اسامی دیگر
Diabetes mellitus
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه April 18, 2018.

توجه: این مقاله در مورد diabetes mellitus می باشد، نه diabetes insipidus. با اینکه هر دو مورد دارای رفرنس اصطلاحی دیابت (به معنی افزایش تولید ادرار) هستند، اما diabetes insipidus وضعیت نادری بوده و دارای علت متفاوتی است.

دیابت چیست؟


دیابت گروهی از وضعیت های مرتبط با عدم توانایی برای تولید انسولین کافی و یا پاسخ به انسولین است. این شرایط موجب افزایش سطح گلوکز خون (هایپرگلسیمی) شده و می تواند منجر به مشکلات حاد و مزمن گردد که برخی از آنها تهدیدکننده حیات هستند.
دیابت هفتمین علت اصلی مرگ در آمریکا است. طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، در حدود 29 میلیون نفر در آمریکا مبتلا به دیابت هستند، اما بیش از 8 میلیون نفر از آنها در مورد تهدید سلامتی شان توسط دیابت آگاهی ندارند.
افراد مبتلا به دیابت قادر به تجزیه و سوخت و ساز گلوکز (بعنوان منبع اولیه انرژی بدن) بطور موثر نیستند. بطور طبیعی، بعد از غذا، کربوهیدراتها به گلوکز ها و دیگر قند های مشابه تجزیه می شوند. این موجب می شود تا سطح گلوکز خون افزایش یابد و پانکراس را برای ترشح انسولین به جریان خون تحریک کند. انسولین هورمونی است که توسط سلول های بتا در پانکراس تولید می شوند. این هورمون انتقال گلوکز را به بسیاری از سلول های بدن تنظیم می کند و در همکاری با گلوکاگون (هورمون دیگر پانکراس) سطح گلوکز خون را در محدوده خاصی حفظ می نماید.
اگر فردی قادر به تولید انسولین کافی نباشد یا سلول های بدن در برابر تاثیرات آن مقاومت کنند (مقاومت در برابر انسولین)، در این حالت گلوکز کمتری از بدن به سلول های منتقل می شود. سطوح گلوکز خون در سطح بالایی باقی می مانند اما سلول های بدن فاقد گلوکز هستند. این شرایط می تواند موجب مشکلات سلامتی کوتاه مدت و بلند مدت، بسته به شدت کمبود انسولین و یا مقاومت نسبت به آن شود. افراد دیابتی معمولا باید سطح گلوکز خود را بصورت روزانه و در طی زمان کنترل کنند تا از مشکلات سلامتی و عوارض مرتبط اجتناب گردد. درمان، که می تواند شامل رژیم های غذای خاص، ورزش و یا داروها (مثل انسولین) باشد، دارای هدف تضمین این مسئله است که گلوکز خیلی افزایش یا کاهش نیافته است.
-سطح خیلی بالای گلوکز خون (هایپرگلیسمی حاد) می تواند وضعیت اورژانسی تلقی شود. بدن در تلاش است تا گلوکز اضافی بدن را با افزایش تولید ادرار دفع کند. این فرآیند می تواند موجب از دست رفتن آب بدن شود و تعادل الکترولیتی بدن را بر هم زند زیرا سدیم و پتاسیم در ادرار دفع می شوند. در شرایط کمبود شدید انسولین، گلوکز در سلول های وجود ندارد و بدن ممکن است در تلاش باشد تا منبع انرژی جایگزینی را با تجزیه اسید های چرب فراهم کند. این فرآیند ناکارآمد موجب تولید کتون ها در بدن شده و تعادل اسید-باز را به هم می ریزد و موجب ایجاد وضعیتی به نام کتواسیدوز خواهد شد. کاهش قند خون حاد اگر درمان نشود، می تواند موجب از دست رفتن آب شدید، کاهش هوشیاری و حتی مرگ شود.
-سطح خیلی پایین گلوکز خون (هایپوگلیسمی) که گاها در نتیجه انسولین زیاد است، می تواند تهدیدکننده حیات باشد. این وضعیت می تواند موجب گرسنگی، عرق کردن، تپش قلب نامنظم و تند، پریشانی، تاربینی، سرگیجه، ضعف و تشنج شود. سطح گلوکز خیلی پایین می تواند موجب شوک انسولینی شده و به مرگ منتهی شود.
-در شرایطی که سطوح گلوکز در طی زمان افزایش می یابد و در طولانی مدت در آن سطح باقی می ماند، ممکن است در ابتدا توجهی به آن نشود. بدن در تلاش است تا مقدار گلوکز را در خون با افزایش تولید انسولین و با دفع گلوکز در ادرار کنترل نماید. نشانه ها و علائم اغلب زمانی بروز می کنند که بدن قادر به جبران سطوح بالای گلوکز خون نیست.
شرایط گلوکز بالای مزمن می تواند آسیب های طولانی مدتی به رگهای خونی، عصب و اندام های کل بدن وارد کرده و منجر به وضعیت هایی مثل بیماری کلیه، از دست دادن بینایی، سکته، بیماری قلبی عروقی و مشکلات گردش خون در پاها شود. آسیب ناشی از افزایش قند خون ممکن است قبل از اینکه فرد از دیابت خود آگاهی داشته باشد، آغاز شود. هر چه زودتر وضعیت شناسایی و درمان شود، شانس بهتری برای به حداقل رساندن عوارش طولانی مدت وجود خواهد داشت.
جدول زیر انواع دیابت را بررسی کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از انواع دیابت، به بخش های بعدی مراجعه نمایید.

انواع دیابت توصیف
نوع 1 علت دقیق ناشناخته است؛ به نظر می رسد که عمدتا یک بیماری خودایمنی باشد که شامل تخریب سلول های بتای تولید کننده انسولین در پانکراس است؛ می تواند در هر سنی رخ دهد اما اغلب در کودکان و افراد جوان رخ می دهد.
نوع 2 رایج ترین نوع؛ مرتبط با وضعیت مقاومت نسبت به انسولین و تولید ناکافی انسولین جهت جبران مقاومت نسبت به آن است. این نوع دیابت معمولا در افراد میانسال و مسن دارای اضافه وزن رخ می دهد. با افزایش شرایط چاقی مفرط در کودکان و نوجوانان، این وضعیت در سنین پایین تر نیز رواج پیدا می کند.
مربوط به بارداری در طی بارداری زنان رخ می دهد و بر هر دوی مادر و نوزاد در حال رشد تاثیرگذار است؛ معمولا در اواخر دوره بارداری توسعه می یابد.
پیش دیابت قند خون بالاتر نسبت به حالت نرمال که بعنوان دیابت لحاظ نمی شود؛ افراد مبتلا به وضعیت پیش دیابت در معرض خطر بالای دیابت هستند.
موارد دیگر گروهی از انواع غیررایج دیابت. هر وضعیتی که موجب آسیب به پانکراس و یا تولید و مضرف انسولین شود، می تواند موجب دیابت شود.

