تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 29, 2017.

بیماری های ریوی، شرایطی هستند که در آنها برخی از عملکردهای ریه شدیداً تحت تأثیر قرار می گیرند. مشکلات در کیسه های هوایی کوچک میتوانند مانع جذب کارآمد اکسیژن و دفع دی اکسید کربن شوند. انسداد در شاخه های درخت نایژه ای یا شرایطی که از انبساط یا انقباض عضله قفسه سینه جلوگیری می کنند ممکن است در تحویل هوا از طریق درخت نایژه ای به کیسه های هوا مداخله کنند. گاهی اوقات، مشکل، ناتوانی ریه ها در دفع یا سم زدایی مواد خارجی، احتمالاً بعلت یک کمبود زمینه ای یا به این علت می باشد که میزان این مواد بر سیستم های دفاعی ریه ها غلبه کرده اند. . 

Accordion Title
درباره بیماری های ریوی
  • مروری بر ریه

    ریه ها بخشی از سیستم تنفسی بوده و درون قفسه سینه و بالای دیافراگم قرار گرفته اند. ریه ها اندام های پیچیده ای هستند که از بافت اسفنجی قابل ارتجاعی تشکیل شده اند که خون ما را با اکسیژن تازه پر کرده ضمن آنکه آن را از دی اکسید کربن پاک می کند.

    زمانی که هوا را به داخل می کشیم، اکسیژن وارد ریه های ما می شود. اکسیژن از طریق ریه ها توسط سیستمی که درخت نایژه ای نامیده می شود با انشعاباتی که قطر آنها کاهش پیدا می کند (با عنوان نایژه و نایژک)، در سرتاسر بدن ما توزیع می شود. درخت نایژه ای، هوا را به کیسه های هوایی در اعماق ریه حمل می کند که در آنجا اکسیژن هوا از ریه به درون جریان خون خرکت می کند و دی اکسید کربن، یک محصول جانبی متابولیسم، از خون به ریه حرکت کرده و از آنجا بیرون داده میشود. دریافت اکسیژن و تحویل آن توسط خون به بافت، برای عملکرد تمام سلول های بدن ما ضروری می باشد. خارج کردن دی اکسید کربن برای حفظ pH بدن در یک سطح مناسب بعنوان بخشی از سیستم تعادل اسید باز بدن، لازم است.

    از آنجائیکه هوایی که ما تنفس می کنیم حاوی بسیاری از اجزاء محیط مانند غبار، دانه های گرده، باکتری ها، ویروس ها، دود و مواد شیمیایی مضر است، ریه ها در برابر این مهاجمین بالقوه سمی، مجهز به یک سیستم دفاعی هستند. سیستم دفاعی ریه ها شامل سلول های ایمنی و ترشح مخاط برای در بر گرفتن و زدایش این اجزاء ناخواسته از ریه می باشند.

  • انواع
    بیماری های شایع ریه عبارتند از:

    آسم، یک بیماری ریوی مزمن بوده که با التهاب نایژه و نایژک ها و دوره هایی از انسداد مسیرهای هوایی شناخته می شود. هنگام حمله آسم، پوشش مسیرهای هوایی متورم شده و ماهیچه های احاطه کننده نایژه ها انقباض پیدا کرده و مسیر هوایی را تنگ می کنند. سپس ترشح مخاط میتواند مانع جریان هوا شده، تنفس را مشکل کرده و باعث شود تا فرد مبتلا خس خس کند. بیشتر دوره های بروز بیماری باعث آسیب ریوی دائمی نمی شوند اما اغلب نیاز به مراقبت و توجه پزشکی دارند از آنجائیکه فقدان اکسیژن و تجمع دی اکسید کربن میتواند تهدید کننده حیات باشد. افراد مبتلا به آسم به انواعی از مواد که برای سایر مردم چنین واکنش هایی را ایجاد نمی کنند، حساس هستند. دوره های بیماری ممکن است با هوای سرد، ورزش، سیگار کشیدن یا سایر ذرات موجود در هوا مانند غبار، کپک ها یا مواد حساسیت زا تحریک شوند. محرک ها برای افراد مختلف ممکن است متفاوت باشند. مطابق با انجمن ریه آمریکا (ALA)، بیماری آسم شایعترین اختلال مزمن در کودکان می باشد. تعداد افراد مبتلا به آسم در حال رشد می باشد، بطوریکه از سال 2009 تعداد آمریکایی های مبتلا به آسم به 25 میلیون نفر رسیده است. برآورد شده که از هر 10 کودک 1 نفر مبتلا به آسم می باشد.

