اسامی دیگر
Anticardiolipin Antibodies
aCL Antibody
اسم متعارف
Cardiolipin Antibodies (IgG, IgM, and IgA)
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه December 4, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

کمک به تشخیص شکل گیری نامناسب لخته، کمک به تعیین علت سقط مکرر یا به عنوان بخشی از ارزیابی سندرم ضد فسفولیپید یا گاهی اوقات سایر بیماری‌های خود‌ایمنی.

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که یک یا چند لخته خون ناشناخته (قسمت‌های ترومبوتیک) در ورید یا شریان وجود داشته باشد؛ زمانی که سقط جنین به طور منظم، به ویژه در سه ماهۀ دوم و سوم رخ می‌دهد؛ هنگامی که علائم مربوط به بیماری خود‌ایمنی را نشان می‌دهید.

نمونه مورد نیاز
نمونه خون گرفته شده از ورید دست
آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری

خیر

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین، آنتی‌بادی‌هایی هستند که توسط سیستم ایمنی تولید می‌شوند و اشتباهاً کراتولین‌های خود بدن، مواد موجود در لایۀ خارج سلولی (غشای سلولی) و پلاکت‌ها را هدف قرار می‌دهند. این آنتی‌بادی‌های خودکار می توانند توانایی بدن برای تنظیم لخته‌شدن خون را به نحوی که به‌خوبی درک نمی‌شود، تحت تأثیر قرار می‌دهد. این آزمایش، وجود آنتی‌بادی کاردیولیپین در خون را تشخیص می‌دهد.

کاردیولیپین‌ و دیگر فسفولیپید‌های مرتبط، مولکول‌های چربی هستند که نقش مهمی در روند لخته شدن خون دارند. آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین قلب بیمار را هدف قرار می‌دهند و با افزایش خطر ابتلا به لخته‌های خون ناشتا (ترومبی) در رگ‌ها و شریان‌ها مانند رگ‌های عمیق پاها (DVT) یا ریه (آمبولی ریه، PE ) همراه است. آن‌ها همچنین می‌توانند با تعداد پلاکت پایین (ترومبوسیتوپنی)، سقط مکرر (به ویژه در سه ماهۀ دوم و سوم) و کار زودرس و پری-اکلامپسیا همراه باشند.

آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین شایع‌ترین آنتی‌بادی ضد فسفولیپید و گروهی از آنتی‌بادی‌های مرتبط با بیماری لخته شدن و بیماری‌های خود‌ایمنی مانند لوپوس هستند. آن‌ها با سایر آنتی‌بادی‌های ضد‌فسفولیپید مانند لوپوس ضد‌انعقاد و ضد بتا-2 گلیکوپروتئین 1 تشخیص داده می‌شوند. این آنتی‌بادی‌ها همچنین می‌توانند به طور موقت در افراد مبتلا به عفونت حاد، HIV / ایدز، برخی از سرطان‌ها، درمان‌های دارویی (مانند فنیتوین، پنی‌سیلین ، و پروکین آمید) و در سالمندان تشخیص داده شوند.

هنگامی که یک فرد مبتلا به تشکیل لخته خون ناخواسته، سقط مکرر، آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین و یا آنتی‌بادی ضد‌فسفولیپید دیگر است، ممکن است مبتلا به آنتی‌فسفولیپید آیندی (APS) تشخیص داده شود. APS می‌تواند اولیه یا ثانویه باشد. APS اولیه لزوما با اختلال خودکارآمدی وابسته نیست، در حالی که APS ثانویه با اختلال خود‌ایمنی مرتبط است.

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با استفاده از سرنگ از ورید ناحیه بازو گرفته می‌شود.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

به آمادگی برای انجام آزمایش نیازی نیست.

