اسامی دیگر
Lipoprotein little a
Lp(a)
اسم متعارف
Lipoprotein (a)
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 5, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

ارائه اطلاعات به پزشک در مورد گسترش بیماری قلبی؛ به عنوان بخشی از غربالگری هدفمند برای بیماری قلبی-عروقی (CVD)

زمان انجام آزمایش؟

زمانیکه دارای پیشینه خانوادگی از ابتلا به بیماری قلبی-عروقی در سنین کم باشید؛ زمانیکه شما دارای بیماری قلبی باشید یا قبلا حمله قلبی یا سکته در شما رخ داده اما پروفایل چربی نرمال بوده یا نشانگر سطح نسبتا بالایی از کلسترول و یا کلسترول لیپوپروتئین با غلظت پایین (LDL-C) باشد

نمونه مورد نیاز

نمونه خونی بدست آمده از سیاهرگ بازو

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

نیاز نیست، با این حال، آزمایش Lp (a) اغلب همزمان با یک پروفایل چربی انجام می شود و ممکن است عدم مصرف مواد غذایی به مدت 9 تا 12 ساعت برای پروفایل چربی ضروری باشد.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

لیپوپروتئین (a) یا Lp a یک نوع از لیپوپروتئین است که کلسترول را در خون حمل می کند. این ماده از نظر اینکه حاوی یک پروتئین آپولیپوپروتئین B و کلسترول و چربی های دیگری است، مشابه لیپوپروتئین با غلظت پایین (LDL) می باشد. این آزمایش مقدار Lp a را در خون می سنجد تا به ارزیابی ریسک بیماری قلبی-عروقی کمک کند.
Lp a نیز همانند LDL یک ریسک فاکتور برای بیماری قلبی-عروقی به حساب می آید. مقدار Lp a که یک فرد دارد بصورت ژنتیکی تعیین شده و در کل دوره حیات یک شخص تقریبا ثابت باقی می ماند. سطح بالای Lp a منجر به خطر بروز بیماری قلبی-عروقی می شود و از طرفی این آزمایش یک نشانگر مناسب برای بیماری قلبی-عروقی است.
جزء پروتئینی Lp a حاوی موارد زیر است:
-آپولیپوپروتئین B- پروتئینی که در تجزیه چربی ها شرکت داشته و بخش اصلی پروتئین در لیپوپروتئین هایی مثل LDL و لیپوپروتئین با غلظت خیلی پایین (VLDL) است
-آپولیپوپروتئین a- جزء پروتئینی دوم که آپولیپوپروتئین a نیز نامیده می شود که متصل به Apo B می باشد. آپولیپوپروتئین a دارای ساختار غیرعادی بوده و مانع از تجزیه نرمال لخته ها می شود. اندازه بخش آپولیپوپروتئین a در Lp a از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و در افراد با نسب قفقاز نسبت به افراد آفریقایی کوچک تر است. اهمیت تغییر در اندازه در ابتلا به بیماری قلبی-عروقی پیچیده است، اما شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه اندازه کوچکتر ریسک بیماری را افزایش می دهد. بسیاری از آزمایشات Lp a اندازه آپولیپوپروتئین a را اندازه گیری نمی کنند. آنها صرفا سطح Lp a را در خون اندازه گیری و گزارش می کنند.
بدلیل اینکه در حدود 50 درصد از افراد مبتلا به حملات قلبی دارای سطح کلسترول نرمالی هستند، محققین در تلاش بوده اند تا عوامل دیگر موثر بر بیماری قلبی را مشخص نمایند. عقیده بر این است که Lp a یکی از این عوامل است. Lp a از دو طریق می تواند منجر به بیماری قلبی شود. اول اینکه، چون Lp a مس تواند مصرف LDL را در دیواره های رگ های خونی افزایش دهد، منجر به گرفتگی عروق در دیواره رگهای خونی خواهد شد. دوم اینکه، از آنجاییکه apo a ساختاری دارد که می تواند مانع از عمل آنزیم ها در از بین بردن لخته ها شود، Lp a می تواند منجر به تجمع لخته ها در رگهای خونی شود. بنا به این دلایل، Lp a نقش بیشتری در گرفتگی رگها و عروق نسبت به LDL خواهد داشت.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خونی بدست آمده از سیاهرگ بازو

