اسامی دیگر
MPA
Mycophenolate Mofetil
MMF
Mycophenolate Sodium
[may be referred to by brand names (see MedlinePlus Drug Information) ]
اسم متعارف
Mycophenolic Acid
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 3, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای تعیین غلظت میکوفنولیک اسید (MPA) (بعنوان یک داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن) در خون به منظور نظارت بر سطوح دارو در گیرنده های عضو و پیشگیری از حالت سمیت در بدن

زمان انجام آزمایش؟

با شروع درمان میکوفنولات و زمانیکه که دوز مصرفی آن تغییر یابد؛ می توان این آزمایش را در ابتدا بصورت مکرر و سپس در فواصل زمانی منظم درخواست داد؛ هر زمان که در مورد مقادیر اضافی یا کمبود MPA مورد تردید باشد

نمونه مورد نیاز

نمونه خونی بدست آمده از سیاهرگ بازو

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

نیاز نیست.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

میکوفنولیک اسید (MPA) یکی از مواد فعال حاصل از تجزیه میکوفنولات می باشد، که این دارو عمدتا برای افراد دارای پیوند عضو قلب، کلیه یا کبد تجویز می شود تا از پس زدن اندام پیشگیری شود و در ثانی برای افراد مبتلا به اختلالات مختلف خودایمنی نیز تجویز خواهد شد. این آزمایش مقادیر میکوفنولیک اسید را در خون سنجش می کند.
بطور طبیعی، یک سیستم ایمنی سالم، بافت سالم خودی را از تهدیداتی مثل ویروس ها، باکتری ها و انگل ها (عوامل بیگانه) تفکیک می کند. با این حال ممکن است سیستم ایمنی، اندام پیوند زده شده را بعنوان عامل بیگانه شناسایی کرده و در برابر آن واکنش نشان دهد. در شرایط اختلالات خودایمنی، سیستم ایمنی به اشتباه سلولها و بافتهای خودی را هدف قرار می دهد و موجب آسیب و التهاب می گردد.
میکوفنولات متعلق به گروهی از داروها می باشد که با عنوان داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی شناخته می شوند که با تضعیف سیستم ایمنی از پس زدن اندام پیوند زده شده، التهاب بافت و آسیب ها پیشگیری می کند. میکوفنولات از طریق منع ایجاد یک آنزیم ضروری برای تولید سلول های ایمنی خاص به نام لنفوسیت T و لنفوسیت B عمل می کند. بازداری از تولید لنفوسیتها موجب کاهش کارکرد سیستم ایمنی بدن و تولید آنتی بادی شده و واکنش سیستم ایمنی بدن را در برابر اندام های پیوند زده شده یا بافت ها و سلولهای خودی کاهش می دهد.
گیرنده های اندام های پیوندی داروی میکوفنولات را به همراه داروهای دیگر مشابه مثل سیکلوزپورین و تاکرولیموس دریافت می کنند. میکوفنولات را می توان به صورت داروی مجزا و منفرد به بیماران مبتلا به اختلالات خودایمنی تجویز کرد، با این حال آنها ممکن است داروهای دیگری را نیز مصرف کنند. این دارو برای درمان لوپوس (بویژه با علائم بیماری کلیه التهاب مفاصل، واسکولیت (التهاب رگ های خونی)، بیماری التهاب روده مثل بیماری کرونز (Crohns)، بیماری های التهاب چشم شامل (التهاب عنبیه و صلبیه) و برخی از بیماری های دیگر کلیه یا پوست مورد استفاده قرار گرفته است.
میکوفنولات همانند بسیاری از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی،باید در محدوده درمانی مشخصی باشد. اگر سطح دارو خیلی پایین باشد، پس زدن اندام پیوند خورده رخ خواهد داد، و اگر سطح آن خیلی بالا باشد، در این حالت شخص ممکن است شرایط سمیت دارو تجربه کند. آزمایش خونی از میکوفنولیک اسید از نمونه های خونی گردآوری شده در زمانی که سطح دارو در پایین ترین مقدار باشد(معمولا قبل از مصرف دوز بعدی) استفاده می کند. این سطوح از دارو مرتبط با عوارض جانبی بالینی هستند.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خونی بدست آمده از سیاهرگ بازو

