اسامی دیگر
Blood Lead Test
Blood Lead Level
BLL
اسم متعارف
Lead, blood
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 5, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟
غربالگری مواجهه‌ی احتمالی بیش از حد سرب
زمان انجام آزمایش؟

همانطور که در برنامه غربالگری سرب کودکان یا ترجیح پزشکان، مانند 1 و 2 سالگی نشان داده شده است؛ کودکانی که در خطر هستند ممکن است از 18 ماهگی تا 6 سالگی به آزمایش اضافی نیاز داشته باشند؛ زمانی که شغل یا سرگرمی شما ممکن است شما یا خانواده‌تان را در معرض سرب قرار دهد؛ هنگامی که علائم مسمومیت سرب را نشان می‌دهید.

نمونه مورد نیاز
نمونه خون گرفته شده از ورید بازو یا انگشت یا پاشنه پا (برای نوزادان)
آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

ندارد

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

هدف از آزمایش؟

سرب فلز نرم موجود در محیط است. وقتی که استنشاق شده یا مصرف شود، باعث آسیب مغز، اندام و سیستم عصبی می‌شود. این تست سطح سرب فعلی خون را اندازه‌گیری می‌کند.

حتی در سطوح پایین، سرب بدون ایجاد علائم فیزیکی باعث آسیب برگشت ناپذیر می‌شود. در نوزاد، سرب باعث اختلال شناختی دائمی، اختلالات رفتاری و تاخیرهای رشد می‌شود. مواجهه با سرب موجب ضعف، کم‌خونی، تهوع، کاهش وزن، خستگی، سردرد، درد معده و کلیه، سیستم عصبی و اختلال تولید مثل می‌شود. سرب از مادر به فرزند منتقل می‌شود و باعث سقط جنین و زایمان زودرس شود.

در گذشته، سرب در رنگ‌ها، بنزین، لوله‌های آب و سایر محصولات خانگی، مانند لحیم مورد استفاده در مواد غذایی کنسرو شده استفاده میشد. گرچه این کاربردها در ایالات متحده محدود شده است، سرب هنوز در بسیاری از محصولات و فرایندهای صنعتی در ایالات متحده و در سراسر جهان استفاده می‌شود. حانه‌های ساخته شده قبل از سال 1978 ممکن است شامل رنگ سرب و گرد و غبار خانگی آلوده به سرب باشد. خاک‌های اطراف این خانه‌ها ممکن است با سرب آلوده شوند.

کودکان زیر 6 سال بیشتر احتمال دارد که در معرض سرب قرار بگیرند، زیرا اغلب دستان خود را در دهان خود قرار می‌دهند، به‌طور تصادفی از گرد و غبار سرب و یا تراشه‌های رنگ استفاده می‌کنند. آن‌ها همچنین گرد و غبار سرب را استنشاق می‌کنند و مواد آلوده به سرب را در دهان می‌گذارند و یا می‌جوند. قرار گرفتن بزرگسالان در معرض سرب معمولا مربوط به مواجهه‌ی شغلی یا تفریحی (سرگرمی) است. کودکان افرادی که با سرب کار می‌کنند نیز ممکن است در معرض آلودگی سرب از لباس کار والدین خود قرار بگیرند.

برای اطلاعات بیشتر، مقاله مسمومیت با سرب را بخوانید.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

خون از ورید بازو گرفته می‌شود. گاهی اوقات خون از انگشت گرفته می‌شود (یا قوزک پا برای نوزادان). اگر نتایج آزمایش از انگشت غیرطبیعی باشد، برای تأیید نتایج حاصل نمونه خون وریدی تجویز می‌شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

به هیچ‌گونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    تست سرب برای تعیین غلظت سرب در خون در هنگام جمع‌آوری نمونه مورد استفاده قرار می گیرد. آزمایش سرب خون برای غربالگری مواجهه با سرب استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای نظارت بر اثربخشی درمان و تایید کاهش سرب در طول زمان تجویز می‌گردد.

    غلظت سرب در سطح محلی تحت استانداردهای دولتی و ملی نظارت می‌شود. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، آکادمی اطفال آمریکا (AAP) و سایر سازمان‌های دیگر توصیه‌هایی را در رابطه با غربالگری کودکان برای مواجهه با سرب توصیه می‌کنند. توصیه‌های تست و تعریف آنچه که سرب غیرطبیعی خون است، به‌طور قابل توجهی در 45 سال گذشته تغییر کرده است.