Accordion عنوان
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش‌های آنتی‌بادی کاردیولیپین برای کمک به تعیین علت مشکلات زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

    • لخته خون ناشناخته (قسمت ترومبوتیک)
    • سقط جنین مجدد
    • - نتیجه طولانی مدت آزمایش انعقاد (تست انزال) PTT (زمان ترومبوپلاستین جزئی) ؛ در این حالت، آزمایش اغلب همراه با تست ضد انعقادی لوپوس (به عنوان مثال، آزمایش سم عنکبوت راسل، DRVVT رقیق شده) انجام می‌گیرد.

    اگر آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین در ابتدای آزمایش تشخیص داده شوند، آزمایش بعدی 12 هفته بعد تکرار می‌شود تا تعیین شود که آیا وجود آن‌ها مداوم است یا موقت. اگر نتیجۀ آزمایش آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین فرد مبتلا به اختلال خودایمنی شناخته شده منفی باشد، این آزمایش ممکن است بعدا دوباره تکرار شود زیرا این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند در هر زمانی در آینده رشد کنند.

    سه نوع از آنتی‌بادی‌های کاردیولیپین موجود در خون وجود دارد: IgG، IgM و یا IgA . دو مورد رایج آن‌ها IgG و IgM هستند. با این حال، اگر این آزمایش‌ها منفی شده و شک بالینی هنوز هم وجود داشته باشد، ممکن است تست آنتی‌بادی کاردیولیپین IgA درخواست شود.

    برخی از آزمایش‌های دیگر که می‌توان در رابطه با آزمایش‌های آنتی‌بادی کاردیولیپین انجام داد، شامل تست آنتی‌کواگولانت لوپوس (به عنوان مثال، DRVVT) و آنتی‌بادی گلیکوپروتئین 1 ضد بتا 2 می‌باشد.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست می‌شود؟

     آزمایش تست آنتی بادی کاردیولیپین معمولا به عنوان بخشی از آزمایش لخته شدن بیش از حد، و در زمانی که فرد دارای علائم نشان‌دهندۀ لخته‌شدن خون (قسمت ترومبوز) است، به خصوص در زمان عود آن تجویز می‌شود. علائم و نشانه‌ها بسته به محل لخته تفاوت دارند.

    اگر لخته در رگ‌های عمیق پاها (ترومبوز ورید عمقی، DVT ) باشد، فرد ممکن است علائمی مانند:

    • درد پا یا حساسیت، معمولا در یک پا
    • تورم پا، ورم
    • تغییر رنگ پا

    چنانچه لخته، تنفس ریه را تحت تأثیر قرار دهد (آمبولی ریوی)، ممکن است فرد علائمی داشته باشد مانند:

    • ضعف ناگهانی در تنفس، دشواری تنفس
    • سرفه، خونریزی (خون موجود در خلط)
    • درد در قفسه سینه مرتبط با ریه
    • ضربان تند قلب

    این آزمایش ممکن است در زمانی که یک خانم دارای سابقۀ سقط مکرر است و یا همراه با آزمایش لوپوس ضد انعقاد به عنوان آزمایش پیگیری به مدت طولانی تست PTT تجویز شود. هنگامی که آنتی‌بادی كاردیولیپین تشخیص داده می‌شود، چندین هفته بعد می‌توان این آزمایش را تكرار نمود تا موقت یا پایدار بودن آنتی‌بادی را تعیین نمود.

    زمانی که فرد علائم و نشانه‌ای از اختلالات خودایمنی را داشته باشد و یا جواب آزمایش ANA وی مثبت باشد، این آزمایش برای آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین تجویز می‌شود و این آزمایشات می‌توانند اطلاعات اضافی را در اختیار پزشکان متخصص مراقبت‌های بهداشتی قرار دهند. اگر آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین در افراد مبتلا به اختلال خودایمنی تشخیصی مثل لوپوس تشخیص داده نشود، در آینده می‌توان از آن‌ها برای پیشگیری از پیشرفت آن‌ها استفاده کرد.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتیجه منفی تنها به این معنی است که در زمان آزمایش آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین در مقایسه با میزان قابل تشخیص در خون وجود ندارد.

    آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین شایع‌ترین آنتی‌بادی‌های ضد‌فسفولیپید هستند. غیر معمول نیست که این آنتی‌بادی‌ها را به طور موقت به علت عفونت و یا مصرف مواد مخدر و یا با رشد سنی افراد بدون علائم تشخیص داد. مقادیر کم و متوسط آنتی‌بادی‌هایی که در این شرایط دیده می‌شوند، اغلب معنی‌دار نیست، اما آن‌ها باید همراه با علائم، نشانه ها و یا سایر اطلاعات بالینی بررسی شوند.

    میزان آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین متوسط تا سطح بالایی که بعد از 12 هفته دوباره آزمایش می‌شوند، احتمال ادامه حضور آن آنتی‌بادی خاص را نشان می‌دهد که ممکن است با افزایش خطر لخته شدن بیش از حد و یا سقط ناشی از آن همراه باشد.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    گاهی اوقات ممكن است آزمایش كاردیولیپین به منظور تعیین علت آزمایش VDRL / RPR مثبت برای سفلیس تجویز شود. واکنش‌گرهای مورد استفاده برای آزمایش سفلیس حاوی فسفولیپید هستند و می‌توانند باعث نتیجۀ مثبت کاذب در کسانی که دارای آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین هستند شود.

  • اگر من آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین داشته باشم، آیا قطعا خون من لخته خواهد شد؟

    الزاماً خیر. آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین نشان‌دهندۀ فاکتور خطر هستند، اما آن‌ها نمی‌توانند پیش‌بینی کنند که آیا فرد، دچار لخته شدن خون یا سایر عوارض مرتبط با آن می‌شود یا خیر. و اگر یک نفر لخته خون داشته باشد، حضور آنتی‌بادی‌ها نمی‌تواند میزان و شدت آن‌ها را پیش‌بینی کند.

  • آیا باید درباره داشتن آنتی‌بادی‌های كاردیولیپین به پزشک متخصص مراقبت‌های بهداشتی جدید اطلاع دهم؟

    بله، این بخش مهمی از سوابق پزشکی شماست. ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی شما به این اطلاعات نیاز دارند، حتی اگر بدون علامت باشد، به طوری که بتوانند روال یا برنامه‌های درمانی پیرامون این عامل خطر را در نظر بگیرند.

مشاهده منابع
منابع مورد استفاده در این مطلب

Berg, T. (Updated 2015 April 15). Antiphospholipid syndrome and pregnancy. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/261691-overview. Accessed 12/27/2016.

(Reviewed 2016 March 21). Antiphospholipid syndrome. Lupus Foundation of America. Available online at http://www.lupus.org/answers/entry/antiphospholipid-syndrome. Accessed 12/27/2016.

Movva, S. (Updated 2016 July 1). Antiphospholipid syndrome workup. Medscape. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/333221-workup. Accessed 12/27/2016.

Moake, J. (Revised 2016 September) Antiphospholipid antibody syndrome. Merck Manual Professional Version. Available online at http://www.merckmanuals.com/professional/hematology-and-oncology/thrombotic-disorders/antiphospholipid-antibody-syndrome-aps. Accessed 12/27/2016.

(Updated 2016 December). Antiphospholipid syndrome – APS. ARUP. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/APS.html?client_ID=LTD. Accessed 12/27/2016.

(© 2016) Antiphospholipid antibodies. The Johns Hopkins Lupus Center. Available online at https://www.hopkinslupus.org/lupus-tests/antiphospholipid-antibodies/. Accessed 12/27/2016.

(© 1995-2016). Phospholipid (cardiolipin) antibodies, IgM, serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/81900. Accessed 12/27/2016.

