اسامی دیگر
TG
TRIG
اسم متعارف
Triglycerides
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه April 12, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

جهت ارزیابی خطر ابتلا به بیماری قلبی؛ جهت نظارت بر اثربخشی درمان‌های کاهنده‌ی چربی

زمان انجام آزمایش؟

غربالگری: بزرگسالان بایستی این آزمایش را به عنوان بخشی از پنل لیپیدی در چکاپ‌های دوره‌ای، هر چهار تا شش سال، یک بار انجام دهند؛ کودکان، نوجوانان و جوانان بایستی یک بار بین سن 9 تا 11 سالگی و سپس بین 17 تا 21 سالگی مجددا آزمایش‌های پنل چربی را انجام دهند

نظارت یا مانیتورینگ: در صورت وجود فاکتورهای خطر بیماری‌های قلبی و یا در افرادی که به دلیل مقادیر غیر‌نرمال چربی تحت درمان هستند ممکن است به دفعات بیشتری این آزمایش درخواست شود

نمونه‌ی مورد نیاز؟

خون تهیه شده از ورید بازو یا از نوک انگشت

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری؟

جهت انجام این آزمایش 9 تا 12 ساعت ناشتایی لازم است; نوشیدن آب در این مدت بلامانع است. علاوه بر ناشتایی، از 24 ساعت قبل از این آزمایش نباید الکل مصرف شود. ممکن است پزشک، انجام آزمایش بدون ناشتایی را توصیه کند. در هر صورت بایستی شرایط لازم برای نمونه‌گیری را طبق دستورالعمل پزشک یا آزمایشگاه رعایت کرد.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جوابدهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی بایستی این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده مورد انتظار هستند می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است، اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. مهم این است که بدانید که جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، بایستی از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از انجام این آزمایش چیست؟

در این آزمایش، مقدار تری‌گلیسریدهای موجود در خون اندازه‌گیری می‌شود. تری‌گلیسیرید‌ها، شکلی از چربی و یکی از منابع اصلی انرژی برای بدن هستند.

اکثر تری‌گلیسیرید‌ها، در بافت چربی (adipose) یافت می‌شوند، اما مقداری از تری‌گلیسیرید‌ها نیزدر گردش خون وجود دارند که انرژی مورد نیاز برای فعالیت ماهیچه‌ها را تامین می‌کنند. پس از غذا‌خوردن، سطح تری‌گلیسرید‌ها در خون افزایش می‌یابد، در نتیجه، بدن این منبع انرژی را که نیاز فوری به آن ندارد به شکل چربی ذخیره می‌نماید. تری‌گلیسرید‌ها از طریق خون، از روده به بافت چربی ،جهت ذخیره‌سازی در این بافت، انتقال می‌یابند. در بین وعده‌های غذایی، تری‌گلیسیرید‌ها از بافت چربی آزاد می‌شوند تا به عنوان یک منبع انرژی برای بدن مورد استفاده قرار گیرند. بیشتر تری‌گلیسیرید‌ها در خون توسط لیپوپروتئین‌هایی به نام لیپوپروتئین‌های با چگالی بسیار پایین (VLDL) حمل می‌شوند.

هر‌چند که دلیل آن به خوبی مشخص نشده است اما سطح بالای تری‌گلیسیرید در خون، با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی (CVD) همراه است. برخی از عوامل می‌توانند موجب افزایش تری‌گلیسیرید و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی شوند، از جمله این فاکتور‌ها می‌توان عدم فعالیت ورزشی، اضافه وزن، سیگار کشیدن، مصرف بالای الکل و بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری کلیوی را نام برد.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

اغلب، نمونه‌ی خون وریدی از بازو تهیه می‌شود. گاهی اوقات جهت تهیه‌ی نمونه، قطره‌ای خون از نوک انگشت جمع‌آوری می‌گردد. سنجش از طریق قطره‌ی خون معمولا توسط دستگاه‌های مخصوصی در مراکزی مانند خانه‌های بهداشت، جهت اندازه‌گیری پنل لیپیدی (توتال کلسترول، HDL-C، LDL-C و TG) انجام می‌شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

