اسامی دیگر
BCR/ABL
bcr-abl Oncogene
Philadelphia Chromosome
اسم متعارف
BCR-ABL1 Fusion
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 4, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

به منظور تشخیص و نظارت بر درمان لوسمی میلوژنوس مزمن (CML) و نوعی از لوسمی لمفوبلاستیک حاد (ALL)

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که نتایج شمارش کامل سلول های خونی (CBC) و یا علائم و نشانه های شما، حاکی از ابتلای شما به لوسمی هستند؛ به صورت دوره ای در هنگام درمان شما برای CML یا BCR-ABL1-positive-ALL

نمونه مورد نیاز

نمونه خون از ورید بازوی شما به دست آمده یا نمونه مغز استخوان با استفاده از روش آسپیراسیون و یا بیوپسی مغز استخوان جمع آوری می گردد.

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری
آمادگی خاصی لازم ندارد

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

BCR-ABL1 اشاره بر یک توالی ژنی دارد که در یک کروموزوم شماره 22 ناهنجار در برخی افراد مبتلا به لوسمی یافت می شود. برخلاف برخی از سرطان ها، علت لوسمی میلوژنوس مزمن (CML) و برخی از سایر لوسمی ها، میتواند بر اثر یک ناهنجاری ژنتیکی اختصاصی منفرد در یک کروموزوم باشد. وجود توالی ژنی که با عنوان BCR-ABL1 شناخته می شود، تأئید کننده تشخیص CML و شکلی از لمفوم لمفوبلاستیک حاد (ALL) است.

انسان ها، 23 جفت کروموزوم دارند که حاوی اطلاعات ژنتیکی به ارث برده می باشند. این ژن ها حاوی طرح اولیه ای، به شکل DNA، برای تولید پروتئین هایی هستند که بدن ما برای عملکرد مناسب و صحیح، بر آنها متکی است. در حالیکه برخی ناهنجاری های ژنتیکی به ارث برده می شوند، برخی از آنها ممکن است از تغییراتی ناشی شوند که در ژن ها یا کروموزوم ها، پس از تولد فرد رخ می دهند. این میتواند از طریق تماس با انواع عوامل محیطی اتفاق افتد (بعنوان مثال، تشعشع، برخی داروهای خاص) اما اغلب دلایل آنها مشخص نمی باشد.

توالی ژنی BCR-ABL1، یک تغییر اکتسابی می باشد و زمانی بوجود می آید که قطعات کروموزوم 9 و 22 جدا شده و محل های آنها مبادله گردد. هنگام چنین اتفاقی، ناحیه ABL1 در کروموزوم 9 با ناحیه ژن BCR در کروموزوم 22، امتزاج پیدا می کند. این نوع تغییر با عنوان جابجایی دوطرفه نامیده شده و اغلب به اختصار به صورت t(9;22)، نشان داده می شود. کروموزوم 22 نتیجه شده که دارای توالی ژنی BCR-ABL1 است، به عنوان کروموزوم فیلادلفیا (Ph) شناخته می شود بعلت اولین مکانی که در آنجا کشف شد.

کروموزوم فیلادلفیای نتیجه شده یا ژن BCR-ABL1، یک پروتئین ناهنجار را کد می کند که مسئول ایجاد CML و نوعی از ALL می باشد. هنگام تشخیص، 90 تا 95% موارد CML، یک جابجایی کروموزومی t(9;22) BCR-ABL1 شاخص را نشان می دهند. تقریباً 1 نفر از 4 نفر بزرگسال دارنده ALL، دارای جابجایی می باشند.

پروتئینی که بوسیله BCR-ABL1 تشکیل می شود، نوعی آنزیم با عنوان تیروزین کیناز می باشد. این آنزیم، مسئول رشد غیرقابل کنترل سلول های لوسمی می شود. وقتی تعداد بالایی از سلول های لوسمی ناهنجار، شروع به ایجاد تراکم و خارج کردن پیش سازهای نرمال سلول خونی در مغزاستخوان می کنند علائم و نشانه های لوسمی شروع به ظاهر شدن می کنند. درمان این لوسمی ها معمولاً شامل یک بازدارنده تیروزین کیناز (TKI) می باشد.

