اسامی دیگر
TnI
TnT
cTnI
cTnT
اسم متعارف
Cardiac-specific Troponin I and Troponin T
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه August 2, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

تشخیص بروز حمله قلبی یا آسیب به ماهیچه قلب؛ تشخیص وخیم تر شدن آنژین (درد قفسه سینه مرتبط با مشکل قلبی)

زمان انجام آزمایش؟

فورا، زمانیکه شما دارای علائم و نشانه هایی هستید که می تواند بدلیل یک حمله قلبی باشد، مثل درد در قفسه سینه، شانه ها، گردن، آرواره و یا کمبود تنفس، که در اینصورت یک سری از آزمایشات تروپونین در طی چند ساعت انجام می شود؛ زمانی که وضعیت آنژین وخیم تر شود، بویژه اگر با استراحت برطرف نشود

نمونه مورد نیاز

نمونه خونی سیاهرگ بازو

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

نیاز نیست

هدف از آزمایش؟

تروپونین ها، خانواده ای از پروتئین ها هستند که در رشته های عضلانی اسکلتی و قلب یافت می شوند و موجب انقباض عضلانی می گردند. آزمایشات تروپوننی سطح تروپونین مختص قلب را در خون در حوهت کمک به تشخیص آسیب قلب اندازه گیری می کند.
سه نوع پروتئین تروپونین وجود دارد: تروپونین C، تروپونین T و تروپونین I. تروپونین C عمل انقباض را با اتصال به کلسیم آغاز کرده و موجب حرکت تروپونین I می شود تا دو پروتئین که رشته عضلانی را کوتاه تر می کنند، بتوانند با هم تعامل داشته باشند. تروپونین T مجموعه کل تروپونین را به ساختار عضلانی ماهیچه متصل می کند. تفاوت خاصی در تروپونین C عضله اسکلتی و قلبی وجود ندارد اما شکل تروپونین I و تروپونین T متفاوت است. اندازه گیری مقدار تروپونین T مختص قلب یا تروپونین I در خون می تواند به تشخیص افرادی که تجربه آسیب قلبی داشته اند، کمک نماید.
بطور طبیعی، تروپونین در مقادیر بسیار کم تا غیرقابل تشخیص در خون وجود دارد. زمانی که آسیبی به سلول های عضله قلب وارد شود، تروپونین به خون ترشح می شود. هر چه آسیب بیشتر باشد، غلظت تروپونین در خون بالاتر خواهد بود. عمدتا، آزمایشات تروپونین برای کمک به تشخیص بروز حمله قلبی در فرد استفاده می شود. این آزمایشات همچنین در ارزیابی یک فرد در مورد سایر شکل های آسیب قلبی نیز می تواند سودمند باشد.
زمانیکه فردی دارای حمله قلبی اسـت، سطوح تروپنین I و T مختص قلب در خون در طی 3 تا 4 ساعت بعد از آسیب افزایش می یابد و می تواند به مدت 10 تا 14 روز در این سطح باقی بماند.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

یک نمونه خون از سیاهرگ بازو گرفته می شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

هیچگونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایشات تروپونین عمدتا برای کمک به تشخیص حمله قلبی و رد سایر وضعیت ها با علائم و نشانه های مشابه، درخواست می شوند. هر کدام از آزمایشات تروپونین I یا تروپونین T را می توان انجام داد؛ اغلب آزمایشگاه یکی از این آزمایشات را ارائه می نماید. غلظت های تفاوت دارند، اما آنها اساسا اطلاعات یکسانی را ارائه می کنند.
    تروپونین I و تروپونین T پروتئین هایی هستند که در عضله قلب یافت شده و زمانی که آسیبی به قلب وارد شود، به خون ترشح می شوند.
    آزمایشات تروپونین همچنین گاها برای ارزیابی آسیب قلبی بنا به دلایلی به غیر از حمله قلبی و نیز تفکیک علائم و نشانه هایی مثل درد قفسه سینه که می تواند بدلیل موارد دیگر باشد، استفاده می شوند. آزمایش را می توان برای ارزیابی افراد مبتلا به آنژین و در صورت وخیم تر شدن علائم و نشانه ها، انجام داد.
    آزمایشات تروپونین گاها همراه با نشانگرهای قلبی دیگری مثل CK-MB یا میوگلوبین درخواست می شوند. با این حال، تروپونین، بهترین گزینه برای یک حمله قلبی است، زیرا مختص آسیب به قلب بوده و نسبت به آزمایشات دیگر تخصصی تر است (که ممکن است با آسیب عضله اسکلتی در خون افزایش یابند) و به مدت طولانی تری در سطح بالا باقی می ماند.
    آزمایشی به نام تروپونین با حساسیت بالا، همان پروتئینی را شناسایی می کند که آزمایش استاندارد و معیار نیز همین را انجام می دهد اما فقط در سطوح پایین تری می باشد. بدلیل اینکه، این مورد از آزمیاش حساسیت بیشتری داشته، زودتر مثبت می شود و می تواند آسیب به قلب و سندرم کرونری حاد را زودتر از آزمایش استاندارد تشخیص دهد. آزمایش hs تروپونین می تواند در افراد دارای آنژین ثابت و نیز افراد بدون علائم، مثبت باشد. وقتی که سطح آن در این افراد افزایش می یابد، نشانگر ریسک افزایش یافته آسیب هب قلب مثل حملات قلبی است. اخیرا، این آزمیاش در آمریکا تایید نشده است، اما تحقیقات ادامه دارد و ممکن است در آینده نزدیک در دسترس باشد. این آزمایش بطور معمول بعنوان نشانگر قلبی در رویه های بالینی در اروپا، کانادا و کشورهای دیگر استفاده می شود.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    آزمایش تروپونین اغلب زمانی درخواست می شود که شخص با حمله قلبی مشکوک در ابتدا به مرکز اورژانس مراجعه می کند و یک سری از آزمایشات تروپونین در طی چند ساعت بر روی وی انجام می شود.
    حمله قلبی ممکن است مورد تردید باشد و آزمایش زمانی انجام می شود که شخص دارای علائم و نشانه هایی مثل موارد زیر داشته باشد. دقت کنید که هر فرد درد قفسه سینه را تجربه نخواهد کرد و زنان بیشتر از مردان در معرض علائم و نشانه های غیرمعمول هستند.
    -درد قفسه سینه، ناراحتی و یا فشار (رایج ترین)
    -تپش تند قلب
    -کاهش تنفس و یا مشکلات تنفسی
    -خستگی
    -تهوع، استفراغ
    -عرق سرد
    -سرگیجه
    -خستگی بی مورد
    -درد در بخش های دیگر: کمر، شانه، آرواره، گردن یا شکم
    در افراد دارای آنژین ثابت، آزمایش تروپونین را می توان در شرایط زیر درخواست داد:
    -وخیم تر شدن شرایط
    -علائم در زمان استراحت رخ می دهند
    -علائم با درمان از بین نمی روند
    این ها تمامی علائمی هستند که موجب ناپایدار شدن آنژین می شوند که ریسک حمله قلبی یا دیگر مشکلات جدی قلب را در آینده نزدیک افزایش می دهد.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    تروپونین بالا و حتی افزایش جزئی می تواند نشانگر برخی از درجات آسیب به قلب باشد. زمانیکه شخص دارای سطوح تروپونین افزایش یافته باشد، (بویژه افزایش در نتایج آزمایشات انجام شده در طی چند ساعت) در این وضعیت احتمالا فرد دارای حمله قلبی یا برخی از شکل های آسیب به قلب بوده است. سطوح تروپونین می تواند در طی 3 تا 4 ساعت بعد از آسیب افزایش یابد و به مدت 10 تا 14 روز در همان سطح بماند.
    در افراد مبتلا به آنژین، افزایش تروپونین ممکن است نشانگر وخیم تر شدن وضعیت آن ها باشد و اینکه ممکن است در معرض خطر حمله قلبی قرار گرفته باشند.
    سطوح تروپونین ممکن است همچنین در وضعیت های دیگری مثل التهاب قلب، تضعیف قلب یا نارسایی قلبی و نیز در شرایط غیرمرتبط با قلب مثل عفونت های شدید و بیماری کلیه، افزایش یابد.
    مقادیر نرمال تروپونین در یکسری از آزمایشات در طی چند ساعت بدین معنی است که آسیب به قلب در فرد دارای احتمال پایین می باشد. علائم و نشانه ها ممکن است بنا به دلایل غیر مرتبط با قلب باشد.
    بدلیل اینکه آزمایشات تروپونین، مقادیر تروپونین مختص عضله قلب را اندازه می گیرند، آین آزمایش تحت تأثیر آسیب به عضله اسکلتی نخواهد بود، بنابراین تزریقات، تصادفات و داروهایی که می توانند به عضله آسیب برسانند، بر سطوح تروپونین قلبی اثرگذار نخواهند بود. تروپونین ممکن است در اثر ورزش شدید افزایش یابد و این وضعیت بدون هیچ گونه علائم و نشانه های بیماری قلبی رخ می دهد، بنابراین اغلب دارای اهمیت پزشکی و درمانی نیست.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    سطوح افزایش یافته تروپونین نباید به تنهایی برای تشخیص یا رد حمله قلبی مورد استفاده قرار بگیرند. بررسی فیزیکی، پیشینه بالینی و ECG نیز دارای اهمیت هستند. پزشک شما ممکن است با استفاده از سطوح تروپونین و آزمایشات مرتبط در مورد افزایش ثابت یا افزایش در طی چند ساعت، به نتیجه گیری بپردازد.
    در موارد نادر، افرادی که دارای حمله قلبی هستند، دارای غلظت های نرمال تروپونین خواهند بود و برخی افراد با غلظت های بالای تروپونین آسیب قلبی آشکاری نخواهند داشت.

