تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه January 18, 2018.
لوسمی چیست؟

لوسمی سرطان خون و مغز استخوان است. هنگامی ایجاد می‌شود که مغز استخوان که سلول‌های خونی را تولید می‌کند، گلبول‌های سفید غیرطبیعی ایجاد ‌کند که خارج از کنترل تقسیم می‌شوند. گلبول‌های سفید معمولی مبارزان عفونت بدن هستند، اما این گلبول‌های سفید غیرطبیعی خون که سلول‌های لوسمی هستند، با سرعت مشابه با سلول‌های طبیعی خون نمی‌میرند. در عوض، سلول‌های طبیعی، مانند گلبول‌های قرمز، پلاکت‌ها و گلبول‌های سفید طبیعی خون و پیش‌سازهای آنها، در مغز استخوان انباشته و تجمع می‌یابند. این امر منجر به مشکل در تامین اکسیژن کافی به بافت (کم‌خونی)، خونریزی بیش از حد و عفونت‌های مکرر منجر شود.

با گذشت زمان، سلول‌های لوسمی می‌توانند از طریق مغز استخوان و جریان خون گسترش یابند، جایی که به تقسیم خود ادامه می‌دهند، گاهی اوقات تومورها را تشکیل می‌دهند و اندام‌ها را آلوده می‌کنند. اعضای آسیب‌دیده تحت تأثیر نوع لوسمی قرار می‌گیرند. به‌عنوان مثال، طحال، کبد و غدد لنفاوی ممکن است با سلول‌های غیرطبیعی بزرگ و متورم شود. گاهی اوقات سلول‌های لوسمی به سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) می‌رسند و در مایع مغزی نخاعی ایجاد می‌شوند.

در ایالات متحده، در هر سال بیش از 43،000 بزرگسال و 5000 کودک مبتلا به لوسمی تشخیص داده می‌شوند. در حالی‌که مواجهه با تابش، بنزن و بعضی از داروهای ضدسرطان خطر ابتلا به لوسمی را افزایش می‌دهد و چند مورد با اختلالات ژنتیکی یا عفونت‌های نادر ویروسی مرتبط است، علت بیشتر لوسمی‌ها شناخته نشده است.

Accordion عنوان
درباره لوسمی
  • انواع

    انواع مختلفی از لوسمی وجود دارد که براساس نوع گلبول‌های سفید خون طبقه‌بندی می‌شوند و سرطان از آنجا به‌وجود می‌آید و باسرعت پیشرفت می‌کند. لوسمی در مغز استخوان شروع می‌شود، که در مرکز نرم استخوان‌های بزرگتر بدن قرار دارد که پیش‌سازهای گلبول‌های قرمز خون، پلاکت‌ها و گلبول‌های سفید خون را می‌سازد. این پیش‌سازهای ناسالم سلول‌های خون رشد می‌کنند و در مغز استخوان بالغ می‌شوند تا اینکه در جریان خون آزاد شوند.

    دو دسته از سلول‌های پیش‌ساز نابالغ تولید گلبول‌های سفید: سلول‌های میلوئیدی و سلول‌های لنفی هستند. سلول‌های میلوئیدی که تولید گلبول‌های قرمز، پلاکت‌ها و چندین نوع گلبول‌های سفید خون را برعهده دارند به‌نام گرانولوسیت‌ شناخته می‌شوند. گرانولوسیت در خون به گردش درآمده با هضم باکتری‌ها در خون با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند. سلول‌های لنفوئیدی به لنفوسیت تبدیل می‌شوند، نوع دیگری از گلبول‌های سفید خون که در خون و سیستم لنفاوی یافت می‌شوند. آنها پاسخ ایمنی بدن و زیرمجموعه‌ای از لنفوسیت‌های مولد آنتی‌بادی را هماهنگ می‌کنند.

    (سایر انواع سرطان بر لنفوسیت‌ها اثر می‌گذارند، اما در سیستم لنفاوی و نه در مغز استخوان رخ می‌دهد. اینها لنفوم‌ نامیده می‌شوند و به شیوه متفاوتی تشخیص داده و درمان می‌شوند. آنها درمقاله لنفوم مورد بحث قرار می‌گیرند.)

