اسامی دیگر
Blood Cholesterol
اسم متعارف
Total Cholesterol
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه April 12, 2018.
هدف از انجام این آزمایش چیست؟

کلسترول یک ماده‌ی استروئیدی است که برای زندگی ضروری می‌باشد.  کلسترول در تشکیل غشای سلول‌ها در تمام بافت‌ها و اندام‌های بدن، در تولید هورمون‌های لازم برای رشد، تکامل و تولید‌مثل و در تولید اسیدهای صفراوی مورد نیاز جهت جذب مواد غذایی نقش دارد.هدف از انجام این آزمایش، اندازه‌گیری مجموع کلسترول موجود در خون است که توسط لیپوپروتئین‌ها انتقال می‌یابد.

کلسترول به مقدار کمی در گردش خون وجود دارد که به صورت ذرات پیچیده‌ای به نام لیپوپروتئین می‌باشد. هر ذره‌ی لیپوپروتئینی شامل ترکیبی از پروتئین، کلسترول، تری‌گلیسیرید و مولکول‌های فسفولیپید می‌باشد. این ذرات بر اساس چگالی خود به لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا (HDL)، لیپوپروتئین‌های با چگالی پایین (LDL) و لیپوپروتئین‌های با چگالی بسیار پایین (VLDL) طبقه‌بندی می‌شوند. ذرات HDL-C، که گاهی اوقات کلسترول خوب نامیده می‌شوند، کلسترول را از بافت‌ها و اندام‌ها دور می‌سازند و LDL-C و یا "کلسترول بد"، کلسترول را به بافت‌ها و اندام‌ها منتقل می‌نماید.

چکاپ دوره‌ای و حفظ مقادیر نرمال کلسترول، جهت حفظ سلامت فرد ضروری می‌باشد. هر چند که بدن کلسترول مورد نیاز خود را تولید می‌نماید، اما منبع برخی از کلسترول‌های بدن، مواد غذایی می‌باشد. اگر فردی از نظر ژنتیکی مستعد کلسترول بالا باشد یا رژیم غذایی فرد دارای چربی‌های اشباع شده و چربی‌های اشباع نشده‌ی ترانس (چربی‌های ترانس) بالایی باشد، سطح کلسترول خون او افزایش یافته و بر روی سلامتش تاثیر منفی خواهد گذاشت. کلسترول اضافی موجود در خون ممکن است بر روی دیواره‌ی رگ‌های خونی رسوب کرده و تشکیل پلاک دهد. پلاک‌ها می‌توانند موجب تنگی و در نهایت انسداد رگ‌های خونی شوند که نتیجه‌ی آن، سختی دیواره‌ی عروق (تصلب شریان یا آترواسکلروز) و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های متعددی مانند بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی می‌باشد.

آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

جهت بررسی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی؛ برای نظارت بر اثربخشی درمان‌های کاهندهی چربی

زمان انجام آزمایش؟

غربالگری: زمانی که هیچ ریسک فاکتوری برای بیماری قلبی وجود ندارد، این آزمایش، در چکاپ‌های دوره‌ای شامل پروفایل لیپیدی یا پنل چربی، درخواست داده می‌شود؛ بزرگسالان بایستی هر چهار تا شش سال، یک بار آزمایش کلسترول را انجام دهند؛ در کودکان، نوجوانان و جوانان بایستی یک بار بین سن 9 تا 11 سالگی و سپس بین 17 تا 21 سالگی مجددا کلسترول آن‌ها چک شود.

نظارت یا مانیتورینگ: در صورت وجود ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی، یا در صورت وجود مقادیر بالای کلسترول در آزمایش‌های قبلی و یا در افرادی که به دلیل مقادیر غیر‌نرمال چربی تحت درمان هستند

نمونه‌ی مورد نیاز؟

اغلب، نمونه‌ی خون وریدی تهیه می‌شود. گاهی اوقات کلسترول در قطره‌ای خون که از نوک انگشت جمع‌آوری می‌گردد اندازه‌گیری می‌شود. سنجش از طریق قطره‌ی خون معمولا در خانه‌های بهداشت، توسط دستگاه‌های مخصوص اندازه‌گیری کلسترول به صورت اورژانسی انجام می‌شود.