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

هیچگونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش میکوفنولیک اسید (MPA) جهت نظارت بر مقدار دارو در خون در طی زمان و در گیرنده های عضو که این دارو را برای پیشگیری از پس زدن عضو جدید مصرف می کنند، درخواست می شود. این آزمایش برای حفظ دارو در محدوده درمانی و در کمتر از سطح سمیت دارو استفاده می شود. درمان با MPA مورد نظارت قرار می گیرد زیرا میزانی که دارو در آن تاثیرگذار است، محدود می باشد.
    MPA یک داروی سرکوبگر سیستم ایمنی می باشد بدین معنی که کارکرد آن با تعدیل سیستم ایمنی بدن انجام می شود. این دارو اغلب همراه با سیکلوسپورین و یک داروی استروئیدی تجویز می شود. داروی MPA اساسا در مدیریت وضعت بیماران گیرنده عضو و برای پیشگیری از پس زدن عضو جدید مثل کلیه، قلب و کبد ها به کار رفته است. MPA هم اکنون برای درمان برخی از بیماری های خودایمنی نیز استفاده می شود (برای اطلاعات بیشتر به بخش "هدف از انجام این آزمایش چیست؟" مراجعه کنید).
    یک پزشک می تواند آزمایش MPA را برای نظارت بر تعامل دارو با داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی بدن و در یک درمان ترکیبی یا در ارتباط با علائم بالینی و عوارض جانبی درخواست می کند. اگر شخصی MPA را به همراه سیکلوسپورین یا تاکرولیموس مصرف کند، در این حالت پزشک آزمایش MPA را به همراه دیگر آزمایشات داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی درخواست خواهد داد.
    از آنجاییکه MPA می تواند موجب کاهش تعداد گلبول های سفید و در نتیجه کم خونی شود، پزشک اغلب آزمایش سنجش تعداد سلول های خونی (CBC) را همراه با MPA برای ارزیابی سلولهای خون درخواست خواهد داد. آزمایشات دیگر مثل پنل کبد نیز بصورت دوره ای و برای ارزیابی کارکرد اندام درخواست داده می شوند زیرا سطوح مقادیر MPA می تواند تحت تأثیر تغییرات کارکرد کلیه و کبد قرار بگیرد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    MPA و آزمایشات سنجش تعداد سلول خونی (CBC) اغلب در زمان آغاز درمان و بعد از آن در فواصل زمانی منظم و تا زمان مصرف میکوفنولات درخواست داده می شوند. آزمایش MPA را می توان هر زمان که تغییری در مقادیر مصرفی دارو یا داروهای مصرفی دیگر رخ دهد یا زمانیکه شخص دارای عوارض جانبی پایدار، سمیت یا پس زدن اندام باشد، درخواست داد.
    رایجترین عوارض جانبی شامل موارد زیر می باشد:
    -درد معده یا شکم
    -یبوست
    -تهوع و یا استفراغ
    -گاز شکم
    -بی خوابی
    -لرزش بدن
    -درد عضلات
    -جوش پوستی
    -سردرد
    برخی از عوارض جانبی می تواند خطرناک باشد. اگر هر کدام از موارد زیر شدید یا به حالت پایدار تبدیل شد، پزشک را باید مطلع ساخت تا سطح مقدار دارو را بررسی کند:
    -التهاب دستها، بازوها، پاها، قوزک پا یا ساق پا
    -مشکلات تنفسی
    -درد قفسه سینه
    -خارش
    -تپش تند قلب
    -سرگیجه، ضعف، فقدان انرژی
