اسامی دیگر
GC Test
Gonorrhea NAAT or NAT
Neisseria gonorrhoeae Nucleic Acid Amplification Test, Culture, Gram Stain, DNA Probe
اسم متعارف
Neisseria gonorrhoeae
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 29, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

غربالگری و تشخیص عفونت سوزاک

زمان انجام آزمایش؟

غربالگری:

  • برای زنان، اگر از لحاظ جنسی فعال و 25 ساله یا کمتر از 25 سال دارید یا در معرض خطر ابتلا به بیماری منتقله از راه جنسی (STD)هستید آزمایش سالانه توصیه می‌شود؛ اگر به یکی از این گروه‌ها تعلق دارید و باردارید یا قصد بارداری دارید.
  • برای مردان، اگر مردی همجنس‌گرا هستید آزمایش سالانه توصیه می‌شود

تشخیص:

  • هنگامی که علائم STD دارید، مانند درد در هنگام ادرار، ترشحات واژن یا خونریزی واژینال بین دوره‌های قاعدگی (برای زنان) یا ترشحات غیرعادی از آلت تناسلی، درد هنگام ادرار کردن یا بیضه‌های دردناک و متورم (برای مردان)
  • هنگامی که نوزاد تازه متولد شده دارای ورم ملتحمه است
نمونه مورد نیاز

سواب یا نمونه‌ای از سلول‌ها یا ترشح از مهبل (برای زنان) یا آلت تناسلی شما (برای مردان)؛ برای مردان یا زنان، قسمت اولیه جریان ادرار (نمونه اولیه ادرار)؛ گاهی سواب سلول یا ترشح از ناحیه غیر تناسلی که ممکن است عفونی باشد.

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

در مورد هرگونه استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، یا برای زنان، دوش یا کرم واژینال، ، 24 ساعت قبل از آزمایش نمونه‌های واژینال به پزشک خود اطلاع دهید؛ چرا که ممکن است بر نتایج آزمایش شما تاثیر بگذارد. قاعدگی بر نتایج تاثیر نمی‌گذارد. برای نمونه ادرار، ممکن است از شما خواسته شود یک تا دو ساعت بعد از آخرین ادرار، قبل از جمع‌آوری نمونه منتظر بمانید. دستورالعمل‌های داده شده را دنبال کنید.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

سوزاک یک بیماری متداول باکتریایی منتقله از راه جنسی (STD) است که ممکن است در صورت عدم تشخیص و درمان، عوارض جدی ایجاد کند. تست سوزاک‌ای در صورتی‌که باکتری نایسریا سوزاک آ علت عفونت فرد باشد، آن را مشخص می‌کند. غربالگری، تشخیص و درمان سوزاک در پیشگیری از عوارض طولانی مدت و گسترش عفونت به دیگران بسیار مهم است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) تخمین می‌زند که بیش از 820،000 نفر در ایالات متحده، هر ساله به عفونت‌های سوزاک‌ای جدید مبتلا می‌شوند، اما تنها حدود نیمی از این عفونت‌ها به CDC گزارش می‌شود. در ایالات متحده، بیشترین میزان آلودگی گزارش شده مربوط به نوجوانان فعال جنسی، جوانان و آمریکایی‌های آفریقایی بوده است.

سوزاک به‌طور کلی از طریق تماس جنسی (دهانی، واژینال یا مقعد) با شریک جنسی آلوده انتقال می‌یابد. عوامل خطر عبارتند از داشتن شرکای جنسی متعدد، عفونت یا عفونت قبلی با STD (بیماری منتقله از راه جنسی) دیگر، و عدم استفاده از کاندوم به‌درستی و به‌طور مداوم.

در حالی‌که برخی از مردان مبتلا به سوزاک، متوجه علائم می‌شوند، اغلب زنان علائم سوزاک را متوجه نشده و یا با عفونت مثانه یا سایر عفونت واژن اشتباه می‌گیرند. برای مردان، علائم معمولا در عرض 2 تا 5 روز پس از ابتلا به عفونت ظاهر می‌شود، اما ممکن است تا 30 روز طول بکشد. زنانی معمولا طی 10 روز از عفونت علائم را تجربه می‌کنند. علائم و نشانه‌های سوزاک‌ای به بیماری جنسی دیگری شبیه است و ممکن است با علائمی که به علت STD دیگر، کلامیدیا ایجاد می‌شود اشتباه گرفته شود، بنابراین آزمایشات برای این دو عفونت اغلب همزمان انجام می‌شود. (برای اطلاعات بیشتر، تب "تست" را ببینید.)