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری؟

معمولا، جهت آزمایش کلسترول، 12-9 ساعت ناشتایی لازم است; نوشیدن آب در این مدت بلامانع است. ممکن است پزشک، انجام آزمایش بدون ناشتایی را توصیه کند. در هر صورت بایستی شرایط نمونه‌گیری را طبق دستورالعمل پزشک یا آزمایشگاه رعایت کرد و به آزمایشگری که از شما خونگیری می کند در مورد ناشتا یا عدم ناشتا بودن خود اطلاع دهید. در افراد جوانی که فاکتورهای خطر بیماری‌های قلبی را ندارند ممکن است نیازی به ناشتایی نباشد.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش توتال کلسترول، به تنهایی یا به عنوان بخشی از پروفایل لیپیدی، به منظور پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری قلبی و کمک به تصمیم‌گیری در مورد نوع درمان مناسب در افراد با کلسترول بالا یا در محدوده‌ی مرزی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ممکن است به عنوان بخشی از پروفایل لیپیدی (که شامل سایر آزمایش‌های LDL-C، HDL-C و تری گلیسیرید نیز می‌باشد)،جهت نظارت بر اثربخشی درمان درخواست شود.

    از آن‌جایی که کلسترول بالا با سختی دیواره‌ی عروق (تصلب شریان یا آترواسکلروز)، بیماری قلبی و افزایش خطر مرگ ناشی از حملات قلبی همراه است، آزمایش کلسترول به عنوان بخشی از آزمایش‌های روتین جهت مراقبت‌های بهداشتی در نظر گرفته می‌شود.

    نتایج آزمایش کلسترول و سایر آزمایش‌های پروفایل چربی، همراه با سایر فاکتور‌های خطر بیماری قلبی در فرد، جهت تعیین نوع درمان و پیگیری‌های لازم، مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع درمان انتخابی ممکن است شامل تغییر سبک زندگی مانند تغییر رژیم غذایی یا انجام فالیت‌های ورزشی و یا تجویز داروهای کاهنده‌ی چربی مانند استاتین‌ها باشد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    بزرگسالان

    در همه‌ی بزرگسالانی که هیچ فاکتور خطری برای بیماری‌های قلبی را ندارند، انجام آزمایش کلسترول، به صورت دوره‌ای، حداقل در هر چهار تا شش سال یک بار، توصیه می‌شود. این آزمایش اغلب در کنار سایر آزمایش‌های مربوط به چکاپ عمومی درخواست می‌شود.

    در صورت وجود ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی، آزمایش کلسترول معمولا در فواصل زمانی کوتاه‌تری (اغلب چندین بار در سال) انجام می‌شود. ریسک‌فاکتورهای اصلی برای بیماری‌های قلبی عبارتند از:

    • مصرف سیگار
    • چاقی یا اضافه‌وزن
    • رژیم غذایی ناسالم
    • عدم فعالیت فیزیکی - فعالیت فیزیکی ناکافی
    • سن (45 سال و بالاتر از آن برای مردان، 55 سال و بالاتر از آن برای زنان)
    • داشتن فشار‌خون بالا (هیپرتانسیون) یا مصرف داروهای مربوط به فشار‌خون بالا
    • سابقه‌ی خانوادگی بیماری قلبی زودرس (در فامیل درجه اول: مرد زیر 55 سال و زن زیر 65 سال)
    • سابقه‌ی بیماری قلبی‌عروقی یا حمله‌ی قلبی
    • دیابت یا پره-دیابت

    کودکان، نوجوانان، جوانان

    جهت غربالگری کلسترول بالا در کودکان و نوجوانان، انجام آزمایش‌های پروفایل لیپیدی توصیه می‌گردد. آن‌ها بایستی یک بار بین سنین 9 تا 11 سالگی و مجددا بین سنین 17 تا 21 سالگی آزمایش کلسترول را انجام دهند. با این حال، برای کودکان و نوجوانانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند غربالگری در دوره‌های زمانی کوتاه‌تر و در سنین پایین‌تر توصیه می‌گردد. برخی از فاکتورهای خطر در این سنین مشابه با ریسک فاکتورهای بزرگسالان است و شامل سابقه‌ی خانوادگی بیماری‌های قلبی یا شرایط دیگری مانند دیابت، فشار‌خون بالا یا اضافه‌وزن می‌باشند. هنگامی که شاخص توده‌ی بدنی (BMI) جوانان برابر با یا بالاتر از صدک 85 است، آزمایش کلسترول توصیه می‌شود. برای یک فرد جوان چاق (شاخص توده‌ی بدنی بالای صدک 95)، ممکن است اندازه‌گیری سطح کلسترول در هر 2 سال یک بار، توصیه شود.