آزمایش BCR-ABL1، کروموزوم فیلادلفیا و ژن ترکیبی BCR-ABL1 یا رونوشت های آن را که کپی های RNA تولید شده توسط سلول از رشته های غیرعادی DNA هستند، شناسایی می کند. وجود ناهنجاری BCR-ABL1، تأئید کننده تشخیص بالینی CML، نوعی از ALL و ندرتاً لوسمی میلوئید حاد (AML) می باشد.

انواع متعددی از تست های BCR-ABL1 موجود می باشند از قبیل:

  • سیتوژنتیک (آنالیز کروموزومی و کاریوتایپینگ)
    این آزمایش، کروموزوم ها را زیر مبکروسکوپ برای تشخیص ناهنجاری ساختاری و یا تعدادی بررسی می کند. بعنوان مثال، کروموزوم فیلادلفیا نسبت به نرمال، کوتاهتر بنظر می آید. سلول های موجود در یک نمونه خونی یا مغزاستخوان در آزمایشگاه رشد داده شده و سپس برای تعیین اینکه آیا کروموزوم فیلادلفیا موجود می باشد یا نه، مورد بررسی قرار می گیرند. همچنین سایر ناهنجاری های کروموزومی نیز قابل تشخیص هستند.
  • هیبریدیزاسیون فلورسانت درجا (FISH)
    این روش آزمایشی، از پروب های نشاندار شده با رنگ فلورسانت برای "روشن کردن" توالی ژن BCR-ABL1، درصورت وجود، استفاده می کند. این همچنین میتواند درصد سلول های خونی یا مغزاستخوان که حاوی ژن BCR-ABL1 ترکیبی ناهنجار هستند را، تعیین کند.
  • آزمایش ژنتیک ملکولی (کیفی یا کمی)
    آزمایشات کیفی و کمی مبتنی بر واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، ژن BCR-ABL1 را در سلول های لوسمی که از نمونه های خون یا مغزاستخوان، به دست آمده اند را تشخیص داده و سنجش می کنند.
  • مشخص شده که جهش های ثانویه در BCR-ABL1، باعث مقاومت به درمان می شوند. اینها را میتوان با روش های توالی یابی DNA تشخیص داد

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با فرو بردن سوزن در ورید بازو یا نمونه مغز استخوان با استفاده از روش آسپیراسیون و یا بیوپسی مغزاستخوان، به دست می آید.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

هیچ نوع آمادگی خاصی لازم نیست.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش BCR-ABL1 برای موارد زیر استفاده می شود:

    BCR-ABL1 برمی گردد به یک توالی ژنی که در یک کروموزوم 22 غیرعادی در برخی افراد مبتلا به اشکال خاصی از لوسمی، وجود دارد. آزمایش، برای تشخیص کروموزوم فیلادلفیا (Ph) و توالی ژنی BCR-ABL1، درخواست داده می شود. این آزمایش برای کمک به تشخیص CML و نوعی خاص از ALL و ندرتاً، لوسمی میلوئید حاد (AML) استفاده شده که در آن توالی ژنی BCR-ABL1 (BCR-ABL1-مثبت( موجود است. این همچنین برای پاسخ به درمان و نظارت بر عود بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. در هنگام تشخیص، 90 تا 95% موارد CML، BCR-ABL1 مثبت هستند. تقریباً یک چهارم بزرگسالان مبتلا به ALL، این توالی را دارند.

