اسامی دیگر
Lower Respiratory Tract Infection
Community-Acquired Pneumonia
Hospital-Acquired Pneumonia
Healthcare-Associated Pneumonia
Walking Pneumonia
Double Pneumonia
Lobar Pneumonia
Atypical Pneumonia
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه October 10, 2017.
سینه پهلو چیست؟

سینه پهلو عبارت از عفونت دستگاه تنفسی تحتانی بوسیله باکتری ها، ویروس ها یا قارچ ها می باشد. این عفونت میتواند علائمی از متوسط تا کشنده را ایجاد کند. مطابق با مرکز کنترل و پیشگیری از بیمار ها (CDC)، هر ساله یک میلیون کودک و بزرگسال در آمریکا به دلیل سینه پهلو در بیمارستان ها پذیرش می شوند. مطابق با سازمان بهداشت جهانی، هر ساله در جهان میزان مرگ و میر بر اثر سینه پهلو از هر عفونت دیگری بیشتر بوده و به 3.1 میلیون نفر میرسد و علت پیشروی مرگ در کودکان زیر 5 سال می باشد. سینه پهلو میتواند در هر زمانی از سال اتفاق بیفتد، اما بیشترین موارد به صورت فصلی و در فصل آنفلوآنزا، معمولاً اواحر پائیز تا اوایل بهار دیده می شوند.

با وجود آنکه همه میتوانند به سینه پهلو مبتلا شوند، این عفونت اغلب در افراد بسیار جوان یا بالای 65 سال یا در افراد دارای سیستم های ایمنی ضعیف (دارای نقص در سیستم ایمنی) رخ می دهد. زنان باردار و افرادی که یک بیماری زمینه ای مانند سیستیک فیبروزیس یا ریه های آسیب دیده دارند نیز در معرض خطر بیشتری برای سینه پهلو هستند. این همچنین شامل افرادی می شود که تحت تهویه مکانیکی یا شیمی درمانی بوده یا پیوند عضو دریافت کرده اند. افراد مبتلا به ایدز شدیداً به سینه پهلو حساس هستند.

باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها، میکروارگانیزم هایی هستند که میتوانند باعث عفونت های سیستم تنفسی تحتانی شوند. سینه پهلو اغلب توسط یک میکروارگانیزم که از سد دفاعی سیستم ایمنی بدن گذشته و در عمق ریه در ساختارهای کوچکی با عنوان کیسه های هوایی لانه گزیده است، ایجاد می شود. باکتری ها شایعترین عامل بوده و ویروس ها پس از آنها قرار دارند.

هنگامی که یک فرد آلوده، سرفه یا عطسه می کند، این میکروارگانیزم ها ممکن است از طریق قطره چه های میکروسکوپی از ترشحات تنفسی که به شکل منتقل شونده از راه هوا (airborne) در می آیند، انتشار پیدا کنند. این قطره چه های منتقل شونده از راه هوا یا هوابرد میتوانند به صورت مستقیم توسط فردی دیگر استنشاق شده یا بر سطوح نزدیک مانند کیبورد، تلفن ها و سکوها بنشینند. هنگامی که فرد دیگری این سطوح آلوده را لمس کند و سپس به چشم ها یا دهان یا هر غشای مخاطی خود بمالد، این میکروارگانیزم انتشار پیدا می کند. سینه پهلو همچنین میتواند از باکتری های موجود در بزاق، غذا یا استفراغ ناشی شود، زمانی که اینها در مسیر تنفسی فرد انسداد ایجاد کرده یا فرد از دهان بند استفاده می کند و به صورت تصادفی آنها را به درون مایعات خود استنشاق کند.

معمولاً در مقایسه با قرار گرفتن در معرض یک پاتوژن (عامل بیماری زا) بالقوه، مدت زمان بیشتری طول می کشد که سینه پهلو ایجاد شود. میکروارگانیزم ها، دائماً در محیط موجود هستند و مردم به صورت روزانه با منابع عفونت مواجه می شوند. در بیشتر موارد، ریه ها میتوانند تهاجم ها را کنترل کنند. سیستم تنفسی دارای لایه هایی از دفاع ایمنی بوده که با مخاط و ساختارهای مو مانندی شروع شده که هر گونه پاتوژن را از مسیرهای هوایی گیر انداخته و برطرف می کنند. پاتوژن هایی که میتوانند از دفاع های اولیه عبور کنند، سپس تحت حمله یک سری از سلول های سیستم ایمنی قرار گرفته که پاتوژن هایی را که به عنوان بیگانه برای بدن شناسایی شده اند، تشخیص داده و به آنها حمله کنند. سینه پهلو زمانی رخ می دهد که این مکانیزم های دفاعی ضعیف شده یا آسیب دیده اند یا زمانی که پاتوژن های حمله کننده برای غلبه یا گریز از آنها به اندازه کافی بیماری زا هستند. 

