اسامی دیگر
Total Immunoglobulins
Immunoglobulin A
IgA
Immunoglobulin G
IgG
Immunoglobulin M
IgM
Immunoglobulins,
اسم متعارف
Immunoglobulins, Quantitative
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 5, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

کمک به ارزیابی وضعیت سیستم ایمنی بدن فرد؛ تشخیص و بررسی کمبود یا مقدار بیش از حد یک یا چند نوع ایمونوگلوبولین (IgG، IgA و IgM)

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی‌که عفونت‌های مکرر و یا اسهال مزمن دارید؛ زمانی که مراقب سلامت شما به کمبود ایمونوگلوبولین مشکوک است؛ به‌صورت دوره‌ای برای نظارت بر وضعیتی که بر سطوح ایمونوگلوبولین تأثیر می‌گذارد که ممکن است ژنتیکی یا اکتسابی باشد (HIV/AIDS، میلوما چندگانه)

نمونه مورد نیاز

نمونه خون گرفته شده از ورید بازو؛ گاهی اوقات مایع مغزی نخاعی (CSF) یا نمونه بزاق

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

ندارد

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

ایمونوگلوبولین‌ها در سیستم ایمنی بدن نقش کلیدی ایفا می‌کنند. آنها پروتئین‌هایی هستند که توسط سلول‌های ایمنی خاص به نام سلول‌های پلاسما در واکنش به باکتری‌ها، ویروس‌ها و دیگر میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند و همچنین در معرض مواد دیگری که توسط بدن به‌عنوان آنتی‌ژن‌های مضر "غیر خودی" شناخته شده‌اند. این تست میزان ایمونوگلوبولین‌های A، G و M  یا  (IgA ، IgG، IgM) را در خون و در شرایط خاص در مایع مغزی نخاعی (CSF) یا بزاق اندازه‌گیری می‌کند.

اولین‌بار که فردی آلوده می‌شود یا به‌صورت دیگری در معرض یک ماده خارجی (آنتی‌ژن) قرار می‌گیرد، سیستم ایمنی بدن میکروارگانیسم یا ماده را به‌عنوان "غیر خودی" تشخیص می‌دهد و سلول‌های پلاسما را برای تولید ایمونوگلوبولین‌(های) خاص،آنتی‌بادی، تحریک می‌کند که متصل شده و تهدید را خنثی می‌کند. با تماس بعدی، سیستم ایمنی "آنتی‌ژنی که با آن مواجه شده را "به‌یاد می‌آورد "، که به تولید سریع آنتی‌بادی‌ها کمک می‌کند و در مورد میکروارگانیسم‌ها، به پیشگیری از عفونت مجدد کمک می‌کند.

 پنج نوع ایمونوگلوبولین‌ و چند نوع زیرمجموعه وجود دارد. هر نوع یک گروه از آنتی‌بادی‌ها را نشان می‌دهد و نقش متفاوت کمی دارد. انواع ایمونوگلوبولین عبارتند از:

