اسامی دیگر
Immunophenotyping by Flow Cytometry or Immunohistochemistry
اسم متعارف
Immunophenotyping
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 30, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

کمک به تشخیص و طبقه‌بندی لوسمی یا لنفوم؛ کمک به درمان؛ شناسایی و ارزیابی سلول‌های سرطانی که پس از درمان یا عود بیماری باقی می‌مانند

زمان انجام آزمایش؟
هنگامی که علائم و نشانه‌هایی دارید که متخصص سلامت فکر می‌کند به علت لوسمی یا لنفوم باشد؛ زمانی که به لوسمی یا لنفوم تشخیص داده شده‌اید اما زیرمجموعه خاص آن ناشناخته است؛ گاهی اوقات برای ارزیابی اثربخشی درمان و یا ارزیابی بیماری‌های مکرر
نمونه مورد نیاز

نمونه خون گرفته شده از ورید بازو ؛ گاهی اوقات مغز استخوان، بیوپسی بافت یا نمونه مایع جمع‌آوری شده توسط متخصص بهداشت

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

ندارد

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

ایمونوفنوتایپینگ حضور و یا عدم وجود آنتی‌ژن‌های گلبول سفید (WBC) را تشخیص می‌دهد. این آنتی‌ژن‌ها ساختارهای پروتئینی موجود در سطح یا درون WBCs هستند. گروه‌بندی‌های معمول آنتی‌ژن‌ها در WBC های طبیعی وجود دارد و منحصر به انواع سلول‌های خاص هستند. گروه‌های غیر معمول اما خاص با لوسمی و لنفوم دیده می‌شوند. این ویژگی اجازه می‌دهد تا ایمنفنوتایپینگ در تشخیص و طبقه‌بندی این سرطان‌های خون مفید باشد.

لوسمی و لنفوم توسط یک سلول غیرطبیعی ایجاد می‌شود که بدون کنترل شروع به تکثیر خود می‌کند. لنفوسیت‌های غیرطبیعی یا سلول‌های مونوکلونال میلوئیدی (دانه‌ای) تکثیر می‌شوند، با این‌حال با عفونت‌ها مبارزه نمی‌کنند و یا عملکردهای دیگری مانند WBC معمولی را انجام نمی‌دهند. از آنجا که آن‌ها با سرعت طبیعی از بین نمی‌روند، در مغز استخوان، در یک غده لنفاوی یا در سایر بافت‌ها، جایی که تعداد آن‌ها افزایش می‌یابد، انباشته می‌شوند. همان‌طور که تعداد سلول‌ها در مغز استخوان افزایش می‌یابد، ممکن است تولید گلبول‌های قرمز و سفید طبیعی را از بین ببرد. در نهایت سلول‌های غیرطبیعی نیز به جریان خون منتقل می‌شوند.

CBC (شمارش کامل خون) و آزمایش‌های افتراقی انجام شده بر روی یک نمونه از خون افراد مبتلا به لوسمی یا لنفوم ممکن است تعداد بیشتری از گلبول‌های سفید را با فراوانی یک نوع نشان دهد. این آزمایش‌ها ممکن است لنفوم یا لوسمی را نشان دهند، اما برای اطمینان از تشخیص، معمولا اطلاعات بیشتری نیاز است. CBC و آزمایش افتراقی نمی‌توانند وجود WBC های منوکلونال را تایید کنند یا تفاوت‌های ظریف بین انواع مختلف سرطان‌های خون را تشخیص دهند.

با ایمنفنوتایپینگ، خون، مغز استخوان یا سایر نمونه‌های بافت برای جمع‌آوری اطلاعات مورد آزمایش قرار می‌گیرد - اطلاعاتی که برای شناسایی نوع خاصی از لوسمی یا لنفوم مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورت امکان برای پیش‌بینی احتمال ابتلا به آن و یا واکنش به درمان خاصی استفاده می‌گردد. شناسایی انواع مختلفی از لوسمی‌ها و لنفوم‌ها براساس وجود یا عدم وجود آنتی‌ژن‌ها و الگوی معمولی است که با هر لوسمی/ لنفوم ایجاد شده است.

ایمونوفنوتایپینگ حضور یا عدم وجود آنتی‌ژن‌های موجود در سطح یا داخل سلول‌های خون را تشخیص می‌دهد. سلول‌های غیرطبیعی یا ناهنجار گروه‌های خاص آنتی‌ژن را که با انواع خاصی از لوسمی و لنفوم سازگار هستند را نشان می‌دهند. شناسایی براساس یک "کتابخانه" از تجمع آنتی‌ژن و الگوهاست که در طول زمان ایجاد شده است.

