اسامی دیگر
APA
Phospholipid Antibodies
اسم متعارف
Antiphospholipid Antibodies
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 4, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای کمک به بررسی وجود لخته های خون یا PTT غیرمنتظره طولانی مدت (زمان ترومبوپلاستین جزئی)، به ویژه اگر شما سقط های مکرر داشته باشید؛ به عنوان بخشی از ارزیابی سندرم ضد فسفولیپید (APS)؛ گاهی اوقات به تشخیص یا ارزیابی اختلال خودایمنی کمک می کند

 

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که یک آزمون طولانی PTT دارید؛ هنگامی که شما لخته شدن خون را تجربه کرده اید؛ زمانی که سقط مکرر دارید، به ویژه در سه ماهه دوم و سوم

نمونه مورد نیاز؟
نمونه خون وریدی
آمادگی برای نمونه گیری؟
نیاز نیست

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

در این آزمایش چه چیزی بررسی میشود؟

آنتی بادی ضد فسفولیپید یک گروه از پروتئین های ایمنی (آنتی بادی ها) است که بدن به صورت اشتباه در پاسخ خود ایمنی به فسفولیپید ها علیه خود تولید می کند. آزمایشات می توانند این اتوآنتی بادی ها را که به فسفولیپید ها متصل می شوند شناسایی کنند و به طریقی که به خوبی شناخته شده نیست خطر ابتلا به لخته شدن خون را افزایش می دهند.

چندین آزمایش وجود دارند که عبارتند از:

فسفولیپید جزء ساختاری غشای سلولی است و نقش مهمی در لخته شدن خون دارد. فسفولیپید ها علاوه بر عامل های انعقادی مختلف، برای عملکرد پلاکت ها نیز حیاتی هستند. هنگامی که آنتی بادی های ضد فسفولیپید تولید می شوند، آنها در روند لخته شدن مداخله می کنند. آنها خطر ابتلای فرد به ایجاد لخته های خونی نابجای عودکننده (ترومبوزها) را درشریان ها و وریدها افزایش داده که ممکن است منجر به سکته، حمله های قلبی و یا سقط جنین شود.

آنتی بادی های ضد فسفولیپید همچنین با تعداد پلاکت های کم (ترومبوسیتوپنی) و خطر سقط مکرر (به خصوص در سه ماهه دوم و سوم)، زایمان زودرس و پره اکلمپسی همراه هستند.

یک یا چند آنتی بادی ضد فسفولیپید در شرایط مختلف شناسایی شده است. برخی از نمونه ها عبارتند از:

بیماری های خود ایمن

عفونت

سرطانها

 استفاده از داروهای خاص

  • Procainamide
  • فنوتیازین ها
  • ضد بارداریهای خوراکی

وجود برخی از آنتیبادی های فسفولیپید ممکن است موقت باشد و در برخی از افراد که بیماری های قابل تشخیص ندارند شناسایی شده اند.

سندرم آنتی فسفولیپید (APS) که هم چنین سندروم هیوز نامیده می شود، یک گروه شناخته شده از نشانه ها و علائم است که شامل تشکیل لخته های خون، سقط جنین، کمبود پلاکتی (ترومبوسیتوپنی) و وجود یک یا چند آنتیبادی ضد فسفولیپید می باشد. این سندرم میتواند بصورت اولیه بدون هیچ اختلال خودایمن و یا بصورت ثانویه بهمراه یک اختلال خود ایمن تشخیص داده شود

چهاردهمین کنگره بین المللی معیارهای کارگروه آنتی بادی های ضد فسفولیپید برای شناسایی APS، نیاز به آزمایش آنتی بادی های کاردیولیپین، ضدانعقاد لوپوس و آنتی بادی های گلیکوپروتئین بتا-2 را در هنگام وجود دو مشکل بالینی، لخته های خونی (ترومبوزیس) یا ناخوشی های هنگام بارداری بیان میکند.