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

خیر آمادگی برای آزمایش نیاز نیست، با این حال بدلیل اینکه این آزمایش را می توان همزمان با پروفایل چربی انجام داد، عدم مصرف مواد غذای به مدت 9 تا 12 ساعت ممکن است ضروری باشد.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش Lp a برای تشخیص سطوح افزایش یافته لیپوپروتئین a بعنوان عاملی در توسعه بیماری قلبی-عروقی (CVD) مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمایش را می توان در ارتباط با یک پروفایل چربی و برای ارائه اطلاعات بیشتر در مورد ریسک وجود بیماری قلبی-عروقی مورد استفاده قرار داد.
    سطح Lp a از نظر ژنتیکی تعیین می شود و در کل دوره حیات نسبتا ثابت باقی می ماند. بدلیل اینکه معمولا تحت تأثیر تغییرات در شیوه زندگی یا داروها قرار نمی گیرد، بنابراین هدف درمان نیست. در عوض، زمانیکه Lp a در سطح بالایی قرار داشته باشد، وجود این ریسک فاکتور اضافی می تواند حاکی از ضرورت درمان عوامل دیگر مثل سطح افزایش یافته لیپوپروتئین با غلظت پایین (LDL) باشد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    Lp a بطور منظم بعنوان بخشی از پروفایل چربی درخواست داده نمی شود. با این حال این آزمایش ممکن است همراه به آزمایشات چربی دیگر درخواست شود، بویژه زمانی که فرد دارای پیشینه خانوادگی از ابتلا به بیماری قلبی-عروقی در سنین پایین باشد که قابل بررسی با LDLبالا یا HDLپایین نباشد.
    برخی از پزشکان می توانند این آزمایشات در شرایط زیر درخواست دهند:
    -فرد دارای بیماری قلبی- عروقی باشد، بویژه افرادی که دارای سطوح چربی سالم باشند یا افرادی که سطح چربی در آنها بصورت متعادل افزایش یافته باشد
    -یک شخص ممکن است دارای زمینه مادرزادی کلسترول خون بالا باشد
    -شخصی که سکته یا حمله قلبی در وی رخ داده اما دارای سطوح چربی نرمال یا با افزایش جزئی باشد

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    سطح Lp a بالا می تواند خطر توسعه بیماری قلبی-عروقی یا عروق مغز را افزایش دهد. Lp a بالا می تواند در افراد دارای پروفایل چربی نرمال رخ دهد. سطح افزاش یافته Lp a ممکن است مستقل از چربی های دیگر، منجر به بیماری قلبی شود.
    سطح Lp a از نظر ژنتیکی تعیین می شود و به آسانی تحت تأثیر تغییرات در شیوه زندگی یا داروها قرار نمی گیرد. با این حال، برخی از وضعیت های غیرژنتیکی می تواند منجر به افزایش Lp a شود. این موارد شامل کاهش استروژن، افزایش کلسترول، کم کاری شدید تیروئید، دیابت کنترل نشده، نارسایی مزمن کلیه و سندرم نفروتیک می باشد.
    هیچ مشکل شناخته شده ای مرتبط با Lp a پایین وجود ندارد. بسیاری از افراد هیچ گونه Lp a قابل تشخیص در خون خود ندارند.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    در موارد نادر، ممکن است آزمایش Lp a را زمانی درخواست داد که بخواهیم در مورد علت افزایش سطح Lp a در یک زن یائسه (که می تواند به دلیل کاهش سطح استروژن باشد) که خطر ابتلا به بیماری قلبی-عروقی را افزایش می دهد، بررسی کنیم.
    Lp a یک آزمایش روزمره نمی باشد. اصول راهنمای برنامه آموزش ملی کلسترول (NCEB) و پنل درمانی افراد بالغ III، همگی سودمندی روش Lp a را تایید کرده اند اما بعنوان ابزار غربالگری عمومی توصیه نشده است. اصول راهنمای آکادمی ملی بیوشیمی بالینی (NACB) در مورد نشانگرهای زیستی بیماری قلبی-عروقی و سکته، آزمایش افراد دارای پیشینه خانوادگی از بیماری قلبی گرفتگی عروق زودرس و یا سطوح چربی بالا (چربی بالا) یا افراد دارای خطر بیماری قلبی-عروقی متوسط را توصیه کرده اما غربالگری عمومی را در این راستا پیشنهاد نمی کند.
    این تا بخشی بدلیل این مسئله است که سطوح Lp a بصورت ژنتیکی تعیین می شوند و تغییر دادن آنها مشکل است. نیاسین و استروژن (برای زنان یائسه) به مقدار جزئی موجب کاهش Lp a می شود اما تاثیر آنها کوتاه مدت بوده و این که آیا کاهش Lp a موجب کاهش خطرات می شود، هنوز ناشناخته است. متخصصین درمانهای دارویی را برای سطوح افزایش یافته Lp a توصیه نمی کنند اما برخی نیز پیشنهاد می نمایند که افراد دارای سطوح بالای Lp a باید در مورد کاهش لیپوپروتئین با غلظت پایین (LDL) (که می تواند خطرات کلی را در آنها کاهش دهد) آگاه باشند.
    در کل، چربی ها را نباید در دوران زیر اندازه گیری کرد: در طی دوران تب یا عفونت، در طی چهار هفته از انفارکتوس حاد قلبی (حمله قلبی)، سکته، جراحی، دقیقا بعد از مصرف زیاد الکل، با دیابت کنترل نشده جدی، زمان بارداری یک زن یا در طی کاهش سریع وزن.

