تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه July 27, 2018.
سرطان پستان چیست؟

سرطان های پستان، تومورهای بدخیم بوده که از رشد غیرکنترل شده سلول های پستان ناشی می شوند. اینها عمدتاً هنگام شیردهی (ایجاد شیر lactation) در مجاری اتفاق می افتند که شیر را به نوک پستان منتقل می کنند و در درجه دوم در لوبول ها، غده هایی که شیر تولید می کنند ایجاد می شوند.

هر سرطان پستان، ویژگی های خود را داراست. برخی رشد آهسته دارند؛ بقیه میتوانند تهاجمی باشند. برخی به هورمون های استروژن و پروژسترون حساس می باشند در حالیکه سایرین میتوانند پروتئین های خاصی را بیش از حد بیان کنند. ویژگی های سرطان میتواند بر گزینه های درمانی و پتانسیل آن برای عود تأثیر بگذارد.

هر ساله، در ایالات متحده به استثنای سرطان پوست، تعداد بیشتری از زنان در مقایسه با سایر سرطان ها مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده می شوند. حدود 1 زن  از هر 8 زن آمریکایی در طول حیات خود مبتلا به سرطان پستان مهاجم می شوند. انجمن سرطان آمریکا (ACS) برآورد می کند که در سال 2015 در آمریکا حدود 230000 مورد جدید سرطان پستان مهاجم در زنان تشخیص داده شده و تقریباً 40000 زن بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند. مردان نیز پتانسیل ابتلا به سرطان پستان را دارند. ACS برآورد میکند که در سال 2015 تقریباً 2300 مرد، مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده شده و حدود 440 مرد می میرند. ادامه این مقاله متمرکز بر سرطان پستان در زنان خواهد بود. توصیه می شود که مردانی که به سرطان پستان تشخیص داده شده اند برای اطلاعات اختصاصی برای آنها با پزشک مشورت کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سرطان پستان در مردان، وبسایت ACS را ببینید.

Accordion Title
About Breast Cancer
  • عوامل خطر

    سرطان پستان میتواند در هر سنی اتفاق افتد اما ریسک ابتلا به آن با افزایش سن زن بالا می رود. اکثر موارد سرطان پستان به دلایلی روی میدهند که هنوز مشخص نیستند. برخی از افرادی که در معرض ریسک بالایی برای ابتلا به سرطان پستان هستند شامل موارد زیر می باشند:

    • افرادی که بستگان نزدیک (مادر، خواهر، خاله\عمه) دارند که قبلاً مبتلا به بیماری بوده اند
    • کسانی که در پستان دیگر سرطان داشته اند
    • کسانی که فرزند نداشته اند
    • افرادی که پس از 30 سالگی دارای فرزند شده اند
    • افراد دارای یک جهش ارثی در ژن های سرطان پستان، معمولاً BRCA1 یا BRCA2. تقریباً 5 تا 10% سرطان های پستان مرتبط با این جهش ها هستند. BRCA1 و BRCA2 دو ژن سرکوب کننده تومور بوده که با تولید پروتئین هایی که رشد غیرطبیعی سلول را کنترل می کنند، به پیشگیری از سرطان کمک می کنند. جهش در این دو ژن میتواند بر عملکرد طبیعی آنها تأثیر گذارد که به صورت بالقوه اجازه رشد غیرکنترل شده سلول و افزایش ریسک سرطان را میدهد. زنانی که جهش های ارثی BRCA1 و BRCA2 را دارند، در طول زندگی خود 85% خطر ابتلا به سرطان پستان را دارند.


    یک سبک زندگی سالم که شامل تمرین منظم، حفظ وزن مناسب بدن، و اجتناب از الکل می باشد نیز ممکن است در به حداقل رساندن ریسک ابتلا به سرطان پستان کمک نماید. تحقیقات برای شناسایی عواملی که مرتبط با افزایش یا کاهش ابتلا به این بیماری هستند، در جریان می باشند اما هیچ مجموعه اعمال و عوامل خاص و منحصری وجود ندارد که یاعث سرطان پستان شده یا از آن جلوگیری کنند. سابقه خانوادگی (ژنتیک) و قرار گرفتن در معرض استروژن در بین مهمترین عوامل در ریسک سرطان پستان می باشند. زنان برای تعیین عوامل خطر شخصی خود و بهترین روش کنترل آنها، باید با پزشک خود مشورت کنند. بعنوان مثال، بیمار ممکن است تمایلی نداشته باشد که از درمان جایگزین هورمونی (HRT) به مدت طولانی استفاده کند.

    برای زنانی که در گروه پرخطر ابتلا به سرطان پتسان قرار دارند، امکان مصرف داروهای تاموکسیفن یا رالوکسیفن برای کاهش ریسک آنها وجود دارد. اگرچه، تاموکسیفن میتواند خطر ایجاد لخته های خونی، سرطان اندومتریال (زهدانی) و احتمالاً بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد، از اینرو تصمیم گیری برای مصرف داروها باید به دقت ارزیابی شود. پزشک میتواند در سنجش خطرات و مزایای چنان درمان هایی کمک کند.

