اسامی دیگر
Kidney Panel پنل کلیه
Kidney Function Panel پنل عملکرد کلیه
اسم متعارف
Renal Function Panel
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 16, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

به منظور کمک به تشخیص و مدیریت بیماری‌هایی که عملکرد کلیه را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ به عنوان بخشی از چکاپ عمومی یا برای غربالگری افرادی که در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی قرار دارند و یا برای نظارت بر افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی

زمان انجام آزمایش؟

هنگام وجود علائم و نشانه‌های مربوط به بیماری‌هایی که ممکن است عملکرد کلیه‌ها را تحت تأثیر قرار دهند؛ در صورت تحت درمان بودن برای بیماری‌های کلیوی؛ هنگام وجود ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های کلیوی، مانند فشار‌خون بالا یا دیابت

نمونه مورد نیاز

نمونه خون ورید بازو

آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

ممکن است نیاز به 8 الی 12 ساعت ناشتایی (نوشیدن آب بلامانع است) باشد

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

پنل کلیه شامل مجموعه‌ای از آزمایش‌هایی می‌باشد که در کنار هم به منظور ارزیابی عملکرد کلیه‌ها انجام می‌شوند. در این آزمایش‌ها مقادیر مواد مختلف، از جمله برخی از مواد معدنی، الکترولیت‌ها، پروتئین‌ها و گلوکز (قند) اندازه‌گیری می‌شود و از نتایج آن‌ها برای تعیین وضعیت فعلی کلیه‌ها استفاده می‌گردد.

کلیه‌ها یک جفت اندام لوبیایی شکل هستند که در زیر دنده‌های تحتانی و در دو طرف ستون مهره‌ها قرار گرفته‌اند. کلیه‌ها معمولاً در هر روز حدود 150 لیتر خون را فیلتر می‌کنند و مواد زائدی که در طی متابولیسم مواد غذایی و فعالیت‌های طبیعی سلول‌ها تشکیل می‌شوند را از خون حذف می‌کنند. کلیه‌ها با تولید ادرار، آب اضافی بدن و این مواد زائد را از بدن خارج می‌سازند.

کلیه‌ها با تنظیم pH خون و سطوح مواد شیمیایی ضروری - از جمله پتاسیم، سدیم، کلسیم، فسفر، کلرید و بیکربنات (CO2) - با جدا کردن آنها از مواد زائد و برگشت آنها به درون خون، به حفظ سطوح نرمال این مواد در خون کمک می‌کنند.

اگر عملکرد کلیه‌ها دچار اختلال شود، مواد زائد در خون تجمع پیدا می‌کنند و میزان مایع بدن نیز به مقادیر خطرناکی افزایش می‌یابد و این شرایط می‌تواند موجب آسیب بدن و یا حتی مرگ شود. بسیاری از شرایط و بیماری‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند منجر به آسیب کلیوی شوند. شایع‌ترین علل و ریسک ‌فاکتورهای اصلی برای بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های دیابت و فشارخون می‌باشند. برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع بیماری‌های کلیوی و علل آن‌ها، مطلب بیماری‌های کلیه را مشاهده نمایید.

انواع آزمایش‌های مربوط به پنل کلیه ممکن است در آزمایشگاه‌های مختلف متفاوت باشند، اما معمولا شامل موارد زیر می‌باشد:

الکترولیت‌ها - مواد شیمیایی با بار الکتریکی که برای فرآیندهای طبیعی بدن مانند عملکرد اعصاب و عضلات، حیاتی هستند؛ این مواد به تنظیم مقدار مایع بدن و حفظ تعادل اسید-باز کمک می‌کنند. الکترولیت ها عبارتند از:

مواد معدنی

  • فسفر - یک ماده معدنی می‌باشد که برای تولید انرژی، فعالیت‌های عضلانی و عصبی و رشد استخوان‌ها حیاتی است؛ این ماده معدنی، همچنین به عنوان یک بافر، نقش مهمی را در حفظ تعادل اسید-باز بدن ایفاء می‌کند.
  • کلسیم - یکی از مهمترین مواد معدنی موجود در بدن است که برای عملکرد مناسب عضلات، اعصاب و قلب ضروری است و همچنین برای انعقاد خون و تشکیل استخوان نیز مورد نیاز می‌باشد.

