اسامی دیگر
Histone Autoantibodies
اسم متعارف
Antihistone Antibody
تاریخ آخرین بازبینیدر مورخه
تاریخ آخرین اصلاحدر مورخه November 5, 2017.
آزمایش در یک نگاه
علت انجام آزمایش؟

جهت کمک به تشخیص و نظارت بر لوپوس اریتماتوز القاء شده با دارو

زمان انجام آزمایش؟

هنگامی که نشانه های مرتبط با لوپوس دارید که ممکن است مرتبط به دارویی باشد که مصرف می کنید

نمونه مورد نیاز
نمونه خون از ورید بازوی شما به دست می آید
آمادگی‌های لازم پیش از نمونه‌گیری
آمادگی خاصی لازم نیست

نتایج آزمایش خود را می‌توانید در وب‌سایت آزمایشگاه یا در پورتال بیمار مشاهده کنید. در حال حاضر شما در وب‌سایت LabTests هستید که احتمالا به منظور دریافت اطلاعاتی در مورد آزمایش‌هایی که انجام داده‌اید، از طریق وب‌سایت آزمایشگاه خود به این وب‌سایت وارد شده‌اید. البته برای مشاهده‌ی نتایج آزمایش‌های خود، لازم است تا دوباره به وب‌سایت آزمایشگاه خود مراجعه کرده و یا با پزشک خود تماس بگیرید.

این وب‌سایت یک وب‌سایت آموزشی برای بیمار است و اطلاعاتی را در مورد آزمایش‌ها به بیمار ارائه می‌دهد. مطالب موجود در این سایت، که توسط متخصصین آزمایشگاهی و دیگر متخصصین حوزه‌ی پزشکی بررسی شده است، توضیحات کلی درباره تفسیرهای احتمالی نتایج آزمایش‌های ذکر شده در سایت می‌باشد. به عنوان مثال در صورت مقادیر بالا یا پایین نتایج آزمایش‌ها، اطلاعاتی در مورد وضعیت احتمالی سلامتی یا بیماری در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.

محدوده‌ی مرجع این آزمایش را می‌توانید در برگه‌ی جواب آزمایش خود مشاهده نمایید. محدوده‌های مرجع، معمولا در سمت راست برگه‌ی آزمایش درج می‌شوند.

اگر به برگه‌ی جواب‌دهی دسترسی ندارید، برای دریافت محدوده‌ی مرجع، می‌توانید با پزشک خود یا با آزمایشگاهی که آزمایش را آن‌جا انجام داده‌اید، تماس بگیرید.

جهت تفسیر نتایج تست‌های آزمایشگاهی، می‌بایست این نتایج نسبت به محدوده‌ی مرجع مقایسه شوند. محدوده‌ی مرجع، نتایج مورد انتظار در یک فرد سالم می‌باشد. گاهی اوقات، به این محدوده، محدوده‌ی نرمال نیز گفته می‌شود. با مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با محدوده‌ی مرجع، می‌توان از غیرطبیعی بودن نتایج آزمایش خود نسبت به محدوده‌ی مورد انتظار آگاه شد. مقادیری که خارج از محدوده‌ی مورد انتظار هستند؛ می‌توانند سرنخ‌هایی برای شناسایی شرایط و بیماری‌های احتمالی باشند.

اگر‌چه در چند دهه‌ی گذشته، صحت تست‌های آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ اما به علت تفاوت در تجهیزات، معرف‌های شیمیایی و تکنیک‌ها، ممکن است بین آزمایشگاه‌های مختلف تفاوت‌هایی در نتایج آزمایش‌ها دیده شود و وجود محدوده‌‌های مرجع متفاوت در این سایت نیز به همین علت می‌باشد. این مهم است که بدانید، جهت مقایسه‌ی نتایج آزمایش خود با نتایج مورد انتظار، حتما از محدوده‌ی مرجعی که توسط آزمایشگاه انجام دهنده‌ی آزمایش شما ارائه شده است استفاده نمایید.

جهت اطلاعات بیشتر، به قسمت محدوده‌ی مرجع و تفسیر آن‌ها رجوع کنید.