  • ایمونوگلوبولین M یا (IgM) - آنتی‌بادی IgM به‌عنوان اولین پاسخ بدن به عفونت جدید یا به‌عنوان آنتی‌ژن جدید "غیر خودی" تولید می‌شود که باعث حفاظت کوتاه‌مدت می‌شود. آنها طی چند هفته افزایش می‌یابند و پس از آن با شروع تولید IgG کاهش می‌یابند.
  • ایمونوگلوبولین G یا (IgG) - حدود 70-80٪ از ایمونوگلوبولین‌ها در خون IgG هستند. آنتی‌بادی‌های اختصاصی IgG طی عفونت اولیه یا آنتی‌ژن دیگر تولید می‌شوند، چند هفته پس از شروع افزایش می‌یابند، سپس کاهش و ثبات می‌یابند. بدن فهرستی از آنتی‌بادی‌های IgG را حفظ می‌کند که هر زمان که در معرض آنتی‌ژن قرار گیرد، به‌سرعت تولید می‌شود. آنتی‌بادی‌های IgG پایه حفاظت دراز مدت در برابر میکروارگانیسم‌ها را تشکیل می‌دهند. در افراد دارای سیستم ایمنی طبیعی، IgG کافی برای جلوگیری از عفونت مجدد تولید می‌شود. واکسیناسیون با قرار دادن فرد در برابر یک میکروارگانیسم ضعیف زنده و یا آنتی‌ژن که باعث تشخیص میکروارگانیسم‌ها می‌شود، از این پروسه برای جلوگیری از ابتلا به عفونت‌ها استفاده می‌کند و به آنتی‌بادی‌های IgG اضافه می‌شود. IgG تنها ایمونوگلوبولینی است که از طریق جفت عبور می‌کند. آنتی‌بادی‌های IgG مادر از جنین در دوران بارداری و از نوزاد در طول چند ماه اول زندگی، حفاظت می‌کند. چهار زیر مجموعه از IgG وجود دارد: IgG1، IgG2، IgG3 و IgG4 وجود دارد.
  • ایمونوگلوبولین A یا (IgA)-IgA شامل حدود 15٪ از کل ایمونوگلوبولین‌ها در خون است اما همچنین در بزاق، اشک، ترشحات تنفسی و معده و شیر مادر یافت می‌شود. IgA محافظت در برابر عفونت در نواحی مخاطی بدن مانند دستگاه تنفسی (سینوس و ریه) و دستگاه گوارش (معده و روده) را فراهم می‌کند. هنگامی که از طریق شیردهی از مادر به نوزاد منتقل می‌شود، به حفاظت از دستگاه گوارش نوزاد کمک می‌کند. مقدار قابل توجهی از IgA تا 6 ماهگی در بدن نوزاد تولید نمی‌شود، بنابراین هر IgA موجود در خون نوزاد قبل از آن از شیر مادر است. دو زیرنوع IgA وجود دارد: IgA1 و IgA2
  • ایمونوگلوبولین D یا (IgD) - نقش IgD به خوبی تعریف نشده است و IgD به‌طور معمول اندازه‌گیری نمی‌شود.
  • ایمونوگلوبولین E یا (IgE) – IgE با آلرژی، بیماری‌های آلرژیک و عفونت‌های انگلی همراه است؛ تقریبا همیشه به‌عنوان بخشی از پانل آزمایش خون آلرژی اندازه‌گیری می‌شود، اما به‌طور معمول به‌عنوان بخشی از تست ایمونوگلوبولین‌های کمّی گنجانده نشده است.

آزمایش ایمونوگلوبولین‌های کمّی، میزان کل هر نوع ایمونوگلوبولین اولیه، IgA، IgM و IgG را بدون تشخیص بین زیر مجموعه‌ها اندازه‌گیری می‌کند. آزمایش‌های جداگانه برای اندازه‌گیری زیرمجموعه‌های ایمونوگلوبولین و یا برای شناسایی و اندازه‌گیری آنتی‌بادی‌های خاص انجام می‌شود.

 شرایط مختلف ممکن است موجب افزایش (هیپرگاماگلوبولینمی) یا کاهش (هیپوگاماگلوبولینمی) در تولید ایمونوگلوبولین‌ها شود. برخی از آنها باعث افزایش و یا کمبود همه‌ی انواع ایمونوگلوبولین‌ها می‌شوند، در حالی که دیگران فقط یک نوع را تحت تاثیر قرار می‌دهند. بعضی از شرایط از یک نسل به بعد منتقل می‌شوند (ارثی) و بقیه اکتسابی است.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با قرار دادن سوزن در ورید بازو به دست می‌آید. در صورت لزوم، یک نمونه از مایع مغزی نخاعی (CSF) توسط متخصص بهداشت روده از قسمت پایین کمر با استفاده از روشی به‌نام پانچ کمری یا ضربه‌ای ستون فقرات جمع‌آوری می‌شود. بزاق یا سایر مایعات در ظرفی که توسط آزمایشگاه تهیه شده است جمع‌آوری می‌شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

 به هیچ‌گونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش کمّی ایمونوگلوبولین‌ها (IGS) برای شناسایی کمبود یا افزایش سه نوع اصلی ایمونوگلوبولین‌ها (IgG، IgA و IgM) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اطلاعات مهمی درمورد سلامت سیستم ایمنی بدن فرد می‌دهد و برای کمک به تشخیص شرایط و بیماری‌های مختلفی که بر سطح یک یا چند نوع Ig (ایمونوگلوبین) تاثیر می‌گذارد استفاده می‌شود.

