تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه August 9, 2018.
بیماری‌های مسافران چیست؟
"بیماری‌های مسافران " یک اصطلاح وسیع برای عفونت‌هایی است که ممکن است در هنگام مسافرت، مخصوصا سفر از یک منطقه توسعه‌یافته یا صنعتی به یک منطقه کمتر توسعه یافته به‌دست آید. هر مقصد سفر و هر موقعیت جغرافیایی دارای خطرات بهداشتی خود است. اگر در حال برنامه‌ریزی سفر به خارج و یا به بخش دیگری از کشور هستید، باید در مورد مقصد خود اطلاعاتی کسب و با پزشک خود مشورت کنید:
  • هرگونه بیماری شناخته شده شایع در مناطق مورد بازدید
  • مدت اقامت در آن مکان خاص
  • چه فعالیت‌هایی را می‌خواهید در طول سفر خود انجام دهید

 با مراقبت مناسب، از بسیاری بیماری‌های مسافرتی می‌توان پیشگیری نمود از طریق:

  • اجتناب یا اقدامات احتیاطی خاص در محیط‌هایی که حیوانات یا حشرات حامل بیماری وجود دارد
  • اجتناب از رفتارهای پرخطر که می‌تواند موجب گسترش بیماری شود
  • مراقبت از غذا و آب
  • دریافت واکسن‌های توصیه‌شده و یا تکمیل دوره‌ی داروهای پیشگیرانه

بعضی از بیماری‌ها در سرتاسر جهان یافت می‌شوند، مگر اینکه از طریق واکسیناسیون پیشگیری شوند، اغلب بیماری‌های دوران کودکی را ایجاد می‌کنند. در برخی موارد، این بیماری‌ها می‌تواند منجر به عوارض مادام‌العمر شود. بسیاری از کشورها برنامه‌های واکسیناسیون برای کاهش تعداد افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند سرخک، سرخجه (سرخک آلمانی)، اوریون و فلج اطفال را دارند. در مناطقی که قادر به واکسینه کردن یکنواخت همه‌ی افراد خود نیستند، این شرایط می‌توانند بومی باشند و یا اپیدمی این بیماری وجود داشته باشد. مسافرانی که از طریق واکسیناسیون قبلی محافظت نشده‌اند، کودکانی که به‌طور کامل ایمن نیستند و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند ممکن است در معرض افزایش خطر ابتلا به یکی از این عفونت‌ها قرار گیرند.

 برخی از علل شایع بیماری‌های مسافران چیست و چگونه حاصل می‌شود؟

بیماری‌های مسافرتی ناشی از میکروب‌هایی مانند باکتری، ویروس و انگل می‌توانند به روش‌های مختلفی از قبیل غذا یا آب آلوده، مواد دفعی حیوانات یا گزش حشرات و از خاک به‌دست آید. تماس فیزیکی با حیوانات آلوده یا پوست حیوان نیز می‌تواند شخص را در معرض خطر قرار دهد. برخی از بیماری‌ها توسط حشرات، مانند پشه، مگس، کک و کنه حمل می‌شوند. بعضی از آنها می‌توانند هنگام شنا در آب شیرین و یا پیاده‌روی با پاهای برهنه اتفاق بیفتند. دیگران از طریق تماس با خون یا سایر مایعات بدن از فرد به فرد منتقل می‌شوند.

برای فهرست کاملی از بیماری‌های مرتبط با سفر، از جمله اطلاعات در مورد نحوه انتقال آنها، از صفحه وب CDC در Travelers' Health: Diseasesبازدید کنید.  