جهت انجام این آزمایش 9 تا 12 ساعت ناشتایی لازم است; نوشیدن آب در این مدت بلامانع است. علاوه بر ناشتایی، از 24 ساعت قبل از این آزمایش نباید الکل مصرف شود. ممکن است پزشک، انجام آزمایش بدون ناشتایی را توصیه کند. در هر صورت بایستی شرایط لازم برای نمونه‌گیری را طبق دستورالعمل پزشک یا آزمایشگاه رعایت کرد.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش تری‌گلیسرید، معمولا به عنوان بخشی از پنل لیپیدی، جهت پیش‌بینی ریسک ابتلا به بیماری قلبی و یا جهت کمک به تصمیم‌گیری در مورد نوع درمان مناسب در افرادی که مقادیر چربی آن‌ها بالا یا در محدوده‌ی مرزی می‌باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ممکن است این آزمایش در هنگام درخواست پنل لیپیدی، برای نظارت بر افرادی که ریسک فاکتور‌های بالایی برای بیماری قلبی دارند یا سابقه‌ی حمله‌ی قلبی داشته‌اند و یا به دلیل کلسترول بالا یا تری‌گلیسرید بالا تحت درمان بوده‌اند استفاده شود.

    از نتایج آزمایش کلسترول و سایر آزمایش‌های پروفایل چربی، همراه با سایر فاکتور‌های خطر بیماری قلبی در فرد، جهت تعیین نوع درمان و پیگیری‌های لازم استفاده می‌شود. نوع درمان انتخابی ممکن است شامل تغییر سبک زندگی مانند تغییر رژیم غذایی یا انجام فالیت‌های ورزشی و یا تجویز داروهای کاهنده‌ی چربی مانند استاتین‌ها باشد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    بزرگسالان

    توصیه می‌شود که افراد بزرگسال سالم، جهت ارزیابی ریسک بیماری‌های قلبی، آزمایش‌های پنل لیپیدی را که شامل آزمایش تری‌گلیسرید نیز می‌باشد، در هر چهار تا شش سال یک بار انجام دهند. کودکان نیز باید حداقل یک بار بین سن 9 تا 11 سالگی و مجددا بین سنین 17 تا 21 سالگی، غربالگری پنل لیپیدی را انجام دهند.

    در افرادی که یک یا چند فاکتور خطر برای بیماری‌های قلبی را دارند، معمولا در فواصل زمانی کوتاه‌تری این آزمایش انجام می‌شود. برخی از این ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلبی عبارتند از:

    -مصرف سیگار

    -اضافه‌وزن یا چاقی

    -رژیم غذایی ناسالم

    -عدم فعالیت فیزیکی، فعالیت فیزیکی ناکافی

    -سن (45 سال و بالاتر از آن برای مردان، 55 سال و بالاتر از آن برای زنان)

    -فشار‌خون بالا (هیپرتانسیون-فشار خون برابر با 140/90 یا بالاتر از آن، یا مصرف داروهای ضد فشار خون)

    -سابقه‌ی خانوادگی بیماری قلبی زودرس (در فامیل درجه اول: مرد زیر 55 سال و زن زیر 65 سال)

    -سابقه‌ی بیماری قلبی یا حمله‌ی قلبی

    -دیابت یا پره-دیابت

    از آن‌جایی که در بیماران دیابتی، در صورت عدم کنترل سطح قند خون، میزان تری‌گلیسرید خون نیز افزایش می‌یابد، بنابراین، در این بیماران، بررسی پنل لیپیدی، مخصوصا آزمایش تری‌گلیسرید از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

