اسامی دیگر
Hypothyroidism
Hyperthyroidism
Thyroid Cancer
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه May 30, 2018.
تیروئید چیست و بیماری های تیروئید کدامند؟

تیروئید یک غده کوچک و پروانه ای شکل در زیر گلو است. این غده نقش مهمی را در کنترل سوخت و ساز بدن ایفا می کند. این غده این کار را با تولید هورمون های تیروئید که عمدتا تیروکسین (T4) و تریودوتیروئین (T3) هستند، انجام می دهد، این دو هورمون موادی هستند که از طریق خون به تمام بخش های بدن منتقل می شوند. این هورمون ها تیروئید به سلول های بدن در مورد مصرف سریع انرژی و تولید پروتئین ها اطلاع رسانی می کنند. غده تیروئید همچنین کلسیتونین را تولید می کند که هورمونی است که به تنظیم سطوح کلسیم در بدن از طریق منع تجزیه استخوان و افزایش دفع کلسیم از کلیه ها کمک می کند.
بدن دارای سیستم بازخوردی گسترده برای کنترل مقدار T4 و T3 در خون است. زمانی که سطوح هورمون ها در خون کاهش می یابد، هیپوتالاموس هورمون ترشح کننده تیروتروپین را آزاد می کند که موجب می شود غده هیپوفیذ هورمون محرک تیروئید (TSH) را ترشح کند. TSH موجب تحریک غده تیروئید شده و T4 و T3 را ترشح می کند. زمانیکه این سیستم بطور نرمال عمل کند، تولید تیروئید برای حفظ سطوح ثابت هورمون های تیروئید فعال و غیرفعال می گردد.
درون تیروئید، بیشتر T4 متصل به پروتئین تیروگلوبولین می باشد. زمانیکه نیاز باشد، غده تیروئید T4 بیشتری تولید می کند و یا برخی از مقادیر ذخیره شده را ترشح می کند. در خون، بیشتر مقدار T4 و T3 متصل به پروتئینی به نام گلوبولین تیروکسین (TBG) هستند و نسبتا غیرفعال می باشند. مقادیر کمی که آزاد هستند، T4 یا T3 آزاد خوانده می شوند و شکل فعال هورمونی می باشند. T4 در کبد و بافت های دیگر به T3 تبدیل می شود. T3 اساسا مسئول کنترل میزان عملکرد بدن است.
بیماری های تیروئید عمدتا وضعیت هایی هستند که بر مقدار تولید هورمون های تیروئید اثرگذارند. انجمن تیروئید آمریکا برآورد می نماید که 20 میلیون آمریکایی مبتلا به بیماری های تیروئید هستند و در حدود 60 درصد آنها از بیماری خود باخبر نیستند. زنان بیشتر از مردان مشکلات تیروئیدی دارند که در حدود 1 نفر از 8 نفر آنها در طول حیات خود به این بیماری ها مبتلا می شوند. بخش زیر فهرستی از رایج ترین اختلالات تیروئید است.