پروتئین

  • آلبومین - پروتئینی است که حدود 60 درصد از پروتئین‌های موجود در خون را تشکیل می‌دهد و دارای نقش‌های بسیاری از جمله جلوگیری از نشت مایع به خارج از رگ‌های خونی و انتقال هورمون‌ها، ویتامین‌ها، داروها و یون‌هایی مانند کلسیم می‌باشد.

محصولات دفعی

  • اوره یا نیتروژن اوره خون (BUN) - اوره یک محصول دفعی حاوی نیتروژن است که حاصل متابولیسم پروتئین‌ها می‌باشد. این ماده در کبد تشکیل و به درون خون آزاد می‌شود، سپس به کلیه‌ها انتقال یافته و در آن‌جا از خون فیلتر و به درون ادرار دفع می‌گردد.
  • کراتینین - دیگر ماده دفعی می‌باشد که توسط عضلات تولید می‌شود؛ تقریبا تمام کراتینین، توسط کلیه‌ها از بدن دفع می‌گردد.

قند

  • گلوکز - منبع انرژی بدن؛ بایستی یک منبع مداومی برای استفاده بدن در دسترس باشد و سطح نسبتا" ثابتی از گلوکز در خون حفظ شود.

در پنل کلیوی ممکن است نتیجه سه نوع از محاسبات نیز گزارش شود:

  • نسبت اوره (BUN) به کراتینین - مقایسه مقدار اوره (نیتروژن) خون نسبت به مقدار کراتینین خون
  • میزان فیلتراسیون گلومرولی برآورد‌شده (eGFR) - میزان واقعی فیلتراسیون گلومرولی (GFR، میزان خون فیلتر‌شده در دقیقه توسط گلومرول‌های کلیوی)، با استفاده از سطوح کراتینین خون برآورد می‌شود. در فرمول مورد استفاده برای این محاسبه، از سن، جنس، نژاد، و گاهی اوقات قد و وزن بیمار استفاده می‌گردد
  • شکاف آنیونی - شکاف آنیونی (AG یا AGAP)، یک مقدار قابل محاسبه با استفاده از نتایج آزمایش‌های مربوط به پنل یک الکترولیت‌ می‌باشد. در شکاف آنیونی، میزان تفاوت بین ذرات باردار (یون‌ها یا الکترولیت‌ها) اندازه‌گیری‌شده و اندازه‌گیری نشده موجود در قسمت مایع خون ارزیابی می‌شود.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون از ورید بازو تهیه می‌شود

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

ممکن است نیاز به 8 الی 12 ساعت ناشتایی (نوشیدن آب بلامانع است) باشد

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    پنل کلیوی ممکن است به منظور ارزیابی عملکرد کلیه‌ها، کمک به تشخیص اختلالات مرتبط با کلیه‌ها، غربالگری افرادی که در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی قرار دارند و یا برای نظارت بر افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی مورد استفاده قرار گیرد.

    انواع آزمایش‌های مربوط به پنل کلیه ممکن است در آزمایشگاه‌های مختلف، متفاوت باشد اما معمولا شامل موارد زیر می‌باشد:

    برای اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از این آزمایش‌ها، بر روی لینک‌های بالا کلیک نمایید.

    در پنل کلیوی ممکن است نتیجه سه نوع از محاسبات نیز گزارش شود:

    برای ارزیابی عملکرد کلیه‌ها می‌توان از آزمایش‌های دیگری نیز استفاده کرد که از جمله آن‌ها می‌توان آزمایش‌های تجزیه شیمیایی ادرار، پروتئین ادرار و دفع کراتینین را نام برد. برای تشخیص زودرس آسیب‌های کلیوی در افرادی که مبتلا به دیابت یا فشار‌خون بالا (هیپرتانسیون) هستند، می‌توان از آزمایش آلبومین ادرار (میکروآلبومین) استفاده کرد که مقادیر کم نشت آلبومین از خون به ادرار را اندازه گیری می کند. هنگامی که در یک نمونه ادرار تصادفی، هر دو نوع ترکیب آلبومین و کراتینین اندازه‌گیری شود، می‌توان نسبت آلبومین به کراتینین (ACR) را نیز محاسبه کرد که با استفاده از این نسبت ممکن است با صحت بیشتری میزان آلبومین وارد شده به ادرار تعیین شود.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    هنگام وجود ریسک‌فاکتورهای نارسایی کلیه، مانند فشار‌خون بالا (هیپرتانسیون دیابت، بیماری قلبی‌عروقی، چاقی، کلسترول بالا یا سابقه خانوادگی بیماری کلیوی.

    هنگام وجود علائم و نشانه‌های بیماری کلیوی، هرچند که در مراحل اولیه‌ی بیماری‌های کلیوی معمولا علائم قابل‌توجهی ایجاد نمی‌شوند. این بیماری‌ها ممکن است در ابتدا توسط آزمایش‌های روتین خون یا ادرار تشخیص داده شوند. برخی از این علائم و نشانه‌های بیماری‌های کلیوی عبارتند از:

    • تورم یا پف‌کردگی به‌ویژه در اطراف چشم‌ها یا در صورت، مچ دست، شکم، ران و یا قوزک پا
    • وجود ادرار کف‌آلود، خونی یا قهوه‌ای‌رنگ
    • کاهش حجم ادرار
    • مشکلات مربوط به دفع ادرار، مانند سوزش ادرار یا تخلیه‌ی غیرطبیعی ادرار و تغییر در تعداد دفعات ادرار به‌ویژه در شب
    • کمر درد یا پهلو درد ملایم در قسمت زیر دنده‌ها در نزدیکی محل قرارگرفتن کلیه‌ها
       

    این پنل، همچنین، ممکن است به صورت دور‌ه‌ای و در فواصل زمانی منظمی به منظور نظارت بر بیماری کلیوی در افرادی که تحت درمان هستند درخواست داده شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتایج آزمایشات پنل کلیوی تشخیصی نیستند بلکه می‌توانند نشان‌دهنده احتمال وجود مشکل در کلیه‌ها باشند، بنابراین برای تشخیص و تعیین علت مشکل نیاز به آزمایش‌های بیشتری می‌باشد. از آن‌جایی که نتایج هر کدام از آزمایش‌های موجود در پنل کلیه ممکن است تحت تأثیر علل دیگری غیر از بیماری‌های کلیوی قرار بگیرد، برای بررسی وجود بیماری کلیوی، نتایج آزمایش‌های این پنل، در کنار هم و با در نظر گرفتن ریسک‌فاکتورها و علائم و نشانه‌های موجود، تفسیر می‌شوند.

    جدول زیر خلاصه‌ای از تفسیرهای احتمالی مرتبط با بیماری‌های کلیوی می‌باشد.

    آزمایش ارتباط با بیماری یا اختلال کلیوی
    الکترولیت‌ها: سدیم, پتاسیم, کلرید, بی‌کربنات سطح الکترولیت‌های موجود در خون، بسته به علت مربوطه، می‌توانند به صورت متفاوتی تحت تأثیر قرار بگیرند و در حالی که برخی از آن‌ها ممکن است افزایش پیدا کنند، برخی دیگر ممکن است کاهش یابند. به طور کلی بیماری کلیه می‌تواند منجر به عدم تعادل در الکترولیت‌ها شود. هنگامی که این یون‌های با بار مثبت و منفی از تعادل خارج می‌شوند، می‌توانند تعادل مایع و یا pH خون را تحت تاثیر قرار می دهند. با پیشرفت بیماری کلیوی، عوارض آن مانند اسیدوز متابولیک، ممکن است ایجاد شود.
    فسفر مقادیر بالای آن با بیماری کلیوی ارتباط دارد.
    کلسیم مقادیر پایین آن ممکن است در نارسایی کلیه دیده شود.
    آلبومین مقادیر پایین آن در خون به معنای عدم توانایی کلیه‌ها در جلوگیری از دفع آلبومین می‌باشد.
    اوره/BUN مقادیر بالا، نشان‌دهنده اختلال در عملکرد کلیه‌ها، به علت بیماری، آسیب یا نارسایی حاد یا مزمن کلیه یا به دلیل دیگری که باعث کاهش جریان خون به کلیه‌ها می شود مثلا در CHF یا دهیدراسیون و یا به علت انسداد جریان ادرار در اثر بیماری پروستات یا سنگ کلیه می‌باشد.
    کراتینین مقادیر بالا می‌تواند نشان‌دهنده آسیب کلیوی به علت وجود یکی از بیماری‌هایی باشد که در بالا برای اوره ذکر شده‌اند.
    گلوکز مقادیر بالا می‌تواند نشان‌دهنده دیابت باشد که خود یکی از علل شایع بیماری کلیوی است.
    نسبت اوره (BUN) به کراتینین مقادیر بالای این نسبت ممکن است به علت شرایطی مانند کاهش جریان خون کلیوی باشد در حالی که مقادیر پایین آن ممکن است به علت شرایط دیگری مانند بیماری کبدی باشد.
    eGFR

