اسامی دیگر
Thyroid Autoantibodies
Antithyroid Antibodies
Antimicrosomal Antibody
Thyroid Microsomal Antibody
Thyroid Peroxidase Antibody
Thyroperoxidase Antibody
TPO
Anti-TPO
TBII
Antithyroglobulin Antibody
TgAb
TSH Receptor Antibody
TRAb
Thyrotropin Receptor Antibodies
Thyroid Stimulating Immunoglobulin
TSI
اسم متعارف
Thyroid Peroxidase Antibody; Thyroglobulin Antibody; Thyroid Stimulating Hormone Receptor Antibody
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 14, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

برای کمک به تشخیص و نظارت بر بیماری های خودایمنی تیروئید و تشخیص آن از دیگر انواع بیماری تیروئید؛ برای کمک به جهت دادن روند درمان

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که شما تیروئید بزرگ (گواتر) داشته و یا زمانی که سایر آزمایشات تیروئید مانند T3 یا T3 آزاد، T4 آزاد و TSH، اختلال عملکرد تیروئید را نشان می دهد؛ ، هنگامی که پزشک شما از تست تیروگلوبولین به عنوان ابزار نظارتی استفاده می کند؛ زمانی که مبتلا به اختلال تیروئید خودایمن بوده و پزشک آزمایش تیروگلوبولین را در فواصل زمانی منظم درخواست می دهد

نمونه مورد نیاز؟

نمونه  خون وریدی از بازو

آمادگی برای آزمایش؟

نیاز نیست

محدوده مرجع برای این آزمایش را می توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. آنها معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.
اگر برگه‌ی جوابدهی آزمایشگاه را ندارید، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، برای دریافت محدوده مرجع، تماس بگیرید.
نتایج تست‌های آزمایشگاهی به تنهایی معنادار نیستند. بلکه بایستی نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشند. گاهی اوقات این محدوده به عنوان محدوده‌ی نرمال بیان می‌گردد. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از خارج بودن نتایج آزمایش از محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده مورد انتظار هستند می توانند سرنخ هایی برای شناسایی شرایط و بیماری های احتمالی ارائه دهند.
اگر‌چه صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه ای در چند دهه‌ی گذشته بهبود یافته است، به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و این دلیل وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت می‌باشد. مهم این است که بدانید که شما باید از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار استفاده نمایید.
جهت اطلاعات بیشتر لطفا به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

در این آزمایش چه چیزی بررسی می شود؟

آنتی بادی های تیروئید، آنتی بادی هایی هستند که زمانی که یک سیستم ایمنی بدن به اشتباه اجزای غده تیروئید یا پروتئین های تیروئید را هدف قرار می دهند، منجر به التهاب مزمن تیروئید (تریروزیت)، آسیب بافتی و یا اختلال عملکرد تیروئید می شود. آزمایشات آزمایشگاهی وجود آنتی بادی های خاص تیروئید و میزان آنها را در خون اندازه گیری می کنند.


تیروئید یک غده پروانه ای شکل کوچک است که به صورت صاف در بخش نای گلو قرار دارد. هورمون های اولیه ای که تیروئید تولید می کند، تیروکسین (T4) و triiodothyronine (T3) می باشد که برای کمک به تنظیم میزان استفاده از انرژی در بدن (متابولیسم) حیاتی هستند. بدن از سیستم بازخوردی استفاده می کند که در آن هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) ،تیروئید را برای تولید T4 و T3 تحریک می کند. این سیستم به حفظ مقدار نسبتا پایدار هورمونهای تیروئید در خون کمک می کند. هنگامی که آنتی بادی های تیروئید با این فرآیند تداخل می یابند، می توانند منجر به شرایط مزمن و اختلالات خودایمنی مرتبط با هیپوتیروئیدیسم (کم کاری تیروئید) یا هیپرتیروئیدیسم (پرکاری تیروئید) مانند بیماری گریوز (Graves) یا تیروئیدیت هشیموتو (Hashimoto Thyroiditis) شوند.

