اسامی دیگر
Hg (chemical symbol)
اسم متعارف
Mercury, Urine and Blood
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 5, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای تشخیص تماس زیاد با جیوه

زمان انجام آزمایش؟

زمانی که شما علائم و نشانه های مسمومیت با جیوه داشته یا در معرض جیوه قرار گرفته اید؛ برای نظارت بر مشاغلی که در تماس با جیوه هستند

نمونه مورد نیاز

نمونه خون از ورید بازوی شما به دست آمده یا نمونه ادرار جمع آوری می شود

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

آمادگی خاصی لازم نیست

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

جیوه عنصری است که در اشکال مختلف می تواند سمی باشد و در نمونه های مختلفی مورد آزمایش قرار می گیرد:

  • جیوه فلزی یا عنصری، مایعی است که اغلب در مواد پر کننده دندان، برخی از دماسنج ها و باطری ها استفاده می شود. نمونه های ادرار معمولاً برای تشخیص این شکل از جیوه مورد آزمایش قرار می گیرند
  • نمک های معدنی جیوه که با واکنش ترکیبات غیرکربنی با جیوه حاصل می شوند، معمولاً به شکل پودر یا کریستال بوده و گاهی اوقات در محصولات موضعی مانند کرم های روشن کننده پوست یا کرم های ضدعفونی کننده، مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه های ادرار معمولاً برای تشخیص این نوع از جیوه مورد استفاده قرار می گیرند.
  • متیل جیوه و سایر ترکیبات آلی جیوه، محصولات واکنش بین جیوه و ترکیبات آلی کربنی هستند. باکتری هایی که حاوی سطوح بالایی از متیل جیوه هستند اغلب در ماهی های بزرگ گوشتخوار با سن بالاتر مانند کوسه ها و ماهی خال خال شاهی یافت میشوند. افرادی که این نوع از ماهی ها را می خورند ممکن است که در معرض این نوع از جیوه قرار گیرند. عمدتاً برای تشخیص سطوح بالای متیل جیوه، آزمایش خون صورت میگیرد.

جیوه با مقادیر کم در سرتاسر محیط پیدا میشود. این ماده با تجزیه مواد معدنی موجود در سنگ ها و خاک و به صورت محصول جانبی احتراق سوخت فسیلی و سوزاندن زباله، در محیط آزاد می شود. جیوه از طریق هوای تنفسی، جذب از طریق پوست و بلع غذا، وارد بدن می شود. این ماده همچنین در برخی از روکش های آینه، داروسازی و مواد شیمیایی کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. در لامپ های کم مصرف فلورسانت (CFL) نیز مقادیر کمی از جیوه وجود دارد که برای ساخت اجزاء الکتریکی، سیم و دستگاه های سوئیچ کننده، بکار می رود.

برای مقادیر کم جیوه که اکثریت مردم در معرض آن هستند، معمولاً نگرانی برای سلامتی وجود ندارد. هرچند، اگر مردم در معرض غلظت های خطرناک جیوه، مثلاً در مکان های دفع ضایعات خطرناک قرار گرفته یا در تماس مزمن در طول دوره های زمانی طولانی باشند، بویژه اگر در شغل خود با فلزات سنگین کار می کنند، ممکن است علائم یا عوارض مرتبط با جیوه را نشان دهند.

تماس با مقادیر زیاد جیوه میتواند سمی باشد. میزان جیوه جذب شده توسط یک فرد و اثرات آن بر سلامتی او، بستگی به جیوه، غلظت آن و نوع تماس دارد. مطابق با انجمن ثبت مواد سمی و بیماری ها (ATSDR)، مقدار بسیار کمی از جیوه فلزی (کمتر از 0.01%) توسط بدن جذب میشود، حتی اگر بلعیده شود. هر چند، اگر همان جیوه به صورت بخار استنشاق شود، تقریباً 80% درون جریان خون جذب می شود.

تقریباً 95% متیل جیوه، که نوعی است که در ماهی و سایر غذاهای دریایی پیدا می شود، از طریق سیستم گوارش جذب می گردد. معمولترین منبع تماس انسان با متیل جیوه، به صورت مصرف غذای دریایی آلوده است. ماهی که از آب های آلوده صید شده و ماهی های گوشتخوار بزرگ که ماهی های کوچکتر را خورده اند ممکن است که مقادیر بسیار چشمگیری از متیل جیوه را داشته باشند. دانستن منبع ماهی که مصرف می کنید و محدود کردن میزان مصرف از ماهی های بزرگ گوشتخوار، بسیار مهم می باشد. 

