اسامی دیگر
HDL
HDL-C
اسم متعارف
High-density Lipoprotein Cholesterol
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه April 12, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

جهت ارزیابی ریسک ابتلا به بیماری قلبی

زمان انجام آزمایش؟

غربالگری: زمانی که هیچ ریسک‌فاکتوری برای بیماری قلبی وجود ندارد، این آزمایش، در چکاپ‌های دوره‌ای شامل پروفایل لیپیدی یا پنل چربی، درخواست داده می‌شود. بزرگسالان بایستی هر چهار تا شش سال، یک بار این آزمایش را انجام دهند؛ کودکان، نوجوانان و جوانان بایستی یک بار بین سن 9 تا 11 سالگی و سپس بین 17 تا 21 سالگی مجددا" آزمایش‌های پنل چربی را انجام دهند.

نظارت یا مانیتورینگ: در صورت وجود ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی، یا هنگام نتایج غیرنرمال در آزمایش‌های قبلی و یا در افرادی که به دلیل مقادیر غیر‌نرمال چربی تحت درمان هستند

نمونه‌ی مورد نیاز؟

خون تهیه شده از ورید بازو یا از نوک انگشت

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری؟

اگر این آزمایش همراه با سایر آزمایش‌های پروفایل لیپیدی درخواست شود، معمولا، 12-9 ساعت ناشتایی لازم است; نوشیدن آب در این مدت بلامانع است. ممکن است پزشک، انجام آزمایش بدون ناشتایی را توصیه کند. در هر صورت بایستی شرایط لازم برای نمونه‌گیری را طبق دستورالعمل پزشک یا آزمایشگاه رعایت کرد. در افراد جوانی که ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی را ندارند ممکن است نیازی به ناشتایی نباشد.

هدف از انجام این آزمایش چیست؟

در این آزمایش مقادیر HDL-C در خون اندازه‌گیری می‌شود. لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL کلسترول، HDL-C)، یکی از کلاس‌های لیپوپروتئین‌ها می‌باشد که کلسترول را در خون اتنقال می‌دهد. HDL-C به طور عمده حاوی پروتئین و مقدار کمی کلسترول می‌باشد. HDL از این نظر که کلسترول اضافی در بافت‌ها را به کبد انتقال می‌دهد مفید در نظر گرفته می‌شود و به همین علت اغلب به آن، کلسترول خوب می‌گویند.

مشخص شده است که سطوح بالای کلسترول با سختی دیواره‌ی شریان‌ها (آترواسکلروز) و بیماری قلبی مرتبط می‌باشد. هنگامی که سطح کلسترول در خون افزایش می‌یابد (به اندازه‌ی کافی توسط HDL برداشته نمی‌شود)، ممکن است روی دیواره‌ی رگ‌های خونی رسوب کند. این رسوبات که پلاک نامیده می‌شوند می‌توانند موجب سختی دیواره‌ی عروق (رگ‌ها) و کاهش قطر داخلی آن‌ها گردند که نتیجه‌ی آن می‌تواند کاهش جریان خون در این عروق باشد.

مقادیر بالای HDL-C، معمولا با کاهش خطر تشکیل پلاک و کاهش خطر ابتلاء به حمله‌ی قلبی یا سکته‌ همراه است.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه‌ی خون وریدی از بازو تهیه می‌گردد، البته گاهی اوقات جهت این آزمایش، قطره‌ای خون از نوک انگشت جمع‌آوری می‌شود. سنجش از طریق قطره‌ی خون معمولا در خانه‌های بهداشت، توسط دستگاه‌های مخصوص اندازه‌گیری HDL-C، به صورت اورژانسی انجام می‌شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

از آن‌جایی که این آزمایش معمولا به عنوان بخشی از پروفایل لیپیدی درخواست می‌شود، به طور کلی، 12-9 ساعت ناشتایی لازم است; نوشیدن آب در این مدت بلامانع است. ممکن است پزشک، انجام آزمایش بدون ناشتایی را توصیه کند. در هر صورت بایستی شرایط لازم برای نمونه‌گیری را طبق دستورالعمل پزشک یا آزمایشگاه رعایت کرد. در افراد جوانی که ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی را ندارند ممکن است نیازی به ناشتایی نباشد.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش اچ-دی-ال کلسترول (HDL-C)، به عنوان بخشی از پنل لیپیدی، جهت غربالگری سطوح غیرنرمال لیپیدی یا تعیین ریسک ابتلاء به بیماری قلبی و یا کمک به تصمیم‌گیری در مورد نوع درمان مناسب در افراد با چربی بالا یا چربی در محدوده‌ی مرزی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. سایر آزمایش‌های پنل لیپیدی معمولا شامل توتال کلسترول، LDL کلسترول (LDL-C)و تری‌گلیسیرید می‌باشد.