Accordion عنوان
مثال‌های متداول
  • بیماری‌های آب و غذا
     بعضی از نمونه‌های مهم بیماری که ممکن است از طریق خوردن غذای آلوده یا آشامیدن آب آلوده به‌دست آید عبارتند از:
    • اسهال مسافرتی توسط انواع باکتری‌، ویروس‌ و انگل‌ در سراسر جهان یافت شود. این میکروب‌ها می‌توانند در آب و غذا در هر کجا که بهداشت و درمان و شیوه‌های مدیریت مواد غذایی ضعیف یا نامناسب است پیدا شوند. بعضی از اسهال‌های ناشی از ویروس‌ یا باکتری‌ ممکن است طی چند ساعت پس از عفونت ایجاد شوند و بدون درمان خودبه خود برطرف شوند. بیماری‌های دیگر ناشی از باکتری‌های خاصی نظیر سالمونلا و شیگلا، دوره انکوباسیون 48 تا 72 ساعت (زمان مواجهه تا بروز علائم و نشانه‌ها) دارند. اسهال ناشی از انگل‌ها، مانند ژیاردیا، زمان انکوباسیون بیشتری دارد و بدون درمان است و ممکن است در بعضی افراد بیماری مزمن ایجاد کند.
    • ویروس هپاتیت A یا (HAV) باعث التهاب کبد و زردی می‌شود. واکسنی که در برابر هپاتیت A محافظت می‌کند در دسترس است و در 2 دوز داده می‌شود. اولین تزریق پس از 4 هفته حفاظت ایجاد می‌کند. تزریق دوم، که حدود 6 ماه پس از اولین تزریق است، حفاظت پایدار را فراهم می‌کند.
    • وبا در ایالات متحده بسیار نادر است، اما در سایر نقاط دنیا مانند هائیتی و جمهوری دومینیکن و همچنین در مناطق آفریقا (مانند بوروندی، کامرون) و آسیا (به‌عنوان مثال، افغانستان، هند) وجود دارد. افرادی که به مناطقی سفر می‌کنند که در آن خطر وبا وجود دارد، به‌ندرت آلوده می‌شوند، زیرا معمولا به غذاهای سالم و آب دسترسی پیدا می‌کنند و از مناطقی که بیماری شایع است بازدید نمی‌کنند. واکسنی در دسترس است و برای مسافرانی که قصد سفر به مناطقی دارند که بیماری وبا فعال است توصیه می‌شود.
    • تب تیفوئید (حصبه) بیماری است که توسط باکتری سالمونلا تیفی ایجاد می‌شود که می‌تواند تهدید کننده حیات باشد. این بیماری باعث تب بالا، درد معده، ضعف، کاهش اشتها و سردرد می‌شود. اگر چه در ایالات متحده نادر است، هنوز در کشورهای درحال توسعه، به‌ویژه جنوب آسیا، رایج است. اکثر موارد (تا 75٪) که در آمریکا اتفاق می‌افتد، در افرادی است که اخیرا سفر بین‌المللی داشته‌اند. واکسن برای افرادی که به مناطق خطرناک مسافرت می‌کنند در دسترس است.
  • عفونت از نیش حشرات
    • مالاریا یک بیماری عفونی ناشی از انگل‌های پلاسمودیوم است که عمدتا توسط نیش پشه آنوفل ماده آلوده گسترش می‌یابد. موارد مالاریا در ایالات متحده نادر هستند؛ آنها اغلب در میان کسانی که به نقاط مختلف جهان سفر کرده‌اند که عفونت‌های مالاریا شایع هستند (بومی). بیشترین عفونت در آفریقا رخ می‌دهد، اما مالاریا نیز در مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی، بخش‌هایی از کارائیب، آسیا (از جمله جنوب آسیا، آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه)، اروپای شرقی و جنوب اقیانوس آرام وجود دارد. داروهای پیشگیرانه برای مالاریا در دسترس هستند. باید روزانه در طول سفر و برای زمان معین پس از بازگشت، مصرف شود.
