اسامی دیگر
Urine Culture and Sensitivity
Urine C and S
اسم متعارف
Culture, Urine
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه July 1, 2018.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟
زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که علائم UTI مانند تکرر ادرار و درد هنگام دفع ادرار را تجربه کرده و یا آزمایش تجزیه ادرار حاکی از این است که UTI دارید

نمونه مورد نیاز

نمونه ادرار تمیز که در میانه ادرار کردن، جمع آوری می شود (زنان باید لبه های واژن را به اطراف باز کرده و از جلو به عقب تمیز کنند؛ مردان باید نوک آلت تناسلی را تمیز؛ و شروع به ادرار کنند، سپس اول اجازه دهید تا مقداری از ادرار به چاه توالت ریخته و سپس یک یا دو اونس از ادرار را در ظرف آماده شده، جمع آوری کنید، و بعد بقیه را در چاه توالت تخلیه کنید)؛ گاهی اوقات نمونه ادرار به وسیله یک کاتتر جمع آوری می شود 

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

معمولاً آمادگی خاصی لازم ندارد ولی شاید به شما توصیه شود که حداقل یک ساعت پیش از آزمایش، ادرار نکنید و یا 15 تا 20 دقیقه قبل جمع آوری نمونه، یک لیوان آب بنوشید.

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

ادرار، مایعی است که حاوی آب و مواد زائد بدن بوده و توسط کلیه ها تولید می شود و از کلیه ها از طریق لوله هایی با عنوان حالب به مثانه حرکت کرده و سپس از بدن از طریق مجرای پیشاب دفع می شود. کشت ادرار، آزمایشی است که باکتری ها و مخمر موجود در ادرار را که ممکن است باعث عفونت در مجاری ادراری UTI شوند شناسایی و تشخیص میدهد. 

برای کشت ادرار، مقدار کمی از نمونه ادرار بر یک یا چند پلیت آگار (یک لایه نازک از محیط کشت حاوی مواد تغذیه ای) قرار داده شده و در دمای بدن اینکوبه می گردد. هر گونه باکتری یا مخمر که در نمونه ادراری موجود باشد، طی 24 تا 48 ساعت آنیده به صورت کلنی های گرد کوچک رشد خواهند کرد. اندازه، شکل و رنگ این کلنی ها در شناسایی نوع باکتری ها به ما کمک کرده و تعداد کلنی ها، نشاندهنده میزان باکتری هایی است که حقیقتاً در نمونه ادرار وجود دارند. متخصص آزمایشگاه، کلنی ها را بر پلیت آگار مشاهده کرده، مجموع تعداد آنها را شمرده و تعیین میکند که چند نوع باکتری، رشد کرده اند. به صورت ایده آل، اگر نمونه ادرار کاملاً تمیز جمع آوری شده باشد (زیر را ببینید)، در نتیجه تنها باکتری های موجود باید بعلت عفونت باشند. معمولاً، این یک نوع از باکتری ها است که در تعداد نسبتاً بالایی وجود دارند.  گاهی اوقات، بیش از یک نوع باکتری موجود است. این ممکن است بعلت عفونتی باشد که بیش از یک پاتوژن را در بر دارد؛ هرچند، این با احتمال بالا بعلت آلودگی است که هنگام جمع آوری ادرار از پوست وارد نمونه شده است.

آزمایشگر، یک کلنی از هر نوع برداشته و یک رنگ آمیزی گرم انجام میدهد و میکروارگانیزم ها را زیر میکروسکوپ بررسی می کند. انواع مختلف باکتری ها، رنگ ها و شکل های شاخصی را نشان میدهند. بعنوان مثال، باکتری Escherichia coli که باعث اغلب عفونت های مجاری ادراری می گردد، به صورت میله های صورتی رنگ (گرم منفی) در زیر میکروسکوپ ظاهر می شود. Lactobacillus، که یک آلودگی واژینال شایع در نمونه های ادرار زنان است، به صورت میله های باریک ارغوانی (گرم مثبت) دیده میشود. شناسایی برخی از باکتری ها مانند لاکتوباسیلوس برای آزمایشگر با تجربه، آسان بوده، غیربیماری زا هستند و به بررسی بیشتری نیاز ندارند. سایر آنها،مانند میله های گرم منفی، نمایاننده گروهی از باکتری ها بوده و برای تعیین اینکه دقیقاً کدام نوع از باکتری ها موجود هستند، نیاز به آزمایشات بیشتری دارد.