    برای آن زنانی که دارای یک جهش ژنی مانند BRCA1 و BRCA2 بوده که اغلب همراه با سرطان پستان است، ماستکتومی پیشگیرانه یکی از گزینه ها می باشد. زنانی که این گزینه را یرمیگزینند، تصمیم میگیرند که پیش از اینکه به سرطان مبتلا شوند، هر دو پستان را بردارند، بجای اینکه ریسک بالای ابتلا به بیماری را تا آخر عمر حمل کنند. مطالعات نشان داده اند که چنین عمل جراحی میتواند ریسک ابتلا به سرطان پستان را تا 97% کاهش دهد. سایر افراد، پس از اینکه در یک پستان دچار سرطان شدند، تصمیم میگیرند که پستان سالم را بردارند. پزشک میتواند در زمینه توصیه ها و اعمال لازم به زنی که ماستکتومی پیشگیرانه را در نظر دارد، کمک کند.

  • علائم و نشانه ها

    توجه به این نکته ضروری است که اغلب توده هایی که در پستان پیدا می شوند سرطانی نبوده بلکه خوش خیم هستند و نشانه ها و علائم مرتبط با سرطان پستان ممکن است به دلایل دیگری باشند. برخی از علائم و نشانه ها از قرار زیر هستند:.

    • توده در پستان
    • فرورفتگی، قرمزی یا ضخیم شدن پوست پستان
    • تو کشیدگی نوک پستان
    • تورم یا درد پستان
    • درد و یا ترشح از پستان
    • تورم یا توده در غدد لمفاوی زیربغل مجاور
    • ایجاد حالت رنگدانه ای، پوسته پوسته و فلس و پولکی شدگی پوست اطراف نوک پستان
    • تغییرات در اندازه، شکل یا ظاهر پستان


    یک شکل نادر سرطان پستان، با عنوان سرطان پستان التهابی (IBC)، توده تشکیل نمی دهد. برخی از نشانه های این بیماری میتوانند مشابه با عفونت پستان باشند که همراه با احساس گرما، نازکی و شکنندگی، تورم، خارش و ضخیم شدگی و برآمدگی پوست پستان است.

  • غربالگری

    تشخیص بموقع سرطان پستان، دارای تأثیری قوی بر بقا از سرطان پستان است. بعنوان مثال، زمانی که سرطان پستان در مرحله موضعی اولیه شناسایی شود، 98.5% از افراد مبتلا به مدت حداقل 5 سال پس از تشخیص زنده می مانند. ابزار تشخیصی اولیه، ماموگرام است.

    جامعه پزشکی، ارزش غربالگری سرطان پستان و غربالگری را تصدیق می کنند اما هیچ اجماع جهانی درباره اینکه هر چند وقت یکبار  باید انجام شده  یا زمان آغاز آن، وجود ندارد. اگرچه، بیشتر سازمان های بهداشتی موافقت کرده اند که زنان باید برای سنجش خطر ابتلا به سرطان پستان خود و مشخص کردن بهنرین روش ها برای آنها، باید با پزشکان خود مشورت کنند. ملاحظاتی را باید به مزایای غربالگری و همچنین مضرات  آن اختصاص داد. در حالیکه غربالگری میتواند سرطان پستان را در مراحل اولیه آن که بسیار قابل درمان است تشخیص دهد، ممکن است به نتایج مثبت کاذب و اعمال و بررسی های دنبال کننده غیرضروری مانند بیوپسی، منجر شود. 

    انجمن سرطان آمریکا (ACS) توصیه می کند که:

    • به زنان در سن 40 سالگی گزینه آغاز غربالگری با ماموگرام داده شود
    • زنان 45 تا 54 ساله به طور سالانه ماموگرافی انجام دهند
    • به زنان 55 سال و بالاتر گزینه غربالگری با ماموگرافی هر دو سال یکبار یا سالانه تا زمانی که سالم هستند و انتظار میرود که بیش از 10 سال دیگر عمر کنند، داده شود.
    • زنانی که در معرض ریسک بالایی از سرطان پستان هستند ممکن است که علاوه بر ماموگرام سالانه که در سن 30 سالگی آغاز می شود، تا زمانی که در وضعیت سلامتی مناسبی به سر می برند گزینه MRI را نیز برگزینند


    کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده موارد زیر را توصیه می کند:

    • انجام ماموگرافی روتین هر دو سال یکبار برای زنان 50 تا 74 سال
    • غربالگری با ماموگرام را برای زنان زیر 50 سال توصیه نمی کند
    • آموزش معاینه پستان توسط خود بیمار را منع می کند
    • به این نتیجه رسیده است که شواهد کافی در پشتیبانی از غربالگری MRI یا رد آن وجود ندارد


    کالج متخصصین زنان و زایمان آمریکا (ACOG) توصیه می کند که:

    • غربالگری ماموگرافی به صورت سالانه به زنان 40 ساله پیشنهاد شود
    • هر ساله معاینه بالینی پستان توسط پزشک بر رنان 40 ساله و بالاتر انجام گیرد
    • زنان در دهه 20 و 30، هر یک تا سه سال معاینه بالینی پستان را انجام دهند
    • زنان ممکن است در نظر داشته باشند که خود معاینه پستان را انجام بدهند؛ آنها باید بدانند که ظاهر طبیعی پستان چگونه است و هر گونه تغییراتی در آن را باید متوجه شده و به پزشک گزارش دهند


    انجمن پزشکی آمریکا یک خطی مشی را در پیش گرفته است که توصیه می کند زنان 40 سال و بالاتر در صورتیکه تصمیم برای غربالگری ماموگرافی داشته و پزشک شان با آن موافقت کند، این غربالگری باید در دسترس آنها قرار گیرد. این جایگزین دستورالعمل های اولیه آنها شده است که غربالگری با ماموگرام را در همه زنان بدون علامت بالای 40 سال پشیتبانی میکرد.

    به زنانی که عوامل خطر خاصی را دارند ممکن است توصیه شود که غربالگری را در سنین پائین تر و با تکرارهای بیشتری آغاز کنند و با آزمایشات دیگری مانند تصویربرداری ها دنبال شود.

  • آزمایشات

    اهداف آزمایش سرطان پستان از قرار زیر هستند:

    • شناسایی خطرات ژنتیکی در زنان با ریسک بالا
    • شناسایی و تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه آن
    • تعیین میزان گستردگی و انتشار آن در بدن
    • ارزیابی ویژگی های سرطان به منظور هدایت درمان
    • نظارت بر تأثیر درمان و نظارت بر فرد در طول زمان برای تشخیص و رسیدگی به عود و بازگشت سرطان

    جدول زیر انواع آزمایشات سرطان پستان را فهرست کرده است. نمونه های بافتی مورد نیاز ممکن است شامل بیوپسی با سوزن بوده که در آن سلول های پستان از طریق یک سوزن به درون یک سرنگ کشیده شده یا به صورت برداشتن مقداری از بافت پستان یا تومور به روش جراحی (بیوپسی باز) باشد. شرح مفصل آزمایشات زیر جدول ارائه شده اند.

    آزمایشات سرطان پستان

    آزمایشات شرح نمونه آزمایشی
    Mammogram فنآوری اشعه ایکس دیجیتال با حساسیت بالا که ممکن است توده هایی را شناسایی کند که از طریق معاینه توسط خود بیمار شناسایی نشوند. در دسترس نیست
    BRCA1 / BRCA2 جهش های ژنتیکی، در صورت وجود، که احتمال 80% وقوع سرطان پستان را نشان میدهند. خون
    HER2/neu آزمایش بیش بیانی پروتئین های HER2 یا ازدیاد ژنی که آن پروتئین را کد می کند؛ تومورهایی که مثبت هستند ممکن است به دارویی که HER2 را هدف قرار میدهد مانند Herceptin بخوبی پاسخ دهند. بافت
    HER2 (خون) پس از انجام تشخیص اولیه سرطان پستان متاستاز داده، این آزمایش خون ممکن است انجام شده و اگر سطح اولیه بیشتر از 15 ng/ml باشد، این آزمایش ممکن است برای نظارت بر درمان مورد استفاده قرار گیرد. خون
    گیرنده استروژن\گیرنده پروژسترون سطوح بالا، نشاندهنده پاسخ خوب به هورمون درمانی می باشد. هورمون درمانی با درمان جایگزینی هورمون (HRT) فرق داشته و وجود این گیرنده ها نشاندهنده این نمی باشد که HRT باعث سرطان شده است. بافت
    CA15-3/ CA27.29 این آزمایش، یک آنتی ژن اختصاصی سرطان را سنجش می کند. افزایش سطوح خونی ممکن است نشاندهنده عود سرطان باشد. خون
    Oncotype DX® یک آزمایش ژنتیک که ممکن است در تعیین ریسک عود و پیش بینی اینکه چه کسانی از هورمون درمانی یا شیمی درمانی منفعت می برند، کمک کند. بافت
    MammaPrint® یک آزمایش ژنتیک که ممکن است در تعیین اینکه آیا فرد در معرض ریسک بازگشت و عود سرطان می باشد یا نه و جهت هدایت درمان کمک کند. بافت

    تست های آزمایشگاهی

    آزمون های آزمایشگاهی برای سرطان پستان را میتوان مبنی بر هدف آزمایش، به چندین گروه تقسیم بندی کرد.

    ریسک ژنتیک

    جهش ژن BRCA1 یا BRCA2 - زنانی که در معرض ریسک بالا بعلت سابقه شخصی یا خانوادگی برای ابتلای زودرس به سرطان پستان یا سرطان تخمدان هستند، میتوانند دریابند که آیا دارای جهش ژن BRCA هستند. یک جهش در هر کدا از ژن ها نشان دهنده این است که فرد در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به این بیماری در طول حیات خود می باشد (بین 50 تا 80%). هرچند، توجه به این نکته ضروری است که فقط حدود 5% تا 10% موارد سرطان پستان در زنان دارنده یک جهش ژن BRCA روی میدهد. هر دو زمان پیش از انجام تست و پس از دریافت نتایج مثبت آزمایش، مشاوره ژنتیک باید در نظر گرفته شود.