    ایمونوگلوبولین‌ها، که آنتی‌بادی نیز نامیده می‌شوند، پروتئین‌هایی هستند که توسط سلول‌های پلاسما تولید می‌شوند. آنها "تهدید" خاص را هدف قرار می‌دهند و در سیستم ایمنی بدن نقش کلیدی ایفا می‌کنند. ایمونوگلوبولین‌ها در واکنش به قرار گرفتن در معرض باکتری‌ها، ویروس‌ها و دیگر میکروارگانیسم‌ها و همچنین سایر مواد تولید می‌شوند که توسط بدن به‌عنوان آنتی‌ژن‌های غیر مضر شناخته می‌شوند.

     به‌طور کلی، اختلالات ایمونوگلوبولین دسته‌بندی می‌شود به‌عنوان:

    •  ایمونوگلوبولین بیش از حد
      •  پلی‌کلونال: فزونی مجموع ایمونوگلوبولین‌ها از بسیاری از سلول‌های مختلف ایمنی (پلاسما)
      • مونوکلونال: ایمونوگلوبولین‌های اضافی از کلون‌های یک سلول پلاسما می‌باشند
    •  کمبود ایمونوگلوبولین
      •  ثانویه (اکتسابی) – شایع‌ترین علت یک بیماری زمینه‌ای یا عوامل دخیل است
      •  اولیه (ارثی) - اختلالاتی که در آن بدن قادر نیست یک یا چند نوع ایمونوگلوبولین را تولید کند

    این آزمایش ممکن است به همراه سایر آزمایشات نظیر الکتروفورز پروتئین سرم و یا ادرار به‌منظور تشخیص و بررسی شرایط مرتبط با تولید غیرطبیعی یا بیش از حد ایمونوگلوبولین داده شود. در صورت بروز این نمونه، نمونه ادرار علاوه بر خون نیز جمع‌آوری می‌شود.

    اگر مقدار بیش از حد یکی از انواع ایمونوگلوبولین وجود داشته باشد، آزمایش‌های بیشتری با ایمن‌سازی بافت انجام می‌شود تا تعیین شود که آیا ایمونوگلوبولین از کلون‌های یک سلول پلاسمای غیرطبیعی (گاموپاتی مونوکلونال) ایجاد می‌شود. گاموپاتی‌های مونوکلونال با میولما چندگانه، بدخیمی سلول‌های پلاسما دیده می‌شود. آزمایش زنجیره‌ای آزمایشگاهی آزاد نیز ممکن است انجام شود.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    این آزمایش زمانی انجام می‌شود که فرد علائم کمبود ایمونوگلوبولین دارد مانند عفونت‌های مکرر، به‌خصوص دستگاه تنفسی (سینوس، ریه) یا دستگاه گوارش (معده، روده) و یا اسهال مزمن باشد.

    زمانی‌که فردی علائم التهاب مزمن یا عفونت مزمن داشته و زمانی که متخصص سلامت به تولید ایمونوگلوبولین بیش از حد یا غیرطبیعی مشکوک است، تست ایمونوگلوبولین‌ نیز ممکن است تجویز شود. تست ممکن است به‌صورت دوره‌ای به‌منظور نظارت بر وضعیت فرد انجام شود.

    زمانی‌که متخصص بهداشت مشکوک می‌شود که وضعیتی که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد، ممکن است با تولید ایمونوگلوبولین بیش از حد مرتبط باشد، این آزمایش بر روی مایع مغزی نخاعی (CSF) نیز انجام می‌شود.
     

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتایج آزمایشات برای سطوح IgG، IgA و IgM معمولا با یکدیگر بررسی می‌شوند. نتایج آزمایش غیرطبیعی نشان می‌دهد که چیزی بر سیستم ایمنی تاثیر گذاشته و نیاز به آزمایش بیشتر را نشان می‌دهد. تست ایمونوگلوبولین‌های کمّی تشخیصی نیست، اما می‌تواند شاخصی قوی از وضعیت یا بیماری باشد. شرایطی وجود دارد که با افزایش و کاهش ایمونوگلوبولین‌ها مرتبط است.

    سطوح بالا

    افزایش ایمونوگلوبولین‌های پلی‌کلونال ممکن است در شرایط مختلف دیده شود. ایمونوگلوبولین‌های منوکلونال در تومور‌های سلول‌های خون دیده می‌شود که شامل لنفوسیت‌ها یا سلول‌های پلاسما هستند. در این اختلالات، معمولا افزایش مشخصی در یک نوع ایمونوگلوبولین و کاهش دو گروه دیگر وجود دارد. اگر چه افراد مبتلا ممکن است افزایش کل ایمونوگلوبولین‌ها را داشته باشند، اما در حقیقت دچار نقص ایمنی هستند زیرا اکثر تولید ایمونولگلووبولین غیرطبیعی هستند و به واکنش ایمنی کمک نمی‌کنند.