    بیماری مزمن انسدادی ریه  (COPD)، اصطلاحی است که برای هر دوی امفیزم و برونشیت مزمن مورد استفاده قرار می گیرد. مطابق با ALA، COPD سومین عامل عمده مرگ و میر در ایالات متحده می باشد. در برونشیت مزمن، لوله های نایژه ای ملتهب و داری اسکار می شوند. در امفیزم، کیسه های هوایی در ریه ها بتدریج تخریب می شوند. در هر دو اختلال، آنهایی که مبتلا می شوند به صورت فزاینده ای در بازدم و دریافت اکسیژن کافی دچار مشکل می شوند. سیگار کشیدن باعث تقریباً 85 تا 90% مرگ های مرتبط با COPD می گردد. سایر ریسک فاکتورها شامل قرار گرفتن مکرر در معرض آلودگی هوا می باشند.

    فیبروز ریوی، با آسیب و اسکار در بافت های ریه ها، از قبیل بافت هایی که بین کیسه های هوایی قرار دارند و از آنها پشتیبانی می کنند، شناخته می شود. در بسیاری از موارد، علت التهاب و سفتی نامشخص است اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    • تماس شغلی یا محیطی با ذرات ریز از قبیل تماس مکرر با مواد غیرآلی مانند پنبه نسوز، زغال،بریلیوم و سیلیکا
    • تماس مکرر با مواد آلی مانند علوفه های کپک زده، مدفوع حیوانات و غبار بذور که باعث پنومونیت فوق حساس، یک واکنش آلرژیک، شده که در نهایت به فیبروز ریوی منتهی می شود
    • مواد شیمیایی  و داروهایی که برای ریه ها سمی می باشند
    • سابقه پرتو درمانی
    • سارکویدوزیس
    • اسکلرودرما و سایر اختلالات خودایمن
    • عامل ناشناخته (idiopathic)


    عفونت ها می توانند در ابتدا در ریه رخ دهند، ممکن است بر کل بدن از قبیل ریه ها تأثیر بگذارند، یا ممکن است در پرده جنب که غشاهایی هستند که ریه ها را احاطه می کنند، ایجاد شوند. اینها ممکن است حاد یا مزمن بوده و توسط باکتری ها، ویروس ها و با شیوع کمتری توسط قارچ ها ایجاد می شوند.

    • سینه پهلو یک التهاب حاد بافت ریه است که توسط انواعی از میکروارگانیزم ها ایجاد می شود.
    • آنفلوآنزا یک بیماری حاد است که توسط یک ویروس ایجاد می شود و نشانه های تنفسی دارد.
    • سل و مایکوباکتریوم های غیر سلی (NTM)، عفونت های مزمن بوده که اغلب در افراد دارای سیستم های ایمنی ضعیف (مانند افراد مبتلا به HIV/AIDS) دیده می شود. عفونت های ایجاد شده توسط مایکوباکتری ها بآرامی ایجاد شده و میتوانند محدود به ریه ها بوده یا بر کل بدن تأثیر بگذارند (سیستمیک).