نحوه جمع آوری نمونه چگونه است؟

نمونه گیری از ورید دست

آیا برای انجام آزمایش نیازمند آماده سازی  خاصی می‌باشد؟

هیچ گونه آماده سازی نیاز نیست 

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    از آنتی بادی های ضد فسفولیپید برای تشخیص علت موارد زیر استفاده میشود:

    طبق علائم و نشانه های فرد و سوابق پزشکی، پزشک می تواند یک یا چند تست را برای کمک به تشخیص وجود آنتی بادی های ضد فسفولیپید و یا کمک به تشخیص سندرم آنتی فسفولیپید (APS) درخواست دهد:

    • آنتی بادی های  کاردیولیپین (IgG، IgM، و گاهی اوقات IgA) اغلب درخواست می شوند زیرا آنها شایع ترین آنتی بادی های ضد فسفولیپید هستند
    •  آزمایشات ضد انعقاد لوپوس. (بعنوان مثال، RVVT، PTT حساس به LA)، در صورتیکه فرد نتیجه طولانی در آزمایش PTT داشته باشد
    • آزمایش بتا 2گلیکوپروتئین 1: ممکن هست این آزمایش بهمراه سایرآزمایشات آنتی بادی آنتی فسفولیپید برای تشخیص وجود آنها و برای تأمین اطلاعات اضافی برای پزشک، درخواست شود

    اگر آنتی بادی ضد فسفولیپید تشخیص داده شود، همان آزمایش ممکن است 12 هفته برای تعیین اینکه آیا وجود آنها دائمی یا موقتی است، تکرار شود.

    تست همچنین می تواند برای تشخیص و یا ارزیابی یک فرد مبتلا به اختلال خودایمنی که می تواند همراه با اختلالاتی مانند لوپوس اتفاق بیفتد انجام شود. اگر فرد مبتلا به اختلال خودایمنی برای آنتی بادی‌های ضد فسفولیپید منفی باشد، ممکن است تست برای تعیین اینکه آیا آنتی بادی در طول بیماری ایجاد شده یا نه، تکرار شود.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست میشود؟

    این تست ممکن است وقتی که یک فرد علائم و نشانه هایی از لخته شدن خون (بروز ترومبوزی) دارد، مانند درد و تورم در اندامها، تنگی نفس و سردرد درخواست شود. همچنین ممکن است در زمانی که یک خانم سابقۀ سقط جنین مکرر دارد یا برای پیگیری نتیجه طولانی در آزمایش  PTT، درخواست شود.

    هنگامی که یکی از آزمایشات مثبت است، ممکن است این آزمایش چند هفته بعد برای تعیین اینکه آیا آنتی بادی موقت یا پایدار است، تکرار شود. آزمایش آنتی فسفولیپید ممکن است زمانی انجام شود که علائم بالینی نشان دهنده وجود سندرم آنتی فسفولیپید هستند.

    وقتی که فرد با یک بیماری خود ایمنی برای آزمایش آنتی فسفولیپید منفی است، ممکن است یک یا چند آزمایش در فواصل منظم برای  زیرنظرگرفتن تولید آنتی بادی های ضد فسفولیپید تکرار شوند

  • تفسیر نتایج آزمایش چگونه است؟

    هنگام تفسیر نتایج آزمایش های آنتی فسفولیپید، باید مراقب باشید. یک نتیجه منفی بدان معنی است که آنتی بادی خاص آزمایش شده در زمان آزمایش وجود ندارد.

    به علت عفونت و یا دارو ممکن است به طور موقت میزان کم یا متوسط یک چند آنتی بادی به صورت موقت یا با بالا رفتن سن فرد، ظاهر شوند. این سطوح اغلب در نظر گرفته نمی شوند اما باید با علائم فرد و سایر اطلاعات بالینی بررسی شود.

    در بعضی موارد، یک فرد ممکن است یک یا چند دسته ایمونوگلوبولین از یک آنتی بادی خاص داشته یا نداشته باشد. به عنوان مثال، فرد ممکن است مقادیر قابل توجهی از آنتی بادی های کاردیولیپین IgG و IgM داشته باشد و یا فقط برای آنتی بادی کاردیولییپین IgA که کمتر مورد آزمایش قرار میگیرد، مثبت باشد.

    میزان متوسط تا بالا از یک یا چند آنتی بادی های ضد فسفولیپید که حتی بعد از آزمایش مجدد 12 هفته بعد، باقی مانده، نشاندهنده ادامه وجود احتمالی آن آنتی بادی خاص، می باشد.