    جدول زیر لیستی از نمونه‌هایی از شرایطی است که ممکن است باعث افزایش ایمونوگلوبولین‌ها شود:

    نتیجه ایمونوگلوبولین شرایط مرتبط
    افزایش پلی‌کلونال در هر یا هر سه نوع ( IgG، IgA و یا IgM)
    افزایش مونوکلونال در یک نوع با کاهش یا بدون کاهش در دو نوع دیگر

    سطوح پایین
    شایع‌ترین علل کاهش ایمونوگلوبولین‌ها در شرایط زمینه‌ای (ثانویه) به‌دست می‌آید که بر توانایی بدن برای تولید ایمونوگلوبولین‌ها تاثیر می‌گذارد یا از دست دادن پروتئین از بدن افزایش می‌یابد. کمبود ممکن است به‌علت داروهایی مانند داروهای ضد التهابی، کورتیکواستروئیدها، فنیتوین و کاربامازپین یا به‌علت سموم باشد.

    جدول زیر برخی از علل رایج سطح پایین را فهرست می‌کند:

    شرایط/ عوامل موثر بر تولید ایمونوگلوبولین
    شرایطی که باعث از دست رفتن غلظت پروتئین می‌شود
    • بیماری سندرم نفروتیک - کلیه که در آن پروتئین در ادرار گم شده است
    • سوختگی
    •  انتروپاتی از دست دادن پروتئین - هر وضعیتی از دستگاه گوارش که بر هضم یا جذب پروتئین تاثیر می‌گذارد

    کمبودهای ایمنی ارثی نادر هستند و اغلب به‌عنوان کمبودهای اولیه ایمنی شناخته می‌شوند. (برای اطلاعات بیشتر لینک‌ها را در تب صفحات مرتبط ببینید). آنها ممکن است بر تولید تمام ایمونوگلوبولین‌ها، یک نوع واحد یا یک یا چند نوع زیرمجموعه را موثر باشند. بعضی از این اختلالات شامل آگاماگلوبولینمی، کمبود ایمنی مشترک (CVID)، آگاماگلوبولینمی اکسیدزی، آتاکسی تلانژکتازیا، سندرم ویسکوت-آلدریچ، سندرم IgMبیش از حد و کمبود شدید سیستم ایمنی (SCID) می‌باشند.

    در CSF، ایمونوگلوبولین‌ها معمولا در غلظت‌های بسیار پایین حضور دارند. برای مثال، افزایش می‌تواند به همراه عفونت‌های سیستم عصبی مرکزی (مننژیت، انسفالیت)، شرایط التهابی و مولتیپل اسکلروز باشد.

     کاهش IgA بزاق ممکن است در افراد مبتلا به عفونت‌های تنفسی مکرر دیده شود.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    گاهی اوقات از تست IgM برای تعیین اینکه آیا نوزاد مبتلا به عفونت پیش از تولد است (مادرزادی) استفاده می‌شود. IgM ممکن است توسط کودک در حال رشد (جنین) در پاسخ به عفونت تولید شود. با توجه به اندازه آنتی‌بادی‌های IgM، نمی‌توانند در دوران بارداری از طریق جفت از مادر به نوزاد عبور کنند. بنابراین، آنتی‌بادی IgMموجود در خون نوزاد از مادر نیست بلکه توسط کودک تولید می‌شود. این نشان می‌دهد که عفونت در دوران بارداری شروع شده است.

    نوزادان با سیستم ایمنی طبیعی ممکن است زمانی که تولید به تأخیر می‌افتد، به‌طور موقت کاهش سطح IgG داشته باشند. به‌دلیل کاهش غلظت IgG مادر در خون نوزاد طی چند ماه حفاظت از عفونت‌ها از بین می‌رود. سطح IgG در غلظت‌های پایین باقی می‌ماند تا زمانی که تولید IgM و IgG نوزاد افزایش یابد. این دوره زمانی است که طی آن کودک به خطر افزایش عفونت‌های مکرر مبتلا می‌شود.

    نوزادانی که شیر مادر دارند IgA را از شیر مادر دریافت می‌کنند. IgA در شیر مادر در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند، به‌خصوص در زمان کاهش آنتی‌بادی‌های مادر و تولید آنتی‌بادی‌های خود نوزاد.