 

Accordion Title
درباره دیابت
  • علائم و نشانه ها


    علائم و نشانه های دیابت مرتبط با افزایش سطح گلوکز (هایپرگلیسمی)، گلوکز پایین (هایپوگلیسمی) و عوارض دیابت است.دیابت نوع 1 معمولا دارای علائم شدید و حاد است که نیازمند بستری شدن است. در وضعیت پیش دیابت، دیابت نوع 2 و دیابت بارداری، معمولا هیچ گونه علائم یا نشانه هایی وجود ندارد.
    علائم و نشانه های دیابت نوع 1 و نوع 2 ناشی از افزایش قند خون می تواند شامل موارد زیر باشد:
    -افزایش تشنگی
    -افزایش ادرار
    -افزایش اشتها (در نوع 1، کاهش وزن نیز مشاهده شده است)
    -خستگی
    -تهوع، استفراغ، درد شکمی (بویژه در کودکان)
    -تاربینی
    -زخم ها یا عفونت های طولانی مدت
    -بی حسی، خارش و درد در پاها (بیماری عصب)
    -نارسایی نعوظ در مردان
    -فقدان دوره قاعدگی در زنان
    -تنفس تند (حاد)
    -کاهش هوشیاری، کما (حاد)
    علائم کاهش قند خون قریب الوقوع
    کاهش قند خون موقتی در فرد دیابتی ممکن است ناشی از تزریق اتفاقی مقادیر زیادی از انسولین، عدم مصرف کافی مواد غذایی یا انتظار طولانی مدت برای خوردن غذا، ورزش شدید یا تغییرات در سطح گلوکز در دیابت های موقتی باشد. کاهش قند خون نیازمند بررسی فوری آن است زیرا می تواند به سرعت به سمت شرایط عدم هوشیاری پیش رود. علائم و نشانه های شامل موارد زیر است:
    -گرسنگی شدید و ناگهانی
    -سردرد
    -اضطراب و پریشانی
    -عرق کردن
    -لرزش، ضعف
    -دو بینی
    -صرع
    -کما

  • عوارض


    عوارض دیابت می تواند مرتبط با سطوح چربی ناسالم، آسیب به رگ های خونی (عروق اصلی و عروق ریز)، آسیب به اندام مثل کلیه ها (بیماری عصبی دیابت) و آسیب به عصب (بیماری عصبی دیابت) باشد.
    لازم است تا فرد دیابتی دارای ارتباط نزدیک با پزشک و مشاور دیابت باشد تا بررسی های منظم (چندبار در سال) را انجام دهد که شامل نظارت بر آزمایشاتی مثل آلبومین ادرار (میکروآلبومین) و A1c بوده و در صورت بروز عوارض مذکور در بالا، فورا تحت مراقبت قرار بگیرد. موارد دیگر به صورت زیر است:
    -عفونت های زخم، بویژه بر روی پاها؛ این عفونت ها به کندی درمان می شوند و اگر فورا تحت بررسی قرار نگیرند، در نهایت منجر به قطع عضو خواهد شد. اقدامات درمانی و تخصصی گاها ضرورت دارند و فرد بیمار ممکن است نیاز به مشاوره با متخصص زخم دیابت (پزشک آموزش دیده برای درمان های تغییر یافته برای افراد دیابتی) داشته باشد.
    -آسیب چشمی فرد دیابتی که می تواند موجب آسیب به چشم، شبکیه چشم و نابینایی شود؛ جراحی لیزر را می توان برای درمان شبکیه چشم به کار گرفت.
    -عفونت های مجاری ادرار که ممکن است شایع بوده و نسبت به درمان آنتی بیوتیک مقاوم باشد؛ درمان با تاخیر یا ناکافی می تواند موجب آسیب به کلیه یا تشدید وضعیت شود.

  • آزمایشات

    اهداف آزمایش دیابت در جهت غربالگری سطوح قند خون (افزایش قدن خون)، شناسایی و تشخیص دیابت و پیش دیابت، نظارت و کنترل سطوح قند در طی زمان و شناسایی و نظارت بر عوارض است.
    آزمایشات را می توان در موارد زیر استفاده کرد:
    -زمانی که شخص دارای علائم و نشانه های دیابت باشد
    -زمانی که شخص دارای ریسک فاکتور ها یا وضعیتی باشد که مرتبط با دیابت است
    -زمانی که شخص با وضعیت حاد به مرکز اورژانس مراجعه می کند
    -بصورت منظم برای نظارت بر دیابت و کنترل قند
    غربالگری دیابت که در طی بارداری رخ می دهد (دیابت بارداری) متفاوت از بررسی جمعیت عمومی است. برای اطلاعات بیشتر در این مورد به بخش دیابت بارداری مراجعه کنید.
    طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا، آزمایشات مختلف کمی را می توان برای غربالگری و تشخیص دیابت یا پیش دیابت استفاده کرد و هر آزمایش دارای مزایا، معایب و محدودیت هایی است. اگر غربالگری اولیه ناشی از نتایج آزمایشات ذکر شده در پایین، غیرطبیعی باشد، آزمایش را باید در روز دیگری تکرار کرد. نتیجه تکراری برای تایید تشخیص دیابت ها غیرطبیعی است. آزمایش شامل موارد زیر است:
    -گلوکز در حالت ناشتا (FBG)- این آزمایش سطح گلوکز خون را بعد از 8 تا 12 ساعت ناشتایی اندازه می گیرد.

     

    سطح گلوکز ناشتا نتایج
    از 70 تا 99 mg/dL (3.9 to 5.5 mmol/L) نرمال
    از 100 تا 125 mg/dL (5.6 to 6.9 mmol/L) پیش دیابت
    126 mg/dL (7.0 mmol/L) و بالاتر در بیش از یک موقعیت آزمایشی دیابت

     

    -A1c (هموگلوبین A1c یا گلیکوهموگلوبین)- این آزمایش مقدار میانگین گلوکز را در خون در طی 2 تا 3 ماه گذشته اندازه گیری می کند. برای آزمایش A1c، افراد نباید 8 ساعت ناشتا باشند یا نباید تحت آزمایشات خون در طی ساعات گذشته باشد، اما این آزمایش نباید برای هر شخصی توصیه شود. این آزمایش را نباید برای تشخیص دیابت در زنان باردار، افراد دارای خونریزی شدید یا انتقال خون، مبتلا به بیماری کلیوی مزمن یا بیماری کبد، یا افراد دارای اختلالات خون مثل کم خونی ناشی از کمبود آهن، کم خونی ناشی از ویتامین B12 و جهش های هموگلوبین، استفاده کرد. همچنین، فقط آزمایشات A1c که مرتبط با روش آزمایشگاهی قابل قبولی هستند، باید برای اهداف تشخیصی یا غربالگری استفاده کرد. آزمایشات مراقبتی، مثل آزمایشات انجام شده در مطب پزشک یا منزل بیمار در تشخیص وضعیت، بیشترین تنوع را دارند اما می توان برای نظارت بر درمان (شیوه زندگی و درمان های دارویی) از آنها استفاده کرد.