    طبق نظر آکادمی کودکان آمریکا، کودکانی که در گروه پر‌خطر هستند بایستی اولین آزمایش کلسترول خود را بین 2 تا 8 سالگی انجام دهند. انجام آزمایش کلسترول در کودکان زیر 2 سال ضرورتی ندارد. اگر نتایج اولیه نگران کننده نباشند، آزمایش کلسترول، با رعایت ناشتایی، بایستی 3 تا 5 سال دیگر دوباره انجام شود.

    مانیتورینگ یا نظارت

    آزمایش مجموع کلسترول می‌تواند به عنوان بخشی از پروفایل لیپیدی، در فواصل منظمی جهت ارزیابی میزان موفقیت تغییرات سبک زندگی برای کاهش چربی، مانند تغییر رژیم غذایی و انجام فعالیت ورزشی و یا جهت تعیین اثربخشی درمان دارویی مانند استاتین‌ها درخواست داده شود. بر طبق دستورالعمل‌های کالج کاردیولوژی آمریکا (ACC) و انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌شود بزرگسالانی که استاتین‌ها را مصرف می‌کنند، برای اطمینان از موثر بودن دارو، پروفایل چربی را با رعایت ناشتایی، 4 تا 12 هفته پس از شروع درمان و سپس هر 3 الی 12 ماه پس از آن انجام دهند.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    به طور کلی، مقادیر نرمال لیپید به داشتن قلبی سالم و کاهش خطر ابتلا به حمله‌ی قلبی‌ یا سکته‌ی مغزی‌ کمک می‌کند. پزشک با توجه به مجموعه‌ی نتایج آزمایش توتال کلسترول و دیگر آزمایش‌های پروفایل لیپیدی و همچنین سایر ریسک‌فاکتورهای بیماری قلبی، خطر ابتلا به بیماری قلبی در فرد را ارزیابی کرده و در مورد ضرورت درمان و نوع درمان تصمیم‌گیری خواهد کرد.

    در سال 2002، برنامه‌ی آموزش ملی کلسترول (NCEP)، در پنل درمان بزرگسالان (ATP III)، دستورالعمل‌هایی برای ارزیابی سطوح چربی و تعیین درمان مناسب برای آن‌ها را ارائه کرد. در سال 2013، ACC و AHA دستورالعمل‌هایی را برای بزرگسالان ارائه کردند که حاوی توصیه‌هایی در مورد اینکه چه کسی باید داروهای کاهنده‌ی کلسترول خون را دریافت کند، می‌باشند. (برای جزئیات بیشتر، بخش مربوط به پروفایل لیپید را ببینید).

    با این حال، استفاده از دستورالعمل‌های جدید، بحث‌برانگیز است و بسیاری از افراد هنوز از دستورالعمل‌های قدیمی NCEP ATP III برای ارزیابی سطوح چربی و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی (CVD) استفاده می‌کنند:

    برای بزرگسالان، نتایج آزمایش افراد، بر اساس میزان ریسک، در سه دسته‌ قرار می‌گیرد:

    • محدوده‌ی مطلوب: کلسترول کمتر از 200 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (5.18mmol/L) به عنوان محدوده‌ی مطلوب در نظر گرفته می‌شود و نشان‌دهنده خطر پایین برای ابتلاء به بیماری‌های قلبی می‌باشد.
    • محدوده‌ی مرزی: کلسترول 200 تا 239 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (5.18 تا 6.18mmol/L)، محدوده‌ی مرزی در نظر گرفته می‌شود که نشان‌دهنده‌ی میزان خطر متوسط برای ابتلا به بیماری‌های قلبی است. اگر آزمایش کلسترول به تنهایی انجام شده باشد، پزشک ممکن است جهت تعیین اینکه آیا علت کلسترول بالا بعلت میزان کلسترول بد (LDL-C بالا) یا کلسترول خوب (HDL-C) است، درخواست انجام پروفایل لیپیدی دهد. پزشک با توجه به نتایج آزمایش‌های پروفایل لیپیدی (و دیگر ریسک فاکتورها)، در مورد ضرورت درمان‌هایی، مانند تغییر سبک زندگی بیمار، تصمیم خواهد گرفت.
    • محدوده‌ی پر‌خطر: کلسترول برابر یا بیشتر از 240 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (6.22mmol/L) به عنوان محدوده‌ی پر‌خطر در نظر گرفته می‌شود. پزشک با درخواست پروفایل لیپیدی و سایر آزمایش‌ها می‌تواند علت افزایش کلسترول را مشخص و سپس درمان مناسب را تجویز نماید.