    HDL-C، کلسترول اضافی را از بافت‌ها برداشته و جهت دفع به کبد انتقال می‌دهد، به همین دلیل، HDL-C، به عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شود.

    در صورت غیرنرمال بودن مقادیر چربی، ممکن است از آزمایش HDL-C جهت نظارت بر اثربخشی درمان استفاده شود. روش‌های درمانی برای چربی بالا ممکن است شامل تغییر در شیوه‌ی زندگی مانند تغییر در رژیم غذایی یا انجام فعالیت‌های ورزشی و یا مصرف داروهای کاهنده‌ی لیپیدها مثل استاتین‌ها باشد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    بزرگسالان

    در هنگام چکاپ عمومی، ممکن است آزمایش HDL-C به عنوان بخشی از پروفایل لیپیدی درخواست داده شود. توصیه می‌شود تمام بزرگسالانی که هیچ ریسک‌فاکتوری برای بیماری‌های قلبی را ندارند، در هر چهار تا شش سال، یک بار این آزمایش را انجام دهند.

    در افرادی که در هنگام آزمایش چکاپ کلسترول، مقدار کلسترول آن‌ها بالا باشد، ممکن است جهت بررسی وضعیت لیپیدی بیمار، آزمایش HDL-C همراه با سایر آزمایش‌های پنل لیپیدی درخواست داده شود.

    در افراد دارای ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی، ممکن است آزمایش HDL-C همراه با سایر آزمایش‌های پنل لیپیدی، در فواصل زمانی کوتاه‌تری درخواست گردد. ریسک‌فاکتورهای اصلی برای بیماری‌های قلبی عبارتند از:

    • مصرف سیگار
    • چاقی یا اضافه‌وزن
    • رژیم غذایی ناسالم
    • عدم فعالیت فیزیکی - فعالیت فیزیکی ناکافی
    • سن (45 سال و بالاتر از آن برای مردان، 55 سال و بالاتر از آن برای زنان)
    • هیپرتانسیون (فشار‌خون برابر با 140/90 یا بالاتر از آن، یا مصرف داروهای ضد فشار‌خون)
    • سابقه‌ی خانوادگی بیماری قلبی زودرس (در فامیل درجه اول: مرد زیر 55 سال و زن زیر 65 سال)
    • سابقه‌ی بیماری قلبی‌عروقی یا حمله‌ی قلبی
    • دیابت یا پره-دیابت

    جوانان

    جهت غربالگری کلسترول بالا در کودکان و نوجوانان، انجام آزمایش‌های پروفایل لیپیدی توصیه می‌گردد. آن‌ها بایستی یک بار بین سنین 9 تا 11 سالگی و مجددا" بین سنین 17 تا 21 سالگی آزمایش کلسترول را انجام دهند. با این حال، برای کودکان و نوجوانانی که در معرض خطر ابتلاء به بیماری قلبی هستند غربالگری در دوره‌های زمانی کوتاه‌تر و در سنین پایین‌تر توصیه می‌گردد. برخی از ریسک‌فاکتورها در این سنین مشابه با ریسک‌فاکتورهای بزرگسالان است و شامل سابقه‌ی خانوادگی بیماری‌های قلبی یا شرایط دیگری مانند دیابت، فشار‌خون بالا یا اضافه‌وزن می‌باشند. بر اساس آکادمی کودکان آمریکا، ممکن است پزشک، برای کودکانی که والدین آن‌ها کلسترول بالایی دارند، انجام آزمایش‌های پنل لیپیدی را در سن قبل از 9 سالگی توصیه نماید.

