اسامی دیگر
CVD
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 4, 2017.
بیماری قلبی عروقی چیست؟

بیماری قلبی عروقی (CVD) اصطلاحی عمومی برای توصیف اختلالاتی است که می‌تواند قلب و یا سیستم عروقی (وریدی) بدن را تحت تأثیر قرار دهد.

بیشتر بیماری‌های قلبی عروقی منعکس کننده شرایط مزمن است؛ شرایطی که طی مدت زمان طولانی ایجاد می‌شوند و ادامه می‌یابند. با این‌حال، برخی از نتایج بیماری‌های قلبی عروقی ممکن است زمانی‌که رگی که خون را به قلب یا مغز می‌رساند مسدود ‌شود، حوادث حادی مانند حملات قلبی و سکته مغزی به‌صورت ناگهانی رخ می‌دهد.

استفاده از معروف‌ترین اصطلاح CVD در اشاره به بیماری‌هایی است که با آترواسکلروز همراه است؛ تنگی عروق به‌علت ایجاد پلاک که عبور جریان خون را سخت‌تر می‌کند.

Accordion عنوان
درباره بیماری قلبی عروقی
  • عوامل خطر

    بیماری‌های قلبی عروقی بیشتر در افراد سیگاری، فشار خون بالا، کلسترول بالای خون (به‌ویژه LDL-C بالا )، افرادی که اضافه وزن دارند و ورزش نمی‌کنند و یا مبتلا به دیابت هستند، بیشتر است. بنابراین، ابتکارات بهداشت عمومی بر کاهش CVD (بیماری‌های قلبی عروقی) تمرکز دارد به تشویق افراد بر:

    • دنبال کردن رژیم سالم
    • اجتناب از سیگار
    • ورزش منظم
    • در صورت ابتلا به دیابت، کنترل مناسب قند خون


    علاوه بر این، عوامل خطر دیگری نیز وجود دارد که نمی‌توانند کنترل شوند، از جمله سن، جنسیت و سابقه خانوادگی:

    • خطر سکته قلبی با سن افزایش می‌یابد.
    • مردان به‌طور کلی در معرض خطر بالاتری در ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند. با این حال، خطر ابتلای زنان پس از یائسگی افزایش می‌یابد.
    • داشتن عضو درجه یک خانواده که بیماری قلبی عروقی دارد یا سکته مغزی قبل از 55 سالگی برای یک عضو مرد خانواده یا قبل از 65 سال برای یک عضو زن، این خطر را افزایش می‌دهد.

     

    در نوامبر 2013، کالج آمریکایی قلب و انجمن قلب آمریکا دستورالعمل جدیدی برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی منتشر کرد. اهداف اصلی توصیه‌ها تعریف بهتر در عوامل مهم در تعیین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و ارائه راه‌هایی برای کاهش خطر از طریق درمان و اصلاح شیوه زندگی بود. به‌عنوان مثال، در یکی از بخش‌های توصیه شده، یک حسابگر خطر جدید CV، ابزار همراه قابل دانلود است که به پیش‌بینی سطوح خطر ابتلا به CVD 10 ساله و طول عمرCVD (بیماری قلبی عروقی) کمک می‌کند. این برای افراد بدون بیماری قلبی بین 40 تا 79 سال در نظر گرفته شده است. عوامل متعددی مانند سن، جنس، نژاد، کلسترول تام، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، فشار خون، وجود دیابت و عادت سیگار کشیدن در محاسبه درنظر گرفته می‌شود. بعضی از کارشناسان از صحت حسابگر انتقاد کرده‌اند، اما می‌گویند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بیماران را بیش از پیش ارزیابی می‌کند و می‌تواند بسیاری از افرادی که با استاتین‌های پیشگیرانه درمان می‌شوند بیش از ضرورت باشد. طرفداران فرمول جدید حساگر می‌گویند که هنوز منبع ارزشمندی است؛ زیرا بهتر از حسابگرهای خطر قبلی است. این دستورالعمل‌ها اهمیت بحث در مورد گزینه‌ها و استفاده در قضاوت برای پزشکان و بیماران در هنگام تصویب تصمیمات را برجسته می‌کند.