طیف گسترده ای از ویروس ها، باکتری ها و (با شیوع کمتری) قارچ ها میتوانند سینه پهلو ایجاد کنند اما اکثر آنها بعلت تعداد کمی از این عوامل هستند. احتمال اینکه عفونت توسط یک میکروارگانیزم ایجاد شود، بستگی به سن و وضعیت سلامتی فرد مبتلا و تا میزانی به موقع سال بستگی دارد. افراد دارای سیستم های ایمنی ضعیف و اشخاصی که به نواحی خاصی از جهان مسافرت کرده اند ممکن است مبتلا به سینه پهلویی شوند که به علت میکروارگانیزم های نامعمول می باشد.

موارد زیر که ممکن است آشنا هم باشند، برخی از انواع عمومی سینه پهلو را شرح می دهند:

  • سینه پهلوی سرپایی (walking pneumonia) به شکلی ملایم از بیماری اشاره می کند که معمولاً نیاز به استراحت در بستر ندارد. این بیماری اغلب بوسیله یک ویروس یا مایکوپلاسما پنومونیه ایجاد می شود
  • پنومونی لوبار شکلی از بیماری را توضیف می کند که بر یک بخش (لوب) از ریه تأثیر می گذارد.
  • سینه پهلوی دوسویه، عفونتی است که بر هر دو ریه تأثیر می گذارد.
  • سینه پهلوی آسپیراسیون (استنشاقی)، با استنشاق مایعات معده یا ذرات غذا توسط خود فرد ایجاد شده و درمان آن ممکن است مشکلتر باشد. در این موارد، شناسایی پاتوزن هایی که باعث عفونت می گردند ممکن است مشکلتر بوده و از اینرو شاید لازم باشد که پزشک برای تجویز آنتی بیوتیک مناسب، آزمایشات بیشتری را انجام دهد. افرادی که بیماری بازگشت اسید به مری دارند یا افرادی که به دلیل شرایط دیگر مشکل بلع دارند، بیشتر در معرض ریسک این نوع از سینه پهلو هستند. گاهی اوقات به سینه پهلوی استنشاقی، سینه پهلوی بی هوازی گفته می شود زیرا باکتری های ایجاد کننده آن معمولاً باکتری های مفیدی هستند که در دستگاه گوارش ما زندگی می کنند و برای زنده ماندن نیاز به اکسیژن ندارند.

مکان ها و شرایطی که در آنها سینه پهلو بروز پیدا می کند، تعیین کننده عامل احتمالی بیماری، بهترین روش پیشگیری از انتشار بیماری و هدایت درمان مناسب هستند.

  • سینه پهلو اکتسابی از جامعه - زمانی که فرد در طول فعالیت های روزانه خارج از مراکز بهداشتی آلوده می شود
  • سینه پهلو اکتسابی از بیمارستان - هنگامی که عفونت بعنوان مثال پس از جراحی، حین اتصال بیمار به دستگاه تنفس یا در بخش مراقبت های ویژه، رخ می دهد
  • سینه پهلوی اکتسابی از مراکز بهداشتی - زمانی که فرد در یک مرکز بهداشتی مانند آسایشگاه سالمندان یا کلینیک دیالیز قرار دارد، آلوده می شود.

میکروارگانیزم های اکتسابی از بیمارستان و مراکز بهداشتی، با احتمال بیشتری به ضدمیکروب های خط اول مقاوم می باشند. سینه پهلوی اکتسابی از جامعه با احتمال زیادی بعلت باکتری هایی می باشد که به آنتی بیوتیک هایی که به صورت متداول تجویز می شوند حساس بوده یا بعلت ویروس های فصلی باشد که عوامل ضدمیکروبی برای آنها بعنوان درمان مناسبی نمی باشند.

 

 

 

Accordion Title
درباره سینه پهلو
  • علائم و نشانه ها

    نشانه های سینه پهلو بسته به سن و وضعیت سلامت فرد مبتلا و اینکه چه میکروارگانیزم هایی باعث عفونت شده اند، متفاوت هستند. خردسالان بسیار کوچک ممکن است هنگام تنفس صدای خس خس یا خر خر سینه داشته، نفس نفس بزنند و تحریک پذیر و بیحال شوند. افراد سالخورده ممکن است حالت گیجی پیدا کنند. سینه پهلوی باکتریایی ممکن است پس از یک عفونت ویروسی ظاهر شده و فقط به صورت طولانی کننده یا تشدید سرماخوردگی یا دوره ای کوتاه از آنفلوآنزا دیده شود.

