اسامی دیگر
Vitamin B complex
thiamine or thiamin (B1)
riboflavin (B2)
niacin (B3)
pantothenic acid (B5)
pyridoxal phosphate (B6)
biotin (B7)
اسم متعارف
Vitamin B Testing
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه July 25, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای غربالگری و تشخیص کمبود متوسط تا شدید ویتامین B

زمان انجام آزمایش؟

وقتی علائمی دارید که ممکن است بعلت کمبود ویتامین B بوده، در معرض کمبود هستید یا عارضه ای دارید که مرتبط با سوء جذب می باشد.

نمونه مورد نیاز

نمونه خون از ورید بازو به دست می آید؛ همچنین نمونه ادرار تصادفی یا نمونه ادرار 24 ساعته نیز ممکن است جمع آوری گردد.

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

معمولاً برای آزمایش خون لازم است که ناشتا باشید.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

ویتامین های B، مواد تغذیه ای هستند که بدن در مقادیر کم (ریزمغذی ها) برای متابولیسم، تولید انرژی و برای سلامت سلول ها، پوست، استخوان، عضلات، اعضاء و سیستم عصبی نیاز دارد. آزمایشات ویتامین B، این ترکیبات خاص را در خون و ادرار برای کمک به سنجش وضعیت تغذیه ای فرد، اندازه گیری می کنند.

ویتامین های B از غذا جذب شده، به اندازه نیاز مصرف شده و مازاد آنها از طریق ادرار از بدن دفع می گردد. بعلت اینکه ویتامین های B، محلول در آب هستند، حتی مقادیر کم آنها بوسیله بدن ذخیره می شوند و اینها باید از غذاهای غنی از ویتامین B یا از مکمل ها، طبق یک رژیم منظم، کسب گردند. کمبود شدید ویتامین B در ایالات متحده نادر می باشد اما هنوز در نواحی از جهان که رژیم های غذایی کاملی ندارند، شایع است.

کمبود ویتامین B در موارد زیر رخ می دهد:

  • هنگامی که منبع کافی از ویتامین B وجود نداشته باشد.
  • فرد قادر نیست که یک یا چند از این ویتامین ها را جذب یا استفاده کند
  • فرد غذاهایی را میخورد که مانع عمل ویتامین می شوند.
  • کمبود ویتامین یا ماده معدنی دیگر، از استفاده آن جلوگیری می کند
  • نیاز برای ویتامین افزایش پیدا کند

در ایالات متحده، کمبود ویتامین B عمدتاً در این موارد دیده می شود از قبیل، افراد مبتلا به سوء تغذیه عمومی، الکلی بودن طولانی مدت، افراد مبتلا به سوء جذب یا اختلالات گوارشی که ممکن است بعد از جراحی بای پس معده و بیماری سلیاک و در افراد سالخورده، دیده شود. اینها همچنین گاهی همراه با سایر بیماری های مزمن، در سرطان و درمان سرطان، رژیم های غذایی باب روز (fad diet) و در اسهال طولانی، دیده می شوند. زنان باردار که رژیم غذایی محدودی دارند و نیز کودک شان، در معرض ریسک بالای کمبود ویتامین B هستند. به ندرت، کودک ممکن است که یک مشکل درونزاد در متابولیسم داشته باشد - وضعیتی که از مصرف صحیح ویتامین  B جلوگیری می کند.

علائم همراه با کمبودهای ویتامین B را میتوان در گروه های شاخص مشاهده کرد اما همچنین ممکن است بویژه برای کمبودهای ملایم تا متوسط، غیراختصاصی باشند. از آنجائیکه فرد مبتلا اغلب کمبود در چندین ویتامین دارد، ممکن است علائم چندگانه ای نیز داشته باشد. علائم کمبود شایع شامل جوش های پوستی، درماتیت، زبان متورم، بی حسی، خارش یا سوزش در دست ها یا پاها، آنمی، خستگی مفرط و تغییرات ذهنی، هستند.