    CDC از سطح سرب خون (BLL)یعنی5 میکروگرم در دسی‌لیتر استفاده می‌کند تا کودکانی را که در محیط‌هایی زندگی می‌کنند که آن‌ها را به خطر می‌اندازد شناسایی کند. کودکان مبتلا به سطوح بالای سرب خون باید پاسخ‌هایی را که شامل ارزیابی‌های محیطی برای تعیین منابع سرطانی، آموزش اعضای خانواده در مورد مسمومیت با سرب و تست‌های پیگیری نظارت بر وضعیت را بیدرنگ دریافت کنند. کودکان نیز باید برای کمبود آهن و تغذیه عمومی مطابق با دستورالعمل AAP مورد ارزیابی قرار گیرند. BLL باید تا حدی تحت نظارت باشند تا تحقیقات محیط زیست و واکنش‌های بعدی آن‌ها کامل شود. کودکان مبتلا به BLL بیش از 45 میکروگرم در دسی‌لیتر نیاز به ارزیابی و درمان دارند (کی‌لیت).

    سرب خون در کارکنانی که محیط کار حاوی سرب دارند، بررسی می‌شود. این برای ارزیابی اثرات سرب مزمن و مواجهه‌ی اخیر سرب استفاده می‌شود. گاهی اوقات نیز آزمایش پروپوپورفیرین روی (ZPP) انجام می‌شود. هنگامی که سرب به تولید گلبول‌های قرمز اثر می‌گذارد، ZPP افزایش می‌یابد. این آزمایش به‌اندازه کافی حساس نیست که به‌عنوان ابزار غربالگری کودکان استفاده شود، اما ممکن است دستورالعملی برای ارزیابی مواجهه متوسط سرب در بزرگسالان طی چند هفته گذشته باشد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    غربالگری کودکان:
     

    آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می‌کند که ارزیابی خطر برای مواجهه با سرب در بازدید منظم 6 ماهگی، 9 ، 12 ، 18 ، 24 ماهگی و در 3، 4، 5 و 6 سال انجام شود. تنها در صورتی‌که ارزیابی خطر مثبت باشد تست سطح سرب خون باید انجام شود. طبق AAP و (CDC) مرکز کنترل و پیشگیری ایالات متحده، غربالگری سراسری یا آزمایش سطح سرب، به‌جز برای کودکان در مناطق شیوع بالا با افزایش فاکتورهای خطر، توصیه نمی‌شود.

    متخصصان اطفال همچنین ممکن است غربالگری را توصیه کنند برای:

    • کودکان واجد شرایط پزشکی در 1 سالگی و مجددا در 2 سالگی
    • کودکان تمام سنین که اخیرا مهاجرت یا پناهندگی داشته‌اند، در اولین فرصت.
    • کودکی که والدینشان، سرپرستشان و یا ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی آزمایش سرب خون را به‌علت شک به مواجهه مضر با سرب درخواست می‌کنند.

    افراد باید با متخصص مراقبت‌های بهداشتی و یا بخش بهداشت محلی خود در مورد دستورالعمل‌های غربالگری سرب مربوط به خطرات در منطقه خود بررسی کنند.

    مدیریت کودکان با سطوح بالای سرب خون:
    از آنجا که نمونه‌های انگشتی ممکن است در طول جمع‌آوری نمونه آلوده باشند، نتایج اولیه حاصل از نمونه انگشتی باید با آزمایش خون که برای تایید، معمولا ظرف یک هفته تا یک ماه پس از اولین تست از ورید بازو گرفته می‌شود، تکرار شود. سپس تست پیگیری برای نظارت بر تداوم تست سرب خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد و هر زمانی که سطح خون سرب خون بالاتر از 5 میکروگرم در دسی‌لیتر باشد توصیه می‌شود. افرادی که سطوح سرب پایدار بالای 19-5 میکروگرم در دسی‌لیتر (3 ماه یا بیشتر باقی می‌ماند) و افرادی که آزمایش‌های اولیه بیش از 20 میکروگرم در دسی‌لیتر دارند باید محیط خانه خود را برای تعیین منبع تماس با سرب ارزیابی کنند.