    سرطان ریه، رشد غیر کنترل شده سلول های بدخیم بوده که از ریه نشأت می گیرند. دو نوع اصلی وجود دارد، سرطان های ریه سلول کوچک و سرطان های ریه سلول غیرکوچک. سایر سرطان ها ممکن است به ریه ها انتشار پیدا کنند اما بعنوان سرطان ریه در نظر گرفته نشده و به صورت متفاوتی درمان می شوند. در سال های اخیر، آمار مرگ بر اثر سرطان ریه در زنان رو به رشد بوده و در مردان کاهش یافته است. مطابق با ALA، سرطان ریه در حال حاضر عامل عمده مرگ بر اثر سرطان در زنان و مردان آمریکایی بوده و در مقایسه با مجموع سه سرطان شایع دیگر (روده بزرگ، پستان و پروستات)، افراد بیشتری را به کام مرگ می کشاند.

    پرفشاری ریوی، نوعی اختلال ریوی است که با تنگ شدن عروق خونی در ریه ها و افزایش فشار خون آنها شناخته شده و موجب می شود که قلب برای اینکه خون را به درون ریه ها منتقل کند، سخت تر کار کند. این بیماری میتواند به صورت همزمان با انواعی از بیماری های ریوی وجود داشته و آنها را تشدید کرده و می تواند به نارسایی قلبی منجر شود.

    آمبولی ریه، یک لخته خونی بوده که معمولاً در وریدهای (سیاهرگ) پاها یا لگن شروع شده و به ریه ها مهاجرت می کند، که در آنجا باعث انسداد یک رگ خونی، درد سینه، تنگی نفس حاد و سرفه می شود. این عارضه میتواند کشنده باشد و نیاز به مراقبت سریع پزشکی دارد.

    دیسپلازی برونکوپولمونری (BPD)، یک بیماری ریوی است که عمدتاً در نوزادان نارس که به مدت طولانی تحت اکسیژن درمانی قرار گرفته اند و یا برای زمان های طولانی تحت تهویه مکانیکی بوده اند، دیده می شود اما ممکن است در افرادی که سمیت اکسیژن را تجربه کرده یا مبتلا به سینه پهلو بوده اند نیز مشاهده شود. در این اختلال، راه های هوایی التهاب پیدا کرده، به صورت نرمال تکامل نیافته و ممکن است آسیب ببینند.

    سندرم زجر تنفسی نوزادان (RDS) یک عارضه تنفسی کشنده بوده که ممکن است در نوزادانی که بیش از 6 هفته پیش از موعد تولدشان، به دنیا آمده باشند ایجاد شود. ریه های این بچه های نارس نمی توانند میزان کافی از یک مایع محافظ با عنوان سورفکتانت را تولید کنند. بدون سورفکتانت کافی، ریه ها قادر به انبساط یا اتساع صحیح نبوده و خردسالان در به داخل فرو بردن کافی اکسیژن دارای مشکل می باشند. این عارضه ای است که ممکن است طی چند ساعب پس از یک تولد زودرس رخ دهد.

    سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS)، بروز ناگهانی مشکلات شدید تنفسی بعلت التهاب شدید ریه و پر شدن ریه ها با مایعات می باشد. این گاهی اوقات یک بیماری کشنده ای بوده که می تواند بر اثر انواع آسیب به ریه ها از قبیل عفونت ویروسی یا باکتریایی جدی، سپسیس، تروما، انتقال مکرر خون، اوردوز دارویی یا استنشاق موادی مانند آب نمک یا دود باشد.

    سیستیک فیبروزیس، یک بیماری ارثی بوده که بر ریه ها، پانکراس و سایر سیستم های بدن تأثیر می گذارد. این بیماری با عرق شور، تولید مخاط سفت که میتواند در تنفس انسداد ایجاد کند و کاهش توانایی در هضم چربی ها و پروتئین ها شناخته شده که منجر به سوء جذب و سوء تغذیه می گردد. این بیماری در سفیدپوستان نسبت به سایر گروه های نژادی شایع نر بود و معمولاً در دوره خردسالی تشخیص داده می شود. مطابق با ALA، هرساله حدود 1000 مورد جدید در آمریکا تشخیص داده می شود.