    نشانه های شایع سینه پهلو از قرار زیر هستند:

    • سرفه
    • تب و لرز
    • خستگی
    • تنگی نفس
    • سردرد
    • دردهای ماهیچه ای
    • درد سینه
    • حالت تهوع و استفراغ


    عوارض
    عوارضی که میتوانند همراه با سینه پهلو رخ دهند شامل تجمع مایعات در ریه ها، اسکار بافت ریه (که میتواند منتهی به عفونت های مکرر شود)، نارسایی تنفسی، سپسیس و ندرتاً آبسه (توده های چرکی در بافت ریه) می باشند.

  • عوامل

    سینه پهلو می تواند بعلت انواعی از باکتری ها و ویروس ها، موارد کمتری بعلت قارچ ها و ندرتاً در اثر سایر میکروارگانیزم ها یا انگل ها باشد. عوامل محتمل، مرتبط با سن فرد، فصل، وضعیت سلامت فرد مبتلا و محلی هستند که در آنجا عفونت اکتساب شده است.

    برخی از نمونه های عوامل سینه پهلو در زیر فهرست شده اند:

    عوامل باکتریایی
    باکتری ها شایعترین علت سینه پهلو در بزرگسالان می باشند اما در بچه های کم شن غیر شایع هستند. انواع مختلفی از باکتری ها وجود دارند که می توانند سینه پهلو ایجاد کنند، که برخی نسبت به سایرین شایعتر هستند.

    گاهی اوقات افراد، بخصوص آنهایی که سالخورده تر بوده یا سایر مشکلات سلامتی دارند، پس از یک عفونت تنفسی ویروسی، مبتلا به سینه پهلوی باکتریایی می شوند.

    برخی از سینه پهلوهای باکتریایی نسبتاً نادر هستند اما ممکن است در برخی از جوامع یا برخی از نواحی جغرافیایی مشاهده شوند. مسافران و افرادی که از کشورهای خاصی مهاجرت کرده اند ممکن است با باکتری هایی که در آمریکا کمتر شایع هستند، آلوده شوند. همچینن، افرادی که بیماری های زمینه ای مانند کاهش عملکرد ریه یا سیستم های ایمنی ضعیف دارند ممکن است به انواع باکتری هایی که در جمعیت عمومی پیدا نمی شوند، حساس تر باشند.

    شایعترین عامل سینه پهلوی باکتریایی که خارج از یک بیمارستان یا مرکز بهداشتی (اکتسابی از جامعه)، اکتساب می شود، مورد زیر می باشد:

    • سینه پهلوی استرپتوکوکی - این باکتری ها باعث سینه پهلوی پنوموکوکی شده و براحتی از طریق تماس اجتماعی عادی منتقل می شوند؛ برای پیشگیری از سینه پهلو و سایر عفونت های جدی، مانند مننژیت و عفونت های خونی (سپتیسمی واکسن در دسترس می باشد


    سایر عوامل کمتر شایع بقرار زیر هستند:

    • هموفیلوس آنفلوآنزا نوع B (Hib) - اغلب اوقات باعث سینه پهلو می شود اما میتواند سایر عفونت های مهاجم مانند مننژیت و سپتیسمی را ایجاد کند؛ هر چند، بعلت واکسیناسیون Hib، هم اکنون عفونت ها کمتر شایع می باشند

    • Moraxella catarrhalis - معمولاً منبع عفونت های گوش میانی در بچه ها می باشد
    • استافیلوکوک اورئوس (Staphylococcus aureus) -بتازگی در محل های بیمارستانی، بر اثر سویه های مقاوم به دارو مانند S. aureus مقاوم به متی سیلین (MRSA) یا در پی عفونت آنفلوآنزا شایعتر شده است
    • Klebsiella pneumoniae (کلبسیلا پنومونیه) - میتواند باعث سینه پهلو در افرادی شود که قبلاً بر اثر یک بیماری ضعیف شده اند، بویژه در یک محل بیمارستانی
    • استرپتوکوک آگالاکتیه (Streptococcus agalactiae) (استرپ گروه B) - معمولاً در واژن زنان مقیم شده و میتواند در هنگام زایمان از مادر به فرزند سرایت پیدا کند
    • سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa) - اغلب افراد با کاهش عملکرد ریه بعلت سیستیک فیبروزیس را مبتلا می کند


    سینه پهلوی آتیپیک (نابهنجار)، عفونت های باکتریایی ریه بوده که به آنتی بیوتیک هایی که به صورت متداول تجویز می شوند، پاسخ نمی دهند. نمونه ها شامل موارد زیر هستند:

    • مایکوپلاسما پنومونیه (Mycoplasma pneumoniae) - یک عامل شایع عفونت های تنفسی فوقانی با میزان تقریبی 2 میلیون مورد در سال در آمریکا؛ مسئول 15 تا 20% موارد سینه پهلوی اکتسابی از جامعه.
    • باعث عفونت با شدت کمتر با عنوان "سینه پهلوی سرپایی walking pneumoniae" می شود.
    • کلامیدوفیلا پنومونیه (Chlamydophila pneumoniae) - باعث تقریباً 10% اشکال اکتسابی از جامعه سینه پهلو می شود
    • Legionella pneumophila - باعث بیماری لژیونر (Legionnaire)؛ عفونت ها زمانی رخ میدهند که فرد بخار آب، غبار یا قطره چه های هوابرد (منتقل شونده از هوا) آلوده شده با باکتری ها را تنفس کند. عفونت از یک فرد به دیگری منتقل نمی شوند. عفونت لژیونلا اغلب نیاز به بستری شدن داشته و نرخ مرگ و میر بالایی دارد.


    مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis) و مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزیس (M.avium-intracellulare، M. kansaii) در آمریکا نادر هستند، اما نرخ عفونت در سایر کشورها رو به افزایش است. در آمریکا، مواردی ممکن است بعنوان مثال در مسافران، زندانی ها و افراد مبتلا به AIDS مشاهده شوند.


    عوامل ویروسی
    ویروس هایی که سیستم تنفسی را آلوده می کنند، هر ساله باعث تقریباً یک سوم همه موارد سینه پهلو در آمریکا بوده و شایعترین علت سینه پهلو در خردسالان هستند که مسئول تقریباً 90% تمام عفونت های سیستم تنفسی تحتانی می باشند. کمتر از 20% سینه پهلوها در بزرگسالان جوانتر از 60 سال، ویروسی هستند. در افراد بالاتر از 60 تا 65 سال، علل ویروسی به صورت فزاینده ای شایع هستند.

    سینه پهلوی ویروسی اغلب ملایم بوده که نیاز به مراقبت پشتیبانی دارد. اگرچه، موارد شدیدتر احتمالاً نیاز به بستری شدن داشته باشند. گاهی اوقات سینه پهلوی باکتریایی ثانویه ممکن است پس از یک عفونت ویروسی اولی اتفاق بیفتد.

    شایعترین عوامل سینه پهلوی ویروسی عبارتند از:

    • ویروس آنفلوآنزا - شایعترین علت سینه پهلوی ویروسی در بزرگسالان
    • ویروس پاراآنفلوآنزا - معمولاً باعث عفونت های تنفسی در خردسالان و بچه های کوچک شده و میتواند تا سینه پهلو پیشروی داشته باشد.
    • ویروس سین سیشیال تنفسی (RSV) - شایعترین عامل در کودکان کمتر از 1 سال است


    سایر عوامل کمتر شایع از قرار زیر هستند:

    • آدنوویروس ها - ویروس های شایع که اغلب باعث بیماری تنفسی می شوند اما معمولاً جدی نمی باشند
    • ویروس متاپنومو انسان - این ویروس در ابتدا در سال 2001 شناسایی شد؛ در بچه ها، تصور می شود که باعث 5 تا 15% بستری شدن بعلت عفونت های ریوی شود
    • سایتومگالوویروس (Cytomegalovirus) - زمانیکه زنان برای اولین بار در هنگام بارداری آلوده شوند (عفونت اولیه) و سپس آن را به جنین در حال رشد از طریق جفت منتقل کنند، میتواند باعث مشکلات فیزیکی و تکاملی جدی شود.
    • سرخک - که روبلا نیز نامیده می شود، یک عفونت ویروسی شدیداً مسری بوده که از طریق ترشحات تنفسی منتقل می شود. بیشتر مردم طی چندین هفته بهبودی پیدا می کنند اما حداکثر 20% مبتلا به عوارضی می شوند که ممکن است شامل سینه پهلو باشد.
    • واریسلا (آبله مرغان) - که بر اثر عفونت با ویروس واریسلا زوستر (VZV)، عضوی از خانواده ویروس هرپس ایجاد می شود؛ بیشتر موارد بدون عوارض برطرف می شوند. سینه پهلو یک عارضه غیرشایع است.
    • راینوویروس (Rhinovirus) - ویروس ایجاد کننده سرماخوردگی معمولی در بچه ها و بزرگسالان؛ ممکن است گاهی اوقات سیستم تنفسی تحتانی را آلوده کرده و باعث سینه پهلو در بچه های کم سن و سالخوردگان شود


    عوامل قارچی
    سینه پهلوهای ایجاد شده توسط قارچ ها نسبتاً نادر هستند. برخی از قارچ ها فقط در افرادی که سیستم های ایمنی ضعیف دارند باعث سینه پهلو می شوند. این افراد شامل دریافت کنندگان عضو بوده که داروهای سرکوب کننده ایمنی دریافت می کنند، افراد تحت برنامه های شیمی درمانی و افراد مبتلا به AIDS می باشند. به این قارچ ها، "فرصت طلب" گفته می شود. نمونه های آن شامل موارد زیر هستند:

    • پنوموسیستیس جیرووسی (Pneumocystis jiroveci) - شایعترین در آمریکا در افراد مبتلا به AIDS؛ در گذشته با عنوان P. cariniii شناخته می شد؛ از اینرو سینه پهلوی ایجاد شده توسط این ارگانیزم ممکن است گاهی اوقات، سینه پهلوی Pneumocustis carinii یا PCP نامیده شود.
    • گونه های آسپرژیلوس - میتواند باعث توده های آسپرژیلوس و قارچی در سینوس ها و ریه ها شود
    • گونه های کاندیدا - این مخمرها بخشی از فلور نرمال انسان هستند؛ عفونت های آن می توانند در غشاهای مخاطی مرطوب بدن رخ دهند.
    • کریپتوکوکوس نئوفورمانس (Cryptococcus neoformans) - هر کسی ممکن است آلوده شود اما بالاترین شیوع در آمریکا در افرادی رخ می دهد که مبتلا به HIV/AIDS هستند


    برخی از قارچ ها بیماری زا (پاتوژن) هستند، بدین معنی که میتوانند در افراد، صرف نظر از وضعیت سلامتی آنها سینه پهلو ایجاد کنند. افراد وقتی اسپورهای قارچ را تنفس می کنند، آلوده می شوند. این گونه ها معمولاً فقط در نواحی خاصی از آمریکا و یا جهان پیدا می شوند:

    • هیستوپلازما کپسولاتوم (Histoplasma capsulatum) - باعث هیستوپلاسموزیس شده و در خاک های آلوده به مدفوع خفاش یا پرندگان پیدا می شود؛ معمولاً در دره های رودخانه های اوهایو و میسیسیپی یافت می شود
    • Coccidioides immitis - باعث کوکسیدیومایکوزیس (coccidiomycosis) میشود که تب دره هم نامیده می شود؛ اغلب در آریزونا و بخش هایی از کالیفرنیا پیدا می شود
    • Blastomyces dermatididis - در مرکز، جنوب شرقی و میانه غربی آمریکا در بیشتر خاک های مرطوب و چوب یا برگ های در حال پوسیدن یافت می شود.


    برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، مقاله عفونت های قارچی و آزمایشات قارچ را بخوانید.

    عوامل نامعمول و جدی
    برخی از عوامل نامتعارف و نادر سینه پهلو ممکن است بر افراد سالم هم تأثیر بگذارند و میتوانند کشنده باشند.

    • هانتاویروس - از طریق مدفوع موش های آلوده در جنوب غربی آمریکا اکتساب می شود. در سال 2012، خدمات پارک ملی آمریکا گزارش داد که ده فرد که در پارک ملی Yosemite، کالیفرنیا مانده بودند با هانتاویروس آلوده شدند. از این ده نفر، سه نفر مردند و بقیه هفت نفر نجات پیدا کردند.
    • باکتری باسیلوس آنتراسیس (Bacillus anthracis) (سیاه‌زخم) - بسیار نادر و به علت تماس با منابع طبیعی مانند حیوانات یا محصولات حیوانی آلوده
    • باکتری یرسینیا پستیس (Yersinia Pestis) (طاعون ریوی) ممکن است در غرب آمریکا رخ داده و بعلت تنفس ریزقطره هایی که توسط یک فرد آلوده به طاعون سرفه شده اند یا زمانی که طاعون خیارکی یا سپتیسمی به ریه ها انتشار پیدا می کند، می باشد
    • کوروناویروس سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) - این ویروس تنفسی جدیداً کشف شده (2012)، عفونت های جدی سیستم تنفسی تحتانی را در برخی افرادی که در کشورهای شبه جزیره عرب زندگی می کنند یا به آن مناطق سفر کرده اند، ایجاد کرده است. حدود یک سوم افراد مبتلا، بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. هرچند، از سال 2014 هیچ شواهدی وجود نداشته است از اینکه ویروس در جوامع براحتی انتشار پیدا می کند و بیشتر موارد انتشار فرد به فرد در پرسنل مراکز بهداشتی و سایر تماس های مستقیم، مانند اعضای خانواده و مراقبین افراد مبتلا به MERS رخ داده اند.
  • آزمایشات

    اهداف آزمایشات، تعیین میکروارگانیزم ایجاد کننده سینه پهلو، محدود کردن انتشار آن به سایر مردم، مشخص کردن شدت سینه پهلو و هدایت درمان هستند. در تعداد چشمگیری از موارد، تعیین علت دقیق سینه پهلوی حاد امکان پذیر نبوده و درمان، مبتنی بر تظاهرات بالینی فرد و سابقه پزشکی او، تجربه پزشک، میکروارگانیزم های احتمالی موجود در جامعه در زمان بروز بیماری، مانند آنفلوآنزا و دستورالعمل های تأئید شده برای مراقبت از عفونت های سیستم تنفسی تحتانی هستند. اگر نشانه های یک فرد برطرف نشوند، آزمایشات بیشتری ممکن است برای کمک به تشخیص عوامل سینه پهلوی کمتر شایع انجام شوند.