Accordion Title
درباره بیماری های تیروئید
  • انواع

    بیماری هایی که نشانگر عملکرد غیرطبیعی تیروئید هستند، شامل موارد زیر است:
    -کم کاری تیروئید: مقادیر خیلی پایین هورمون تیروئید؛ کند شدن عملکرد های بدن؛ علائم شامل این موارد است:افزایش وزن، پوست خشک، یبوست، عدم تحمل سرما، پوست بادکرده، ریزش مو، خستگی و بی نظمی دوران قاعدگی در زنان. کم کاری های شدید تیروئید (میکسدما- myxedema) می توانند موجب نارسایی قلبی، تشنج و کما شوند. در کودکان، کم کاری تیروئید می تواند رشد آنها را متوقف کند و رشد جنسی را به تاخیر اندازد. انواع خاص کم کاری تیروئید شامل موارد زیر می باشد:
    -کم کاری تیروئید مادرزادی: این وضعیت از زمان تولد بر نوزادان تاثیر می گذارد؛ این ناشی از هورمون ناکافی تیروئید بوده و عمدتا بدلیل توسعه ناکافی غده تیروئید یا واقع شدن آن در ناحیه نامناسب از بدن است. بقیه موارد بدلیل تیروئید با اندازه نرمال یا بزرگ است که به درستی عمل نمی کند یا هورمون تیروئیدی کافی تولید نمی نماید. اگر این وضعیت درمان نشود، می تواند موجب تاخیر در رشد فیزیکی و ذهنی شود. آزمایش کم کاری تیروئید در آمریکا بعنوان بخشی از برنامه های غربالگری خون نوزادان تازه متولد شده انجام می شود زیرا تشخیص و درمان زودهنگام می تواند آسیب های طولانی مدت را به حداقل برساند.
    -التهاب تیروئید هاشیموتو: رایج ترین علت کم کاری تیروئید در آمریکا؛ این یک بیماری خودایمنی مزمن است که در آن پاسخ ایمنی، تیروئید را هدف قرار داده و موجب التهاب و آسیب و تولید اتوآنتی بادی ها می شود. با این حال در این وضعیت، تیروئید مقادیر کمی از هورمون های تیروئید را تولید می کند.
    -کمبود ید: فقدان این ماده، توانایی غده تیروئید را در ساختن هورمون های تیروئید کافی مختل می کند. T4 دارای چهار ید و T3 دارای سه ید است. ید در کل محیط وجود دارد اما بیشتر مقادیر ید در آب دریا و علف های دریایی است. افرادی که در کشورهای با دسترسی کم به دریا زندگی می کنند دارای کمبود ید هستند مگر اینکه منایع غذایی آنها حاوی ید باشد. خوشبختانه ید در بسیاری از غذاها و نیز مکمل های غذایی در برابر رشد باکتریایی عمل می کند (مثل نمک ید دار).
    -پرکاری تیروئید: مقادیر زیاد هورمون تیروئید؛ گاها تیروئید بیش فعال نامیده می شود؛ تسریع عملکرد های بدن؛ نشانه ها شامل افزایش ضربان قلب، اضطراب، کاهش وزن، مشکلات خواب، لرزش دست ها، ضعف و گاها اسهال می باشد. ممکن است اطراف چشم ها باد کرده، خشکی، سوزش و در برخی موارد چشم ها متورم شده باشند. فرد بیمار ممکن است وضعیت های حساسیت نسبت به نور و اختلال بینایی را تجربه کند. بدلیل اینکه چشم ها بطور نرمال حرکت نمی کنند، فرد در شرایط خیره شدن به اشیا نگاه می کند. انواع خاص پرکاری تیروئید شامل موارد زیر است:
    -بیماری گریوز: رایج ترین علت پرکاری تیروئید؛ این یک بیماری خودایمنی مزمن است که در آن سیستم ایمنی فرد آنتی بادی هایی را تولید می کند که مثل TSH عمل کرده و تیروئید را برای تولید مقادیر زیاد هورمون تیروئید تحریک می کند.
    -تومور تیروئید: یک تومور خوش خیم کوچک ممکن است در برابر بازخورد های منفی TSH کم فاقد حساسیت بوده و به تولید هورمون تیروئید اضافی ادامه دهد.
    -تحریک غیرطبیعی تیروئید: توموری از سلول ها که TSH را تولید می کنند، می توانند منجر به تولید اضافی هورمون تیروئید شوند. همچنین گنادوتروپین جنین انسانی (hCG)، هورمونی که از رشد جنین در بارداری حمایت می کند، می تواند بعنوان TSH عمل کند و گاها موجب پرکاری تیروئید در زنان شود، بویژه در صورتی که سطوح hCG آنها خیلی بالا باشد.
    -گواتر: افزایش قابل مشاهده اندازه غده تیروئید؛ در گذشته، این وضعیت نسبتا شایع بود و بدلیل کمبود ید بود، اما با اضافه کردن مکمل های غذایی ید دار، وقوع گواتر بدلیل رژیم غذای در آمریکا کاهش یافته است. با این حال، در بخش های دیگر جهان، گواتر مرتبط با ید هنوز شایع است و نشانگر رایج ترین علت کم کاری تیروئید در برخی کشورها می باشد. گواتر می تواند ساختارهای اصلی گردن را (نای و مری) تحت فشار قرار دهد. این شرایط ورود فشار موجب مشکلات تنفس و هضم خواهد شد. هر کدام از بیماری های مذکور در بالا می توانند موجب گواتر شوند. یک علت نادر، سندرم مقاومت در برابر هورمون تیروئید است که در آن جهش در گیرنده هورمون تیروئید موجب کاهش عملکرد هورمون تیروئید می شود.
    -التهاب تیروئید: التهاب در غده تیروئید؛ ممکن است مرتبط با هر یک از موارد کم کاری یا پرکاری تیروئید باشد. این وضعیت ممکن است دردناک باشد، حسی شبیه گلودرد یا حتی بدون درد باشد. التهاب تیروئید ممکن است بدلیل یک بیماری خودایمنی (بویژه هاشیموتو)، یک عفونت، قرارگیری در معرض ماده سمی یا بدلیل ناشناخته ای (وضعیت ناشناخته) باشد. براساس علت، این وضعیت می تواند حاد اما گذرا یا مزمن باشد.
     