    کمبود آلفا 1 آنتی تریپسین، کمبود ارثی پروتئینی است که از ریه ها محافظت می کند. بدون این حفاظت، ریه ها به صورت پیشرونده ای آسیب دیده و فرد در معرض ریسک بالای ابتلا به امفیزم زودرس و بیماری کبدی قرار می گیرد. ALA برآورد می کند که حدود 100000 آمریکایی دارای این کمبود بوده و تقریباً 20 میلیون حاملین ژنتیکی این بیماری می باشند.

    سایر اختلالات به صورت مستقیم بر ریه ها تأثیر نمی گذارند اما به توانایی فرد در تنفس صحیح آسیب می رسانند. این اختلالات برونی ممکن است بر حفره سینه، ماهیچه ها، اعصاب و قلب تأثیر بگذارند. اینها شامل انواعی از بیماری ها مانند بیماری های عصب عضله مانند دیستروفی عضلانی، فلج اطفال، میاستنی گراویس، سندرم گیلان باره و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS یا بیماری Lou Gehrig) و اختلالاتی هستند که منجر به تشکیل غیرطبیعی ستون فقرات یا حرکت قفسه سینه شده که میتواند انبساط ریه را محدود کند. [آزمایشات اختصاصی و درمان این اختلالات برونی در این مقاله پوشش داده نشده اند.]

  • علائم و نشانه ها

    علائم و نشانه های همراه با بیماری ریوی از فرد به فرد متفاوت بوده ودر طول زمان تغییر می کنند. در عوارض مزمن، نشانه ها اغلب بتدریج ظاهر شده و به صورت پیشرونده ای تشدید می شوند. در بیماری های حاد، نشانه ها ممکن است ملایم تا شدید باشند. برخی از آنها بدون مراقبت پزشکی ممکن است کشنده باشند. در حالیکه هر بیماری دارای ویژگی های خود می باشد، علائم و نشانه های مشترکی وجود دارند که در بسیاری از اختلالات ریوی دیده می شوند. نمونه های از آن از قبیل موارد زیر هستند:

    • سرفه مداوم و تنگی نفس یا به سختی نفس کشیدن (تنگی نفس)
    • خس خس و نفس نفس زدن
    • سرفه به همراه مخاط، خون یا خلط
    • درد سینه
    • افراد مبتلا به بیماری های انسدادی ریه مانند COPD ممکن است در بازدم دارای مشکل باشند؛ برخی آن را "مانند تلاش برای نفس کشیدن از میان کاه" تشریح می کنند.
    • فقدان اکسیژن ممکن است باعث شود تا پوست یک فرد مبتلا به رنگ متمایل به آبی در بیاید.
    • در طول زمان، کمبود اکسیژن ممکن است منجر به چماقی شدن ناخن در برخی از افراد شود که این پدیده، بزرگ شدن نوک انگشتان و رشد غیرعادی ناخن ها می باشد.
  • آزمایشات

    اهداف آزمایش، تشخیص بیماری های ریوی و در صورت امکان، تعیین عوامل آنها و ارزیابی شدت آنها می باشد. بسیاری از پزشکان، برای ارزیابی سطوح اکسیژن و دی اکسید کربن، آزمایش گازهای خون، برای کمک به تشخیص و نظارت بر عملکرد ریه، آزمایشات عملکرد ریوی (PFTs) و برای بررسی ساختار ریه، تصویربرداری اشعه ایکس از قفسه سینه و سی تی اسکن را درخواست می دهند. بقیه آزمایشات برای کمک به تشخیص شرایط خاص انجام می شوند.

    تست های آزمایشگاهی

    آزمایش هایی ممکن است برای کمک به وضعیت سلامت یک فرد و چگونگی کارکرد ریه ها انجام شوند. نمونه های آن از قرار زیر هستند:


    آزمایشات بیشتری ممکن است برای کمک به تشخیص بیماری های ریوی خاص انجام شوند:


    آزمایشات عملکرد ریه، PFT
    تعدادی از آزمایشات متداولتر در زیر فهرست شده اند. برای اطلاعات کامل، وبسایت پزشکی جان هاپکینز: آزمایشگاه عملکرد ریوی را ملاحظه کنید.