    کودکان، نوجوانان، جوانان

    جهت غربالگری کلسترول بالا در کودکان و نوجوانان، انجام آزمایش‌های پروفایل لیپیدی توصیه می‌گردد. آنها بایستی یک بار بین سنین 9 تا 11 سالگی و مجددا بین سنین 17 تا 21 سالگی این آزمایش‌ها را انجام دهند. با این حال، برای کودکان و نوجوانانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند غربالگری در دوره‌های زمانی کوتاه‌تر و در سنین پایین‌تر توصیه می‌گردد. برخی از فاکتورهای خطر در این سنین مشابه با ریسک فاکتورهای بزرگسالان است و شامل سابقه‌ی خانوادگی بیماری‌های قلبی یا شرایط دیگری مانند دیابت، فشار‌خون بالا یا اضافه‌وزن می‌باشند.

    طبق نظر آکادمی کودکان آمریکا، کودکانی که در گروه پر‌خطر قرار می‌گیرند بایستی اولین آزمایش کلسترول خود را بین 2 تا 8 سالگی انجام دهند. انجام آزمایش کلسترول در کودکان زیر 2 سال ضرورتی ندارد.

    مانیتورینگ یا نظارت

    آزمایش تری‌گلیسرید می‌تواند به عنوان بخشی از پروفایل لیپیدی، در فواصل منظمی جهت ارزیابی میزان موفقیت تغییرات سبک زندگی برای کاهش چربی، مانند تغییر رژیم غذایی و انجام فعالیت ورزشی و یا جهت تعیین اثربخشی درمان دارویی مانند استاتین‌ها درخواست داده شود. بر طبق دستورالعمل‌های کالج کاردیولوژی آمریکا و انجمن قلب آمریکا توصیه می‌شود بزرگسالانی که استاتین‌ها را مصرف می‌کنند، برای اطمینان از موثر بودن دارو، آزمایش‌های پروفایل چربی را با رعایت ناشتایی، 4 تا 12 هفته پس از شروع درمان و سپس هر 3 الی 12 ماه پس از آن انجام دهند.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    به طور کلی، مقادیر نرمال لیپید به داشتن قلبی سالم و کاهش خطر ابتلا به حمله‌ی قلبی‌ یا سکته‌ی مغزی‌ کمک می‌کند. پزشک، با توجه به مجموعه‌ی نتایج آزمایش‌های پنل لیپیدی و همچنین سایر ریسک‌فاکتورهای بیماری قلبی، خطر ابتلا به بیماری قلبی در فرد را ارزیابی کرده و در مورد ضرورت درمان و نوع درمان تصمیم‌گیری خواهد کرد.

    در سال 2002، برنامه‌ی آموزش ملی کلسترول (NCEP)، در پنل درمان بزرگسالان (ATP III)، دستورالعمل‌هایی برای ارزیابی سطوح چربی و تعیین درمان مناسب برای آن‌ها را ارائه کرد. در سال 2013، کالج کاردیولوژی آمریکا و انجمن قلب آمریکا، دستورالعمل‌هایی را برای بزرگسالان ارائه کردند که حاوی توصیه‌هایی در مورد اینکه چه کسی باید داروهای کاهنده‌ی کلسترول خون را دریافت کند، می‌باشند. (برای جزئیات بیشتر، بخش مربوط به پروفایل لیپید را ببینید).