  • چرا پزشک من آزمایش Lp a را بیش از یک بار درخواست می کند؟

    عموما، سطح Lp a فقط یک بار آزمایش می شود زیرا نسبتا در سطح ثابتی قرار دارد. گاها پزشک شما می تواند آزمایش دوم Lp a را برای تایید سطح اولیه درخواست دهد، بویژه اگر شما در آزمایش اول بیمار باشید، یا برای بررسی ریسک های افزایش یافته بعد از دوران یائسگی یا برای نظارت بر تاثیرات درمان.

  • آیا آزمایش Lp a در مطب پزشک قابل انجام است؟

    آزمایش Lp a نیازمند تجهیزات تخصصی بوده و معمولا در یک آزمایشگاه انجام می شود. نمونه شما ممکن است برای بررسی به یک آزمایشگاه مرجع ارسال شود.

  • اگر سطوح Lp a در طی دوره حیات قابل تغییر نباشد، چرا پزشک دوره درمانی را تجویز می کند؟
    با اینکه سطوح Lp a عموما به درمان پاسخ نمی دهند، اما اگر شما ریسک دیگری در ارتباط با بیماری قلبی-عروقی داشته باشید، پزشک شما می تواند درمان این عوامل را برای کاهش کلی خطرات درخواست کند.
مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Subhi, Y. (Updated 2014 April 1). Lipoprotein (a). Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2088118-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed April 2014.

Ye, Z. et. al. (2014). The Association Between Circulating Lipoprotein(a) and Type 2 Diabetes Is It Causal? Medscape Multispecialty from Diabetes. 2014;63(1):332-342 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/818745 through http://www.medscape.com. Accessed April 2014.

Voora, D. (2012 December 12). Should We Test Lipoprotein(a) to Predict Risk for Atherosclerosis? Medscape Multispecialty [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/775752 through http://www.medscape.com. Accessed April 2014.

Boudi, F. and Ahsan, C. (Updated 2013 December 5). Risk Factors for Coronary Artery Disease. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/164163-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2014.

Zieve, D. (2012 June 4). Lipoprotein-a. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/007262.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed April 2014.

(© 1995–2014). Lipoprotein (a), Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/81558 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed May 2014.

Delgado, J. et. al. (2014 March 14). Cardiovascular Disease (Non-traditional Risk Markers) - Risk Markers - CVD (Non-traditional). ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/CVDRiskMarkerNontrad.html?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed May 2014.

Stone, N. et. al. (2013 November 12). 2013 ACC/AHA Guideline on the Treatment of Blood Cholesterol to Reduce Atherosclerotic Cardiovascular Risk in Adults: A Report of the American College of Cardiology/American Heart Association Task Force on Practice Guidelines Circulation. 2013;00:000–000. [On-line information]. Available online at http://circ.ahajournals.org/content/early/2013/11/11/01.cir.0000437738.63853.7a through http://circ.ahajournals.org. Accessed May 2014

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 112-116.

Malaguarnera M, et. al. Lipoprotein(a) in Cardiovascular Diseases. Biomed Res Int. 2013; 2013: 650989. Published online Dec 30, 2012. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3591100/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed June 2014.

Jane Hoover-Plow and Menggui Huang. Lipoprotein(a) Metabolism: Potential Sites for Therapeutic Targets. Metabolism. Apr 2013; 62(4): 479–491. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3547132/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed June 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Spengler, R. (2002 May 14, Updated). What is lipoprotein(a)? St. Joseph Health System, Health Library [On-line information]. Available online at http://www.sjo.org/library/healthguide/MedicalTests/topic.asp?hwid=tv6799abc through http://www.sjo.org.

Paxton, A. (2002 July). One Year Later, Cholesterol Guidelines Sinking In. In the News, CAP Today Feature Story [On-line article]. Available online at http://www.cap.org/captoday/archive/2002/cholesterol_guidelines_feature.html through http://www.cap.org.