بیشترین آنتی‌ژن‌هایی که ایمونوفنوتایپینگ تشخیص می‌دهد، توسط یک CD تعداد (خوشه‌های تمایز یا تعیین خوشه‌ای) انجام می‌شوند (جدول «نتایج تست چیست؟» را ببینید). شماره‌های CD نشان‌دهنده یک کنفرانس نام‌گذاری است که براساس توافق بین‌المللی است. در حالی که صدها آنتی‌ژن شناسایی شده‌اند و تعداد CD منحصر به فردی دریافت کرده‌اند، تعداد کمی از آن‌ها به‌طور معمول استفاده می‌شود.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با قرار دادن سوزن در ورید بازو به‌دست می‌آید. یک روش آسپیراسیون مغز استخوان و یا بیوپسی توسط متخصص بهداشت حرفه‌ای انجام می‌شود. نمونه‌های مایع از طریق جمع‌آوری مایع در یک ظرف یا با قرار دادن سوزن در داخل حفره و کشیدن بخشی از مایع با سرنگ به‌دست می‌آیند. گاهی اوقات یک نمونه بافت از جمله از یک غده لنفاوی با استفاده از روش بیوپسی به‌دست می‌آید.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

به هیچ گونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    ایمونوفنوتایپینگ عمدتا به تشخیص و طبقه‌بندی سرطان‌های خونی، لوسمی‌ها و لنفوم‌ها و به درمان آن‌ها کمک می‌کند. زمانی که شمارش کامل خون (CBC) و افتراق نشان‌دهنده افزایش تعداد لنفوسیت‌ها و حضور سلول‌های خونی نابالغ یا افزایش یا کاهش قابل‌توجهی در تعداد پلاکت‌ها (ترومبوسیتوز یا ترومبوسیتوپنی) است، به‌عنوان یک آزمایش پیگیری درخواست شود.

    نمونه‌ها با استفاده از پانل‌های مختلف آنتی‌بادی‌هایی که برای انواع مختلفی از لوسمی یا لنفوم ساخته شده‌اند، تجزیه و تحلیل می‌شوند. به‌عنوان مثال، هر یک از این سرطان‌ها دارای یک پانل از پیش تعیین شده آنتی‌بادی هستند که با تشخیص آن‌ها منطبق است: لوسمی لنفوبلاستی حاد، لوسمی میلوئیدی حاد، لوسمی سلول‌های موی، اریترولوسمی، لنفوم سلول B یا لنفوم سلول T

    به‌طور معمول، متخصص سلامت در مورد کسی که به لوسمی یا لنفوم مشکوک است، اطلاعاتی فراهم می‌کند. آزمایش پایه CBC، افتراقی و شمارش پلاکت‌ها علاوه بر ایمنفنوتایپینگ انجام می‌شود. انتخاب آنتی‌ژن یا پانل براساس آن اطلاعات انجام می‌شود.

    گاهی اوقات آزمایش ممکن است برای ارزیابی اثربخشی درمان لوسمی یا لنفوم و تشخیص بیماری باقی مانده یا مکرر با مشاهده حضور سلول‌های غیرطبیعی ادامه یابد.

    برای اطلاعات دقیق در مورد روش‌هایی که برای ایمنفنوتایپینگ استفاده می‌شود، پایین را ببینید.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    زمانی‌که فرد تعداد زیادی از لنفوسیت‌ها (یا گاهی افزایش نوع دیگری از گلبول‌های سفید خون (WBC))، افزایش یا کاهش تعداد پلاکت‌ها، یا WBC نابالغی است که معمولا در خون دیده نمی‌شود، ایمونوفنوتایپینگ ممکن است درخواست شود. این معمولا یافته‌های یک شمارش کامل خون (CBC) و افتراق است و ممکن است اولین نشانه‌ی سرطان سلول‌های خونی باشد. نشانه‌های لوسمی اولیه و لنفوم ممکن است غیر قابل علاج، ملایم یا غیر اختصاصی باشد.