  • انواع
    برخی از طبقه‌بندی‌های CVD عبارتند از:

     

    انواع دیگر بیماری نیز می‌توانند بر روی قلب و عروق خونی تاثیر بگذارند. این بیماری با جزئیات بیشتری در مقالات بیماری‌های قلبی و واسکولیت توضیح داده شده و عبارتند از:

    • بیماری قلبی مادرزادی - ناشی از ناهنجاری ساختار قلب در طول رشد (شامل برخی از بیماری‌های دریچه‌ای)
    • بیماری دریچه‌ای - نقص در ساختار یا عملکرد یک دریچه قلب؛ ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد.
    • کاردیومیوپاتی - تضعیف عضله قلب
    • میوکاردیت - التهاب یا عفونت عضله قلب
    • واسکولیت - التهاب رگ‌های خونی
    • لخته‌های خونی که در رگ‌ها ایجاد می‌شوند (ترومبوز) و جدا شدن و رفتن به اندام‌های دیگر (آمبولیسم)
    • فیبریلاسیون دهلیزی – تپش قلب یا ضربان نامنظم (آریتمی) که می‌تواند منجر به لخته شدن خون، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مرتبط با قلب شود.


    سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که بیماری‌های قلبی عروقی 30 درصد از کل مرگ و میر جهان را تشکیل می‌دهد. بیش از 80٪ از مرگ و میر ناشی از CVD در کشورهای کم درآمد و متوسط وجود دارد، جایی که افزایش خطر ابتلا به عوامل خطر و دسترسی کمتر به اقدامات پیشگیرانه و مراقبت‌های بهداشتی مناسب وجود دارد. به عنوان علت اصلی مرگ در سراسر جهان، بیماری قلبی عروقی، تمرکز علاقه های بین المللی است.
     

مشاهده منابع

نکته: این مقاله بر اساس تحقیقاتی است که از منابع ذکر شده در اینجا و همچنین تجربیات جمعی آزمایشگاه آزمایشگاه تحقیقاتی استفاده می‌کند. این مقاله به‌صورت دوره‌ای توسط هیئت بازبینی مطالب بررسی می‌شود و ممکن است در نتیجه بررسی به روز شود. هر منبع جدیدی که ذکر شد، به لیست اضافه و از منابع اصلی استفاده شده متمایز می‌شود.

منابع مورد استفاده در این مطلب

World Health Organization. Cardiovascular diseases (CVDs) fact sheet. Available online at http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/ through http://www.who.int. Accessed October 2014.

American Heart Association. What is Cardiovascular Disease? Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Caregiver/Resources/WhatisCardiovascularDisease/What-is-Cardiovascular-Disease_UCM_301852_Article.jsp through http://www.heart.org. Accessed October 2014.

WebMD. Heart and Cardiovascular Diseases. Available online at http://www.webmd.com/heart-disease/guide/diseases-cardiovascular through http://www.webmd.com. Accessed October 2014.

World Heart Federation. Cardiovascular disease terms. Available online at http://www.world-heart-federation.org/press/fact-sheets/cardiovascular-disease-terms/ through http://www.world-heart-federation.org. Accessed October 2014.

World Heart Federation. Cardiovascular disease risk factors. Available online at http://www.world-heart-federation.org/press/fact-sheets/cardiovascular-disease-risk-factors/ through http://www.world-heart-federation.org. Accessed October 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

World Health Organization. Cardiovascular diseases fact sheet, Feb 2007 (Online information). Available online at http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/index.php through http://www.who.int. Accessed on 8/2/2007.

World Health Organization. Cardiovascular diseases. Available online at http://www.who.int/cardiovascular_diseases/en/ through http://www.who.int. Accessed April 2011.

World Health Organization. Cardiovascular diseases (CVDs). Available online at http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/index.php through http://www.who.int. Accessed April 2011.

NewsMedical.net. What is Cardiovascular Disease? Available online at http://www.news-medical.net/health/What-is-Cardiovascular-Disease.aspx through http://www.news-medical.net. Accessed April 2011.