    • عفونت‌های دیگر مسافران مربوط به گزش حشرات شامل ویروس‌هایی مانند تب دنگی، چیکگونونی، ویروس غرب نیل و تب زرد است. واکسن برای تب زرد در دسترس است و برای ورود به برخی کشورها ممکن است مدارک واکسیناسیون مورد نیاز باشد. تب دنگی متداول‌تر است اپیدمی‌های بزرگ رو به گسترش است. ویروس زیکا به‌تازگی توجهات را به خود جلب کرده است و می‌تواند نقایص جدی زایمان و سایر مشکلات سلامتی نوزادانی را مادران آنها در دوران بارداری آلوده شده‌اند، ایجاد کند. زنان باردار باید از مناطقی که خطر زیکا را دارند، اجتناب کنند. اگر آنها باید به چنین مناطقی سفر کنند، باید اقدامات احتیاطی در برابر نیش‌ پشه انجام دهند.
  • بیماری‌ها از طریق سرفه یا عطسه (مایعات تنفسی) گسترش می‌یابد
    برخی از بیماری‌های منتقله از طریق سرفه و عطسه (ترشحات تنفسی) در ایالات متحده کمتر رایج هستند، اما ممکن است هنگام سفر به خارج از کشور مواجه شوند. مثال‌ها عبارتند از:
    • سل (TB) - سل یک بیماری عفونی ناشی از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که عمدتا بر ریه تاثیر می‌گذارد (سل ریوی). وقتی فردی با بیماری فعال، TB عفونی، سرفه، عطسه یا بزاق را آزاد می‌کند، قطره‌های حاوی باکتری‌های TB را به داخل هوا منتشر شده و پس از آن توسط شخص دیگری استنشاق می‌شوند. اگر چه تعداد موارد در آمریکا به‌طور چشمگیری کاهش یافته است، مسافران بین‌المللی در معرض خطر ابتلا به سل هستند.
    • سرخک، اوریون و سرخجه - این ویروس‌ها در ایالات متحده به‌علت برنامه‌های واکسیناسیون کمتر شایع هستند. آنها در سایر نقاط جهان شایع‌تر هستند و اگر شما واکسینه نشده‌اید و یا واکسینه شده‌اید اما ایمنی شما از بین رفته است ممکن است آلوده شوید.
    • آنفلوآنزا - CDC توصیه می‌کند که همه‌ی افراد 6 ماهه و بیشتر هر فصل واکسن آنفلوانزا تزریق کند. به‌ویژه، افرادی که در معرض خطر عوارض ناشی از آنفولانزا هستند، باید واکسن دریافت کنند. این افراد شامل کودکان، سالمندان، ساکنان خانه سالمندان و سایر مراکز درمانی بلندمدت، زنان باردار و افرادی هستند که به بیماری‌های از پیش موجود مانند آسم، COPD (بیماری مزمن انسدادی ریه)، بیماری‌های قلبی و اختلالات کبد یا کلیه دچار هستند.
علائم و نشانه‌ها
در حالی‌که علائم و نشانه‌های بیماری برخی از مسافران خفیف است و بدون هیچ‌گونه درمان خاصی رفع می‌شود، ممکن است بعضی از آنها یک اورژانس جدی پزشکی ایجاد کنند. برخی از بیماری‌ها ممکن است تا زمانی‌که مسافر به خانه بازگردد بروز نکند، علائم و نشانه‌هایی که ممکن است رفع شوند، مرتب بدتر شود یا به تعویق بیفتد. عدم درمان بعضی از بیماری‌های جدی می‌تواند منجر به عوارض شدید مانند کوری، نارسایی اندام، کما و مرگ شود. در طی و پس از سفرتان باید توجه داشته باشید که علائم و نشانه‌هایی که ایجاد می‌کنند، توجه کنید. در صورت داشتن چنین علائمی با پزشک خود مشورت کنید:
  • علائم تب یا علائم شبه آنفلوآنزا در هنگام مسافرت، یا اگر در هنگام مسافرت سالم بود، اما طی 6 ماه پس از بازگشت به خانه، به‌ویژه از کشور مبتلا به مالاریا، علائم تب و یا بیماری آنفلوآنزا ایجاد شد.
  • اسهال ماندگار به‌مدت 2 و یا چند هفته یا اسهال عودکننده
  • زردی پوست و یا سفیده چشم (زردی)
  • خستگی مداوم
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • تنگی نفس
  • بثورات پوستی یا زخم

سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند که مسافران پس از بازگشت از سفر، چنانچه علائمی در هفته‌های پس از سفر دارند، یا اگر به منطقه‌ای سفر کرده‌اند که مالاریا در آنجا وجود داشته و با تب برگشته‌اند، معاینه پزشکی انجام دهند. کسانی که دارای بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی عروقی یا دیابت هستند و یا ممکن است در معرض یک بیماری عفونی جدی قرار داشته باشند یا زمان بیشتری را صرف مسافرت کنند (بیش از 3 ماه) باید با پزشک خود نیز مشورت کنند، حتی اگر علائمی نداشته باشند.

Accordion عنوان
آزمایش بیماری‌های مسافرتی
  • مروری بر آزمایشات آزمایشگاهی

    گاهی اوقات مهم است که علت بیماری را در مسافران شناسایی کنیم، نه تنها برای درمان فرد، بلکه برای جلوگیری از انتقال بیماری و ثبت شیوع بیماری خاص، هم در مسافران بازگشتی و هم در کشورهای بازدید کننده.

    آزمایشات انجام شده به علائم و نشانه‌ها و بیماری مشکوک بستگی دارد. افرادی که با شرایط حاد یا مزمن از سفر باز می‌گردند باید با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود مشورت کنند، که ممکن است مشاوره‌ای با متخصص بیماری عفونی و یا متخصص طب گرمسیری داشته باشد.

  • آزمایشات مورد استفاده برای تشخیص علت علائم دستگاه گوارش
    در زیر برخی از نمونه‌هایی از آزمایشات مربوط به عفونت‌های مرتبط با علائم و نشانه‌های دستگاه گوارش آمده است. از جمله اسهال مسافرتی.
    • آزمایش‌های مولکولی ممکن است برای شناسایی مواد ژنتیکی (DNA ، RNA) میکروب‌هایی آلوده‌کننده دستگاه گوارش استفاده شود. این نوع آزمایش‌ها در حال استفاده است اما ممکن است در همه جا در دسترس نباشد. پانل پاتوژن‌های GI (دستگاه گوارش) به‌طور همزمان حضور چند میکروب بیماری‌زا (پاتوژنیک) در نمونه مدفوع را آزمایش می‌کند. پانل آزمایشات مواد ژنتیکی (RNA یا DNA) برخی از پاتوژن‌های رایج‌تر را تشخیص می‌دهد. این می‌تواند عفونت‌های مشترک (بیش از یک میکروب عامل عفونت) و میکروب‌هایی که ممکن است با آزمایش سنتی از دست رفته باشد را شناسایی کند.
    • اگرچه در حال حاضر کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای تشخیص علل اسهال باکتریایی، می‌توان از کشت مدفوع استفاده کرد.
    • علل انگلی اسهال را می‌توان از طریق آزمایش مدفوع O & P (انگل و تخم انگل) شناسایی کرد. این تست برای شناسایی انگل‌ها و تخم‌های آنها در نمونه مدفوع تازه یا نمونه‌ای که به‌طور ویژه محافظت شده است، به‌کار می‌رود. برای برخی از انگل‌ها مانند اینتستینالیس ژیاردیا (لامبلیا)، انتامبا هیستولیتیکا و آزمایشات آنتی‌ژن کریپتوسپوریدیوم، که پروتئین‌های مرتبط با انگل را شناسایی می‌کنند، توسعه یافته‌اند.
    • از آنجایی که شناسایی علت اسهال ویروسی پیچیده است، علل ویروسی اسهال ممكن است مورد آزمایش قرار نگیرند مگر اینكه ویروس افراد زیادی را تهدید كند، مانند شیوع نوروویروس در کشتی كروز.
  • آزمایشات عفونت ناشی از نیش حشرات
     برخی از نمونه‌های آزمایشات مربوط به عفونت‌های مربوط به نیش حشرات، مانند پشه‌ها، در زیر آمده است.
    • انگل عامل مالاریا (گونه‌های پلاسمودیوم) گلبول‌های قرمز خون را آلوده می‌کند. می‌توان آن را با جمع‌آوری نمونه خون و بررسی اسمیرهای "ضخیم و نازک" مخصوص بر روی اسلاید زیر میکروسکوپ بررسی کرد. آزمایش آنتی‌ژن سریع برای تشخیص انگل مالاریا از نمونه خون بدون بررسی میکروسکوپی صورت گرفته است.
    • بسته به تاریخچه سفر شخص، ممکن است یک یا چند ویروس آزمایش شوند مانند:
  • تست‌های بیماری تنفسی
    بسته به تاریخچه سفر، تاریخ واکسیناسیون و علائم و نشانه‌ها، ممکن است آزمایشات عفونت‌هایی که از طریق ترشحات تنفسی گسترش می‌یابد، انجام شود. مثال‌ها عبارتند از:
  • آزمایشات غیر آزمایشگاهی
    گاهی اوقات ممکن است از اشعه X یا سی‌تی‌اسکن برای ارزیابی ارگان‌های خاص مانند ریه و یا کبد برای نشان دادن عفونت یا آسیب استفاده شود.
Accordion عنوان
پیشگیری
  • واکسیناسیون