سمیت با ویتامین B ندرتاً رخ می دهد بویژه زمانی که فرد بسیار بیشتر از دز توصیه شده مکمل را بخورد. غلظت های بالای تعدادی از ویتامین های B ممکن است بر کبد یا سیستم عصبی تأثیر گذارند.

The B vitamins include:

B1, Thiamine or thiamin

که بعنوان: ویتامین F، آنئورین، تیامین دی فسفات (TDP) نیز شناخته می شود - فرم فعال فیزیولوژیکی

نقش: B1 کوآنزیمی است که به بدن در تولید انرژی کمک کرده، در متابولیسم گلوکز، اسید آمینه و الکل دخیل بوده و برای عملکرد مناسب سیستم عصبی، قلب و عضلات لازم است.

منابع: غلات و دانه ها، سیب زمینی، گوشت خوک، غذای دریایی، خشکبار، بقولات 

کمبود: در آمریکا عمدتاً همراه با الکلی بودن طولانی مدت دیده می شود. میتواند باعث موارد زیر گردد:
بری بری مرطوب - کمبود شدید که مرتبط با نارسایی قلبی عروقی است
بری بری خشک - مرتبط با سیستم عصبی، نروپاتی محیطی است
انسفالوپاتی ورنیک، سندرم Wernicke-Korsakoff - تغییرات ذهنی

نام آزمایش: تیامین (تیامین دی فسفات) در خون
سایر روش های اندازه گیری: ترنس کتولاز (آزمایش عملکرد تیامین)

B2, Riboflavin

نام دیگر: ویتامین G

نقش: B2 کوآنزیمی است که در تولید انرژی دخیل بوده و برای متابولیسم سایر ویتامین های B ضروری است

منابع: غلات و دانه ها، سبزیجات، گوشت لخم، محصولات لبنی، تخم مرغ، نان های غنی شده.

کمبود: نام دیگر ریبوفلاوین، که معمولاً مانند کمبود سایر ویتامین ها در افراد الکلی، سوء جذب، بیماری کبدی و افراد سالخورده دیده می شود.

نام آزمایش: ریبوفلاوین، خون یا ادرار
روش های دیگر اندازه گیری: گلوتاتیون ردوکتاز در اریتروسیت ها (فعالیت)

B3, Niacin

نام های دیگر: اسید نیکوتینیک،نیکوتین آمید، ویتامین P، ویتامین PP

نقش: B3 در واکنش های آنزیمی، متابولیسم و تولید انرژی دخیل است. در دزهای دارویی برای کاهش کلسترول LDL و تری گلیسریدها و افزایش کلسترول HDL، داده می شود.

منابع: B3 در گوشت لخم، تخم مرغ، ماهی، کل بذور غلات و لگوم ها یافت می شود.

کمبود: کمبود شدید بهمراه رژیم غذایی کم پروتئین باعث موارد زیر می شود: پلاگر - علائم معمول مانند درماتیت، اسهال و زوال عقل؛ همچنین ممکن است باعث جوش در نواحی در معرض نور آفتاب شود.

کمبود آن همچنین در افراد الکلی، سیروز، بیماری هارت ناپ، بیماری کروهن و سندرم کارسینوئید دیده می شود. سنتز نیاسین نیاز به B6، B2، آهن و مس کافی دارد. تا 60% نیاسین از تریپتوفان سنتز می شود.

سمیت: دزهای دارویی آن ممکن است باعث سرخ شدگی و سردرد شوند.  دزهای بالا ممکن است بر کبد تأثیر بگذارند.

نام آزمایش: متابولیت های نیاسین: N1-Methylnicotinamide، 2-Pyridone در ادرار تصور می شود که مطمئن ترین معیار جذب و وضعیت بدن باشد
سایر روش های اندازه گیری: به صورت NAD (نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید) در خون یا ادرار اندازه گیری می شود

B5، پانتوتنیک اسید

نقش: B5 در تجزیه و استفاده از چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها کمک می کند.