    مانیتورینگ یا نظارت

    همچنین ممکن است آزمایش HDL-C، در فواصل منظمی جهت ارزیابی میزان موفقیت تغییرات سبک زندگی، مانند تغییر رژیم غذایی، انجام فعالیت ورزشی یا ترک سیگار با هدف افزایش میزان HDL-C، درخواست داده شود. بر طبق دستورالعمل‌های کالج کاردیولوژی آمریکا (ACC) و انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌شود بزرگسالانی که استاتین‌ها را مصرف می‌کنند، برای اطمینان از موثر بودن دارو، پروفایل چربی را با رعایت ناشتایی و در 4 تا 12 هفته پس از شروع درمان و سپس هر 3 الی 12 ماه پس از آن انجام دهند.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    به طور کلی، مقادیر نرمال لیپید به داشتن قلبی سالم و کاهش خطر ابتلاء به حمله‌ی قلبی‌ یا سکته‌‌ کمک می‌کند. پزشک با توجه به مجموعه‌ی نتایج آزمایش HDL-C و دیگر آزمایش‌های پروفایل لیپیدی و همچنین سایر ریسک‌فاکتورهای بیماری قلبی، خطر ابتلاء به بیماری قلبی را ارزیابی کرده و در مورد ضرورت درمان و نوع درمان تصمیم‌گیری خواهد کرد.

    در سال 2002، برنامه‌ی آموزش ملی کلسترول (NCEP)، در پنل درمان بزرگسالان (ATP III)، دستورالعمل‌هایی برای ارزیابی سطوح چربی و تعیین درمان مناسب برای آن‌ها را ارائه کرد و در سال 2013، کالج کاردیولوژی آمریکا و انجمن قلب آمریکا دستورالعمل‌های جدیدی در مورد اینکه چه کسی نیاز به دریافت داروهای کاهنده‌ی کلسترول خون را دارد، ارائه کردند. (برای جزئیات بیشتر، بخش مربوط به پروفایل لیپید را ببینید).

    با این حال، استفاده از دستورالعمل‌های جدید، بحث‌برانگیز است. بسیاری از افراد هنوز از دستورالعمل‌های قدیمی NCEP ATP III برای ارزیابی سطوح چربی و خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی‌عروقی (CVD) استفاده می‌کنند:

    برای بزرگسالان:

    • HDL کمتر از 40mg/dL(1.0 mmol/L) در مردان و کمتر از 50mg/dL(1.3 mmol/L) در زنان با افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی همراه است. این افزایش ریسک، مستقل از سایر ریسک‌فاکتورهایی مانند LDL-C می‌باشد.
    • به طور معمول، مقدار HDL-C برای مردان، بین 50-40 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.3-1.0 میلی‌مول در لیتر) وبرای زنان، بین 59-50 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.5-1.3 میلی‌مول در لیتر) است و این مقادیر با خطر متوسط بیماری‌های قلبی مرتبط هستند.
    • بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک، HDL-C برابر با 60 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.55mmol/L) یا بالاتر از آن، با خطر پایین‌تر از حد متوسط برای بیماری‌های قلبی همراه است. طبق دستورالعمل‌های NCEP نیز، مقدار HDL-C بیش از 60 میلی‌گرم در دسی‌لیتر نقش محافظتی دارد و به عنوان یک فاکتور کاهش خطر بیماری‌های قلبی در نظر گرفته می‌شود. با این حال، برخی از مطالعات اخیر نشان داده‌اند که HDL-C بالا، در همه‌ی افراد و در همه‌ی شرایط، نقش محافظتی ندارد (سوال شماره 2 در بخش سوالات رایج را مشاهده نمایید).

    برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان :

    • HDL-C کمتر از 40 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.04 میلی‌مول در لیتر)، با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی همراه است که این افزایش خطر، مستقل از سایر ریسک‌فاکتورها، از جمله سطح LDL-C می‌باشد.
    • HDL-C بین 45-40 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.17-1.04 میلی‌مول در لیتر)، محدوده‌ی مرزی می‌باشد.
    • سطح HDL-C بیش از 45 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (1.17 میلی‌مول در لیتر)، سطح مطلوب در نظر گرفته می‌شود.

    برخی از آزمایشگاه‌ها نسبت توتال کلسترول به کلسترول HDL را نیز گزارش می‌کنند. این نسبت با تقسیم مقدار توتال کلسترول بر مقدار HDL-C به دست می‌آید. به عنوان مثال، اگر مقدار توتال کلسترول فردی برابر با 200mg/dL و مقدار HDL-C او برابر با 50mg/dL باشد، نسبت توتال کلسترول به HDL-C او به صورت 4 (یا 4:1) بیان می‌شود. نسبت مطلوب توتال کلسترول به HDL-C، کمتر از 5 (5:1) و نسبت ایده‌آل، کمتر از 3.5 (3.5:1) است. بر اساس توصیه‌ی انجمن قلب آمریکا، بهتر است که به جای استفاده از این نسبت، از مقادیر مطلق توتال کلسترول خون و HDL-C استفاده شود زیرا تعیین درمان مناسب بر اساس مقادیر مطلق این آزمایش‌ها مفیدتر از تعیین درمان بر اساس این نسبت می‌باشد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    HDL-C بایستی زمانی که فرد بیمار نیست اندازه‌گیری شود زیرا کلسترول خون، در بیماری حاد یا بلافاصله پس از حمله‌ی قلبی و یا در طول استرس (مانند جراحی یا حادثه‌ی رانندگی) به طور موقتی پایین می‌آید. بنابراین اندازه‌گیری کلسترول بایستی به حداقل شش هفته پس از این شرایط موکول گردد.
     