    برنامه‌ریزی پیشرفته می‌تواند به جلوگیری از بیماری‌های بسیاری از مسافران کمک کند. قبل از سفر، باید با ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی مشورت کنید تا برنامه سفر خود را مورد بحث قرار دهید، مطمئن شوید که در صورت نیاز واکسینه شده‌اید و مطمئن شوید که آیا نیاز به واکسن‌های تقویت‌کننده برای حفظ سطح حفاظت خود دارید. از آنجا که بسیاری از واکسن‌ها برای اثربخشی به زمان نیاز دارند یا ممکن است به بیش از یک دوز نیاز داشته باشند، توصیه می‌شود که 4 تا 6 هفته قبل از سفر با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید. بسیاری از مراکز پزشکی وابسته به دانشکده‌های پزشکی یک کلینیک مسافرتی دارند که در آن افرادی که آماده رفتن به خارج هستند می‌توانند مشاوره تخصصی را کسب کنند. وب‌سایت CDC دارای صفحه‌ای است که در یافتن یک کلینیک به شما کمک خواهد کرد. 

     واکسن‌هایی که ممکن است مورد نیاز باشند عبارتند از:

    • هپاتیت A
    • هپاتیت B
    • آنفلوآنزا
    • آنسفالیت ژاپنی
    • سرخک، سرخجه و اوریون
    • مننژیت مننژیکوکال
    • پنوموکوک
    • فلج اطفال
    • هاری
    • کزاز و دیفتری
    • تب تیفوئید
    • واریسلا (آبله‌مرغان)
    • تب زرد
    • وبا

    اطلاعات بیشتر را در صفحه وب تعاملی سلامت مسافران مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بخوانید.

  • بیماری‌های ناشی از حشرات
     هنگامی که بیماری‌هایی که توسط پشه، کنه، مگس و دیگر حشرات گزنده گسترش می‌یابد، اولین خط دفاع شما این است که خود را در مقابل نیش حشرات محافظت کنید. برای جلوگیری از نیش حشرات:
    • پیراهن آستین بلند و شلوار بلند و مناسب بپوشید. هر دو باید رنگ روشن باشند. پاشنه پا را با جوراب بپوشانید.
    • استفاده از دافع حشرات ثبت شده در EPA (آژانس حفاظت از محیط زیست) حاوی DEET (دی‌اتیل‌تولوآمید)، پیکاریدین، روغن اوکالیپتوس لیمو (OLE) یا IR3535 m را استفاده کنید. از این محصولات فقط به عنوان هدایتگر استفاده کنید و به دستورالعمل‌های آنها برای استفاده توسط زنان باردار و کودکان توجه ویژه‌ای داشته باشید.
    • کفش، جوراب، شلوار، ملافه، و چادر با پرمترین دافع استفاده کنید.
    • در اتاق‌هایی که از حشرات محافظت می‌شوند یا در زیر تورهایی پشه‌بند بخوابید.
    • از نوشیدن آب از مکان‌هایی که پشه‌ها در آن رشد می‌کنند، مانند سطل(دلو)، گلدان یا لاستیک‌های قدیمی اجتناب کنید.
    • پس از فعالیت‌ در فضای باز مو، پوست و لباس خود را بادقت بررسی کنید.

    اگر در حال سفر به مناطقی هستید که مالاریا شایع است، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند داروهای پیشگیرانه مانند مفلوکین یا کلروکین را برای شروع مصرف قبل از عزیمت توصیه کند. این داروها باید به‌طور منظم در طول سفر و برای یک دوره زمانی خاص پس از بازگشت به خانه مورد نیاز باشد.

