تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه June 7, 2018.
سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه رشد غیرطبیعی و غیرقابل کنترل سلول‌هایی است که تومور را در یک یا هر دو بیضه تشکیل می‌دهند. مردان معمولا دارای دو بیضه (گوناد) هستند که در اسکروتوم (کیسه بیضه) قرار دارند، کیسه‌ای با پوست شل، زیر و در پایه آلت تناسلی. بیضه‌ها اسپرم‌ها و هورمون‌های مردانه (عمدتا تستوسترون) را تولید می‌کنند که تنظیم‌کننده اندام جنسی (تولیدمثل) و فرایند بلوغ مردان بالغ است.

سرطان بیضه اغلب بیماری مردان جوان و میانسال است. حدود نیمی از سرطان‌های بیضه در مردان بین 20 تا 34 ساله رخ می‌دهد و میانگین سن تشخیص آنها 33 سال است. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، حدود 9،300 مرد سالانه در ایالات متحده آمریکا مبتلا به سرطان بیضه تشخیص داده می‌شوند و حدود 400 نفر از آنها جان خود را از دست می‌دهند.

سرطان بیضه یکی از قابل درمان‌ترین انواع سرطان است و میزان 99٪ بقای نسبی 5 ساله برای سرطان موضعی (که خارج از بیضه گسترش نیافته است) وجود دارد. با این‌وجود، اکثر انواع این بیماری در صورت عدم‌درمان، تهاجمی شده و به بیضه دیگر آسیب رسانده و به غدد لنفاوی یا اندام‌های حیاتی مانند ریه‌ها، گسترش می‌یابند. میزان بقای 5 ساله سرطان منطقه‌ای - به معنای گسترش به غدد یا بافت‌های لنفاوی مجاور - 96٪ است، در حالی‌که میزان سرطان دوردست – به معنای گسترش به اندام‌ها یا غدد لنفاوی دور از تومور - 73٪ است. تشخیص زودهنگام و درمان برای کسب نتیجه‌ی مطلوب حیاتی است.

Accordion عنوان
درباره سرطان بیضه
  • عوامل خطر
     عوامل خطر سرطان بیضه عبارتند از:
    • بیضه‌های نابالغ (کریپتورکیدیسم)
    • توسعه غیرطبیعی بیضه‌ها (اختلالات غدد جنسی)
    • تاریخچه سرطان بیضه در یک خویشاوند نزدیک (پدر، برادر)
    • سابقه‌ی سرطان در یک بیضه
    • عفونت HIV
    • قد و قامت - برخی مطالعات نشان داده‌اند که مردان قد بلند خطر بیشتری دارند، اما مطالعات دیگر ارتباطی یافت نکرده‌اند.
    • مردان نژاد سفیدپوست نسبت به افرادی که از نژاد آفریقا، اسپانیایی یا آسیایی هستند در معرض خطر بیشتر سرطان بیضه قرار دارند، گرچه علت این خطر بالاتر شناخته نشده است.
  • انواع تومورهای بیضه

    تومورهای سلول‌های بنیادی - این نوع تومور سلول‌های درون بیضه‌ها را درگیر می‌کند که اسپرم را تشکیل می‌دهند. تومورهای سلول‌های بنیادی بیش از 90٪ سرطان‌های بیضه را تشکیل می‌دهند. این سرطان به دو گروه جدا شده است، سمینوم و تومورهای سلول زایا غیرسمینوما، که در تعداد برابر رخ می‌دهد. برخی تومورهای سلول‌های ژنی حاوی هر دوی سلول‌های تومور سلول‌های بنیادی سمینوم و غیرسمینوما هستند.

    • سمینوم کمتر تهاجمی است، به این معنی که به آهستگی رشد می‌کند و کمتر احتمال دارد به به سایر نقاط بدن گسترش یابد(متاستاز). دو نوع سمینوم وجود دارد: کلاسیک (یا معمولی) که تقریبا 95٪ از سمینوم و اسپرماتوسیتی است که در مردان مسن اتفاق می‌افتد.
    • تومور سلول‌های بنیادیی غیرسمینوما (غیرسمینومایی) شامل چهار نوع تومور: تومورهای کیسه زرده، تراتوم، سرطان جنینی و کوریوکارسینوما. آنها اغلب در زندگی زودتر رخ می‌دهند و رشد می‌کنند و سریع‌تر از سینموم گسترش می‌یابند.