    نمونه‌هایی از علائم و نشانه‌های سرطان سلول‌های خونی عبارتند از:

    • احساس خستگی یا بیحالی، ضعف
    • کاهش ناشناخته وزن یا اشتها
    • تنگی نفس در فعالیت بدنی منظم
    • پوست رنگ‌پریده
    • خونریزی یا کبودی بیجا
    • تب
    • درد استخوان و مفصل
    • غده‌های لنفاوی، طحال، کبد، کلیه و یا بیضه بزرگ
    • سر درد
    • استفراغ
    • عرق شبانه

    زمانی‌که فرد برای یک لوسمی یا لنفوم درمان می‌شود برای ارزیابی اثربخشی درمان و تشخیص بیماری‌های باقی مانده یا مکرر، آزمایش ممکن است درخواست شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    تفسیر حضور آنتی‌ژن‌های خاصی که توسط ایمونوفنوتایپینگ شناسایی می‌شوند، نیاز به تخصص دارند. متخصص پاتولوژیست، که اغلب متخصص مطالعات بیماری‌های خون و یا سرطان‌های سلول خون (هماتوپاتولوژیست) است، نتایج حاصل از شمارش کامل خون (CBC)، افتراق، اسمیر خون، یافته‌های مغز استخوان، و ایمنفنوتایپینگ و همچنین آزمایش‌های دیگر برای ارائه تفسیر تشخیصی در نظر می‌گیرد. گزارش آزمایشگاهی معمولا شامل نتایج خاصی از آزمایشات و همچنین تجزیه و تحلیل نتایج آن است.

    نشانگرهای موجود در سلول‌ها که توسط ایمونوفنوتایپینگ تشخیص داده می‌شوند، تشخیص سلول‌های غیرطبیعی موجود (در صورت وجود) هستند. این اطلاعات همراه با تاریخچه بالینی بیمار، معاینه فیزیکی، علائم و نشانه‌ها و همچنین تمام آزمایشات آزمایشگاهی برای کمک به تشخیص در نظر گرفته می‌شود.

    باید در نظر داشت که در حالی که یافته‌ها سنجش نتایج "طبیعی" و تجمع آنتی‌ژن شناخته شده با لوسمی و لنفوم را نشان می‌دهد. وضعیت هر فرد نیز منحصر به‌فرد خواهد بود. فرد ممکن است آنتی‌ژن‌های خاصی داشته باشد (یا نداشته باشد) که معمولا دیده می‌شوند، اما هنوز با نوع خاصی از لوسمی یا لنفوم تشخیص داده می‌شوند.

    پروفایل‌های ایمونوفنوتیپ غیرطبیعی معمولا در موارد زیر وجود دارد: لوسمی حاد میلوئیدی (یا لوسمی حاد میلوئید)، لوسمی لنفوبلاستی حاد، لوسمی لنفوسیتی مزمن یا لوسمی میلوسیتیک، لنفوم غیر لنفوم غیر هوچکین سلول B و سلول T، لوسمی RBC، اریترولوسمی (لوسمی گلبول‌های قرمز)، لوسمی مگالوبلاستیک (پلاکت‌ها ) و میلوم چندگانه.

    نشانگرهایی که اغلب در نوع خاصی از سلول‌ها بیان می‌شوند:

    سلول نشانگرها
    سلول‌های پیش‌ساز نابالغ HLA-DR, TdT, CD34, CD38, CD117
    لنفوسیت B

    CD19, CD20, CD22, CD79a ایمونوگلوبولین سنگین ( گاما , آلفا، دلتا یا مو) و زنجیره‌های سبک (کاپا یا لامبدا)

    CD10 (پیش‌ساز سلول B)

    لنفوسیت T CD2, CD3, CD5, CD7, و هم CD4 یا CD8
    سلول‌های میلوئیدی (گرانولسیت‌ها) MPO (میلوپروکسیداز), CD11, CD13, CD15, CD16b, CD33, CD66
    سلول‌های قاتل طبیعی (NK) CD11b, CD16, CD56

    نشانگرهایی که انواع خاصی از تمایز سلولی را نشان می‌دهند:

    سلول نشانگرها
    تمایز مگاکاریوسیتی؛ پلاکت ها CD31, CD36, CD41, CD42, CD61
    تمایز گلبول‌های قرمز خون (گویچه) CD235a
    تمایز تک سلولی CD14, CD33, CD64, CD68
    لوسمی سلول مویی CD11c, CD103
  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    تجزیه و تحلیل زیرمجموعه‌های لنفوسیت T بر اساس بیان CD3، CD4 و CD8 به‌طور جداگانه برای بررسی افراد مبتلا به HIV / AIDS انجام می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد، به مقاله CD4 و CD8 مراجعه کنید.