    با این حال، استفاده از دستورالعمل‌های جدید، بحث‌برانگیز است و بسیاری از افراد هنوز از دستورالعمل‌های قدیمی NCEP ATP III برای ارزیابی سطوح چربی و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی استفاده می‌کنند:

    دسته‌بندی نتایج آزمایش تری‌گلیسرید در بزرگسالان:

    مطلوب: کمتر از 150mg/dL-1.7mmol/L

    حد بالا: 150 تا 199 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.7 تا 2.2 میلی‌مول در لیتر)

    بالا: 200 تا 499 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (2.3 تا 5.6 میلی‌مول در لیتر)

    خیلی بالا: بیشتر از 500 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (5.6 میلی‌مول در لیتر)

    در کودکان، نوجوانان و جوانان

    از نوزادی تا 9 سالگی

    قابل قبول: کمتر از 75 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (0.85 میلی‌مول در لیتر)

    حد بالا: 75 تا 99 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (0.85 تا 1.12 میلی‌مول در لیتر)

    بالا: بیشتر از 100 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.13 میلی‌مول در لیتر)

    از سن 10 تا 19 سالگی

    قابل قبول: کمتر از 90 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.02 میلی‌مول در لیتر)

    حد بالا: 90 تا 129 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.02 تا 1.46 میلی‌مول در لیتر)

    بالا: بیشتر از 130 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.47 میلی‌مول در لیتر)

    بیشتر از 19 سالگی

    قابل قبول: کمتر از 115 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.30 میلی‌مول در لیتر)

    حد بالا: 115 تا 149 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.30 تا 1.68 میلی‌مول در لیتر)

    بالا: بیشتر از 150 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.7 میلی‌مول در لیتر)

    توجه: این مقادیر برای تری‌گلیسرید در حالت ناشتایی می‌باشند.

    تری‌گلیسرید بسیار بالا (بیشتر از 1000 میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا 11.30 میلی‌مول در لیتر) در کودکان و بزرگسالان، با خطر پانکراتیت همراه است، بنابراین، بایستی هر چه زودتر درمان‌های لازم جهت کاهش آن صورت گیرد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    در افراد دیابتی با قند خون (گلوکز) کنترل نشده، ممکن است مقادیر تری‌گلیسرید خیلی بالا باشد.

    تری‌گلیسیرید در پاسخ به وعده‌های غذایی به طور چشمگیری تغییر می‌کند و طی چند ساعت پس از غذا خوردن به میزان 5 تا 10 برابر مقدار ناشتایی افزایش می‌یابد. حتی مقادیر تری‌گلیسرید ناشتایی نیز در روز‌های مختلف می‌تواند تغییر کند. بنابراین، تغییرات نسبتا کم در تری‌گلیسرید ناشتا، در روز‌های مختلف، غیرنرمال در نظر گرفته نمی‌شود.

    بعضی از داروها مانند کورتیکواستروئید‌ها، مهار‌کننده‌های پروتئازی برای HIV، بتا‌بلوکر‌ها و استروژن‌ها می‌توانند سطح تری‌گلیسیرید خون را افزایش دهند.

    اندازه‌گیری تری‌گلیسرید در حالت غیر‌ناشتا، یکی از موضوعاتی است که توجه زیادی به آن می‌شود. از آن‌جایی که سطوح لیپید خون در طی روز، اکثرا"، بازتابی از مقادیر لیپید بعد از غذا خوردن می‌باشند، به همین دلیل، شاید نمونه‌ی غیر‌ناشتا معیار بهتری از مقادیر معمول تری‌گلیسرید در خون باشد. با این حال، هنوز، روش تفسیر نتایج نمونه‌ی غیر‌ناشتا جهت ارزیابی ریسک بیماری‌ها مشخص نیست و در حال حاضر تغییری در دستورالعمل‌های فعلی در مورد شرایط ناشتایی برای آزمایش‌های لیپیدی وجود ندارد.