    • اسپیرومتری - میزان و نرخ بازدم هوا را با فوت کردن فرد در یک لوله سنجش می کند؛ این تست برای سنجش مسیرهای هوایی تنگ شده یا انسداد پیدا کرده  انجام می شود.
    • اکسیمتری - اشباع اکسیژن خون را با استفاده از یک وسیله کوچکی که بر انگشت یک فرد قرار داده می شود، سنجش می کند.
    • تست ورزش - بر عملکرد ریه فرد حین فعالیت بر روی دوچرخه ثابت یا تردمیل نظارت می کند
    • جریان هوا با استفاده از یک پیک فلومتر - نرخ بازدم را اندازه گیری می کند؛ میتوان از آن برای کمک به نظارت بر وضعیت بیماران مبتلا به آسم در منزل استفاده کرد.
    • حجم ریه - میزان هوایی که یک فرد وارد ریه های خود کرده و میزان هوای باقیمانده در ریه پس از بازدم؛ به سنجش قابلیت ارتجاعی ریه ها، حرکت قفسه سینه و قدرت عضله های مرتبط با تنفس کمک می کند.
    • سنجش ظرفیت انتشاری - انتقال اکسیژن را از کیسه های هوایی به جریان خون سنجش می کند؛ این عمل با اندازه گیری میزان منواکسید کربن جذب شده زمانی که میزان کمی از آن استنشاق شده یاشد، صورت می گیرد (میزان منواکسید کربن به اندازه ای است که آسیب ایجاد نکند)


    مطالعات تصویر برداری

    • اشعه ایکس از قفسه سینه - برای بررسی ساختار ریه و حفره قفسه سینه
    • سی ای اسکن - ارزیابی دقیق تر از ساختار ریه
    • MRI - تصاویر دقیق از اعضاء و عروق داخل ریه
    • سونوگرافی - برای تشخیص مایعات بین غشاهای جنب بکار می رود
    • اسکن هسته ای ریه - جهت کمک به تشخیص آمبولی ریوی و ندرتاً برای سنجش تأثیر درمان سرطان ریه بکار می رود
    • PET اسکن - برای کمک به تشخیص سرطان ریه استفاده می شود


    برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، وب سایت RadiologyInfo.org را ببینید.

    سایر آزمایشات

    • الکتروکاردیوگرام (EKG، ECG) - جهت بررسی ریتم ضربان قلب، برای تعیین اینکه آیا بیماری قلبی ممکن است بر تنفس تأثیر گذاشته باشد
    • بررسی خواب - معمولاً در مراکز خواب تخصصی برای کمک به تعیین اینکه آیا فرد در طول خواب تنفس نرمال دارد، انجام می شود
  • درمان

    اهداف درمان بیماری ریوی، پیشگیری از بیماری درصورت امکان، درمان عفونت ها و جلوگیری از انتشار آنها به دیگران، کاهش التهاب، متوقف کردن یا آهسته کردن پیشرفت آسیب ریوی، تخفیف علائم، سهولت تنفس، به حداقل رساندن عوارض جانبی همراه با برخی از درمان ها و اطمینان از اینکه فرد مبتلا اکسیژن کافی را دریافت می دارد، می باشند.

    می توان با عدم مصرف سیگار، آزمایش رادون، به حداقل رساندن تماس با ذراتی مانند پنبه نسوز، زغال، بریلیوم، سیلیکا، کپک ها، غبار بذور، آلودگی هوا و مواد شیمیایی و داروهایی که نشان داده شده بر ریه ها تأثیر می گذارند، از بسیاری از موارد بیماری های ریوی پیشگیری نمود.