سوزاک معمولا با یک دوره آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. اگر تشخیص و درمان نشود، می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند.

در زنان، عفونت‌های سوزاک درمان‌نشده ممکن است منجر به بیماری التهابی لگنی (PID) شود که می‌تواند از چند روز تا چند ماه پس از عفونت ایجاد شود و باعث عوارض مانند:

زنان باردار که به عفونت مبتلا هستند ممکن است خونریزی شدید قبل از زایمان و پارگی زودرس کیسه‌آب داشته باشند و یا نوزادانی کم‌وزن در هنگام تولد داشته باشند. آن‌ها ممکن است عفونت را در طی زایمان به نوزادان خود منتقل کنند.

در مردان، گنوره درمان نشده می‌تواند عوارض مانند:

  • التهاب غده پروستات
  • زخم مجرای مثانه، باریک یا انسداد مجرای مثانه
  • ناباروری

سوزاک درمان‌نشده ممکن است به خون یا مفاصل گسترش یابد (سپتیسمی) و به وضعیتی جدی به نام عفونت گنوکوک منتشرشده (DGI) منجر شود. علائم DGI عبارتند از تب، ضایعات پوستی متعدد، تورم دردناک مفاصل (آرتروز گنوکوک)، عفونت پوشش داخلی قلب و التهاب غشای پوشش مغز و نخاع (مننژیت). علائم DGI در نوزادان متولدشده از مادران آلوده شامل موارد مرتبط با آرتریت، مننژیت و سپسیس، یک وضعیت شدید و تهدیدکننده حیات است.

DGI را می‌توان با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های مشابه مورد استفاده برای درمان سوزاک بدون عارضه درمان کرد. با این حال، گنوره مقاوم در برابر درمان تهدید رو به رشد است. در حال حاضر CDC برای درمان تمام عفونت‌های گوارشی بدون عارضه در بزرگسالان و نوجوانان در ایالات متحده، درمان دوگانه با سفتریاکسون و آزیترومایسین را توصیه می‌کند. اگر علائم شخص پس از درمان حل نشد، ممکن است پزشک به انجام آزمایش‌های اضافی برای درمان نیاز داشته باشد و ممکن است آزمایش حساسیت تجویز شود.

در حال حاضر هیچ فناوری قابل اطمینانی وجود ندارد که بتواند حساسیت آنتی‌بیوتیکی را بدون کشت نایسریا سوزاک آ تعیین کند. آزمایشگاه‌ها باید قادر به انجام تکنیک‌های کشت ضروری باشند که باکتری را رشد دهند. با این حال، استفاده گسترده از تست تقویت اسید نوکلئیک (NAAT) برای سوزاک آن را به طور فزاینده‌ای دشوار ساخته است.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

برای زنان، سواب واژن ممکن است برای جمع‌آوری نمونه برای آزمایش گنوره ژنتیکی مورد استفاده قرار گیرد. متخصص مراقبت‌های بهداشتی ممکن است از سواب یا برس کوچک برای جمع‌آوری یک نمونه از سلول‌ها و یا ترشح از مهبل در طول معاینه لگن استفاده کند. گاهی اوقات نمونه واژینال توسط خود زن (خود جمع آوری) جمع‌آوری می‌شود.

برای مردان، متخصص مراقبت‌های بهداشتی از یک سواب برای جمع‌آوری نمونه از مجرای ادرار، لوله‌ی درون آلت تناسلی استفاده می‌کند که اجازه می‌دهد ادرار از مثانه عبور کند.

نمونه‌های ادرار را می‌توان برای تست هم مردان و هم زنان استفاده کرد. همانطور که شروع به ادرار می‌کنید، بخش اولیه جریان ادرار (ابتدائی) را در ظرفی که پزشک متخصص یا آزمایشگاه آماده کرده، جمع‌آوری کنید.