    ممکن است انواعی از آزمایشات، برای تشخیص BCR-ABL1 درخواست داده شوند. اینها شامل سنجش کروموزوم، تست های ژنتیک ملکلوی کیفی یا کمی BCR-ABL1 و یا هیبریدیزاسیون درجا فلورسانس (FISH) هستند. اینها به تشخیص اولیه CML یا ALL، Ph-مثبت کمک می کنند. آزمایشات ملکولی، همچنین برای نظارت بر چگونگی پاسخ به درمان نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

    اگر پزشک مشکوک شود که فرد مبتلا به لوسمی است و تلاش در تشخیص یا رد CML و ALL Ph- مثبت داشته باشد، BCR-ABL1 اغلب انجام می شوند. سنجش کروموزومی و FISH نیز به تعیین اینکه چه درصدی از خون فرد یا سلول های مغزاستخوان، تحت تأثیر قرار گرفته اند، کمک می کند.

    بسته به محل شکست در کروموزوم 22، BCR-ABL1 میتواند پروتئین هایی با اندازه مختلف تولید کند. در CML، نقطه انفصال در BCR تقریباً همیشه در ناحیه خوشه بندی اصلی (M-BCR) بوده که منجر به تولید پروتئین BCR-ABL1 با اندازه بزرگتر می شود (پروتئین، p210 نامیده می شود). شکست در ناحیه خوشه ای نقطه انفصال کوچکتر (m-BCR) منجر به یک پروتئین امتزاجی کوتاهتر (با عنوان p190) شده که بیشتر همراه با ALL، کروموزوم Ph مثبت است.

    آزمایشات ژنتیک ملکولی کمی BCR-ABL1، هر کدام از نقطه های انفصال را در ژن امتزاجی، بررسی می کنند. اینها برای ایجاد یک مقدار پایه و سپس برای نظارت بر پاسخ فرد به درمان و در صورت بهبود، نظارت بر عود، مورد استفاده قرار می گیرند. اگر مقاومت به درمان یا عود بیماری اتفاق افتاد، آنالیز جهش دومِین کیناز BCR-ABL1، باید به جهت هدایت بیشتر درمان، انجام گردد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    زمانی که پزشک مشکوک به ابتلای فرد به CML یا ALL کروموزوم Ph مثبت باشد، آزمایش BCR-ABL1 درخواست می شود. زمانی که فرد علائم و نشانه های غیر اختصاصی از قرار زیر دارد، آزمایش اولیه ممکن است انجام شود:

    در اوایل بیماری، فرد شاید علائمی نداشته یا علائم معدودی داشته باشد. با گذشت زمان و ایجاد تراکم برای سلول های خونی نرمال و خارج شدن آنها از مغزاستخوان و افزایش تعداد سلول های لوسمی ناهنجار، فرد ممکن است آنمی، خونریزی های طولانی و عفونت های مکرر را تجربه کند.

    بمحض تشخیص CML یا ALL کروموزوم Ph مثبت، آزمایش ژنتیک کمی BCR-ABL1 به صورت دوره ای (معمولاً هر 3 ماه) برای نظارت بر پاسخ به درمان و نظارت برای عود، درخواست می شود.

    وقتی که فرد به درمان پاسخ نداده یا مقاوم به درمان است یا اینکه عود مجدد بیماری پس از بهبود رخ می دهد، ممکن است که سنجش جهش دومِین کیناز BCR-ABL1، انجام شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    اگر فرد دارای سلول های سفید خونی ناهنجار در مغز استخوان بوده و دارای کروموزوم فیلادلفیا (Ph) و توالی ژنی BCR-ABL1 باشد در نتیجه مبتلا به CML یا ALL، Ph مثبت تشخیص داده می شود.

    از کسانی که CML دارند، 90 تا 95% دارای کروموزوم Ph می باشند اگر بوسیله آزمایشات سیتوژنتیک بررسی شده باشند و 100% دارای توالی BCR-ABL1 بوده که بوسیله FISH و یا آزمایشات ملکولی کیفی BCR-ABL1 سنجش شده اند تقریباً 25% بزرگسالان مبتلا به ALL و 2 تا 4% کودکان دارای ALL برای کروموزوم Ph و یا توالی ژنی BCR-ABL1 مثبت می باشند.