    آزمون های غیر آزمایشگاهی
    جستجو برای علت نشانه ها معمولاً با یک معاینه بدنی آغاز می شود. بعنوان بخشی از معاینه، پزشک به ریه فرد برای صدای تنفس غیرعادی که ممکن است اشاره به یک عفونت ریوی داشته باشد، گوش میدهد. این،اغلب با بررسی های تصویربرداری دنبال می شود. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

    • اشعه ایکس از سینه (رادیوگرافی) - برای تشخیص و کمک به ارزیابی شدت یک عفونت ریوی به کار می رود
    • سی تی اسکن - گاهی اوقات برای تشخیص و ارزیابی یک عفونت ریوی و جستجو برای عوامل غیر عفونی نشانه های یک فرد بکار می رود

    تست های آزمایشگاهی
    بسته به سابقه پزشکی فرد و علائم و نشانه هایی که در زمان معاینه فیزیکی موجود هستند، تعدادی آزمون آزمایشگاهی ممکن است برای کمک به تشخیص انجام شوند.

    تست های آزمایشگاهی عمومی ممکن است شامل موارد زیر باشند:

    • CBC (شمارش کامل سلول های خونی) - نوع و تعداد سلول های سفید خون را بررسی می کند؛ نتایج ممکن است نشانه ای از وجود عفونت باشند
    • BMP (پنل متابولیک مقدماتی) - آزمایشات خونی برای سدیم، پتاسیم و سایر خصوصیات شیمیایی برای تعیین شدت بیماری
    • گازهای خون - pH و میزان اکسیژن (O2) و دی اکسید کربن (CO2) موجود در یک نمونه خون، معمولاً از یک سرخرگ،را به جهت ارزیابی عملکرد ریه اندازه گیری می کند

    نمونه هایی از آزمایشات برای سینه پهلوی باکتریایی مشکوک از قبیل موارد زیر هستند:

    نمونه ای از آزمایشات برای سینه پهلوی ویروسی مشکوک از قرار زیر هستند:

    • تست های آنفلوآنزا - برای کمک به تشخیص یک عفونت آنفلوآنزا و گاهی اوقات برای کمک به اثبات وجود آنفلوآنزا در جامعه استفاده می شود؛ همچنین ممکن است آزمایش برای شناسایی نوع و یا سویه آنفلوآنزا ایجاد کننده عفونت مورد استفاده قرار گیرد.
    • آزمایش RSV - طی فصل RSV برای کمک به تشخیص عفونت در افرادی که نشانه های ملایم یا شدید دارند و با درگیری دستگاه تنفسی تحتانی مورد استفاده قرار می گیرد. عمدتاً بر خردسالان (سنین بین 6 ماه و 2 سال)، سالخوردگان و افراد دارای نقص در سیستم ایمنی مانند افرادی با بیماری های پیش زمینه ای ریه یا افرادی که پیوند عضو دریافت کرده اند، درخواست می شود
    • کشت ویروس
    • آزمایشات ملکولی - این آزمایشات ممکن است برای شناسایی وجود باکتری و یا ویروس در یک نمونه تنفسی با تشخیص ماده ژنتیکی (DNA، RNA) میکروارگانیزم ها مورد استفاده قرار گیرند. این نوع آزمایشات معمولاً بسیار حساس و اختصاصی بوده و بویژه در تشخیص میکروارگانیزم هایی که کشت شان سخت است، مفید می باشد.
      • برخی از تست ها به دنبال یک میکروارگانیزم خاص مانند مایکوپلاسما پنومونیه می گردند. یک روش معمول، واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) می باشد.
      • روش های جدید میتوانند به صورت همزمان برای انواع باکتری، قارچ و یا ویروس آزمایش انجام دهند. نمونه هایی از این روش ها شامل multiplexed PCR و ریزآرایه DNA هستند.