منابع: بیشتر غذاها

کمبود: کمبود B5 نادر می باشد زیرا در انواع غذاها وجود دارد. مرتبط با "پاهای سوزان" و عدم درمان زخم ها می باشد.

نام آزمایش: پانتوتنیک اسید در خون یا ادرار

B6، پیریدوکسال فسفات (PLP)

سه شکل اصلی: پیریدوکسین، پیریدوکسامین و پیریدوکسال

نقش: B6، کوآنزیمی است که در متابولیسم اسید آمینه و سنتز هموگلوبین، دخیل است. این ویتامین همچنین برای سیستم عصبی و سیستم ایمنی لازم می باشد.

منابع: گوشت خوک، ماهی، جوجه مرغ، موز، گیاهک گندم، لگوم ها

کمبود: کمبود B6 بخودی خود نادر است؛ B2 کافی برای تشکیل PLP فعال لازم است؛ ممکن است در مصرف طولانی الکل، سوء جذب، سیگار کشیدن و در افراد مبتلا به آسم که تئوفیلین مصرف می کنند، دیده شود؛ میتواند باعث تشنج و کاهش ایمنی شود. هر دوی کمبود و سمیت میتوانند باعث نروپاتی محیطی گردند.

نام آزمایش: پیریدوکسال فسفات (PLP)
سایر روش های اندازه گیری: آزمایش عملکردی ویتامین B6، 4-پیریدوکسیک اسید ادرار، گزانتورنیک اسید ادرار

B7, Biotin

نام های دیگر: ویتامین H، ویتامین B-w

نقش: B7 کوآنزیمی است که برای متابولیسم چربی، پروتئین و کربوهیدرات لازم بوده و در تولید هورمون نقش ایفا می کند.

منابع: سویا، زرده تخم مرغ، بادام زمینی، لگوم ها، موز و گریپ فروت. B7 همچنین توسط باکتری های روده ساخته می شود.

کمبود: بسیار نادر؛ ممکن است در افرادی که تغذیه وریدی دریافت می کنند و در برخی از مشکلات متابولیسم ذاتی رخ دهد؛ میتواند باعث ضعف، تأخیر در نمو، جوش های پوستی، ریزش مو گردد.

نام آزمایش: بیوتین در ادرار
سایر روش های اندازه گیری: ترشح 3-هیدروکسی ایزووالرات در ادرار

B12, Cyancobalamin

مقاله ویتامین B12 و فولات را ببینید.

Folic Acid or Folate

نام های دیگر: ویتامین B9، ویتامین M
مقاله درباره ویتامین B12 و فولات را ببینید.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با فرو بردن سوزن در ورید بازو به دست می آید. نمونه ادرار تصادفی یا نمونه ادرار 24 ساعته نیز ممکن است جمع آوری گردد.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

معمولاً لازم است که هنگام آزمایش ناشتا باشید.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    در افرادی که علائم شاخص دارند، یک یا چند آزمایش ویتامین B ممکن است برای غربالگری و تشخیص کمبودها مورد استفاده قرار گیرند.

    این آزمایش همچنین ممکن است برای افرادی که عارضه ای دارند که آنها را در معرض خطر کمبودهای ویتامین B قرار می دهد، مورد استفاده قرار گیرد. این میتواند شامل افرادی باشد که رژیم غذایی ناکافی دارند، افراد با علائم سوء تغذیه، افرادی که تغذیه درون وریدی دارند و افرادی که تحت جراحی بای پس معده رفته اند، باشد. این تست همچنین ممکن است برای افراد الکلی یا مبتلا به بیماری های مزمن همراه با سوء جذب مانند بیماری سلیاک انجام شود.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    زمانی که فرد علائمی را نشان می دهد که ممکن است بعلت کمبود ویتامین B باشد، این آزمایش عمدتاً درخواست می گردد. علائم و نشانه ها، بستگی به ویتامین های ناقص دارند. برخی از شایعترین علائم و نشانه ها بقرار زیر هستند:

    • جوش های پوستی، درماتیت
    • زبان متورم، درد در لب ها یا در دهان، وجود ترک خوردگی در گوشه های دهان
    • بی حسی، خارش یا سوزش در دست ها یا پاها (نروپاتی محیطی)
    • آنمی
    • خستگی مفرط، بیخوابی
    • تحریک پذیری، ضعف در حافظه، افسردگی

    هنگامی که فرد عارضه ای دارد که او را در معرض ریسک کمبود قرار می دهد، آزمایش ویتامین B ممکن است بکار رود. افراد در معرض خطر، شامل افراد دارای سوء تغذیه، الکلی های مزمن یا کسانی هستند که بیماری هایی مانند سلیاک را دارند که همراه با سوء جذب هستند.

    سمیت ویتامین B بندرت اتفاق می افتد زیرا آزمایش با این منظور اغلب انجام نمی شود. غلظت های بالای تعدادی از ویتامین های B، ممکن است بر کبد یا سیستم عصبی تأثیر گذارد.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتایج آزمایش پائین ممکن است نشاندهنده کمبود ویتامین B باشند اما مشخص نخواهند کرد که آیا این به علت منابع ناکافی یا عدم توانایی در جذب یا استفاده از ویتامین های موجود می باشد. وقتی فردی کمبود ویتامین B داشته باشد، اغلب به کمبود چندین ویتامین دجار می شود.

    اگر نتایج آزمایش نرمال باشند، بیشتر احتمال دارد که علائم فرد بعلت عامل دیگری باشند.

    سطح بالای ویتامین B ممکن است همراه با سمیت ویتامین باشد. این ندرتاً رخ می دهد و در صورت رخداد، معمولاً بعلت تماس با دزهای بالای ویتامین است.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    ممکن است گاهی اوقات بجای آزمایش، فرد بر اساس یافته های بالینی و پاسخ به درمان، به کمبود ویتامین B تشخیص داده شده و درمان گردد. بعنوان مثال، اگر پزشک مشکوک به کمبود B1 گردد، ممکن است مکمل های ویتامین B را تجویز کرده و سپس فرد را برای برطرف شدن علائم، مورد نظارت قرار دهد.

  • مصرف روزانه توصیه شده (RDA) برای ویتامین B چه می باشد؟

    بر اساس نوع خاص ویتامین B، RDA برای بزرگسالان، بچه ها و سایر گروه ها متفاوت می باشد. برای دانستن RDA برای یک ویتامین خاص، جدول مرجع دریافت روزانه را که به صورت آنلاین توسط اداره مکمل های غذایی فراهم شده است، ببینید.

  • آیا میتوانم سطوح ویتامین B را تغییر دهم؟

    بطوکلی، بدن شما میزان ویتامین های B مورد نیاز را مصرف کرده و هر گونه مازاد آن را دفع می کند. از آنجائیکه میزان کافی از ویتامین B در رژیم غذایی تأمین می شود، سطوح خونی آن، نسبتاً ثابت بافی می مانند. در صورتیکه دچار کمبود باشید، پزشک ممکن است که مکمل های ویتامین B را برای شما تجویز کند اما پیش از هر اقدامی با پزشک خود صحبت کنید.

  • آیا لازم است که همه سطوح ویتامین B خود را بررسی نمایند؟

    اکثر مردم، سطوح کافی از ویتامین B داشته و مگر اینکه مبتلا به عارضه ای شوند که آنها در معرض خطر کمبود ویتامین B قرار دهد، نیاز به آزمایش نخواهند داشت.