    برای غربالگری بزرگسالان:
    آزمایش‌های سرب خون ممکن است در جایی‌که احتمال آلودگی باشد در محیط کار بزرگسالان انجام شود. اعضای خانواده نیز ممکن است غربالگری شوند زیرا سرب را می‌توان بر روی لباس کار خود حمل کرده باشد. این تست مطابق با قوانین فدرال و ایالت برای مواجهه شغلی است.

    هنوز برای غربالگری سرب خون در بزرگسالان دستورالعمل ملی وجود ندارد؛ آنچنانی‌که برای کودکان وجود دارد. مقادیر بالینی برش برای سرب خون بالا در حال حاضر از ایالت به ایالت متفاوت است. طبق برنامه نظارت بر سرب خون بزرگسالان CDC یا (ABLES)، هدف ملی بهداشتی این است که تمام سطوح خون در بزرگسالان را تا سال 2015 به 5 میکروگرم در دسی‌لیتر کاهش دهد.

    بزرگسالانی که در صنایع در معرض سرب کار می‌کنند، مانند کارخانه‌های ذوب ریخته‌گری، پوشش سرب، تعمیر خودرو و ساخت و ساز، باید از نظر مواجهه با سرب بررسی شوند. بزرگسالانی که سرگرمی‌هایی دارند که شامل رنگ‌های پایه‌سرب، سرامیک و یا بنزین است نیز باید مورد آزمایش قرار گیرند. برای اطلاع از لیست سرگرمی‌هایی که ممکن است کسی را در مواجهه با سطوح بالای بالقوه سرب قرار دهد، به مقاله مسمومیت با سرب نگاه کنید.

    اداره ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) قوانین نظارت بر سرب در محل کار ایجاد کرده است. OSHA مستلزم آن است که برنامه‌های نظارت بر خون کارکنان با نتایج حاصل از یک برنامه مانیتورینگ هوایی اولیه آغاز شود. برای مثال اگر یک کارگر تست سرب خون اولیه بیش از 40 میکروگرم در دسی‌لیتر داشته باشد، آزمایش باید هر دو ماه انجام شود تا دو آزمایش سرب متوالی سرم خون پایین تر از 40 میکروگرم در دسی‌لیتر باشد. سطوح بالاتر خواستار نظارت دقیق‌تر هستند.

    تشخیص:
     

    برای هر دو کودک و بزرگسالان، ممکن است تست سرب زمانی انجام شود که علائم فرد نشان‌دهنده مسمومیت با سرب باشد. این علائم غیر اختصاصی هستند و ممکن است شامل خستگی، تغییر خلق و خوی، تهوع، ناراحتی معده، سردرد، لرزش، کاهش وزن، نوروپاتی محیطی، کم‌خونی، نارسایی تولید مثل، انسفالوپاتی، از دست دادن حافظه، تشنج و کما باشد. بسیاری از کودکان در هنگام مواجهه علائم فیزیکی ندارند، اما آسیب‌های بالقوه دائمی نیز ممکن است رخ دهد. آزمایشاتی برای مواجهه با سرب در کودکان با نارسایی رشد، کم‌خونی، مشکلات خواب، کاهش شنوایی، یا گفتار، زبان و اختلال توجه در نظر گرفته می‌شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟
    هرچه نتیجه تست بالاتر باشد، سرب خون بیشتر است. با این‌حال، مقدار سرب در خون لزوما نشان‌دهنده مقدار کل سرب در بدن نیست. به این دلیل که سرب از ریه و دستگاه گوارش به خون و اندام‌ها منتقل می‌شود و سپس به‌تدریج از خون و اندام‌ها خارج می‌شود و در بافت‌ها مانند استخوان‌ها و دندان‌ها ذخیره می‌شود. خطری که سطح خاصی از سرب نشان می‌دهد به سن و سلامت فرد، میزان سرب مواجهه با آن، و زمان مواجهه سطوح افزایشی سرب بستگی دارد.

    فرزندان

    قرار گرفتن در معرض سرب برای هیچ کسی سالم نیست، اما کودکان به اثرات آن آسیب پذیرترند. CDC از سطح سرب خون (BLL) یا 5 میکروگرم در دسی‌لیتر (5 میکروگرم در دسی‌لیتر ) برای شناسایی کودکان در محیط‌هایی که آن‌ها را به خطر می‌اندازد، استفاده می‌کند. هر گونه نتایج آزمایش بالاتر از این سطح باید به مدیریت سرب و نظارت بر آن منجر شود. كودكی كه دارای سطوح بالای سرب خون باشد باید خانه یا سایر محیط‌های او مورد ارزیابی قرار گیرد. سایر افراد در محل اقامت وی نیز باید آزمایش شوند. بدون حذف و یا کاهش منبع مواجهه - خطر سرب در محیط زیست - سطح سرب بالا احتمالا مجددا آغاز می‌شود.