     

    A1c سطح نتایج
    کمتر از 5.7% (39 mmol/mol) نرمال
    5.7% تا 6.4% (39-46 mmol/mol) پیش دیابت
    6.5% (47 mmol/mol) یا بیشتر دیابت
    • آزمایش تحمل گلوکز 2 ساعته (OGTT)- این آزمایش شامل آزمایش خون ناشتا بعد از نوشیدن 75 گرم نوشیدنی گلوکز و سپس نمونه گیری بعدی 2 ساعت بعد از مصرف گلوکز است
    سطح قند، 2 ساعت بعد از نوشیدن 75 گرم نتایج
    کمتر از 140 mg/dL (7.8 mmol/L) تحمل گلوکز نرمال
    از 140 تا 199 mg/dL (7.8 to 11.1 mmol/L) پیش دیابت
    معادل یا بیشتر از 200 mg/dL (11.1 mmol/L) on more than one testing occasion دیابت

    -گاها یک نمونه خون را می توان زمانیکه فرد ناشتا نیست برای اندازه گیری گلوکز استفاده کرد (بعنوان مثال بعنوان بخشی از پنل سوخت و ساز جامع). نتیجه 200 mg/dL (11.1 mmol/L) یا بیشتر نشانگر دیابت است. نتیجه غیرعادی را می توان با آزمایشات دیگری پیگیری کرد.

    فقط برای غربالگری:
    -گاها نمونه ادرار برای بررسی گلوکز، پروتئین و کتون ها و معمولا به عنوان بخشی از آزمایش تحلیل ادرار در طی یک بررسی فیزیکی معمول، مورد آزمایش قرار می گیرند. اگر گلوکز و یا پروتئین یا کتون ها در نمونه ادرار وجود داشته باشند، فرد دارای مشکلی است که باید بررسی شود. آزمایشات دیگر اغلب برای تعیین علت نتیجه غیرطبیعی ادرار انجام می شوند.
    آزمایشات جهت نظارت:
    -گلوکز- افراد دیابتی نوع 1 باید سطح قند خون خود را که گاها چند بار در روز است، بررسی کنند تا مشخص شود که سطح قند آنها طبق دستورات پزشک در چه حدی است و چه تغییراتی باید در داروهای مصرفی انجام دهد. این اغلب با قراردادن یک قطره خون (که با ابزار کوچکی از پوست گرفته می شود) بر روی استریپ گلوکز و وارد کردن آن به دستگاه اندازه گیر گلوکز (که عددی دیجیتالی از سطح قند خون را مشخص می کند) انجام می دهند. برخی از افراد دیابتی نوع 2 و زنان باردار مبتلا به دیابت ممکن است نیاز به نظارت بر قند خون از این طریق داشته باشند.
    -A1c و گلوکز میانگین برآورد شده (eAG)- این یک آزمایشی است که چند بار در سال برای نظارت بر افراد دیابتی و گاها افراد مبتلا به پیش دیابت درخواست داده می شود. A1c برآورد مقدار میانگین قند خون در طی 2 تا 3 ماه اخیر است و به پزشک در تعیین برنامه درمانی جهت کنترل سطوح قند خون یک فرد در طی زمان کمک می کند.
    بررسی های آزمایشگاهی مختلفی را می توان برای ارزیابی کنترل قند و شناسایی عوارض استفاده کرد. اینها شامل موارد زیر است:
    -فروکتوزامین- سطوح میانگین قند را در طی 2 تا 3 هفته اخیر ارزیابی می کند
    -1,5 Anhydroglucitol - یک آزمایش جدید برای شناسایی سطوح بالای قند در 1 تا 2 هفته اخیر
    -برای نظارت بر عملکرد کلیه: آلبومین ادرار (میکروآلبومین)، تصفیه کراتین، eGFR, CMP, BUN, creatinine, cystatin C
    -نظارت بر کلسترول و چربی های دیگر: کلسترول، کلسترول HDL، کلسترول LDL، تری گلیسیریدها، پروفایل چربی