     

    تومورهای استروما - کمتر از 5٪ تومورهای بیضه در بزرگسالان، اما بیش از 20٪ تومورهای بیضه در کودکان، تومورهای استروما هستند. این تومورها در بافت‌هایی تشکیل می‌شوند که از بیضه‌ها حمایت می‌کنند و هورمون‌ها را تشکیل می‌دهند . این نوع تومورها معمولا غیرسرطانی هستند (خوش‌خیم). دو نوع اصلی از تومورهای استروما عبارتند از:

    • تومورهای سلولی لیدینگ - این تومورها در سلول‌هایی ایجاد می‌شوند که هورمون جنسی مردانه مانند تستوسترون را تشکیل می‌دهند. خود تومورها ممکن است هورمون جنسی مردانه را بسازند و گاهی اوقات هورمون جنسی زنانه استروژن را ایجاد می‌کنند که می‌تواند منجر به بزرگ شدن پستان شود.
    • تومور سلول سرتولی - این تومور بر سلول‌هایی که از سلول‌های بنیادی برای تشکیل اسپرم حمایت می‌کنند، تأثیر می‌گذارد.

     

    گاهی اوقات دیگر انواع سرطان، مانند لنفوم، از قسمت‌های دیگر بدن به بیضه‌ها گسترش می‌یابد، اما این‌ها سرطان‌های واقعی بیضه نیستند و به‌طور متفاوت نسبت به سرطان‌های بیضه درمان می‌شوند.

  • علائم و نشانه‌ها

    سرطان بیضه معمولا اولین بار به‌عنوان توده‌ای بدون درد و تورم در بیضه تشخیص داده می‌شود. اغلب مردان مبتلا به این تومورها به‌صورت تصادفی یا در حال معاینه‌ی بیضه‌ها آن را می‌یابند - اما تومورها نیز ممکن است طی یک معاینه فیزیکی معمول یا یک کار پزشکی که برای اهداف دیگری مانند ارزیابی ناباروری انجام می‌شود، کشف شوند.

     سرطان بیضه ممکن است بدون هیچ علائم هشداردهنده باشد و یا نشانه‌های ظریفی داشته باشد، مانند:

    • سنگینی یا مجموعه‌ای از مایع در اسکروتوم
    • درد خفیف در شکم یا کشاله ران
    • درد در بیضه
    • رشد یا درد پستان
    • بلوغ زودرس در پسران با نشانه‌هایی مانند بم‌شدن صدا و یا رشد موهای صورت و بدن


    این علائم می‌تواند ناشی از شرایطی غیر از سرطان، مانند آسیب یا التهاب باشد، اما باید همیشه توسط متخصص مراقبت‌های بهداشتی ارزیابی شود.

  • تشخیص زودهنگام
    هیچ تستی برای غربالگری سرطان بیضه وجود ندارد. تا به امروز، هیچ مطالعی برای تعیین این‌که آیا خودآزمایی بیضه، انجام معاینات منظم توسط ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی، یا سایر آزمایش‌های غربالگری در مردان بدون علامت، خطر مرگ بر اثر ابتلا به سرطان بیضه را کاهش می‌دهد یا خیر انجام نشده است.
    • برخی از پزشکان مراقبت‌های بهداشتی توصیه می‌کنند که مردان بین 15 تا 55 ساله خودآزمایی ماهانه را برای شناسایی تغییرات در بیضه‌ها انجام دهند.
    • اکثر پزشکان بهداشتی بر این باورند که معاینه بیضه باید بخشی از هر معاینه فیزیکی عمومی باشد.
    • انجمن سرطان آمریکا معاینه بیضه را به‌عنوان بخشی از بررسی منظم مربوط به سرطان توصیه می‌کنند، اما توصیه‌ای برای خودآزمایی‌های بیضه برای همه مردان ندارد.
    • مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان بیضه قرار دارند ممکن است مایل به انجام خودآزمایی‌ ماهانه خود باشند.

     

    برای پیدا کردن نحوه انجام آزمایش خودآزمایی بیضه، به وب‌سایت بنیاد مراقبت اورولوژی (Urology Care Foundation) مراجعه کنید.

