اسامی دیگر
Insulin C-peptide
Connecting Peptide Insulin
Proinsulin C-peptide
اسم متعارف
C-peptide
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 4, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

کمک به ارزیابی تولید انسولین بوسیله سلول های بتا در پانکراس یا تشخیص علت کاهش قند خون (hypoglycemia)

زمان انجام آزمایش؟

زمانیکه شما مبتلا به دیابت باشید و پزشک شما در پی تعیین این وضعیت است که آیا بدن شما انسولین کافی تولید می کند یا اینکه زمان آن فرا رسیده تا از مکمل های دارویی به جای تزریق انسولین یا مخزن انسولین استفاده کرد؛ زمانیکه پزشک در مورد وجود شرایط مقاومت در برابر انسولین تردید داشته باشد؛ زمانیکه شما با افت قند خون مواجه شده باشید

نمونه مورد نیاز

نمونه خونی بدست آمده از سیاهرگ بازو و گاها نمونه ادرار 24 ساعته

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

عدم مصرف مواد غذایی به مدت 8 تا 10 ساعت قبل از آزمایش خون الزامی است.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

پپتید-C ماده ای با زنجیره کوتاهی از آمینواسیدها می باشد که بعنوان محصول فرعی تولید انسولین در پانکراس، به جریان خون ترشح می شود. این آزمایش مقادیر پپتید-C را در نمونه خون و ادرار سنجش می کند.
در پانکراس، درون سلول های تخصصی بتا، مولکول پرو انسولین (Proinsulin) که از نظر زیستی یک مولکول غیرفعالی است، تجزیه شده و به مولکول پپتید-C و انسولین تبدیل می شود. انسولین برای انتقال گلوکز به سلول های بدن ضروری بوده و بصورت روزانه برای بدن نیاز است. زمانیکه انسولین نیاز باشد و در پاسخ به افزایش سطح گلوکز از سلول های بتا به درون خون ترشح شود، مقادیر یکسانی از پپتید-C نیز ترشح خواهد شد. بدلیل آنکه پپتید-C بصورت یکسان با انسولین تولید می شود، از آن می توان برای نشانگر تولید انسولین استفاده کرد.
بویژه، آزمایش پپتید-C را میتوان برای ارزیابی تولید انسولین ساخته شده در بدن (درون زا) و در جهت تفکیک آن از انسولینی که توسط بدن تولید نشده اما از آن بعنوان داروی دیابت (برون زا)مصرف می شود، مورد استفاده قرار داد. این آزمایش را می توان در ارتباط با یک آزمایش انسولین انجام داد.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خونی بدست آمده از سیاهرگ بازو. اگر نمونه ادرار 24 ساعته نیاز باشد، کل ادرار در طی یک دوره 24 ساعت جمع آوری خواهد شد.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