  • حمله قلبی به چه معناست؟

    حمله قلبی به این معناست که بافت عضلانی در قلب شما به شدت آسیب دیده یا مرده است. اصطلاح پزشکی برای مرگ عضله قلب انفارکتوس قلبی است. بدلیل اینکه همیشه تعیین بروز آسیب جدی یا انفارکتوس امکان پذیر نیست، اصطلاح عمومی برای این وضعیت سندرم کرونری (ACS) می باشد.
    بطور رایج، یک حمله قلبی با احساس فشار سنگین یا درد در قفسه سینه آغاز شده و گاها به گردن یا بازوی چپ گسترش می یابد. شما ممکن است در تنفس مشکل داشته باشید یا احساس ضعف و عرق سرد کنید. در مورد "حمله قلبی چه حسی دارد" به وبسایت موسسه ملی قلب، ریه و خون مراجعه کنید.
    یک حمله قلبی اغلب بدلیل انسداد یکی از رگ های خونی (شریانات قلبی) آورنده خون به قلب رخ می دهد. این اغلب زمانی رخ می دهد که یک لخته خونی در رگ تشکیل می شود که قبلا تا حدودی مسدود شده بود. انسداد نسبی اغلب به دلیل تصلب شرایین (سفت شدن شریانات) رخ می دهد. انسداد به تدریج و در طی سالها با جمع شدن پلاکت های چربی در دیواره های رگ های خونی رخ می دهد. این پلاکتها موجب محدود شدن و سفت شدن شریانات شده و می توانند بطور غیر منتظره از هم بگسلند و کل شریان قلبی را مسدود نمایند.

  • اگر در ناحیه قفسه سینه دردی حس کنم، آیا به معنی بروز حمله قلبی است؟

    بسیاری از مشکلات دیگر می توانند موجب درد در قفسه سینه شوند و نمی توان از نوع درد به بروز حمله قلبی پی برد. بسیاری از افراد از کشیدگی عضلات در قفسه سینه، سوزش قلب یا دیگر مشکلات مرتبط با معده یا نای، استرس عاطف و با برخی از مشکلات ریوی، احساس درد در قفسه سینه خواهند داشت. دردی که در طی ورزش، کار سنگین یا در زمان استرس رخ می دهد، به مدت چند دقیقه طول می کشد و با استراحت از بین می رود که ناشی از وضعیتی با عنوان آنژین است. یک شکل نسبتا نادر از درد قفسه سینه می تواند بدلیل اسپاسم ها موقت قلبی باشد که آنژین متغیر نامیده می شود. این اسپاسم ها اغلب در شب و هنگامی که شخص در حال استراحت است رخ می دهد و می تواند موجب درد شدید اما موقتی گردد.
    اگر درد قفسه سینه بیش از چند دقیقه طول بکشد، بویژه اگر در زمان استراحت رخ دهد، فورا به دنبال مراقبت های درمانی باشید.

