اسامی دیگر
Bacterial Culture, stool
Feces Culture
اسم متعارف
Enteric Pathogens Culture, stool
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه May 11, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

تعیین عفونت دستگاه گوارش به‌علت وجود باکتری عامل بیماری (بیماری‌زا)

زمان انجام آزمایش؟

هنگام اسهال، گرفتگی شکم، حالت تهوع و یا استفراغ شدید یا طولانی بیش از چند روز

نمونه مورد نیاز
نمونه مدفوع تازه طی 2 ساعت منتقل شده به آزمایشگاه در یک محیط کشت حمل شده (ویال جمع‌آوری حاوی نگهدارنده)
آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

ندارد

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

کشت مدفوع تستی است که باکتری‌هایی که باعث عفونت دستگاه گوارش پایین می‌شوند را تشخیص می‌دهد و آنها را شناسایی می‌کند. این تست انواع باکتری‌هایی که باعث بیماری (بیماری‌زا) و انواعی که معمولا در دستگاه گوارش (فلور طبیعی) یافت می‌شود را تمایز می‌دهد. این آزمایش به تعیین اینکه آیا باکتری‌های پاتوژن علت علائم گوارشی فرد (گاستروانتریت/ بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای) است، کمک می‌کند.

 

باکتری‌هایی که در مدفوع یافت می‌شوند، نماینده باکتری‌هایی هستند که در دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش) وجود دارد. برخی از باکتری‌ها و قارچ‌ها به نام فلور طبیعی در دستگاه گوارش همه‌ی افراد زندگی می‌کنند. آنها نقش مهمی در هضم غذا بازی می‌کنند و حضور آنها رشد باکتری‌های بیماری‌زا را تحت بررسی قرار می‌دهد.

گاهی اوقات تعادل فلور طبیعی ممکن است توسط مدیریت آنتی‌بیوتیک‌های طیف وسیع‌ تحت تأثیر قرار گیرد؛ این داروها رشد فلور طبیعی را مهار می‌کند و باکتری کلستریدیوم دیفیسیل نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شود و در دستگاه گوارش زنده مانده، بیش از حد رشد کرده و منجر به علائمی مانند اسهال و درد شکمی می‌‌شوند. 

وقتی فردی غذا یا آب آلوده به باکتری‌های بیماری‌زا مصرف می‌کند، باکتری‌ها می‌توانند به دستگاه گوارش وارد و آن را آلوده کنند. نمونه‌هایی از منابع آلوده شامل تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز، مرغ یا گوشت گاو، شیر غیر پاستوریزه و آب‌های تصفیه نشده شده از دریاچه‌ها، رودها و (گاهی) از منابع آب محلی می‌باشند. (برای اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله و بیماری آب و غذا را ببینید.)

افرادی که به خارج از ایالات متحده سفر می‌کنند، به‌ویژه کشورهای در حال توسعه، ممکن است با خطر بیشتر ابتلا به باکتری‌های بیماری‌زا مواجه باشند. بعضی از این باکتری‌ها ممکن است پاتوژن‌های واقعی باشند، در حالی‌که دیگران نژادهایی از باکتری‌های دستگاه گوارش هستند که فلور طبیعی ساکنین محلی هستند اما باعث ایجاد ناراحتی‌های گوارشی برای گردشگران می‌شوند. توریست‌ها ممکن است با خوردن یا نوشیدن چیزهایی که با باکتری آلوده شده‌اند، حتی چیزهایی مانند آب شیرین، آبمیوه‌های یخی در یک نوشیدنی، سالاد تازه یا غذا از یک غرفه فروشنده، آلوده شوند.

شایع‌ترین علائم عفونت باکتریای پاتوژن اسهال طولانی مدت، اسهال خونی، مخاط در مدفوع، درد شکم و گرفتگی و تهوع است. اگر اسهال بیش از چند روز طول بکشد، ممکن است منجر به عوارضی مانند کمبود آب بدن و عدم تعادل الکترولیتی شود، که می‌تواند شرایط خطرناکی، مخصوصا برای کودکان و سالمندان باشد. از دست دادن آب بدن می‌تواند علائمی مانند پوست خشک، خستگی و سرگیجه را ایجاد کند.