بمحض جذب جیوه، ممکن است بدن آن را در انواعی از اندام ها از قبیل کلیه ها و مغز، ذخیره کند. بدن به طور آهسته، جیوه را از طریق ادرار و مدفوع، به خارج دفع می کند اما اگر میزان اضافی از آن تجمع کند، میتواند به صورت دائم به کلیه ها، سیستم عصبی و مغز آسیب برساند.

زنان بارداری که سطوح بالایی از جیوه را دارند ممکن است آن را به کودک شان منتقل کرده و بر تکامل مغز، کلیه ها و بویژه اعصاب بچه تأثیر گذارند. همچنین امکان دارد که جیوه از طریق شیردهی از مادر به نوزاد منتقل شود.

 

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با فرو بردن یک سوزن در ورید بازو یا نمونه ادرار تصادفی یا نمونه ادرار 24 ساعته ممکن است جمع آوری گردد. بندرت، نمونه های دیگری مانند مو، شیر مادر یا ناخن ها ممکن است مورد آزمایش قرار گیرند.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

هیچ نوع آمادگی برای این آزمایش لازم نیست. درباره جمع آوری ادرار و جلوگیری از آلودگی نمونه، با پزشک خود مشورت کنید.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش جیوه برای تشخیص وجود میزان اضافی جیوه در خون و یا نمونه ادرار فرد بکار می رود. این تست ممکن است برای تعیین تماس کوتاه مدت فرد با سطح سمی جیوه (تماس حاد) یا تماس طولانی مدت (تماس مزمن)،  توسط پزشک درخواست شود. این آزمایش همچنین ممکن است برای نظارت بر افرادی بکار رود که در محل کار در تماس با جیوه بوده اند.

     

    برای آزمایش انواع مختلف جیوه [هدف از آزمایش؟ را ببینید]، بیش از یک نوع نمونه ممکن است جمع آوری و آزمایش شود.

    • خون عمدتاً برای وجود متیل جیوه، مورد آزمایش قرار می گیرد. بقیه اشکال جیوه (فلزی یا غیرآلی) نیز در خون قابل تشخیص هستند، اما هر 3 روز با حرکت آن به اعضایی مانند مغز و کلیه، مقدار آن در خون نصف می شود. از اینرو، آزمایش خون باید طی چند روز پس از تماس با انجام گیرد.
    • ادرار برای آزمایش جیوه فلزی و اشکال غیرآلی جیوه مورد استفاده قرار میگیرد، اما برای مشخص کردن تماس با متیل جیوه قابل استفاده نیست
    • آزمایش مو ممکن است برای تشخیص تماس با متیل جیوه که چندین ماه پیش اتفاق افتاده است، مناسب باشد اما این آزمایش نسبتاً پیچیده بوده و زیاد استفاده نمی شود
    • نشان داده شده که جیوه در ناخن ها، شیر مادر، مدفوع و تنفس موجود است، با اینکه این آزمایشات به صورت روتین درخواست داده نمی شوند

    سایر آزمایشات عمومی ممکن است برای کمک به سنجش سلامت انواع سیستم های اعضا در فردی که در معرض سطوح سمی جیوه قرار گرفته یا تصور می شود که قرار گرفته باشد، مورد استفاده قرار گیرند. برخی از موارد شامل پنل جامع متابولیک (CMP) و یک آزمایش شمارش کامل سلول های خونی (CBC)، هستند.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    آزمایش جیوه ممکن است زمانی درخواست شود که فرد دارای علائم و نشانه هایی است که حاکی از تماس زیاد با جیوه می باشند. علائم و نشانه های حاد ممکن است شامل موارد زیر باشند:

    • سوختگی در دهان و ریه ها
    • سرفه، تنگی نفس، احساس سنگینی در سینه
    • مشکل در ادرار کردن و کاهش دفع ادرار
    • حالت تهوع، استفراغ، اسهال و گرفتگی عضلات شکمی
    • افزایش ضربان قلب
    • تب و لرز
    • سرگیجه
    • سردرد

    Those who are chronically exposed may have nonspecific symptoms that involve the lungs, kidneys, and nervous system. Some of the chronic symptoms may include:

    آنهایی که به صورت مزمن و طولانی در معرض جیوه قرار گرفته اند، ممکن است علائم غیراختصاصی داشته باشند که شامل ریه ها، کلیه ها و سیستم عصبی هستند. برخی از علائم مزمن ممکن است از قرار زیر باشند:

    • مشکلاتی در شنوایی، چشایی و بویایی
    • تاربینی یا گاهی دید تونلی
    • حس سوزش یا رعشه در بازوها یا پاها
    • مشکل در راه رفتن
    • تحریک پذیری
    • از دست دادن حافظه

    حتی در صورت وجود نبود علائم، زمانی که فرد در معرض جیوه قرار گرفته است، این آزمایش ممکن است برای کمک به سنجش میزان تماس با جیوه در خواست داده شود.

    سنجش جیوه ممکن است به طور منظم به عنوان یک روش نظارتی برای افرادی که در صنایعی کار می کنند که از جیوه استفاده کرده، درخواست داده شود و ممکن است همراه با آزمایشات سرب و یا سایر فلزات سنگین برای افرادی درخواست داده شود که با انواعی از مواد بالقوه خطرناک کار می کنند.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    سطوح جیوه در خون و ادرار در حالت طبیعی بسیار پائین هستند. نتیجه آزمایشی که هیچ نوع جیوه ای را نشان ندهد یا مقادیر کم آن را نشان دهد، به این معنی است که احتمال تماس فرد با سطوح بالای جیوه، حداقل در این بازه زمانی که آزمایش انجام شده است، وجود ندارد.

    افزایش سطوح جیوه در خون، یک تماس نسبتاً تازه را به جیوه نشان می دهد. به طور کلی، سطح خونی بالاتر از 10 mcg/L نشاندهنده یک سطح غیرعادی برای فردی است که به طور روتین با جیوه کار نمی کند.

    در مقابل سطوح جیوه در خون، نمونه ادرار 24 ساعته، تصویر بهتری از میانگین سابقه تماس با جیوه فلزی یا غیرآلی را در گذشته می دهد. برای فردی بدون ریسک تماس شغلی، سطوح عادی آن در ادرار معمولاً کمتر از 10 mcg/L هستند. (برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سطوح تماس مرتبط با شغل با جیوه، قسمت صفحات مرتبط را ببینید.)

    سطوح جیوه در خون یا ادرار، نوع جیوه یا میزانی را که فرد در معرض آن قرار گرفته است، نشان نخواهند داد.

    افزایش سطح جیوه در آزمایش مو ممکن است نشاندهنده تماس با مقادیر بالایی از متیل جیوه باشد، اما نمونه های مو ندرتاً مورد استفاده قرار می گیرند بعلت مشکلاتی که در استانداردسازی آزمایش و آلودگی نمونه وجود دارند و این حقیقت که مو در معرض بسیاری از متغیرهای مختلف پیش از آزمایش است (مانند انواع رنگ ها، مواد سفید  کننده، شامپو و غیره).

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    در سال های اخیر، اقداماتی برای کاهش و کنترل تماس عمومی با جیوه انجام شده اند. مقررات و توصیه های قاطعتر، میزان مجاز در هوا، آب، خاک، غذا و محل کار را کاهش داده اند.

    سطوح بالای جیوه در برخی ماهی های خاص، ممکن است بر سیستم های عصبی در حال تکامل در نوزادان متولد نشده و بچه های کوچک آسیب بزنند. اداره غذا و داروی آمریکا (FDA)، توصیه می کند که زنان باردار، زنانی که در آستانه بارداری هستند، کودکان کوچک و مادران شیرده از خوردن کوسه، اره ماهی، ماهی خال خال شاهی و کاشی ماهی اجتناب کنند.

  • تیمروسال چه می باشد؟

    تیمروسال یک ترکیب جیوه آلی می باشد که در مقادیر کم در برخی از واکسن ها بعنوان یک ماده نگهدارنده، مورد استفاده قرار گرفته است. با وجود آنکه این ماده عموماً ایمن در نظر گرفته می شود اما استفاده از آن، کنار گذاشته شده است. تیمروسال دیگر در هیچکدام از واکسن های دوران کودکی، به جز واکسن آنفلوآنزا بعنوان نگهدارنده مورد استفاده قرار نمی گیرد.