آزمایش های آنتی بادی تیروئید عبارتند از:

-آنتی بادی تیروئید پراکسیداز (TPO)

-آنتی بادی تیروگلوبولین (TGAb)

-آنتی بادی های گیرنده هورمون تحریک کننده تیروئید (TSHRAb)، از جمله ایمونوگلوبولین تحریک کننده تیروئید (TSI) و ایمونوگلوبولین مهار کننده پیوند تیروئید (TBII)

 

نمونه مورد نیاز چگون جمع آوری می شود؟

نمونه مورد نیاز خون وریدی از بازو

آیا آمادگی آزمون برای تضمین کیفیت نمونه مورد نیاز است؟

هیچ گونه آمادگی نیاز نیست.

Accordion Title
سوالات رایج
  • از نتایج آزمایش چگونه استفاده می شود؟

    آزمایش آنتی بادی های تیروئید مانند آنتی بادی تیروئید پراکسیداز (TPO)، به طور عمده جهت کمک به تشخیص بیماری خود ایمنی تیروئید و تشخیص آن از دیگر انواع اختلال عملکرد تیروئید می باشد. آنتی بادی های تیروئید هنگامی ایجاد می شوند که سیستم ایمنی بدن به اشتباه اجزای غده تیروئید یا پروتئین های تیروئید را هدف قرار می دهد و منجر به التهاب مزمن تیروئید (تیروئیدیت)، آسیب بافتی و یا اختلال عملکرد تیروئید می شود. (برای اطلاعات بیشتر بخش "چه چیزی آزمایش شده است" را مطالعه نمایید).

     

    یک یا چند مورد از آزمایشات زیر را میتوان برای کمک به تشخیص و یا نظارت بر یک اختلال تیروئید خود ایمن انجام داد:

    -آنتی بادی تیروئید پراکسیداز (TPO) - شایعترین آزمایش برای بیماری خودایمنی تیروئید؛ این آزمایش را می توان در بیماری Graves یا تیروئیدیت Hashimoto انجام داد.

    -آنتی بادی تیروگلوبولین (TGAb) - این آنتی بادی تریگرولوبولین (شکل ذخیره سازی هورمونهای تیروئید) را هدف قرار می دهد.

    -آنتی بادی های گیرنده هورمون تحریک کننده تیروئید (TSHRAb) شامل دو نوع از آنتی بادی هایی است که به پروتئین های تیروئیدی متصل می شوند که TSH به طور طبیعی به آنها (TSH) ضمیمه شده است:

    -ایمونوگلوبولین تحریک کننده تیروئید (TSI) به گیرنده ها متصل می شود و تولید هورمون های تیروئید را افزایش می دهد و منجر به هیپرتیروئیدی (پرکاری تیروئید) می شود.

    یمونوگلوبولین مهار کننده پیوند تیروئید (TBII) مانع از اتصال TSH به گیرنده ها شده و تولید هورمون های تیروئید را مسدود می کند و باعث کم کاری تیروئید می شود.

     

    TBII به طور معمول مورد آزمایش قرار نمیگیرد، اما TSI اغلب برای کمک به تشخیص بیماری Graves مورد استفاده قرار می گیرد.


    این آزمایشها ممکن است برای بررسی علت بزرگ شدن تیروئید (گواتر) یا سایر علائم و نشانه های مرتبط با سطوح پایین یا بالای هورمون تیروئید باشد، درخواست شوند. این آزمایش را می توان به عنوان یک پیگیری و زمانی که دیگر نتایج آزمون تیروئید مانند T3، T4 آزاد، و / یا TSH نشان دهنده اختلال عملکرد تیروئید باشد، انجام داد.


    یک یا چند آزمایش آنتی بادی تیروئید را میتوان برای تعیین اینکه آیا فرد مبتلا به بیماری خودایمنی در معرض خطر اختلال عملکرد تیروئید قرار دارد یا نه، درخواست داد. این ممکن است با اختلالاتی نظیر لوپوس اریتماتیک سیستمیک، آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) یا آنمی پرنیسیوز (کم خونی مهلک) ایجاد شود.