    -رنگ پریدگی
    -مدفوع تیره یا پر رنگ، مدفوع حاوی خون
    -استفراغ خونی
    افراد بیشتر از 65 سال در معرض خطرناک جدی تر عوارض جانبی بویژه عفونت ها و خونریزی دستگاه گوارشی قرار دارند.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    سطح MPA اگر بیش از محدوده درمانی باشد می تواند منجر به حالت سمیت دارویی شود. سطح کمتر از محدوده درمانی نیز می تواند موجب پس زدن اندام پیوند خورده گردد. بر اساس نتایج آزمایش، پزشک می تواند مقادیر مصرفی دارو را در فرد تعدیل نماید.
    نظارت و بررسی سطح خون می تواند به تثبیت محدوده ای که در آن میکوفنولیک اسید برای هر فرد تاثیرگذار است، کمک نماید (درمان انفرادی). سطحی که در آن شخص کمترین عوارض جانبی را دارد اما اندام پیوند زده شده را پس نمی زند، محدوده درمانی هدف برای آن شخص خواهد بود. اگر داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی و یا داروهای دیگر اضافه شوند یا بیماری بروز کند، پزشک می تواند مقادیر مصرفی میکوفنولیک اسید را در صورت نیاز تغییر دهد تا زمانیکه سطح خون در محدوده درمانی برای شخص تثبیت گردد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    سطوح میکوفنولیک اسید می تواند تحت تأثیر داروهای دیگری قرار بگیرد. داروهایی که غلظتهای MPA را کاهش می دهند شامل آنتی اسید هایی هستند که حاوی منیزیم یا آلومینیوم هیدروکساید و کلستیرآمین می باشد. داروهایی که می توانند MPA را افزایش دهند شامل گانسیکلوویر، پروبنیسید و اسیکلوویر می باشد. مکمل های گیاهی مثل کاسنی، کات هندی و علف چایی باید در زمان مصرف میکوفنولات پرهیز شود.
    برخی از داروهایی که می تواند با میکوفنولات تداخل ایجاد نماید، شامل موارد زیر هستند:
    -آزاتیوپرین (ایموران)
    -تریمتوپرین/سولفامتوکسازول (باکتریم)
    -تئوفیلین (تئو-دور)
    -فنیتوین (دیلانتین)
    -آسپیرین و سالیسیلاتهای دیگر
    قرص های ضدبارداری نیز می تواند موجب تداخل در MPA شود، زیرا MPA می تواند تاثیرگذاری این داروها را کاهش دهد و منجر به سقط جنین در سه ماهه اول و عیوب مادرزادی در جنین شود. زنان در دوره مصرف میکوفنولات نباید باردار شوند و نیز نباید به کودک خود شیر دهند. دو روش کنترل تولد بعنوان آزمایش بارداری قبل از آغاز مصرف دارو توصیه شده اند. زنانی که باردار می شوند باید درباره خطرات مرتبط با پزشک خود مشورت نمایند.
    افرادی که میکوفنولات مصرف می کنند باید قبل از واکسن زدن با پزشک خود مشورت کنند. MPA می تواند خطر عفونت را افزایش دهد.
    افراد ممکن است حتی با مصرف صحیح میکوفنولات، عوارض جانبی و بیماری های دیگری مثل عفونت و دوره های درمان کندی را تجربه نمایند. همانند دیگر عوامل سرکوب کننده سیستم ایمنی، MPA مرتبط با خطر عفونت و توسعه لنفوم و نیز سرطان پوست است. افرادی که MPA مصرف می کنند باید از قرارگیری در معرض نورخورشید پرهیز کرده و از لباس های مخصوص و پودرهای ضدآفتاب (SPF 30 یا بالاتر) استفاده نمایند.