  • دیابت نوع 1

    دیابت نوع 1 که دیابت وابسته به انسولین یا دیابت جوانی نامیده می شود، در حدود 5 درصد از کل موارد دیابت را در آمریکا تشکیل می دهد. بسیاری از موارد دیابت نوع 1 در افراد زیر 30 سال تشخیص داده می شود. افراد دیابتی نوع 1 فاقد تولید انسولین بوده یا انسولین خیلی کمی تولید می کنند. هر گونه سلول های بتای مولد انسولین در آنها در زمان تشخیص اغلب در طی 5 تا 10 سال بطور کامل از بین می روند و آنها را برای ادامه حیات وابسته به تزریق انسولین می سازند.
    علت دقیق دیابت نوع 1 ناشناخته است اما پیشینه خانوادگی از دیابت، ویروس هایی که به پانکراس آسیب می زنند و بیماری های خودایمنی که در آن سیستم ایمنی بدن موجب تخریب سلول های بتا می شود، همگی در این بیماری نقش دارند. دیابت نوع 1 ممکن است دارای عوارض شدیدتری از دیابت های انواع دیگر باشد. در حدود 40 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 مشکلات جدی کلیوی را خواهند داشت که منجر به نارسایی کلیه در سن 50 سالگی می شوند.
    نشانه ها و علائم
    نشانه ها و علائم در دیابت نوع 1 معمولا بطور ناگهای توسعه می یابد و تشخیص در موقعیت اورژانسی انجام می شود. فرد دیابتی ممکن است به شدت بیمار و حتی در حالت بیهوشی با سطوح قند بسیار بالا و سطوح بالای کتون (کتواسیدوز) باشند و نیاز به بستری شدن داشته باشند. برای اطلاعات بیشتر به بخش نشانه ها و علائم مراجعه کنید.
    بررسی های آزمایشگاهی
    علاوه بر آزمایشات دیابت مذکور در بالا که برای غربالگری، تشخیص و نظارت استفاده می شوند، برخی از آزمایشات دیگر ممکن است در ارزیابی دیابت نوع 1 مورد استفاده قرار بگیرد:
    -اتو آنتی بادی های دیابت- در صورتیکه تشخیص مبهم باشد، این آزمایش می تواند به تفکیک دیابت های نوع 1 و نوع 2 کمک کند. وجود یک یا چند آنتی بادی نشانگر دیابت نوع 1 است.
    -انسولین، پپتید-C- برای نظارت بر تولید انسولین
    -آزمایشات کتون ادرار و یا خون را می توان برای نظارت بر افرادی درخواست داد که با علائم حاکی از افزایش قند خون حاد به مرکز اورژانس مراجعه کرده اند و نظارت بر افرادی که برای وضعیت کتواسیدوز تحت درمان هستند. تجمع کتون ها می تواند در زمان کاهش مقدار یا تاثیرگذاری انسولین در بدن، رخ دهد.
    درمان
    در حال حاضر هیچ روش درمانی برای دیابت نوع 1 وجود ندارد، با این حال موفقیت محدودی با پیوند سلول های بتا (islet) بعنوان روشی برای تولید انسولین وجود داشته است.
    درمان دیابت در زمان تشخیص تا حدودی متفاوت از درمان موجود است. افراد گاها زمانی که علائم حاد داشته باشند، دارای قند خون خیلی بالایی باشند، الکترولیت ها خارج از تعادل باشند و در وضعیت کتواسیدوز دیابتی با درجه ای از شرایط از دست دادن آب موثر بر عملکرد کلیه ها باشند، مبتلا به بیماری دیابت نوع 1 تشخیص داده می شوند. در بدترین حالت، فرد ممکن است فاقد هوشیاری باشد و بیهوش شود. این یک وضعیت تهدیدکننده حیات است که مستلزم بستری شدن فوری و مراقبت تخصصی برای بازگرداندن بدن به حالت نرمال است.
    درمان مستمر و مداوم دیابت نوع 1 شامل نظارت و کنترل روزانه گلوکز، مصرف غذاهای سالم طبق برنامه و ورزش منظم است. ورزش و تمرین منظم قند خون را کاهش می دهد و حساسیت بدن را نسبت به انسولین افزایش داده و جریان آن را افزایش می دهد.
    افراد دیابتی نوع 1 باید قند خون خود را بررسی کنند و چند بار در روز انسولین به خود تزریق نمایند. برخی از افراد دیابتی نوع 1، بعنوان یک روش جایگزین، دستگاههای پمپ انسولین برنامه ریزی شده را با خود به همراه دارند که در ناحیه کمر قرار داده می شود و مقادیر کمی از انسولین (از طریق یک سوزن زیر پوست) در کل روز به بدن تزریق می شود تا سطح انسولین در مقادیر نرمال قرار بگیرد. مقدار و نوع انسولین باید طبق برنامه غذای فرد، اندازه وعده های غذایی و مقدار فعالیت آنها تنظیم شود. انواع مختلفی از انسولین وجود دارد که برخی از آنها دارای عمل سریع بوده و عمر کوتاهی دارند در حالیکه موارد دیگر در طولانی مدت عمل می کنند اما دوره طولانی تری دارند.
    بیشتر افراد مبتلا به دیابت نوع 1 از ترکیبی از انسولین ها استفاده می کنند تا نیازهای خود را رفع کنند و حفظ کنترل گاها می تواند یک چالش باشد. استرس، بیماری و عفونت ها می توانند مقدار انسولین ضروری را تغییر دهند و برخی از افراد دیابتی نوع 1 دارای کنترل شکننده ای هستند؛ سطح قند آنها تغییرات سریعی در طول روز دارد. بعنوان یک عامل پیچیده دیگر، افراد دیابتی نوع 1 ممکن است آنتی بادی هایی برای برای انسولین در طی زمان تولید کنند، بدن آنها شروع به تشخیص تزریق به عنوان عامل مزاحم نموده و انسولین را از بین می برد و منجر به ضرورت وجود مقادیر بالایی از انسولین یا تغییر نوع انسولین را می شود.
    افراد دیابتی نوع 1 ممکن است با قند خون پایین با مشکل مواجه شوند و این در صورتی است که انسولین زیادی تزریق کنند، مدت زمان زیادی غذا نخورند یا اگر نیازهای آنها بطور غیرمنتظره تغییر کند. آنها باید گلوکز را در شکل شکلات یا شیرینی همراه خود داشته باشند و در صورت بروز اولین علامت کاهش قند خون (هایپوگلیسمی)، آنها را مصرف کنند. همراه داشتن تزریقات گلوکاگون (که کبد را برای ترشح گلوکز تحریک می کند) نیز برای زمانی که کاهش قند خون به گلوکزهای خوراکی پاسخ ندهد، توصیه می شود. وضعیت های حاد مثل کتواسیدوز دیابتی یا نارسایی کلیه، ممکن است نیازمند بستری شدن باشد.