    افرادی که شرایطی دارند که موجب کاهش سطح ایمونوگلوبولین می‌شوند، اغلب پاسخ قوی ایمنی به واکسیناسیون ندارند. آنها ممکن است سطح کافی آنتی‌بادی برای اطمینان از حفاظت ‌تولید نکنند و ممکن است به دریافت واکسن‌های زنده مانند آنهایی که برای بیماری فلج اطفال یا سرخک است قادر نباشند.

    بسیاری از آزمایشات آزمایشگاهی آنتی‌بادی‌ها را در خون اندازه‌گیری می‌کنند. کسانی که کمبود ایمونوگلوبولین دارند ممکن است نتایج منفی کاذب در این نوع آزمایشات داشته باشند. به‌عنوان مثال، آزمایش بیماری سلیاک، نوع IgA از آنتی‌بادی‌های ترانس‌گلوتامینی ضد بافت (anti-tTG) را تشخیص می‌دهد. اگر فرد به کمبود IgA مبتلا باشد، نتایج این آزمایش ممکن است منفی باشد، در حالی که شخص در واقع بیماری سلیاک دارد. اگر این مشکوک باشد، ممکن است تست کمّی برای IgA انجام شود.

    اگر غلظت IgG یا IgA کاهش یابد یا کمبود آن در یکی از زیرمجموعه‌های آن مشکوک باشد، سپس ممکن است تست زیرمجموعه برای شناسایی و کمبود بیشتر تعریف شود. ممکن است حتی زمانی که غلظت یک نوع ایمونوگلوبولین مانند IgG طبیعی است، کمبود زیرمجموعه وجود داشته باشد.

    برخی از افراد مبتلا به کمبود IgA ممکن است آنتی‌بادی‌های ضد IgA تولید کنند. هنگامی که به افراد مبتلا به ضد IgA انتقال عناصر خون حاوی IgA (مانند درمان پلاسما یا ایمونوگلوبولین) داده می‌شوند، ممکن است واکنش انتقال خون آنافیلاکتیک را تجربه کنند.

  • آیا همه باید آزمایش ایمونوگلوبولین داشته باشند؟
    تست ایمونوگلوبولین کمّی تست معمول یا غربالگری نیست. معمولا فقط در صورتی تجویز می‌شود که پزشک شما مشکوک به کمبود یا ایمونوگلوبولین بیش از حد باشد. اکثر مردم هرگز نیازی به انجام این آزمایش ندارند.
  • آیا می‌توان کاری برای تغییر ایمونوگلوبولین‌ها انجام داد؟

    در اکثر موارد، ایمونوگلوبولین‌ها به تغییرات شیوه زندگی پاسخ نمی‌دهند. اگر دارو مصرف کنید که یک یا چند ایمونوگلوبولین را کاهش می‌دهد، شما و پزشک‌تان ممکن است تصمیم به تغییر داروهایتان داشته باشید. با این وجود، بسیار مهم است بدون مشاوره درمانی ، دوز داروی خود را متوقف نکنید و یا تغییر ندهید. اگر علائم پزشکی نشان داده شود، ممکن است مقدار بالایی از آن به‌صورت موقت با پلاسمافرزه کاهش یابد.

    در حالی‌که سطح IgG که نوزادان از طریق جفت از مادر دریافت می‌کرده‌اند پس از تولد کاهش می‌یابد، به تدریج محافظت از عفونت‌ها را از دست می‌دهند. از آنجا که شیر مادر حاوی IgA است، که نوزادان را در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند، از طریق تغذیه با شیر مادر حفاظت بیشتری فراهم می‌شود.

  • آیا علائم مرتبط با کاهش ایمونوگلوبولین‌ها وجود دارد؟

    علائم خاصی وجود ندارد. عفونت‌های مکرر غیر قابل تشخیص، عفونت‌های متعدد و یا عفونت‌های فرصت طلب، با یا بدون اسهال مزمن، ممکن است نشان‌دهنده نیاز به بررسی وضعیت ایمنی فرد باشد. سابقه خانوادگی مثبت کمبود ایمنی ممکن است نیاز به پیگیری داشته باشد. یک معاینه فیزیکی کامل و یک تاریخچه پزشکی دقیق برای تشخیص حیاتی است.