    بزرگسالان

    در سال 2015، موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی (NIOSH) ، 5 میلی‌گرم در دسی‌لیتر را به‌عنوان سطح بالای سرب خون در بزرگسالان تعیین کرد. وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده توصیه می‌کند که سطح سرب خون در میان تمام بزرگسالان به کمتر از 10 میکروگرم در دسی‌لیتر کاهش یابد. براساس استانداردهای سرشماری اداره ایمنی و بهداشت حرفه‌ای ایالات متحده (OSHA) کارکنان از مواجهه با سرب در زمانی که BLL ها بیشتر یا برابر 50 میکروگرم در دسی‌لیتر (صنعت ساخت و ساز) و یا بیش از 60 میکروگرم در هر لیتر در دسی‌لیتر است، برکنار شده و زمانی‌که BLL آن‌ها کمتر از 40 میکروگرم در دسی‌لیتر است، به کار بازگردند. اگر علائم در هر سطح کمتر از 70 میکروگرم در دسی‌لیتر باشد، ممکن است توصیه به حذف شود.

    از آنجا که سرب از طریق خون به نوزاد منتقل می‌شود، زنان باردار باید میزان آلودگی خود را برای حفظ سطح پایین سرب خون و نزدیک شدن به صفر برای محافظت از جنین در حال رشد محدود کنند.

    اکثر متخصصان معتقدند که کودکانی که سطح سرب بیش از 45 میکروگرم در دسی‌لیتر دارند باید با کی‌لیت/ شلاته در بیمارستان درمان شوند، مگر اینکه بیماری آنسفالوپاتیک باشد. سطح سرب بیش از 70 میکروگرم در دسی‌لیتر، چه در کودک یا چه بزرگسال، باید به‌عنوان یک اورژانس پزشکی مورد توجه قرار گیرد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    مسمومیت با سرب برای کودکان مضرتر است چرا که مغز و سایر اندام‌های آن‌ها هنوز در حال رشد هستند. بزرگسالان در صورت بلع بهتر از کودکان بهبود می‌یابند. کودکانی که ممکن است در معرض خطر باشند، باید در اسرع وقت بررسی شوند.

    سرب با جذب آهن تداخل می‌کند. کودکان با غلظت سرب خون بالا باید برای کمبود آهن آزمایش شوند.

    افراد سرب را به صورت متفاوت دفع می‌کند. بنابراین، آزمایشات آزمایشگاهی فقط یک بخش از تصویر موارد مسمومیت سرب است. نظارت دقیق با معاینات پزشکی لازم است.

    متخصصان بهداشت و درمان باید آگاه باشند که شیوه‌های فرهنگی و درمان‌های مردمی، از جمله خوردن خاک خطر ابتلای فرد را افزایش می‌دهد. داروهای مردمی که توسط جمعیتی که اخیرا از آسیای جنوب شرقی مهاجرت کرده‌اند تهیه شده است، به‌عنوان منابع احتمالی سرب شناخته می‌شوند. دیگر منابع بالقوه سرب شامل غذاهای وارداتی، آب نبات، لوازم آرایشی، جواهرات مسطح، کلید برنجی، و اسباب بازی‌ها و یا کالاهای خانگی حاوی سرب و یا رنگ‌شده با سرب است.

  • علاوه بر رنگ و سرامیک چه محصولاتی در ایالات متحده هنوز حاوی سرب است؟
    برخی از محصولات که هنوز حاوی سرب هستند شامل باتری‌های خودرو، لحیم‌کاری، برخی لوله‌ها، مهمات، سقف، رنگ‌های صنعتی، محل کار، مناطق سرگرمی، الکترونیک، باتری، بازیافت فلز قراضه، برخی از PVC ها، وینیل و پلاستیک، اقلام برنجی از جمله کلید، جواهرات و مواد محافظ اشعه ایکس.
  • چگونه افراد در معرض خطر قرار می‌گیرند؟ آیا لمس این محصولات سطح سرب خون من را افزایش می‌دهد؟