اگر پس از 24 تا 48 ساعت، هیچ رشدی بر روی آگار دیده نشود کشت ادرار برای پاتوژن ها منفی در نظر گرفته شده و کشت کامل می شود. اگر یک یا چند پاتوژن موجود باشد، پس آزمایشات بیشتری انجام میگردند. آزمایش برای شناسایی نوع باکتری ها انجام شده و آزمایشات حساسیت برای تعیین آنتی بیوتیک هایی که احتمالاً باعث درمان عفونت می شوند، انجام میگیرد.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

بعلت اینکه پتانسیل آلودگی ادرار با باکتری ها و سلول های پوست اطراف در طول جمع آوری وجود دارد (بویژه زنان)، تمیز کردن ناحیه تناسلی پیش از جمع آوری نمونه مهم می باشد. زنان باید لب های واژن را به اطراف باز کرده و از جلو به عقب تمیز کنند؛ مردان باید نوک آلت تناسلی را تمیز کنند. شروع به ادرار کرده و در ابتدا اجازه دهند که مقداری از ادرار به داخل توالت ریخته و سپس یک یا دو اونس از ادرار را در یک ظرف تمیز فراهم شده، جمع آوری کرده و سپس بقیه را در توالت تخلیه کنند. این نوع از جمع آوری، نمونه گیری ادرار میانه جریان (midstream) نامیده می شود.

برای نمونه هایی که با میل زنی (catheterized) جمع آوری می شوند، نمونه ادرار با وارد کردن یک لوله انعظاف پذیر نازک یا کاتتر از طریق مجرای پیشآب به درون مثانه، جمع آوری می شود. این عمل توسط یک فرد متخصص انجام می شود. در سمت دیگر لوله، ادرار در یک ظرف تمیز جمع آوری می شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

معممولاً لازم نیست؛ هر چند، ممکن است به شما آموزش داده شود که حداقل یک ساعت پیش از آزمایش ادرار نکنید و یا 15 تا 20 دقیقه پیش از جمع آوری نمونه، یک لیوان آب بنوشید. این جهت اطمینان از تولید ادرار کافی برای نمونه، کمک خواهد کرد. از دستورالعمل های داده شده با جمع آوری یک نمونه ادراری پاکیزه، پیروی کنید.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش کشت ادرار برای تشخیص یک عفونت مجاری ادراری (UTI) و برای شناسایی باکتری ها یا مخمر ایجاد کننده عفونت بکار می رود. این میتواند همراه با آزمایش حساسیت برای تعیین نوع آنتی بیوتیک بازدارنده رشد میکروب ایجاد کننده عفونت، انجام شود. نتایج به پزشک در تعیین نوع داروهایی که احتمالاً در درمان عفونت فرد مؤثرتر می باشند، کمک خواهند کرد.

    ادرار توسط کلیه ها تولید می شود، یک جفت از اندام های لوبیایی شکل که در زیر قفسه سینه در طرفین راست و چپ پشت بدن، قرار دارند. کلیه ها، خون را از مواد زائد فیلتر کرده و ادرار، یک مایع زرد، را برای خارج کردن ضایعات از بدن، ایجاد می کند. ادرار از طریق لوله هایی به نام حالب از کلیه ها به مثانه رفته و در آنجا به صورت موقت ذخیره شده و سپس از طریق مجرای پیشآب تخلیه می شود. ادرار معمولاً استریل می باشد اما گاهی اوقات، باکتری ها و ندرتاً مخمر میتواند از پوست خارج پیشآب، وارد شده و به درون مجاری ادراری رفته و در آنجا باعث یک عفونت در مجاری ادراری گردند.

    بیشتر UTI ساده بوده و براحتی درمان می شوند. هرچند، اگر به آنها رسیدگی نشود، عفونت ممکن است از طریق حالب انتشار پیدا کرده و وارد کلیه ها شود. عفونت کلیه خطرناک بوده و میتواند به آسیب دائمی کلیه منجر گردد. در برخی موارد، عفونت مجاری ادراری ممکن است منتهی به عفونت در جریان خون (سپتیسمی) شده که میتواند کشنده باشد.

    افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا سایر عوارضی که بر کلیه ها تأثیر می گذارند، مانند دیابت یا سنگ های کلیه و افراد دارای نقص سیستم ایمنی ممکن است به UTI های مکرر و یا پیچیده، حساس تر باشند.

    برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش انجام کشت ادرار، بخش "هدف از آزمایش" را ببینید.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    زمانی که فرد دارای علائم نشاندهنده احتمال یک عفونت مجاری ادراری (UTI) می باشد کشت ادرار ممکن است درخواست شود، این علائم بقرار زیر هستند:

    • احساس قوی و دائمی نیاز به دفع ادرار
    • احساس سوزن هنگام ادرار کردن
    • ادرار غیرشفاف با بوی قوی
    • کمردرد

    همچنین امکان دارد که افراد مبتلا به UTI، در زیر شکم خود احساس فشار نیز کرده و مقادیر کمی از خون در ادرار دیده شود. اگر UTI شدیدتر بوده و به کلیه انتشار یابد، ممکن است باعث درد در پهلو، تب بالا، رعشه، لرز، حالت تهوع یا استفراغ گردد.

    گاهی اوقات، ممکن است برای زنان جوان همراه با علائم و نشانه های UTI و کسانی که عفونت ساده در مجاری ادراری تحتانی دارند، بدون نیاز برای کشت ادرار آنتی بیوتیک تجویز گردد. اگر شک بر یک عفونت پیچیده باشد یا علائم به درمان اولیه پاسخ ندهند، سپس کشت ادرار توصیه می شود.

    توصیه می شود که زنان باردار بدون علائم در طول سه ماهه اول یا اولین ویزیت پیش از تولد برای باکتری های موجود در ادرار، که میتواند بر سلامت جنین در حال تکامل تأثیر بگذارد غربالگری شوند.

    آزمایش کشت ادرار ممکن است همراه با آزمایش تجزیه شیمیایی ادرار یا برای پیگیری در پی نتایج آزمایش تجزیه ادرار، درخواست گردد.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتایج کشت ادرار، اغلب همراه با نتایج آزمایش تجزیه ادرار و با توجه به چگونگی جمع آوری نمونه و اینکه آیا علائم موجود هستند، تفسیر شوند. از آنجائیکه برخی نمونه های ادرار دارای پتانسیل آلودگی با باکتری هایی را دارند که معمولاً بر روی پوست پیدا می شوند (فلور نرمال)، باید هنگام تفسیر برخی نتایج کشت، دقت بعمل آید.

    معمولاً، رشد یک نوع از باکتری با تعداد کلنی بالا، بعنوان یک کشت ادراری مثبت در نظر گرفته می شود. در نمونه هایی که تمیز جمع آوری شده اند، کشت هایی که در آنها بیش از 100000 واحد تشکیل دهنده کلنی (CFU) در میلی لیتر وجود داشته باشد معمولاً نشان دهنده عفونت هستند. هرچند، در برخی موارد حتی در صورت وجود عفونت، شاید تعداد قابل ملاحظه ای از باکتری ها وجود نداشته باشد. گاهی اوقات، تعداد پائین تر (1000 تا 100000 CFU بر میلی لیتر ممکن است نشاندهنده عفونت باشد، بویژه اگر علائم موجود باشند. به همین صورت، برای نمونه هایی که با استفاده از تکنیک هایی مانند کاتتر جمع آوری شده اند که آلودگی را به حداقل می رسانند، نتایج 1000 تا 100000 CFU بر میلی لیتر، قابل ملاحظه در نظر گرفته می شوند.

    با وجود آنکه انواعی از باکتری ها میتوانند باعث UTI شوند، بیشتر بعلت اشریشیاکولی می باشد؛ اشریشیاکولی باکتری هایی هستند که در دستگاه گوارش شایع بوده و معمولاً در مدفوع پیدا می شوند. سایر باکتری هایی که ممکن است باعث UTI شوند، شامل Proteus, Klebsielaa, Enterococcus و Staphylococcus هستند. گاهی اوقات، UTI ممکن است به علت یک مخمر، مانند Candida albicans باشد؛ ورم مجرای پیشآب (urethritis) اغلب بعلت بیماری های منتقل شونده از راه رابطه جنسی مانند herpes، chlamydia یا gonorrhea است.

    کشتی که به صورت "عدم رشد در 24 یا 48 ساعت" گزارش شود، معمولاً نشان میدهد که عفونتی وجود ندارد. هرچند، در صورت ادامه علائم، ممکن است کشت ادرار بر نمونه دیگری به دنبال وجود باکتری هایی با تعداد کلنی کمتر یا سایر میکروارگانیزم هایی که ممکن است باعث این علائم شوند، تکرار شود. وجود سلول های سفید خون و تعداد پائینی از میکروارگانیزم ها در ادرار یک فرد علامت دار، عارضه ای می باشد که به عنوان سندرم پیشآبی حاد نامیده می شود.