  • از چه روش‌هایی جهت کاهش میزان تری‌گلیسرید استفاده می‌شود؟

    در بسیاری از افراد، تری‌گلیسیرید بالا ناشی از سایر اختلالات، مانند دیابت، چاقی، نارسایی کلیه یا الکلیسم می‌باشد. استراتژی مورد نظر در این شرایط، درمان علت اولیه است اما زمانی که تری‌گلیسرید بالا ناشی از اختلال دیگری نباشد، معمولا این افزایش تری‌گلیسرید، همراه با افزایش کلسترول می‌باشد و در این حالت، هدف درمان، کاهش مقادیر هر دو نوع لیپید می‌باشد. معمولا، تغییر سبک زندگی، مانند تغییر رژیم غذایی و افزایش فعالیت‌های ورزشی، اولین استراتژی جهت کاهش تری‌گلیسرید می‌باشد. در صورت عدم موفقیت این روش، داروهای کاهنده‌ی لیپیدی مانند استاتین‌ها تجویز می‌شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به بخش زندگی سالم در وب‌سایت انجمن قلب آمریکا مراجعه کنید.

  • آیا این آزمایش در منزل قابل انجام است؟

    چندین محصول جهت اندازه‌گیری لیپیدها در منزل، در دسترس هستند. به طور کلی دو نوع تست خانگی وجود دارد: در نوع اول، نمونه در منزل جمع‌آوری شده و جهت انجام آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می‌شود و در نوع دوم، آزمایش مربوطه توسط خود بیمار در منزل انجام می‌شود (self-monitoring). انجمن قلب آمریکا در مورد استفاده از دستگاه‌های آزمایش خانگی برای اندازه‌گیری سطوح لیپیدها موضعی را اتخاذ نکرده است. قبل از اینکه تصمیم بگیرید که از یکی از این محصولات استفاده کنید، می‌توانید مطلب مربوط به تست خانگی را در این سایت مطالعه کنید: در آزمایش‌های قابل انجام در منزل، مسئولیت‌ها بر عهده‌ی خود بیمار است.

  • VLDL چیست و چه ارتباطی با تری‌گلیسرید دارد؟

    لیپوپروتئین با چگالی خیلی پایین (VLDL)، یکی از لیپوپروتئین‌های اصلی است. سایر لیپوپروتئین‌های اصلی، شامل لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) می‌باشد. هر یک از این ذرات، شامل ترکیبی از کلسترول، پروتئین و تری‌گلیسیرید می‌باشد و مقادیر این ترکیبات در هر ذره‌ای مخصوص به خود و متفاوت از سایر ذرات است. به عنوان مثال، LDL حاوی بیشترین مقدار کلسترول، HDL حاوی بیشترین مقدار پروتئین، و VLDL حاوی بیشترین مقدار تری‌گلیسیرید است.از آن‌جایی که VLDL، حاوی بیشترین مقدار تری‌گلیسیرید موجود در گردش خون است و ترکیبات ذرات مختلف نیز نسبتا ثابت است، می‌توان مقدار کلسترول VLDL را با تقسیم مقدار تری‌گلیسیرید (با واحد mg/dL) به 5 برآورد کرد. در حال حاضر هیچ روش ساده و مستقیمی جهت اندازه‌گیری کلسترول VLDL وجود ندارد، بنابراین در بیشتر مواقع از این برآورد، جهت محاسبه‌ی VLDL استفاده می‌شود. این محاسبه در مقادیر تری‌گلیسرید بالای 400mg/dL معتبر نمی‌باشد. افزایش سطح کلسترول VLDL، با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته‌ی مغزی ارتباط دارد.

  • آیا در صورت بالا بودن سطح تری‌گلیسرید، علائمی در فرد دیده می‌شود؟

    معمولا در بیشتر افرادی که تری‌گلیسیرید بالایی دارند هیچ علائمی دیده نمی‌شود و تنها راه یافتن مقادیر بالای تری‌گلیسرید، آزمایش خون می‌باشد. با این حال، در برخی موارد نادر، ممکن است سطح بسیار بالایی از تری گلیسیرید (بیش از 1000 میلی گرم در دسی‌لیتر) وجود داشته باشد و در این سطح از تری‌گلیسرید ممکن است فرد حملات متناوب پانکراتیت حاد را تجربه کند. برخی از علائم و نشانه‌های آن عبارتند از درد ناگهانی در قسمت بالایی معده و سپس بدتر شدن تدریجی این درد، تب، حالت تهوع، استفراغ و گاهی اوقات زردی. در افراد با تری‌گلیسرید شدیدا بالا، ممکن است ضایعات پوستی به نام گزانتوم (xanthomas) نیز ایجاد شود. این ضایعات به طور معمول به صورت چندین برآمدگی کوچک، گرد و زرد‌رنگ می‌باشند که بیشتر در نواحی پشت، سینه، باسن، شانه‌ها و ران‌ها ایجاد می‌شوند.