    درصد کمی از افراد مبتلابه CML، دارای توالی ژنی BCR-ABL1 بوده ولی کروموزوم Ph ندارند. این موارد یا دارای جابجایی های متنوعی بوده که دربردارنده یک کروموزوم سوم یا چهارم علاوه بر کروموزوم های 9 و 22 بوده یا یک جابجایی پنهان داشته که حاوی کروموزم های 9 و 22 است که بوسیله سنجش های کروموزومی روتین قابل شناسایی نیستند. از آنجائیکه درمان لوسمی مرتبط با BCR-ABL1، به ویژه پروتئین تیروزین کیناز تولید شده را هدفگیری میکند، این افراد هنوز با آزمایشات ملکولی کمی BCR-ABL1، قابل نظارت هستند.

    بطور کلی، اگر میزان BCR-ABL1 در خون یا مغزاستخوان در طول زمان کاهش یابد، فرد به درمان، پاسخ می دهد. اگر میزان BCR-ABL1 زیر سطح تشخیصی آزمایش برود و تعداد سلول خونی فرد نرمال باشد، نتیجه می شود که فرد رو به بهبودی است.

    اگر سطوح BCR-ABL1 افزایش یابند، در نتیجه نشان دهنده پیشرفت یا عود بیماری است. این همچنین ممکن است نشان دهد که فرد به ایماتینیب، بازدارنده تیروزین کیناز نسل اول، مقاوم شده است. برای تشخیص ایجاد جهش در دومین کیناز BCR-ABL1 مرتبط با مقاومت به ایماتینیب، آزمایش های ژنتیک بیشتری اغلب انجام می شوند.

    اگر لوسمی فرد به ایماتینیب، مقاوم باشد، یک بازدارنده تیروزین کیناز نسل دوم، ممکن است داده شود. سایر بازدارنده های تیروزین کینازی که پس از ایماتینیب تولید شده اند، نیز در موارد عوازض جانبی شدید از طرف ایماتینیب یا در مورد جهش نادر BCR-ABL1 داده می شوند. اینها شامل پوناتیب، نیلوتینیب و داساتینیب می باشند.

    اگر فرد با ALL، برای کروموزوم Ph و توالی ژنی BCR-ABL1 مثبت نباشد، پس به آن فرد داروی بازدارنده تیروزین کیناز داده نشده و نمی توان از آزمایش ملکولی BCR-ABL1 برای نظارت بر شخص، استفاده کرد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    شناخت پیشرفت و تحول بیماری برای پیش آگاهی و درمان مهم است. CML در  سه مرحله پیشروی میکند:

    • فاز مزمن - بیشتر افراد با CML در فاز مزمن تشخیص داده می شوند، که معمولاً دارای یک شروع موذیانه است، بدین معنی که ممکن علائم لوسمی ظاهر نشده یا اینکه کم باشند. فاز مزمن ممکن است از یک ماه تا چندین سال طول بکشد. این مرحله ای است که در آن علائم کم بوده یا وجود ندارند، همچنین دوره زمانی است که درمان در آن بیشترین موفقیت را دارد.
    • فاز سریعتر - تغییرات شامل افزایش تعداد سلول های سفید خون (WBC) بوده ولی محدود به آن نمی باشند و تغییرات بیشتری در سلول ها مانند افزایش در بلاست های خون و یا مغزاستخوان (اما کمتر از 20%) و فقدان پاسخ به درمان های استاندارد، دیده می شوند.
    • فاز بلاست - وقتی بلاست ها 20% بوده یا از سلول های خونی یا مغزاستخوان بیشتر بوده یا زمانی که تکثیر بلاست خارج از مغزاستخوان وجود دارد