هدف از آزمایش؟

آنتی بادی های هیستون، اتوآنتی بادی هستند. اینها آنتی بادی هایی هستند که توسط سیستم ایمنی خود فرد ایجاد شده و هیستون های خود او را هدف قرار می دهند. هیستون ها پروتئین هایی هستند که بخشی از کروماتین، ماده ژنتیکی موجود در هسته تقریباً تمام سلول های بدن می باشند. بعلت اینکه هیستون ها درون سلول ها پیدا می شوند، این حمله به "خود" میتواند نشانه هایی را در سرتاسر بدن ایجاد کند. این آزمایش وجود آنتی بادی های هیستون را در خون شناسایی می کند.

اتوآنتی بادی های هیستون یکی از چندین نوع آنتی بادی ضد هسته ای (ANA) هستند. ANA مرتبط با انواعی از اختلالات خودایمن از قبیل لوپوس می باشند. وجود یا عدم وجود آنتی بادی های ضد هسته ای خاص برای کمک به تعیین اینکه فرد ممکن است کدام اختلال را داشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

داروها میتوانند تولید آنتی بادی های هیستون را در برخی از افراد تحریک کرده و باعث نوعی از لوپوس با عنوان لوپوس اریتماتوز القا شده با دارو شوند. حداکثر 95% افراد مبتلا به لوپوس القا شده با دارو دارای آنتی بادی های هیستون هستند. اتو آنتی بادی ها همچنین ممکن است در حداکثر 50% افراد مبتلا به لوپوس غیرالقا شده با دارو و در 20% افراد دارای بیماری های بافت همبند ایجاد شوند.

داروهای بسیاری با لوپوس القا شده با دارو در برخی افراد مرتبط بوده اند. برخی از موارد شایعتر از قرار زیر هستند:

  • هیدرالازین
  • ایزونیازید
  • ماینوسایکلین
  • پنی سیلامین
  • پروکاینامید
  • کوینیدین

سایر انواع داروهای مرتبط با لوپوس القا شونده با دارو شامل موارد زیر هستند:

  • آنتی بیوتیک ها
  • داروهای ضد تشنج
  • عوامل ضد فاکتور نکروز کننده تومور (anti-TNF)
  • اینترفرون آلفا
  • داروهای فشار خون
  • متیل دوپا
  • داروهای تیروئید

نحوه جمع‌آوری نمونه برای انجام آزمایش؟

نمونه خون با فرو بردن یک سوزن در یک ورید بازو به دست می آید.

برای تهیه نمونه مناسب رعایت چه شرایطی الزامی می‌باشد؟

آمادگی لازم ندارد.

Accordion Title
سوالات رایج
  • این آزمایش در چه مواردی کاربرد دارد؟

    آزمایش آنتی بادی هیستون در اصل برای پشتیبانی از تشخیص لوپوس اریتماتوز القا شونده با دارو به ویژه در فردی بکار می رود که یکی از داروهای اشاره شده در قسمت نمونه آزمایش را مصرف می کند.

    آزمایش برای تمایز لوپوس القا شونده با دارو از سایر اشکال لوپوس مانند لوپوس اریتماتوس سیستمیک (لوپوس منتشر SLE)، از دیگر اختلالات خودایمن یا از سایر علل نشانه های یک فرد مورد استفاده قرار می گیرد.

    این آزمایش معمولاً همراه با یک تست ANA مثبت یا پس از آن درخواست شده و ممکن است همراه با یک آزمایش برای ضد DNA دو رشته ای (anti-dsDNA) برای کمک به تشخیص درخواست شود.

    اگر فردی مبتلا به لوپوس القایی با دارو تشخیص داده شود، داروی شناسایی شده ممکن است طبق توصیه پزشک قطع شود. ممکن است برای نظارت بر سطوح آنتی بادی (تیتر) در صورت وجود، یک یا چند آزمایش آنتی بادی هیستون مورد استفاده قرار گیرند.