    تشخیص: سلول شناسی (سایتولوژی) و آسیب شناسی تشریحی (surgical pathology)

    وقتی رادیولوژیست یک ناحیه مشکوک مانند یک بافت سخت شده (کلسیفیکیشن) یا یک توده ناواضح را در بررسی ماموگرام شناسایی می کند یا اگر هنگام بررسی بالینی یا توسط خود شخص، یک توده پیدا شود (آزمون های غیرآزمایشگاهی را در زیر ببینید)، اغلب پزشک یک بیوپسی با سوزن یا بوسیله جراحی یا بیوپسی آسپیراسیون را درخواست میدهد. در هر مورد، یک نمونه کوچک از بافت ناحیه مشکوک پستان برداشته می شود بطوریکه پاتولوژیست بتواند سلول ها را برای علائم سرطان زیر میکروسکوپ بررسی کند. این بررسی پاتولوژیک (آسیب شناسی) برای تعیین این مورد بکار می رود که آیا آن ضایعه خوش خیم یا بدخیم است. 

    سلول های بدخیم تغییرات یا انحرافاتی را نسبت به سلول های طبیعی نشان می دهند. علائم شامل تغییراتی در اندازه، شکل و ظاهر هسته های سلول و شواهدی از افزایش تقسیم سلولی می باشند. سلول های بدخیم نیز میتوانند آرایش و ترتیب سلول ها را درون بافت پستان تغییر داده و از شکل طبیعی بیندازند. پاتولوژیست ها میتوانند سرطان را بر مبنای تغییرات مشاهده شده تشخیص داده، چگونگی ظاهر شدن سلول های غیرطبیعی را تعیین کرده و دریابند که آیا یک گونه خاص و منحصر از تغییر یا ترکیبی از تغییرات وجود دارد. این نتایج به هدایت درمان سرطان کمک می کنند. 

    ارزیابی های آسپیراسیون سوزن، محدود به نمونه کوچکی می باشند که به دست آمده است. برای تعیین اینکه آیا سرطان در مرحله اولیه یا تهاجمی است، اغلب یک نمونه بافتی  لازم می باشد. هنگامی که سرطان پستان به روش جراحی برداشته و درمان شود (درمان را ببینید)، سلول های تومور و گاهی اوقات بافت مجاور و غدد لمفاوی به جهت کمک به مشخص کردن میزان گسترش و انتشار سرطان، توسط پاتولوژیست مورد بررسی قرار می گیرند.

    برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، مقاله درباره آسیب شناسی آناتومیک را ببینید.

    تعیین گزینه های درمانی:

    اگر تشخیص پاتولوژیست، سزطان پستان باشد، انواع متعددی از آزمایشات هستند که ممکن است بر سلول های بافت سرطانی انجام شوند. نتایج این تست ها یک پیش آگاهی را فراهم کرده و به انکولوژیست (متخصص سرطان) در هدایت درمان بیمار زن کمک می کنند. مفیدترین این ازمایشات، HER2/neu و گیرنده های استروژن و پروژسترون هستند.

    • HER2/neu یک انکوژن بوده که مرتبط با رشد سلول می باشد. سلول های اپی تلیومی نرمال، حاوی دو کپی از ژن HER2/neu بوده و سطوح کمی از پروتئین HER2 را بر سطح سلول های خود تولید می کنند. در تقریباً 20 تا 30% سرطان های پستان مهاجم، ژن HER2/neu ازدیاد پیدا کرده و پروتئین آن، بیش از حد بیان می شود. این تومورها به درمان هایی که به طور اختصاصی به این پروتئین های با بیان بالا متصل می شوند، حساس هستند. داروهایی که HER2 را هدف گیری می کنند، بعنوان مثال شامل trastuzumab (Herceptin( و lapatinib می باشند. زنانی که دارای ازدیاد در ژن HER2/neu می باشند، به خوبی به این داروها جواب داده و پیش آگاهی خوبی دارند.
    • وضعیت گیرنده های استروژن و پروژسترون (ER و PR)، برای پیش بینی دوره بیماری و کمک در هدایت درمان مهم هستند. سلول های سرطان پستان که دارای گیرنده های استروژن و پروژسترون می باشند، میتوانند به پروژسترون و استروژن اتصال پیدا کنند. هورمون های زنانه رشد سلولی را افزایش داده و میتوانند سرطان های ER و PR مثبت را "به پیش ببرند". هر چقدر درصد سلول های سرطانی که مثبت هستند بالاتر باشد و همچنین شدت (تعداد گیرند ها بر هر سلول) بیشتر باشد، برای پیش آگاهی بهتر است. به دلیل اینکه، سرطان های وابسته به هورمون اغلب به درمان هورمونی که مانع استروزن شده یا سطوح آن را کاهش می دهد، بخوبی پاسخ می دهند.