  • آیا اندازه گیری ویتامین B در مطب پزشک امکانپذیر است؟

    بطور کلی، خیر. اینها آزمایشات تخصصی بوده که لازم است در یک آزمایشگاه انجام شوند و ممکن است لازم باشد تا به یک آزمایشگاه مرجع فرستاده شوند.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Evert, A. (2013 February 18). Thiamin. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002401.htm. Accessed Oct 2015.

Evert, A. (2013 February 18). Riboflavin. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002411.htm. Accessed Oct 2015.

Kraemer, C. (2015 February 10 Updated). Vitamin B2. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2086344-overview. Accessed Oct 2015.

Dalawari, P. (2014 February 5 Updated). Vitamin B1 (Thiamine). Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2088582-overview. Accessed Oct 2015.

Evert, A. (2013 February 18 Updated). Niacin. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002409.htm. Accessed Oct 2015.

Evert, A. (2013 February 18 Updated). Pantothenic acid and biotin. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002410.htm. Accessed Oct 2015.

Evert, A. (2013 February 18 Updated). Vitamin B6. MedlinePlus Medical Encyclopedia. [On-line information]. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002402.htm. Accessed Oct 2015.

Frank, E. et. al. (2015 July Updated). Vitamins. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Vitamins.html?client_ID=LTD#tabs=0. Accessed Oct 2015.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Evert, A. (Updated 2011 February 9) Thiamine. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002401.htm. Accessed March 2011.

(Revised 2010 May 13). Vitamin B Complex. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/HerbsVitaminsandMinerals/vitamin-b-complex. Accessed March 2011.

Vorvick, L. (Updated 2009 March 14). Niacin. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002409.htm. Accessed March 2011.

Frank, E. et. al. (Updated 2010 December). Vitamins. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Vitamins.html?client_ID=LTD. Accessed March 2011.

(© 1995-2011). Unit Code 81019: Thiamin (Vitamin B1), Whole Blood. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/81019. Accessed March 2011.

(© 1995-2011). Unit Code 80230: Riboflavin (Vitamin B2), Plasma or Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/80230. Accessed March 2011.

(© 1995-2011). Unit Code 91379: Niacin (Vitamin B3). Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/91379. Accessed March 2011.

(© 1995-2011). Unit Code 91902: Vitamin B7, H (Biotin). Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/91902. Accessed March 2011.

Vorvick, L. (Updated 2009 March 7). Pantothenic acid and biotin. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002410.htm. Accessed March 2011.

Allee, M. and Baker, M. (Updated 2009 May 18). Riboflavin Deficiency. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/125193-overview. Accessed March 2011.

Nguyen-Khoa, D. et. al. (Updated 2009 September 9). Beriberi (Thiamine Deficiency) eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/116930-overview. Accessed March 2011.

Frye, R. and Jabbour, S. (Updated 2010 May 26). Pyridoxine Deficiency. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/124947-overview. Accessed March 2011.

Hegyi, V. and Schwartz, R. (Updated 2010 July 1). Dermatologic Manifestations of Pellagra. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1095845-overview. Accessed March 2011.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (© 2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry: AACC Press, Washington, DC. Pp 403-406.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 766-767, 808-809, 960-963, 1022-1023.

Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. 21st ed. McPherson R, Pincus M, eds. Philadelphia, PA: Saunders Elsevier: 2007, Pp 382-383.

(Reviewed November 2007) Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center: B6. Available online at http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminB6/. Accessed April 2011. 

(Updated August 2008) Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center: Biotin. Available online at http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/biotin/. Accessed April 2011.

(Reviewed June 2007) Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center: Niacin. Available online at http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/niacin/. Accessed April 2011.

(April 2008) Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center, Pantothenic Acid. Available online at http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/pa/. Accessed April 2011.

(June 2007) Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center, Riboflavin. Available online at http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/riboflavin/. Accessed April 2011.

(June 2007) Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center, Thiamin. Available online at http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/thiamin/. Accessed April 2011.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.