  • اگر در مورد حمله قلبی تردید داشته باشم، چه کار باید انجام دهم؟

    بیشتر افراد مطمئن نیستند که حمله قلبی را تجربه کرده اند. اگر شما تردید دارید، منتظر نمانید، به دنبال مراقبت و کمک باشید. اگر شما درد مستمری در نواحی بالای بدن مثل قفسه سینه، شانه ها، بازوها، گردن یا آرواره دارید یا دردی در ناحیه پایین بدن حس می کنید یا اگر قبلا آنژین در شما تشخیص داده شده و داروهای تجویز شده درد را از بین نبرده اند، فورا به دنبال نراقبت های پزشکی باشید. کاهش تنفس، تهوع، عرق کردن و سرگیجه نیز نشانه ها و علائم می باشند. کمک گرفتن به موقع می تواند شما را زنده نگه دارد و درمان ارائه شده بعد از حمله قلبی می تواند به محدود کردن آسیب به قلب کمک نماید.

  • آزمایشات تروپونین با حساسیت بالا (hs-troponin) کدام آزمایشات هستند؟

    آزمایشات تروپونین با حساسیت بالا، همان پروتئین را در خون بعنوان آزمایش استاندارد ولی در سطح پایین تر اندازه می گیرند. بدلیل اینکه این نسل جدید از آزمایشات حساس تز از موارد استاندارد هستند، به زودی مثبت می شوند و می توانند به ردیابی سندرم کرونری حاد کمک کنند. آزمایش hs-troponin می تواند در افراد دارای آنژین ثابت و حتی در افراد فاقد علائم مثبت باشد. در این موارد، آزمایش مثبت نشانگر افزایش خطر حملات قلبی در آینده است. hs-troponin در آمریکا تایید نشده اما تحقیقات ادامه دارد و ممکن است بزودی در دسترس باشد. این آزمایش در اروپا، کانادا و سایر کشورها بطور معمول انجام می شود.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Mangla, A. and Gupta, S. (2015 January 14, Updated). Troponins. Medscape Drugs and Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2073935-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed on 4/05/15.

Schreiber, D. and Miller, S. (2014 December 18, Updated). Cardiac Markers. Medscape Drugs and Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/811905-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed on 4/05/15.

Chen, M. (2014 January 17, Updated). Troponin test. MedlinePlus Medical Encyclopedia. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/007452.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed on 4/05/15.

(2015 February 3, Updated).Warning Signs of a Heart Attack. American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HeartAttack/WarningSignsofaHeartAttack/Warning-Signs-of-a-Heart-Attack_UCM_002039_Article.jsp through http://www.heart.org. Accessed on 4/05/15.

(2014 December 5, Updated). Heart Attack Symptoms in Women. American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HeartAttack/WarningSignsofaHeartAttack/Heart-Attack-Symptoms-in-Women_UCM_436448_Article.jsp through http://www.heart.org. Accessed on 4/05/15.

(2015 March 31, Updated). Symptoms and Diagnosis of a Heart Attack. American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HeartAttack/SymptomsDiagnosisofHeartAttack/Symptoms-and-Diagnosis-of-Heart-Attack_UCM_002041_Article.jsp through http://www.heart.org. Accessed on 4/05/15.

Amsterdam, E. et. al. (2014 September 23). AHA/ACC Guideline, 2014 AHA/ACC Guideline for the Management of Patients With Non–ST-Elevation Acute Coronary Syndromes, A Report of the American College of Cardiology/American Heart Association Task Force on Practice Guidelines. Circulation. 2014; 130: e344-e426. Available online at http://circ.ahajournals.org/content/130/25/e344 through http://circ.ahajournals.org. Accessed on 4/05/15.

Pagana, K. D., Pagana, T. J., and Pagana, T. N. (© 2015). Mosby's Diagnostic & Laboratory Test Reference 12th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 931-932.

(April 1, 2013) Thomas S, et. al. Cardiac Troponin: Clinical Considerations for High-Sensitivity Assays. Clinical Laboratory News. Available online at https://www.aacc.org/publications/cln/articles/2013/april/troponin through https://www.aacc.org. Accessed April 2015.

