتوم باید آزمایش و مشاوره ژنتیک را در نظر بگیرند. تشخیص زودهنگام یک سندرم ارثی، امکان غربالگری اولیه برای دیگر تومورهای مرتبط را فراهم می کند. علاوه بر این، برخی از بیماران مبتلا به سندرم ارثی احتمال ابتلا به بیماری بدخیم یا مکرر را افزایش می دهند. آگاهی از جهش ژنتیکی خاص، باعث افزایش هوشیاری در هنگام بستری شدن پیش از عمل جراحی و پس از جراحی می شود.
    همچنین توصیه می شود که اگر یک جهش شناسایی شود، تست ژنتیک پیش بینی شده باید به اعضای خانواده بدون علامت  منتقل شود.
    انواع داروها می توانند آزمایشات کاتلول آمین را مختل کنند. با این وجود، قبل از قطع داروهای تجویزی، با پزشک خود صحبت کنید.
    آزمایشات مورد استفاده برای تعیین وجود تومورهای ترشحی کاتکولامین (فئوکروموسیتوم ها و پاراگانگلیوم ها) شامل کاتکولامین های پلاسما، کاتکولامین های ادراری، متانافرین های آزاد پلاسما و متانافرین ادرار است. این آزمایش ها یا کاتاکولامین ها یا متابولیت های آن ها (متانافرین) را اندازه گیری می کنند و دارای حساسیت و اختصاصیت متفاوت هستند. دستورالعمل های کنونی متانافرین پلاسما و یا متانافرین ادرار برای آزمایش بیوشیمی اولیه را توصیه می کنند. با این وجود، پزشک ممکن است هر یک (یا بیشتر از یک) بسته به وضعیت شخص، سابقه خانوادگی و یا مشخصات ژنتیکی را انتخاب کند.
     

  • آیا راهی برای پیشگیری از ابتلا فئوکروموسیتوما وجود دارد؟

    خیر، آن ها می توانند شناسایی و برداشته شوند، اما پیشگیری نمی شوند. در اغلب موارد، تومور خوش خیم است و پس از برداشتن آن تکرار نخواهد شد.

  • آیا واقعا برای جمع آوری ادرار 24 ساعته ضروری است؟

    بله، برای نتایج دقیق آزمایش ضروری است که تمام ادرار جمع آوری شود. از آنجایی که کاتکولامین ها در مقادیر مختلف در زمان های مختلف آزاد می شوند، نمونه ای که شامل آن نمی شود، ممکن است یکی از هورمون های بیشتری در آن باشد. برای دستورالعمل های کلی، جمع آوری ادرار 24 ساعته را بخوانید.

  • آیا حالات روحی من (استرس،هیجان و ...) واقعا بر نتایج آزمایش من تأثیر می گذارد؟

    بله، چون کاتکولآمین‌ها از طریق غدد فوق کلیه در پاسخ به استرس آزاد می شوند. اگر شما مضطرب یا نگران هستید، غلظت کاتکولامین ممکن است افزایش یابد.

مشاهده منابع

منابع مورد استفاده در این مقاله

Dugdale, D. (2013 May 11 Updated). Catecholamines – urine. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003613.htm. Accessed on 4/25/15.

Dugdale, D. (2013 January 26 Updated). Catecholamines – blood. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003561.htm. Accessed on 4/25/15.

Blake, M. and Sweeney, A. (2014 June 16, Updated). Pheochromocytoma. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/124059-overview. Accessed on 4/25/15.

(2015 April 2, Updated). Pheochromocytoma and Paraganglioma Treatment (PDQ®). National Cancer Institute [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/pheochromocytoma/Patient. Accessed 4/25/15.

Baldwin, E. et. al. (2015 April, Updated). Pheochromocytoma. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/pheochromocytoma.php?client_ID=LTD. Accessed 4/25/15.

(© 1995–2015). Catecholamine Fractionation, Free, 24 Hour, Urine. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/9276. Accessed 4/25/15.

National Cancer Institute. PDQ® Pheochromocytoma and Paraganglioma Treatment. Bethesda, MD: National Cancer Institute. Date last modified 04/30/2015. Available online at http://www.cancer.gov/types/pheochromocytoma/hp/pheochromocytoma-treatment-pdq. Accessed 07/21/15.

Lenders, J.W.M. et al. Guidelines on Pheochromocytoma and Paraganglioma. J Clin Endocrinol Metab, June 2014, 99(6): 1915-42.

Eisenhofer, G. and Peitzch, M. Laboratory Evaluation of Pheochromocytoma and Paraganglioma. Clinical Chemistry, 2014, 60(12) 1486–1499.

Sources Used in Previous Reviews
Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Martell, B. Updated (2003 May 20, Updated). Catecholamines – blood. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003561.htm.

Webner, D. Updated (2003 August 18, Updated). Catecholamines – urine. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003613.htm.

Brose, M. Updated (2004 August 3, Updated). Pheochromocytoma. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000340.htm.

(2002 December, Reviewed). Pheochromocytoma. UrologyHealth.org [On-line information]. Available online at http://urologyhealth.org/adult/index.cfm?cat=02&topic=114.

(© 2005). Catecholamines, Plasma and Urine Free. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.arup-lab.com/guides/clt/tests/clt_a141.jsp#1059229.

(1998 May 27, Updated) Adrenal Medullary Hormones. Colorado State University, Hypertexts for Biological Sciences [On-line hypertextbook]. Available online at http://arbl.cvmbs.colostate.edu/hbooks/pathphys/endocrine/adrenal/medhormones.html.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 987-990.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 226-230.

Pacak, K. et. al. (2007 March 21). Pheochromocytoma: Recommendations for Clinical Practice from the First International Symposium. Medscape from Nature Clinical Practice Endocrinology & Metabolism [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/553428. Accessed on 8-24-08.

Sweeney, A. et. al. (2007 September 11, Updated). Pheochromocytoma. eMedicine [On-line information]. Available online at http://www.emedicine.com/med/TOPIC1816.HTM. Accessed on 8-24-08.

Van Voorhees, B. (2007 May 17, Updated). Catecholamines – urine. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003613.htm. Accessed on 8-24-08.

Van Voorhees, B. (2007 January 22, Updated). Catecholamines – blood. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003561.htm. Accessed on 8-24-08.

Nanda, R. (2006 September 11, Updated). Pheochromocytoma. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000340.htm. Accessed on 8-24-08.

Levy, A. (2006 May 22, Updated). Neuroblastoma. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001408.htm. Accessed on 8-24-08.

Dugdale, D. (Updated 2010 September 26). Pheochromocytoma. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000340.htm. Accessed December 2011.

Vorvick, L. (Updated 2011 February 1). Catecholamines – blood. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003561.htm. Accessed December 2011.

Dugdale, D. (Updated 2011 June 1). Catecholamines – urine. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003613.htm. Accessed December 2011.

Mayo Clinic staff (2011 April 5). Pheochromocytoma. Mayo Clinic [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/print/pheochromocytoma/DS00569/DSECTION=all&METHOD=print. Accessed December 2011.

Frank, E. et. al. (Updated 2011 June). Pheochromocytoma. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/pheochromocytoma.php?client_ID=LTD. Accessed December 2011.

Blake, M. and Sweeney, A. (Updated 2011 October 19). Pheochromocytoma. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/124059-overview. Accessed December 2011.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 1023-1026.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.