    سلول های سرطان پستان که فاقد ازدیاد HER2/neu بوده و برای گیرنده های استروژن و پروژسترون نیز منفی هستند، "منفی-سه گانه" نامیده می شوند. این نوع از سرطان پستان، بیشتر در زنان جوانتر و زنانی که نژاد آفریقایی یا اسپانیایی دارند، اتفاق می افتد. زنانی که مبتلا به سرطان پستان منفی سه گانه هستند، ممکن است مستعد جهش های BRCA باشند.

    سرطان های پستان منفی سه گانه، تمایل به رشد و گسترش سریعتر نسبت به سایر انواع داشته و پیش آگاهی بدتری دارند. بعلت اینکه سلول ها، HER2/neu را تکثیر نکرده اند، به درمان با trastuzumab (Herceptin) یا lapatinib بخوبی پاسخ نخواهند داد. همینطور، فاقد گیرنده های استروژن و پروژسترون بوده و با درمانی که این هورمون ها را بلاک یا متوقف می کند، قابل درمان نیستند. هرچند، ممکن است با انواع دیگری از شیمی درمان، درمان شوند.

    نظارت بر درمان

    آنتی ژن 15-3 (CA 15-3) سرطان - این یک پروتئین است که توسط سلول های نرمال پستان تولید می شود. در بسیاری از زنان مبتلا به سرطان پستان، افزایش تولید CA 15-3 و آنتی ژن سرطان مرتبط با آن 27.29وجود دارد. CA 15-3 باعث سرطان نمی شود. در عوض، توسط سلول های توموری در جریان خون ریخته می شود و آن را به یک تومور مارکر برای پیگیری دوره سرطان تبدیل می کند. CA 15-3 فقط در حدود 10% زنانی که در مراحل اولیه سرطان موضعی پستان هستند بالا رفته اما در تقریباً 80% افراد مبتلا به سرطان پستان متاستازی افزایش پیدا می کند. در مقاطعی پس از درمان، تست های خونی برای CA 15-3 (یا CA 27.29) ممکن است برای کمک به نظارت بر عود سرطان در یک فرد، درخواست شوند. این تست ها برای غربالگری سرطان پستان بکار نمی روند، اما میتوانند برای دنبال کردن و پیگیری پس از تشخیص،  در برخی زنان مورد استفاده قرار گیرند.

    سایر آزمایشات:

    انواعی از آزمایشات وجود دارند، و برخی هنوز تحت تحقیقات هستند، که تعداد زیادی از الگوهای ژنتیکی را در بافت تومور سرطان پستان ارزیابی می کنند. این آزمایشات بعنوان تست های پیش بینی کننده برای عود سرطان پستان و نتایج درمان، تحت بررسی هستند. انجمن سرطان شناسی بالینی آمریکا (ASCO)، در "نسخه 2007 توصیه نامه های خود برای استفاده از تومورمارکرها در سرطان پستان"، به چندین مورد از آین آزمایشات اشاره کرده است. ازمون ها نویدبخش به نظر می رسیدند، اما داده ها برای پشتیبانی از استفاده بالینی روتین از آنها هنوز به نظر میرسند که ناکافی باشند. نمونه هایی از این آزمایشات که توسط پزشکان درخواست  می شوند از قرار زیر هستند:

    • OncotypeDX - ASCO اشاره میکند که این آزمایش، که 21 ژن را سنجش می کند، میتواند برای پیش بینی خطر عود یا بازگشت سرطان در افرادی که بتازگی مبتلا به سرطان پستان اولیه تشخیص داده شده اند، دارای غدد لمفاوی بدون سرطان بوده، تومورهای گیرنده استروژن مثبت دارند و داروی تاموکسیفن را مصرف می کنند، مورد استفاده قرار گیرد. OncotypeDX در دستورالعمل های درمان سرطان پستان شبکه جامع ملی سرطان در سال 2015 گنجانده شده است.
    • آزمایش MammaPrint - مورد استفاده در اروپا و تأئید شده توسط FDA جهت استفاده در آمریکا - این آزمایش الگوهای فعالیت ژن را در 70 ژن تومور ارزیابی می کند. ممکن است در زنانی که مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه هستند، زیر 61 سال بوده و غدد لمفاوی عاری از سرطان دارند، برای کمک به پیش بینی اینکه آیا سرطان پستان عود کرده و یا متاستاز خواهد داد، مورد استفاده قرار گیرد.


    آزمایشات دیگری وجود دارند که ممکن است در برخی از موارد سرطان پستان مورد استفاده قرار گیرند، از نظیر  DNA ploidy، Ki-67 یا سایر مارکرهای ازدیادی. اگرچه، بیشتر مسئولین بهداشتی باور دارند که وضعیت HER2/neu و گیرنده های استروژن و پروژسترون مهمترین مارکرهایی هستند که اول باید بررسی شوند. سایر آزمایشات دارای ارتباط درمانی نبوده و هنگامی که با درجه و مرحله بیماری مقایسه می شوند، با توجه به پیش آگاهی، دارای اهمیت مستقل نمی باشند. برخی از مراکز پزشکی از این آزمایشات جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارزیابی بیماران استفاده می کنند که بحث درباره ارزش این آزمایشات را با یک گروه مدیریت سرطان مهم می سازد.