Lipoprotein(a). ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing (CLT) [On-line information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_a48b.htm#1141226 through http://www.aruplab.com.

Sih, I, Contributor. Chapter 63. Lipoprotein Disorders. The Merck Manual of Geriatrics, Section 8: Metabolic and Endocrine Disorders [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/pubs/mm_geriatrics/sec8/ch63.htm through http://www.merck.com.

(2000 July 21). Genetics of Coronary Heart Disease. WebMD Health [On-line information]. Available online at http://my.webmd.com/content/article/1675.50290 through http://my.webmd.com.

Apgar, B. (1999 February 15). Oral vs. Transdermal HRT to Reduce Lipoprotein(a) Levels. American Family Physician, Tips from Other Journals [On-line Journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/990215ap/tips.html#Oral through http://www.aafp.org.

Stewart, C. (2001 February 8). Lecture 6: Cholesterol and Lipoproteins. Lecture notes, Biol 366, Univ at Albany, NY [On-line lecture]. PDF available for download at http://www.albany.edu/faculty/cs812/bio366/L06_lipoproteins.pdf through http://www.albany.edu/.

Lipoprotein Structure and Function. Cardiovascular Chemistry Group at Texas A&M University [Website information]. Available online at http://www.chem.tamu.edu/rgroup/macfarlane/problem3.htm through http://www.chem.tamu.edu.

Simon lecture, transcribed by Jessy (2001 December 14). Cardiology 35:Lipids and CVD. SUNY Stony Brook School of Medicine Class of 2004 [On-line lecture notes]. Available online at http://www.stonybrookmed.com/noteservice/2004/Lectures/cardio/cardio35.doc through http://www.stonybrookmed.com.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO., Pp 110-114.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry, AACC Press, Washington, DC. Winter, W. and Harris, N. Chapter 21: Lipoprotein Disorders, pp 251-259.

Harrison's Principles of Internal Medicine, 16th edition. Kasper, Braunwald, Fauci, Hauser, Longo, Jameson, eds. McGraw Hill: 2005.

(September 1999) The Cleveland Clinic, Center for Continuing Education, Cleveland Clinic Journal of Medicine: Should One Routinely Screen for Lipoprotein (a)? [Online information, accessed August 2007). Available online at http://clevelandclinicmeded.com/ccjm/sept1999/ccjmoneminutesep99.htm through http://clevelandclinicmeded.com.

(September 2006) High Lipoprotein(a) Levels Plus High LDL Increases CVD Risk in Women. Nainggolan L. Medscape Medical News (online information, accessed August 2007). Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/544893 through http://www.medscape.com.

Suk Danik J; Rifai N; Buring JE; Ridker PM. Lipoprotein(a), measured with an assay independent of apolipoprotein(a) isoform size, and risk of future cardiovascular events among initially healthy women. JAMA. 2006; 296(11):1363-70. Available online at http://www.medscape.com/medline/abstract/16985228 through http://www.medscape.com. Accessed Sept 2007.

Zieve, D. and Dugdale, D. (Updated 2010 May 23). Lipoprotein-a. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/007262.htm. Accessed September 2010.

Delgado, J. et. al. (Updated 2010 April). Cardiovascular Disease (Non-traditional Risk Markers) - Risk Markers - CVD (Non-traditional). ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/CVDRiskMarkerNontrad.html?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed September 2010.

(© 1995–2010). Unit Code 81558: Lipoprotein (a), Serum. Mayo Clinic, Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/81558 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed September 2010.

Myers, G. Editor (© 2009). Emerging CV Risk Factors. The National Academy of Clinical Biochemistry, Laboratory Medicine Practice Guidelines, Emerging Biomarkers for Primary Prevention of Cardiovascular Disease and Stroke [On-line information]. Available online at http://www.aacc.org/members/nacb/LMPG/OnlineGuide/PublishedGuidelines/risk/Pages/default.aspx through http://www.aacc.org. Accessed September 2010.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 110-114.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (© 2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry: AACC Press, Washington, DC. Pp 254.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 678-681.

Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. 21st ed. McPherson R, Pincus M, eds. Philadelphia, PA: Saunders Elsevier: 2007, Pp 202-203.

Jill Rubin, Thomas A. Pearson, Roberta G. Reed, and Lars Berglund. Fluorescence-based, Nonradioactive Method for Efficient Detection of the Pentanucleotide Repeat (TTTTA)n Polymorphism in the Apolipoprotein(a) Gene. Clinical Chemistry Oct 2001; 47: 1758 - 1762.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.