    در طول بارداری ممکن است مقادیر HDL-C تغییر کند. بنابراین، زنان باردار بایستی جهت آگاهی از سطح HDL-C خود، حداقل شش هفته پس از پایان بارداری این آزمایش را انجام دهند.

  • در صورت پایین بودن مقدار HDL-C چه درمان‌هایی توصیه می‌شود؟
    معمولا برای HDL-C پایین درمانی در نظر نمی‌گیرند. هرچند‌که بعضی از دارو‌های کاهنده‌ی LDL-C می‌توانند HDL-C را نیز افزایش دهند، اما تجویز این داروها ممولا براساس سطح HDL-C نمی‌باشد. با این حال، ممکن است برخی از تغییرات شیوه‌ی زندگی، جهت کمک به افزایش سطح HDL-C توصیه شود. از آنجایی که سیگار کشیدن می‌تواند سطح HDL-C را کاهش دهد، ترک سیگار در افراد سیگاری راه خوبی برای افزایش HDL-C است. فعالیت‌های ورزشی، یک راه خوب دیگری برای افزایش HDL-C می‌باشد. در برخی تحقیقات گزارش شده است که مصرف الکل در حد متوسط (1 تا 2 واحد یا drinks در روز) باعث افزایش HDL-C می‌شود، اما در مورد مفید بودن الکل بحث‌های متناقضی وجود دارد. اکثر پزشکان، افزایش مصرف الکل به منظور افزایش HDL-C را توصیه نمی‌کنند.
  • آیا مقادیر HDL-C می‌تواند خیلی بالا باشد؟

    بر اساس یافته‌های موجود، HDL-C بالا، در اکثر افراد، خطر ابتلاء به بیماری عروق کرونر (CAD) را کاهش می‌دهد. با این حال، برخی از مطالعات اخیر نشان داده‌اند که در برخی از افراد دارای HDL-C بالا، نه تنها HDL-C نقش محافظتی نداشته، بلکه در این افراد، نسبت به افرادی با HDL-C طبیعی، افزایش خطر ابتلاء به CAD وجود دارد. در مطالعه‌ای نشان داده شده است که افراد مبتلا به CAD و HDL-C بالا دارای ناهنجاری‌های ژنتیکی در آنزیم‌های مهم در متابولیسم چربی (پروتئین انتقالی استر کلسترول و تری‌گلیسیرید لیپاز کبدی) هستند. مطالعه‌ی دیگری نشان داده است که مقادیر بالای ذرات HDL-C با افزایش خطر ابتلا به CAD همراه است. برای تعیین اینکه در چه شرایطی وجود مقادیر بالای HDL-C موجب افزایش ریسک CAD می‌شود، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت labtests.ir هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جوابدهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی بایستی این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده مورد انتظار هستند می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است، اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. مهم این است که بدانید که جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، بایستی از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