    بیماری هایی که بعنوان تومور تیروئید هستند، شامل موارد زیر می باشند:
    -متورم شدن تیروئید: برآمدگی کوچک بر روی غده تیروئید که می تواند بصورت جسم یا یک کیست مایع باشد؛ این غده ها رایج هستند و اکثر آنها بی ضرر می باشند. با این حال، گاها غده های تیروئید می توانند سرطانی باشند و نیاز به درمان پیدا کنند.
    -سرطان تیروئید: سرطان تیروئید نسبتا شایع بوده و بروز آن در طی چند دهه گذشته افزایش یافته است. انجمن سرطان آمریکا برآورد کرده است که در حدود 63 هزار مورد جدید در سال 2014 مورد شناسایی قرار می گیرند که این وضعیت هشتمین علت رایج سرطان با سرعت شیوع زیادی است. چهار نوع اصلی سرطان های تیروئید وجود دارد:
    -سرطان تیروئید برآمده- در حدود 80 درصد موارد سرطان تیروئید به صورت برآمدگی غده تیروئید می باشند. این نوع زنان را بیش از مردان تحت تأثیر قرار می دهد و در افراد جوان تر شایع است.
    -سرطان تیروئید فولیکولی- در حدود 15 درصد موارد سرطان تیروئید به صورت فولیکولی است، شکل تهاجمی تر سرطان که بیشتر در زنان مسن رایج است.
    -سرطان تیروئید آناپلاستی که در زنان مسن رخ می دهد، در حدود 2 درصد از سرطان های تیروئید را تشکیل می دهد و تهاجمی و نیز درمان سختی دارد.
    -سرطان تیروئید مدولار (MTC)- در حدود 3 درصد از سرطان های تیروئید را تشکیل می دهد و بدخیم است؛ می تواند فراتر از تیروئید گسترش یاید و اگر به زودی تشخیص داده نشود، درمان آن سخت خواهد بود. MTC موجب تولید کلسیتونین اضافی می شود و ممکن است به تنهایی یا در ارتباط با سرطان های غدد درون ریز دیگر در سندرمی به نام سندرم نئوپلاسم غدد درون ریز وجود داشته باشد. سلول هایی که کلسیتونین را می سازند، متفاوت از سلولهایی هستند که هورمون تیروئید را تولید می کنند. اینها می توانند از نظر عددی افزایش یابند و منجر به اختلالی به هایپرپلاسی سلول C شوند. این یک وضعیت خوش خیمی است که کلسیتونین اضافی تولید می کند و ممکن است به وضعیت سرطان تیروئید مدولار پیشرفت کند.
    -لنفوم، توموری متشکل از لنفوسیت ها است (سلول هایی که موجب ایمنی در برابر باکتری ها و ویروس ها می شوند) و می توانند در تیروئید نیز رخ دهند.
    به اینفوگرافی در مورد سرطان تیروئید (توسط شبکه سلامت هورمونی) مراجعه نمایید.