عدم مصرف مواد غذایی به مدت 8 تا 10 ساعت قبل از آزمایش خون معمولا نیاز است.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش پپتید-C را می توان برای اهداف مختلفی استفاده کرد. پپتید-C ماده ای است که توسط سلول های بتا در پانکراس تولید می شود و این زمانیست که پرو انسولین تجزیه شده و دو مولکول پپتید-C و یک مولکول انسولین تولید می شود. انسولین هورمونی ضروری برای بدن است که بدن می تواند از منبع اصلی انرژی آن یعنی گلوکز استفاده کند. به دلیل آنکه پپتید-C و انسولین به میزان یکسانی تولید می شوند، پپتید-C می تواند بعنوان نشانگر تولید انسولین استفاده شود.
    موارد زیر، برخی از اهداف آزمایش پپتید-C هستند:
    -آزمایش پپتید-C برای تشخیص دیابت درخواست نمی شود اما زمانیکه دیابت در شخص تشخیص داده شد، این آزمایش را می توان به تنهایی یا همراه با آزمایش سطح انسولین برای تعیین مقادیر انسولین تولید شده در پانکراس (انسولین درونی) درخواست داد.
    -در دیابت نوع 2، بدن در برابر تاثیرات انسولین مقاوم است (مقاومت در برابر انسولین) و در این حالت با ترشح و تولید بیشتر انسولین این شرایط را جبران می کند که می تواند موجب آسیب به سلول های بتا شود. دیابت نوع2 اغلب با دارو درمان می شود که این داروها بدن را برای تولید انسولین بیشتر تحریک کرده و یا موجب می شود سلولهای آنها نسبت به انسولین موجود حساس تر شوند. در نهایت بدلیل آسیب به سلول بتا، دیابت نوع 2 می تواند انسولین خیلی کمی تولید کند و نیاز به تزریق خواهد بود. هر انسولینی که بدن می سازد در سطح مقدار پپتید-C منعکس خواهد شد، بنابراین آزمایش پپتید-C را می توان برای نظارت بر فعالیت سلول بتا و توانایی آن سلول ها در طول زمان و برای کمک به به پزشک در تعین زمان آغاز دوره درمانی انسولین انجام داد.
    -افرادی که تحت درمان با انسولین هستند، بدون درنظرگیری منبع انسولین، می توانند آنتی بادی های را در برابر انسولین تولید کنند. اینها عموما با آزمایشات انسولین تداخل ایجاد کرده و ارزیابی مستقیم تولید انسولین داخلی را غیرممکن می سازند. در این موارد، اندازه گیری پپتید-C گزینه جایگزین برای آزمایش انسولین است.
    -اندازه گیری های پپتید-C را می توان در ارتباط با سطوح انسولین و گلوکز و در تشخیص علت کاهش قند خون و نظارت بر درمان آن استفاده کرد. علائم کاهش قند خون میتواند در نتیجه مکمل های انسولینی، مصرف الکل، نارسایی های مادرزادی در آنزیم های کبد، بیماری کبد یا کلیه یا تومور انسولین در پانکراس ایجاد شود.
    -آزمایش پپتید-C را می توان برای تشخیص تومور انسولین استفاده کرد. اینها تومورهای سلولهای ایسلت (islet cells) در پانکراس هستند که می توانند مقادیر کنترل نشده ای از انسولین و پپتید-C را تولید کنند و منجر به دوره هایی حاد از کاهش قند خون شوند. آزمایشات پپتید-C را می توان برای نظارت بر تاثیرگذاری درمان تومور انسولین و تعیین عود بیماری استفاده کرد.
    -گاها آزمایش پپتید-C را می توان برای ارزیابی فرد دارای سندرم متابولیک (metabolic syndrome) استفاده کرد که شامل برخی از ریسک فاکتورهای چاقی مفرط، گلوکز خون بالا و یا مقاومت به انسولین، سطوح ناسالم چربی خون و فشار خون بالا می باشد.
    - به ندرت زمانیکه شخص پانکراس خود را از بدن خارج کرده یا سلولهای ایسلت پانکراس را پیوند زده و در پی بازیابی توان تولید انسولین باشد، سطوح پپتید-C را می توان برای تایید اثرگذاری درمان و موفقیت روند درمانی استفاده کرد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    آزمایش پپتید-C را می توان زمانی درخواست داد که فرد به دیابت نوع 1 مبتلا بوده و این آزمایش نیز بعنوان بخشی از ارزیابی کارکرد سلولهای بتای باقی مانده انجام می شود.
    در دیابت نوع 2، این آزمایش را می توان بر مبنای منظم درخواست داد و این زمانیست که پزشک در پی نظارت بر وضعیت سلولهای بتا در فرد و تولید انسولین در طی زمان باشد و بخواهد در مورد تزریق انسولین تصمیم گیری کند.
    آزمایش پپتید-C را می توان زمانی انجام داد که کاهش حاد در قند خون یا افت تدریجی آن و یا تولید بیش از حد انسولین مورد تردید باشد. علائم کاهش قند خون شامل موارد زیر است:
    -عرق کردن بدن
    -تپش قلب
    -گرسنگی
    -سردرگمی
    -تار بینی
    -ضعف
    -درموارد شدید، تشنج و کاهش هوشیاری