افراد به‌شدت بیمار ممکن است نیاز به بستری برای جایگزینی مایعات و الکترولیت‌های از دست رفته داشته باشند. سندروم اورمیک همولیتیک یک عارضه جدی است که با تخریب گلبول‌های قرمز و نارسایی کلیه مشخص می‌شود که گاهی اوقات ممکن است از عفونت با نژاد تولید کننده سم باکتری اشرشیا کولی به‌وجود می‌آید. این وضعیت بیشتر در کودکان، سالمندان و کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند دیده می‌شود.

اگر یک بیماری بدون عارضه باشد و در عرض چند روز از بین برود، متخصص مراقبت‌های بهداشتی ممکن است دستور آزمایش را ندهد. با این‌حال، اگر علائم شدید باشد، اگر اسهال خونی یا مخاط در مدفوع وجود داشته باشد، یا کاهش نیابد، ممکن است کشت مدفوع را تجویز کند. خصوصا اگر شخصی در خارج از ایالات متحده بوده و یا چیزی خورده یا نوشیده که توسط فرد بیماری تهیه شده است.

برای کمک به تشخیص، ممکن است کشت مدفوع در ارتباط با پانل پاتوژن‌های دستگاه گوارش ایجاد شود که به‌طور همزمان برای باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها ایجاد می‌شود. آزمایش‌های دیگری که ممکن است انجام شود عبارتند تست انگل و تخم انگل یا آزمایشات آنتی‌ژن برای شناسایی میکروب‌های خاص.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

 نمونه مدفوع تازه در یک ظرف تمیز جمع‌آوری می‌شود. نمونه مدفوع نباید با ادرار یا آب آلوده شود. پس از جمع‌آوری، مدفوع باید ظرف دو ساعت پس از جمع‌آوری به آزمایشگاه منتقل شود یا باید به یک ویال حاوی نگهدارنده منتقل شود و در اسرع وقت به آزمایشگاه منتقل شود. برای نوزادان، نمونه مدفوع معمولا با سواب رکتوم جمع‌آوری می‌شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

 به هیچ‌گونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    برای تشخیص حضور باکتری‌های عامل بیماری (بیماری‌زا) و تشخیص عفونت دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش،GI) از کشت مدفوع استفاده می‌شود. از آنجا که علل بسیاری برای عفونت‌های گوارشی وجود دارد، ممکن است کشت مدفوع در ارتباط با سایر آزمایشات مانند پانل پاتوژن‌های GI یا آزمایش تخم انگل و انگل (O & P) برای کمک به ایجاد تشخیص استفاده شود.
     

    پانل پاتوژن‌های GI بر روی نمونه مدفوع برای آزمایش همزمان ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌هایی که علت شایع عفونت‌های گوارشی هستند، انجام می‌شود. این پانل‌ها نسبتا جدید هستند و آزمایشگاه‌ها و متخصصین مراقبت‌های بهداشتی هنوز تصمیم می‌گیرند که چگونه از آنها برای ارائه نتایج بهینه بیمار در حین مقرون به‌صرفه بودن استفاده کنند. اگر یک میکروب توسط پانل شناسایی نشده باشد و یا شک به باکتری‌ یا انگلی غیر از موارد موجود در پانل GI وجود داشته باشد، کشت مدفوع و O & P ممکن است انجام شود.

    بسیاری از عفونت‌های گوارشی در ایالات متحده بدون درمان خاصی با مراقبت‌های حمایتی رفع می‌شوند و ممکن است نیازی به آزمایش نداشته باشند. در افرادی که سالم هستند، عفونت‌ها بیماری‌های رایجی هستند که جدی نیستند و گاهی اوقات با "مسمومیت غذایی" یا "آنفلوآنزای معده" اشتباه گرفته می‌شوند. با این‌حال، برای انجام آزمایشاتی که علت عفونت GI را شناسایی کنند - جهت درمان آن، حذف منبع آن و محدود کردن گسترش آن مواردی وجود دارد که انجام آن مفید است.