    افراد دارای سیستم های ایمنی ضعیف، بیماری ریوی زمینه ای، و افراد بسیار جوان یا سالخوردگان، باید درباره ضرورت واکسیناسیون سالانه آنفلوآنزا و واکسن های پنوموکوک جهت به حداقل رساندن خطر ابتلا آنها به آنفلوآنزا و سینه پهلو، با پزشک خود مشورت کنند.

    درمان های جدیدی برای بیماری های ریوی در حال توسعه بوده و نیاز است که درمان افراد در طول زمان تغییر کند. افرادی که تشخیص داده شده اند و با بیماری ریوی زندگی می کنند باید به صورت دوره ای درباره درمان هایی که برای آنها مناسب است، با پزشک خود مشورت کنند.

مشاهده منابع

NOTE: This article is based on research that utilizes the sources cited here as well as the collective experience of the Editorial Review Board. This article is periodically reviewed by the Editorial Board and may be updated as a result of the review. Any new sources cited will be added to the list and distinguished from the original sources used.

منابع مورد استفاده در این مطلب

American Academy of Allergy Asthma & Immunology. Asthma Statistics. Available online at http://www.aaaai.org/about-the-aaaai/newsroom/asthma-statistics.aspx through http://aaaai.org. Accessed June 24, 2014.

American Academy of Family Physicians. 2006. Diagnostic Approach to Pleural Effusion in Adults. Available online at http://www.aafp.org/afp/2006/0401/p1211.html through http://www.aafp.org/home.html. Accessed June 20, 2014.

American Lung Association. Learning More about Asthma. Available online at http://www.lung.org/lung-disease/asthma/learning-more-about-asthma/ through http://www.lung.org. Accessed June 22, 2014.

American Lung Association. COPD. Available online at http://www.lung.org/lung-disease/copd/ through http://www.lung.org. Accessed June 22, 2014.

American Lung Association. Lung Cancer. Available online at http://www.lung.org/lung-disease/lung-cancer/ through http://www.lung.org. Accessed June 22, 2014.

American Thoracic Society. Anatomy and Function of the Normal Lung. Available online at http://www.thoracic.org/clinical/copd-guidelines/for-patients/anatomy-and-function-of-the-normal-lung.php through http://www.thoracic.org. Accessed June 20, 2014.

Centers for Disease Control and Prevention. Tuberculosis (TB). Available online at http://www.cdc.gov/TB/ through http://www.cdc.gov. Accessed June 21, 2014.

Cystic Fibrosis Foundation. Why are Newborns Screened for Cystic Fibrosis? Available online at http://www.cff.org/AboutCF/Testing/NewbornScreening/ScreeningforCF/ through http://www.cff.org. Accessed June 20, 2014.

Genetics Home Reference. Alpha-1 antitrypsin deficiency. Available online at http://ghr.nlm.nih.gov/condition/alpha-1-antitrypsin-deficiency through http://ghr.nlm.nih.gov. Accessed June 22, 2014.

Greater Baltimore Medical Center. Trypsin and chymotrypsin in stool. Available online through http://www.gbmc.org/default.cfm. Accessed June 21, 2014.

Mayo Clinic. Tests and procedures: ANA test. Available online at http://www.mayoclinic.org/tests-procedures/ana-test/basics/definition/prc-20014566 through http://www.mayoclinic.org. Accessed June 21, 2014.

Mayo Clinic. Diseases and Conditions: Pneumonia. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/pneumonia/basics/definition/con-20020032 through http://www.mayoclinic.org. Accessed June 21, 2014.

Mayo Clinic. Diseases and Conditions: Pulmonary embolism. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/pulmonary-embolism/basics/definition/con-20022849 through http://www.mayoclinic.org. Accessed June 20, 2014.

National Heart Lung and Blood Institute. What is Sarcoidosis? Available online at https://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/sarc/ through https://www.nhlbi.nih.gov/index.htm. Accessed June 21, 2014.