Sherwood M, Newby L. High‐Sensitivity Troponin Assays: Evidence, Indications, and Reasonable Use. J Am Heart Assoc. 2014; 3: e000403. Originally published January 27, 2014. Available online at http://jaha.ahajournals.org/content/3/1/e000403.full through http://jaha.ahajournals.org. Accessed April 2015.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Adams, J. & Apple, F. (2004). New Blood Tests for Detecting Heart Disease. American Heart Association, from Circulation 2004;109:e12-e14. PDF available for download at http://circ.ahajournals.org/cgi/reprint/109/3/e12.pdf through http://circ.ahajournals.org.

Achar, S. et. al. (2005 July 1). Diagnosis of Acute Coronary Syndrome. American Family Physician. Available online at http://www.aafp.org/afp/20050701/119.html through http://www.aafp.org.

(2000). Cardiac Troponin-I Assay. UCLA Diagnostic Module-2000. PDF available for download at http://www.med.ucla.edu/champ/Troponin%20Guidelines.PDF#search='intitle:Troponin' through http://www.med.ucla.edu.

Jeremias, A. and Gibson, C. M. (2005 May 3). Narrative Review: Alternative Causes for Elevated Cardiac Troponin Levels when Acute Coronary Syndromes Are Excluded. Annals of Internal Medicine v 142 (9).

Check, W. (2001 July). Troponin triple crown: diagnosis, risk, Rx. College of American Pathologists, CAP Today. Available online at http://www.cap.org/apps/docs/cap_today/feature_stories/feat_0701.html through http://www.cap.org.

Parham, S. (2005 February). Clearing a path for new cardiac markers. College of American Pathologists, CAP Today. Available online at http://www.cap.org/apps/docs/cap_today/feature_stories/0205Cardiac.html through http://www.cap.org.

American Family Physician: Diagnosis of Acute Coronary Syndrome. Available online at http://www.aafp.org/afp/20050701/119.html through http://www.aafp.org.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry, AACC Press, Washington, DC, p. 264.

Pagana K, Pagana T. Mosby's Manual of Diagnostic and Laboratory Tests. 3rd Edition, St. Louis: Mosby Elsevier; 2006, pp 522-525.

Mehta S, Bautista RM, Adams BD. Role of first-drawn indeterminate troponin-I levels in the Emergency Department. Int J Cardiol 2008 Mar 18.

Michielsen Etienne C H J, Wodzig Will K W H, Van Dieijen-Visser Marja P.
 Cardiac troponin T release after prolonged strenuous exercise.
 Sports medicine (Auckland, N.Z.) 2008; 38(5):425-35.

Lippi G, Schena F, Salvagno GL, Montagnana M, Gelati M, Tarperi C, Banfi G, Guidi GC. Influence of a half-marathon run on NT-proBNP and troponin T. Clin Lab. 2008; 54(7-8):251-4.

Zieve, D. (Updated 2010 March 15). Troponin Test. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/007452.htm. Accessed September 2011.

(2011 March 1). What Is a Heart Attack? National Heart Lung and Blood Institute [On-line information]. Available online at http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/heartattack/ through http://www.nhlbi.nih.gov. Accessed September 2011.

Mayo Clinic staff (2010 November 12). Heart attack. MayoClinic.com [On-line information]. Available online http://www.mayoclinic.com/print/heart-attack/DS00094/DSECTION=all&METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed September 2011.

Zafari, A. M. and Afonso, L. (Updated 2011 September 14). Myocardial Infarction. Medscape Reference [On-line information]. Available online http://emedicine.medscape.com/article/155919-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2011.

Grenache, D. et. al. (Updated 2011 January). Ischemic Heart Disease. ARUP Consult [On-line information]. Available online http://www.arupconsult.com/Topics/IHD.html?client_ID=LTD#tabs=0 through http://www.arupconsult.com. Accessed September 2011.

(© 1995-2011). Unit Code 82428: Troponin T, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/82428 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed September 2011.

Beavers, C. (2010 February 1). Update on Cardiac Markers—Diagnosing AMI Using Troponin. CAP NewsPath [On-line information]. Available online through http://www.cap.org. Accessed September 2011.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 978-980.

Morrow D, Antman E. Evaluation of High-Sensitivity Assays for Cardiac Troponin. Clinical Chemistry. 2009;55:5-8. Available online at http://www.clinchem.org/cgi/content/full/55/1/5 through http://www.clinchem.org. Accessed November 2011.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.