    لوسمی براساس اینکه آیا گلبول‌های سفید غیرطبیعی خون از سلول‌های لنفی یا سلول‌های میلوئیدی هستند، طبقه‌بندی می‌شود. طبقه‌بندی بیشتر بر این اساس است که اگر سرطان به‌سرعت در حال رشد و به‌شدت کشنده و غیرقابل درمان است (حاد) و یا به‌کندی در حال گسترش است (مزمن). این به چهار دسته اصلی از لوسمی منجر می‌شود:

    • لوسمی لنفوبلاستی حاد (ALL). ALL یکی از رایج‌ترین انواع سرطان در کودکان یک تا هفت ساله و شایع‌ترین بیماری لوسمی در کودکان از دوران کودکی تا سن 19 سالگی است، گرچه بر بزرگسالان نیز تاثیر می‌گذارد. در کودکان خردسال، شانس زنده ماندن بسیار خوب است. در ALL، سلول‌های بلاست لوسمی در مغز و خون تجمع می‌یابند و سرطان بدون درمان به‌سرعت ادامه می‌یابد. این می‌تواند به غدد لنفاوی و سیستم عصبی مرکزی گسترش یابد. ALL درمان نشده می‌تواند به کم‌خونی، ضعف ایمنی، خونریزی آسان و کبودی منجر شود.
    • لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL): رایج‌ترین لوسمی بزرگسالان در کشورهای غربی است و تقریبا هرگز بر روی نوجوانان یا کودکان تاثیر نمی‌گذارد. این موضوع در افراد بالای 55 سال یا 60 ساله یافت می‌شود و میانگین سن تشخیص آنها 65 سال است. این بیماری در مقایسه با سایر انواع لوسمی به‌آرامی پیشرفت می‌کند. سلول‌های CLL آهسته رشد معمولا تولید سلول‌های طبیعی در مغز را مسدود نمی‌کنند آنچنان‌که در ALL اتفاق می‌افتد. به‌همین دلیل مراحل اولیه CLL اغلب به‌سختی مراحل اولیه ALL نیستند. نوع آهسته رشد CLL می‌تواند سال‌ها باقی بماند و نیازی به درمان ندارد. با این‌حال، نوع CLL سریع‌تر رشد وجود دارد که مانع از تولید سلول‌های طبیعی خون می‌شود و به درمان نیاز دارد. افراد مبتلا به CLL ممکن است دارای غدد لنفاوی بزرگ‌شده، کمبودهای ایمونوگلوبولین باشند که به ایمنی ضعیف، خودایمنی (مانند همولیز خودایمنی ) و طحال بزرگ‌شده منجر می‌شود.
    • لوسمی میلوئیدی حاد (AML): رایج‌ترین لوسمی حاد در بزرگسالان است. بزرگسالان بالای 50 سال بیشتر از کودکان به AML مبتلا می‌شوند و نوجوانان بالای 15 سال بیشتر از کودکان احتمال ابتلا به آن را دارند. AML به‌طور کلی یک سرطان سریع در حال رشد است که در آن سلول‌های میلوئیدی نابالغ دائما در مغز استخوان یا بافت دیگر تقسیم می‌شوند و می‌توانند مغز استخوان را با گلبول‌های سفید نابالغ و ناکارآمد جایگزین کنند. AML درمان‌نشده به کم‌خونی، ضعف ایمنی، خونریزی و کبودی آسان منجر می‌شود.
    • لوسمی میلوئیدی مزمن (میلوئید) (CML . (CML معمولا در بزرگسالان رخ می‌دهد، در حالی‌که افراد 65 سال و بالاتر در معرض خطر بیشتری هستند؛ به‌ندرت کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. افراد مبتلا به CML غالبا در ابتدا هیچ نشانه‌ای ندارند و اغلب طی یک آزمایش خون معمول یا معاینه تشخیص داده می‌شوند. هنگامی که علائم ظاهر می‌شوند، شبیه بیماری‌های معمول و جدی هستند و شامل انرژی کم، پوست رنگ‌پریده، ناراحتی معده ناشی از طحال بزرگ شده و کاهش وزن غیرقابل توضیح است. CML را می‌توان از مکان کروموزوم‌های غیرطبیعی تشخیص داد، جایی که درون یک سلول بنیادی در مغز استخوان، قطعاتی از دو کروموزوم قطع می‌شود و تغییر مکان می‌دهد (انتقال). این کار موجب یک ژن فیوژن (هم‌جوشی) تغییر یافته (به‌نام BCR / ABL ) در کروموزوم 22 (همچنین به‌نام کروموزوم فیلادلفیا) می‌شود. این ژن تغییریافته پروتئین غیرطبیعی عملکردی را ایجاد می‌کند که منجر به تولید بیش از حد گلبول‌های سفید خون می‌شود. درصورت عدم‌درمان، CML منجر به کم‌خونی، ضعف ایمنی، خونریزی و کبودی شدید و بزرگی قابل‌توجه طحال می‌شود.
  • علائم و نشانه‌ها
     علائم مربوط به لوسمی بسته به نوع لوسمی متفاوت است.