  • آیا مواد پرکننده دندانی حاوی جیوه هستند؟

    بله. آمالگام دندان (مواد پرکننده) از تقریباً 50% متیل جیوه تشکیل می شوند. برخی افراد تصور می کنند که میزان کمی از بخار جیوه که هنگام جویدن فرد، آزاد می شود بر سلامت آنها تأثیر می گذارد اما اغلب سازمان های بهداشتی جهان باور دارند که در حال حاضر آمالگام ها، ایمن هستند. اداره غذا و داروی آمریکا (FDA)، مشخص کرده است که آمالگام های دندانی برای بزرگسالان و کودکان بالای 6 سال، بدون خظر هستند. برخی از کشورها برای احتیاط، استفاده از آنها را محدود کرده اند.

  • چه نوع ماهی هایی دارای سطوحی بالا از جیوه هستند؟
    ماهی های گوشتخوار که از ماهی دیگر تغذیه می کنند، دارای مقادیر بالایی از جیوه هستند. برخی از اینها شامل کوسه، اره ماهی، کاشی ماهی و ماهی خال خال شاهی هستند. برخی از ماهی ها با سطوح پائین تر جیوه شامل میگو،کنسرو تن ماهی، زغال ماهی، سالمون و گربه ماهی هستند.
  • برای کاهش تماس با جیوه، چه کاری می توانم انجام دهم؟

    علاوه بر خودداری از مصرف ماهی هایی که دارای مقادیر بالایی از جیوه هستند، میتوانید از استفاده از محصولات مصرفی که حاوی جیوه هستند مانند ترموستات و دماسنج و داروهایی که حاوی جیوه می باشند، اجتناب کنید. اینها شامل برخی از درمان های سنتی اسپانیایی و محصولات گیاهی آیورودا می باشند. سعی کنید ضایعات باطری ها، اسباب بازی های نور زا، دماسنج ها، ترموستات ها و سایر اقلام حاوی جیوه شامل لامپ های کم مصرف فلورسانت را در محل های مخصوص دفع ضایعات خطرناک، تخلیه کنید. در نهایت، هنگام کار با لامپ های کم مصرف، دقت کنید بویژه اگر یکی از آنها شکسته باشد. 

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Jamshid Eshraghi, PhD. Director, Chemistry Division. Massachusetts State Public Health Laboratory.

Mercury, Blood. Mayo Clinic. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/8618 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed September 26, 2014.

David Olson. Mercury Toxicity Clinical Presentation. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1175560-clinical through http://emedicine.medscape.com. Last Updated March 8, 2013. Accessed September 26, 2014.

Vaccine Education Center: Vaccines and Thimerosal. Children's Hospital of Philadelphia. Available online at http://www.chop.edu/service/vaccine-education-center/vaccine-safety/vaccine-ingredients/thimerosal.html through http://www.chop.edu. Reviewed March 2014. Accessed September 26, 2014.

About Dental Amalgam Fillings. U.S. Food and Drug Administration. Available online at http://www.fda.gov/medicaldevices/productsandmedicalprocedures/dentalproducts/dentalamalgam/ucm171094.htm through http://www.fda.gov. Last updated June 6, 2014. Accessed September 26, 2014.

Mercury. Tox Town. National Institutes of Health. Available online at http://toxtown.nlm.nih.gov/text_version/chemicals.php?id=17 through http://toxtown.nlm.nih.gov. Accessed September 26, 2014.

Reducing Your Exposure to Mercury. Oregon Environmental Council. Available online at http://www.oeconline.org/our-work/healthier-lives/pollutioninpeople/solutions/mercury through http://www.oeconline.org. Accessed September 26, 2014.

(February 14, 2013) Centers for Disease Control and Prevention. Emergency Preparedness and Response, Mercury. Available online at http://emergency.cdc.gov/agent/mercury/ through http://emergency.cdc.gov. Accessed October 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

(2004 August 02, Updated). Public Health Statement for Mercury. Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR) [On-line information]. Available online at http://www.atsdr.cdc.gov/toxprofiles/phs46.html through http://www.atsdr.cdc.gov.

Severson, T. (2003 May 12, Updated). Mercury. MedlinePlus Health Information, Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002476.htm.

Severson, T. (2003 April 30, Updated). Mercuric chloride. MedlinePlus Health Information, Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002474.htm.

(© 2004). Mercury. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_al12.jsp#2124716 through http://www.aruplab.com.

Baratz, R. (2003 June 26). Dubious Mercury Testing. Quackwatch [On-line information]. Available online at http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Tests/mercurytests.html through http://www.quackwatch.org.