    برای کودکان و نوجوانان:

    • کلسترول کمتر از 170 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (4.40mmol/L) محدوده‌ی قابل‌قبول است.
    • کلسترول 170-199 میلی گرم بر دسی لیتر (4.40 - 5.16)، مرزی می باشد
    • کلسترول بیشتر از 200 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (5.17mmol/L)، بالا در نظر گرفته می‌شود.

    برای جوانان

    • کلسترول کمتر از 190 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (4.92mmol/L) محدوده‌ی قابل ‌قبول است.
    • کلسترول 190 تا 224mg/dL (4.92 تا 5.80mmol/L)، محدوده‌ی مرزی می‌باشد.
    • کلسترول بیشتر از 225 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (5.82mmol/L)، بالا در نظر گرفته می‌شود.

    در صورت مصرف داروهای کاهنده‌ی کلسترول، از آزمایش کلسترول جهت پیگیری میزان کاهش کلسترول استفاده می‌شود. میزان هدف، رسیدن به مقدار مطلوب LDL-C بر طبق ATP III می‌باشد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    کلسترول بایستی زمانی که فرد بیمار نیست اندازه‌گیری شود زیرا کلسترول خون در شرایطی مانند، در طول بیماری حاد، بلافاصله پس از حمله‌ی قلبی یا در طول استرس (مانند جراحی یا حادثه‌ی رانندگی) به طور موقتی پایین می‌آید. بنابراین بایستی اندازه‌گیری کلسترول را حداقل شش هفته پس از این شرایط انجام دادد.

    برخی بحث‌ها در مورد اینکه کلسترول خیلی پایین بد است یا نه وجود دارد. کلسترول پاییین (کمتر از 100 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (2.59mmol/L)) اغلب در شرایطی مانند سوء‌تغذیه، بیماری کبد یا سرطان دیده می‌شود. با این حال هیچ‌گونه شواهدی دال بر اینکه کلسترول پایین عامل ایجاد کننده‌ی این شرایط باشد وجود ندارد.

    به طور معمول، در طول بارداری، کلسترول بالا می‌باشد. بنابراین زنان باردار بایستی جهت آگاهی از سطح کلسترول خود، حداقل شش هفته پس از خاتمه‌ی بارداری آزمایش کلسترول را انجام دهند.

    مصرف برخی از داروها شامل استروئید‌های آنابولیک، بتا‌بلاکرها، اپی‌نفرین، قرص‌های ضد بارداری خوراکی و ویتامین‌D موجب افزایش مقادیر کلسترول می‌شود.

  • چه عواملی باعث افزایش کلسترول می‌شوند؟

    کلسترول بالا ممکن است به دلیل بیماری ژنتیکی و یا رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای چربی‌های اشباع شده باشد. در بسیاری از افراد معمولا ترکیبی از هر دو عامل، رژیم غذایی با چربی های اشباع بالا و ترنس و زمینه ارثی برای کلسترول بالا، در افزایش کلسترول نقش دارند.

  • در صورت کلسترول خیلی بالا چه درمان‌هایی توصیه می‌شود؟

    یکی از گزینه‌های درمانی، تغییر سبک زندگی به شیوه‌ای است که موجب کاهش سطح کلسترول شود. به عنوان مثال، سبک زندگی با رژیم غذایی حاوی مقادیر پایین چربی‌های اشباع و ترانس و داشتن برنامه‌ی ورزشی. اگر رژیم غذایی و ورزش نتوانند به میزان کافی کلسترول را کاهش دهند، اغلب دارو تجویز می‌شود و معمولا هدف از مصرف این داروها حصول مقادیر پایین LDL-C می‌باشد. گاهی اوقات از مصرف همزمان دو نوع داروی مختلف برای درمان افرادی که دارای سطوح بسیار بالای کلسترول هستند، استفاده می‌شود. هرچند که معمولا از استاتین‌ها جهت کاهش دادن چربی‌ها استفاده می‌شود اما نوع داروی انتخابی برای هر فردی متفاوت از دیگران است. بنابراین، پزشک قبل از تجویز هر نوع داروی کاهنده‌ی چربی، نیاز دارد که وضعیت فرد را بررسی کند و سپس تصمیم به تجویز داروی مناسب نماید.