    لوسمی حاد اغلب تشخیص داده می‌شود زیرا شخص مبتلا بیمار می‌شود. شخص ممکن است علائم مربوط به عدم گلبول‌های سفید طبیعی خون را داشته باشد، مانند:

    • ضعف، تنگی نفس و پوست رنگ‌پریده به‌علت کمبود گلبول قرمز (کم‌خونی)
    • خونریزی و کبودی ناشی از کمبود پلاکت (ترومبوسیتوپنی)
    • تب و عفونت ناشی از فقدان گلبول‌های طبیعی سفید مبارز عفونت (لکوپنی)

    افرادی که مبتلا به لوسمی حاد هستند ممکن است علائم و نشانه‌های مربوط به تجمع گلبول‌های سفید خون نابالغ را داشته باشند مانند:

    • درد استخوان و مفصل
    • غدد لنفاوی، طحال، کبد، کلیه‌ها و یا بیضه‌های بزرگ‌شده
    • سردرد
    • استفراغ
    • گیجی و تشنج (زمانی که سلول‌های اضافی در مغز یا سیستم عصبی مرکزی جمع می‌شوند)
    • کاهش وزن نامعلوم
    • عرق شبانه

    لوسمی‌های مزمن اغلب به‌آرامی پیشرفت می‌کند و ممکن است توسط متخصص بهداشت و درمان طی یک چکاپ معمول قبل از مشاهده علائم دیده شود یا موجب نوع ملایم‌تر علائم مشابه با لوسمی حاد شود. بعضی از موارد ممکن است سال‌ها پیش از نیاز به درمان مورد بررسی قرار گیرد، در حالی‌که سایرین ممکن است تهاجمی‌تر باشند. اگر سلول‌های لوسمی شروع به تقسیم سریع‌تر کنند، در حالی‌که لوسمی حاد و منجر به تولید تنها سلول‌های نابالغ می‌شود و شرایط به‌سرعت در حال تشدید است، ممکن است باعث ایجاد بحران بلاست شوند. علائم لوسمی مزمن عبارتند از:

    • احساس خستگی یا بیحالی شدید
    • کاهش ناشناخته اشتها یا وزن
    • تنگی نفس در فعالیت طبیعی بدنی
    • پوست رنگ‌پریده
    • درد یا ناراحتی در سمت چپ بالای معده (ناشی از طحال بزرگ شده)
    • عرق شبانه
    • خونریزی آسان
    • تب
  • آزمایشات
     آزمایش‌های آزمایشگاهی
    تعدادی از آزمایشات آزمایشگاهی را می‌توان برای کمک به تشخیص لوسمی، تعیین نوع و نظارت بر اثربخشی درمان استفاده شود. پس از درمان موفق (بهبودی)، آزمایش ممکن است برای نظارت بر عود بیماری استفاده شود.

     آزمایش خون:

    • شمارش کامل خون (CBC) و افتراق WBC . این آزمایش‌های معمول به‌منظور شمارش تعداد، بلوغ و نسبت انواع مختلف سلول‌های خون تجویز شده است. این آزمایش‌ها می‌تواند اولین شواهد لوسمی را فراهم کند و اغلب اولین آزمایش‌هایی است که برای تشخیص لوسمی انجام می‌شود. بی‌نظمی در تعداد سلول‌ها، از قبیل افزایش تعداد گلبول‌های سفید یا تعداد کم گلبول‌های قرمز، ممکن است به‌علت لوسمی یا انواع بیماری‌های موقت یا مزمن باشد. اما بلاست (پیش‌سازهای نابالغ سلول‌های خونی) به‌طور معمول در خون مشاهده نمی‌شود، بنابراین اگر وجود داشته باشد، احتمالا نوعی از لوسمی وجود دارد و آزمایش پیگیری باید انجام شود. CBC و افتراق نیز ابزار مهمی برای نظارت بر اثربخشی درمان و تشخیص عود بیماری هستند.
    • اسمیر خون. اسمیر خون یا اسمیر خون محیطی اغلب برای پیگیری CBC با گلبول‌های سفید خون، گلبول‌های قرمز یا پلاکت‌ها یا نتایج نامعلوم استفاده می‌شود. یک قطره خون رنگ‌آمیزی‌شده روی اسلاید میکروسکوپ ریخته و سلول‌های نابالغ یا سلول‌هایی با اندازه‌های غیرطبیعی، اشکال یا ظاهر در مقایسه با سلول‌های طبیعی بررسی می‌شود.
       