  • تا چه مدتی باید میکوفنولات مصرف کنم؟

    معمولا میکوفنولات برای مدت طولانی تجویز می شود اما مدت زمان آن بستگی به وضعیت شما و چگونگی واکش شما نسبت به دارو دارد. میکوفنولات یک گزینه در بین داروهایی است که می تواند در درمان بیماری شما مفید باشد. اگر شما پیوند عضو داشته باشید، باید یک داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی یا ترکیبی از داروها را در طی دوره حیات خود مصرف نمایید. اگر شما مبتلا به یک بیماری خودایمنی باشید، در این حالت برای شما داروهایی تجویز خواهد شد که آسیب وارده به بدن به حداقل برسد و علائم تعدیل یابند. با پزشک خود در مورد بهترین گزینه برای درمان مشورت نمایید. این گزینه ها می تواند در طی زمان تغییر کنند.

  • آزمایشات میکوفنولیک اسید کجا انجام می شوند؟

    آزمایشات میکوفنولیک اسید را می توان در آزمایشگاه بیمارستان محلی نیز انجام داد اما نمونه ها اغلب به یک آزمایشگاه مرجع فرستاده می شوند. بدلیل اینکه آزمایشگاه های مختلف از شیوه های گوناگونی استفاده می کنند و دارای تفاوتهای جزئی در مقادیر مرجع هستند، از این رو پزشک شما معمولا آزمایشات شما را فقط به یک آزمایشگاه ارسال خواهد کرد.

  • آیا باید به پزشکان دیگر اطلاع دهم که میکوفنولات مصرف می کنم؟

    بله. این اطلاعات مهمی برای آنها می باشد، به دو دلیل؛ اولا به دلیل تعامل داروهای مختلف و در ثانی بدلیل عمل تعدیل گر سیستم ایمنی ناشی از مصرف میکوفنولیک اسید. این شرایط می تواند بر توانایی بهبود شما و واکسیناسیون تاثیر گذارد و نیز می تواند خطر توسعه سرطانهایی مثل سرطان پوست و لنفوم را افزایش دهد.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Mycophenolate Mofetil (CellCept) and Mycophenolate Sodium (Myfortic). American College of Rheumatology. Available online at http://www.rheumatology.org/practice/clinical/patients/medications/mycophenolate.asp through http://www.rheumatology.org. Last updated May 2012. Accessed December 10, 2014.

Mycophenolate. MedlinePlus. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/meds/a601081.html through http://www.nlm.nih.gov. Last updated June 15, 2014. Accessed December 10, 2014.

Myfortic. Rx List. Available online at http://www.rxlist.com/myfortic-drug/patient-images-side-effects.htm through http://www.rxlist.com. Copyright 2014. Accessed December 10, 2014.

Mycophenolate Mofetil (Oral Route). Mayo Clinic. Available online at http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/mycophenolate-mofetil-oral-route/side-effects/drg-20073191 through http://www.mayoclinic.org. Last updated September 1, 2014. Accessed December 10, 2014.

Mycophenolic Acid Drug Level. University of Iowa Department of Pathology. Available online at https://www.healthcare.uiowa.edu/path_handbook/handbook/test1087.html through https://www.healthcare.uiowa.edu. Last updated September 18, 2012. Accessed December 29, 2014.

Mycophenolic Acid, Serum. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/81563 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Copyright 1995-2014. Accessed December 29, 2014.

Mycophenolic Acid and Metabolites. ARUP Laboratories. Available online at http://ltd.aruplab.com/Tests/Pub/2010359 through http://ltd.aruplab.com. Copyright 2014. Accessed December 29, 2014.

Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. 22nd ed. McPherson R, Pincus M, eds. Philadelphia, PA: Saunders Elsevier: 2011, Pp 354-355.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 1416-1419.

Bhorade, S. (2006 December, Revised). Medicines for Keeping Your New Heart or Lung Healthy. AST [On-line information]. PDF available for download at http://www.a-s-t.org/files/pdf/patient_education/english/AST-EdBroHEARTMED-ENG.pdf through http://www.a-s-t.org. Accessed on 11/10/07.

Aradhye, S. (2006 December, Revised). Medicines for Keeping Your New Kidney Healthy. AST [On-line information]. PDF available for download at http://www.a-s-t.org/files/pdf/patient_education/english/AST-EdBroKIDNEYMED-ENG.pdf through http://www.a-s-t.org. Accessed on 11/10/07.