گاهی متخصص مراقبت‌های بهداشتی ممکن است از سواب یا قلم مو برای جمع‌آوری نمونه‌ای از سلول‌ها یا ترشحات از مناطق دیگر که ممکن است آلوده باشند؛ مانند رکتوم یا گلو استفاده می‌کند.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

در مورد استفاده از هر گونه آنتی‌بیوتیک و یا اگر زن هستید، استفاده از دوش یا کرم واژینال، به پزشک متخصص اطلاع دهید. ممکن است از شما خواسته شود 24 ساعت قبل از آزمایش نمونه‌های واژینال، از آن‌ها اجتناب کنید، زیرا ممکن است بر نتایج آزمایش تاثیر بگذارد. قاعدگی بر نتایج تاثیر نمی‌گذارد. برای نمونه ادرار، ممکن است از شما خواسته شود یک تا دو ساعت بعد از آخرین ادرار، قبل از جمع‌آوری نمونه منتظر بمانید. دستورالعمل‌های داده شده را دنبال کنید.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    تست سوزاک به منظور بررسی، تشخیص و تأیید موفقیت درمان عفونت ناشی از باکتری نایسریا سوزاک آ مورد استفاده قرار می‌گیرد. سوزاک یک بیماری شایع جنسی (STD) منتقل شده در ایالات متحده است و اگر درمان نشود، می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند. برای جلوگیری از عوارض طولانی مدت و گسترش عفونت به دیگران، غربالگری، تشخیص و درمان سوزاک بسیار مهم است. (برای اطلاعات بیشتر، به بخش "چه چیزی آزمایش می‌شود؟" مراجعه کنید.) منبع عکس: مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی (NIAID)

    تشخیص قطعی مهم است چرا که علائم و نشانه‌های سوزاک می‌تواند شبیه کلامیدیا باشد و دو عفونت نیاز به درمان‌های مختلف آنتی‌بیوتیکی دارد. از آنجایی‌که این دو اختلال علائم مشابهی دارند، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی اغلب همزمان آزمایش نایسریا سوزاک آ و کلامیدیا تراکوماتیس، باکتری‌هایی که باعث کلامیدیا می‌شوند، را انجام می‌دهند. آزمایش تکرار برای اطمینان از موثر بودن درمان توصیه می‌شود. این کار حدود سه ماه پس از پایان درمان انجام می‌شود.

    تست تکثیر اسید نوکلئیک (NAAT) روش پیشنهادی آزمایش سوزاک است. NAAT یک آزمایش مولکولی است که مواد ژنتیکی (DNA) نایسریا سوزاک آ را تشخیص می‌دهد. به طور کلی حساسیت و ویژگی خاص بیشتری نسبت به سایر آزمایشات سوزاک دارد و می‌توان بر روی ساب واژینال در زنان یا ادرار از هر دوی مردان و زنان انجام داد و نیاز به آزمایش لگن در زنان را از بین می‌برد.

    علاوه بر NAAT، آزمایش دیگری برای تشخیص سوزاک، کشت سوزاک است که باکتری را رشد می‌دهد. در مردان یک روش سریع که ممکن است در یک کلینیک یا مطب ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی استفاده شود، رنگ آمیزی گرم است که به متخصص مراقبت‌های بهداشتی این امکان را می‌دهد که با استفاده از میکروسکوپ نمونه‌ای از مجرای ادرار را از نظر وجود باکتری‌ها بررسی کند. در حالی‌که این روش می‌تواند سوزاک را تشخیص دهد، برای رد عفونت در مردان بدون علامت کافی نیست. این روش برای نمونه‌های زنان قابل اعتماد نیست، زیرا سایر باکتری‌هایی که معمولا در دستگاه تناسلی زنان یافت می‌شوند، در زیر میکروسکوپ یکسان به‌نظر می‌رسند.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    غربالگری

    از آن‌جا که بسیاری از افراد آلوده علائم قابل توجهی ندارند، برخی از سازمان‌های بهداشتی توصیه می‌کنند که افراد خاصی به‌طور منظم آزمایش شوند.

    زنان

    طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) آمریکا و کالج آمریکایی متخصص زنان و متخصص زنان و زایمان (ACOG)، تمام زنان فعال جنسی کمتر از 25 سال و زنان فعال 25 ساله و بیشتر که در معرض خطر بیشتری هستند، باید سالانه غربالگری سوزاک را داشته باشند. نیروی کار و خدمات پیشگیرانه ایالات متحده(USPSTF) و آکادمی اطفال آمریکا (AAP) نیز غربالگری روتین را برای این زنان توصیه می‌کنند (USPSTF می‌گوید سن 24 و جوانتر).