  • بیماری‌های آب و غذا
     چند مرحله برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی و آب طی سفر وجود دارد. هشدارها در مورد کشورهای در حال توسعه عبارتند از:
    • اجتناب از شیر آب. این شامل امتناع از یخ در نوشیدنی است، زیرا آب مورد استفاده برای یخ ممکن است آلوده باشد. قبل از اینکه نوشیدنی‌ها را درون آنها بگذارید، لیوان‌ها را خشک کنید. دندان‌های خود را با آب شیرین نشویید. حین دوش یا حمام آب را نبلعید.
    • نوشیدنی‌هایی مصرف کنید که با آبی که حداقل 1 دقیقه (اما ترجیحا 3 دقیقه) جوشانده شده تهیه شده باشد.
    • از آبی استفاده کنید که با قرص‌های ید یا کلر با توجه به دستورالعمل‌ها ضدعفونی شده است.
    • نوشیدنی‌های کنسرو و بطری بنوشید. اطمینان حاصل کنید که درب بطری نوشیدنی قبل از مصرف مهر و موم باشد. قبل از نوشیدن/ خالی کردن قوطی و بطری در صورتی‌که در هنگام دریافت خیس بودند آنها را پاک کنید.
    • در آب شیرین آلوده، مانند حوضچه یا رودخانه‌ها، شنا نکنید. حتی استخرهای شنا با کلرزنی ناکافی خطرناکند. اگر سفر شما شامل فعالیت‌های مبتنی بر آب است، با پزشک خود مشورت کنید.
    • اجتناب از میوه‌ها و سبزیجات خام. فقط غذای پخته‌ی تازه و داغ بخورید و یا میوه‌ای که می‌دانید در آب سالم و تصفیه‌ شسته شده و پوست آن را بگیرید.
    • غذاهای دیگری که باید اجتناب کنید عبارتند از:
      • گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز
      • شیر و محصولات شیر غیرپاستوریزه، به‌خصوص پنیرهای نرم
      • غذای آماده شده که به‌مدت چند ساعت در یخچال نگهداری نشده، به‌خصوص مواد غذایی حاوی گوشت، مرغ، تخم‌مرغ و محصولات لبنی
      • غذای تهیه شده توسط فروشندگان خیابانی
درمان
به‌رغم احتیاط کامل، مسافران ممکن است در طول سفر یا چند ماه پس از بازگشت به خانه، بیمار شوند. به‌طور کلی، هرچه بیماری‌های مسافرتی بیماران زودتر تشخیص داده شوند درمان آنها آسان‌تر است. درمان به بیماری خاص بستگی دارد. شما باید بدانید که کدام علائم نشانه‌ای از نیاز به جستجوی مراقبت‌های پزشکی سریع در کشوری است که از آن بازدید می‌کنید و ممکن است بدون خطر درمان شود.

اگر در سفر به طور جدی بیمار شوید، سفارت یا کنسولگری کشورتان می‌تواند به شما در یافتن مراقبت‌های پزشکی کمک کند. برای اطلاع از فهرست کامل سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها، به وب‌سایت وزارت امور خارجه ایالات متحده مراجعه کنید. اگر در هنگام مسافرت به تب، بیماری شبه آنفلوانزا یا اسهال خونی مبتلا شوید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

نکات خودمراقبتی برای اسهال مسافران عبارتند از:

  • نوشیدن مقدار زیادی مایعات برای جلوگیری از کم‌آبی بدن. اطمینان حاصل کنید که آب بطری یا آب جوشیده یا ضدعفونی شده با کلر یا یک محصول تجاری کلر مصرف می‌کنید. در صورت امکان، نوشیدنی‌های احیاکننده را برای جایگزینی الکترولیت‌ها مصرف کنید.
  • شایع‌ترین علت اسهال مسافران اغلب می‌تواند با داروهای بدون نسخه درمان می‌شود که شدت اسهال را کنترل می‌کنند.
  • ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی ممکن است آنتی‌بیوتیک را برای شما تجویز کند که در طول مسافرت به همراه داشته باشید. این می‌تواند برای درمان اسهال گرفته شود با این‌حال، اگر اسهال خونی باشد، باید از آنها اجتناب شود.
  • اگر در معرض درد شدید شکم، تب بالا، خون یا مخاط در مدفوع خود، و یا کمبود آب شدید بودید فورا مراقبت‌های پزشکی را دنبال کنید.
مشاهده منابع

نکته: این مقاله براساس تحقیقاتی است که از منابع ذکر شده در اینجا و همچنین تجربیات جمع‌آوری شده آزمایش‌های آزمایشگاه هیئت بازبینی مطالب استفاده می‌کند. این مقاله به‌صورت دوره‌ای توسط هیئت بازبینی مطالب بررسی می‌شود و ممکن است در نتیجه بررسی به‌روز شود. هر منبع جدیدی که ذکر شد، به لیست اضافه می‌شود و از منابع اصلی استفاده شده متمایز می‌شود.