  • آیا کلسترول بالا خطر حمله‌ی قلبی را افزایش می‌دهد؟

    کلسترول بالا، ریسک حمله‌ی قلبی را افزایش می‌دهد، به طوری که کلسترول بالاتر، برابر است با ریسک بالاتر. با این حال، بسیاری از عوامل دیگر مانند سیگار کشیدن، دیابت، سن و فشار‌خون بالا نیز خطر ابتلا به حمله‌ی قلبی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ریسک فاکتورهای مرتبط، مطلب Understand Your Risk for High Cholesterol را در سایت انجمن قلب آمریکا مطالعه نمایید.

  • چرا با وجود حفظ رژیم غذایی و انجام فعالیت‌های ورزشی، مقادیر کلسترول من در این آزمایش، نسبت به مقدار کلسترول در آزمایش قبلی، افزایش یافته است؟

    سطح کلسترول در بدن افراد در طول زمان تغییر می‌کند و مقادیر آن از یک ماه تا ماه دیگر می‌تواند تا 10٪ تغییرات داشته باشد. در اثر این تغییرات، میزان کلسترول، برخی اوقات، کاهش و برخی اوقات، افزایش می‌یابد. این نوسانات، تغییرات بیولوژیکی نامیده می‌شوند و نشان‌دهنده‌ی تغییرات طبیعی در متابولیسم بدن انسان می‌باشد.

  • چرا با اینکه مقدار کلسترول من بالا بود، دکتر، برای من دارویی تجویز نکرد و خواست که چند ماه دیگر دوباره آزمایش را تکرار کنم؟

    سطح کلسترول بدن افراد در طول زمان تغییر می‌کند. بنابراین ممکن است یک بار اندازه‌گیری کلسترول، همیشه نتواند نشان‌دهنده‌ی سطح کلسترول بدن یک فرد باشد. به همین دلیل قبل از شروع هر نوع درمانی ممکن است نیاز باشد که مقادیر کلسترول در دو نوبت، به فاصله‌ی چند هفته تا چند ماه، اندازه‌گیری شود.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت labtests.ir هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جوابدهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی بایستی این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده مورد انتظار هستند می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است، اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. مهم این است که بدانید که جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، بایستی از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