  • دیابت نوع 2

    دیابت نوع 2، دیابت وابسته به غیر انسولین یا دیابت دوران بلوغ نامیده می شود. افراد دیابتی ممکن است انسولین تولید کنند اما دارای مقادیر کافی برای رفع نیازهای بدن نبوده یا بدن آنها در برابر تاثیرات آنها مقاوم است. در زمان تشخیص، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارای هر دو نشانه سطوح قند بالا و سطوح انسولین بالا هستند، اما ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشند. در حدود 90 تا 95 درصد از موارد دیابت در آمریکا از نوع 2 است. این دیابت معمولا در اواخر دوران زندگی و درافراد چاق مفرط، غیرفعال و بالای 45 سال سن رخ می دهد. عوامل مرتبط با دیابت نوع 2 شامل موارد زیر است:
    -چاقی مفرط یا اضافه وزن
    -عدم انجام تمرینات ورزشی
    -پیشینه خانوادگی از دیابت- یک عضو خانواده مبتلا به دیابت
    -مبتلا به پیش دیابت
    -نژاد: آمریکایی آفریقایی، آمریکایی اسپانیولی، آمریکایی، آسیایی آمریکایی، اقیانوس آرام
    -مبتلا به دیابت بارداری در طی بارداری یا داشتن نوزادی با وزن بیش از 9 پوند (5 کیلوگرم)
    -زن با سندرم تخمدان پلی سیستیک (PCOS)
    -فشار خون بالا
    -تری گلیسیرید و کلسترول بالا، کلسترول HDL پایین
    -A1C معادل با 5.7% یا بیشتر از آن یا تشخیص پیش دیابت در آزمایش قبلی
    -دارای پیشینه ای از بیماری قلبی عروقی (CVD)
    بدلیل آنکه بیشتر افراد اهل آمریکا مبتلا به چاقی مفرط می شود و تمرینات منظم کافی ندارند، تعداد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در حال افزایش بوده و در سنین جوان تر رخ می دهد.
    انجمن دیابت آمریکا (ADA) و نیروی کاری خدمات پیشگیری آمریکا، غربالگری افراد 45 ساله و بالاتر و نیز افراد کمتر از 45 سال و دارای اضافه وزن و نیز ریسک فاکتورهای دیابت نوع 2 توصیه کرده اند. ADA همچنین توصیه می نماید که کودکان دارای اضافه وزن و دارای دو یا چند ریسک فاکتور باید برای غربالگری دیابت در نظر گرفته می شوند.
    نشانه ها و علائم
    افراد دارای دیابت نوع 2 ممکن است در زمان تشخیص دارای علائم و نشان های قابل توجهی بوده یا اینکه فاقد هر گونه علائمی باشند. این نشانه ها و علائم ممکن است در ابتدا جزئی باشد و با عدم تشخیص درمان مناسب، وخیم تر شود. برای جزئیات بیشتر به بخش نشانه ها و علائم مراجعه کنید.
    بررسی های آزمایشگاهی
    علاوه بر آزمایشات دیابت مذکور در بالا که برای غربالگری، تشخیص و نظارت استفاده می شوند، برخی از آزمایشات دیگر ممکن است در ارزیابی دیابت نوع 1 مورد استفاده قرار بگیرد:
    -اتو آنتی بادی های دیابت- در صورتیکه تشخیص مبهم باشد، این آزمایش می تواند به تفکیک دیابت های نوع 1 و نوع 2 کمک کند. وجود یک یا چند آنتی بادی نشانگر دیابت نوع 1 است.
    -انسولین، پپتید-C- برای نظارت بر تولید انسولین
    -آزمایشات کتون ادرار و یا خون را می توان برای نظارت بر افرادی درخواست داد که با علائم حاکی از افزایش قند خون حاد به مرکز اورژانس مراجعه کرده اند و نظارت بر افرادی که برای وضعیت کتواسیدوز تحت درمان هستند. تجمع کتون ها می تواند در زمان کاهش مقدار یا تاثیرگذاری انسولین در بدن، رخ دهد.
    پیشگیری و درمان
    خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می تواند با کاهش وزن، تمرین و مصرف مواد غذایی سالم با چربی کم تر، کاهش یابد. با تشخیص وضعیت پیش دیابت و تغییرات ضروری در شیوه زندگی برای کاهش سطح قند خون به سطوح نرمال، می توان از دیابت نوع 2 پیشگیری کرد یا شروع آن را چند سال به تاخیر انداخت. بهبود وضعیت قند خون می توان از آسیب های وارده به رگ ها و عروق و کلیه ها پیشگیری کند.
    افراد دیابتی نوع 2 اغلب گلوکز خود را یک یا چند بار در روز بررسی می کنند. افراد دیابتی نوع 2 شامل گروهی است که سطح گلوکز را با رژیم غذایی و تمرین کنترل می کنند و نیز گروهی که با مصرف داروها به سطح نرمال می رسند و نیز افرادی که نیاز روزانه به تزریقات انسولین دارند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند در هر یک از این وضعیت ها قرار بگیرند.
    داروهای خوراکی موجود در سه گروه قرار می گیرند. آنها شامل داروهایی هستند که:
    -پانکراس را برای تولید انسولین بیشتر تحریک می کنند
    -کمک می کنند تا بدن نسبت به انسولین تولید شده حساسیت بیشتری داشته باشند
    -جذب آهسته کربوهیدراتها در معده (افزایش سطح گلوکز بعد از غذا)
    -پیشگیری از گلوکز از جذب مجدد در ادرار توسط کلیه ها
    افراد دیابتی نوع 2 معمولا دو یا چند مورد از این داروها و یا تزریقات انسولین را استفاده می کنند تا به سطح گلوکز مد نظر برسند.
    افراد دیابتی نوع 2 ممکن است گاها با عوارض جدی تری مواجه شوند و این در صورتیست که علائم اولیه را انکار کرده باشند، یا درمان مداوم خود را نادیده بگیرند یا فشار یا استرس به سیستم آنها مثل حمله قلبی یا سکته یا یک عفونت شدید وارد شده باشد. تاثیر قند خون خیلی بالا و از دست دادن آب بدن می تواند با هم رخ دهد و منجر به ضعفریال سرگیجه و در موارد شدیدتر به تشنج و کما منجر شود و نیاز به بستری شدن فوری وجود داشته باشد.

  • دیابت بارداری

    دیابت بارداری یک شکل از قند خون بالا (هایپرگلیسمی) در برخی از زنان باردار و اغلب در اواخر دوره بارداری است. علت آن نامعلوم است اما احتمالا برخی از هورمونهای جفت موجب افزایش مقاومت نسبت به انسولین در مادر شده و موجب افزایش سطوح قند خون می شوند. افرادی که در معرض خطر بالایی هستند، شامل زنانی می شوند که:
    -اضافه وزن داشته
    -در بارداری قبلی مبتلا به دیابت از این نوع بوده اند
    -بیشتر از 25 سال سن دارند
    -قبلا دارای نوزاد بسیار بزرگ بوده یا مرگ جنین رخ داده باشد
    -دارای خویشاوندی مبتلا به این نوع دیابت باشند
    -مبتلا به سندرم تخدمان پلی سیستیک (PCOS) باشند
    -با نژاد آمریکایی آفریقایی، آمریکایی اسپانیولی، آمریکایی، آسیایی آمریکایی، اقیانوس آرام باشند
    بسیاری از زنان در هفته های 24 ام و 28 ام بارداری خود در مورد این نوع دیابت غربالگری می شوند. اگر دیابت بارداری وجود داشته باشد و توجهی به آن نشود، نوزاد بیش از حد نرمال بزرگ بوده، سطوح قند خون پایین متولد می شود و تولد زودرسی خواهد داشت. این دیابت می تواند موجب عوارضی مثل فشار خون بالا و تشنج زودرس در زنان باردار شود.
    قند خون بالای مرتبط با دیابت بارداری اغلب بعد از تولد نوزاد از بین می رود اما هم زن دارای دیابت بارداری و هم نوزادان وی در معرض خطر بالایی از توسعه دیابت نوع 2 خواهند بود. زنی که در یک بارداری مبتلا به این نوع دیابت شود، بطور مکرر آن را در بارداری های بعدی تجربه خواهد کرد.
    نشانه ها و علائم
    نشانه ها و علائم دیابت بارداری منطبق بر موارد عمومی دیابت است (مراجعه کنید به بخش نشانه ها و علائم). برخی از زنان مبتلا به دیابت بارداری ممکن است علائم قابل توجهی نداشته باشند و آگاه از وضعیت توسعه این نوع دیابت در خود نباشند.
    بررسی های آزمایشگاهی
    بسیاری از سازمان های حرفه ای غربالگری زنان باردار را با آزمایش خون در هفته های 24 تا 28 بارداری توصیه می کنند. انجمن دیابت آمریکا توصیه می نماید که زنان بارداری که قبلا متوجه دیابت خود نشده اند، باید غربالگری شوند و از روش های یک مرحله ای یا دو مرحله تشخیص و غربالگری برای آنها استفاده شود. کالج آمریکایی متخصصین زایمان و متخصصین بیماری های زنان دیدگاه و روش دو مرحله ای را توصیه می کنند.