     آزمایشگاه‌ها معمولا از کشت مدفوع برای تشخیص و شناسایی شایع‌ترین باکتری‌های بیماری روده‌ای استفاده می‌کنند:

    •  گونه‌های کمپیلوباکتر
    •  گونه‌های سالمونلا
    •  گونه‌های شیگلا

    برخی از باکتری‌ها با تولید سم باعث بیماری می‌شوند. این باکتری‌ها ممکن است کشت شوند، اما بسیاری از آزمایشات مورد استفاده برای شناسایی آنها به تشخیص مستقیم سموم آنها توسط آزمایش PCR یا آنتی‌ژن اختصاص یافته است. مثال‌ها عبارتند از:

    •  اشرشیاکلی O157: H7
    •  کلستریدیوم دیفیسیل

    بسته به تاریخچه پزشکی و یا مسافرت بیمار، آزمایشات دیگر پاتوژن‌ها یا پاتوژن‌های احتمالی ممکن است یکجا یا جداگانه باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

    • آئروموناس
    • پلزیوموناس شیگلوییدس
    • یرسینیا انتروکولیتیکا
    •  گونه‌های ویبریو
  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    کشت مدفوع ممکن است در زمانی که فرد علائم و نشانه‌های عفونت دستگاه گوارش را دارد تجویز شود، مانند:

    • اسهال که بیش از چند روز طول می‌کشد و ممکن است حاوی خون و یا مخاط است
    • درد و گرفتگی شکم
    • تهوع، استفراغ
    • تب

    همه کسانی که این علائم را دارند، لزوما تست را انجام نمی‌دهند و یا درمان نمی‌شوند. در افرادی که سیستم ایمنی سالم دارند، این عفونت‌ها اغلب با مراقبت‌های حمایتی و بدون استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها رفع می‌شوند. کشت مدفوع احتمال بیشتری برای فرد تعیین می‌شود:

    • دارای نشانه‌های شدید، کم‌آبی، عدم تعادل الکترولیتی و یا عوارض دیگر
    • بسیار جوان، سالمند، یا دارای سیستم ایمنی ضعیف است. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، اسهال یک قاتل جهانی است؛ دومین عامل مرگ و میر در کودکان زیر 5 سال در سراسر جهان است که روزانه حدود 2،195 کودک را به قتل می‌رساند.
    • علائم و نشانه‌های طولانی مدت و یا عفونت‌هایی که بدون درمان حل نمی‌شوند
    • بیماری در طول و پس از سفر خارج از ایالات متحده، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه؛ CDC تخمین می‌زند که 30 تا 70 درصد از کسانی که به خارج از ایالات متحده مسافرت می‌کنند، به عفونت GI (دستگاه گوارش) مبتلا می‌شوند.
    • خوردن غذا یا نوشیدن مایعات که ممکن است با باکتری‌های بیماری‌زا آلوده شده باشند مانند گوشت نیم‌پز یا تخم‌مرغ خام یا غذای مشابهی که فرد آلوده تهیه کرده است.
    • آیا بیماری و احتمال شیوع غذا یا آب جامعه پزشکی را وادار به تحقیق و شناسایی علت می‌کند، نمونه‌ها شامل محصولات آلوده، مواد غذایی آلوده از یک رستوران خاص و یا بیماری در یک کشتی کروز.

    در زمانی‌که فردی عفونت باکتریایی بیماری‌زا را در دستگاه گوارش داشته است و یا برای آن درمان شده است یا خود به خود حل شده است، پزشک مراقبت‌های بهداشتی ممکن است یک یا چند کشت مدفوع را تجویز کند. ممکن است این آزمایش برای اطمینان از عدم تشخیص باکتری‌های بیماری‌زا انجام شود؛ زیرا در بعضی موارد ممکن است افراد حامل باکتری باشند. حاملان خود بیمار نیستند، اما می‌توانند دیگران را آلوده کنند.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    اگر کشت مدفوع باکتری‌های بیماری‌زا مثبت باشد، احتمالا باعث اسهال و سایر علائم فرد می‌شود. نتایج اغلب با نام باکتری‌های بیماری‌زا شناسایی شده گزارش می‌شوند.

     برخی از رایج‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا که باعث عفونت در ایالات متحده و منابع مواجهه با آن می‌شوند عبارتند از:

    • کمپیلوباکتر - موجود در مرغ خام یا نیم‌پز و شیر غیر پاستوریزه؛ این یکی از شایع‌ترین علل اسهال باکتریایی در ایالات متحده است و ممکن است به‌علت گسترش آن به خون و حتی گاهی اوقات عوارض طولانی مدت مانند آرتریت و سندرم گیلن باره ایجاد شود.
    • سالمونلا - در تخم‌مرغ‌های خام (حتی تخم‌مرغ ضد عفونی سالم)، مرغ خام، سبزیجات خام و خزندگان یافت می‌شود. حیوانات خانگی مانند مارمولک و لاک‌پشت ممکن است سالمونلا را در روده داشته باشند بدون اینکه خود بیمار شوند. برخی از انسان‌ها ممکن است حامل‌های سالمونلا باشند. سالمونلا ممکن است فرد به فرد منتقل شود.
    •  شیگلا – به هنگام عدم رعایت بهداشت، غذا و آب آلوده به مدفوع یا از فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می‌شود. به‌عنوان مثال، جلوگیری از گسترش شیگلا در یک خانواده و در یک مهدکودک یا خانه سالمندان بیسار مشکل است از آنجا که تعداد کمی از موجودات زنده ممکن است باعث بیماری شود.