    تنها نگه‌داشتن یک جسم سربی در دست شما را مسموم نخواهد کرد. بیشترین سرب به‌شکل یک ترکیب غیر آلی موجود است و به‌خوبی از طریق پوست عبور نمی‌کند. با این‌وجود، تنفس یا بلع غبار سرب، ممکن است شما را مسموم کند. وضعیت‌هایی که منجر به مسمومیت سرب می‌شوند عبارتند از:

    • سطوح آلوده به گرد و غبار سرب و سپس انتقال گرد و غبار به دهان از طریق انگشتان دست، غذا و یا اسباب‌بازی
    • کودک نو پا که طاقچه‌های خانه ساخته‌شده پیش از سال 1978 را با دهان یا انگشتان خود لمس می‌کند و سپس غبار یا تراشه‌های سرب را می‌بلعد.
    • استنشاق گرد و غبار طی یک پروژه نوسازی خانه در یک خانه ساخته شده قبل از سال 1978، به‌ویژه هنگام استفاده از سندرز قدرت و یا سایر روش‌های کاری که گرد و غبار آلوده به سرب تولید می‌کنند.
    • جذب سرب از طریق باغبانی در خاک آلوده در اطراف پایه‌ی خانه یا گاراژ قدیمی یا در خاک آلوده به گاز سرب در بزرگراه‌های قدیمی‌تر و یا تنظیمات صنعتی رها شده
    • آب آشامیدنی از طریق لوله‌های سرب - این در ساحل شرقی ایالات متحده رایج است.
    • بلعیدن اسباب سرب (مهمات تفنگ ساچمه‌ای)، وزن پرده یا اسباب بازی سرب که از طریق سیستم شما انتقال نمی‌یابد.
    • در معرض دمی از سوختن چوب و یا باطری رنگی سرب در شومینه‌های خانگی
    • محصولات مصرفی: 
      • کمربند‌های کودک، کابل‌های برق، کیف پول، شلنگ‌های باغ
      • اسباب بازی، لوازم هنر، چرم مصنوعی، جواهرات، رنگ مو
      • شیرهای برنجی، سینک شیلات، وزنه پرده
  • چه مشاغلی ممکن است منجر به مواجهه با سرب شوند؟
    برخی از اشخاصی که افراد و خانواده‌هایشان در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند عبارتند از:
    • ذوب سرب
    • ساخت و ساز
    • جوشکاری فولادی
    • بازسازی پل
    • دستورالعمل محدوده شلیک و پاک کننده‌ها
    • اصلاح و بازسازی خانه‌های قدیمی
    • کار ریخته‌گری
    • بازیافت فلز قراضه
    • ساخت شیشه‌ی رنگ آمیزی
    • استفاده از لعاب سرب در سرامیک
    • فلز نقاشی
    • کار تعمیر خودرو
    • کار الکتریک
    • اتصالات کابل
  • آیا راهی برای محافظت از خود و خانواده‌ام در مواجهه با سرب وجود دارد؟
    بله اگر خانه شما قبل از سال 1978 ساخته شده باشد:
    • فرض کنید که سرب در خانه دارید یا خانه‌ای بگیرید و خاکی را که آن را احاطه کرده است، توسط یک حرفه‌ای بررسی کنید.
    • آب سرد بنوشید
    • سطوح صاف و مرطوب را از گرد و غبار مرتفع کنید
    • گرد و غبار را از فرش‌، اثاثه یا لوازم داخلی پاک کنید - در صورت امکان از فیلتر خلاء HEPA استفاده کنید
    • ماهانه تراشه‌ها، لایه برداری یا دیگر سطوح آسیب‌دیده را بررسی کنید؛ به‌ویژه در قسمت‌های پنجره و حیاط؛ رنگ، سطح پوست و یا رنگ آسیب‌دیده را به سرعت تعمیر کنید، سپس منطقه را تمیز کنید تا گرد و غبار سرب را پاک کنید
    • نحوه انجام نوسازی و تعمیر پروژه‌ها با استفاده از شیوه‌های کار ایمن سرب به‌منظور جلوگیری از ایجاد گرد و غبار سرب و یا آلودگی را فرابگیرید.