Sources Used in Current Review

Nicks BA. (20 April 2017 published). 13 Travel Diseases You Need to Know. Available online at http://reference.medscape.com/slideshow/travel-diseases-6006331#1. Accessed June 16, 2017.

Wilson, ME. Fever in Returned Travelers. Available online at https://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2018/post-travel-evaluation/fever-in-returned-travelers. Accessed June 19, 2017.

Centers for Diseases Control and Prevention. (26 April 2017 updated). Zika Virus: What You Need to Know. Available online at https://www.cdc.gov/zika/about/needtoknow.html. Accessed June 16, 2017.

Centers for Disease Control and Prevention. (22 February 2017 updated.) Travelers’ Health: Cholera. Available online at https://wwwnc.cdc.gov/travel/diseases/cholera. Accessed June 16, 2017.

Foodsafety.gov. (5 October 2011 updated.) Avoid Foodborne Illness when Traveling Abroad. Available online at https://www.foodsafety.gov/blog/international_travel.html. Accessed June 25, 2017.

Johns Hopkins Hospital, What To Do If You Get Sick While Traveling. Available online at http://www.hopkinsmedicine.org/healthlibrary/conditions/travel_medicine/what_to_do_if_you_get_sick_while_traveling_85,P01455/ Accessed July 2017.

(January 13, 2011) Centers for Disease Control and Prevention, Know What To Do if You Become Sick or Injured on Your Trip. Available online at https://wwwnc.cdc.gov/travel/page/sick-during-trip Accessed July 2017.

(April 21, 2013) Centers for Disease Control and Prevention, Getting Sick after Travel. Available online at https://wwwnc.cdc.gov/travel/page/getting-sick-after-travel Accessed July 2017. ©World Health Organization, International travel and health, Medical examination after travel. Available online at http://www.who.int/ith/precautions/medical_examination/en/ Accessed July 2017.

(March 10, 2013) Centers for Disease Control and Prevention, Traveler’s Health, Typhoid Fever. Available at https://wwwnc.cdc.gov/travel/diseases/typhoid Accessed July 2017

(March 25, 2013) Centers for Disease Control and Prevention, Typhoid Fever. Available at https://www.cdc.gov/typhoid-fever/index.php Accessed July 2017

Sources Used in Previous Reviews

MedlinePlus. Traveler's Health. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/travelershealth.html. Accessed February 2013.

KidsHealth.org: Staying Healthy While You Travel. Available online at http://kidshealth.org/parent/firstaid_safe/outdoor/family_travel.html through http://kidshealth.org. Accessed February 2013.

FamilyDoctor.org. International Travel: Tips for Staying Healthy. Available online at http://familydoctor.org/familydoctor/en/prevention-wellness/staying-healthy/travel/international-travel-tips-for-staying-healthy.html through http://familydoctor.org. Accessed February 2013. 

World Health Organization. International travel and health: Medical examination after travel. Available online at http://www.who.int/ith/precautions/medical_examination/en/index.php through http://www.who.int. Accessed February 2013.

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

(2005). Custom Reports [downloadable in sections]. Travelers' Health: Yellow Book Health Information for International Travel, 2005-2006. Available online at http://www2.ncid.cdc.gov/travel/yb/utils/ybDynamic.asp 

(© 2006). International travel and health publication [3.70 mb, downloadable in sections]. World Health Organization [On-line publication]. Available online at http://www.who.int/ith/en/.

DPDx Laboratory Identification of Parasites of Public Health Concern [A-Z]. CDC NCID, Division of Parasitic Diseases [On-line information]. Available online at http://www.dpd.cdc.gov/dpdx/

Disease Listing [A-Z]. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/default.htm 

(© 2006). Frequently Asked Questions about worms. WHO, Partners for Parasite Control [On-line information]. Available online at http://www.who.int/wormcontrol/statistics/faqs/en/index.php 

Tropical Medicine Q&A, Tropical Diseases. American Society of Tropical Medicine & Hygiene [On-line information]. Available online at http://www.astmh.org/q_a/tropical_dis.cfm 

Freedman, D. et. al. (2006 January 12). Spectrum of Disease and Relation to Place of Exposure among Ill Returned Travelers. N Engl J Med 354:2 

Mandell's Principles and Practice of Infectious Diseases. "Protection of Travelers" and "Infections in Returning Travelers" 6th ed. Vol. 2. 2000. P. 3637-3655.