     سایر آزمایش‌ها:

    • بیوپسی/ آسپیراسیون مغز استخوان. مغز استخوان ماتریکس از بافت نرم فیبری، مایع (مایع مغز استخوان)، سلول‌های بنیادی نامتعارف و ترکیبی از بلاست، سلول‌های بالغ و درحال رشد خونی است. اگر متخصص سلامت مشکوک باشد که شخص به لوسمی مبتلا است، روش بیوپسی آسپیراسیون مغز استخوان برای بررسی مایع و یا بافت مغز استخوان انجام می‌شود. در یک آسپیراسیون، نمونه مغز استخوان از استخوان لگن خاصره یا گاهی اوقات جناغ سینه در بزرگسالان و یا استخوان قلم پا در نوزادان جمع‌آوری می‌شود. متخصص پاتولوژیست یا متخصصان دیگر نمونه‌های مغز استخوان (استخوان و یا مایع) را در زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند و تعداد، اندازه و ظاهر هر نوع سلول و همچنین نسبت سلول‌های بالغ و نابالغ را بررسی می‌کند. اگر لوسمی وجود دارد، نوع و شدت بیماری را می‌توان تعیین کرد. این آزمایش همچنین به ایجاد پایه‌ای برای سلول‌های مغز استخوان کمک می‌کند تا چگونگی پاسخ به درمان را بررسی کند.
    • اسپینال تپ (پونکسیون کمری) و آنالیز مایع مغزی نخاعی. اگر لوسمی در مغز استخوان یافت ‌شود، همچنین ممکن است پونکسیون کمری برای بررسی سلول‌های لوسمی در مایع مغزی نخاعی (CSF) انجام شود. اگر سلول‌های لوسمی در CSF دیده شوند، ممکن است درمان اضافی (به‌عنوان مثال تزریق مستقیم دارو به فضای CSF) ضروری باشد.
    • ایمونوفنوتایپینگ یا فنوتیپی با استفاده از جریان سیتومتری. این تست می‌تواند برای کمک به تشخیص لوسمی و تعیین نوع لوسمی شخص استفاده شود. سلول‌های خون، مغز استخوان یا غدد لنفاوی با آنتی‌بادی‌های در دسترس تجاری اینکوبه می‌شوند که به‌طور انتخابی به آنتی‌ژن‌های سطح سلول‌های لوسمی یا سیتوپلاسم آنها متصل می‌شوند. آنتی‌ژن‌ها مانند مارکرها عمل می‌کنند و با استفاده از جریان سیاتومتری تشخیص داده می‌شوند، آزمایشی که با استفاده از پرتو لیزر و کامپیوتر برای شناسایی انواع سلول‌ها براساس آنتی‌ژن‌های موجود به‌کار می‌رود. این فرایند به‌عنوان ایمونوفنوتایپ شناخته می‌شود و به طبقه‌بندی نوع لوسمی موجود کمک می‌کند.
    • آزمایشات سیتوژنتیک (FISH و کاروتیپینگ). آزمایشات سیتوژنتیک به ساختار و تعداد کروموزوم توجه می‌کنند. آنها برای یافتن کروموزوم‌های غیرطبیعی مرتبط با لوسمی، سرطان‌های دیگر و اختلالات ژنتیکی استفاده می‌شوند. آنها برای تشخیص و کشف لوسمی با تشخیص انتقال (جاییکه در آن بخشی از یک کروموزوم شکسته و مجددا به یک کروموزوم متفاوت تبدیل شده) برای تشخیص برخی از موارد لوسمی میلوئید حاد، لوسمی پرومیلوسیت حاد، لوسمی میلوسیتیک مزمن، و لوسمی‌های لنفوبلاستی حاد، از بقیه موارد کمک می‌کند. این تکنیک‌ها همچنین می‌توانند حذف‌هایی را که همراه با لوسمی میلوئید حاد یا سندرم میلودیسپلاستیک و افزایش و یا کاهش در تعداد کروموزوم، مانند ناهنجاری‌ها (تریزومی 12) برای لوسمی لنفوسیتی مزمن را شناسایی کنند. 
      • آنالیز کروموزومی (کاریوتیپ) یک تست سیتوژنتیک است که 46 کروموزوم سلول‌ها برای ارزیابی تغییرات در ترتیب، اندازه یا تعداد (از جمله حذف یا انتقال) در ارتباط با لوسمی را نشان می‌دهد.
      • (FISH) دورگه‌گیری به روش هیبریدیزاسیون فلورسانت در محل یک تست سیتوژنتیکی است که به‌دنبال تغییرات در کروموزوم‌هایی است که در نتیجه تغییرات ژنتیکی ایجاد می‌شوند. به‌طور کلی از کاروتیپینگ حساس‌تر است. در FISH، نوعی پروب مخصوص که با ماده‌ی فلورسانت نشان‌دار شده است، به قطعه‌ی غیرطبیعی ژن بر روی کروموزوم متصل شده و باعث روشن شدن آن ناحیه، در زیر میکروسکوپ فلورسنت می‌شود. FISH به تشخیص لوسمی‌های مختلف که ممکن است شبیه به‌نظر برسند، اما دارای اختلالات ژنتیکی مختلف هستند و بنابراین ممکن است به درمان‌های مختلف نیاز داشته باشند کمک می‌کند. برای اطلاعات بیشتر در این مورد، به مقاله "جهان تست ژنتیک: سیتوژنتیک (آنالیز کروموزومی) مراجعه کنید."
    • واکنش زنجیره‌ای پلیمریزاسیون (PCR). یکی از عواملی که به رشد غیرقابل کنترل سلول‌های سرطانی کمک می‌کند، پروتئین‌های ناکارآمدی است که رشد و تکامل سلولی را کنترل می‌کنند. این ناهنجاری‌ها می‌توانند از اختلالات در DNA از جهش، دگرگونی، امتزاج و یا حذف بخش‌هایی از کد ژنتیکی ناشی شود. واکنش زنجیره‌ای پلیمراز یک روش آزمایشگاهی است که DNA برای تشخیص آن ناهنجاری‌های مرتبط با انواع خاصی از سرطان خون تقویت می‌کند. آزمایشات PCR می‌تواند به راهنمایی نوع یا شدت درمان و یا تعیین پیش‌آگهی برای یک لوسمی خاص و گاهی اوقات شناسایی هدف درمان (درمان هدفمند) براساس آرایش ژنتیکی سلول‌های سرطانی کمک کند. برخی از آزمایشات رایج PCR و انواع لوسمی مرتبط با آن عبارتند از:
      • لوسمی پرومیلوسیتیک حاد [PML-RARA]
      • لوسمی میلوئید حاد [AML1-ETO، CBFB-MYH11، جهش NPM1، جهش CEBPA ، جهش FLT3]
      • لوسمی لنفوبلاستی حاد [TEL-AML1، IL3-IGH، BCR-ABL]
      • نئوپلاسم پرولیفراتیو میلوئیدی با ائوزینوفیلیا [ FlP1L1-PDGFRA ]
      • لوسمی مزمن میلوئیدی [BCR-ABL]