(May 17, 2012) National Heart, Lung and Blood Institute. How Is Antiphospholipid Antibody Syndrome Diagnosed? Available online at https://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/aps/diagnosis. Accessed January 2017.

منابع مورد استفاده در بررسی‌های قبلی

Thomas, Clayton L., Editor (1997). Taber's Cyclopedic Medical Dictionary. F.A. Davis Company, Philadelphia, PA [18th Edition].

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (2001). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 5th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pages 69-70.

(2001 June 26). Antiphospholipid Antibody Syndrome. Hematology Resource Page, Patient Resources University of Illinois - Urbana/Champaign, Carle Cancer Center. Available online at http://www-admin.med.uiuc.edu/hematology/PtAPS.htm.

(© 2004). Antiphospholipid Testing. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing. Available online at http://www.arup-lab.com/guides/clt/tests/clt_al67.jsp#3965115.

Petri, M. (2001). Antiphospholipid Antibodies: Anticardiolipin Antibodies and the Lupus Anticoagulant in Systemic Lupus Erythematosus. The Lupus Foundation of America. Available online at http://www.lupus.org/education/brochures/antiphos02.html.

(© 2004). Cardiolipin Antibodies, IgG and IgM. ARUP's Guide to Clinical Laboratory Testing. Available online at http://www.arup-lab.com/guides/clt/tests/clt_a133.jsp#1059158.

The Thrombophilias and Pregnancy. March of Dimes, Professionals and Researchers, Quick References and Fact Sheets. Available online at http://www.marchofdimes.com/professionals/681_9264.asp.

(2003 September, Modified) Anticardiolipin antibodies (IgG, IgM, IgA). Clinical Coagulation Laboratory Coagulation Test Descriptions. Available online at http://pathology.mc.duke.edu/coag/TestDes.htm.

Carsons, S. et. al. (2004 August 18, Updated). Antiphospholipid Syndrome. EMedicine. Available online at http://www.emedicine.com/med/topic2923.htm.

Arnout J.IS TH Scientic Standardisation Subcommittee Lupus Anticoagulants/Phospholipid dependent antibodies. International Society of Thrombosis and Haemostasis. Boston. July 2002.

Pagana, Kathleen D. & Pagana, Timothy J. (© 2007). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 8th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 70-71.

Wu, A. (2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, Fourth Edition. Saunders Elsevier, St. Louis, Missouri. Pp 134-135.

(2006 October 15, Revised). Antiphospholipid Antibody Syndrome. APS Foundation of America. Available online at http://www.apsfa.org/aps.htm. Accessed on 4/20/08.

(2008 February 5, Reviewed). Learning About Antiphospholipid Syndrome (APS). National Human Genome Research Institute. Available online at http://www.genome.gov/17516396. Accessed on 4/20/08.

(© 1995-2012). Test ID: MCLIP81900. Phospholipid (Cardiolipin) Antibodies, IgM, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/81900. Accessed May 2012.

Rodgers, III, G. et. al. (Updated 2012 January). Antiphospholipid Syndrome – APS. ARUP Consult [On-line information]. Available online at http://www.arupconsult.com/Topics/APS.html?client_ID=LTD. Accessed May 2012.

(© 2012). Antiphospholipid Antibodies. Lupus Foundation of America [On-line information]. Available online at http://www.lupus.org/webmodules/webarticlesnet/templates/new_learnaffects.aspx?articleid=2302&zoneid=526. Accessed May 2012.

Moake, J. (Revised 2009 June) Thrombotic Disorders. Merck Manual for Healthcare Professionals [On-line information]. Available online through http://www.merckmanuals.com. Accessed May 2012.

Berg, T. (Updated 2012 July 9). Antiphospholipid Antibody Syndrome and Pregnancy. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/261691-overview. Accessed July 2012.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 71-72.

Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. 21st ed. McPherson R, Pincus M, eds. Philadelphia, PA: Saunders Elsevier: 2007, Pg 774.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.