    آزمون های غیر آزمایشگاهی

    علاوه بر تست های آزمایشگاهی، آزمون های غیر آزمایشگاهی نیز وجود دارند که به همان اندازه مهم هستند. اینها شامل موارد زیر هستند:

    • ماموگرافی به میزان گسترده ای بعنوان یک ابزار غربالگری توصیه می شود. یک ماموگرام غربالگری کننده، از فنآوری اشعه ایکس برای ایجاد تصویری از پستان ها استفاده می کند و میتواند سرطان پستان را تا دو سال پیش از اینکه توده به اندازه کافی بزرگ شود که طی یک معاینه بالینی یا توسط خود شخص احساس شود، آشکار سازد.
    • فنآوری های جدیدتر مانند ماموگرافی دیجیتال و تشخیص به کمک کامپیوتر میتوانند در برخی موارد، تصاویر واضحتری از ماموگرافی بدهند. بویژه، زنان جوانتر که بافت پستان آنها اغلب برای اینکه به وضوح  تومورها را بر روی فیلم اشعه ایکس مورد استفاده برای ماموگرام نشان دهد بسیار متراکم می باشد، ممکن است از بررسی های سونوگرافی یا تصویر برداری تشدید مغناطیسی (MRI) بهره ببرند. 


    برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ماموگرافی و سایر فنآوری های تصویربرداری، وبسایت مؤسسه ملی سرطان یا RadiologyInfo.org را مشاهده کنید.

  • مراحل

    سرطان پستان ممکن است به چند مرحله تقسیم بندی شود که بازتابی از اندازه تومور و میزان انتشار سرطان در بدن، می باشند. عموماً، هر چقدر شماره مرحله پائین تر باشد، به اندازه کمتری سرطان انتشار پیدا کرده است. تعیین مرحله یک سرطان میتواند در تصمیمات درمانی و ایجاد پیش آگاهی، که پیش بینی دوره بیماری و احتمال بهبودی و یا عود آن می باشد، کمک کند. برای جزئیات بیشتر، بخش بیوپسی و بررسی های بافتی را در مقاله ویژگی های آسیب شناسی آناتومیک ببینید. 

    مرحله اندازه تومور محل
    مرحله 0   محدود به مجراهای پستان (کارسینومای مجرایی در جا (in situDCIS) یا محدود در لوبول ها (کارسینومای لوبولی در جا، LCIS)
    مرحله 1 عرض کمتر از 2 سانتی متر (3/4 اینچ) تومور در ورای مجراها گسترش پیدا کرده اما هنوز محدود به بافت پستان است
    مرحله 2  
    مرحله 2A عرض کمتر از 2 سانتی متر با بدون تومور به یک تا سه غده لمفاوی در زیر بغل گسترش پیدا کرده است (axilla)
      عرض بین 2 و 5 سانتی متر (3/4 تا 2 اینچ) گسترش به سمت غده های لمفاوی وجود ندارد
    مرحله 2B عرض 2 تا 5 سانتی متر گسترش به سمت غده های لمفاوی
      عرض بیشتر از 5 سانتی متر بدون پیشرفت در غدد لمفاوی
    مرحله 3  
    مرحله 3A   تا غدد لمفاوی زیر بغل که به یکدیگر چسبیده اند یا سایر ساختارها گسترش یافته و ممکن است به غدد لمفاوی زیر استخوان جناغ انتشار یافته باشد
    مرحله 3B هر اندازه ای

    تا دیواره سینه یا پوست پستان گسترش یافته؛ ممکن است به غدد لمفاوی در زیربغل گسترش پیدا کرده و تا پشت استخوان جناغ انتشار یابد

    سرطان پستان التهابی، نوعی نادر از سرطان که توده تشکیل نمی دهد، معمولاً به علت اینکه تهاجمی است در این دسته قرار می گیرد.

    مرحله 3C هر اندازه ای تا غدد لمفاوی زیربغل و غدد لمفاوی پشت استخوان جناغ یا بالای ترقوه پیشرفت می کند  
    مرحله 4 هر اندازه ای تا اندام های دور مانند استخوان یا کبد گسترش پیدا می کند
    عود هر اندازه ای سرطان پستانی که پس از درمان قابل تشخیص نبود اما اکنون در هر ناحیه ای از بدن شناسایی می شود
  • درمان

    بیشتر سرطان های پستان به روش جراح و با برداشتن سرطان و سپس استفاده از یک یا چند درمان دیگر برای از بین بردن یا کنترل سایر سلول های سرطانی باقی مانده، درمان می شوند. روش لامپکتومی، بافت سرطانی را برداشته در حالیکه مابقی بافت پستان را دست نخورده باقی میگذارد. روش ماستکتومی، یک عمل جراحی بزرگتر می باشد اما در میزان پستان برداشته شده و بافت های اطراف آن متفاوت می باشد. در حالیکه ماستکتومی زمانی به عنوان اولویت درمانی حتی در مراحل اولیه سرطان پستان در نظر گرفته میشد، هم اکنون گزینه های بیشتری در دسترس می باشند.