  • آزمایشات

    بررسی های آزمایشگاهی
    اولین آزمایشی که یک پزشک برای تشخیص نارسایی تیروئید درخواست می دهد، آزمایش هورمون محرک تیروئید (TSH) است. اگر سطح TSH غیرطبیعی باشد، پزشک آزمایش تیروکسین آزاد (T4 آزاد) را برای تایید تشخیص درخواست خواهد داد.
    T4 کاملا قابل حل در خون نیست بنابراین بوسیله پروتئین های خون حمل می شود. درصد بسیاری کمی از کل T4 به پروتئین متصل نیست و فقط این بخش آزاد از نظر زیستی فعال است. در گذشته، آزمایشگاهها غلظت T4 آزاد را با اندازه گیری T4 کل و تعیین سطح پروتئین های متصل شده، اندازه گیری می کردند. با این حال، امروزه آزمایشگاهها معمولا T4 آزاد را با استفاده از آزمایش immunoassay برآورد می کنند.
    گاها آزمایش هورمون اصلی دیگر تیروئید یعنی تریودوتیروئین (T3 آزاد) را می توان درخواست داد یا کلیه آزمایشات را بعنوان پنل تیروئیدی انجام داد.
    -TSH- برای بررسی کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، غربالگری نوزادان تازه متولد شده در مورد کم کاری تیروئید و نظارت بر درمان اختلالات تیروئید
    -T4 آزاد- برای بررسی کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، غربالگری نوزادان تازه متولد شده در مورد کم کاری تیروئید و نظارت بر درمان اختلالات تیروئید
    -T3 آزاد- اساسا برای بررسی پرکاری تیروئید، بویژه زمانیکه T4 آزاد افزایش نیافته باشد؛ زمانیکه افراد دارای کمبود ید هستند، تیروئید T3 بیشتری از T4 می سازند.
    آزمایشات دیگری که می توان انجام داد، شامل موارد زیر است:
    -T4 کلی یا T3 کلی ممکن است در برخی از موارد نادر نیاز باشد.
    -آنتی بادی های تیروئید- برای کمک به تفکیک انواع مختلف التهاب تیروئید و تعیین وضعیت های تیروئید خود ایمن
    -آنتی بادی تیروئید پروکسیداز (TPO)- یک نشانگر برای بیماری تیروئید خودایمن؛ این آنتی بادی قابل شناسایی در بیماری گریوز یا التهاب تیروئید هاشیموتو است. ممکن است در التهاب هاشیموتو اولیه و زمانی که TSH افزایش یافته اما تیروئید هنوز قادر به حفظ سطح نرمال T4 آزاد باشد، سودمند لحاظ شود.
    -آنتی بادی تیروگلوبولین (TG)- نیز یک نشانگر برای هر دوی بیماری گریوز و التهاب تیروئید هاشیموتو است؛ این آنتی بادی تیروگلوبولین (شکل ذخیره شده هورمون های تیروئید) را هدف قرار می دهد.
    -آنتی بادی های گیرنده هورمون محرک تیروئید (TSHR)- یک نشانگر برای بیماری گریوز؛ این ها را می توان به دو روش متفاوت اندازه گیری کرد:
    -برخی بیماران مبتلا به بیماری گریوز دارای آنتی بادی هایی هستند که فقط در یکی از این دو روش قابل شناسایی هستند. در موارد نادر، آنتی بادی های خودایمن برای گیرنده TSH می توانند موجب کم کاری تیروئید شوند.
    -کلسیتونین- برای کمک به شناسایی تولید کلسیتونین اضافی که می تواند در هایپرپلاسی سلول C و سرطان تیروئید مدولار رخ دهد
    -آزمایش ایمونوگلوبولین محرک تیروئید (TSI)، تحریک سلول های تیروئید را در محیط کشت اندازه گیری می کند.
    -آزمایش ایمونوگلوبولین بازدارنده تیروئید (TBII)، توانایی خون یک فرد را در ممانعت از TSH در اتصال به گیرنده ها اندازه گیری می کند.
    -تیروگلوبولین- برای نظارت در درمان سرطان تیروئید و شناسایی عود بیماری
    -نمونه برداری ها- معمولا نمونه برداری با سوطن که شامل وارد کردن سوزن به تیروئید و خارج کردن مقدار کمی از بافت و یا مایع از غده یا بخش هایی است که پزشک در پی بررسی آنها است؛ یک فراصوت برای جهت دهی به سوزن در مسیر مناسب استفاده می شود. (برای اطلاعات بیشتر در مورد نمونه برداری ها به مقاله ای در مورد آسیب شناسی آناتومیک مراجعه کنید.) اگر تشخیص (خوش خیم یا بدخیم) نامشخص باشد، بررسی ماده نمونه برداری شده با آزمایشات ژنتیکی برای جهش ها در ژن های خاص (مثل BRAF, RAS, RET/PTC, Pax8-PPARG یا galectin-3) می تواند کمک کند.