  • آزمایشات
     اهداف آزمایش عبارتند از:
    • کشف و تشخیص سرطان بیضه
    • تعیین نوع سرطان بیضه
    • تعیین گسترش سرطان، و در صورت گسترش سرطان، کدام اندام‌ها و بافت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد
    • نظارت بر اثربخشی درمان و نظارت بر بازگشت (عود) سرطان


    ارزیابی بالینی

    فرایند تشخیص سرطان بیضه با تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی آغاز می‌شود. در طول معاینه فیزیکی، متخصص مراقبت‌های بهداشتی:

    • بیضه‌های بیمار را برای علائم تورم، حساسیت یا سفت شدن بررسی می‌کند.
    • بر روی غدد لنفاوی که در زیر پوست در کشاله ران، شکم، سینه بالا و گردن قرار دارند، وجود تورم یا سختی بررسی می‌کند.
    • شکم بیمار را از نظر نشانه‌های بزرگ شدن کبد بررسی می‌کند.
    • سینه‌های بیمار و نوک پستان را برای علائم بزرگ شدن و حساسیت بررسی می‌کند.


    برای کسب تاریخچه پزشکی، متخصص مراقبت‌های بهداشتی در مورد هرگونه تغییر اخیر در سلامت شخص و یا نشانه‌های جدیدی که ممکن است متوجه شده باشد سوال می‌پرسد. همچنین از بیمار درمورد تاریخچه بیماری گذشته خود، به‌ویژه اینکه آیا شرایطی داشته که او را در معرض خطر ابتلا به سرطان بیضه قرار ‌دهد، سوال می‌شود. سرانجام، درباره سلامتی اعضای خانواده نزدیک، به‌ویژه کسانی که سرطان بیضه داشته‌اند، سوال خواهد شد.

    آزمایشات غیرآزمایشگاهی

     سونوگرافی اسکروتوم و بیضه‌ها اغلب اولین آزمایش تشخیصی است که در صورت وجود شک به سرطان بیضه انجام می‌شود. سونوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از اندام و بافت‌ها استفاده می‌کند. در حالی‌که بررسی انجام می‌شود، تصاویری که sonograms (تصویر امواج صوتی) نامیده می‌شوند بر روی مانیتور مشاهده می‌شوند. سونوگرافی می‌تواند حضور، اندازه و سازگاری تومور بیضه را تشخیص دهد و برای تشخیص سرطان از سایر شرایط، مانند عفونت یا اختلالات ساختاری در بیضه استفاده می‌شود.

    برای اطلاعات بیشتر، به Ultrasound-scrotum RadiologyInfo.org: مراجعه کنید.

    آزمایشات آزمایشگاهی

    آزمایشات خون برای بررسی مقدار بالای پروتئین‌های زیر و یا نشانگرهای تومور تولید شده توسط برخی از سرطان‌های بیضه انجام می‌شود.

    • AFP (آلفا فتوپروتئین) – تومورهای سلول‌های بنیادی غیرسمینوما اغلب AFP ایجاد می‌کنند، اما تومورهای سلول بنیادی سمینومی اینطور نیست. بنابراین، اگر سطح AFP شخص افزایش یابد، تیم مراقبت‌های بهداشتی می‌داند که تومور او مرکب است، حداقل تا حدی از سلول‌های غیرسمینوما تشکیل شده است و سرطان باید به‌عنوان غیرسمینوما درمان شود.
    • hCG (هورمون گونادوتروپین کوریونی انسانی) – هر دوی تومورهای سلول بنیادی سمینوم و غیرسمینوما می‌توانند باعث افزایش سطوح hCG خون شوند.


    تومورهای استروما (تومورهای سلول لیدینگ و تومورهای سلولی سلول سرتولی) AFP یا hCG را ایجاد نمی‌کنند، بنابراین موجب افزایش سطح این مارکرهای تومور نمی‌شوند.

    • سطوح لکتات دهیدروژناز (LD یا LDH) در حضور بسیاری از انواع سرطان بیضه افزایش می‌یابد. LD آنزیمی است که در بسیاری از بافت‌های بدن یافت می‌شود که وقتی آسیب سلولی اتفاق می‌افتد به جریان خون منتقل می‌شود. این خاص سرطان بیضه نیست؛ بسیاری از شرایط بهداشتی دیگر می‌تواند موجب افزایش سطح LD شود. هنگامی که سرطان بیضه وجود دارد، سطح LD بالا نشان‌دهنده‌ گسترش سرطان است.