    فرد مبتلا به سرطان تیروئید را می توان با آزمایش تیروگلوبولین تحت بررسی قرار داد. در این مورد، آزمایش آنتی بادی تیروگلوبولین برای تعیین وجود آنتی بادی در خون و جهت اندازه گیری سطح تیروگلوبولین، استفاده می شود.
     

     

  • این آزمایش چه زمانی درخواست داده می شود؟

    آزمایش زمانی درخواست می شود که فرد دارای TSH و یا نتایج آزمایش T4 آزاد غیرطبیعی بوده یا دارای علائم و نشانه های سطح پایین یا بالا هورمون های تیروئید یا وجود گواتر باشد، به ویژه اگر علت آن بیماری خود ایمنی باشد.

    سطح پایین هورمون های تیروئید (کم کاری تیروئید) می تواند علائم زیر را دربر داشته باشد:

     -اضافه وزن

     -خستگی زیاد

     -خشکی پوست

     -ریزش مو

     -عدم تحمل سرما

     -یبوست
     

    سطح بالای هورمون تیروئید (هیپرتیروئیدی) می تواند علائم زیر را داشته باشد:

     -عرق ریزی

     -تپش قلب

     -اضطراب

     -لرزش

     -خستگی

     -مشکل در خواب

     -کاهش ناگهانی وزن

     -چشمهای متورم
     

    جدول زیر خلاصه ای از زمان انجام آزمایش آنتی بادی تیروئید می باشد.

    Thyroid Antibody Acronym Present in When ordered Other Facts
    آنتی بادی تیروئید پراکسیداز TPOAb تیروئیدیت هاشیموتو؛ بیماری گریوز
    وقتی فردی علائم بیماری تیروئید را نشان می دهد؛ زمانی که یک پزشک شروع به درمان دارویی بیماری می کند در معرض خطر ابتلا به کم کاری با وجود آنتی بادی های TPO باشد مانند لیتیوم، آمیودارون، اینترفرون آلفا یا اینترلوکین-2

     

    با مشکلات باروری مانند سقط جنین، پره اکلامپسی، زایمان زودرس و نارسایی مزمن لقاح مرتبط است
    آنتی بادی ضد تیروگلوبولین TgAb ;سرطان تیروئید تیروئیدیت هاشیموتو هر زمان آزمایش تیروگلوبولین انجام می شود تا از وجود آنتی بادی و تداخل با نتایج درمانی اطمینان حاصل شود (مثلا در فواصل منظم بعد از درمان سرطان تیروئید)  
    آنتی بادی گیرنده هورمون تحریک کننده تیروئید، ایمونوگلوبولین تحریک کننده تیروئید TRAb, TSHR Ab, TSI بیماری گریوز وقتی فرد دارای علائم پرکاری تیروئید است  

    اگر یک زن باردار دارای بیماری تیروئید خود ایمنی شناخته شده (از قبیل تیروئیدیت هاشیموتو یا بیماری گریوز) یا اختلال خودایمنی دیگری باشد و دخالت تیروئید در آنها مورد تردید باشد، در این حالت یک یا چند مورد از آزمایشات آنتی بادی تیروئید را در اوایل بارداری و مجددا در پایان دوره بارداری می توان درخواست داد. این آزمایش ها برای کمک به تعیین اینکه آیا کودک ممکن است در معرض خطر اختلال عملکرد تیروئید قرار گیرد استفاده می شود. آنتی بادی تیروئید می تواند از جفت عبور کند و سبب کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید در نوزاد شود.


    آزمایش آنتی بادی تیروئید نیز ممکن است زمانی درخواست داده شود که یک فرد مبتلا به اختلال خود ایمنی دیگری دارای علائم اختلال عملکرد تیروئید بوده و یا زمانی که مشکلات تولید مثل دارد و پزشک در مورد ارتباط بیماری با اتوآنتی بادی ها تردید دارد.