    غربالگری
    نوزادان تازه متولد شده در طی چند روز بعد از تولد در مورد بیماری های غدد درون ریز مثل کم کاری تیروئید مادرزادی، غربال می شوند. (برای اطلاعات بیشتر به مقاله ای در مورد غربالگری نوزادان تازه متولد شده مراجعه کنید.)
    غربالگری برای بیماری تیروئید در افراد فاقد علائم و نشانه ها قابل بحث است و توافقی در بین جامعه پزشکی در مورد نفع این نوع غربالگری و سن مدنظر برای شروع آن وجود ندارد (به استثنای غربالگری در نوزادان تازه متولد شده که که همه افراد ضرورت و سودمندی آن را شناسایی کرده اند). در سال 2004، نیروی کار خدمات پیشگیری در آمریکا شواهد ناکافی از توصیه یا عدم توصیه غربالگری برای بیماری های تیروئید در افراد بالغ فاقد علائم و نشانه ها یافت. با این حال، انجمن تیروئید آمریکا و انجمن متخصصین غدد درون ریز بالینی آمریکا، اصول راهنمای بالینی را در سال 2012 منتشر کردند که توصیه می کند که غربالگری برای کم کاری تیروئید باید در افراد بالای 60 سال درنظر گرفته شود. بدلیل اینکه نشانه ها و علائم هر دو حالت کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید شباهت زیادی با موارد مشاهده شده در بسیاری از بیماری های رایج داد، پزشکان معمولا نیاز به رد بیماری تیروئید خواهند داشت، حتی اگر بیمار مشکل دیگری داشته باشد.
    بررسی های غیرآزمایشگاهی
    - اسکن تیروئید- آزمایشاتی که از ید رادیواکتیو یا تکنتیوم برای بررسی ناهنجاری های غده تیروئید و ارزیابی عملکرد تیروئید در بخش های مختلف این غده استفاده می کنند
    -فراصوت- یک تصویربرداری که موجب می شود پزشکان تعیین کنند که آیا تومور جسم بوده یا مایع و می تواند به اندازه گیری غده تیروئید کمک کند
    برای اطلاعات بیشتر در مورد تحقیقات تصویربرداری به وبسایت RadiologyInfo.org مراجعه نمایید.

  • درمان

    درمان بیماری تیروئید وابسته به علت، شدت علائم و سطح تولید هورمون است.
    درمان بیماری هایی که موجب پرکاری تیروئید می شوند می تواند شامل این موارد باشد. ید رادیواکتیو برای تخریب یک بخش یا کل غده تیروئید به منظور متوقف کردن تولید اضافی هورمون، داروهای ضد تیروئید یا جراحی برای خارج کردن تیروئید. گاها تمام این سه روش درمان را می توان استفاده کرد. اگر تیروئید تخریب شده یا خارج شود، فرد به پرکاری تیروئید مبتلا می شود و باید جایگزینی برای هورمون های تیروئید که توسط غده تیروئید تولید نمی شد، پیدا کند.
    درمان همه انواع و علل پرکاری تیروئید معمولا مستقیم بوده و شامل درمان جایگزین هورمون تیروئید می شود.
    درمان سرطان های تیروئید وابسته به نوع سرطان و گسترش آن دارد. سرطان تیروئید گاها مستلزم خارج کردن کل یا بخشی از تیروئید است و می تواند شامل درمان ید رادیواکتیو و درمان با هورمون های تیروئید باشد. در حالیکه سرطان تورم تیروئید اغلب به آسانی درمان می شود و بسیاری از موارد درمان شده اند، اما موارد دیگر ممکن است سخت باشد. در برخی موارد، پرتوافکنی و شیمی درمانی قبل و بعد از جراحی خارج کردن تیروئید استفاده می شوند.

مشاهده منابع

NOTE: This article is based on research that utilizes the sources cited here as well as the collective experience of the Editorial Review Board. This article is periodically reviewed by the Editorial Board and may be updated as a result of the review. Any new sources cited will be added to the list and distinguished from the original sources used.

منابع مورد استفاده در این مطلب

Schraga, E. (Updated 2014 May 30). Hyperthyroidism, Thyroid Storm, and Graves Disease. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/767130-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2014.

Hoffman, R. (Updated 2013 February 23). Thyroiditis. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/925249-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2014.