     طیف گسترده‌ای از باکتری‌های دیگر ممکن است گاهی عفونت‌های گوارشی ایجاد کند و ممکن است با کشت مدفوع شناسایی شود. برخی از نمونه‌های مهم عبارتند از:

     مثال‌های دیگر علل رایج دیگر عبارتند از:

    • آئروموناس
    • پلزیوموناس
    • یرسینیا انتروکولیتیکا
    • ویبریوکلرا و سایر گونه‌های ویبریو

    برای اطلاعات بیشتر در مورد باکتری‌هایی که عفونت‌های دستگاه گوارش را ایجاد می‌کنند، مقالات اسهال، بیماری‌های آب و غذا و بیماری‌های مسافران را مطالعه کنید.
     

    نتایج کشت‌های مدفوع که به‌عنوان منفی گزارش می‌شوند معمولا نشان‌دهنده این واقعیت است که کشت مدفوع برای شایع‌ترین پاتوژن‌ها در چند فواصل مورد بررسی قرار گرفت و هیچ یک از آنها یافت نشد (جدا شده). گزارش ممکن است بیان کند: "بدون کمپیلوباکتر جدا شده،" "بدون سالمونلا و یا شیگلا جدا شده" و غیره
     

    اگر کشت برای پاتوژن‌های اصلی منفی باشد، احتمال دارد علائم و نشانه‌های فرد به علت دیگری یا به یک پاتوژن کمتر رایج باشد. همچنین ممکن است که باکتری‌های بیماری‌زا در دستگاه گوارش حضور داشته باشند، اما تعداد بسیار کمی از باکتری‌ در آن نمونه‌های مدفوع خاص وجود داشته باشند که قابل شناسایی نباشند. اگر متخصص مراقبت‌های بهداشتی معتقد باشد که چنین است و علائم ادامه یابد، کشت مدفوع در نمونه دیگر ممکن است تجویز شود و یا با سایر آزمایشات پیگیری شود.

     بیشترین بیماری اسهالی توسط یک پاتوژن ایجاد می‌شود، اما ممکن است عفونتی با بیش از یک عامل داشته باشد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    عفونت‌های باکتریایی پاتوژنیک دستگاه گوارش و کسانی که عوارض ایجاد می‌کنند ممکن است با آنتی‌بیوتیک‌ درمان شوند، اما بسیاری از موارد بدون عوارض بهترین درمان نشده‌اند. افراد دارای سیستم ایمنی سالم معمولا در عرض یک هفته یا بیشتر خود به خود بهبود می‌یابند. آنها در چگونگی جلوگیری از گسترش عفونت آموزش داده می‌شوند و برای علائمی مانند کم‌آبی بدن تحت درمان و نظارت قرار می‌گیرند.

    عفونت‌های باکتریایی بیماری‌زا در یک جامعه و گاهی اوقات در سطح ملی نظارت می‌شود. به غیر از موارد مربوط به مسافرت‌های خارجی، مقامات بهداشتی سعی می‌کنند تعیین کنند که عفونت‌ها از کجا آمده است تا بتوانند به هر گونه نگرانی بهداشت عمومی توجه کنند. جدایی باکتریایی که باعث بیماری‌های غذایی می‌شوند، به آزمایشگاه‌های بهداشت عمومی دولتی ارسال می‌شود تا با روش‌های مولکولی نوع آنها مشخص شود. نتایج تعیین نوع به یک پایگاه داده ملی برای تشخیص شیوع بیماری‌های مشترک در سراسر ایالات متحده ارسال می‌شود. تعیین نوع به شناسایی غذاهای خاص یا محصولات غذایی منبع عفونت کمک می‌کند.