  • تفسیر نتایج آزمایش چگونه است؟

    نتایج منفی آزمایش بدان معنی است که آنتی بادی های تیروئید در زمان آزمایش در خون نیستند و می تواند حاکی از آن باشد که علائم ناشی از علت دیگری به غیر از خود ایمنی است. با این حال، درصد معینی از افرادی که بیماری تیروئید خودایمن دارند، آنتی بادی ندارند. اگر در مورد گسترش آنتی بادی ها در طی زمان تردید وجود داشته باشد،که این حالت در برخی از اختلالات خودایمنی اتفاق می افتد، در این شرایط تکرار آزمایش در تاریخ دیگری درخواست داده خواهد شد.

    میزان سطوح افزایش یافته آنتی بادی های تیروئید از سطح متوسط تا سطوح بالاتر را می توان در موارد مختلفی از اختلالات تیروئید و خودایمنی مانند سرطان تیروئید، دیابت نوع 1، آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) و کم خونی مهلک و بیماری های عروقی کلاژن خودایمن مشاهده کرد.

    عمدتا افزایش قابل توجه غلظت آنتی بادی ها حاکی از بیماریهای خودایمنی تیروئید نظیر تیروئیدیت هاشیموتو (Hashimoto) و بیماری گریوز (Graves) می باشد.


    به طور کلی، وجود آنتی بادی های تیروئید، نشانگر وجود یک اختلال تیروئید خود ایمنی بوده و هر چه سطح این آنتی بادی ها بیشتر باشد، احتمال وجود اختلال تیروئید بالاتر خواهد بود. سطوح آنتی بادی که در طول زمان افزایش می یابد، ممکن است بیشتر از میزان پایدار باشد، زیرا ممکن است افزایش فعالیت بیماری خودایمنی را نشان دهد. تمام این آنتی بادی ها، در صورت وجود در یک زن باردار، می توانند خطر ابتلا به هیپوتیروئیدیسم (کم کاری تیروئید) یا هیپرتیروئیدیسم (پرکاری تیروئید) را در نوزاد افزایش دهد.
     

    اگر فرد مبتلا به سرطان تیروئید دارای آنتی بادیهای تیروگلوبولین باشد، ممکن است این آنتی بادی ها با آزمایشهای سطح تیروگلوبولین تداخل پیدا کند. ممکن است این بدان معنا باشد که تست تریروگلوبولین نمی تواند به عنوان نشانگر تومور یا نظارت بر سرطان تیروئید فرد مورد استفاده قرار گیرد. برخی از روش های دیگر، از جمله اسپکترومتری، تحت تاثیر آنتی بادی تیروگلوبولین قرار نمی گیرند. بعد از بررسی کلی این آزمایشات، آزمایش تیروگلوبولین می تواند صرف نظر از وجود آنتی بادی تیروگلوبولین، به عنوان نشانگر تومور مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، اگر روشی مورد استفاده قرار بگیرد که تحت تأثیر آنتی بادی های تیروگلوبولین باشد، در این حالت سطح آنتی بادی های خود  می تواند به عنوان نشانگر تومور برای نظارت بر سرطان تیروئید استفاده گردد. اگر سطح آنها بالا بوده یا در ابتدا افت کند، اما در طول زمان افزایش یابند، حاکی از آنست که این درمان موثر نبوده و سرطان تداوم خواهد یافت. اگر سطح آنها در حال افت باشد و یا به سطح پایین یا غیر قابل مشخصی کاهش یابد، احتمال ریشه کن شدن سرطان توسط درمان وجود خواهد داشت.


    درصد خاصی از افراد سالم ممکن است برای یک یا چند آزمایش آنتی بادی تیروئید نتیجه مثبتی داشته باشند. شیوع این آنتی بادی ها در زنان بیشتر است و با سن افزایش می یابد و برای آنتی بادی های تیروئید پراکسیداز حاکی از خطر بالقوه گسترش بیماری تیروئید در آینده خواهد بود. اگر فرد فاقد علائم ظاهری اختلال عملکرد تیروئید دارای یک آنتی بادی تیروئید باشد، پزشک شرایط عمومی سلامت فرد را تحت نظارت خواهد داشت. در حالی که اغلب افراد ممکن است اختلال عملکرد تیروئید را تجربه نکنند، اما عده اندکی آن را توسعه خواهند داد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای دانستن مورد نیاز است؟