Singh, R. and Jabbour, S. (Updated 2013 July 25). Euthyroid Hyperthyroxinemia. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/118562-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2014.

Ogunyemi, D. (Updated 2012 March 8). Autoimmune Thyroid Disease and Pregnancy. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/261913-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2014.

Meikle, A. W. and Straseski, J. (Updated 2014 April). Thyroid Disease. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/ThyroidDz.html?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed June 2014.

Mayo Clinic Staff (2012 December 1). Hypothyroidism (underactive thyroid). Mayo Clinic [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hypothyroidism/basics/definition/con-20021179 through http://www.mayoclinic.org. Accessed June 2014.

Mayo Clinic Staff (2012 November 20). Hyperthyroidism (overactive thyroid). Mayo Clinic [On-line information]. Available online at [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hyperthyroidism/basics/definition/con-20020986 through http://www.mayoclinic.org. Accessed June 2014.

(Updated 2012 August 16). Hyperthyroidism. National Endocrine and Metabolic Diseases Information Service [On-line information]. Available online at http://endocrine.niddk.nih.gov/pubs/hyperthyroidism/index.aspx through http://endocrine.niddk.nih.gov. Accessed June 2014.

Hypothyroidism. National Endocrine and Metabolic Diseases Information Service [On-line information]. Available online at http://endocrine.niddk.nih.gov/pubs/hypothyroidism/index.aspx through http://endocrine.niddk.nih.gov. Accessed June 2014.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 943-945.

Clarke, W., Editor (© 2011). Contemporary Practice in Clinical Chemistry 2nd Edition: AACC Press, Washington, DC. Pp 431-449.

©2014 American Thyroid Association. General Information. Available online at http://www.thyroid.org/media-main/about-hypothyroidism/ through http://www.thyroid.org. Accessed August 2014.

(Reviewed May 2006) Genetics Home Reference. Congenital Hypothyroidism. Available online at http://ghr.nlm.nih.gov/condition/congenital-hypothyroidism through http://ghr.nlm.nih.gov. Accessed October 2014.

(April 3, 2104) Daniel M. Congenital Hypothyroidism. Medscape Reference. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/919758-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed October 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

(© 1995-2005) Thyroid Gland Disorders. Merck [On-line information]. Available online through http://www.merck.com.

(2005 April 5, Modified). Thyroid Cancer (PDQ®): Treatment General Information. National Cancer Institute [On-line information]. Available onlien at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/thyroid/HealthProfessional/page2 through http://www.cancer.gov.

(2003). American Assoication of Clinical Endocrinologists. Information for Patients: The Thyroid Nodule. PDF available for download at http://www.diabendo.com/Thyroid_Nodule.pdf#search='thyroid%20nodule,%20frequency through http://www.diabendo.com.

U.S. Preventive Services Task Force (2004 May 15). Screening for Thyroid Disease: Recommendation Statement. American Family Physician [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20040515/us.html through http://www.aafp.org.

Ladenson PW et al, for the American Thyroid Association. American Thyroid Association guidelines for detection of thyroid dysfunction. 12 Jun 2000. Arch Intern Med 60:1573-1575. PDF available for download at http://www.thyroid.org/professionals/publications/documents/GuidelinesdetectionThyDysfunc_2000.pdf through http://www.thyroid.org.

American Association of Clinical Endocrinologists. Women's endocrine health. Available online at http://www.powerofprevention.com/w_endocrine.php through http://www.powerofprevention.com.

MedlinePlus Medical Encyclopedia. Hyperthyroidism. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000356.htm. Accessed February 2011.

Medical News Today. Prevalence of Thyroid Cancer Rises Sharply. Article date 24 December 2009. Available online at http://www.medicalnewstoday.com/articles/174787.php through http://www.medicalnewstoday.com. Accessed February 2011.

The Hormone Foundation. Thyroid Conditions & Thyroid Disease: Symptoms & General Overview. Available online at http://www.hormone.org/Thyroid/overview.cfm through http://www.hormone.org. Accessed February 2011.

National Cancer Institute. What You Need To Know About ™ Thyroid Cancer. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/wyntk/thyroid/page4 through http://www.cancer.gov. Accessed February 2011.

MayoClinic.com. Thyroid cancer. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/thyroid-cancer/DS00492 through http://www.mayoclinic.com. Accessed February 2011.