    نمونه‌هایی از عوامل خطر برای عفونت سوزاک‌ای عبارتند از:

    • عفونت‌های گنوره‌ای قبلی، حتی در صورت درمان
    • داشتن STD دیگر، به‌ویژه HIV
    • داشتن شریک جدید یا چندگانه
    • داشتن شریک جنسی مبتلا به STD
    • عدم استفاده صحیح از کاندوم
    • تبادل جنسی برای پول یا مواد مخدر
    • استفاده از مواد مخدر غیر قانونی
    • زندگی در بازداشتگاه

    برای زنان باردار، CDC غربالگری را برای زنان کمتر از 25 سال و بالاتری که در معرض خطر ابتلا به سوزاک هستند را در طول سه ماهه‌ی اول یا اولین مراجعه قبل از زایمان توصیه می‌کند. کسانی که در معرض خطر قرار دارند باید در سه ماهه‌ی سوم دوباره آزمایش شوند. زنان مبتلا به سوزاک باید درمان شوند و سپس در 3 ماه مجددا مورد آزمایش قرار گیرند. (آزمایش بارداری و قبل از تولد را ببینید.)

    مردان

    CDC غربالگری سالیانه را برای مردانی که همجنس‌گرا هستند، توصیه می‌کند. سازمان‌های بهداشت عمومی غربالگری روتین برای مردان فعال جنسی دگرجنس‌گرا توصیه نمی‌کنند. پزشکان مراقبت‌های بهداشتی زمانی که به‌عنوان مثال، تعداد زیادی از موارد (شیوع) STD در جامعه وجود دارد، به بیماران خود غربالگری را توصیه می‌کنند.

    تشخیص

    زمانی‌که شریک جنسی شخصی مبتلا به سوزاک تشخیص داده شده یا علائم و نشانه‌های عفونت را دارد، تست سوزاک تجویز می‌شود.

    برای زنان، اگر علائمی رخ دهد، ممکن است شامل موارد زیر باشند:

    • خونریزی بین دوره‌های قاعدگی و بعد از رابطه جنسی
    • درد شکمی
    • مقاربت دردناک
    • ادرار کردن دردناک و یا تکرر ادرار
    • ترشحات غیرطبیعی واژن

    مردان ممکن است علائم قابل‌توجهی نداشته باشند. اگر علائمی داشته باشند، ممکن است شامل موارد زیر باشند:

    • ترشح سفید، زرد یا سبز از آلت تناسلی
    • درد و یا سوزش در هنگام تخلیه ادرار
    • درد، حساسیت و تورم بیضه‌ها

    هر دوی مردان و زنان ممکن است عفونت راست‌روده بگیرند و زمانی‌که علائمی مانند خارش، التهاب، درد، ترشح و یا خونریزی از رکتوم داشته باشند باید مورد آزمایش قرار بگیرند. آزمایشات هر دو نوع کلامیدیا و سوزاک ممکن است برای نوزادانی که در هنگام تولد دارای علائم ملتحمه، مانند قرمزی، تورم و ترشح چشمی باشند، انجام شود.

    زنان یا مردان تحت درمان با سوزاک باید سه ماه پس از درمان دوباره آزمایش شوند.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتیجه مثبت آزمایش نشان‌دهنده عفونت گنوره‌ای فعال است که نیاز به درمان با یک دوره آنتی‌بیوتیک دارد.

    نتیجه منفی آزمایش بدان معنی است که هیچ شواهدی از عفونت در زمان آزمایش وجود ندارد. برای کسانی که در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت قرار دارند، مهم است که آزمایشات غربالگری سالانه انجام شود تا عفونت احتمالی را بررسی کنند.

    اگر آلوده شده‌اید، شریک(های) جنسی شما باید آزمایش و درمان شوند.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) آزمایش NAAT برای سوزاک را توصیه می‌کنند، به‌جز موارد سوءاستفاده جنسی از پسران و یا عفونت‌های رکتال و دهان در دختران پیش دبستانی. در این موارد، کشت توصیه می‌شود.

    اگر آلوده شده‌اید، خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر منتقله از راه جنسی، از جمله HIV، افزایش می‌یابد.

    آزمایش‌های مولکولی فقط برای استفاده از نمونه‌های ادرار یا نمونه‌هایی از دستگاه تناسلی مانند واژن و آلت تناسلی مورد تایید FDA است. آن‌ها برای نمونه‌های چشمی (چشم)، ریه (گلو) و یا رکتوم مورد تایید FDA نیستند. آزمایشگاه‌های شخصی ممکن است آزمایش‌های مولکولی را در این نمونه‌ها انجام دهند، اما مجبورند روش‌های خود را اعتبار ببخشند.