  • آیا دلیلی برای انتخاب یک نوع نمونه (خون، مغز استخوان یا بافت) علاوه بر نمونه‌ی دیگری برای آزمایش وجود دارد؟
    نمونه‌ی آزمایش شما به نظر پزشک بستگی دارد و باید مناسب با سرطان شما باشد. اگر سلول‌های غیرطبیعی در جریان خون وجود داشته باشد، نمونه‌ای از خون برای ایمنفنوتایپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا به آسانی قابل دسترسی و نسبت به سایر روش‌های جمع‌آوری کمتر تهاجمی است. با این‌حال، سلول‌های لنفوم ممکن است به جریان خون راه پیدا کنند و یا نکنند و نیازمند سایر تکنیک‌های جمع‌آوری هستند.
  • آیا می‌توانم ایمونوفنوتایپینگ را در مطب دکترم انجام دهم؟

    خیر. تست نیاز به و تخصص تجهیزات خاصی دارد و در هر آزمایشگاهی ارائه نمی‌شود، اما بسیاری از بیمارستان‌های بزرگتر آزمایش را انجام می‌دهند یا ممکن است نمونه شما به آزمایشگاه مرجع ارسال شود.

  • آیا می‌توان نتایج آزمایش را برای تعیین سرطان استفاده کرد؟

    تشخیص لوسمی یا لنفوم مبتنی بر بررسی چشمی اسمیر خون و یا بیوپسی مغز استخوان و آسپیراسیون وجود انواع سلول‌های خاص است. طبق الگوی آنتی‌ژن‌های موجود و ارتباط آن‌ها با سرطان‌های خاص، پزشک ممکن است تعیین کنند که چقدر احتمال دارد که سرطان به درمان پاسخ دهد و چگونه درمان تهاجمی باشد. دوره درمان آن سرطان توسط پزشک متخصص و تیم آن‌ها براساس ایمونوفنوتایپینگ و سایر آزمایشات احتمالی تعیین می‌شود.

  • آیا آنتی‌ژن‌های من تغییر خواهند کرد؟
    آنتی‌ژن‌های موجود در سلول‌های سرطانی خاص مونوکلونال عموما همان‌شکل باقی می‌مانند. با این‌حال، درمان با شیمی درمانی و یا پرتودرمانی سلول‌های غیرطبیعی را از بین می‌برد. اگر درمان موفق باشد، گلبول‌های سفید طبیعی خون (WBCs) جایگزین سلول‌های غیرطبیعی می‌شوند. به‌همین علت، نتایج ایمونوفنوتایپینگ با بازتاب تعداد فعلی WBC ها که در فرد در حالت بهبودی وجود دارد، متفاوت خواهد بود.
  • چه روش‌هایی برای ایمونوفنوتایپینگ استفاده می‌شود؟

    در اصل، اسلایدهای شیشه‌ای با بخش‌های بافت ثابت با آنتی‌بادی که مخصوص آنتی‌ژن خاصی بود که به‌طور معمول در برخی سلول‌های غیرطبیعی مرتبط با یک لوسمی یا لنفوم خاص یافت میشد، درمان میشد. این آنتی‌بادی‌ها اغلب با یک فلورسانس یا نشانگر پراکسیداز مرتبط می‌شوند که این سلول‌های غیرطبیعی را هنگام مشاهده در میکروسکوپ می‌بینند. ایمونوهیستوشیمی براساس خواص سلولی ایمونولوژیک است و اثبات شده است که در ارز‌یابی نمونه‌های بافتی که در تشخیص و شناسایی عود بیماری کمک می‌کنند، بسیار ارزشمند است.

    یکی دیگر از روش‌ها جریان سیاتومتری است و با پردازش خون، مغز استخوان، بافت یا نمونه‌های مایع با افزودن آنتی‌بادی‌های خاصی که با نشانگرهای فلورسنت علامت‌گذاری شده‌اند، انجام می‌شود. این آنتی‌بادی‌ها به آنتی‌ژن‌های مرتبط با گلبول‌های سفید خون (WBCs)، در صورت وجود، متصل می‌شوند و اغلب به‌عنوان نشانگرهای سلولی شناخته می شوند .WBC ها در یک محلول فیزیولوژیکی معلق می‌شوند و از طریق جریان سیاتومتر عبور می‌کنند. تعلیق سلولی از طریق یک جریان مایع مجبور به پرتاب پرتو لیزری می‌شوند که موجب انحراف یا جذب نور لیزر می‌شود. این تغییرات نور توسط آشکارسازهای بسیار حساس شناسایی شده‌اند که سلول‌های خاص را براساس خواص فیزیکی مختلف تجزیه می‌کنند.