    -دیدگاه یک مرحله ای:
    -اجرای آزمایش تحمل قند خوراکی (OGTT). بعد از اینکه سطح قند خون ناشتا اندازه گیری شد، 75 گرم از قند بصورت نوشیدنی به وی داده شده و سطح قند در 1 ساعت و 2 ساعت بعد از آن اندازه گیری می شود. فقط یکی از مقادیر برای تشخیص باید بالای حد معیار باشد:
     

    زمان جمع آوری نمونه نتیجه گلوکز
    ناشتا معادل یا بیشتر از 92 mg/dL (5.1 mmol/L)
    1 ساعت بعد از نوشیدن مایع قند معادل یا بیشتر از 180 mg/dL (10.0 mmol/L)
    2 ساعت بعد از نوشیدن مایع قند معادل یا بیشتر از153 mg/dL (8.5 mmol/L)


     

    -دیدگاه دو مرحله ای:
    -اجرای آزمایش قند بعنوان غربالگری. 50 گرم قند خوراکی به یک زن داده شده و سطح قند خون وی 1 ساعت بعد ارزیابی می شود. مقدار 140 mg/dL (7.8 mmol/L) یا بیشتر (طبق نظر برخی از متخصصین 130 mg/dL (7.2 mmol/L) غیر طبیعی بوده و نشانگر نیاز به 3 ساعت OGTT است (مراجعه به بخش زیر).
    -اگر آزمایش اول غیرطبیعی باشد، انجام OGTT سه ساعته. بعد از اندازه گیری سطح قند ناشتا در زن، 100 گرم گلوکز خوراکی به وی داده می شود و در سطح قند خون وی در فواصل زمانی اندازه گیری می شود. اگر حداقل دو مورد از سطوح گلوکز ناشتا، 1 ساعت، 2 ساعت یا 3 ساعت بیش از حد مشخص باشد، در این حالت تشخیص دیابت بارداری انجام شده است.
     

    زمان جمع آوری نمونه سطوح هدف**
    (**برخی از آزمایشگاهها ممکن است از اعداد متفاوتی استفاده کنند)
    نشاتا (قبل از آزمایش) 95 mg/dL (5.3 mmol/L)
    1 ساعت بعد 180 mg/dL (10.0 mmol/L)
    2 ساعت بعد 155 mg/dL (8.6 mmol/L)
    3 ساعت بعد 140 mg/dL (7.8 mmol/L)

    زنانی که دیابت بارداری در آنها تشخیص داده شود، باید در 6 تا 12 هفته بعد از حمل نوزاد برای غربالگری دیابت های پایدار مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرند. این را می توان با یکی از موارد زیر انجام داد:
    -قند خون ناشتا
    -آزمایش OGTT 2 ساعته
    -آزمایش A1c
    درمان
    در دیابت بارداری، مادر باید غذای مناسب مصرف کند، تمرینات منظمی داشته باشد و سطوح قند را در زمان توصیه پزشک بررسی کند. اگر کنترل بیشتری نیاز باشد، او تزریق انسولین انجام خواهد داد. در این زمان، داروهای خوراکی استفاده نمی شود.
    اغلب، وضعیت فرد دیابتی بعد از تولد نوزاد بهبود می یابد، با این حال زنان در معرض خطر بالایی برای دیابت نوع 2 قرار دارند و او باید به دقت در بارداری های بعدی تحت نظارت قرار بگیرد. بعد از تولد، نوزاد وی برای نشانه های سطح قند خون پایین (هایپوگلسیمی) و هر گونه مشکلات تنفسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

  • پیش دیابت

    پیش دیابت که گلوکز ناشتای معیوب (IFG) یا تحمل گلوکز معیوب (IGT) نامیده می شوند، با سطوح قند خون بالاتر از حد نرمال ولی نه درحدی که دیابت تشخیص داده شود، مشخص می شوند. اطلاعات اخیر از مراکز کنترل و پیشگیری بیماری حاکی از آنست که حدود 86 میلیون فرد بالغ در آمریکا در سال 2012 پیش دیابت داشته اند. اغلب افرادی که مبتلا به پیش دیابت هستند دارای علائمی نیستند اما اگر کاری برای کاهش قند آنها انجام نشود، در معرض خطر دیابت در 10 سال آینده قرار خواهند داشت.
    انجمن دیابت آمریکا (ADA) و نیروی کار خدمات پیشگیری آمریکا غربالگری دیابت را برای افراد 45 ساله و بالاتر و برای زیر 45 سال با اضافه وزن و دارای ریسک فاکتورهای دیابت نوع 2، توصیه می نمایند.
    ریسک فاکتورها شامل موارد زیر است:
    -اضافه وزن، چاقی مفرط یا قرارگیری در حالت غیرفعال
    -خویشاوند درجه اول مبتلا به دیابت
    --مبتلا به دیابت بارداری در طی بارداری یا داشتن نوزادی با وزن بیش از 9 پوند (5 کیلوگرم)
    -زن با سندرم تخمدان پلی سیستیک (PCOS)
    -از نژاد با خطر بالای بیماری مثل آمریکایی آفریقایی، لاتین، بومی آمریکا، آسیایی آمریکایی، اقیانوس آرام
    -فشار خون بالا (هایپرتانسیون) یا مصرف دارو برای فشار خون بالا
    -سطح کلسترول HDL (کمتر از 35 mg/dL or 0.90 mmol/L) و یا سطح تری گلیسیرید بالا (بیش از 250 mg/dL or 2.82 mmol/L)
    -A1C معادل با 5.7% یا بیشتر از آن یا تشخیص پیش دیابت در آزمایش قبلی
    -دارای پیشینه ای از بیماری قلبی عروقی (CVD)
    ADA همچنین توصیه می نماید که کودکان دارای اضافه وزن و نیز آنانی که دو یا چند ریسک فاکتور دارند، برای دیابت غربال شوند. اگر پیش دیابت تشخیص داده شود، در این صورت آزمایشات پیگیری سالانه توصیه می شود.
    نشانه ها و علائم
    افراد دارای پیش دیابت، هیچ نشانه یا علائمی را در زمان تشخیص نخواهند داشت.
    بررسی های آزمایشگاهی
    آزمایشات غربالگری و تشخیص همانند موارد دیابت نوع 2 است (مراجعه کنید به بخش آزمایشات).
    نظارت عموما انجام نمی شود اما ADA توصیه می کند که افراد دارای پیش دیابت برای توسعه دیابت بطور سالانه غربالگری شوند.
    درمان
    تمرکز اولیه درمان افراد پیش دیابت و پیشگیری از بروز دیابت نوع 2، تغییر در شیوه زندگی است. کاهش وزن، مصرف غذاهای سالم و فعالیتهای ورزشی منظم می تواند از توسعه دیابت نوع 2 پیشگیری کند و سطوح قند خون را کاهش دهد. در برخی موارد، داروهای خوراکی دیابت را می توان تجویز کرد.