    اگر آزمایش ها اشاره بر وجود لوپوس آنتی کوآگولانت یا ضد انعقاد لوپوس داشته باشند و آن در هنگام تست مجدد هنوز باقی مانده باشد، پس این احتمال وجود دارد که فرد برای ضدانعقاد لوپوس، مثبت است.   افرادی که دارای یک یا چند آنتی بادی فسفولیپید بوده و آنهایی که به آنتی فسفولیپید تشخیص داده شده اند (سندرم میتواند منجر به افزایش ریسک لخته های خونی مکرر، سقط جنین مکرر و یا کاهش پلاکت ها ترومبوسایتوپنی شود.)

    نتایج آزمون نمیتواند احتمال عوارض، نوع  یا شدت را در یک فرد خاص پیش بینی کنند. بعضی افراد بسیاری از مشکلات عود کننده را دارند، در حالی که دیگران ممکن است هیچ مشکلی نداشته باشند. نمونه هایی از این شامل، یک فرد بدون علامت است که با آنتی بادی ضد فسفولیپید به دنبال یک آزمایش طولانی مدت PTT تشخیص داده شده که به دلایل دیگری (مانند غربالگری پیش از عمل جراحی) انجام شده و یک فرد سالخورده بدون علامت باشد که یک آنتی بادی ضد فسفولیپید را ایجاد کرده است.

    آنتی بادی ضد فسفولیپید موقت ممکن است در افراد مبتلا به التهاب، اختلالات خود ایمنی، عفونت ها یا سرطان دیده شود.

  •  آیا اطلاعات دیگری برای دانستن مورد نیاز است؟

    گاهی اوقات ممکن است تست آنتی بادی ضد فسفولیپید برای کمک به تعیین علت آزمایش مثبت VDRL / RPR برای سیفیلیس درخواست داده شود. واکنشگرهای مورد استفاده برای تست سیفیلیس حاوی فسفولیپید ها هستند و می توانند در افراد با آنتی بادی های ضد فسفولیپید منجر به نتیجه مثبت کاذب شوند.
    نتایج آزمایش های مثبت کاذب ممکن است در افرادی که مصرف مواد مخدر مانند کینیدین، پروکاریامین، فنیتوئین و پنی سیلین مصرف می کنند دیده شود.

  • آیا راه حلی برای رهایی از آنتی بادی های ضد فسفولیپید وجود دارد؟

    خیر. اصولا فرآیند تولید آنتی بادی های ضد فسفولیپید شناخته نشده اند. هرچند، ریسک فاکتورهای قابل کنترلی مانند مصرف دخانیات و چاقی نیز وجود داشته که ریسک لختگی را در شما افزایش می دهند. توجه به این موارد ممکن است به شما در کاهش ریسک کلی در ایجاد لخته های خونی کمک کنند اما در صورت وجود آنتی بادی های ضدفسفولیپید، از ایجاد آنها جلوگیری نکرده یا منجر به رهایی از آنها نمی گردند.

  •  آیا اگر یکی از آنتی بادی های ضد فسفولیپید من مثبت باشد بقیه هم مثبت میشود؟

    این امکان وجود دارد، اما هیچ راهی برای پیش بینی اینکه آیا این اتفاق می افتد یا زمان آن، وجود ندارد. ایجاد آنتی بادی ضد فسفولیپید و پیشرفت علائم و عوارض، در هر فردی متفاوت می باشند.

  • لوپوس آنتی کواگولانت یا ضد انعقاد چیست؟

    Antikoagulant لوپوس (LA) یک نوع از آنتی بادی ضد فسفولیپید است که با فرآیند لخته شدن در لوله آزمایش (به اصطلاح ضد انعقاد) مداخله می شود اما با لخته شدن بیش از حد (ترومبوز وریدی یا شریانی) در بدن همراه است. هیچ آزمون خاصی برای LA وجود ندارد اما با انجام یک سری آزمایشات تعیین می شود. برای اطلاعات بیشتر، مقاله در مورد تست ضد انعقادی لوپوس را ببینید.