    هنگامی که یک توده جامد در بیضه طی سونوگرافی تشخیص داده می‌شود، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی اغلب عمل جراحی را برای حذف کامل بیضه، اما معمولا تنها بیضه آسیب‌دیده را توصیه می‌کنند (مراحل تشخیصی دیگر را در زیر ببینید). بعد از جراحی، سطح نشانه‌های تومور شخص بیمار دوباره اندازه‌گیری می‌شود تا تیم مراقبت‌های بهداشتی میزان (مرحله) سرطان را تعیین کند. سطح بالای نشانگرهای تومور پس از عمل ممکن است نشانه‌ای از این باشد که سرطان به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته است.

    آزمایشات نشانگر تومور احتمالا بخشی از مراقبت سرطانی بیمار مبتلا به سرطان بیضه درحال پیشرفت است. آنها می‌توانند در نظارت بر پاسخ فرد به درمان و همچنین شناسایی عود سرطان بیضه مفید باشند.

    سایر روش‌های تشخیصی

    معاینه بافتی:

    روش استاندارد برای تایید تشخیص مشکوک به سرطان بیضه، برداشتن کامل بیضه آسیب‌دیده است. پاتولوژیست (آسیب‌شناس) نمونه‌های توده و بافت بیضه را زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند. اگر سلول‌های سرطانی یافت شوند، پاتولوژیست نوع سلول‌های سرطانی را گزارش خواهد کرد. بیوپسی- برداشتن یک نمونه کوچک از تومور بیضه برای آزمایش- معمولا انجام نمی‌شود چون این کار ممکن است باعث گسترش سلول‌های سرطانی به دیگر نقاط بدن شود (متاستاز).

    روش مورد استفاده برای برداشتن بیضه به نام برداشتن بیضه از کشاله ران نامیده می‌شود. علاوه بر ارائه یک نمونه تشخیصی، درمان ترجیحی اکثر سرطان‌های بیضه است. این روش شامل برش کشاله ران است که از طریق آن بیضه و طناب بیضه‌ای از اسکروتوم خارج و حذف می‌شود. این روش از طریق کشاله ران انجام می‌شود و نه اسکروتوم، تا از گسترش سلول‌های سرطانی به سایر نواحی بدن (متاستاز) جلوگیری شود. به‌همین ترتیب، طناب اسپرم از بین می‌رود، زیرا حاوی رگ وابران، خون و عروق لنفاوی است که می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بیضه به سایر قسمت‌های بدن منتقل کند.

     آزمایش‌های تصویربرداری:
    پس از تشخیص سرطان بیضه، برای تشخیص گسترش سرطان، توصیه‌های اضافی توصیه می‌شود.

    • اشعه ایکس قفسه سینه ممکن است برای یافتن توده‌ در ریه انجام شود.
    • ممکن است سی‌تی‌اسکن شکم، لگن و احتمالا قفسه سینه برای تعیین اینکه آیا سرطان به غدد لنفاوی، اندام‌ها یا بافت‌های هر یک از این نواحی گسترش یافته است انجام می‌شود.
    • اسکن MRI مغز و نخاع معمولا زمانی انجام می‌شود که پزشک متخصص مراقبت‌های بهداشتی معتقد است که سرطان ممکن است در این منطقه گسترش یابد.
    • اسکن پت (PET)، که می‌تواند به جمع‌آوری مجموعه‌های کوچک‌تر از سلول‌های سرطانی مانند غدد لنفاوی کمک کند، ممکن است انجام شود، اما برای سینموم‌ها مفیدتر از غیرسینموم است.
    • اسکن استخوان ممکن است در صورت درد استخوانی انجام شود، که نشان می‌دهد سرطان به استخوان گسترش می‌یابد.


     این روش‌ها احتمالا بخشی از مراقبت‌های سرطان در حال پیشرفت است. آنها می‌توانند در نظارت بر پاسخ بدن به درمان و همچنین شناسایی عود سرطان بیضه مفید باشند.

  • درمان

    اغلب ترکیب جراحی، پرتودرمانی و یا شیمی درمانی برای درمان سرطان بیضه استفاده می‌شود.

    همان‌طور که در بخش آزمایشات این مقاله مورد بحث قرار گرفته است، جراحی حذف کامل بیضه اغلب برای ایجاد تشخیص سرطان بیضه انجام می‌شود. (معمولا تنها یک بیضه آسیب‌دیده برداشته می‌شود، نه هر دو.) این نیز سرطان را درمان می‌کند. جراحی معمولا برای همه‌ی سرطان‌های بیضه انجام می‌شود، حتی اگر سرطان گسترش یافته باشد. بسته به نوع و اندازه (مرحله) سرطان، غدد لنفاوی ممکن است همزمان که بیضه برداشته می‌شود یا طی جراحی دوم از طریق جراحی از شکم برداشته شوند.