  • چه مدت طول می‌کشد تا نتایج حاصل شود؟

    به آزمایشگاه و روش مورد استفاده برای تشخیص عفونت بستگی دارد. روش‌های تقویت اسید نوکلئیک (NAAT) نتایج را طی یک تا چند روز اعلام می‌کنند. کشت‌ها بیشتر طول می‌کشد و نتایج معمولا در سه تا پنج روز گزارش می‌شود. برای بیماران مرد، رنگ‌آمیزی گرمی را می‌توان به‌سرعت در مراجعه به کلینیک یا دفتر انجام داد، اما نتایج به‌اندازه‌ی NAAT قابل اعتماد نیست.

  • کجا می‌توانم آزمایش را انجام دهم؟

    به صفحه وبسایت healthfinder.gov تست کلامیدیا و سوزاک مراجعه کنید تا جایی که می‌توانید آزمایش کنید را بیابید. می‌توانید کدپستی خود را وارد کنید و یک آزمایشگاه محلی پیدا کنید.

  • چگونه می‌توان از سوزاک جلوگیری کرد؟

    مطمئن‌ترین راه جلوگیری از عفونت سوزاک یا بیماری‌های منتقله از راه جنسی، اجتناب از رابطه جنسی دهانی، واژینال و مقعدی و یا داشتن رابطه‌ی طولانی‌مدت و یکپارچه با یک شریک بدون عفونت است. افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، باید به‌طور صحیح و به‌طور مداوم از کاندوم استفاده کنند تا خطر ابتلا به گنوره و سایر بیماری‌های STD را کاهش دهند.

  • سوزاک چگونه درمان می‌شود؟

    مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) ایالات متحده در حال حاضر برای فرد آلوده دو نوع دارو، سفتریاکسون و آزیترومایسین را توصیه می‌کند. برای کاهش احتمال بروز عفونت سوزاک مقاوم به درمان این دو دارو همزمان تجویز می‌شود. اگر علائم فرد ادامه پیدا کند، پزشک ممکن است به آزمایش‌های بیشتری برای درمان و تست حساسیت برای هدایت درمان نیاز داشته باشد. فرد آلوده باید تا تکمیل درمان از رابطه جنسی خودداری کند و سه ماه پس از درمان دوباره آزمایش شود.

  • آیا پس از درمان ممکن است دوباره به سوزاک مبتلا شوم؟

    بله اگرچه معالجه، عفونت شما را درمان می‌کند، اگر مجددا در معرض آن قرار بگیرید، به آن مبتلا می‌شوید. براساس CDC، در واقع، عفونت مجدد شایع است.

  • آیا باید شریک جنسی خود را از ابتلا به سوزاک مطلع کنم؟

    بله، شما باید شریک(های) جنسی خود را از ابتلای به سوزاک مطلع کنید تا آزمایش و درمان شوند.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Wong, B. (2015 June 26 Updated). Gonorrhea. Medscape Drugs and Diseases [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/218059-overview. Accessed March 2016.

(2015 November 17 Updated).Gonorrhea - CDC Fact Sheet (Detailed Version). CDC. [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/std/gonorrhea/stdfact-gonorrhea-detailed.htm?s_cid=cs_074. Accessed March 2016.

(2014 September). Final Recommendation Statement, Gonorrhea and Chlamydia: Screening, September 2014. U.S. Preventive Services Task Force. [On-line information]. Available online at http://www.uspreventiveservicestaskforce.org/Page/Document/RecommendationStatementFinal/chlamydia-and-gonorrhea-screening#consider. Accessed March 2016.

Storck, S. (2013 April 25 Updated). Gonorrhea. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/007267.htm. Accessed March 2016.

(2014 March 14). Recommendations for the Laboratory-Based Detection of Chlamydia trachomatis And Neisseria gonorrhoeae – 2014. CDC MMWR v 63 (2) [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/std/laboratory/2014labrec/2014-lab-rec.pdf. Accessed March 2016.

Workowski, K. and Bolan, G. (2015 June 5). Sexually Transmitted Diseases Treatment Guidelines, 2015. CDC MMWR 64(RR3);1-137 [On-line information]. Available online at http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/rr6403a1.htm. Accessed March 2016.