       همچنین آزمایشات PCR دیگر وجود دارد که کمتر استفاده می‌شوند.

    • آزمایشات حداقل بیماری باقی‌مانده (MRD). این آزمایشات نسبتا جدید، حساس به سیتومتری جریان یا آزمایشات مبتنی بر PCR برای تشخیص مقدار بسیار کمی از سلول‌های لوسمی پس از درمان، به‌عنوان حداقل بیماری باقی مانده (MRD) شناخته شده است. این می‌تواند به راهنمایی درمان و پیشگیری از عود بیماری پس از بهبودی لوسمی کمک کند.
       

    آزمایشات غیرآزمایشگاهی
    توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، رادیوگرافی سینه یا توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) گاهی برای مشاهده علائم بیماری (تومور و توده سلول) در مناطقی مانند سینه مورد استفاده قرار می‌گیرند. اسکن‌های تصویربرداری دیگر مانند سونوگرافی نیز ممکن است برای ارزیابی وضعیت اندام‌های بدن مانند طحال، کبد و کلیه استفاده شود.

    برای اطلاعات بیشتر در این مورد، به وب سایت RadiologyInfo: The radiology information resource for patients (منابع اطلاعات رادیولوژی برای بیماران) مراجعه کنید.

  • درمان

    به‌طور کلی، میزان درمان و بهبودی لوسمی در کودکان و بزرگسالان بهبود می‌یابد.

    درمان خاص به نوع لوسمی، شدت و علائم بستگی دارد. اهداف درمان عبارتند از: مقابله با کمبود سلول‌هایی که سبب ایجاد علائم، تحریک بهبودی و در صورت امکان، کشتن تمام گلبول‌های سفید غیرطبیعی خون، امکان رشد سلول‌های طبیعی و بازیابی عملکرد طبیعی مغز استخوان را فراهم می‌کند. از آنجا که گزینه‌های درمان در جریان ثابت هستند و برای برخی از انواع لوسمی‌ها به‌سرعت در حال تغییر است، مهم است که تصمیم‌گیری‌های فردی را با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی آشنا با جدیدترین تحقیقات انجام دهیم.