    نشان داده شده که لامپکتومی و پس از آن تشعشع، در درمان بسیاری از سرطان های پستان در مراحل اولیه، به اندازه ماستکتومی مؤثر باشد. در انجام لامپکتومی یا ماستکتومی، ممکن است پزشک بخشی یا تمام غدد لمفاوی زیر بغل را خارج کرده و برای مشخص کردن اینکه آیا سرطان گسترش یافته است، آن را برای بررسی آسیب شناسی، در نظر بگیرد.

    استفاده از پرتودرمانی، شیمی درمانی و سایر درمان ها، به بیمار، ویژگی های سرطان و میزان پیشرفت آن به بافت های دیگر، بستگی دارد. دارودرمانی ممکن است شامل تاموکسیفن، بازدارنده های آروماتاز و سایر داروهای ضد استروژن باشد که سرطان های حساس به هورمون را هدف قرار می دهند. افرادی که پروتئین HER2/neu را زیاد بیان می کنند ممکن است از درمان با داروهایی که HER2 را هدف قرار می دهند مانند trastuzumab (Herceptin) و lapatinib بهره ببرند. این داروها میتوانند به میزان چشمگیری بقا را در افراد مبتلا به سرطان پستان مهاجم HER2 مثبت، بهبود ببخشند.

    در حال حاضر، تحقیقات گسترده ای در زمینه درمان سرطان پستان در جریان می باشند و پزشک، بهترین منبع اطلاعات برای گزینه های درمانی می باشد. داروهای جدیدی با عوارض جانبی کمتر نسبت به درمان های موجود در حال تولید می باشند. همچنین داروها و واکسن های هدف قرار دهنده ژن وجود داشته که برخی از آنها به صورت آزمایشی و محدود، استفاده شده اند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان، پیوندهای مطالب مرتبط را ملاحظه نمائید.

مشاهده منابع

NOTE: This article is based on research that utilizes the sources cited here as well as the collective experience of the Editorial Review Board. This article is periodically reviewed by the Editorial Board and may be updated as a result of the review. To access online sources, copy and paste the URL into your browser.

منابع مورد استفاده در این مطلب

American Cancer Society. American Cancer Society recommendations for early breast cancer detection in women without breast symptoms. Available online at http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/moreinformation/breastcancerearlydetection/breast-cancer-early-detection-acs-recs. Accessed November 2015.

Kevin C. Oeffinger, MD et al. Breast Cancer Screening for Women at Average Risk: 2015 Guideline Update From the American Cancer Society. JAMA. 2015;314(15):1599-1614. doi:10.1001/jama.2015.12783. Available online at http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2463262. Accessed November 2015.

Mayo Clinic Staff (2014 November 20). Breast Cancer. Mayo Clinic. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/breast-cancer/DS00328. Accessed on 3/28/15.

(2015 February 25, Revised). Breast Cancer Detailed Guide. American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/Cancer/BreastCancer/DetailedGuide/index. Accessed on 3/28/15.

(2015 February 26, Revised) Breast Cancer in Men Detailed Guide. American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/breastcancerinmen/detailedguide/breast-cancer-in-men-key-statistics. Accessed on 3/28/15.

(2014 October 21, Revised). Medicines to Reduce Breast Cancer Risk. American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/moreinformation/medicinestoreducebreastcancer/medicines-to-reduce-breast-cancer-risk-toc. Accessed on 3/28/15.

(2014 October 9, Revised). American Cancer Society. Breast Cancer Prevention and Early Detection. Available online at http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/moreinformation/breastcancerearlydetection/breast-cancer-early-detection-prevention. Accessed on 3/28/15.

(2012 April 18, Reviewed). Inflammatory Breast Cancer. National Cancer Institute. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/types/breast/ibc-fact-sheet. Accessed on 3/28/15.

(2015 March). Recommendations Summary, Breast Cancer: Screening 2009. U.S. Preventative Services Task Force. Available online at http://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Topic/recommendation-summary/breast-cancer-screening. Accessed on 3/28/15.

American College of Obstetricians and Gynecologists. 11 August 2011, Updated. Breast Cancer Screening, National Guideline Clearinghouse. Available online at http://www.guideline.gov/content.aspx?id=34275#Section420. Accessed on 3/28/15.

(Updated, 2015 February 6). Breast Cancer Screening (PDQ®). National Cancer Institute. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/screening/breast/healthprofessional. Accessed on 3/31/15.

Moynihan, T. (2015 March 25). Mayo Clinic. Available online at http://www.mayoclinic.org/breast-cancer/expert-answers/faq-20058066. Accessed on 3/31/15.

Wang, J. et al. Bringing Cancer Serological Diagnosis to a New Level. Medscape. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/776799_1. Accessed on 3/31/15.

(2015 March, Updated). Breast Cancer. ArupConsult. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Breastcancer.php#. Accessed on 3/31/15.

(2014 July 21, Reviewed). Diagnostic Tests for Breast Conditions. American Cancer Society. http://www.cancer.org/treatment/understandingyourdiagnosis/examsandtestdescriptions/forwomenfacingabreastbiopsy/breast-biopsy-diagnostic-tests-used. Accessed on 4/1/15.