    سایر انواع تست هایی که ممکن است بسته به سابقه فرد مبتلا و تظاهر بالینی انجام شوند شامل موارد زیر هستند:

    • سنجش مایع شش شامه (pleural fluid) - اگر در فضای بین ریه ها و دیواره سینه، مایع جمع شده باشد، ممکن است این مایع برای کمک به تعیین عامل عفونت مورد آزمایش قرار گیرد
    • آزمایشات قارچی - زمانی درخواست می شوند که عفونت قارچی محتمل باشد؛ این آزمایشات ممکن است از قبیل کشت، شناسایی آنتی ژن یا آزمایشات آنتی بادی یا یک سنجش تشخیص ملکولی باشند 
  • پیشگیری و درمان

    با رعایت نکات بهداشتی مناسب، افراد می توانند از تماس خود با باکتری ها، ویروس ها و قارچ هایی که باعث سینه پهلو می شوند، جلوگیری کنند. این اعمال شامل موارد زیر هستند:

    • شستشوی کامل و مکرر دست ها
    • رعایت درست آداب هنگام سرفه و عطسه در یک پارچه، آرنج یا آستین های تان
    • استفاده از مواد ضد عفونی کننده برای پاک کردن سطوحی که مرتب با دست لمس می شوند مانند دستگیره درب ها، دستگیره ها، کیبردها، ریموت کنترل و سایر وسایل
    • اجتناب از تماس صورت، چشم ها، بینی و دهان، بدون شستشوی دست ها
    • اجتناب از تماس نزدیک با افراد دارای عفونت های تنفسی

    واکسن های متعددی برای کمک به حفاظت در برابر سینه پهلو یا کاهش خطر آن، از قبیل استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوکی)، هموفیلوس آنفلوآنزا نوع b (Hib)، آنفلوآنزای فصلی و انواع دیگر آن، در دسترس هستند. افراد برای این گزینه ها باید با پزشک خود مشورت کنند.

    سینه پهلوهای باکتریایی و مایکوپلاسما معمولاً با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند. عفونت های قارچی با داروهای ضدقارچ درمان می گردند. برخی از عفونت ها ممکن است به درمان طولانی تری نیاز داشته باشند.

    بسته به عامل سینه پهلوی ویروسی و طول مدت نشانه ها پیش از ویزیت پزشک، داروهای ضد ویروسی ممکن است داده شوند اما اغلب فقط مراقبت پشتیبان به عنوان یک گزینه می باشد.

    افراد مبتلا به موارد شدید سینه پهلو ممکن است به بستری شدن، درمان با اکسیژن یا سایر کمک های تنفسی و داروهای ضدمیکروبی درون وریدی نیاز داشته باشند.

Article Sources

منابع مقاله

NOTE: This article is based on research that utilizes the sources cited here as well as the collective experience of the Editorial Review Board. This article is periodically reviewed by the Editorial Board and may be updated as a result of the review. Any new sources cited will be added to the list and distinguished from the original sources used.

منابع مورد استفاده در این مطلب

Burillo, A., Bouza, E. Chlamydophila pneumonia. March 2010. Infectious Diseases Clinicians of North America. Available online http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20171546 through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed May 26, 2014.

Cunha, Burke A. April 3, 2014. Community-Acquired Pneumonia. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/234240-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed April 26, 2014.

Kamangar, Nader. November 18, 2013. Bacterial Pneumonia: Practice Essentials. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/300157-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed April 26, 2014.

Kelland, Kate. Oct. 23, 2013. Rising drug resistance threatens global progress against TB. Reuters. Available online at http://www.reuters.com/article/2013/10/23/us-tuberculosis-global-idUSBRE99M07P20131023 through http://www.reuters.com. Accessed May 20, 2014.

Mosenifar, Zab. March 17, 2014. Viral Pneumonia. Medscape Reference available online at http://emedicine.medscape.com/article/300455-overview through http://www.emedicine.medscape.com. Accessed April 26, 2014.

Rubinstein, Ethan, Kollef, Marin H., Nathwani, Dilip. 2008. Pneumonia Caused by Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus. Infectious Disease Society of America. Oxford University Press. Available online at http://cid.oxfordjournals.org/content/46/Supplement_5/S378.full through http://cid.oxfordjournals.org. Accessed April 25, 2014.

Klebsiella pneumonia in Healthcare Settings. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/HAI/organisms/klebsiella/klebsiella.html through http://www.cdc.gov. Accessed April 25, 2014.

Mycoplasma pneumonia Infection. February 2014. Centers for Disease Control and Prevention. Available online at http://www.cdc.gov/pneumonia/atypical/mycoplasma/index.php through http://www.cdc.gov. Accessed April 25, 2014.

Pneumonia: Also called Bronchopneumonia. April 2014. MedlinePlus. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/pneumonia.php through http://www.nlm.nih.gov. Accessed April 24, 2014.

What is Pneumonia? March 2011. U.S. Department of Health and Human Services. National Heart, Lung and Blood Institute. Available at http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/pnu/ through http://www.nhlbi.nih.gov. Accessed April 23, 2014.

(February 7, 2014) Centers for Disease Control and Prevention. Pneumonia. Available online at http://www.cdc.gov/pneumonia/ through http://www.cdc.gov. Accessed May 2014.