مشاهده‌ی منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب
Stone N.J. et al. (2013 November 12). 2013 ACC/AHA Guideline on the Treatment of Blood Cholesterol to Reduce Atherosclerotic Cardiovascular Risk in Adults. Circulation 10.1161/01.cir.0000437738.63853.7. Available online at https://circ.ahajournals.org/content/early/2013/11/11/01.cir.0000437738.63853.7a. Accessed on 5/01/16.
Martin, S. et al, (2014 June 24). 2013 ACC/AHA cholesterol treatment guideline: what was done well and what could be done better. J Am Coll Cardiol. 2014 Jun 24;63(24):2674-8. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24681146. Accessed on 5/01/16.
Hendrani, A. et al. (2016 February 26). Dyslipidemia management in primary prevention of cardiovascular disease: Current guidelines and strategies. World J Cardiol. 2016 Feb 26;8(2):201-10. doi: 10.4330/wjc.v8.i2.201. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26981215. Accessed on 5/01/16.
Chen, M. (2015 April 20 Updated). High blood cholesterol levels. MedlinePlus Medical Encyclopedia. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000403.htm. Accessed on 5/01/16.
Genzen, J. (2016 April Updated). Cardiovascular Disease (Traditional Risk Markers) - Risk Markers - CVD (Traditional). ARUP Consult. Available online at https://arupconsult.com/content/cardiovascular-disease-traditional-risk-markers. Accessed on 5/01/16.
(2016 March 28 Updated). About Cholesterol. American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/AboutCholesterol/About-Cholesterol_UCM_001220_Article.jsp#.Vy9WX3q9b5M. Accessed on 5/01/16.
Hughes, S. (2015 November 13 Updated). Focus More on % LDL Reductions: New JUPITER Data. Medscape Multispecialty from American Heart Association (AHA) 2015 Scientific Sessions. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/854491. Accessed on 5/01/16.
Lloyd-Jones DM, Morris PB, Ballantyne CM, Birtcher KK, Daly Jr DD, DePalma SM, Minissian MB, Orringer CE, Smith SC. 2016 ACC expert consensus decision pathway on the role of non-statin therapies for LDL-cholesterol lowering in the management of atherosclerotic cardiovascular disease risk: a report of the American College of Cardiology Task Force on Clinical Expert Consensus Documents. J Am Coll Cardiol 2016. Available as pdf at http://content.onlinejacc.org/article.aspx?articleID=2510936#tab1.
منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی
Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].
Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.
National Heart, Lung, and Blood Institute of the National Institutes of Health, United States Department of Health and Human Services. Third report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on detection, evaluation, and treatment of high blood pressure in adults (Adult Treatment Panel III). Bethesda, Md. 2001 May. Available online at http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3_rpt.htm
American Heart Association. How to Get Your Cholesterol Tested. (Updated April 4, 2008) Available online at http://americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=541. Accessed July 2008.
Third Report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults (Adult Treatment Panel III). May 2001. PDF available for download at http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3full.pdf. Accessed July 2008.
American Academy of Family Physicians. Cholesterol: What Your Level Means. (Updated October 2007). Available online at http://familydoctor.org/online/famdocen/home/common/heartdisease/risk/029.html. Accessed July 2008.
Daniels, SR, Greer FR, and the Committee on Nutrition. Lipid screening and cardiovascular health in childhood (clinical report). Jul 2008. Pediatrics 122:198-208.
American Academy of Pediatrics. AAP issues new guidelines on cholesterol screening (press release). 7 Jul 2008. Available online at http://www.aap.org/new/july08lipidscreening.htm. Accessed August 2008.
American Academy of Pediatrics Lipid Screening and Cardiovascular Health in Childhood. Pediatrics Vol. 122 No. 1 July 2008, pp. 198-208. Available online at http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;122/1/198. Accessed September 2008.
Third Report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults (Adult Treatment Panel III). Sep 2002. PDF available for download at http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3full.pdf. Accessed July 21, 2013.
(©2012) American Heart Association. Cholesterol Levels. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/Cholesterol_UCM_001089_SubHomePage.jsp. Accessed July 21, 2013.
(November 2012) American Association of Family Physicians. High Cholesterol. Available online at http://familydoctor.org/familydoctor/en/diseases-conditions/high-cholesterol.php. Accessed July 19, 2013.
Kavey R-EW, et al. Expert panel on integrated guidelines for cardiovascular health and risk reduction in children and adolescents: Summary report. Pediatrics 2011; 128: DOI:10.1542/peds.2009-2107C. PDF available for download at http://pediatrics.aappublications.org/site/misc/2009-2107.pdf. Accessed July 19, 2013.
KidsHealth.org. Cholesterol and Your Child. Available online at http://kidshealth.org/parent/medical/heart/cholesterol.php#. Accessed July 20, 2013.
Kathiresan, S. 2006. Increased Small Low-Density Lipoprotein Particle Number, A Prominent Feature of the Metabolic Syndrome in the Framingham Heart Study. Circulation. PDF available for download at http://circ.ahajournals.org/content/113/1/20.full.pdf. Accessed July 20, 2013.
Blake G, et al. September 23, 2002. Low-Density Lipoprotein Particle Concentration and Size as Determined by Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy as Predictors of Cardiovascular Disease in Women. Circulation. Available online at http://circ.ahajournals.org/content/106/15/1930.full. Accessed July 20, 2013.
Blakenstein R, et al. July 2011. Predictors of Coronary Heart Disease Events Among Asymptomatic Persons With Low Low-Density Lipoprotein Cholesterol. Journal of the American College of Cardiology Volume 58, Issue 4, Pp 364–374.
Krauss R. 2010 Aug;21. Lipoprotein subfractions and cardiovascular disease risk. Curr Opin Lipidol (4):305-11. Abstract available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20531184. Accessed July 2013.
Prado K, et al. 2011 Sep-Oct. Low-density lipoprotein particle number predicts coronary artery calcification in asymptomatic adults at intermediate risk of cardiovascular disease. J Clin Lipidol (5):408-13. Abstract available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21981843. Accessed July 2013.
Lavie C, et.al. May 2012. To B or Not to B: Is Non–High-Density Lipoprotein Cholesterol an Adequate Surrogate for Apolipoprotein B? Mayo Clin Proc. 2010 May; 85(5): 446–450. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2861974/. Accessed July 2013.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.