(2007 August 1). Mycophenolate. MedlinePlus Drug Information [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/medmaster/a601081.html through http://www.nlm.nih.gov. Accessed on 11/7/07.

Cannon, M. (2006 June, Updated). Mycophenolate Mofetil. CR [On-line information]. Available online at http://www.rheumatology.org/public/factsheets/mycophenolate.asp through http://www.rheumatology.org. Accessed on 11/10/07.

Waknine, Y. (2006 June 9). New FDA Orphan Drugs: CellCept, ISIS 301012, 5-HMF. Medscape Medical News [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/535806 through http://www.medscape.com. Accessed on 11/10/07.

Pellegrino, B. and Schmidt, R. (2006 July 27). Immunosuppression. emedicine [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/565075 through http://www.medscape.com. Accessed on 11/10/07.

Waknine, Y. (2007 October 29). CellCept Linked to Pregnancy Loss, Congenital Malformations. Medscape Medical News [On-line information]. Available online at http://www.emedicine.com/med/TOPIC3558.HTM through http://www.emedicine.com. Accessed on11/10/07.

Horsien, S. et. al. (2007 May 17). Pediatric Transplantation in the United States, 1996-2005. Medscape from Am J Transplant 2007;7(5):1339-1358. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/556002 through http://www.medscape.com. Accessed on11/10/07.

(© 2007). Mycophenolic Acid. ARUP's Laboratory Test Directory [On-line information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/ug/tests/0090213.jsp through http://www.aruplab.com. Accessed on 11/10/07.

(© 2007). Mycophenolic Acid and Metabolite. LabCorp [On-line information]. Available online at http://www.labcorp.com/datasets/labcorp/html/chapter/ through http://www.labcorp.com. Accessed on 11/10/07.

(© 1998-2001). CellCept®. Roche.

(2004 February). Myfortic®. CDER,  PDF available for download at http://www.fda.gov/cder/foi/label/2003/50759slr008,50758slr005,50723slr006,50722slr008cellcept_lbl.pdf through http://www.nlm.nih.gov. Accessed on 11/7/07.

(December 12 2009). MedlinePlus Drug Information. Mycophenolate. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/medmaster/a601081.html. Accessed August 2011.

(May 20, 2008) Transplant Living. Mycophenolic Acid. Available online through http://www.transplantliving.org. Accessed August 2011.

(©2010) American College of Rheumatology. Practice Management, Mycophenolate. Available online at http://www.rheumatology.org/practice/clinical/patients/medications/mycophenolate.asp through http://www.rheumatology.org. Accessed August 2011.

(July 14, 2009) U.S. Food and Drug Administration. Information for Healthcare Professionals: Immunosuppressant Drugs: Required Labeling Changes. Available online through http://www.fda.gov/. Accessed July 2011.

Food and Drug Administration. Prescribing Information (Approval 1999). PDF available for download at http://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2008/021083s033,021110s043lbl.pdf through http://www.accessdata.fda.gov. Accessed July 2011.

(©2011) Cleveland Clinic. Transplant programs: Mycophenolate Mofetil. Available online at http://my.clevelandclinic.org/transplant/services/kidney/mycophenolate.aspx through http://my.clevelandclinic.org. Accessed August 2011 .

(©2011) eMedicine Health. Drugs and Medications, Mycophenolate Mofetil. Available online at http://www.emedicinehealth.com/drug-mycophenolate_mofetil/article_em.htm through http://www.emedicinehealth.com. Accessed August 2011 .

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry, AACC Press, Washington, DC. Pg 463.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics. 4th ed., Burtis CA and Ashwood ER, eds. Philadelphia: W. B. Saunders Company; 2005. Pp 1277-1278.

Jeong H, Kaplan B. Therapeutic Monitoring of Mycophenolate Mofetil. CJASN January 2007 vol. 2 no. 1 184-191. Available online at http://cjasn.asnjournals.org/content/2/1/184.full through http://cjasn.asnjournals.org. Accessed August 2011.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.