  • انواع دیگر

    برخی از علل غیر رایج در مورد دیابت وجود دارد. هر وضعیتی که موجب آسیب به پانکراس شود و یا بر تولید یا مصرف انسولین تاثیرگذار باشد، می تواند موجب توسعه دیابت شود.
    دیابت های خودایمن نهفته در افراد بالغ (LADA یا گاها دیابت نوع 1.5 خوانده می شود) شکلی از دیابت نوع 1 پیش رونده است که با دیابت نوع 2 گاها اشتباه می شود. افرادی که به آن مبتلا هستند، در اولین تشخیص بیماری، گرایش به تولید انسولین خود را دارند و بیشتر آنها دارای اتو آنتی بادی های دیابت هستند.
    دیابت تک ژنی، گروهی از علل مرتبط با ژن ها است که بر توانایی بدن در تولید انسولین اثرگذار است:
    -MODY0 دیابت دوران بلوغ، نوعی از دیابت است که ناشی از یک جهش ژنی می باشد. ژن های مختلفی که بر تولید انسولین تاثیرگذارند ذیل MODY تقسیم بندی می شوند. این یک علت ارثی یا مادرزادی از دیابت است که معمولا در کودکان یا افراد بالغ یافت می شود، اما برخی افراد آن را بعدا توسعه می دهند و برخی نیز به دیابت مبتلا نمی شوند.
    -NDM- دیابت دوران قبل از تولد یک نوع نادر در نوزادان تازه متولد شده و کودکان است.
    وضعیت هایی که موجب انسداد یا آسیب به پانکراس می شود می تواند موجب توسعه دیابت شود. همانند موارد زیر:
    -سیستیک فیبروزیس، ماده ای را تولید می کند که می تواند ترشح آنزیم های پانکراس را مسدود کند و به پانکراس آسیب زند.
    -هموکروماتوز یک وضعیت مادرزادی مرتبط با افزایش ذخیره آهن است. تجمع آهن می تواند موجب آسیب به پانکراس و اندام های دیگر شود. گاها به آن دیابت برنز گفته می شود زیرا مقادیر اضافی آهن می تواند پوست فرد را به رنگ برنز تبدیل کند.
    -التهاب پانکراس، سرطان لوزالمعده و بیماری های دیگر پانکراس که بر پانکراس و یا تولید سلول های بتا آسیب می زند
    -آسیب به پانکراس یا خارج کردن آن از بدن
    نشانه ها و علائم
    نشانه ها و علائم دیابت بارداری منطبق بر موارد عمومی دیابت است. برای اطلاعات دقیق به بخش نشانه ها و علائم مراجعه نمایید. ممکن است علائم دیگری مرتبط با وضعیت های خاص مثل هموکروماتوز و سیستیک فیبروزیس وجود داشته باشد.
    بررسی های آزمایشگاهی
    علاوه بر آزمایشات دیابت مذکور در بالا که برای غربالگری، تشخیص و نظارت استفاده می شود، برخی از آزمایشات دیگر را می توان در ارزیابی انواع دیگر و علل دیابت استفاده کرد:
    -اتو آنتی بادی های دیابت- این آزمایش می تواند به شناسایی LADA و تفکیک آن از دیابت نوع 2 کمک کند.
    -آزمایش ژنتیکی را می توان برای تشخیص جهش های ژنی مرتبط با MODY یا NDM انجام داد. در برخی از موارد، اعضای خانواده را نیز برای تشخیص وجود همان ژن جهش یافته در آنها می توان مورد آزمایش قرار داد.
    -آزمایش برای تشخیص وضعیت های دیگر که می تواند موجب دیابت شود، اغلب بصورت مجزا انجام می شود. یک آگاهی در این مورد وجود دارد که این وضعیت ها مرتبط با خطر توسعه دیابت می باشند.
    درمان
    افرادی که دارای وضعیت ها و بیماری های دیگری هستند باید علاوه بر درمان دیابت، آن وضعیت ها را نیز درمان کرد.
    بسیاری از این موارد دیابت قابل پیشگیری نیستند اما حفظ رژیم غذایی سالم و شیوه زندگی مناسب، مدیریت وضعیت های موجود و نرمال کردن قند خون می تواند به پیشگیری از آسیب به پانکراس و عروق و آسیب به کلیه کمک کرده یا آن را به حداقل برساند.
    افراد مبتلا باید قند خون خود را هر روز چند بار بررسی کنند. هر مورد متفاوت از دیگری است و نیازهای هر شخص در طی زمان تغییر می کند. برخی افراد ممکن است بتوانند سطح قند خون خود را با رژیم و ورزش کنترل کنند، برخی نیاز به داروهای خوراکی دارند و بقیه نیاز به تزریق روزانه انسولین خواهند داشت. افراد با پیشرفت بیماری بر روی این محور درمانی پیش می روند. هدف حفظ عملکرد سلول بتا و تولید انسولین و در صورت نیاز رسیدن به سطح مناسب از قند خون و کنترل آن است.

مشاهده منابع

NOTE: This article is based on research that utilizes the sources cited here as well as the collective experience of the Editorial Review Board. This article is periodically reviewed by the Editorial Board and may be updated as a result of the review. Any new sources cited will be added to the list and distinguished from the original sources used.

منابع مورد استفاده در این مطلب

Khardori, R. (Updated 2014 September 15). Type 1 Diabetes Mellitus. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/117739-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2014.

Khardori, R. (Updated 2014 September 16). Type 2 Diabetes Mellitus. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/117853-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2014.

Patel, S. and Reddy, D. (Updated 2012 September 18). Gestational Diabetes Testing Protocol. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2049380-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2014.

Nichols, G. (2014 September 24). The Existential Question of Prediabetes. Medscape Multispecialty [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/831930 through http://www.medscape.com. Accessed September 2014.

Drobnik, J. and Schwartz, R. (Updated 2013 July 25). Dermatologic Manifestations of Hemochromatosis. Medscape Drugs & Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1104743-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2014.

(2012 July). Prediabetes, What You Need to Know. National Diabetes Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/prediabetes_ES/ through http://diabetes.niddk.nih.gov. Accessed September 2014.

(Updated 2014 February 12). Your Guide to Diabetes: Type 1 and Type 2. National Diabetes Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/type1and2/index.aspx through http://diabetes.niddk.nih.gov. Accessed September 2014.

(2014 June). Causes of Diabetes. National Diabetes Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/causes/Causes_of_Diabetes_508.pdf through http://diabetes.niddk.nih.gov. Accessed September 2014.

(Updated 2014 July 28). National Diabetes Statistics Report, 2014. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/diabetes/pubs/statsreport14.htm through http://www.cdc.gov. Accessed September 2014.

(Updated 2014 September 10). Diagnosis of Diabetes and Prediabetes. National Diabetes Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/diagnosis/ through http://diabetes.niddk.nih.gov. Accessed September 2014.

(Updated 2014 August 27). Monogenic Forms of Diabetes: Neonatal Diabetes Mellitus and Maturity-onset Diabetes of the Young. National Diabetes Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/mody/index.aspx through http://diabetes.niddk.nih.gov. Accessed September 2014.

Parkin, C. (2013 February). LADA, the Other Diabetes, Can Be Hard to Spot. Diabetes Forecast [On-line information]. Available online at http://www.diabetesforecast.org/2013/feb/lada-the-other-diabetes-can-be-hard-to-spot.html through http://www.diabetesforecast.org. Accessed September 2014.

(2013 September). Gestational Diabetes: What You Need to Know. National Diabetes Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://www.diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/gestational_ES/ through http://www.diabetes.niddk.nih.gov. Accessed September 2014.

(2014 January). Standards of Medical Care in Diabetes 2014. Diabetes Care Volume 37, Supplement 1 [On-line information]. Available online at http://care.diabetesjournals.org/content/37/Supplement_1/S14.full.pdf+html through http://care.diabetesjournals.org. Accessed September 2014.