Wellbery, C. (2004 April 15). Can Vaccines Containing Thimerosal Cause Autism? American Family Physician, Tips from Other Journals [from Hviid A, et al. Association between thimerosal-containing vaccine and autism. JAMA October 1, 2003;290:1763-6.] [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20040415/tips/7.html through http://www.aafp.org.

Cain, A. (2004 August 04, Updated). Mercury: A Brief for the Binational Strategy Implementation Workgroup, Frequently Asked Questions about Mercury Fever Thermometers. Great Lakes Binational Strategy Implementation Workshop [On-line information]. Available online at http://www.epa.gov/glnpo/bnsdocs/hg/thermfaq.html through http://www.epa.gov.

(2004 May) NIAID Research on Thimerosal. NIAID Fact Sheet [On-line information]. Available online at http://www.niaid.nih.gov/factsheets/thimerosal.htm through http://www.niaid.nih.gov.

(2002 December 31). Consumer Update: Dental Amalgams. U.S. FDA, CDRH Consumer Information [On-line information]. Available online at http://www.fda.gov/cdrh/consumer/amalgams.html through http://www.fda.gov.

(2007 July 24). Sushi lovers cautioned over mercury levels in tuna. MedlinePlus from Reuters Health Information [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_52573.html through http://www.nlm.nih.gov. Accessed on 8/12/07.

Preidt, R. (2007 June 14). Antiques Can Pose a Mercury Danger Today. MedlinePlus from HealthDay [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_50928.html through http://www.nlm.nih.gov. Accessed on 8/12/07.

(2007 August 7). Mercury, Health Effects. Environmental Protection Agency [On-line information]. Available online at http://www.epa.gov/mercury/effects.htm through http://www.epa.gov. Accessed on 8/12/07.

Perez, E. (2006 December 6, Updated). Mercury. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002476.htm. Accessed on 8/12/07.

Perez, E. (2006 July 18 Updated). Methylmercury poisoning. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001651.htm. Accessed on 8/12/07.

Xue, F. et. al. (2007 March 12). Maternal Fish Consumption, Mercury Levels, and Risk of Preterm Delivery. Medscape from Environ Health Perspect. 2007;115(1):42-47. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/553133 through http://www.medscape.com. Accessed on 8/12/07.

Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry. AACC Press, Washington, DC. Pg 474.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 722-724.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics Burtis CA, Ashwood ER, Bruns DE, eds. 4th edition, St. Louis: Elsevier Saunders; 2006.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference, 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. 21st ed. McPherson RA, Pincus MR, eds. Saunders Elsevier: 2007.

LaDuo, J. Occupational and Environmental Medicine, 2nd ed, 1997 Pp. 421-423.

(Updated September 3, 2010) Department of Health and Human Services, The Center for the Evaluation of Risks to Human Reproduction. Mercury. Available online at http://cerhr.niehs.nih.gov/common/mercury.php through http://cerhr.niehs.nih.gov. Accessed May 2011.

(Updated March 3, 2011) Agency for Toxic Substances and Disease Registry. Public Health Statement for Mercury. Available online at http://www.atsdr.cdc.gov/phs/phs.asp?id=112&tid=24 through http://www.atsdr.cdc.gov. Accessed May 2011.

(February 2009) Agency for Toxic Substance and Disease Registry. Evaluating for Mercury Exposure: Information for Health Care Providers. PDF available for download at http://www.atsdr.cdc.gov/mercury/docs/Physician_Hg_Flier.pdf through http://www.atsdr.cdc.gov. Accessed May 2011.

(Updated September 21, 2009) Olsen D. Mercury. Medscape article. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1175560-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2011.

(Updated September 11, 2009) Diner B. Mercury Toxicity in Emergency Medicine. eMedicine article. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1175560-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2011.

(Updated June 30, 2010) Tan D. Pediatric Mercury Toxicity. eMedicine article. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1009691-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed May 2011.

(February 2, 2009) MedlinePlus Medical Encyclopedia. Mercury. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002476.htm. Accessed May 2011.

Tietz Textbook of Clinical Chemistry and Molecular Diagnostics. Burtis CA, Ashwood ER, Bruns DE, eds. St. Louis: Elsevier Saunders; 2006, Pp1381-1382.

(December 9, 2009) National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Vaccines, Thimerosal in vaccines. Available online at http://www.niaid.nih.gov/topics/vaccines/research/Pages/vaccines.aspx through http://www.niaid.nih.gov. Accessed May 2011.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.