    درمان استاندارد لوسمی ممکن است شامل داروهای شیمی‌درمانی و گاهی اوقات پرتودرمانی، هر دو برای کشتن سلول‌ها و تسکین درد باشد. اگر سلول‌های لوسمی به مایع مغزی نخاعی مهاجرت کرده باشند، داروهای شیمی‌درمانی که به‌طور مستقیم به مایع نخاعی تزریق می‌شود ممکن است مورد نیاز باشد. گلبول‌های قرمز خون و یا انتقال پلاکت خون و درمان آنتی‌بیوتیک نیز ممکن است لازم باشد. در لوسمی مزمن، اگر طحال بیش از حد متورم یا دردناک باشد، ممکن است عمل جراحی برای برداشتن طحال انجام شود.

    در برخی موارد ممکن است لازم باشد که سلول‌های بنیادی یا مغز استخوان سالم را با پیوند بازگردانیم. نمونه‌های مغز استخوان را می‌توان از شخص مبتلا گرفته، از سلول‌های غیرطبیعی "پاک‌سازی"، و دوباره به همان شخص پس از درمان به‌صورت منجمد، به‌عنوان پیوند مغز استخوان اتولوگ، و یا پیوند نجات تزریق می‌شود. پیوند سلول‌های بنیادی یا مغز استخوان از اهدا کننده سازگار به‌عنوان پیوند آلوژنیک شناخته شده است. زمانی‌که سایر رژیم‌های درمان به تحریک لوسمی به حالت بهبودی موفق نباشند یا زمانی که لوسمی مجددا رخ می‌دهد پیوند مغز استخوان ممکن است در نظر گرفته شود.

    درمان و بهبودی لوسمی به نوع بیماری بستگی دارد. به‌عنوان مثال، افراد مبتلا به CLL تا زمانی‌که علائم خود را نشان ندهند و یا گلبول‌های قرمز آنها یا تعداد پلاکت‌ها کاهش یابد به شیمی‌درمانی نیاز ندارند. با این‌حال، پیوند سلول‌های بنیادی آلوژنیک تنها درمان احتمالی شناخته شده برای CLL است. درمان معمول برای همه شامل شیمی‌درمانی طولانی‌مدت است. افرادی که به AML مبتلا هستند، به‌محض تشخیص ممکن است به درمان‌های مختلفی نیاز داشته باشند. این ممکن است شامل شیمی‌درمانی به‌دنبال پیوند سلول بنیادی باشد. بهبودی طولانی مدت در افراد مبتلا به CML با داروهایی که مهارکننده‌های تیروزین کیناز (TKI) نامیده می‌شوند، به‌دست می‌آید.

    علاوه بر این درمان‌ها، محققان همچنان به بررسی انواع جدید درمان برای کسب بهبودی و طولانی‌شدن زندگی افراد مبتلا به لوسمی ادامه می‌دهند. درک بهتر چگونگی تغییرات DNA که به سلول‌های غیرطبیعی خون منجر می‌شود، به محققان در تولید داروهای سرطانی کمک می‌کند که پروتئین‌های خاصی را در ارتباط با سرطان‌های خاص مهار می‌کنند یا هدف قرار می‌دهند. تست‌هایی که این اختلالات ژنتیکی را تشخیص می‌دهند، به تصمیم پزشکان در زمان مناسب برای درمان‌های هدفمند سرطانی کمک می‌کند.

    به‌عنوان مثال، افراد مبتلا به CML دارای جهش در دنباله ژن BCR-ABL هستند که در کروموزوم غیرطبیعی یافت می‌شوند که به‌عنوان کروموزوم فیلادلفیا شناخته می‌شود. ناهنجاری‌های این کروموزوم منجر به تولید آنزیم تیروزین کیناز می‌شود که باعث رشد غیرقابل کنترل سلول‌های لوسمی می‌شود. در حال حاضر، افراد مبتلا به CML به‌طور کلی با یک TKI مانند ایماتینیب درمان می‌شوند تا مانع رشد سلول‌های سرطانی ناشی از کروموزوم فیلادلفیا شوند. مهار کننده‌های تیروزین کیناز همچنین برای درمان ALL مورد استفاده قرار می‌گیرند و در سایر انواع لوسمی‌ها مانند داروهای ایبروتینیب برای CLL مورد بررسی قرار می‌گیرند.