  • علاوه بر نمونه خون برای این آزمایش، جمع‌آوری نمونه ادرار نیز تجویز شد، چرا؟

    ممکن است تست نمونه ادرار برای بررسی پروتئین در ادرار و یا تعیین میزان و نوع پروتئین موجود در ادرار تجویز شود. پزشک ممکن است مشکوک باشد که براساس سابقه پزشکی، علائم و نشانه‌ها و یا سایر نتایج آزمایش شرایطی در ارتباط با تولید ایمونوگلوبولین غیرطبیعی یا بیش از حد دارید. در چنین مواردی، آزمایش ایمونوگلوبولین کمّی همراه با آزمایش‌هایی نظیر پروتئین الکتروفورز پروتئین سرم و ادرار برای کمک به ایجاد تشخیص انجام می‌شود.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Vadde, R. and Schmidt, M. (Updated 2013 July 1). Immunoglobulins. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2157901-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed March 2014.

Delgado, J. et. al. (Updated 2013 November) Immunoglobulin Disorders. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/ImmunoglobulinDisorders.html through http://www.arupconsult.com. Accessed March 2014.

(© 1995–2014). Immunoglobulins (IgG, IgA, and IgM), Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/8156 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed March 2014.

Durani, Y. (Reviewed 2012 October). Immune System. KidsHealth from Nemours [On-line information]. Available online at http://kidshealth.org/parent/general/body_basics/immune.php through http://kidshealth.org. Accessed March 2014.

Dugdale, D. (Updated 2012 June 5). Quantitative nephelometry. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003545.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed March 2014.

(Revised 2013 June 19). Waldenstrom Macroglobulinemia. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003148-pdf.pdf through http://www.cancer.org. Accessed March 2014.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 581-584.

Clarke, W., Editor (© 2011). Contemporary Practice in Clinical Chemistry 2nd Edition: AACC Press, Washington, DC. Pp 237-239.

McPherson, R. and Pincus, M. (© 2011). Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods 22nd Edition: Elsevier Saunders, Philadelphia, PA. Pp 846-847.

Wintrobe's Clinical Hematology. 12th ed. Greer J, Foerster J, Rodgers G, Paraskevas F, Glader B, Arber D, Means R, eds. Philadelphia, PA: Lippincott Williams & Wilkins: 2009, Pp 2342-2343.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

(© 2009). Mayer, G. Immunology – Chapter Four, Immunoglobulins – Structure and Function. Microbiology and Immunology On-line, University of South Carolina School of Medicine [On-line information]. Available online at http://pathmicro.med.sc.edu/mayer/IgStruct2000.htm through http://pathmicro.med.sc.edu. Accessed June 2010.

Blood Test: Immunoglobulins (IgA, IgG, IgM). KidsHealth from Nemours [On-line information]. Available online at http://kidshealth.org/parent/system/medical/test_immunoglobulins.html through http://kidshealth.org. Accessed June 2010.

Dugdale, D. (Updated 2008 June 14). Quantitative immunoglobulins – nephelometry. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003545.htm. Accessed June 2010.

Delgado, J. et. al. (Updated 2010 January). Immunoglobulin Disorders. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/ImmunoglobulinDisorders.html through http://www.arupconsult.com. Accessed June 2010.

Lin, R. et. al. (Updated 2009 August 26). Hypogammaglobulinemia eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/136471-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2010.

Bascom, R. and Dolina, M. (Updated 2009 September 29). Immunoglobulin A Deficiency. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/136580-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2010.

Hussain, I. et. al. (Updated 2009 July 21). Immunoglobulin M Deficiency. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/137693-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2010.

Lin, R. and Schwartz, R. (Updated 2009 July 9). Immunoglobulin G Deficiency. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/136897-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2010.

Dibbern Jr, D. and Routes, J. (Updated 2009 December 2). Immunoglobulin D Deficiency. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/136803-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed June 2010.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 564-566.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 598-611.

Kasper DL, Braunwald E, Fauci AS, Hauser SL, Longo DL, Jameson JL eds (2005). Harrison's Principles of Internal Medicine, 16th Edition, McGraw Hill, Pp 1921-1922, 1940-1945.

Sanford KW, Roseff SD. Immunodeficiency Disorders. Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods, 21st ed. RA McPherson and MR Pincus, eds. Saunders:New York, Pp 906-915, 2007.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics. Burtis CA, Ashwood ER, Bruns DE, eds. St. Louis: Elsevier Saunders; 2006 Pp 571-573, 578, 580.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.