    برای کودک شما:

    • دست‌ کودک و اسباب بازی او را برای کاهش آلودگی گرد و غبار مرتب بشویید
    • از مصرف داروهای خانگی که حاوی سرب هستند را اجتناب کنید
    • در طول پروژه‌های نوسازی و تعمیرات کودکان خود (و زنان باردار) را از خطرات سرب دور و خارج از منطقه نگه دارید
    • به کودکان خود اجازه ندهید که اشیاء غیر اسباب‌بازی از قبیل کلید، جواهرات یا خاک را در دهان بگذارند.
    • فرزندتان را حداقل در سن 1 و 2 سالگی برای سرب آزمایش کنید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد توصیه‌های غربالگری منطقه خود، با بخش بهداشت محلی تماس بگیرید
    • رژیم غذایی متعادل با کلسیم، آهن و ویتامین C داشته باشید
  • اگر در منطقه خطرناک کار کنم آیا راهی برای محافظت از خود و خانواده‌ام در مواجهه با سرب وجود دارد؟
    بله اگر در معرض گرد و غبار بالقوه آلوده محیط زیست هستید:
    • قبل از غذا خوردن، نوشیدن یا دود کردن دست‌ها را بشویید
    • به‌هنگام خوردن، نوشیدن و دود کردن از مناطق عاری از گرد و غبار سرب استفاده کنید.
    • با استفاده از یک فیلتر HEPA (N-100) تنفس مناسبی داشته باشید. صورت خود را به بهترین حالت اصلاح کنید.
    • لباس‌های خیابانی خود را در محلی تمیز نگه دارید؛ قبل از کار با سرب لباس و کفش‌های خود را تعویض نمایید.
    • بلافاصله بعد از کار با سرب، قبل از رفتن به خانه دوش بگیرید.
    • لباس‌های کار خود را در محل کار یا به‌طور جداگانه از لباس‌های دیگر اعضای خانواده بپوشانید.
  • چگونه دریابم که محل کار من خطرناک است یا خیر؟

    برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مسمومیت سرب و ایمنی محل کار، از مرکز ملی بهداشت محیط زیست آنلاین در http://www.cdc.gov/nceh بازدید کنید. برای کمک از اداره بهداشت و درمان محلی، می‌توانید با پاسخ اضطراری CDC (کمک 24 ساعته در شرایط اضطراری) با 770-488-7100 تماس بگیرید.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

2016 review by Irene Shu, PhD, DABCC, Assistant Laboratory Director, USDTL.

Centers for Disease Control and Prevention. Low Level Lead Exposure Harms Children: A Renewed Call of Primary Prevention. PDF available for download at http://www.cdc.gov/nceh/lead/acclpp/final_document_030712.pdf. Accessed 10/6/2015.

(Updated 6/19/2014) Centers for Disease Control and Prevention. What Do Parents Need to Know to Protect Their Children? Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/acclpp/blood_lead_levels.htm. Accessed 10/6/2015.

(April 2015) Centers for Disease Control and Prevention. Educational Interventions for Children Affected by Lead. Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/publications/educational_interventions_children_affected_by_lead.pdf. Accessed 10/6/2015.

(Updated 12/22/2015) The National Institute for Occupational Safety and Health. Adult Blood Lead Epidemiology and Surveillance (ABLES). Available online at http://www.cdc.gov/niosh/topics/ables/description.html. Accessed March 2016.

Regulations (Standards - 29 CFR), Medical Surveillance Guidelines - 1926.62 App C. U.S. Department of Labor, Occupational Safety & Health Administration (OSHA) [Current on-line Regulation Standard for Lead Exposure]. Available online https://www.osha.gov/pls/oshaweb/owadisp.show_document?p_table=STANDARDS&p_id=10644. Accessed March 2016.

American Academy of Pediatrics. Detection of Lead Poisoning. Available online at https://www.aap.org/en-us/advocacy-and-policy/aap-health-initiatives/lead-exposure/Pages/Detection-of-Lead-Poisoning.aspx?nfstatus=401&nftoken=00000000-0000-0000-0000-000000000000&nfstatusdescription=ERROR:+No+local+token. Accessed October 2016.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

National Center for Environmental Health. Screening Young Children for Lead Poisoning, 1997. Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/guide/guide97.htm.

California Department of Health Services, Occupational Health Branch. "How to Prevent Lead Poisoning on Your Job", 2000. Pp 9,10,23.