    حساسیت و اختصاصی   بودن آزمایش آنتی بادی تیروئید در حال پیشرفت بوده، اما هنوز به اندازه کافی از نظر پزشکان مناسب نیست. تمام آزمایشات آنتی بادی تیروئید در طول زمان تغییر کرده است. این تا حدودی بدان دلیل است که آزمایشات به لحاظ تاریخی نام های مختلفی به کسب کرده اند. همچنین روشهای متمایز متعددی وجود دارد و هر یک دارای محدوده مشخصی می باشند. اگر کسی از آزمایشات مختلف در فواصل زمانی منظم و برای اهداف نظارتی و بررسی اختلالات استفاده می کند، بهتر است آزمایشات توسط یک آزمایشگاه مشخص و هر بار با استفاده از روش یکسان انجام شود.

  • آیا بررسی آنتی بادی تیروئید بخشی از آزمایش تیروئید معمول است؟

    خیر، این موارد معمولا تنها زمانی مشخص می شود که یک فرد دارای تیروئید بزرگ یا علائمی حاکی از اختلال عملکرد تیروئید را داشته باشد. غربالگری معمول تیروئید اغلب با استفاده از آزمایشات تیروئید مانند TSH و T4 آزاد انجام می شود.

  • آیا آزمایش آنتی بادی تیروئید در مطب پزشک قابل انجام است؟

    اگرچه ممکن است نمونه خون در مطب پزشک شما جمع آوری شود، اما احتمالا برای بررسی به آزمایشگاه ارسال خواهد شد. این آزمایشات نیاز به تجهیزات تخصصی داشته و در هر آزمایشگاهی این تجهیزات موجود نیست. زمان اعلام نتیجه آزمایش نیز ممکن است چند روز به طول بیانجامد.

مشاهده منابع

منابع مورد استفاده در این مقاله

Wisse, B. (2014 May 10, Updated). Antithyroglobulin antibody. MedlinePlus Medical Encyclopedia. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003557.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed on 4/05/15.

Wisse, B. (2014 May 10, Updated). Antithyroid microsomal antibody. MedlinePlus Medical Encyclopedia. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003556.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed on 4/05/15.

(2012 June 4). Thyroid Function Tests. American Thyroid Association. Available online at http://www.thyroid.org/blood-test-for-thyroid/ through http://www.thyroid.org. Accessed on 4/05/15.

Elhomsy, G. and Griffing, G. (2014 December 4, Updated). Antithyroid Antibody. Medscape Drugs and Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/2086819-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed on 4/05/15.

(2014 February). Thyroid Tests. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Available online at http://www.endocrine.niddk.nih.gov/pubs/thyroidtests/thyroidtests_508.pdf through http://www.endocrine.niddk.nih.gov. Accessed on 4/05/15.

Hoffman, R. (2014 September 19, Updated). Thyroiditis. Medscape Drugs and Diseases. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/925249-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed on 4/05/15.

Pagana, K. D., Pagana, T. J., and Pagana, T. N. (© 2015). Mosby's Diagnostic & Laboratory Test Reference 12th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 101-103.

Krassas G, Perros P, Kaprara A, Thyroid Autoimmunity, Infertility and Miscarriage, Expert Rev Endocrinol Metab. 2008;3(2):127-136. Medscape Specialty. http://www.medscape.com/viewarticle/576126 Accessed April 2015.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Christopher, L. (2003 August 4, Updated). Antithyroglobulin Antibody. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003557.htm.

Christopher, L. (2003 August 2, Updated). Antithyroid microsomal antibody. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003556.htm.

Rennert, N. (2004 April 19, Updated). Chronic thyroiditis (Hashimoto's disease). MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000371.htm.

Thyroid Specific Autoantibodies (TPOAb, TgAb and TRAb). Thyroid Disease Manager, The Thyroid and Its Diseases, Chapter 6a, Assay of Thyroid Hormones and related Substances [On-line Book]. Available online at http://www.thyroidmanager.org/FunctionTests/assay-frame.htm through http://www.thyroidmanager.org.