مشاهده منابع
منابع استفاده‌شده در این مطلب

(© 2015). What Are High Blood Cholesterol and Triglycerides? American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/idc/groups/heart-public/@wcm/@hcm/documents/downloadable/ucm_300308.pdf. Accessed on 5/01/16.

Wendlig, P. (2016 March 18). How High Is Too High for Triglycerides and Cardiovascular Risk? Heartwire from Medscape. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/860598. Accessed on 5/01/16.

(2016 April 13 Updated). Triglycerides. MedlinePlus Medical Encyclopedia. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/triglycerides.php. Accessed on 5/01/16.

Mayo Clinic Staff (2015 August 15 Updated). Triglycerides: Why do they matter? Mayo Clinic. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/triglycerides/ART-20048186?p=1. Accessed on 5/01/16.

Sweeney, M. (2015 April 14 Updated). Hypertriglyceridemia. Medscape Drugs & Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/126568-overview. Accessed on 5/01/16.

Driver, S. et al. (2016). Fasting or Nonfasting Lipid Measurements It Depends on the Question. J Am Coll Cardiol. 2016;67(10):1227-1234. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/860269. Accessed on 5/01/16.

منابع مورد استفاده در بازبینی قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

American Heart Association. What are healthy levels of cholesterol? Available online at http://216.185.112.5/presenter.jhtml?identifier=183.

American Heart Association. Cholesterol, Home testing devices. Available online at http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4501. Accessed August 2007.

American Heart Association. Triglycerides. Available online at http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4778. Accessed September 2008.

Pagana K, Pagana T. Mosby's Manual of Diagnostic and Laboratory Tests. 3rd Edition, St. Louis: Mosby Elsevier; 2006. Pp 513-515.

(May 2001) Third Report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults (Adult Treatment Panel III). PDF available for download at http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3full.pdf. Accessed September 2008.

(April 23, 2007) Mayo Clinic. VLDL cholesterol: What is it? Available online at http://www.mayoclinic.com/health/vldl-cholesterol/AN01335. Accessed September 2008.

(June 21, 2008) Mayo Clinic. Triglycerides: Why do they matter? Available online at http://www.mayoclinic.com/health/triglycerides/CL00015. Accessed September 2008.

Third Report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults (Adult Treatment Panel III). Sep 2002. PDF available for download at http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3full.pdf. Accessed July 21, 2013

American Heart Association. Getting Healthy -Triglycerides. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Triglycerides_UCM_306029_Article.jsp. Accessed July 21, 2013.

(November 2012) American Association of Family Physicians. High Cholesterol. Available online at http://familydoctor.org/familydoctor/en/diseases-conditions/high-cholesterol.php. Accessed July 19, 2013.

Kavey R-EW, et al. Expert panel on integrated guidelines for cardiovascular health and risk reduction in children and adolescents: Summary report. Pediatrics 2011; 128: DOI:10.1542/peds.2009-2107C. PDF available for download at http://pediatrics.aappublications.org/site/misc/2009-2107.pdf. Accessed July 2013.

Citkowitz E. Hypertriglyceridemia. Medscape Reference article, updated August 2, 2012. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/126568-overview#a0199. Accessed September 2013.

Gardner T. Acute Pancreatitis. Medscape Reference article, updated September 3, 2013. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/181364-overview. Accessed September 2013.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.