مشاهده‌ی منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب
Devkota, B. (2014 January 16 Updated). HDL Cholesterol. Medscape Drugs & Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2087757-overview#showall. Accessed on 5/01/16.
Singh, V. (2013 June 19 Updated). Low HDL Cholesterol. Medscape Drugs & Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/127943-overview. Accessed on 5/01/16.
Singh, V. (2014 December 18 Updated). High HDL Cholesterol. Medscape Drugs & Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/121187-overview. Accessed on 5/01/16.
(© 1995– 2016). Cholesterol, HDL, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/8429. Accessed on 5/01/16.
(2016 March 28 Updated). About Cholesterol. American Heart Association. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/AboutCholesterol/About-Cholesterol_UCM_001220_Article.jsp#.Vy9WX3q9b5M. Accessed on 5/01/16.
Couzin-Frankel, J. (2016 March 10). Why high 'good cholesterol' can be bad news. Science v 352 (6286). Available online at http://www.sciencemag.org/news/2016/03/why-high-good-cholesterol-can-be-bad-news. Accessed on 5/01/16.
Stone NJ, Robinson JG, Lichtenstein AH, Bairey Merz CN, Blum CB, Eckel RH, Goldberg AC, Gordon D, Levy D, Lloyd-Jones DM, McBride P, Schwartz JS, Shero ST, Smith SC Jr, Watson K, Wilson PW; American College of Cardiology/American Heart Association Task Force on Practice Guidelines. 2013 ACC/AHA guideline on the treatment of blood cholesterol to reduce atherosclerotic cardiovascular risk in adults: a report of the American College of Cardiology/American Heart Association Task Force on Practice Guidelines. J Am Coll Cardiol. 2014 Jul 1;63(25 Pt B):2889-934.
Lloyd-Jones DM, Morris PB, Ballantyne CM, Birtcher KK, Daly Jr DD, DePalma SM, Minissian MB, Orringer CE, Smith SC. 2016 ACC expert consensus decision pathway on the role of non-statin therapies for LDL-cholesterol lowering in the management of atherosclerotic cardiovascular disease risk: a report of the American College of Cardiology Task Force on Clinical Expert Consensus Documents. J Am Coll Cardiol 2016. Available as pdf at http://content.onlinejacc.org/article.aspx?articleID=2510936#tab1.
منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی
Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].
Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.
American Heart Association. "What are healthy levels of cholesterol?" Article available online at http://216.185.112.5/presenter.jhtml?identifier=183
National Heart, Lung, Blood Institute. National Cholesterol Education Program Guidelines, Cholesterol, ATP III. Pp 31-34. PDF available for download at http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3full.pdf. Accessed July 2008.
Pagana K, Pagana T. Mosby's Manual of Diagnostic and Laboratory Tests. 3rd Edition, St. Louis: Mosby Elsevier; 2006. pp 351-355.
MayoClinic.com. Cholesterol Levels, What numbers should you aim for? (June 21, 2008). Available online at http://www.mayoclinic.com/health/cholesterol-levels/CL00001. Accessed July 2008.
American Heart Association. What Your Cholesterol Level Means. (April 7, 2008). Previously available online at http://216.185.112.5/presenter.jhtml?identifier=183#HDL. Accessed July 2008.
Clarke, W. and Dufour, D. R., Editors (2006). Contemporary Practice in Clinical Chemistry, AACC Press, Washington, DC. Pp 252-253.
Ken-ichi Hirano, et al. Atherosclerotic Disease in Marked Hyperalphalipoproteinemia: Combined Reduction of Cholesteryl Ester Transfer Protein and Hepatic Triglyceride Lipase. Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology. 1995;15:1849-1856. Available online at http://atvb.ahajournals.org/cgi/content/full/atvbaha;15/11/1849?eaf. Accessed May 2010.
MedWire News: Dangerous edge to very high HDL-C levels. J Am Coll Cardiol 2008; 51: 634-642. Available online at http://www.lipidsonline.org/news/article.cfm?aid=5936. Accessed May 2010.
Lia Tremblay (LifeWire). Are High HDL Levels the Answer to Cholesterol Problems? Why High HDL Levels May Not Be Good Enough. Available online at http://cholesterol.about.com/lw/Health-Medicine/Conditions-and-diseases/Is-Increasing-HDL-Levels-the-Answer-to-Cholesterol-Problems-.htm. Accessed May 2010.
Third Report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults (Adult Treatment Panel III). Sep 2002. PDF available for download at http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3full.pdf. Accessed July 21, 2013.
(December 2011) Expert Panel on Integrated Guidelines for Cardiovascular Health and Risk Reduction in Children and Adolescents: Summary Report. Pediatrics. December 2011. Vol 128. Supplement 5. PDF available for download at http://pediatrics.aappublications.org/site/misc/2009-2107.pdf. Accessed July 21, 2013.
(©2012) American Heart Association. Cholesterol Levels. Available online at http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/Cholesterol_UCM_001089_SubHomePage.jsp. Accessed July 21, 2013.
(November 2012) American Association of Family Physicians. High Cholesterol. Available online at http://familydoctor.org/familydoctor/en/diseases-conditions/high-cholesterol.php. Accessed July 19, 2013.
Voight, B.F. et al. Plasma HDL cholesterol and risk of myocardial infarction: a mendelian randomisation study. The Lancet. August 2012. Vol 380. Issue 9841. Available online at: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0140673612603122. Accessed July 2013.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.