    اگر در یک کشت، رشد چندین نوع مختلف از باکتری ها مشاهده شود، پس این احتمال هست که رشد آنها بعلت آلودگی باشد. این بویژه در نمونه هایی از ادرار تخلیه شده صادق است که ارگانیزم های موجود شامل لاکتوباسیلوس و یا سایر باکتری های واژینال غیربیماری زای معمول در زنان، می باشند. اگر علائم ادامه یابند، پزشک ممکن است درخواست برای تکرار کشت بر نمونه ای بدهد که با دقت بیشتری جمع آوری شده است. هرچند، اگر یک نوع از باکتری ها با تعداد کلنی بسیار بالاتری در مقایسه با سایرین، موجود باشد، بعنوان مثال 100000 CFU بر میلی لیتر در مقابل 1000 CFU بر میلی لیتر، پس آزمایشات بیشتری ممکن است برای شناسایی باکتری های غالب، انجام شوند.

    در صورت مثبت بودن یک کشت، ممکن است آزمایشات حساسیت برای هدایت درمان، صورت گیرند. هر گونه عفونت باکتریایی میتواند جدی بوده و در صورت عدم درمان، به سایر نواحی بدن انتشار یابد. درد، اغلب اولین نشانگر عفونت است. درمان فوری، معمولاً با استفاده از آنتی بیوتیک ها، در کاهش درد کمک خواهد کرد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    زنان و دختران اغلب بیشتر از مردان و پسران به عفونت های مجاری ادراری (UTI) مبتلا می شوند. حتی دختران پیش از سنین نوجوانی نیز ممکن است UTI مکرر داشته باشند. برای مردان و پسرانی که نتیجه مثبت در UTI دارند، ممکن است آزمایشات بیشتری برای رد کردن وجود سنگ کلیه یا ناهنجاری ساختاری که بتواند باعث عفونت گردد، انجام گیرد.

    اگر فردی دارای UTI مکرر و یا عود کننده باشد، کشت و آزمایشات حساسیت احتمالاً همراه با هر عفونت انجام شوند. برای افرادی که UTI مکرر دارند، ممکن است باکتری های آنها در طول زمان به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده و انتخاب دقیق آنتی بیوتیک و دوره کامل درمان، را ضروری نماید.

  • از طرف پزشک تماس گرفتند و برای نمونه جدید ادرار، درخواست دادند و اعلام کردند که نمونه قبلی آلوده است. چه اتفاقی افتاده است؟

    در صورتی که پوست و ناحیه تناسلی بخوبی پیش از جمع آوری نمونه، تمیز نشده باشند، ممکن است که در کشت ادرار سه نوع از باکتری های مختلف یا بیشتر رشد کنند و این کشت، آلوده در نظر گرفته می شود. این کشت حذف می شود، زیرا نمیتواند تشخیص دهد که آیا این باکتری ها در داخل یا خارج مجرای ادراری وجود داشته اند. میتوان از یک نمونه آلوده اجتناب کرد و این در صورتی انجام می شود که با توجه به دستورالعمل ها، خود را بخوبی تمیز کرده و نمونه ادرار تمیز میانه جریان را جمع آوری کنید.

  • پزشک به من گفته است که علائم عفونت مجاری ادراری را دارم و آنتی بیوتیک هایی را بدون انجام کشت ادرار، تجویز کرده است. چرا؟

    باکتری هایی با عنوان Escherichia coli (E.coli)، عامل عمده عفونت های مجاری ادراری تحتانی هستند. این میکروارگانیزم معمولاً به انواعی از آنتی بیوتیک ها مانند تریمتوپریم-سولفامتوکسازول، سیپروفلوکساسین و نیتروفورانتیون، حساس است. در بیشتر افرادی که عفونت ساده دارند، UTI با یکی از این آنتی بیوتیک ها، پس از درمان برطرف خواهد شد. مبتنی بر این اطلاعات، ممکن است پزشک یکی از آنها را بدون انجام کشت، تجویز کند.

  • اگر عفونت من درمان نشود، چه اتفاقی ممکن است بیافتد؟

    در صورت عدم درمان، ممکن است عفونت از مجرای ادراری تحتانی به مجرای ادراری فوقانی حرکت کرده و خود کلیه را آلوده کرده و احتمالاً وارد جریان خون شده و سپتیسمی ایجاد کند. علائم سپتیسمی شامل تب و لرز، افزایش تعداد سلول های سفید خون و خستگی مفرط هستند. در صورتی که پزشک مشکوک به ابتلای شما به سپتیسمی شود، معمولاً درخواست کشت خون داده و مطابق با آن، آنتی بیوتیک هایی را تجویز خواهد کرد.