    اسهال مسافرتی به‌طور معمول توسط اشرشیا کولی تولید کننده سم است که علت اصلی عفونت اسهال باکتریایی در بین مسافران آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین است. با این‌حال، این گونه‌های اشرشیا کولی از نژادهای اشرشیا کولی تولید کننده سم توکسین (O157: H7)، که سبب بروز سندرم اورمیک همولیتیک می‌شود متفاوت است.

  • برای جلوگیری از عفونت باکتریایی دستگاه گوارش چه‌کاری می‌توانم انجام دهم؟

    بهترین کارهایی که باید انجام دهید عدم مصرف آب و یا غذایی است که ممکن است آلوده باشد و پیگیری اقدامات بهداشتی مناسب مانند شستشوی کامل و مکرر دست‌ها است. غذاهایی که ممکن است آلوده باشند، مانند گوشت خام و تخم‌مرغ، باید کاملا پخته شود. غذاهای آماده و غذاهایی که خام مصرف می‌شوند نباید با سطوح آلوده تماس داشته باشند. هنگامی که به کشورهای در حال توسعه سفر می‌کنید بهتر است فقط آب بطری، نوشیدنی‌های گازدار و غذاهای داغ پخته شده مصرف کنید. از میوه‌ها و سبزیجات تازه، و از تماس پوستی اجتناب کنید. از محصولات لبنی غیر پاستوریزه اجتناب کنید. غذا از فروشندگان خیابانی به‌طور کلی امن نیست. اگر فردی در خانواده شما دارای عفونتی است که باعث اسهال می‌شود، تمام اعضای خانواده باید بادقت دست‌های خود را بشویند و فرد آلوده نباید غذا یا نوشیدنی برای دیگران آماده کند تا عفونت برطرف شود.

  • چرا نمونه مدفوع کشت باید تازه باشد؟

    اگر مدفوع تازه و یا در نگهدارنده نیست، نسبت انواع باکتری‌های مختلف در مدفوع تغییر می‌کند و دیگر نمیتواند مقدار موجود در دستگاه گوارش را نمایان سازد. رشد بیش از حد باکتری‌های طبیعی می‌تواند گاهی اوقات از تشخیص باکتری‌های بیماری‌زا جلوگیری کند، زیرا می‌تواند نمونه‌های مدفوع را به شدت در معرض درجه حرارت قرار دهد.

  • چرا در هنگام اسهال عفونی نباید داروهای ضد اسهال زیادی مصرف کنم؟
    اسهال یکی از روش‌هایی است که بدن شما برای کمک به از بین بردن عفونت استفاده می‌کند. اگر با مصرف داروهای ضد اسهال، این روند را کاهش دهید و یا از آن جلوگیری کنید، مدت زمان بیماری طولانی‌تر می‌شود و گاهی عفونت شما را بدتر می‌کند.
  • زمانی عفونت باکتریایی بیماری‌زا داشتم، ممکن است دوباره آلوده شوم؟

    به‌طور کلی، بله. شما ممکن است در برابر نوع خاصی از باکتری‌ بیماری‌زا که باعث عفونت شما شده است، ایمنی کوتاه مدتی داشته باشید، اما انواع و نژادهای بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا وجود دارد که درصورت مواجهه با آنها باعث بیماری شما می‌شود.

  • چه چیز دیگری باعث اسهال می‌شود؟

    اسهال ممکن است به‌علت عفونت ویروسی مانند نوروویروس، هپاتیت A، عفونت انگلی مانند گاردیازیس، عدم تحمل غذایی، داروها (به‌طور مستقیم باعث اسهال یا به‌طور غیر مستقیم با کاهش فلور طبیعی)، بیماری روده یا اختلال روده‌ای مانند بیماری سلیاک، سوءجذب، یا بیماری التهابی روده ایجاد شود. اسهال ممکن است با استرس‎های روانی ایجاد یا تشدید شود. برای مطالعه بیشتر در این مورد به مقاله اسهال مراجعه کنید.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Devkota, B. (2014 January 16 Updated). Stool Culture. Medscape Drugs and Diseases. [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2107038-overview. Accessed on 02/08/16.

Guandalini, S. and Frye, R. (2015 August 19 Updated). Diarrhea. Medscape Drugs and Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/928598-overview. Accessed on 02/08/16.

Lehrer, J. (2014 May 15 Updated). Fecal culture. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003758.htm. Accessed on 02/08/16.