Hipkins KL, Materna BL, Kosnett MJ, Rogge JW, Cone JE. Medical surveillance of the lead exposed worker. AAOHN Journal 46(7):330-339.

Todd AC, et al. "Unraveling the chronic toxicity of lead: An essential priority for environmental health". Environmental Health Perspectives, 104(Supp 1):141-146; March 1996.

A Manual of Laboratory & Diagnostic Tests (sixth edition), Frances Fischbach, editor. Philadelphia: Lippincott Williams& Wilkins, 2000; Pp 398-400; 1179-1180.

General Industry Federal OSHA Lead Standard, 29 CFR 1910.1025

Residential Lead Hazard Standards - TSCA Section 403 Environmental Protection Agency, Office of Pollution Prevention and Toxics. Available online at http://www.epa.gov/lead/leadhaz.htm.

Blood Lead Levels in Young Children — United States and Selected States, 1996-1999 Centers for Disease Control and Prevention, MMWR December 22, 2000 / 49(50);1133-7.

Management Guidelines for Blood Lead Levels in Children and Adults. California Department of Health Services. Available online at http://www.dhs.cahwnet.gov/ohb/OLPPP/mgmtgdln.htm.

Michael E. Ottlinger, PhD. Senior Toxicologist, Centers for Disease Control and Prevention, Cincinnati, OH.

Mitchell G. Scott, PhD. Division of Laboratory Medicine, Washington University School of Medicine, St. Louis, MO.

Raymond K. Meister, MD, MPH. Occupational health physician.

Thomas P. Moyer, PhD. Professor of Laboratory Medicine, Division of Clinical Biochemistry & Immunology, Department of Laboratory Medicine & Pathology, Mayo Clinic, Rochester, MN.

(2005 October 1). Lead Exposure in Children: Prevention, Detection, and Management. American Academy of Pediatrics, PEDIATRICS Vol. 116 No. 4 October 2005, Pp. 1036-1046.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby’s Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

(2005 June 23, Reviewed) Lead Health Effects. U.S. Department of Labor, Occupational Safety & Health Administration [On-line information]. Available online at http://www.osha.gov/SLTC/lead/recognition.html.

(2005 July, Updated). Lead Poisoning in Children. Familydoctor.org [On-line information]. Available online at http://familydoctor.org/617.xml.

(2005 September, Revised). Management Guidelines for Blood Lead Levels in Children and Adults. California Department of Health Services [On-line information]. PDF available for download at http://www.dhs.ca.gov/ohb/OLPPP/mgmtgdln.pdf.

Hipkins, K. et. al. (2004 November/December). Family Lead Poisoning Associated with Occupational Exposure. Clin Pediatr 2004;43:845-849. PDF available for download at http://www.dhs.ca.gov/ohb/OLPPP/family_lead_poisoning.pdf.

(2005 May 25, Reviewed). CDC Childhood Lead Poisoning Prevention Program, CDC Recommendations for Lead Poisoning Prevention in Newly Arrived Refugee Children. CDC National Center for Environmental Health [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/Refugee%20recs.htm.

(2005 September). ToxFAQs™ for Lead. Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR) [On-line information]. Available online at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts13.html.

(2005 September). Public Health Statement, from Toxicological Profile for Lead, Draft for Public Comment. Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR) [[On-line information]. Available online at http://www.atsdr.cdc.gov/toxprofiles/tp13.html.

(2006 January 13, Reviewed). General Lead Information, Questions and Answers. CDC, National Center for Environmental Health [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/faq/about.htm.

(2002 March). Managing Elevated Blood Lead Levels Among Young Children: Recommendations from the Advisory Committee on Childhood Lead Poisoning Prevention. CDC [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/nceh/lead/CaseManagement/caseManage_main.htm.

(2003 September 12). Surveillance for Elevated Blood Lead Levels Among Children --- United States, 1997—2001 CDC MMWR [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/ss5210a1.htm.

(2004 July 9). Adult Blood Lead Epidemiology and Surveillance --- United States, 2002. CDC MMWR [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5326a2.htm.

SN Tsekrekos, I Buka. Paediatr Child Health Vol 10, No 4. April 2005.

Dr. Irena Buka MB, ChB, FRCPC. Pediatric Environmental Health Clinic. Edmonton, Alta. Canada.

Harold E. Hoffman, MD, FRCPC, FACOEM. Occupational & Environmental Medicine. Edmonton, Alberta, Canada.