    با این حال بسیاری از این علائم می توانند در وضعیت های دیگری نیز رخ دهند.
    وقتیکه یک شخص دارای تومور انسولین در پانکراس باشد، آزمایش پپتید-C را می توان بصورت دوره ای و برای نظارت بر اثرگذاری درمان و تعیین عود تومور درخواست داد.
    به ندرت، آزمایش پپتید-C را می توان برای نظارت بر شخصی که پانکراس خود را خارج کرد یا در پیوند سلولهای ایسلت داشته است، استفاده کرد.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    سطح بالای پپتید-C عموما نشانگر سطح بالای تولید انسولین درون زا است. این می تواند در پاسخ به قند خون بالای ناشی از مصرف گلوکز و یا مقاومت نسبت به انسولین باشد. سطح بالای پپتید-C را می توان در تومور انسولین و نیز در وضعیت های پتاسیم پایین خون، سندرم کوشینگ و نارسایی کلیه مشاهده نمود.
    اگر این آزمایش برای نظارت مورد استفاده قرار بگیرد، سطوح روبه کاهش پپتید-C در شخص داری تومور انسولین نشانگر پاسخ به درمان است؛ سطوح روبه افزایش نیز نشاندهنده عود یک تومور است.
    سطح پایین پپتید-C مرتبط با سطح پایین تولید انسولین است. این می تواند زمانی رخ دهد که انسولین ناکافی توسط سلولهای بتا تولید شده باشد (مثل دیابت) یا زمانی که روند تولید توسط درمان با انسولین خارجی سرکوب شود.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    آزمایش پپتید-C به طور گسترده مورد استفاده نبوده و ممکن است در همه آزمایشگاهها ارائه نشود. اگر یک سری از آزمایشات پپتید-C در حال انجام باشد، باید در همان آزمایشگاه و با استفاده از یک روش انجام شود.
    با این که آنها به میزان یکسانی تولید می شوند، اما مسیر و فرآیند پپتید-C و انسولین متفاوت است. انسولین عمدتا توسط کبد فرآوری و دفع می شود، در حالیکه پپتید-C توسط کلیه ها دفع می شود. بدلیل آنکه نیمه عمر پپتید-C در حدود 30 دقیقه و انسولین در حدود 5 دقیقه است، عموما پپتید-C در حدود 5 برابر بیشتر از انسولین در خون جریان خواهد داشت.

  • آیا آزمایش پپتید-C را می توانم همانند بررسی قند خون در خانه انجام دهم؟

    خیر. آزمایش پپتید-C نیازمند تجهیزات و آموزش تخصصی است.

  • اگر نیاز به درمان با پمپ انسولین داشته باشم، آیا نیاز به انجام آزمایش پپتید-C خواهم داشت؟
    احتمالا نیاز باشد. پمپ های انسولین اغلب برای افرادی توصیه می شوند که انسولین کافی تولید نمی کنند. گاها آزمایش پپتید-C را می توان در طی ارزیابی های اولیه و برای بررسی وضعیت سلول های بتا و تولید انسولین درخواست داد.
  • پپتید-C برای چه موارد دیگری مورد استفاده قرار می گیرد؟

    محققین تحقیقات خود را برای درک بهتر نقش پپتید-C در بدن آغاز کرده اند. برخی تحقیقات برای ارزیابی استفاده از پپتید-C بعنوان درمان برای افراد دیابتی انجام شده است. نتایج امیدبخش است و نشانگر عوارض روبه کاهش دیابت با پیشرفتهایی در کارکرد کلیه، جریان خون و کارکرد اعصاب بوده است. با این حال تحقیقات دیگری در این زمینه نیاز است.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Topiwala, S. (Updated 2012 June 4). Insulin C-peptide. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003701.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed December 2013.

Elhomsy, G. (Updated 2012 September 7). C-Peptide. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2087824-overview#showall through http://emedicine.medscape.com. Accessed December 2013.

(© 1995–2013). C-Peptide, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/8804 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed December 2013.

Parkin, C. (2013 February). LADA, the Other Diabetes, Can Be Hard to Spot. Diabetes Forecast [On-line information]. Available online at http://www.diabetesforecast.org/2013/feb/lada-the-other-diabetes-can-be-hard-to-spot.html through http://www.diabetesforecast.org. Accessed December 2013.

Weisenberger, J. (2013 March) Why Does a C-Peptide Test Matter? Diabetes Forecast [On-line information]. Available online at http://www.diabetesforecast.org/2013/mar/why-does-a-c-peptide-test-matter.html through http://www.diabetesforecast.org. Accessed December 2013.

Delgado, J. et. al. (Updated 2013 January). Hyperinsulinemic Hypoglycemia. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Hyperinsulinemichypoglycemia.php?client_ID=LTD#tabs=0 through http://www.arupconsult.com. Accessed December 2013.

Son, S. (2012 October). C-Peptide and Vascular Complications in Type 2 Diabetic Subjects. Diabetes Metab J. v36 (5): 345–349. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3486980/#B13 through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed December 2013.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 317-318.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics. Burtis CA, Ashwood ER, Bruns DE, eds. 4th edition, St. Louis: Elsevier Saunders; 2006, Pp 850-851.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Torres, A. (2002 August 19, Updated). What is c-peptide? What do c-peptide levels mean? Misc.health.diabetes, diabetes FAQ [On-line information from newsgroup]. Available online at http://www.faqs.org/faqs/diabetes/faq/part1/section-10.html through http://www.faqs.org/faqs/diabetes/faq/part1/section-10.html.