(2014 January). Diagnosis and Classification of Diabetes Mellitus. Diabetes Care Volume 37, Supplement 1 [On-line information]. Available online at http://care.diabetesjournals.org/content/37/Supplement_1/S81.full.pdf+html through http://care.diabetesjournals.org. Accessed September 2014.

(2013 September). Gestational Diabetes. American College of Obstetricians and Gynecologists [On-line information]. Available online at http://www.acog.org/Patients/FAQs/Gestational-Diabetes through http://www.acog.org. Accessed September 2014.

Copeland, K. et. al. (2013 January 28). Management of Newly Diagnosed Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) in Children and Adolescents. Pediatrics v 131 (2) [On-line information]. Available online at http://pediatrics.aappublications.org/content/131/2/364.full?sid=d1840c80-287b-43ca-ac9c-68b0b1d5dfa8 through http://pediatrics.aappublications.org. Accessed September 2014.

(Reviewed 2013 August 2). Hemochromatosis. American Diabetes Association [On-line information]. Available online at http://www.diabetes.org/living-with-diabetes/complications/related-conditions/hemochromatosis.php through http://www.diabetes.org. Accessed September 2014.

Gebel, E. (2010 May). Another Kind of Diabetes: MODY, Often misdiagnosed, the disease is caused by a faulty gene. Diabetes Forecast [On-line information]. Available online at http://www.diabetesforecast.org/2010/may/another-kind-of-diabetes-mody.html through http://www.diabetesforecast.org. Accessed September 2014.

Gebel, E. (2010 May). The Other Diabetes: LADA, or Type 1.5, Latent autoimmune diabetes in adults is gradually being understood. Diabetes Forecast [On-line information]. Available online at http://www.diabetesforecast.org/2010/may/the-other-diabetes-lada-or-type-1-5.html through http://www.diabetesforecast.org. Accessed September 2014.

(2014 July). Overview of Diabetes in Children and Adolescents. From the National Diabetes Education Program [On-line information]. Available online at http://ndep.nih.gov/media/Overview-of-Diabetes-Children-508_2014.pdf through http://ndep.nih.gov. Accessed September 2014.

(October 2014) U.S. Preventive Services Task Force. Draft Recommendation Statement. Abnormal Glucose and Type 2 Diabetes Mellitus in Adults: Screening. Available online at http://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/RecommendationStatementDraft/screening-for-abnormal-glucose-and-type-2-diabetes-mellitus through http://www.uspreventiveservicestaskforce.org. Accessed November 22, 2014.

July 25, 2013. Lisa Nainggolan. ACOG Issues New Practice Bulletin on Gestational Diabetes. Medscape News. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/808409 through http://www.medscape.com. Accessed October 29.

July 01, 2014. Brown, HL. ACOG Guidelines at a Glance: Gestational Diabetes. Available online at http://contemporaryobgyn.modernmedicine.com/contemporary-obgyn/content/tags/acog-guidelines/acog-guidelines-glance-gestational-diabetes-mellitus through http://contemporaryobgyn.modernmedicine.com. Accessed October 2014.

Soures Used in Previous Reviews

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

(1995-2004). Diabetes Mellitus. The Merck Manual of Medical Information-Second Home Edition [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmhe/sec13/ch165/ch165a.html?qt=Diabetes&alt=sh through http://www.merck.com.

(2005 January). Diagnosis of Diabetes. National Diabetes Information Clearinghouse, NIH Publication No. 05-4642 [On-line information]. Available online at http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/diagnosis/index.htm through http://diabetes.niddk.nih.gov. Reaccessed 2/20/08.

All About Diabetes. American Diabetes Association [On-line information]. Available online at http://www.diabetes.org/about-diabetes.jsp through http://www.diabetes.org. Reaccessed 2/20/08.

National Diabetes Fact Sheet. Centers for Disease Control [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/diabetes/pubs/factsheet.htm through http://www.cdc.gov.

Jonnalagadda, S. (2004 February 19). Serum ketones. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003498.htm.

Magee, C. (2005 December 9, Updated). Ketones – urine. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003585.htm.

(2003). Ketone testing. National Academy of Clinical Biochemistry, Laboratory Medicine Practice Guidelines [On-line information]. PDF available for download at http://www.nacb.org/lmpg/diabetes/5_diabetes_keytone.pdf#search='%2C%20ketone%20diabetes' through http://www.nacb.org.

National Diabetes Information Clearinghouse: National Diabetes Statistics (2005). Available online at http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/statistics/ through http://diabetes.niddk.nih.gov.

U.S. Preventive Services Task Force. Recommendations and Rationale: Screening for Gestational Diabetes Mellitus (February 2003). Available online at http://www.ahrq.gov/clinic/3rduspstf/gdm/gdmrr.htm through http://www.ahrq.gov.

American Diabetes Association. Executive summary: standards of medical care in diabetes—2010. Jan 2010. Diabetes Care 33: S4-S10.

(January 2010) The Endocrine Society Statement on the use of A1c for Diabetes Diagnosis and Risk Estimation. PDF available for download at http://www.endo-society.org/advocacy/upload/TES-Statement-on-A1C-Use.pdf through http://www.endo-society.org. Accessed January 2010.

(Updated 2011 May 5). Basics about Diabetes. Centers for Disease Control and Prevention [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/diabetes/consumer/learn.htm through http://www.cdc.gov. Accessed May 2011.

(2011). National Diabetes Fact Sheet, 2011. CDC [On-line information]. PDF available for download at http://www.cdc.gov/diabetes/pubs/pdf/ndfs_2011.pdf through http://www.cdc.gov. Accessed May 2011.

(Updated 2010 October). Type 2 Diabetes Fact Sheet. National Institutes of Health [On-line information]. Available online at http://report.nih.gov/NIHfactsheets/Pdfs/Type2Diabetes(NIDDK).pdf through http://report.nih.gov. Accessed May 2011.

Khardori, R. (Updated 2011 May 19). Type 2 Diabetes Mellitus. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/117853-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2011.

Moore, T. (Updated 2011 April 13). Diabetes Mellitus and Pregnancy. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/127547-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2011.

Mayo Clinic Staff (2011 March 9). Diabetes. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/diabetes/DS01121/METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed May 2011.

Grenache, D. (Updated 2011 April). Diabetes Mellitus. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/DiabetesMellitus.html#tabs=0 through http://www.arupconsult.com. Accessed May 2011.

Kerr, M. (Updated 2009 June 23) ADA 2009: New Blood Test Bridges Time Gap Between Serum Glucose and Hemoglobin A1c. Medscape Medical News [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/704358 through http://www.medscape.com. Accessed May 2011.

American Diabetes Association. Standards of Medical Care in Diabetes—2011. Diabetes Care January 2011 34:S11-S61. Available online at http://care.diabetesjournals.org/content/34/Supplement_1/S11.full through http://care.diabetesjournals.org

Metzger BE, et al. International association of diabetes and pregnancy study groups recommendations on the diagnosis and classification of hyperglycemia in pregnancy. Diabetes Care 2010; 33: 676-82.