    پرتودرمانی یک پیگیری معمول برای جراحی است، به‌ویژه برای سینوم‌ها. این تومورها احتمالا از طریق تابش نابود می‌شوند، در حالی‌که درمورد تومورهای سلول‌های بنیادی غیرسینومی‌ اینطور نیست. هدف از پرتودرمانی نابود کردن هرگونه سرطان است که ممکن است در غدد لنفاوی شکمی ایجاد شود.

    بعد از عمل جراحی می‌توان از شیمی‌درمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی جامانده استفاده کرد. شیمی‌درمانی یک درمان مهم برای سرطان است که از بیضه گسترش یافته است یا خطر زیادی برای عود دارد.

    تحقیقات در حال انجام است تا درمان سرطان‌های بیضه را بهبود بخشد. به‌عنوان مثال، تغییرات خاصی در DNA (جهش) در سرطان‌های بیضه یافت می‌شود که به شیمی‌درمانی پاسخ نمی‌دهند. این یافته‌ها ممکن است به شناسایی بیمارانی که نسبت به شیمی‌درمانی پاسخ نمی‌دهند کمک می‌کند. علاوه بر این، این اطلاعات می‌تواند به توسعه داروهای جدید برای درمان سرطان‌های بیضه با هدف قرار دادن جهش‌های خاص منجر شود.

    علاوه بر این، محققان مشخص کرده‌اند که تغییرات ارثی در ژن‌های خاص می‌تواند خطر ابتلا به سرطان بیضه را افزایش دهد که ممکن است بتواند به شناسایی مردان در معرض خطر بالای بیماری کمک کند. با این‌حال، مطالعات بیشتری باید انجام شود.

    هر شخصی که با سرطان تشخیص داده می‌شود، با تصمیمات دشواری مواجه می‌شود. تشخیص سرطان بیضه با نگرانی‌های بیشتری در مورد تاثیر درمان بر روی ظاهر فیزیکی مرد، میل جنسی، عملکرد جنسی و توانایی پدرشدن همراه است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان سرطان بیضه، از جمله آزمایش‌های بالینی، وب‌سایت موسسه ملی سرطان، وب‌سایت انجمن سرطان آمریکا، و یا Cancer.Net مراجعه کنید.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Cancer Stat Facts: Testicular Cancer. National Cancer Institute. Available online at https://seer.cancer.gov/statfacts/html/testis.html. Accessed 2/13/18.

(January 4, 2018) Key Statistics for Testicular Cancer. American Cancer Society. Available online at https://www.cancer.org/cancer/testicular-cancer/about/key-statistics.html. Accessed on 2/13/18.

(February 12, 2016) What are the Risk Factors for Testicular Cancer? American Cancer Society. Available online at https://www.cancer.org/cancer/testicular-cancer/causes-risks-prevention/risk-factors.html. Accessed on 2/13/18.

(February 12, 2016) Testicular Cancer Survival Rates. American Cancer Society. Available online at https://www.cancer.org/cancer/testicular-cancer/detection-diagnosis-staging/survival-rates.html.

(August 1, 2012) Testicular Cancer. Cleveland Clinic. Available online at https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/12183-testicular-cancer. Accessed on 2/16/18.

(February 12, 2016) What is Testicular Cancer? American Cancer Society https://www.cancer.org/cancer/testicular-cancer/about/what-is-testicular-cancer.php.

(February 12, 2016) How is Testicular Cancer Diagnosed? American Cancer Society. Available online at https://www.cancer.org/cancer/testicular-cancer/detection-diagnosis-staging/how-diagnosed.html.

(February 12, 2016) Surgery for Testicular Cancer. American Cancer Society. Available online at https://www.cancer.org/cancer/testicular-cancer/treating/surgery.html.

(February 12, 2016) What's New in Testicular Cancer Research and Treatment? American Cancer Society. Available online at https://www.cancer.org/cancer/testicular-cancer/about/new-research.html.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

MEDLINEplus (2001 January 26). Testicular Cancer. MedlinePlus Health Information [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001288.htm.

NCI (2002 May 13, Updated). Testicular Cancer: Questions and Answers. National Cancer Institute, Cancer Facts [On-line information]. Available online through http://cis.nci.nih.gov.