    eGFR، با استفاده از نتیجه آزمایش کراتینین خون محاسبه می‌شود. eGFR کمتر از 60 میلی‌لیتر در دقیقه نشان‌دهنده وجود آسیب کلیوی است؛ eGFR زیر 15 نشان‌دهنده نارسایی کلیوی است (جدول مربوطه در مطلب eGFR را ببینید)

    شکاف آنیونی مقادیر بالا می‌تواند نشان‌دهنده اسید اضافی (اسیدوز) در خون باشد که ممکن است مربوط به بیماری کلیوی باشد، اما اسیدوز در بسیاری از شرایط دیگر نیز می‌تواند ایجاد شود.
  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    اگر آزمایش‌های خون یا ادرار، نشان‌دهنده احتمال وجود بیماری کلیوی باشند، ممکن است آزمایش‌های بیشتری، مانند تصویربرداری کلیه یا بیوپسی کلیه نیز انجام شوند. برای اطلاعات بیشتر در مورد تصویربرداری و انواع دیگر آزمایش‌ها، به مطلب بیماری کلیه مراجعه کنید.

  • آیا این آزمایش‌ها همیشه با هم و در یک پنل درخواست می‌شوند؟

    خیر، هر آزمایشی که در پنل کلیوی قرار دارد، بسته به هدف آزمایش ممکن است به صورت مستقل یا همراه با آزمایش‌های دیگری نیز درخواست داده شود. به عنوان مثال، الکترولیت‌ها (سدیم، پتاسیم، کلرید و بی‌کربنات) ممکن است به صورت پنل الکترولیت و به عنوان بخشی از آزمایش‌های چکاپ عمومی و یا برای بررسی عدم تعادل آب یا اسید-باز که می‌تواند مثلا در اثر بیماری قلبی ایجاد شود درخواست گردد. آزمایش گلوکز نیز معمولا برای تشخیص و نظارت بر دیابت انجام می‌شود.

  • برای ارزیابی بیماری کلیوی، چه آزمایش‌های دیگری نیز ممکن است درخواست شوند؟

    بنیاد ملی کلیه (NKF) و برنامه ملی آموزش بیماری کلیه (NKEDP)، علاوه بر اندازه‌گیری فشار‌خون، دو آزمایش دیگر را برای بررسی بیماری کلیه توصیه می‌کنند: پروتئین ادرار (آلبومین ادرار، آزمایش تجزیه ادرار یا مجموع پروتئین ادرار) و میزان فیلتراسیون گلومرولی برآورد‌شده (eGFR). هنگامی که احتمال مشکل ساختاری وجود داشته باشد، برای ارزیابی کلیه‌ها می‌توان از انواع آزمایش‌های تصویربرداری استفاده کرد. برخی اوقات نیز، نمونه‌ی بافت کلیه، یا همان بیوپسی، می‌تواند برای تشخیص برخی از علت‌ها کمک کننده باشد. برای اطلاعات بیشتر، مطلب بیماری کلیه را ببینید.