  • این آزمایش در چه زمانی درخواست داده می‌شود؟

    آزمایش آنتی بادی هیستون زمانی درخواست می شود که فرد به مدت چندین هفته تا چندین سال دارویی را مصرف میکند و علائم و نشانه هایی را دارد که میتوانند بعلت لوپوس القا شده با دارو باشند. این بویژه زمانی حقیقت دارد که فرد مبتلا پیش از این سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال خودایمن نداشته است. نشانه ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

    • درد شبه آرتریت در یک یا چند مفصل (اما بدون التهاب مفصل یا التهاب مفصلی خفیف)
    • خستگی مفرط
    • تب
    • درد ماهیچه ای (میالژیا)
    • جوش دانه های قرمز (rash) که اغلب در نواحی بینی و چانه به شکل پروانه بنظر می آیند (راش گونه ای)
    • حساسیت به نور خورشید
    • کاهش وزن

    نشانه ها و عوارض درگیر کننده سیستم عصبی مرکزی (CNS) و کلیه ها با SLE رخ می دهند اما در لوپوس القا شونده با دارو بسیار نادرتر هستند.

    آزمایش آنتی بادی هیستون ممکن است در فواصل زمانی پس از قطع مصرف دارو برای نظارت بر کاهش سطوح آنتی بادی هیستون تکرار شود.

  • نتایج این آزمایش چگونه تفسیر می‌شود؟

    نتایج آزمایش آنتی بادی هیستون به دقت تفسیر شده و عوامل متعددی را باید در نظر گرفت. نتیجه تست مثبت بدین معنی است که اگر فرد دارای علائم زیر نیز باشد، احتمالاً مبتلا به لوپوس القاء شونده با دارو است:

    • نشانه های مرتبط با لوپوس
    • مصرف دارو، بویژه مرتبط با بیماری، به مدت چندین هفته تا چندین سال
    • عدم وجود اختلال خودایمن تشخیص داده شده پیش از مصرف دارو
    • تست ANA مثبت
    • آنتی dsDNA پائین یا منفی و سایر اتوآنتی بادی ها
    • نشانه هایی که در صورت قطع مصرف دارو برطرف می شوند
    • کاهش سطوح آنتی بادی هیستون پس از قطع مصرف دارو

    یک نتیجه آنتی بادی هیستون مثبت بخودی خود برای تشخیص کافی نیست. تقریباً 50% افراد مبتلا به SLE دارای آنتی بادی های هیستون هستند، هرچند عموماً توسط یک داروی خاص القا نشده است. دراین موارد، این احتمال وجود دارد که آزمایش آنتی dsDNA مثبت بوده و به میزان قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند.

    نتیجه منفی بدین معنی است که علائم و نشانه های فرد ممکن است بعلت شرایطی بغیر از لوپوس القا شونده با دارو، مانند حساسیت دارویی باشد. بخش کمی از مردم، 5 تا 10%، حتی اگر آنتی بادی های هیستون نداشته باشند، ممکن است مبتلا به لوپوس القاء شونده با دارو باشند.

  • آیا اطلاعات بیشتری برای بیمار مورد نیاز است؟

    فرد مبتلا به SLE (لوپوس منتشر)، ممکن است دوره های بروز و تشدید علائم را داشته باشد که با دارو درمانی ایجاد یا تشدید می شوند که این افراد بدون لوپوس القاء شونده با دارو هستند.

    SLE بر زنان بیشتر از مردان تإثیر گذاشته و بیشتر در سنین 20 تا 40 سالگی رخ می دهد. لوپوس القاء شونده با دارو بر هر دو جنس به صورت یکسان تأثیر گذاشته و میتواند هر فردی را مبتلا کند اما اغلب در افراد مسن تر اتفاق می افتد.

  • برای تغییر سطوح آنتی بادی هیستون چه اقدامی می توان انجام داد؟

    درباره قطع مصرف داروی مشکلزا با پزشک خود مشورت کنید. در اینصورت، سطوح آنتی بادی هیستون باید در طول زمان کاهش پیدا کند. سطوح آنتی بادی هیستون به تغییرات سبک زندگی پاسخ نمی دهند.

  • اگر سطوح آنتی بادی هیستون کاهش پیدا کنند، آیا میتوانم دوباره دارو را مصرف کنم؟

    خیر. داروها ممکن است تا سطوح خیلی پائین یا غیرقابل تشخیص کاهش پیدا کنند، اما مقدار کمی از آنها هنوز وجود دارد. اگر شما مصرف دارو را ادامه دهید، احتمال بسیار بالایی هست که نشانه های شما و افزایش سطوح آنتی بادی مجدداً دیده شوند.