Fish, S., Updated (2002 February 18, Updated). Insulin C-peptide. MEDLINEplus Health Information [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003701.htm.

Tunis, S., et. al. (2001 May 14). Insulin Pump: C-Peptide levels as a Criterion for Use. Center for Medicare & Medicaid Services, Medicare Coverage Policy, NCDs [On-line Decision Memorandum]. Available online at http://cms.hhs.gov/coverage/8b3-ss2.asp through http://cms.hhs.gov.

Liposcience. C-Peptide. Liposcience, Clinicians Testing Menu [On-line information]. Available online at http://www.liposcience.com/clin_tm_cp.htm through http://www.liposcience.com.

CSU (1999 June 15, Updated). Insulin Synthesis and Secretion. Colorado State University, Pathophysiology of the Endocrine System [On-line Biomedical Hypertextbook]. Available online at http://arbl.cvmbs.colostate.edu/hbooks/pathphys/endocrine/pancreas/insulin.php through http://arbl.cvmbs.colostate.edu.

WSU (2001 Winter). Researchers gather for symposium on promising treatment for Type 1 diabetes. Wayne State University, Scribe [On-line Newsletter]. Available online at http://www.med.wayne.edu/Scribe/scribe00-01/scribew01/diabetes.htm through http://www.med.wayne.edu.

Warner, J. (2002 April 10). Extra Pounds Raise Breast Cancer Risk. WebMD [On-line Article]. Available online at http://my.webmd.com/condition_center_content/brc/article/1689.52069 through http://my.webmd.com.

Bell, D. (2001 December 1). Editorials, Combination Therapy for Type 2 Diabetes. AAFP, American Family Physician [On-line Journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20011201/editorials.html through http://www.aafp.org.

ARUP. C-Peptide, Serum. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing (CLT) [On-line Test Menu]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_a110.htm#1058945 through http://www.aruplab.com.

DPC. Clinical Applications of Insulin and C-Peptide Determinations. Diagnostic Products Corporation [On-line testing information]. Available online at http://www.dpcweb.com/medical/diabetes/diabetes_applications_insulin.php through http://www.dpcweb.com.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics. 4th ed. St. Louis, Missouri Elsevier Saunders; 2006.

David B. Sacks, David E. Bruns, David E. Goldstein, Noel K. Maclaren, Jay M. McDonald, and Marian Parrott. GUIDELINES AND RECOMMENDATIONS FOR LABORATORY ANALYSIS IN THE DIAGNOSIS AND MANAGEMENT OF DIABETES MELLITUS (Online information, accessed November 2006). Available online through http://www.aacc.org.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pages 186-188.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 314-315.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (© 2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry: AACC Press, Washington, DC. Pp 290-291.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 186-189.

Holt, E. (Updated 2008 June 17). Insulin C-peptide. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003701.htm. Accessed December 2009.

Dowshen, S. (Reviewed 2009 January) Blood Test: C-Peptide [On-line information]. Available online at http://kidshealth.org/parent/system/medical/test_cpeptide.html through http://kidshealth.org. Accessed December 2009.

(© 1995-2009). Unit Code 8804: C-Peptide, Serum. Mayo Clinic, Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/print.php?unit_code=8804 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed December 2009.

Hussain, A. N. and Vincent, M. (Updated 2009 July 2). Diabetes Mellitus, Type 1. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/117739-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed December 2009.

Ligaray, K. and Isley, W. (Updated 2009 October 28). Diabetes Mellitus, Type 2. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/117853-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed December 2009.

S9 (2008 November). Diabetes Overview. National Diabetes Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://www.diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/overview/index.htm through http://www.diabetes.niddk.nih.gov. Accessed December 2009.

(Updated 2009 November). Diabetes Mellitus. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/DiabetesMellitus.html?client_ID=LTD# through http://www.arupconsult.com. Accessed December 2009.

Little, R. et. al. (2008 April 17). Standardization of C-Peptide Measurements. Clinical Chemistry. 2008;54:1023-1026. [On-line information]. Available online at http://www.clinchem.org/cgi/content/full/54/6/1023 through http://www.clinchem.org. Accessed December 2009.

(Updated 2009 August). Insulinoma. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/insulinoma.php# through http://www.arupconsult.com. Accessed December 2009.

Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. 21st ed. McPherson R, Pincus M, eds. Philadelphia, PA: Saunders Elsevier: 2007, Pp 186-187.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.