  • آیا با اینکه احساس بیماری نمی‌کنم، ممکن است بیماری کلیوی داشته باشم؟

    بله. در بیماری کلیوی، اغلب تا اواخر بیماری، علائم قابل‌توجهی ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل است که چکاپ‌های دوره‌ای و منظم، مخصوصا در افراد دارای ریسک‌فاکتورهای بیماری کلیوی، از اهمیت زیادی برخوردار است و با این کار می‌توان اختلالات و بیماری‌هایی که کلیه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند سریعا شناسایی کرد.

  • آیا با وجود نتایج غیرطبیعی در آزمایش‌هایم، ممکن است بیماری کلیوی نداشته باشم؟

    بله. از آن‌جایی که آزمایشات موجود در پنل کلیه می‌تواند کاربردهای زیادی داشته باشد، نتایج غیرطبیعی در یک یا چند آزمایش موجود در این پنل، ممکن است به علت بیماری‌های غیرکلیوی باشد. پزشک با استفاده از نتایج تمام آزمایش‌های موجود در این پنل به همراه نتایج سایر آزمایش‌ها و همچنین سابقه بالینی و سابقه خانوادگی فرد، تفسیر را انجام می‌دهد.

مشاهده منابع

Renal Function Panel. ARUP Lab Tests. Available online at http://www.aruplab.com/guides/ug/tests/0020144.jsp through http://www.aruplab.com. Accessed Feb 2015.

Renal Function Panel. Quest Diagnostics. Available online through http://www.questdiagnostics.com. Accessed February 2015.

Laboratory Test Catalog: Renal Function Panel. Lakeland HealthCare. Available online through http://lakelandhealth.org. Accessed February 2015.

Cleveland Heart Lab. Renal Function Panel. Available online at http://www.clevelandheartlab.com/tests/renal-function-panel/ through http://www.clevelandheartlab.com. Accessed February 2015.

PAML. Renal Function Panel. Available online at http://etd.paml.com/etd/display.php?id=1454 through http://etd.paml.com. Accessed February 2015.

Ford-Martin, P.A., and Best, M. Kidney Function Tests. Surgery Encyclopedia. Available online at http://www.surgeryencyclopedia.com/Fi-La/Kidney-Function-Tests.html through http://www.surgeryencyclopedia.com. Accessed February 2015.

Total Urine Protein. ARUP Lab Tests. Available online at http://www.aruplab.com/guides/ug/tests/0020479.jsp through http://www.aruplab.com. Accessed February 2015.

The National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse. The Kidneys and How They Work. Available online at http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/yourkidneys/ through http://www.kidney.niddk.nih.gov. Accessed February 2015.

Kidney Imaging. Meddict. Available online at http://meddict.org/term/kidney-imaging through http://www.meddict.org. Accessed February 2015.

Kidney Biopsy. (Updated 2012 June 19). Mayo Clinic. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/kidney-biopsy/MY01223 through http://www.mayoclinic.com. Accessed February 2015.

Jaipaul, N. (Updated 2012 November). Kidneys. Merck Manual Online Version. Available online through http://www.merckmanuals.com. Accessed February 2015.

Medicare Part A Local Medical Review Policy, Renal Function Panel. Available online at http://www.healthcarecompliance.info/rfp_000501.htm. Accessed February 2015.

Children's Hospital and Clinics of Minnesota. Laboratory Service Manual: Renal Panel. Available online at http://www.childrensmn.org/Manuals/Lab/Chemistry/037929.pdf through http://www.childrensmn.org. Accessed February 2015.

National Kidney Disease Education Program. Kidney Disease Basics. Available online at http://nkdep.nih.gov/learn/kidney-disease-basics.shtml through http://nkdep.nih.gov. Accessed February 2015.

National Kidney Foundation. Two Simple Tests to Check for Kidney Disease. Available online at https://www.kidney.org/kidneydisease/twosimpletests through https://www.kidney.org. Accessed February 2015.

National Kidney Foundation. Tests to Measure Kidney Function, Damage and Detect Abnormalities. Available online at https://www.kidney.org/atoz/content/kidneytests through https://www.kidney.org. Accessed February 2015.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.