Couturier, M. et. al. (2015 September Updated). Sexually Transmitted Infections. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/STIs.html?client_ID=LTD. Accessed March 2016.

(2015 May 1). AAP Releases Policy Statement on Screening for Nonviral Sexually Transmitted Infections in Adolescents and Young Adults. Am Fam Physician. 2015 May 1;91(9):652-654. [On-line information]. Available online at http://www.aafp.org/afp/2015/0501/p652.html Accessed March 2016.

(March 28, 2016) STDs during Pregnancy - CDC Fact Sheet. Available online at http://www.cdc.gov/std/pregnancy/stdfact-pregnancy.htm Accessed March 2016.

Marrazzo J, et al. Impact of Patient Characteristics on Performance of Nucleic Acid Amplification Tests and DNA Probe for Detection of Chlamydia trachomatis in Women with Genital Infections. J Clin Microbiol. 2005 Feb; 43(2): 577–584. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC548082/. Accessed June 2016.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

National Institute of Allergy and Infectious Diseases website information. Available online at http://www.niaid.nih.gov/factsheets/stdgon.htm.

Centers for Disease Control and Prevention website information. Available online at http://www.cdc.gov/std/Gonorrhea/STDFact-gonorrhea.htm.

Arnot Ogden Medical Center website information. Available online at http://www.aomc.org/Gonorrhea.html.

Centers for Disease Control and Prevention. Sexually transitted diseases treatment guidelines 2002. MMWR 2002;51 (No. RR-6) [32-41].

(July 7, 2009) Schwartz R, Kapila R. eMedicine: Gonococcemia. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1055007-overview. Accessed July 2009.

ARUP Consult. Sexually Transmitted Infections. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/InfectiousDz/Bacteria/STIs.html#. Accessed May 2009.

MedlinePlus Medical Encyclopedia: Gonorrhea. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/007267.htm. Accessed July 2009.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 1560-1561.

American Social Health Association: Gonorrhea, Fast Facts. Available online at http://www.ashastd.org/learn/learn_gonorrhea_fact.cfm. Accessed May 2009.

Planned Parenthood: Gonorrhea. Available online at http://www.plannedparenthood.org/health-topics/stds-hiv-safer-sex/gonorrhea-4269.htm. Accessed May 2009.

Quest Diagnostics Patient Health Library: Gonorrhea Test. Available online at http://www.mylabisquest.com/kbase/topic/medtest/hw4905/descrip.htm. Accessed May 22 2009.

Kimberly A. Workowski and Stuart Berman. Sexually Transmitted Diseases Guidelines, 2010. Morbidity and Mortality Weekly Report. PDF available for download at http://www.cdc.gov/std/treatment/2010/STD-Treatment-2010-RR5912.pdf. Published December 27, 2010. Accessed July 2, 2012.

United States Preventive Service Task Force. USPSTF Recommendations for STI Screening. Available online at http://www.uspreventiveservicestaskforce.org/uspstf08/methods/stinfections.htm. Last updated March 2008. Accessed July 2, 2012.

Centers for Disease Control and Prevention. Chlamydia and Gonorrhea — Two Most Commonly Reported Infectious Diseases in the United States. Available online at http://www.cdc.gov/Features/dsSTDData/. Last updated April 22, 2011. Accessed July 2, 2012.

American Social Health Association. Gonorrhea. Available online at http://www.ashastd.org/std-sti/gonorrhea.html. Copyright 2012. Accessed July , 2012.

Centers for Disease Control and Prevention. Public Health Grand Rounds: The Growing Threat of Multidrug-Resistant Gonorrhea. Available online at http://www.cdc.gov/about/grand-rounds/archives/2012/May2012.htm. Presented May 15, 2012. Accessed July 6, 2012.

Centers for Disease Control and Prevention. 2010 Treatment Guidelines, Special Populations. Available online at http://www.cdc.gov/std/treatment/2010/specialpops.htm#msm. Accessed September 2012. 

(January 13, 2009) Association for Public Health Laboratories. Expert Consultation Meeting Summary Report, Laboratory Diagnostic Testing for Chlamydia trachomatis and Neisseria gonorrhoeae. PDF available for download at http://www.aphl.org/aphlprograms/infectious/std/Documents/CTGCLabGuidelinesMeetingReport.pdf. Accessed Sept 2012.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.