  • آیا همه افراد بعنوان یک آزمایش روتین باید این آزمایش را انجام دهند؟

    غربالگری عمومی ضروری نیست تست. معمولا زمانی انجام می شود که فرد علائم یا نشانه ها را به همراه داشته باشد یا به عنوان یک پیگیری برای آزمایش های دیگر. اکثر مردم هرگز نیازی به انجام این تست ندارند.

مشاهده منابع

مشاهده منابع مورد استفاده در این مقاله

Berg, T. (Updated 2015 April 15). Antiphospholipid syndrome and pregnancy. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/261691-overview. Accessed 2/15/2017.

(Reviewed 2016 March 21). Antiphospholipid syndrome. Lupus Foundation of America. Available online at http://www.lupus.org/answers/entry/antiphospholipid-syndrome. Accessed 2/15/2017.

Movva, S. (Updated 2016 July 1). Antiphospholipid syndrome workup. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/333221-workup. Accessed 2/15/2017.

Moake, J. (Revised 2016 September) Antiphospholipid antibody syndrome. Merck Manual Professional Version. Available online at http://www.merckmanuals.com/professional/hematology-and-oncology/thrombotic-disorders/antiphospholipid-antibody-syndrome-aps. Accessed 2/15/2017.

(Updated 2016 December). Antiphospholipid syndrome – APS. ARUP. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/APS.html?client_ID=LTD. Accessed 2/15/2017.

(© 2016) Antiphospholipid antibodies. The Johns Hopkins Lupus Center. Available online at https://www.hopkinslupus.org/lupus-tests/antiphospholipid-antibodies/. Accessed 2/15/2017.

Fraser, M. and Taylor, W. (© 2016) Antiphospholipid antibody. The University of Rochester Medical Center. Available online at: https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?contenttypeid=167&contentid=antiphospholipid_antibody. Accessed 2/15/2017.

Gómez-Puerta JA, Cervera R (2014). Diagnosis and classification of the antiphospholipid syndrome. J Autoimmunity 48-49:20-25. Available online at http://www.humberside-rheumatology.uk/assets/antiphospholipid-syndrome---diagnosis-and-classification-j-autoimmunity-2014.pdf. Accessed 2/15/2017.

Bertolaccini ML, et al (2014). 14th International Congress on Antiphospholipid Antibodies Task Force. Report on antiphospholipid syndrome laboratory diagnostics. Autoimmun Rev 13(9):917-930.

Tripodi A. (2007) Laboratory testing for lupus anticoagulants: A review of issues affecting results. Clin Chem 53:9, 1629-1635.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

(2001 June 26). Antiphospholipid Antibody Syndrome. Hematology Resource Page, Patient Resources University of Illinois - Urbana/Champaign, Carle Cancer Center [On-line information]. Available online at http://www-admin.med.uiuc.edu/hematology/PtAPS.htm.

(© 2004). Antiphospholipid Testing. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.arup-lab.com/guides/clt/tests/clt_al67.jsp#3965115.

(© 2004). Beta-2 Glycoprotein, Antibody. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.arup-lab.com/guides/clt/tests/clt_al95.jsp#1145254.

(© 2004). Cardiolipin Antibodies, IgG and IgM. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.arup-lab.com/guides/clt/tests/clt_a133.jsp#1059158.

Lupus Anticoagulant Panel with Reflex to 1:1 Mixes and Confirmations. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.arup-lab.com/guides/clt/tests/clt_a52b.jsp#1141319.

Zepf, B. (2002 June 1). A Discussion of the Antiphospholipid Syndrome. American Family Physician, Tips from other Journals, [From Levine JS, et al. The antiphospholipid syndrome. N Engl J Med March 7, 2002;346:752-63] [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20020601/tips/11.html.

Petri, M. (2001). Antiphospholipid Antibodies: Anticardiolipin Antibodies and the Lupus Anticoagulant in Systemic Lupus Erythematosus. The Lupus Foundation of America [On-line information]. Available online at http://www.lupus.org/education/brochures/antiphos02.html.

Solenski, N. (2004 April 1). Transient Ischemic Attacks: Part I. Diagnosis and Evaluation. American Family Physician [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20040401/1665.html.