Dowshen, S. (2014 September Reviewed). Stool Test: Bacteria Culture. KidsHealth from Nemours [On-line information]. Available online at http://kidshealth.org/parent/system/medical/test_bac_culture.php. Accessed on 02/08/16.

(2016 January Updated). Diarrhea. ARUP Consult [On-line information]. Available online at https://live.arupconsult.com/node/1961/?tab=tab_item-3. Accessed on 02/08/16.

MLO Staff. (2013 August 17). Molecular revolution entering GI diagnostic testing. MLO [On-line information]. Available online at http://www.mlo-online.com/molecular-revolution-entering-gi-diagnostic-testing.php. Accessed on 02/08/16.

Rolek, K. et al (2014 December 3). Gastrointestinal Pathogen Panel Guidance. Nebraska Medicine [On-line information]. Available online at http://www.nebraskamed.com/app_files/pdf/careers/education-programs/asp/gi-panel-guidance-12-3-14.pdf. Accessed on 02/08/16.

Stein A, et al. Chemotherapy-induced diarrhea: pathophysiology, frequency and guideline-based management. Ther Adv Med Oncol. 2010 Jan; 2(1): 51–63. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3126005/. Accessed March 2016.

Symposium, Medical Association Communications and the Twenty-Seventh Annual Congress of the Oncology Nursing Society. Symptom Management of Chemotherapy-Induced Diarrhea: A Multidisciplinary Approach. Available online at http://www.cmecorner.com/macmcm/ons/ons2002_05.htm. Accessed March 2016.

Koselke E, Kraft S. Chemotherapy-Induced Diarrhea: Options for Treatment and Prevention. Journal of Hematology Oncology and Pharmacy; December 2012 Vol 2, No 4. Available online at http://jhoponline.com/jhop-issue-archive/2012-issues/december-2012-vol-3-no-4/15408-chemotherapy-unduced-diarrhea-options. Accessed March 2016.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

(2003 March 6). Diarrheagenic Escherichia coli. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/diarrecoli_t.htm.

(2002 September 6). Campylobacter Infections. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/campylobacter_g.htm.

(2003, July 3, Updated). Escherichia coli O157:H7. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/escherichiacoli_g.htm.

(2001 March 08). Escherichia coli O157:H7, Technical Information. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/escherichiacoli_t.htm.

(2003 March 7). Salmonella Enteritidis. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/salment_g.htm.

(2003 June 9). Salmonellosis. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/salmonellosis_g.htm.

(2003 March 7). Shigellosis. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/shigellosis_g.htm.

(2001 June 20). Typhoid Fever. CDC, Division of Bacterial and Mycotic Diseases, Disease Information [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/typhoidfever_g.htm.

(2000 April). E. Coli Infection. AAFP, familydoctor.org, Handout [On-line information]. Available online at http://familydoctor.org/handouts/242.html.

Graha, P. (2002 December 22). Campylobacter Enteritis. MedlinePlus Health Information, Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000224.htm.

Kott, C. (2002 February 20). E. coli enteritis. MedlinePlus Health Information, Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000296.htm.

Kotton, C. (2002 January 8). Fecal culture. MedlinePlus Health Information, Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003758.htm.

Kotton, C. (2001 August 3). Salmonella Enterocolitis. MedlinePlus Health Information, Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000294.htm.

Parsons, C. (2002 July 31). Shigella enteritis. MedlinePlus Health Information, Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000295.htm.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 887.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 1607-1610.

Lentnek, A. (2007 November 12, Updated). Fecal Culture. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Accessed on: 1/30/08. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003758.htm.

(2011 January). Diarrhea. National Digestive Diseases Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/diarrhea/. Accessed May 2011.

Guandalini, S. (Updated 2010 April 8). Diarrhea. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/928598-overview. Accessed May 2011.

Vorvick, L. et. al. (Updated 2010 May 4). Fecal culture. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003758.htm. Accessed May 2011.

Fisher, M. (Updated 2011 April). Diarrhea, Bacterial Evaluation. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/Bacterialdiarrhea.php?client_ID=LTD. Accessed May 2011.

(© 1995–2011). Unit Code 50005: Enteric Pathogens Culture, Stool. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/50005. Accessed May 2011.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 911-912.

Forbes BA, Sahm DF, Weissfeld AS. Bailey & Scott's Diagnostic Microbiology 12th Edition: Mosby Elsevier, St. Louis, MO; 2007, Pp 873-883.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.