  • چه چیزی من را در معرض خطر عفونت های مجاری ادراری عود کننده قرار می دهد؟

    انواعی از عوامل وجود دارند که فرد را مستعد به UTI می کنند. پس از دوره نوزادی، بعلت تفاوت های آناتومیک در مجاری دستگاه ادراری تناسلی زنان، بروز این عفونت در آنها بالاتر می باشد. در نوزادان و بچه های کوچک، ناهنجاری های مادرزادی، همراه با UTI هستند. در بزرگسالان، رابطه جنسی، استفاده از دیافراگم، دیابت، بارداری، رفلاکس، نقص عملکرد در سیستم عصبی، سنگ های کلیه و تومورها همه، مستعد UTI هستند. در بیمارستان، سرای سالمندان یا مراقبت های خانگی، کاتترها و ابزارهای درون رونده در مجرای ادراری، اصلی ترین عوامل مشارکت کننده در ابتلا به UTI هستند.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

(2012 May 24). Urinary Tract Infections in Adults. National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse, NIDDK. [On-line information]. Available online at http://kidney.niddk.nih.gov/KUDiseases/pubs/utiadult/index.aspx. Accessed December 2015.

(© 1995-2015). Bacterial Culture, Aerobic, Urine. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/8105. Accessed December 2015.

Brusch, J. (Updated Aug 19, 2015). Cystitis in Females. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/233101-overview. Accessed December 2015.

(July 23, 2015) Mayo Clinic. Urinary Tract Infections, Causes. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/urinary-tract-infection/basics/causes/con-20037892. Accessed January 2015.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 981-983.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 1621-1622.

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition]. Pp 2037-2038.

Forbes, B. et. al. (© 2007). Bailey & Scott's Diagnostic Microbiology, Twelfth Edition: Mosby Elsevier Press, St. Louis, Missouri. Pp 842-855.

(2007 August). Your Urinary System and How It Works. National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse [On-line information]. Available online at http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/yoururinary/. Accessed March 2009.

(2008). Existing Recommendations for Bacteriuria Screening Upheld. Medscape from Reuters Health Information [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/576888. Accessed March 2009.

Stanley Hellerstein, S. (2008 September 17). Urinary Tract Infection. EMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/969643-overview. Accessed March 2009.

(2005 November, Revised). Approach to the Renal Patient. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/mmpe/sec17/ch226/ch226b.html#sec17-ch226-ch226b-21. Accessed March 2009.

Barclay, L. and Murata, P. (2007 May 17). Perineal/Genital Cleaning During Urine Collection May Minimize Contamination. Medscape Medical News [On-line CME]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/556640. Accessed March 2009.

McCarter, Y.S., E.M. Burd, G.S. Hall, and M. Zervos. 2009. Cumitech 2C, Laboratory Diagnosis of Urinary Tract Infections. Coordinating ed. S.E. Sharp. ASM Press, Washington, DC.

Kasper DL, Braunwald E, Fauci AS, Hauser SL, Longo DL, Jameson JL eds (2005). Harrison's Principles of Internal Medicine. 16th Edition, McGraw Hill, Pp 1715 and 1718.

MedlinePlus Medical Encyclopedia. Urine culture, catheterized. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003752.htm. Accessed April 2010.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 1017-1019.

(2012 May 24). Urinary Tract Infections in Adults. National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse, NIDDK. [On-line information]. Available online at http://kidney.niddk.nih.gov/KUDiseases/pubs/utiadult/index.aspx. Accessed October 2012.

(© 1995-2012). Bacterial Culture, Aerobic, Urine. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/8105. Accessed October 2012.

Johnson, J. et. al. (2011 December 4). Do Urine Cultures for Urinary Tract Infections Decrease Follow-up Visits? Medscape Today News from J Am Board Fam Med. V 24(6):647-655. [On-line information]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/753802. Accessed October 2012.

Brusch, J. (Updated 2012 February 1). Cystitis in Females. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/233101-overview. Accessed October 2012.

Graneto, J. and Bechtel, K. (2011 November 8). Emergent Management of Pediatric Patients with Fever. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/801598-overview#a1. Accessed October 2012.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.