(December 27, 2011) Centers for Disease Control and Prevention. Adenovirus. Available online at http://www.cdc.gov/adenovirus/about/overview.html through http://www.cdc.gov. Accessed May 2014.

(November 22, 2013) Centers for Disease Control and Prevention. Outbreaks of Human Metapneumovirus in Two Skilled Nursing Facilities — West Virginia and Idaho, 2011–2012. MMWR, 62(46);909-913. Available online at http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6246a1.htm?s_cid=mm6246a1_w through http://www.cdc.gov. Accessed May 2014.

Bousbia S, Raoult D, La Scola B. Pneumonia Pathogen Detection and Microbial Interactions in Polymicrobial Episodes. Future Microbiol. 2013;8(5):633-660. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/804600_1 through http://www.medscape.com. Accessed June 2014.

Manual of Clinical Microbiology, 10th edition, Volume 2, Pg 1401. 2011. ASM Press, Washington DC.

World Health Organization. Media Centre. Top 10 Causes of Death. Available online at http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs310/en/ through http://www.who.int. Accessed June 2014.

(November 2013) World Health Organization. Pneumonia Factsheet. Avaialble online at http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs331/en/ through http://www.who.int. Accessed June 2014.

(Updated February 28, 2014) Centers for Disease Control and Prevention. Pneumonia Faststats. Available online at http://www.cdc.gov/nchs/fastats/pneumonia.htm through http://www.cdc.gov. Accessed June 2014.

(Updated June 6, 2013) Centers for Disease Control and Prevention. Pneumococcal Disease. Available at http://www.cdc.gov/pneumococcal/clinicians/clinical-features.html through http://www.cdc.gov. Accessed June 2014.

(Updated April 2, 2014) Centers for Disease Control and Prevention. About Haemophilus influenzae Disease. Available online at http://www.cdc.gov/hi-disease/about/index.php through http://www.cdc.gov. Accessed June 2014.

(Updated June 13, 2012) Centers for Disease Control and Prevention. Plague. Available online at http://www.cdc.gov/plague/ through http://www.cdc.gov. Accessed June 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

(© 2010). Understanding Pneumonia, American Lung Association [On-line information]. Available online at http://www.lungusa.org/lung-disease/pneumonia/understanding-pneumonia.php through http://www.lungusa.org. Accessed May 2010.

Cunha, B. (Updated 2010 April 14). Pneumonia, Community-Acquired. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/234240-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2010.

Kuhn, G. (Updated 2009 June 11). Pneumonia, Viral. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/808013-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2010.

Stephen, J. (Updated 2010 April 6). Bacterial Pneumonia eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/807707-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2010.

Mayo Clinic Staff (2009 May 9). Pneumonia. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/pneumonia/DS00135 through http://www.mayoclinic.com. Accessed May 2010.

Polverino, E. and Torres, A. (2009 July 31). Diagnostic Strategies for Healthcare-associated Pneumonia. Medscape from Semin Respir Crit Care Med. 2009;30(1):36-45. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/705200 through http://www.medscape.com. Accessed May 2010.

Bennett, N. et. al. (Updated 2010 February 26). Pneumonia. eMedicine Pediatrics [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/967822-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2010.

Wallace, D. et. al. (Updated 2009 May 29). Pneumonia, Immunocompromised. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/807846-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2010.

Bartlett, J. (Revised 2008 May). Pneumonia Introduction. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec05/ch052/ch052a.html?qt=Pneumonia&alt=sh through http://www.merck.com. Accessed May 2010.

Bartlett, J. (Revised 2008 May). Aspiration Pneumonitis and Pneumonia. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec05/ch052/ch052f.html through http://www.merck.com. Accessed May 2010.

Bartlett, J. (Revised 2008 May). Community-Acquired Pneumonia. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec05/ch052/ch052b.html through http://www.merck.com. Accessed May 2010.

Bartlett, J. (Revised 2008 May). Hospital-Acquired Pneumonia. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec05/ch052/ch052c.html through http://www.merck.com. Accessed May 2010.

Bartlett, J. (Revised 2008 May). Nursing Home–Acquired Pneumonia. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec05/ch052/ch052d.html through http://www.merck.com. Accessed May 2010.

Bartlett, J. (Revised 2008 May). Pneumonia in Immunocompromised Patients. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec05/ch052/ch052e.html through http://www.merck.com. Accessed May 2010.

Forbes, B. et. al. (© 2007). Bailey & Scott's Diagnostic Microbiology, 12th Edition: Mosby Elsevier Press, St. Louis, MO. Pp 802-806.

Kasper DL, Braunwald E, Fauci AS, Hauser SL, Longo DL, Jameson JL eds (2005). Harrison's Principles of Internal Medicine, 16th Edition, McGraw Hill, Pp 1528-1540.