    هر دوی خون و مغزاستخوان اغلب بعنوان بخشی از تشخیص اولیه ارزیابی می شوند اما بیشتر نظارت پیگیری بر نمونه های خونی انجام می شوند. در آزمایشگاه هایی که از پلتفورم های آزمایشی متفاوتی استفاده می کنند، تنوع آزمایشی چشمگیری وجود دارد. از اینرو، برای یک بیمار مشخص، آزمایش ملکولی BCR-ABL1 کًمی باید توسط یک آزمایشگاه انجام شده یا به آزمایشگاهی ارجاع شود که از معیارهای گزارش دهی جهانی استفاده می کنند. سطوح رو به افزایش یا رو به کاهش BCR-ABL1 معمولاً از نتیجه یک تست منفرد، مهمتر هستند.

  • چرا باید سنجش کروموزومی بیشتر از یک مرتبه انجام شود؟

    ممکن است پزشک برای تعیین اینکه آیا ناهنجاری های کروموزومی بیشتری ایجاد شده اند یا خیر، سنجش کروموزومی را درخواست دهد. با پیشرفت و تسریع بیماری، تغییرات بیشتری اغلب مشاهده می شوند.

  • اگر من کروموزوم فیلادلفیا و ژن BCR-ABL1 داشته باشم، آیا لازم است که اعضای خانواده نزدیک من نیز مورد آزمایش قرار گیرند؟

    خیر. این تغییر ژنتیکی، در طول حیات یک فرد کسب می شود و به ارث نمی رسد.

  • آیا هر فرد مبتلا به لوسمی باید مورد آزمایش قرار گیرد؟

    آزمایش فقط زمانی درخواست می شود که پزشک مشکوک شود که شما لوسمی میلوژنوس مزمن (CML)، لوسمی لمفوتیک حاد (ALL) یا شکل نادر دیگری از لوسمی داشته یا میخواهد آنها را رد کند. بیشتر افراد مبتلا به لوسمی، دارای کروموزوم فیلادلفیا و ژن ترکیبی BCR-ABL1 نیستند.

  • آیا آزمایش BCR-ABL1 در مطب پزشک قابل الاجراست؟

    آزمایش BCR-ABL1، نیاز به تجهیزات تخصصی و مهارت دارد. باید توسط یک آزمایشگاه تخصصی بیمارستان یا یک آزمایشگاه مرجع انجام شود.

  • چه تفاوتی بین لوسمی میلوژنوس مزمن و لوسمی میلوئید مزمن وجود دارد؟
    اینها دو اصطلاح برای یک عارضه بوده و هر دو به CML اشاره می کنند.
مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Gregory J. Tsongalis, PhD, HCLD, CC. Professor of Pathology, Director, Molecular Pathology, Dartmouth Hitchcock Medical Center and Geisel School of Medicine at Dartmouth, Lebanon, NH.

BCR/ABL, mRNA Detection, Reverse Transcription-PCR (RT-PCR), Qualitative, Diagnostic Assay. Mayo Medical Laboratories. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/83336 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed February 2014.

BCR/ABL, p210, mRNA Detection, Reverse Transcription-PCR (RT-PCR), Quantitative, Monitoring Chronic Myelogenous Leukemia (CML). Mayo Medical Laboratories. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/89007 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed February 2014.

(Revised December 30 2013). How is Chronic Myeloid Leukemia Diagnosed? American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/leukemia-chronicmyeloidcml/detailedguide/leukemia-chronic-myeloid-myelogenous-diagnosis through http://www.cancer.org. Accessed February 2014.

(Revised December 2013). Targeted Therapies for Chronic Myeloid Leukemia. American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/leukemia-acutelymphocyticallinadults/detailedguide/leukemia-acute-lymphocytic-treating-targeted-therapy through http://www.cancer.org. Accessed February 2014.

(Updated: Jan 6, 2014) Besa E. Chronic Myelogenous Leukemia. Medscape Reference. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/199425-overview#aw2aab6b2b2 through http://emedicine.medscape.com. February 2014.