Mary Ann Liebert, Inc. (2003 June 04). Thyroid Tests for the Clinical Biochemist and Physician, Thyroid Autoantibodies (TPOAb, TgAb and TRAb). Medscape from Thyroid 13(1):45-56, 2003 [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/452668?src=search through http://www.medscape.com.

Slatosky, J. et. al. (2000 February 15). Thyroiditis: Differential Diagnosis and Management. American Family Physician [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20000215/1047.html through http://www.aafp.org.

(2002 September, Updated). Hashimoto's Disease: What It Is and How It's Treated. Familydoctor.org [On-line information]. Available online at http://familydoctor.org/548.xml through http://familydoctor.org.

(© 2005). Thyroglobulin and Thyroglobulin Antibody. ARUP’s Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_234b.jsp#1149079 through http://www.aruplab.com.

(© 2005). Thyroid Peroxidase (TPO) Antibody. ARUP’s Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_235b.jsp#1149126 through http://www.aruplab.com.

Jain, T. (2004 February 2, Updated). TSI. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003685.htm.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 106-107, 108-109.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 1030-1037.

Poppe, K. et. al. (2008 May 27). The Role of Thyroid Autoimmunity in Fertility and Pregnancy CME. Medscape from Nat Clin Pract Endocrinol Metab. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/574861 through http://www.medscape.com. Accessed on 11/1/08.

Ogunyemi, D. and Nguyen, P. (2008 March 17). Autoimmune Thyroid Disease and Pregnancy. eMedicine [On-line information]. Available online at http://www.emedicine.com/med/TOPIC3261.HTM through http://www.emedicine.com. Accessed on 11/1/08.

Hershman, J. (2008 June, Revised). Hashimoto's Thyroiditis. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec12/ch152/ch152d.html?qt=thyroid%20antibodies&alt=sh through http://www.merck.com. Accessed on 11/1/08.

Mayo Clinic Staff (2007 February 1). Hashimoto's disease. MayoClinic [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/hashimotos-disease/DS00567 through http://www.mayoclinic.com. Accessed on 11/1/08.

Meikle, A. (2008 September). Thyroid, Autoimmune. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/EndocrineDz/ThyroidAutoimmune.php through http://www.arupconsult.com. Accessed on 11/1/08.

Shehzad T. (2012 June 4). Chronic thyroiditis (Hashimoto's disease). MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000371.htm. Accessed August 2012.

Shehzad T. (2012 June 4). Antithyroglobulin antibody. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003557.htm. Accessed February 2012.

Meikle, A. and Roberts, W. (Updated 2011 October). Autoimmune Thyroid Disease – Thyroiditis. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/thyroiditis.php?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed August 2012.

(© 1995-2012). Test ID: TGAB Thyroglobulin Antibody, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/84382 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed August 2012.

(© 1995-2012). Test ID: TPO Thyroperoxidase (TPO) Antibodies, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/81765 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed August 2012.

Lee, S. et. al. (Updated 2011 November 11). Hashimoto Thyroiditis. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/120937-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed August 2012.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 108-109, 110-111.

Clarke, W., Editor (© 2011). Contemporary Practice in Clinical Chemistry 2nd Edition: AACC Press, Washington, DC. Pp 445-446.

(March 7, 2012) National Endocrine and Metabolic Diseases Information. Hyperthyroidism. Available online at http://www.endocrine.niddk.nih.gov/pubs/hyperthyroidism/index.aspx through http://www.endocrine.niddk.nih.gov. Accessed August 2012.

(Feb 27, 2012) National Endocrine and Metabolic Diseases Information. Hypothyroidism. Available online at http://www.endocrine.niddk.nih.gov/pubs/hypothyroidism/index.aspx through http://www.endocrine.niddk.nih.gov. Accessed August 2012.

(April 6, 2012) National Endocrine and Metabolic Diseases Information. Thyroid Function Tests. Available online at http://www.endocrine.niddk.nih.gov/pubs/thyroidtests/index.aspx through http://www.endocrine.niddk.nih.gov. Accessed August 2012.

Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. 21st ed. McPherson R, Pincus M, eds. Philadelphia, PA: Saunders Elsevier: 2007, Pp 953-954.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.