National Heart Lung and Blood Institute. What is Hypersensitivity Pneumonitis? Available online at https://www.nhlbi.nih.gov/index.htm through http://www.nhlbi.nih.gov/index.htm. Accessed June 21, 2014.

Portal, José A. Rodríguez, et. al. February 2009. Serum Levels of Soluble Mesothelin-Related Peptides in Malignant and Nonmalignant Asbestos-Related Pleural Disease: Relation with Past Asbestos Exposure. Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. doi: 10.1158/1055-9965.EPI-08-0422.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

(2006 November). Cystic Fibrosis Fact Sheet. American Lung Association [On-line information]. Available online at http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=35042 through http://www.lungusa.org. Accessed on 6/10/07.

(2006 August). Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) Fact Sheet [33 paragraphs]. American Lung Association [On-line information]. Available online at http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=35020 through http://www.lungusa.org. Accessed on 6/10/07.

Weinmann, G., et. al. (2006 March). Lung Disease, Frequently Asked Questions. National Women’s Health Information Center [On-line information]. Available online at http://www.4woman.gov/faq/lung_disease.htm through http://www.4woman.gov. Accessed on 6/10/07.

Rauscher, M. (2007). COPD Seen to be a Growing, Neglected Epidemic. Medscape Reuters Health Information [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/556588 through http://www.medscape.com. Accessed on 6/10/07.

Goodridge, D. (2007 January 29). COPD as a Life-Limiting Illness: Implications for Advanced Practice Nurses. Medscape Topics in Advanced Practice Nursing eJournal 2007;6(4) [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/551088 through http://www.medscape.com. Accessed on 6/10/07.

Kaufman, D. (2006 November 13). Lung disease. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000066.htm. Accessed on 6/10/07.

Mal, H. (2007 February 28). Prevalence and Diagnosis of Severe Pulmonary Hypertension in Patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/552204 through http://www.medscape.com. Accessed on 6/10/07.

Sharma, S. (2006 June 5, Updated). Restrictive Lung Disease. emedicine [On-line information]. Available online at http://www.emedicine.com/med/topic2012.htm through http://www.emedicine.com. Accessed on 6/10/07.

Lympany, P. and du Bois, R. (2000 January 31). Interstitial Lung Disease: Pathophysiology and Genetic Predisposition. Medscape General Medicine 2(1), 2000 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/408750 through http://www.medscape.com.

Brain, J. (2006 August, Revision). Biology of the lungs and airways. Merck Manual of Medical Information – Second Home Edition [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmhe/sec04/ch038/ch038a.html through http://www.merck.com. Accessed on 6/6/07.

Mayo Clinic Staff (2005 July 11). Interstitial Lung Disease. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/interstitial-lung-disease/DS00592 through http://www.mayoclinic.com. Accessed on 6/10/07.

(2006). Flavorings-Related Lung Disease. National Institute for Occupational Safety and Health [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/niosh/topics/flavorings/ through http://www.cdc.gov/niosh/topics/flavorings/. Accessed on 6/10/07.

O'Reilly, K. et. al. (2007 March 1). Asbestos-Related Lung Disease. American Family Physician [On-line information]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20070301/683.html through http://www.aafp.org. Accessed on 6/10/07.

(2004 February 12). High-Risk Newborn, Chronic Lung Disease (Bronchopulmonary Dysplasia). University of Virginia [On-line information]. Available online at http://www.healthsystem.virginia.edu/uvahealth/peds_hrnewborn/cld.cfm through http://www.healthsystem.virginia.edu. Accessed on 6/10/07.

(© 2000 – 2007). Pulmonary Function Testing. Harvard Health Publications, Pulmonary Function Testing [On-line information]. Available online at http://www.health.harvard.edu/diagnostic-tests/pulmonary-function-testing.htm through http://www.health.harvard.edu. Accessed on 6/16/07.