Kathy Leinenkugel, CLS. Lead Program Coordinator, Douglas County Health Department. Omaha, NE.

Thomas P. Moyer, Ph.D. Professor of Laboratory Medicine, Mayo College of Medicine. Vice Chair for Diagnostic Development, Department of Laboratory Medicine & Pathology. Co-Director for Medical Affairs, Mayo Collaborative Services, Inc. Mayo Clinic, Rochester, MN.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (© 2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry: AACC Press, Washington, DC. Pp 474.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 658-659.

(Updated 2008 May 30). Lead. U.S. Dept of Labor OSHA [On-line information]. Available online at http://www.osha.gov/SLTC/lead/index.php. Accessed June 2009.

(Updated 2009 February 01). Lead. ATSDR [On-line information]. Available online at http://www.atsdr.cdc.gov/substances/toxsubstance.asp?toxid=22. Accessed June 2009.

(Updated 2007 October 05) ToxFAQs™ for Lead. ATSDR [On-line information]. Available online at http://www.atsdr.cdc.gov/tfacts13.html. Accessed June 2009.

(2009 May 19). Lead in Paint, Dust, and Soil. U.S. Environmental Protection Agency [On-line information]. Available online at http://www.epa.gov/opptintr/lead/index.php. Accessed June 2009.

Alexander, D. (Updated 2007 May 25). Lead levels – blood [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003360.htm. Accessed June 2009.

(2007 November 2). Interpreting and Managing Blood Lead Levels <10 µg/dL in Children and Reducing Childhood Exposures to Lead. CDC MMWR 56(RR08);1-14;16 [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/rr5608a1.htm. Accessed June 2009.

(Revised 2007 August 20). Case Studies in Environmental Medicine (CSEM), Lead Toxicity, What Tests Can Assist with Diagnosis of Lead Toxicity? ATSDR [On-line information]. Available online at http://www.atsdr.cdc.gov/csem/lead/pbtests_diagnosis2.html. Accessed June 2009.

(Updated 2008 September) Lead Poisoning. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/ToxinsTraceMetals/LeadPoisoning.html. Accessed June 2009.

APHA. CDC Accepts Advisory Committee Recommendation to Replace "Level of Concern" for Lead Poisoning with New Reference Value. Washington, D.C. May 16, 2012. Available online at http://www.apha.org/about/news/pressreleases/2012/cdc+advisory+new+reference+value.htm. Accessed May 2012.

Centers for Disease Control and Prevention. CDC Response to Advisory Committee on Childhood Lead Poisoning Prevention Recommendations in "Low Level Lead Exposure Harms Children: A Renewed Call of Primary Prevention." PDF available for download at http://www.cdc.gov/nceh/lead/ACCLPP/CDC_Response_Lead_Exposure_Recs.pdf. Accessed May 2012.

KidsHealth.org. Blood Test: Lead. Available online at http://kidshealth.org/parent/system/medical/test_lead.php#. Accessed February 2012. 

(January 4, 2012) Report of the Advisory Committee on Childhood Lead Poisoning Prevention of the Centers for Disease Control and Prevention, Low Level Lead Exposure Harms Children: A Renewed Call for Primary Prevention. PDF available for download at http://www.cdc.gov/nceh/lead/ACCLPP/Final_Document_011212.pdf. Accessed February 2012. 

HealthyChildren.org. Lead Poisoning. Available online through http://www.healthychildren.org. Accessed February 2012.

American Academy of Pediatrics. Lead Exposure in Children: Prevention, Detection, and Management. Pediatrics Vol. 116 No. 4 October 1, 2005, Pp 1036 -1046. Available online at http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;116/4/1036#SEC7. Accessed February 2012.

Donald L. Simmons, Ph.D. Laboratory Manager. State Hygienic Laboratory - Ankeny Ankeny, IA.

OSHA Blood Lead Regulations. Available online at http://www.ehow.com/about_5538910_osha-blood-lead-regulations.html. Accessed April 2012. 

Wengrovitz, Anne M. and Brown, Mary Jean. Recommendations for Blood Lead Screening of Medicaid-Eligible Children Aged 1--5 Years: an Updated Approach to Targeting a Group at High Risk. MMWR. August 7, 2009. 58(RR09);1-11. Available online at http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/rr5809a1.htm. Accessed June 2012.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.