ACS, (2000 April 12). Testicular Cancer. American Cancer Society, Testicular Cancer Detailed Guide [On-line information]. Available online through http://www.cancer.org.

Kinkade, S. (1999 May 1). Testicular Cancer. AAFP, American Family Physician [On-line information]. Available online at http://www.aafp.org/afp/990501ap/2539.html.

Mayo Clinic (2002 February 12). What is Testicular Cancer? Mayoclinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/invoke.cfm?id=DS00046.

John Hopkins Medical Institutions. Cancer of the Testicle. Brady Urological Institute [On-line information]. Available online at http://prostate.urol.jhu.edu/diseases/testicle/index.php.

Zoorob, R., et. al. (2001 March 15). Cancer Screening Guidelines. American Family Physician (AAFP) [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20010315/1101.html.

(© 2006). Detailed Guide: Testicular Cancer. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/docroot/CRI/CRI_2_3x.asp?dt=41.

(2006 January 20, Modified). Testicular Cancer (PDQ®): Treatment Patient Version. National Cancer Institute [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancerinfo/pdq/treatment/testicular/patient/.

(2006 July 24, Modified). Testicular Cancer (PDQ®): Health Professional Version. National Cancer Institute [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/testicular/HealthProfessional.

(2006 July 21). Testicular Cancer (PDQ®): Screening Health Professional Version. National Cancer Institute [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/screening/testicular/HealthProfessional.

2006 July 26, Revised). Detailed Guide: Testicular Cancer, What Are the Key Statistics About Testicular Cancer? American Cancer Society [On-line information]. Available online through http://www.cancer.org.

Dugdale, D. (Updated 2010 September 6). Testicular Cancer: MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001288.htm. Accessed January 2011.

(Revised 2010 July 20). Detailed Guide, Testicular Cancer Early Detection, Diagnosis, and Staging. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/Cancer/TesticularCancer/DetailedGuide/index. Accessed January 2011.

Mayo Clinic Staff (2009 October 3). MayoClinic.com. [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/testicular-cancer/DS00046/METHOD=print. Accessed January 2011.

Sachdeva, K., et. al, (Updated 2009 July 29). Testicular Cancer. eMedicine. [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/279007-overview. Accessed January 2011.

Nelson. R. (2010 September 21). Routine Screening Not Recommended for Testicular Cancer. Medscape Today from Medscape Medical News [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/729087. Accessed January 2011.

(Updated 2009 November). Testicular Cancer. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Testicularcancer.php?client_ID=LTD. Accessed January 2011.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 42-44, 558-560, 603-605.

Kasper DL, Braunwald E, Fauci AS, Hauser SL, Longo DL, Jameson JL eds (2005). Harrison's Principles of Internal Medicine, 16th Edition, McGraw Hill, Pp 550-552.

CE Essentials (©2011). Radiology Continuing Education. Available online at https://www.ceessentials.net/article42.html#Introduction. Accessed January 2011.

(August 6, 2010) Kelley, RK. What clinicians need to know about molecular markers in solid tumors. Available online at http://www.medscape.org/viewarticle/725989. Accessed January 2011.

(Revised February 11, 2014). American Cancer Society. Detailed Guide, Testicular Cancer Early Detection, Diagnosis, and Staging. Available online at http://www.cancer.org/cancer/testicularcancer/detailedguide/index. Accessed July 2012.

(Revised July 11, 2014). National Cancer Institute. Testicular Cancer Treatment PDQ®-Health Professional Version. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/testicular/HealthProfessional. Accessed July 2012.

(Revised March 2014). American Society of Clinical Oncology. Testicular Cancer. Available online at http://www.cancer.net/cancer-types/testicular-cancer. Accessed July 2014.

(Revised July 19, 2012). National Cancer Institute. Testicular Cancer Screening PDQ®-Patient Version. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/screening/testicular/Patient/page3. Accessed August 2014.

(Revised February 2012). Kush S. Testicular Cancer Workup. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/279007-overview. Accessed July 2014.

Motzer RJ, Agarwal N, Beard C, et al. Testicular Cancer. Journal of the National Comprehensive Cancer Care Network. 2009;7:672-693. Available online at http://www.jnccn.org/content/7/6/672.full. Accessed July 2014.

(Revised January 1, 2014). Cancer Research UK. Testicular Cancer Risk Factors. Available online at http://www.cancerresearchuk.org/cancer-info/cancerstats/types/testis/riskfactors/testicular-cancer-risk-factors. Accessed July 2014.