(Revised 2013 July 10). What's New in Acute Lymphomatic Leukemia Research and Treatment? American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/leukemia-acutelymphocyticallinadults/detailedguide/leukemia-acute-lymphocytic-new-research through http://www.cancer.org. Accessed February 2014.

Seiter, K. et al. (Updated 2014 Jan. 2). Acute Lymphoblastic Leukemia. eMedicine. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/207631-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed February 2014.

Bessa, Emmanuel C. (Updated 6 January 2013). Chronic Myelogenous Leukemia. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/199425-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed February 2014.

(December 2013). BCR-ABL1 Quantitative Testing. Arup Laboratories. Available online at http://ltd.aruplab.com/Tests/Pdf/143 through http://ltd.aruplab.com. Accessed February 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Besa, E. and Woermann, U. (Updated 2010 March 16). Chronic Myelogenous Leukemia. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/199425-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2010.

Markman, M. (Updated 2009 August 26). Chronic Myeloid Leukemia and BCR-ABL. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1723784-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2010.

Leukemia - Chronic Myeloid (CML) Detailed Guide. American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/Cancer/Leukemia-ChronicMyeloidCML/DetailedGuide/index through http://www.cancer.org. Accessed September 2010.

(Reviewed 2010 June 21). Targeted Cancer Therapies. National Cancer Institute Fact Sheet [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Therapy/targeted through http://www.cancer.org. Accessed September 2010.

Mayo Clinic Staff (2008 November 13). Chronic myelogenous leukemia. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/chronic-myelogenous-leukemia/DS00564 through http://www.mayoclinic.com. Accessed September 2010.

Mayfield, E. (2009 October 20). Better Options for Children with Difficult-to-Treat Leukemia. NCI Cancer Bulletin v6 (20) [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/ncicancerbulletin/102009/page2 through http://www.cancer.gov. Accessed September 2010.

Hazlehurst, L. et. al. (2009 August 25). Signaling Networks Associated with BCR-ABL–Dependent Transformation. Medscape from Cancer Control. 2009;16(2):100-107 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/705840 through http://www.medscape.com. Accessed September 2010.

Chabner, B. and Chabner Thompson, E. (Revised 2009 July). Modalities of Cancer Therapy. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec11/ch149/ch149b.html?qt=bcr-abl&alt=sh through http://www.merck.com. Accessed September 2010.

Ho, A. et. al. (Updated 2010 January). Chronic Myelogenous Leukemia – CML. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/CML.html?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed September 2010.

Padmanabhan, S. et. al. (2008 July 15). Current Status of Therapy for Chronic Myeloid Leukemia: A Review of Drug Development. Medscape from Future Oncology 2008;4(3):359-377 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/576209 through http://www.medscape.com. Accessed September 2010.

Mahadevan, D. (Updated 2010 January 3). Targeted Cancer Therapy. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1372666-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2010.

Esparza, S. et. al. (Updated 2009 February 27). Childhood Cancer, Genetics. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/989983-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2010.

Merker, J. (2009 January 30). Use of Quantitative PCR in the Monitoring of Patients with Chronic Myelogenous Leukemia. CAP NewsPath [On-line information]. Available online through http://www.cap.org. Accessed September 2010.

Wang, J. (© 1996-2010). Chronic Myelogenous Leukemia: BCR/ABL. Specialty Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.specialtylabs.com/books/display.asp?id=612 through http://www.specialtylabs.com/books. Accessed September 2010.

(© 1995-2010). Unit Code 83336: BCR/ABL, p190, mRNA Detection, Reverse Transcription-PCR (RT-PCR), Quantitative, Monitoring Assay. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/print.php?unit_code=83336 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed September 2010.

(© 1995-2010). Unit Code 89609: BCR/ABL, Tyrosine Kinase Inhibitor Resistance, Kinase Domain Mutation Screen. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/print.php?unit_code=89609 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed September 2010.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.