The Thrombophilias and Pregnancy. March of Dimes, Professionals and Researchers, Quick References and Fact Sheets [On-line information]. Available online at http://www.marchofdimes.com/professionals/681_9264.asp.

(2001). Antiphospholipid Antibody. Massachusetts General Hospital, Laboratory Medicine, Coag Test Handbood Index [On-line information From: Elizabeth M. Van Cott, M.D., and Michael Laposata, M.D., Ph.D., "Coagulation." In: Jacobs DS et al, ed. The Laboratory Test Handbook, 5th Edition. Lexi-Comp, Cleveland, 2001; 327-358.]. Available online at http://www.mgh.harvard.edu/labmed/lab/coag/handbook/CO003100.htm.

De Moerloose P Antiphospholipid antibodies: do we still need to perform anticardiolipin assays? J Thromb Haemost 2004; 2:1071-1073 and Nash MJ et al.

The anticardiolipin assay is required for sensitive screening for antiphospholipid antibodies. J Thromb Haemost 2004; 2:1077-1081.

Brandt J et al. Criteria fort the diagnosis of Lupus anticoagulants: an update on behalf of the subcommittee on Lupus Antiocoagulant/Antiphospholipids Antibody of the Scientific and Standardization Committee of the ISTH. Thromb Haemost 1995:74:1185-1190.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 134-135.

National Institute of Neurological Disorders and Stroke. NINDS Antiphospholipid Syndrome Information Page. [On-line information. 2007 February 08, Updated.]. Available online at http://www.ninds.nih.gov/disorders/antiphosphlipid/antiphospholipid.htm. Accessed on 4/12/08.

American Heart Association. Antiphospholipid Syndrome (APLS). [On-line information. © 2008).]. Available online at http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4459. Accessed on 4/12/08.

Belilos, E. and Carsons, S. Antiphospholipid Syndrome. eMedicine [On-line information. 2007 August 10, Updated.]. Available online at http://www.emedicine.com/med/topic2923.htm. Accessed on 4/12/08.

Lupus Foundation of America. Antiphospholipid Antibodies. [On-line information. © 2008.]. Available online at http://www.lupus.org/webmodules/webarticlesnet/templates/new_aboutaffects.aspx?articleid=82&zoneid=17. Accessed on 4/12/08.

APS Foundation of America. Antiphospholipid Antibody Syndrome. [On-line information. 2006 October 15, Revised.]. Available online at http://www.apsfa.org/aps.htm. Accessed on 4/19/08.

ARUP Consult. Antiphospholipid Syndrome – APS. [On-line information. © 2006-2008.]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/HematologicDz/APS.html#. Accessed on 4/19/08.

National Human Genome Research Institute. Learning About Antiphospholipid Syndrome (APS). [On-line information. 2008 February 5]. Available online at http://www.genome.gov/17516396. Accessed on 4/20/08.

Rodgers, G. et. al. (Updated 2012 November). Antiphospholipid Syndrome – APS. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/APS.html?client_ID=LTD. Accessed January 2013.

(© 2013). Antiphospholipid Antibodies. Lupus Foundation [On-line information]. Available online at http://www.lupus.org/webmodules/webarticlesnet/templates/new_learnaffects.aspx?articleid=2302&zoneid=526. Accessed January 2013.

Hammad, T. (Updated 2012 August 16). Antiphospholipid Antibodies. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2116457-overview. Accessed January 2013.

Wijetilleka, S. et. al. (2012 September). Novel Insights Into Pathogenesis, Diagnosis and Treatment of Antiphospholipid Syndrome. Medscape Today News from Curr Opin Rheumatol. 2012;24(5):473-481 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/769627. Accessed January 2013.

Berg, T. (2012 November 21). Antiphospholipid Syndrome and Pregnancy. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/261691-overview. Accessed January 2013.

(2012 May 17). What Is Antiphospholipid Antibody Syndrome? National Heart Lung and Blood Institute [On-line information]. Available online at http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/aps/. Accessed January 2013.

(© 1995-2013). Phospholipids, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/8296. Accessed January 2013.

(Updated 2010 December 15). Learning About Antiphospholipid Syndrome (APS). National Human Genome Research Institute [On-line information]. Available online at http://www.genome.gov/17516396. Accessed January 2013.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 71-72.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.