Thaker, et al. (5 September 2014, Updated). CA 15-3. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2087491-overview. Accessed on 3/31/15.

Hackethal, V. (16 March 2015) Oncotype DX for Breast Cancer: Usage Consistent With Guidelines. Medscape. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/841510. Accessed on 3/31/15.

(2014 November 25, Updated). Breast Cancer Treatment (PDQ®), Stages of Breast Cancer. National Cancer Institute. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/breast/Patient/page2#_153. Accessed on 3/31/15.

Gradishar, W. et al. (11 March 2015). NCCN Clinical Practice Guidelines in Oncology, Breast Cancer. National Comprehensive Cancer Network. Available online at http://www.nccn.org/professionals/physician_gls/pdf/breast.pdf. Accessed on 4/1/15.

National Cancer Institute Surveillance, Epidemiology, and End Results Program, SEER Stat Fact Sheets: Breast Cancer. Available online at http://seer.cancer.gov/statfacts/html/breast.html. Accessed on 4/1/15.

(©2015) American Congress of Obstetricians and Gynecologists. Well Woman Recommendations. Available online at http://www.acog.org/About-ACOG/ACOG-Departments/Annual-Womens-Health-Care/Well-Woman-Recommendations. Accessed May 2015.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 198-199.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry, AACC Press, Washington, DC. Pp 243-244.

Harris, L. et. al. (2007 November 20). American Society of Clinical Oncology 2007 Update of Recommendations for the Use of Tumor Markers in Breast Cancer. Journal of Clinical Oncology v25(33) [On-line journal article]. Available online through http://jco.ascopubs.org. Accessed on 12/9/07.

(2007 May 14). Test Determines Risk of Breast Cancer Returning. FDA Consumer Update [On-line information]. Available online through http://www.fda.gov. Accessed on 12/9/07.

(© 2007). Oncotype DX FAQ. Genomic Health [On-line information]. Available online at http://www.genomichealth.com/oncotype/faq/hcp.aspx. Accessed on 12/9/07.

(© 2007). About Oncotype DX. Genomic Health [On-line information]. Available online at http://www.genomichealth.com/oncotype/about/hcp.aspx. Accessed on 12/9/07.

FDA clears MammaPrint test for marketing. News-Medical.Net [On-line information]. Available online through http://www.news-medical.net. Accessed on 12/9/07.

(© 2007). MammaPrint for Professionals. Agendia [On-line information]. Available online through http://www.agendia.com. Accessed on 12/9/07.

Detailed Guide: Breast Cancer. American Cancer Society [On-line information]. Available online through http://www.cancer.org. Accessed on 12/9/07.

Barr, H. et. al. (2007 May 31). Breast Cancer Module I: Breast Anatomy, Physiology, and Pathology CME/CE. Medscape CME [On-line information]. Available online through http://www.medscape.com. Accessed on 12/9/07.

(2007 October 10). Breast Cancer Statistics. CDC [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/cancer/breast/statistics/. Accessed on 12/9/07.

National Comprehensive Cancer Network Practice Guidelines in Oncology, v.2.2008 (online information). PDF available for download at http://www.nccn.org/. Accessed January 2008.

Screening for Breast Cancer: U.S. Preventive Services Task Force Recommendation Statement. U.S. Preventive Services Task Force. Annals of Internal Medicine. November 17, 2009 vol. 151 no. 10 716-726. Available online at http://www.annals.org/content/151/10/716.full. Accessed November 2009.

(Modified 2011 July 27). Breast Cancer Screening (PDQ®). National Cancer Institute [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/screening/breast/healthprofessional. Accessed July 2011.

(Modified 2011 July 14). Breast Cancer Treatment (PDQ®). National Cancer Institute [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/breast/healthprofessional. Accessed July 2011.

Barclay, L. (2011 July 20). ACOG Recommends Annual Mammograms Begin at Age 40 Years. Medscape Medical News [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/746754. Accessed July 2011.

(Revised 2011 February 9). Breast Cancer Detailed Guide. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/Cancer/BreastCancer/DetailedGuide/index. Accessed July 2011.

(Revised 2010 September 16). Inflammatory Breast Cancer. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/Cancer/BreastCancer/MoreInformation/InflammatoryBreastCancer/index. Accessed July 2011.

(Updated 2011 June 9). Basic Information About Breast Cancer. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/cancer/breast/basic_info/. Accessed July 2011.

Mayo Clinic Staff (2011 May 7). Breast Cancer. Mayo Clinic [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/breast-cancer/DS00328. Accessed July 2011.

Mayo Clinic Staff (2010 February 3). Inflammatory Breast Cancer. Mayo Clinic [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/inflammatory-breast-cancer/DS00632. Accessed July 2011.

(2011 July 20). Annual Mammograms Now Recommended for Women Beginning at Age 40. ACOG Press Release [On-line information]. Available online at http://www.acog.org/from_home/publications/press_releases/nr07-20-11-2.cfm. Accessed August 2011.