    جریان سیاتومتری به‌سرعت ویژگی‌های هر سلول، مانند اندازه و دانه‌بندی آن (ساختار داخلی سلول) را اندازه‌گیری می‌کند، و نوع و کمیت مجموعه‌های آنتی‌بادی- آنتی‌ژن فلورسنت موجود را ارزیابی می‌کند. مزیت جریان سیوتومتری بر ایمونوهیستوشیمی این است که هزاران سلول در طول آزمایش مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. براساس مشخصات فیزیکی سلول‌های غیرطبیعی و حضور (یا عدم وجود) فلورسانس، محقق می‌تواند به‌سرعت نوع لوسمی یا لنفوم احتمالی را تعیین کند.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Chen, Y. (Updated 2014 March 23). B-cell leukemia/lymphoma panel. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003518.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed December 2014.

(© 1995–2014). Leukemia/Lymphoma Immunophenotyping by Flow Cytometry. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/3287 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed December 2014.

Maecker, H. et. al. (2012 February 17). Standardizing immunophenotyping for the Human Immunology Project. Nat Rev Immunol v12 (3): 191–200. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3409649/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed December 2014.

(Reviewed 2013 July 10). Leukemia – Acute Lymphocytic (Adults). American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003109-pdf.pdf through http://www.cancer.org. Accessed December 2014.

(2013 December 11). Understanding Laboratory Tests. National Cancer Institute [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/detection/laboratory-tests through http://www.cancer.gov. Accessed December 2014.

(Revised 2012). Understanding Lab and Imaging Tests. Leukemia & Lymphoma Society [On-line information]. Available online through http://www.lls.org. Accessed December 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Craig, F. and Foon, K. (2008 April 15). Flow cytometric immunophenotyping for hematologic neoplasms. Blood Journal v111 (8) [On-line information]. Available online at http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/111/8/3941.full through http://bloodjournal.hematologylibrary.org. Accessed April 2011.

Jaffe, E. et. al. (2008 December 1). Classification of lymphoid neoplasms: the microscope as a tool for disease discovery. Blood. 2008 December 1; 112(12): 4384–4399. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2954680/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed April 2011.

(Updated 2011 March 13). Blood Tests. Leukemia & Lymphoma Society [On-line information]. Available online at http://www.lls.org/#/diseaseinformation/managingyourcancer/newlydiagnosed/understandingdiagnosis/labimagingtests/bloodtests/ through http://www.lls.org. Accessed April 2011.

Torpy, J. (2009 January 28). Acute Lymphoblastic Leukemia. JAMA Patient Page V301 (4) [On-line information]. PDF available for download at http://jama.ama-assn.org/content/301/4/452.full.pdf through http://jama.ama-assn.org. Accessed April 2011.

Bahler, D. (Updated 2011 February). Lymphoma Phenotyping. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/LymphomaPhenotyping.html through http://www.arupconsult.com. Accessed April 2011.

(© 1995–2011). Unit Code 3287: Leukemia/Lymphoma Immunophenotyping by Flow Cytometry. Mayo Clinic, Mayo Medical Laboratory [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/3287 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed April 2011.

(Reviewed 2010 December). Lymphoid Neoplasms Laboratory Support of Diagnosis and Management Test Guide. Quest Diagnostics [On-line information]. Available online at http://www.questdiagnostics.com/hcp/intguide/jsp/showintguidepage.jsp?fn=TG_Lymphoid_Neoplasms.htm through http://www.questdiagnostics.com. Accessed April 2011.

Wittwera, C. and Brown, M. (2000). Flow Cytometry: Principles and Clinical Applications in Hematology Clinical Chemistry 46:8(B) 1221–1229 [On-line information]. Available online at http://www.clinchem.org/cgi/content/full/46/8/1221 through http://www.clinchem.org. Accessed April 2011.

Mayo Clinic Staff (2010 November 24). Chronic lymphocytic leukemia. MayoClinic [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/chronic-lymphocytic-leukemia/DS00565 through http://www.mayoclinic.com. Accessed April 2011.

Acute Leukemia. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merckmanuals.com/professional/sec11/ch142/ch142b.html through http://www.merckmanuals.com. Accessed April 2011.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 244-247.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 1633-1711.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.