(© 2002 – 2003). Pulmonary Function Laboratory. Johns Hopkins Medicine [On-line information]. Available online at http://www.hopkinsmedicine.org/pftlab/pftests.html through http://www.hopkinsmedicine.org. Accessed on 6/16/07.

Kaufman, D. (2006 February 27, Reviewed). Pulmonary Function Tests. University of Maryland Medical Center [On-line information]. Available online at http://www.umm.edu/ency/article/003853.htm through http://www.umm.edu/ency/article/003853.htm. Accessed on 6/16/07.

(2005). Pulmonary Function Tests in COPD. American Thoracic Society, Patient Education [On-line information]. Available online at http://www.thoracic.org/sections/education/patient-education/index.php through http://www.thoracic.org.

(2006 June 29, Review). Detailed Guide: Lung Cancer - Non-small Cell. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/docroot/CRI/CRI_2_3x.asp?dt=15 through http://www.cancer.org. Accessed on 6/10/07.

(2006 November 23, Review). Detailed Guide: Lung Cancer - Small Cell. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/docroot/CRI/CRI_2_3x.asp?dt=16 through http://www.cancer.org. Accessed on 6/10/07.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 790-795.

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition]. Pp 1133-1135.

(2006 August). Asthma and Children Fact Sheet. American Lung Association [On-line information]. Available online through http://www.lungusa.org. Accessed on 6/23/07.

(2006 August). Asthma in Adults Fact Sheet. American Lung Association [On-line information]. Available online through http://www.lungusa.org. Accessed on 6/23/07.

(2006 November). Alpha-1 Antitrypsin Deficiency Emphysema. American Lung Association [On-line information]. Available online through http://www.lungusa.org. Accessed on 6/23/07.

(2004 December). Bronchopulmonary Dysplasia (BPD) Fact Sheet. American Lung Association [On-line information]. Available online through http://www.lungusa.org. Accessed on 6/23/07.

(May 2007) What is Respiratory Distress Syndrome? National Heart, Lung and Blood Institute, Diseases and Conditions (Online information). Available online at http://www.nhlbi.nih.gov/health/dci/Diseases/rds/rds_whatis.html through http://www.nhlbi.nih.gov. Accessed August 2007.

(November 2006) Respiratory Distress Syndrome of the Newborn Fact Sheet, American Lung Association (Online information). Available online at http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=35693 through http://www.lungusa.org. Accessed August 2007.

(November 2006) Adult (Acute) Respiratory Distress Syndrome (ARDS) Fact Sheet. American Lung Association (Online information). Available online at http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=35012 through http://www.lungusa.org. Accessed August 2007.

Kasper D, Braunwald E, Fauci A, Hauser S, Longo D, Jameson J, eds. Harrison's Principles of Internal Medicine, 16th edition, McGraw-Hill, 2005.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics. Burtis CA, Ashwood ER, Bruns DE, eds. 4th edition, St. Louis: Elsevier Saunders; 2006.

Castellan, R. et. al. (Updated 2010 November ). Lung Disease. The National Women's Health Information Center, womenshealth.gov [On-line information]. Available online at http://womenshealth.gov/faq/lung-disease.cfm through http://womenshealth.gov. Accessed April 2011.

(Revised 2010 June). How the Lungs Work. National Heart Lung and Blood Institute [On-line information]. Available online at http://www.nhlbi.nih.gov/health/dci/Diseases/hlw/hlw_what.html through http://www.nhlbi.nih.gov. Accessed April 2011.

Dugdale, D. (Updated 2010 September 15). Lung Disease. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000066.htm. Accessed April 2011.

Grenache, D. (Updated 2011 February). Lung Cancer. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Lungcancer.php through http://www.arupconsult.com. Accessed April 2011.

Kanaparthi, L. et. al. (Updated 2009 July 27). Restrictive Lung Disease Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/301760-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed April 2011.

Mayo Clinic Staff (Updated 2009 July 10). Interstitial lung disease. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/interstitial-lung-disease/DS00592 through http://www.mayoclinic.com. Accessed April 2011.