     تعدادی از دیگر درمان‌های هدفمند ژن موجود برای لوسمی و همچنین آزمایش‌های بالینی برای درمان‌های جدید تایید شده FDA وجود دارد. درمان‌های هدفمند امیدوارکننده هستند، زیرا آنها به‌طور خاص برای سلول‌های سرطانی طراحی شده‌اند، در مقایسه با شیمی‌درمانی معمولی، برای سلول‌های طبیعی ضرر کمتری دارند و در نتیجه اثرات جانبی کمتر، موثرتر هستند. درمان‌های جدید به‌تنهایی، به‌صورت ترکیبی یا همراه با درمان‌های سنتی مورد مطالعه قرار می‌گیرند. درمان هدفمند سرطان بدون محدودیت است، مانند پتانسیل سلول‌های سرطانی برای ایجاد مقاومت در برابر آنها. به‌همین علت، درمان‌های هدفمند ممکن است در ترکیب با درمان‌های استانداردتر و نه به‌عنوان جایگزینی برای آنها بیشتر به‌کار روند.

مشاهده منابع

نکته: این مقاله براساس تحقیقاتی است که از منابع ذکر شده در اینجا و همچنین تجربیات جمعی آزمایش آزمایشگاه تحقیقاتی استفاده می‌کند. این مقاله به صورت دوره‌ای توسط هیئت بازبینی مطالب بررسی می‌شود و ممکن است در نتیجه بررسی به‌روز شود. هر منبع جدیدی که ذکر شد، به لیست اضافه می‌شود و از منابع اصلی استفاده شده متمایز می‌شود.

منابع مورد استفاده در این مطلب

Mir, M. et. al. (Updated 2013 December 23). Chronic Lymphocytic Leukemia. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/199313-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed January 2014.

Mayo Clinic staff (2013 October 3). Leukemia. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/leukemia/basics/definition/CON-20024914?p=1&METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed January 2014.

Seiter, K., et al.(Updated 2012 March 9). Acute Myelogenous Leukemia. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/197802-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed January 2014.

Seiter, K., et al.(Updated 2014 Jan. 2). Acute Lymphoblastic Leukemia. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/207631-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed January 2014.

(2013 December 23). What You Need to Know About Leukemia. National Cancer Institute, NIH Publication No. 08-3775 [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/wyntk/leukemia through http://www.cancer.gov. Accessed January 2014.

Mayo Clinic Staff (Updated 2012 September 15) Acute lymphocytic leukemia. Available online at http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acute-lymphocytic-leukemia/basics/definition/CON-20042915 through http://www.mayoclinic.org. Accessed January 2014.

(Reviewed 2012 December 5). Targeted Cancer Therapies Fact Sheet. National Cancer Institute. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Therapy/targeted through http://www.cancer.gov. Accessed January 2014.

(Revised 2013 July 10). What's New in Acute Lymphomatic Leukemia Research and Treatment? American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/leukemia-acutelymphocyticallinadults/detailedguide/leukemia-acute-lymphocytic-new-research through http://www.cancer.org. Accessed January 2014.

Bessa, Emmanuel C. (Updated 6 January 2013). Chronic Myelogenous Leukemia. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/199425-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed January 2014.

(Reviewed 24 July 2013). What's new in acute myeloid leukemia research and treatment? American Cancer Society. http://www.cancer.org/cancer/leukemia-acutemyeloidaml/detailedguide/leukemia-acute-myeloid-myelogenous-new-research through http://www.cancer.org. Accessed January 2014.

(Reviewed 9 September 2013). What's new in chronic myeloid leukemia research and treatment? American Cancer Society. http://www.cancer.org/cancer/leukemia-acutemyeloidaml/detailedguide/leukemia-chronic-myeloid-myelogenous-new-research through http://www.cancer.org. Accessed January 2014.

(Reviewed 31 July 2013). What's new in chronic lymphocytic leukemia research and treatment? American Cancer Society. Available online at http://www.cancer.org/cancer/leukemia-chroniclymphocyticcll/detailedguide/leukemia-chronic-lymphocytic-new-research through http://www.cancer.org. Accessed January 2014.

The Leukemia and Lymphoma Society. Available online at http://www.lls.org/#/diseaseinformation/getinformationsupport/factsstatistics/leukemia/ through http://www.leukemia-lymphoma.org/hm_lls. Accessed January 2014.

Leukemia/Lymphoma Immunophenotyping by Flow Cytometry. Mayo Medical Laboratories. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/3287 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed January 2014.

Updated October 2011. Fluorescence In Situ Hybridization (FISH) Fact Sheet. National Human Genome Research Institute. Available online at http://www.genome.gov/10000206 through http://www.genome.gov/. Accessed January 2014.

PML-RARA Translocation. Arup Labs. Available online at http://ltd.aruplab.com/Tests/Pub/2002871 through http://ltd.aruplab.com. Accessed January 2014.