  • آیا لازم است درباره ابتلای خود به لوپوس القاء شونده با دارو، همه پزشکان خود را در جریان قرار دهم؟

    بله، این یک بخش مهم از سابقه پزشکی شما است و لازم است که با پزشکان دیگر خود در جریان بگذارید، زیرا در زمان تجویز هر گونه دارویی باید توسط پزشک در نظر گرفته شوند

  • چقدر طول می کشد تا نتایج من آماده شوند؟

    ممکن است تا زمان آمادگی نتایج شما چندین روز طول بکشد. این یک آزمایش روتین نیست و اغلب لازم است که نمونه شما به یک آزمایشگاه مرجع ارسال گردد.

مشاهده منابع

Camacho, I. et. al. (Updated 2012 January 27). Drug-Induced Lupus Erythematosus. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1065086-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2013.

Teitel, A. (Updated 2011 June 28). Drug-induced lupus erythematosus. MedlinePlus Medical Encyclopedia [On-line information]. Available online at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000446.htm. Accessed September 2013.

(© 1995 – 2013). Histone Autoantibodies, Serum. Mayo Clinic Mayo Medical Laboratories [On-line information]. Available online at http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Overview/80944 through http://www.mayomedicallaboratories.com. Accessed September 2013 .

(© 2013). Laboratory Tests for Lupus. Lupus Foundation of America [On-line information]. Available online at http://www.lupus.org/webmodules/webarticlesnet/templates/new_learndiagnosing.aspx?articleid=2242&zoneid=524 through http://www.lupus.org. Accessed September 2013.

(2013 May). Handout on Health: Systemic Lupus Erythematosus. National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Disease [On-line information]. Available online at http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/default.asp through http://www.niams.nih.gov. Accessed September 2013.

Camilla Dalle Vedove, C. et. al. (2012 December). Drug-induced lupus erythematosus with emphasis on skin manifestations and the role of anti-TNFα agents. J Dtsch Dermatol Ges v 10 (12): 889–897. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3561694/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed September 2013.

Maidhof, W. and Hilas, O. (2012 April). Lupus: An Overview of the Disease and Management Options. P T. 2012 April; v 37(4): 240-246, 249. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3351863/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed September 2013.

Manocha, D. et. al. (2009 July 23). Vancomycin leading to lupus flare in an elderly lady: a case report. Cases J. 2009; 2: 6293. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2740234/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed September 2013.

Khattri, S. et. al. (2011). Isoniazid (INH)-Induced Eosinophilic Exudative Pleural Effusion and Lupus Erythematosus, A Clinical Reminder of Drug Side Effects. Bull NYU Hosp Jt Dis. 2011;69(2):181-4. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22035399 through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed September 2013.

Ali, A. and Schmidt, M. (2013 May 10). Drug-Induced Pulmonary Toxicity. Medscape Reference [On-line information]. Available online at http://emedicine.medscape.com/article/1343451-overview through http://emedicine.medscape.com. Accessed September 2013.

Almoallim, H. et. al. (2012 November 16). Anti-Tumor Necrosis Factor-α Induced Systemic Lupus Erythematosus. Open Rheumatol J. 2012; v 6: 315–319. [On-line information]. Available online at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3504723/ through http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Accessed September 2013.

Pagana, K. D. & Pagana, T. J. (© 2011). Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference 10th Edition: Mosby, Inc., Saint Louis, MO. Pp 74.

Wu, A. (© 2006). Tietz Clinical Guide to Laboratory Tests, 4th Edition: Saunders Elsevier, St. Louis, MO. Pp 128-129.

Von Muhlen CA, Nakamura RM (2011). Clinical and laboratory evaluation of systemic rheumatic diseases, in Henry's Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods, 22nd ed. McPherson RA, Pincus MR, eds. Elsevier-Sanders:Philadelphia. Chapter 51.

Kumar V, Abbas AK, Fausto N, et al (2010). Robbins and Cotran Pathologic Basis of Disease, 8th ed. Saunders-Elseiver:Philadelphia. Chapter 6.

از متخصصین آزمایشگاهی بپرسید

 

 

سوالات شما توسط همکاران ما به صورت یک خدمت داوطلبانه، پاسخ داده خواهد شد. برای این موضوع همواره می‌توانید بر روی کلید تماس با متخصصین کلیک کنید.