ETV6-RUNX1 (TEL-AML1) Translocation. Arup Labs. Available online at http://ltd.aruplab.com/Tests/Pub/0056008 through http://ltd.aruplab.com. Accessed January 2014.

Chen, Yi-Bon (Updated 4 March 2013) Bone Marrow Transplant. Medline Plus. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003009.htm through http://www.nlm.nih.gov. Accessed January 2014.

(Reviewed 5 December 2012). Targeted Cancer Therapies. National Cancer Institute. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Therapy/targeted through http://www.cancer.gov. Accessed January 2014.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO.

What is Acute Leukemia? American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/docroot/cri/content/cri_2_4_1x_what_is_adult_acute_leukemia_57.asp?sitearea=cri through http://www.cancer.org.

What is Adult Chronic Leukemia? American Cancer Society [On-line information]. Available online at http://www.cancer.org/docroot/cri/content/cri_2_4_1x_what_is_adult_chronic_leukemia_62.asp?sitearea=cri through http://www.cancer.org.

(2002 September 16, Updated). What You Need to Know About Leukemia. NCI cancer.gov [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancer_information/doc_wyntk.aspx?viewid=57b3abc6-4b52-41b0-8762-9372062313de through http://www.cancer.gov.

Abramson, N. and Melton, B. (2000 November 1). Leukocytosis: Basics of Clinical Assessment. American Family Physician [On-line journal]. Available online at http://www.aafp.org/afp/20001101/2053.html through http://www.aafp.org.

(2002). Leukemia. The Leukemia and Lymphoma Society [On-line information]. Available online at http://www.leukemia-lymphoma.org/all_page?item_id=9346 through http://www.leukemia-lymphoma.org.

Biology of Blood. The Merck Manual - Home Edition [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/pubs/mmanual_home/sec14/152.htm through http://www.merck.com.

(2001 December). What is hairy cell leukemia? Association of Cancer Online Resources [On-line information]. Available online at http://www.acor.org/types/info.html?pnum=01651 through http://www.acor.org.

Leukemias. The Merck Manual - Home Edition [On-line information]. Available online at http://www.merck.com/pubs/mmanual_home/sec14/157.htm through http://www.merck.com.

Ren, R. (2005 March 09), Mechanisms of BCR-ABL in the Pathogenesis of Chronic Myelogenous Leukemia. Medscape from Nat Rev Cancer 2005;5(3):172-183 [On-line journal article]. Available online at http://www.medscape.com/viewarticle/500691 through http://www.medscape.com.

Quantitative BCR/ABL. UW Medicine Department of Laboratory Medicine [On-line test information]. Available online through http://depts.washington.edu.

(© 2005). Bcr/abl, t(9;22) Translocation Assays. ARUP’s Guide to Clinical Laboratory Testing [On-line information]. Available online at http://www.aruplab.com/guides/clt/tests/clt_a110.jsp through http://www.aruplab.com.

(2005 March). Chronic Myelogenous Leukemia. The Leukemia and Lymphoma Society [On-line information]. PDF available for download at http://www.leukemia-lymphoma.org/attachments/National/br_1114197910.pdf through http://www.leukemia-lymphoma.org.

(2005) Acute Lymphocytic Leukemia. The Leukemia and Lymphoma Society [On-line information]. PDF available for download at http://www.leukemia-lymphoma.org/attachments/National/br_1118685580.pdf through http://www.leukemia-lymphoma.org.

Mayo Clinic staff (2010 April 3). Leukemia. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/print/leukemia/DS00351/DSECTION=all&METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed April 2010.

Liu, D. et. al. (Updated 2009 December 17). Chronic Lymphocytic Leukemia. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/199313-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed April 2010.

Seiter, K. (Updated 2009 November 10). Acute Myelogenous Leukemia. eMedicine [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/197802-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed April 2010.

Mayo Clinic Staff (2010 April 3). Leukemia. MayoClinic.com [On-line information]. Available online at http://www.mayoclinic.com/health/leukemia/DS00351/METHOD=print through http://www.mayoclinic.com. Accessed April 2010.

(2008 September). What You Need to Know About Leukemia. National Cancer Institute, NIH Publication No. 08-3775 [On-line information]. Available online at http://www.cancer.gov/cancertopics/wyntk/leukemia through http://www.cancer.gov. Accessed April 2010.

Bahler, D. et. al. (Updated 2010 February). Chronic Lymphocytic Leukemia – CLL. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/CLL.html?client_ID=LTD through http://www.arupconsult.com. Accessed April 2010.